Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Η ατμόσφαιρα μυρίζει ...μπαρούτι

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3047

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Ιαν 14, 2013 10:26 am    Θέμα δημοσίευσης: Η ατμόσφαιρα μυρίζει ...μπαρούτι Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Η ατμόσφαιρα μυρίζει …μπαρούτιΟΤΑΝ κατηγορείς ΕΥΘΕΩΣ την Αξιωματική Αντιπολίτευση για «τρομοκρατική αποσταθεροποίηση» του καθεστώτος, ότι δηλαδή «τροφοδοτεί» τη μαζική ρίψη-ψύχωση «γκαζιών», ΤΟΤΕ δολίως και ευθέως «κατασκευάζεις» κλίμα ΑΜΕΣΗΣ και «ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ»: Κλίμα ανοικτής πολιτικής ΕΚΤΡΟΠΗΣ.


Στον καθεστωτικό ουρανό πυκνώνουν τα μαύρα σύννεφα, οι βροντές και αστραπές. Μια φορτισμένη ατμόσφαιρα που μυρίζει μπαρούτι…

Οι πολεμικές κραυγές της ΝΔ και οι εκτεταμένες και μοχθηρές επιχειρήσεις τής αφηνιασμένης προπαγάνδας υπέρ της πραξικοπηματικής κυβέρνησης των ανδρεικέλων και ιδιαίτερα υπέρ του Σαμαρά αντανακλούν σχεδιασμούς ΟΧΙ μόνο αποπροσανατολισμού και παραπλάνησης του ελληνικού λαού, αλλά και «γονιμοποίησης» ΑΝΟΙΚΤΩΝ πολιτικών εκτροπών: «Μαγειρέματα» ΑΝΟΙΚΤΩΝ πολιτικών ανωμαλιών.

Όταν η καθεστωτική προπαγάνδα σκούζει τόσο υστερικά, εκτεταμένα και ενορχηστρωμένα υπέρ του Σαμαρά, όταν υμνείται, το πασίδηλο ανδρείκελο της νέας γερμανικής κατοχής, σαν δυνατός και δημοφιλής ηγέτης, την ίδια στιγμή που ο ελληνικός λαός πεθαίνει, η ανεργία εκτινάσσεται σε δυσθεώρητα ύψη και ταυτόχρονα ψηφίζονται τα πιο ανελέητα και δολοφονικά φοροεισπρακτικά μέτρα στην ελληνική ιστορία, ΤΟΤΕ ένας νέος δρόμος συμφορών, για τον ελληνικό λαό, έχει ανοίξει.

Αυτός ο δρόμος καταγράφεται ολοκάθαρα αν συνθέσουμε τα συγκεκριμένα γεγονότα της συγκυρίας και τα συνδυάσουμε με τις κυβερνητικές πρακτικές: Πρακτικές πλήρως υποταγμένες στη στρατηγική της κυρίαρχης κατοχικής δύναμης (Γερμανία), η οποία βρίσκεται μάλιστα και σε εμπόλεμη «διάσταση» με τον πλανητικό αυτοκράτορα (ΗΠΑ).

Ας τα δούμε με τη μορφή των συνοπτικών παρατηρήσεων.

Παρατήρηση πρώτη: Ο πραξικοπηματικός χαρακτήρας της κυβέρνησης Σαμαρά.

Έχουμε αναλύσει διεξοδικά ότι αυτή η κυβέρνηση κλιμακώνει και επιταχύνει τις σπειροειδείς πραξικοπηματικές διαδικασίες του δικτατορικού ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΥ: Του ΓΕΝΙΚΟΥ «γύψου», μιας ΑΝΟΙΚΤΗΣ και ΩΜΗΣ δικτατορίας…

Παραπέμπουμε ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=7109


Παρατήρηση δεύτερη: Η «Λίστα Λαγκάρντ».

Η «Λίστα» είναι ένα από τα «μέτωπα» της σύγκρουσης των διεθνών «νταβάδων» και των εσωτερικών κατοχικών παραρτημάτων τους. Συνακόλουθα μια αρένα αναδιάταξης (αναπαλαίωσης) του εγχώριου πολιτικού προσωπικού των ανδρεικέλων.

Σχετικά με τον ιδεολογικό και πολιτικό χαρακτήρα αυτού του σήριαλ της «Λίστας», της «κάθαρσης» κ.λπ, διαβάστε αναλυτικά, τα άρθρα:
«Λίστα Λαγκάρντ»: Η σφραγίδα των αποικιοκρατών…
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=7168
Η «ΚΑΘΑΡΣΗ» από τις δυνάμεις ΚΑΤΟΧΗΣ…
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=7159

Τα εμπόλεμα, λοιπόν, επεισόδια του σήριαλ με τη «λίστα» οξύνουν ακόμα περισσότερο τις εσωτερικές μάχες των κομμάτων του ελληνικού προτεκτοράτου και μοιραία επιφέρουν ισχυρά πλήγματα στην ετοιμόρροπη κυβερνητική κοινοπραξία.

Συνεπώς εντείνουν και επιταχύνουν τα ανακλαστικά αυτοάμυνας και τους πραξικοπηματικούς προσανατολισμούς της τρικομματικής κυβέρνησης. Ιδιαίτερα θεριεύουν την ΠΑΓΙΑ κατασταλτική φιλοσοφία και λογική της ΝΔ, συνακόλουθα και τον Βοναπαρτισμό του αρχηγού της.

Για το Σαμαρά δεν υπάρχει πλέον άλλο μέσον άμυνας και διάσωσης από το να ανυψωθεί σε Βοναπάρτη: Αυτό καλλιεργούν και τα Μαντεία της ευρω-χουντικής προπαγάνδας, καθώς και τα εγχώρια παραρτήματά τους (ΜΜΕ, δημοσκοπήσεις κ.λπ)…

Παρατήρηση Τρίτη: Η «Βίλα Αμαλία»

Η «Βίλα Αμαλία» αποτελεί την «κινητοποίηση» ενός κατασκευασμένου, επί χρόνια, άλλοθι για το ξέσπασμα ενός ΟΡΓΙΟΥ καθεστωτικής ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ και φρενοβλαβούς προπαγάνδας εναντίον των κινημάτων της γειτονιάς και των λαϊκών καταλήψεων.

Χρησιμοποιείται και αξιοποιείται σήμερα αυτό το πολύχρονο πολιτικό παιχνίδι γύρω από τη «Βίλα», σκηνοθετημένο παιχνίδι ανάμεσα σε καταληψίες «αντιρατσιστές» και τη Χρυσή Αυγή με δύο κύριους στόχους:

α). Να εμφανίσει η κυβέρνηση την κατοχική ΚΑΤΑΛΗΨΗ της ελληνικής κοινωνίας και το δικό της ΟΡΓΙΟ καταστολής σαν «νομιμότητα»: Τη «νομιμότητα» του γύψου…

β). Να συκοφαντήσει και να αναχαιτίσει το λαϊκό κίνημα των καταλήψεων που αρχίζει να αναπτύσσεται ρωμαλέα, κάτω από τα θηριώδη εγκλήματα των κατοχικών ανδρεικέλων και ιδιαίτερα του κτηνώδους εγκλήματος που έχει γεννήσει στρατιές ΑΣΤΕΓΩΝ.

Το μέγα πλήθος των ανέργων και αστέγων αποτελούν τη σπαρακτική εικόνα της κακουργίας και κτηνωδίας των δωσίλογων ελληνικών κυβερνήσεων και της πολιτικής των «μνημονίων».

Η πείνα, η ανέχεια, η καταστροφή και το ξεκλήρισμα εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων, οι δεκάδες χιλιάδες άστεγοι και η ΦΡΙΚΗ των πόλεων (εγκληματικότητα, μαφίες, γκέτο, ναρκωτικά κ.λπ) έχουν εκκολάψει ισχυρά έμβρυα αυτό-οργάνωσης στις γειτονιές και συνοικίες. Ποικίλες πρωτοβουλίες των κατοίκων της πόλης: Από πρωτοβουλίες ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, μέχρι Επιτροπές σε γειτονιές και Λαϊκές Συνελεύσεις.

Οι ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ κτιρίων, από τα χιλιάδες εγκαταλελειμμένα, ακατοίκητα και ερειπωμένα, αποτελούν, στις σημερινές ΕΦΙΑΛΤΙΚΕΣ συνθήκες, καθήκον πρώτης προτεραιότητας για τα ΚΙΝΗΜΑΤΑ της γειτονιάς και των πόλεων που αναπτύσσονται: Πολύτιμη μαγιά αυτό-οργάνωσης και αλληλεγγύης για ένα αυθεντικό, αγωνιστικό λαϊκό ΚΙΝΗΜΑ.

Αυτή τη ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ του λαού και ιδιαίτερα των «κολασμένων της γης», οι δωσίλογοι ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ εσχάτης προδοσίας, θέλουν να τη βγάλουν «παρανομία»…

Τη δική τους δωσίλογη παρανομία τη βαπτίζουν «νομιμότητα» και είναι παράνομο το ΔΙΚΑΙΩΜΑ των άστεγων και των πεινασμένων για «ψήγματα» ΖΩΗΣ, η απελπισμένη αυτοάμυνά τους: το ΔΙΚΑΙΩΜΑ, ακόμα και για να διασωθούν από την πείνα και την παγωνιά που οι ίδιοι, χωρίς οίκτο, τους έριξαν.

Δεν είναι, συνεπώς, καθόλου τυχαίο ότι ΣΗΜΕΡΑ αξιοποιείται, σαν άλλοθι η «Βίλα Αμαλία»: Η χρόνια κατάληψή της, ΟΧΙ από κινήματα γειτονιάς, αλλά από ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ομάδες του «αντιρατσιστικού» φάσματος (ο νοών νοείτω) …

Τελευταία παρατήρηση: Τα «γκαζάκια» της προβοκάτσιας.

Αυτή η νεροποντή από «γκαζάκια», κυρίως εναντίον των τηλεστάρ της καθεστωτικής προπαγάνδας, εγκαινιάζει μια νέα φάση των πρακτορικών τρομοκρατικών παιχνιδιών και προβοκατσιών.


Σημείωση: Η νέα αυτή τρομοκρατική φάση κλιμακώνεται και με καλάσνικοφ στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας!!!
Διαβάστε ΕΔΩ:
http://greki-gr.blogspot.gr/2013/01/blog-post_4500.html

Μια φάση που επιχειρεί να δαιμονοποιήσει το ΣΥΡΙΖΑ: Δηλαδή το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, τον άλλο καθεστωτικό πόλο του κυβερνητικού οικοδομήματος, τον πόλο του στρατοπέδου των ΗΠΑ!!!

Εδώ δεν καταγράφεται απλώς η οξύτητα της εμπόλεμης «σύγκρουσης» ανάμεσα στα δύο κέντρα της νεοταξικής εξουσίας (ΕΕ-ΗΠΑ), αλλά και η ΑΝΟΙΚΤΗ απόπειρα της κυβέρνησης Σαμαρά να προετοιμάσει εμφυλιοπολεμικό κλίμα, να βάλει σε εφαρμογή «συνταγές» της μακάβριας ιστορικής δεξιάς.

ΟΤΑΝ κατηγορείς ΕΥΘΕΩΣ την Αξιωματική Αντιπολίτευση για «τρομοκρατική αποσταθεροποίηση» του καθεστώτος, ότι δηλαδή «τροφοδοτεί» τη μαζική ρίψη-ψύχωση «γκαζιών», ΤΟΤΕ δολίως και ευθέως «κατασκευάζεις» κλίμα ΑΜΕΣΗΣ και «ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ»: Κλίμα ανοικτής πολιτικής ΕΚΤΡΟΠΗΣ.

Η κυβέρνηση ευρισκόμενη προ των πυλών της τελειωτικής της κατάρρευσης και στο κέντρο της εμπόλεμης οξύτητας των διεθνών, αλλά και εγχώριων αρπακτικών, οδηγείται σε κατευθύνσεις εμφύλιων διχασμών και ΑΝΟΙΚΤΩΝ πραξικοπηματικών εκτροπών.

Βεβαίως οι μάγειροι της κυβέρνησης δεν υπολογίζουν, φαίνεται, τους αρχιμάγειρες της υφηλίου: Τις ΗΠΑ…

Αλλά και όλοι οι δολοπλόκοι της Νέας Τάξης, δεν υπολογίζουν το λαό αυτής της χώρας ο οποίος ακόμα δεν έχει πει το δικό του λόγο: Αργεί βασανιστικά, αλλά θα μιλήσει…


_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΠαλαίμαχοςΈνταξη: 31 Αύγ 2006
Δημοσιεύσεις: 928

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Ιαν 15, 2013 10:12 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Τα καλάσνικοφ: Η προαγωγή του Σαμαρά σε Βοναπάρτη…Για πρώτη φορά, ίσως, στην ελληνική ιστορία, απαστράπτει σε όλη την τελετουργική του διάσταση και γελοιοποιείται το κακόγουστο και κατασκευασμένο θέατρο της τρομοκρατίας του ίδιου του κράτους και των μυστικών υπηρεσιών του…

Το μπαράζ των τρομοκρατικών ενεργειών με τα «γκαζάκια» και ιδιαίτερα η «τρομοκρατική επίθεση» στα γραφεία της ΝΔ με καλάσνικοφ(!) ήταν μια τόσο κακοστημένη, πρόχειρη και βιαστική επιχείρηση του κράτους και των προβοκατόρικων υπηρεσιών του που ακόμα και οι «χρήσιμοι ηλίθιοι» αρχίζουν να καταλαβαίνουν…

Ακόμα και οι πιο βλάκες καταλαβαίνουν τούτο: Πώς είναι δυνατόν οι «τρομοκράτες» να έχουν τόσο εύκολη και άνετη πρόσβαση στα γραφεία της ΝΔ, του πλέον θωρακισμένου κόμματος: Θωρακισμένου από όλα τα σύγχρονα μέσα παρακολούθησης και με πλήθος πρακτόρων…

Και μάλιστα οι τρομοκράτες «γνώριζαν» και το γραφείο του Πρωθυπουργού!!!

Και το σπουδαιότερο: Ούτε συνελήφθηκε κανείς, ούτε καν εντοπίστηκε…

Φαίνεται ότι τα δωσίλογα κυβερνητικά ανδρείκελα και τα σκυλιά του τρομο-θεάματος ΥΠΟΤΙΜΟΥΝ τόσο βάναυσα τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού και διακατέχονται από τέτοια νευρική βιασύνη που στήνουν τρομοκρατικές παραστάσεις και θεάματα τόσο κακόγουστα και ορατά και δια γυμνού οφθαλμού…

Τα κατοχικά, όμως, ανδρείκελα
και οι δημοσιογραφικές τους «πόρνες», κρίνοντας με το πήχη της δικής τους απαστράπτουσας και μοχθηρής ανοησίας, δεν αντιλαμβάνονται ούτε τις καραμπινάτες αντιφάσεις τους, τις οποίες διακρίνουν οι πάντες.

Δεν αντιλαμβάνονται την ηχηρή ανοησία της στομφώδους πρωθυπουργικής ρήσης: Ότι δηλαδή η Ελλάδα δεν θα γίνει «ξέφραγο αμπέλι» της …τρομοκρατίας!!!

Εδώ έχει γίνει «ξέφραγο αμπέλι» το πρωθυπουργικό γραφείο, δεν μπορεί να διαφυλαχτούν τα γραφεία του κόμματος και ο Σαμαράς κομπάζει για τη «διάσωση» της Ελλάδας!!!


Και μόνο αυτή η ανοησία του Σαμαρά επιβεβαιώνει τον πλαστό και σκηνοθετημένο χαρακτήρα της «επιχείρησης» καλάσνικοφ(!)

Επιβεβαιώνει το ΠΟΛΙΤΙΚΟ σήριαλ που παίζεται με την ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ του κράτους και του παρακράτους, ένα σήριαλ που έχει εισαχθεί και θεμελιωθεί από τους αρχιστράτηγους του είδους: Τους πλανητικούς τρομοκράτες (ΗΠΑ) και τις πολυκέφαλες μυστικές του υπηρεσίες…

Τις συνταγές των μεγάλων κατασκευαστών και σκηνοθετών της τρομοκρατίας αντιγράφουν και τα εγχώρια όργανα (κρατικά και παρακρατικά), οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες: Γι αυτό είναι «αντιγραφές» τόσο κακέκτυπες και παραστάσεις τόσο κακότεχνες…

Αυτός, όμως, ο χοντροκομμένος χαρακτήρας της τρομοκρατικής κατασκευής αποκαλύπτει και πιο κραυγαλέα τούτο: Ότι η τρομοκρατία, δηλαδή η άσκηση ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ από τους αστυνομικούς μηχανισμούς της προβοκάτσιας, ΑΠΟΤΕΛΕΙ προνομιούχο ΠΟΛΙΤΙΚΟ μέσον κάθε σάπιου και καταρρέοντος καθεστώτος…

Σε αυτό το ΠΟΛΙΤΙΚΟ μέσον κατέφυγε και η καταρρέουσα κυβέρνηση των δωσίλογων ανδρεικέλων, τόσο νευρικά, προκλητικά και «τσαπατσούλικα»…

Οι μηχανισμοί των δωσίλογων ανδρεικέλων και τα λυσσασμένα σκυλιά του τρομο-θεάματος (οι γενίτσαροι του δωσιλογισμού) οργάνωσαν και σκηνοθέτησαν ένα μπαράζ τρομοκρατικών ενεργειών με «γκαζάκια» για να καταλήξουν, ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ που ψηφιζόταν στη Βουλή η τελεσίδικη νομιμοποίηση του ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟΥ-Ελλάς (στους νέους αποικιοκράτες της τοκογλυφίας), στην επιχείρηση καλάσνικοφ εναντίον του Σαμαρά!!!

Τέτοια χοντροκοπιά ΑΠΑΤΗΣ και γελοιότητας, αλλά και τέτοια μοχθηρή αυθάδεια εμπαιγμού του ελληνικού λαού…

Αλλά αυτό είναι το ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ, ΟΡΑΤΟ, αλλά και βλακώδες χαρακτηριστικό αυτής της τρομοκρατικής σκηνοθεσίας…

Οι βαθύτεροι στρατηγικοί και πολιτικοί στόχοι αυτής της τρομοκρατικής προβοκάτσιας είναι άλλοι: Είναι ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ του ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟΥ γύψου που προωθεί αυτή η κυβέρνηση.

Τον εφιάλτη αυτόν τον αναλύουμε στο πρώτο μας κείμενο:
«Η ατμόσφαιρα μυρίζει …μπαρούτι»
ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=7197Εδώ θα περιοριστούμε σε ένα σημείο του πρώτου κειμένου:

«Για το Σαμαρά δεν υπάρχει πλέον άλλο μέσον άμυνας και διάσωσης από το να ανυψωθεί σε Βοναπάρτη: Αυτό καλλιεργούν και τα Μαντεία της ευρω-χουντικής προπαγάνδας, καθώς και τα εγχώρια παραρτήματά τους (ΜΜΕ, δημοσκοπήσεις κ.λπ)…».

Τα καλάσνικοφ μας επιβεβαιώνουν ΑΠΟΛΥΤΑ.

Και δεν είναι μόνο η γκαιμπελική, υμνολογική μονοτονία των ΜΜΕ υπέρ του Σαμαρά που μετά τα καλάσνικοφ παίρνει υστερικές διαστάσεις…

Είναι και ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΜΟΣ ΟΛΩΝ των κομμάτων να «συσπειρωθούν» γύρω από το «θύμα» της τρομοκρατίας, καταδικάζοντας, μετά φανών και λαμπάδων, τη «ΒΙΑ» εναντίον της «Δημοκρατίας»: Της «Δημοκρατίας» του νεοταξικού φασισμού.

Έτσι ο Σαμαράς ανυψώνεται ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ και με τις ευλογίες ΟΛΩΝ των κομμάτων σε «θύμα» και «υπερασπιστή» της «Δημοκρατίας», σε κεντρικό πολιτικό κόμβο κατά της «τρομοκρατίας»!!!

Ανυψώνεται με άλλα λόγια σε Βοναπάρτη, σε αυτόν που κατέχει το «νόμιμο δικαίωμα» να μονοπωλεί τη ΒΙΑ: Τη βία του «δημοκρατικού» κράτους ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟΥ…

Γι αυτό λανσάρονται, από τους στενούς συνεργάτες του Σαμαρά, και ανάλογα κείμενα. Κείμενα που επιχειρούν να «τεκμηριώσουν» το κλασσικό φασιστικό αξίωμα: Ότι δηλαδή το «μονοπώλιο της βίας» το κατέχει και πρέπει να το κατέχει το «κράτος». Στην περίπτωσή μας το κατεχόμενο κράτος του 4ου Ράιχ, συνακόλουθα ο ηγέτης αυτού του κράτους, ο Αντώνης Σαμαράς!!!

Τα καλάσνικοφ, συνεπώς, παρέχουν στο Σαμαρά, με τις ευλογίες των ΠΑΝΤΩΝ, τη «νομιμότητα» του Βοναπάρτη.


Ταυτόχρονα ανοίγουν τις πόρτες και τα παράθυρα στην αχαλίνωτη, μυθολογική προπαγάνδα (τη γνωστή), η οποία καταγράφει την «τρομοκρατία» (την τρομοκρατία του κράτους και των μυστικών υπηρεσιών) στην Αριστερά, συνακόλουθα και στους σφετεριστές της (τα αναλύουμε στο πρώτο μας κείμενο)…

Ο «λαγός» του νεοταξικού φασισμού, η Χρυσή Αυγή, το διατυπώνει ολοκάθαρα: Μιλάει για «αριστερή τρομοκρατία» και μάλιστα την επίθεση με τα καλάσνικοφ τη θεωρεί «αντίποινα» από το άδειασμα της Βίλλας Αμαλία, απαιτώντας πιο σκληρά κατασταλτικά μέτρα!!!

Αυτά για όσους συνεχίζουν να έχουν αυταπάτες για το παρακρατικό κατασκεύασμα της Χρυσή Αυγή…


_________________
Θέλησαν να μας εξοντώσουν,
αλλά δεν τα κατάφεραν.
Εμαστε ακόμα ζωντανοί κι αυτό
είναι το κυριότερο.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Γιωργος Παν
Επισκέπτης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Ιαν 16, 2013 1:13 am    Θέμα δημοσίευσης: Η αληθεια εχει δυο οψεις Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
http://anergoidimosiografoi.blogspot.gr/2013/01/blog-post_5225.html
Επιστροφή στην κορυφή
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3047

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Ιαν 16, 2013 9:28 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Το διαβάσαμε ΕΔΩ:
http://aristeroblog.gr/node/1334


Η ‘’ιερή αγελάδα’’ της μνημονιακής ‘’νομιμότητας’’ και ο ναός της ευρωζώνης
Γράφει: Ο Παναγιώτης Μαυροειδής‘’Η σημερινή επίθεση στα γραφεία της ΝΔ δεν είναι απλώς αυτονόητα καταδικαστέα, είναι εχθρική για τον ελληνικό λαό, για την Ελλάδα. Όποιοι κι αν την έκαναν, είτε είναι κουφιοκεφαλάκηδες, δήθεν τρομοκράτες, είτε είναι βαλτοί παρακρατικοί, παίζουν ένα άσχημο παιχνίδι εναντίον των συμφερόντων του ελληνικού λαού.’’ (απόσπασμα από συνέντευξη του Δημήτρη Παπαδημούλη στον Ant1 στις 14/1).

‘’Εξυπηρετούν κάποιο σκοπό. Θα ήξερα να σας πω ποιον σκοπό εξυπηρετούν αν θα ήξερα από πού ξεκινά όλο αυτό και αν είναι ένα κέντρο’’ (…) «Εμείς καταδικάζουμε 1000 φορές αυτές τις ενέργειες» (συνέντευξη Αλέκα Παπαρήγα στο MEGA στις 14/1/13).

Μάλιστα.

Πρόκειται για διαφορικές πολιτικές τοποθετήσεις,- αν παρακολουθήσει κανείς το σύνολο των συνεντεύξεων-, αλλά σε ότι αφορά την επίθεση στα γραφεία της ΝΔ και τις άλλες εμπρηστικές επιθέσεις της βδομάδας, υπάρχουν δύο κοινά πολιτικά στοιχεία.

Το πρώτο, είναι ότι «‘’δεν ξέρουμε’’ ποιος τις έκανε. Κάνουμε βέβαια λογικές υποθέσεις. Αλλά και πάλι, με σιγουριά, ‘’δεν ξέρουμε’’».

Το δεύτερο, είναι ότι «‘’φυσικά καταδικάζουμε’’, ανεξάρτητα ποιος έκανε ότι έκανε. Από θέση αρχής».

Θα μπορούσε να διαφωνήσει κανείς σε αυτές τις τοποθετήσεις; Φαίνονται λογικές και μονόδρομες.
Πρέπει, νομίζουμε, να το πιάσουμε από την αρχή το ζήτημα και να σκεφτούμε διαφορετικά.

Τα δύο κόμματα της κοινοβουλευτικής αριστεράς, αυτό-παγιδεύονται, εθελουσίως ή/και με την πίεση της ΝΔ και των ουρλιαχτών των ΜΜΕ.

Οι παραπάνω απαντήσεις, είναι ‘’λογικές’’, στο πλαίσιο μιας ‘’λογικής’’ που προτάσσει και υπαγορεύει τα λάθος ή τουλάχιστον τα μη θεμελιώδη για την αριστερά ερωτήματα.

Η ΝΔ πολύ καλά κάνει και τοποθετεί με αυτό τον τρόπο τα ερωτήματα. Δεν έχει μόνο μια στρατηγική πολιτικής έκθεσης του ΣΥΡΙΖΑ στην περιβόητη ‘’μεσαία τάξη’’, με εκλογική στόχευση.

Είναι κάτι βαθύτερο και αφορά γενικότερα το συνασπισμό εξουσίας. Πρόκειται για την απαίτηση της απόλυτης συναίνεσης πάνω σε αυτό που- καθόλου ξεκόδουνα- είπε ο ακροδεξιός σύμβουλος του Σαμαρά, Φαήλος Κρανιδιώτης: ‘’Σε μια δημοκρατική κοινωνία, η μόνη αποδεκτή βία είναι αυτή που υποχρεώνεται να ασκήσει το κράτος διά των άμεσων οργάνων της εξουσίας εφαρμόζοντας τους νόμους και το Σύνταγμα ... απέναντι σε εσωτερικές ή εξωτερικές απειλές. Νόμους και Σύνταγμα που έχουν ψηφίσει οι πολίτες διά των εκλεγμένων αντιπροσώπων τους.’’ (http://citypress-gr.blogspot.com/2013/01/blog-post_4081.html).

Μα, δε βάζει η αριστερά την ατζέντα της συζήτησης και τα ερωτήματα, θα πει κάποιος. Δεν είναι ακριβώς έτσι.

Δεν πρόκειται για τη μια ή άλλη φράση ή ανακοίνωση, αλλά για ζήτημα πολιτικής στρατηγικής.

Μήπως αντί να βυζαντινολογεί κανείς για αυτό που ‘’δεν ξέρουμε’’ ή να καταδικάζει ''κάθε βία'', θα έπρεπε να δουλέψει πάνω σε αυτό που ‘’ξέρουμε’’ πολύ καλά, ότι συμβαίνει και θα συμβαίνει όλο και εντονότερα; Ο αντιδραστικός συνασπισμός εξουσίας, θα επιτεθεί! Δε θα αρκεστεί στην ψήφιση νομοσχεδίων.

Με βιαιότητα και σφοδρότητα, που θα υπερβαίνει κατά πολύ αυτό που είδαμε στην επέμβαση των ΜΑΤ στην ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ ή στις επανα-καταλήψεις κατειλημμένων χώρων.

Για να επιβάλλει. με την ωμή κρατική και φασιστική τρομοκρατία, την αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική, πολύ πριν από το στήσιμο της οποιασδήποτε κάλπης.

Είναι τόσο ωμό, αηδιαστικό, αντιδραστικό, αλλά και τόσο ‘’αφύσικο’’ και ‘’παράλογο’’ για τη φύση τους αν δεν το έκαναν. Μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για τους θεματοφύλακες των συμφερόντων του κεφαλαίου που δημιούργησαν ενάμιση εκατομμύριο ανέργους και λήστεψαν μέχρι εξόντωσης το εργατικό και λαϊκό εισόδημα.

Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ ελπίζει ότι η πολιτική λύση θα βγει από τις εκλογές, από ‘’ομαλές δημοκρατικές εξελίξεις’’ και όχι από τη νικηφόρα για το λαό έκβαση μιας βιαιότατης σύγκρουσης που είναι κάτι παρά πάνω από αναπόφευκτη. Είναι καλές οι καταγγελίες σε βάρος της ΝΔ, του κράτους και του παρακράτους, αλλά το σπουδαίο θα ήταν ο λαϊκός παράγοντας να βγει ξανά στο προσκήνιο, αναλαμβάνοντας την επιθετική πρωτοβουλία των κινήσεων, με αποφασιστικό και μαχητικό τρόπο. Στο φως της μέρας και εκεί που έχει απόλυτο πλεονέκτημα, δηλαδή στη σύγκρουση για τον κουτσουρεμένο μισθό, την τρομοκρατία των απολύσεων, τα χαράτσια, το ‘’χρυσό’’ πλέον πετρέλαιο θέρμανσης, το δολοφονικό φορολογικό νομοσχέδιο, την απαίτηση για ελευθερία για όλους.

Τα περί ‘’αποφυγής της παγίδας της έντασης’’, είναι επικίνδυνες αφέλειες και χυδαίος αποπροσανατολισμός από την πραγματικότητα.

Σε αυτό το πεδίο, η αριστερά όχι μόνο δε χρειάζεται να απολογηθεί ότι ‘’δεν στηρίζει ακραίες ενέργειες’’, αλλά αντίθετα οφείλει να κάνει ότι μπορεί ώστε να συμβάλλει στην άνοδο της οργάνωσης και της μαχητικής αντι-βίας του κόσμου που λιμοκτονεί και κρυώνει. Θα είναι τιμή της και καμάρι της, αν το κάνει. Και θα επιβραβευτεί.

Γιατί όχι μια πανελλαδική σύσκεψη αγωνιστικών πρωτοβάθμιων σωματείων ή/και μειοψηφιών από οργανώσεις που ελέγχει ακόμη ο κυβερνητικός συνδικαλισμός; Πρέπει να δοθεί η πρωτοβουλία στους κάτω για ένα πραγματικό απεργιακό αγώνα σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Με ενιαία στήριξη από ΠΑΜΕ, Συντονισμούς Πρωτοβάθμιων Σωματείων, αντικαπιταλιστική αριστερά, κάθε μαχόμενη λαϊκή δύναμη, που να προκαλέσει μια πραγματική παράλυση της κρατικής μηχανής και της παραγωγής.

Γιατί όχι καταλήψεις όλων των δημοσίων οργανισμών, που ξεπουλάει η κυβέρνηση, από τους ίδιους τους εργαζόμενους σε αυτές;

Γιατί μόνο καταλήψεις ενάντια στη συγχώνευση κάποιων ΔΟΥ και όχι καταλήψεις, οργανωμένα, ανοιχτά, συνειδητά, όλων των ΔΟΥ, ενάντια στην φορομπηξία;
Γιατί όχι επανα-κατάληψη των πλατειών, αλλά και των Νομαρχιών ή Περιφερειών;

Γιατί όχι ένας μεγάλος εργατικός και λαϊκός ‘’συντονισμός των συντονισμών’’, ένα κοινωνικό και πολιτικό κέντρο γενικευμένου αγώνα, σε ρόλο απόλυτα ανταγωνιστικό με την κυβέρνηση και το κράτος υπηρέτη του κεφαλαίου και των μνημονίων, με στόχο την πολιτική ανατροπή τους;

Θα θυμώσει μήπως ο Σόιμπλε, θα μουτρώσουν ο Αλαφούζος ή ο Μάνεσης ή θα παρεξηγηθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας;

Ή μήπως για να βγούμε μπροστά θα πρέπει να περιμένουμε την παρέλαση των φασιστών, τις επελάσεις των ΜΑΤ και τη δουλειά της νύχτας του ‘’βαθέως κράτους’’;

Φυσικά δεν αρκεί αυτό. Χρειάζονται και οι πολιτικοί στόχοι. Ο αγώνας πρέπει να έχει κατεύθυνση, προοπτική, αξιοπιστία. Αλλιώς ο αντίπαλος θα διώχνεται από την πόρτα και θα μπαίνει από το παράθυρο. Μέσα στην ευρωζώνη και την ΕΕ, με πληρωμή του χρέους, δεν υπάρχει δουλειά, δεν υπάρχει μισθός, δεν υπάρχει δημόσια υγεία. Χωρίς να κλονιστεί και να ανατραπεί η εξουσία της ελληνικής ολιγαρχίας, χωρίς κοινωνική ιδιοκτησία και εργατικό κοινωνικό έλεγχο σε μια νέα παραγωγική δομή αντίστοιχη των κοινωνικών αναγκών, προκοπή για την εργατική τάξη και τον φτωχόκοσμο δεν θα υπάρξει.

Το ταξιδάκι στο Σόιμπλε, ξαναέβαλε τον ΣΥΡΙΖΑ μπροστά στην πραγματικότητα: Μνημόνιο σημαίνει ευρωζώνη. Παραμονή στο ευρώ σημαίνει μνημόνια και λιτότητα. Η αλήθεια είναι ότι θα έπρεπε να αναιρέσει απολύτως τον εαυτό του και την ως τώρα πολιτική του ο ΣΥΡΙΖΑ, για να πάει σε μια κατεύθυνση σύγκρουσης και ανατροπής, με στήριξη στον λαϊκό παράγοντα. Δεν πάει κατά εκεί. Με ελαφρά πηδηματάκια, έφυγε ακόμη και από την καταγγελία και κατάργηση του μνημονίου. ’’Τα μνημόνια της λιτότητας τα απέρριψε η ίδια η ζωή. Και τώρα πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις επιπτώσεις’’, δήλωσε ο Τσίπρας μετά τη συνάντηση με Σόιμπλε. Μάλιστα. Αφού τα απέρριψε η ‘’ζωή’’, εμείς θα ασχοληθούμε με τις ‘’συνέπειες’’. Αυτές οι ‘’συνέπειες’’ πια… Πάντα βοηθούσαν την αριστερά να ξεφεύγει από το στόχο, τον αντίπαλο, την πολιτική του και να περιορίζεται στις ‘’συνέπειες’’, ή μάλλον, να τις διαχειρίζεται, να τις τρώει στο κεφάλι, να δίνει αυτή τελικά λογαριασμό για τις ..συνέπειες των συνεπειών, όπως έγινε και με τον ‘’ατυχή’’ Δ. Χριστόφια στην Κύπρο.

Είναι προετοιμασμένη και θέλει μια τέτοια σύγκρουση η αριστερά; Το ΚΚΕ δυστυχώς τη θεωρεί αχρείαστη και αποπροσανατολιστική. Προετοιμάζει δυνάμεις για …αργότερα. Ο ΣΥΡΙΖΑ, δυστυχέστερα, την απορρίπτει πιο καθαρά: ‘’Είμαστε κι εμείς νοικοκυραίοι όμως. Απευθυνόμαστε και ασχολούμαστε κυρίως με τα προβλήματα της μεσαίας τάξης, δηλώνει ο Πρόεδρος του.’’ (Συνέντευξη στο Νίκο Χατζηνικολάου).
Να ‘τη πάλι αυτή η ‘’μεσαία τάξη’’! Μα θα πει κανείς: ‘’Γιατί είναι κακό, από τακτική άποψη τουλάχιστον, ένα κόμμα που διεκδικεί την κυβερνητική εξουσία, να απευθύνεται στους νοικοκυραίους και τη μεσαία τάξη;’’ Ε, δεν είναι καθόλου κακό γενικά. Μόνο που οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι φτωχοδιάβολοι, είναι με επίσημα στοιχεία το 65% στην Ελλάδα. Είναι άραγε τόσο παρακατιανοί που ούτε η αριστερά δεν ασχολείται ‘’κυρίως’’ με αυτούς; Αλλά, είναι κάτι άλλο: Τα μεσαία στρώματα της πόλης, όσο και οι φτωχομεσαίοι αγρότες, ένα ποσοστό περίπου 25% του δυναμικού στην Ελλάδα, πραγματικά λεηλατήθηκαν με άγριο τρόπο από τα μνημόνια, τις πολυεθνικές, την ΕΕ. Δε νομίζουμε πως θα είχαν ιδιαίτερη αντίρρηση, ακριβώς για αυτούς τους λόγους, στο να κινηθούν, όχι απαραίτητα μαζί, αλλά τουλάχιστον παράλληλα με τα εργατικά στρώματα σε μια κατεύθυνση που θα τα κάνει ‘’γης μαδιάμ’’, με στόχο την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.

Η ‘’μεσαία τάξη’’
για την οποία μιλεί η ΝΔ και ο Τσίπρας, δεν είναι ούτε οι μαγαζάτορες που έβαλαν λουκέτα, ούτε οι ιδιοκτήτες ενός σπιτιού με κόπους ζωής που είναι πλέον σε κίνδυνο. Αντίθετα, είναι μια πολιτική έννοια κατασκευασμένη και ‘’ειδικού ταξικού σκοπού’’: Συνοψίζει την ‘’πολιτική της νομιμότητας’’, την διατήρηση της σημερινής καπιταλιστικής και ευρω-ενωσιακής τάξης πραγμάτων δηλαδή την υποταγή στην αδικία, στη λιτότητα, την ανεργία, την φτώχεια.

Σημείωση ΡΕΣΑΛΤΟ:


Ορθότατες επισημάνσεις.

Ωστόσο δεν γκρεμίζονται, με σαφήνεια δύο στρατηγικοί μύθοι:

α). ο μύθος της τρομοκρατίας. Δεν μπορεί κανείς ΣΗΜΕΡΑ να δέχεται ότι «ΔΕΝ ξέρουμε από πού προέρχονται». ΞΕΡΟΥΜΕ και παραξέρουμε και αυτό-παγιδευόμαστε στη μυθολογία και τις στρατηγικές της κατασκευασμένης τρομοκρατίας του κράτους-παρακράτους-μυστικών υπηρεσιών.

β). Ο μύθος του να αποδεχόμαστε αυτή την «αριστερά» σαν ΑΡΙΣΤΕΡΑ. Έτσι καταντάμε να κάνουμε κηρύγματα ηθικής σε διευθυντές οίκων ανοχής…

Αυτή η «αριστερά» είναι πλέον αναπόσπαστο γρανάζι του καθεστώτος, το «αριστερό» του άλλοθι και το σωσίβιό του. Αυτό δεν μπορεί ούτε να το παρακάμπτουμε, ούτε να το αποκρύβουμε, διαφορετικά καλλιεργούμε θανάσιμες αυταπάτες…


_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Aνωνυμος Ελλην
Επισκέπτης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Ιαν 16, 2013 1:05 pm    Θέμα δημοσίευσης: Δωσιλογισμος Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Kαι οι δωσιλογοι χτενιζονται! Προσεξτε συνθεση του πανελ!
Τη Δευτέρα 21/01/2013, στις 7μμ στο αμφιθέατρο του 9,84 στην Τεχνόπολη στο Γκάζι, οι εκδόσεις ΠΛΕΘΡΟ και το Κέντρο Πολιτικού Προβληματισμού «Μιχάλης Παπαγιαννάκης» παρουσιάζουν το βιβλίο

«Για μια Δημοκρατική και Οικολογική Αριστερά».

Ομιλούν:

Φώτης Κουβέλης, Κωστής Χατζηδάκης

Τάσος Γιαννίτσης, Ηλίας Ευθυμιόπουλος και η Αννυ Ποδηματά

Συντονίζει ο Τάκης Καμπύλης
Επιστροφή στην κορυφή
ΕΞΟΡΙΣΤΟΣ
Επισκέπτης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Ιαν 17, 2013 9:03 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Σκαρίσανε τα «πρακτορεία» της «αντισυνωμοσιολογίας»!!!Σκαρίσανε οι λακέδες της δωσίλογης κυβέρνησης και τα πολυπλόκαμα πρακτορικά δίκτυα για να «αποδείξουν», χωρίς αποδείξεις, ότι δεν υπάρχει παρακράτος και μηχανισμοί τρομοκρατικής προβοκάτσιας!!!

Ήταν τόσο χοντροκομμένη και κραυγαλέα ορατή η πρακτορική προβοκάτσια με τα «γκαζάκια» και τα καλάσνικοφ που έκανε ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ την ΑΝΑΓΚΗ να πιάσουν δουλειά τα κυβερνητικά παπαγαλάκια και τα πολύχρωμα «βαποράκια», σε μια απέλπιδα προσπάθεια να την σοβατίσουν με τα υλικά της συνωμοσιολογίας!!!

Στον αγώνα, λοιπόν, εναντίον της συνωμοσιολογίας, συντονισμένα και διατεταγμένα, όλα τα παπαγαλάκια της συγκυβέρνησης.

Είναι να γελά κανείς όταν διαβάζει:
«Η συνωμοσιολογία μόνιμη παθογένεια της κομμουνιστικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς».
http://taxalia.blogspot.com/2013/01/blog-post_9034.html

Βεβαίως αυτού του είδους οι «αντισυνωμοσιολόγοι» δεν θεωρούν καθόλου συνωμοσιολογία όταν γράφει κανείς για τις διασυνδέσεις των «ακροαριστερών» ή των επιδοτούμενων «αντιρατσιστών» με το Σόρος και τους μηχανισμούς των μυστικών υπηρειών…

Ούτε θεωρούσαν «συνωμοσιολογία» τις προβοκάτσιες εναντίον του Κώστα Καραμανλή!!!


Τώρα θυμήθηκαν το τραγουδάκι της συνωμοσιολογίας. ΤΩΡΑ που οι τελευταίες τρομοκρατικές ενέργειες ενοχοποιούν τη δωσίλογη κυβέρνηση και βγάζουν στον αφρό τις γνωστές παρακρατικές πρακτικές της ιστορικής δεξιάς…

Τέτοια είναι η αξιοπιστία, το θράσος, η άγνοια αλλά και η βλακεία των δεξιών και ακροδεξιών παπαγάλων…

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και ο «αριστερός» Μπίστης: Κατηγορεί το Γλέζο ότι έχει μείνει στα παλιά, διότι σήμερα παρακράτος δεν υπάρχει!!!

Τι να πει ο άθλιος αυτός σαλτιμπάγκος της πολιτικής; Ότι αποτελεί πολιτικό γρανάζι του σύγχρονου παρακράτους και δωσίλογος απολογητής της δωσίλογης κυβέρνησης;

Στο μέτωπο αυτό των «αντισυνωμοσιολόγων» «συνωστίστηκε» και το φερέφωνο της πασοκικής εξαχρείωσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της παπαδήμιας κυβέρνησης: Ο Παντελής Καψής.

Αυτή η «ιερή συμμαχία» του κυβερνητικού δωσιλογισμού είναι τόσο ηθελημένα (συνειδητά) ανιστόρητη, τόσο πολιτικά ραχιτική και ξετσίπωτη, αλλά και τόσο η ίδια συνωμοσιολογική (δεν αποδεικνύει τίποτα, απλά μιλάει εισαγγελικά) που προκαλεί το γέλιο ανάμικτο με την οργή και την αηδία.

Παρακάμπτει και αφανίζει ΟΛΑ τα τεκμήρια, τα τόσο πλούσια, της διεθνούς και εγχώριας ιστορίας: Της παλιάς και της νεώτερης…

Τα ζητήματα αυτά τα έχουμε αναλύσει λεπτομερειακά στο ΡΕΣΑΛΤΟ και έχουμε παραθέσει τα ατράνταχτα ντοκουμέντα που αποδεικνύουν ότι η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ και η ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ αποτελεί προνομιακό παράγοντα της ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ των μυστικών υπηρεσιών και του παρακράτους, μια στρατηγική επιστημονικά επεξεργασμένη και ΣΤΑΘΕΡΗ καθ’ όλη της διάρκεια της μεταπολεμικής μας πολιτικής ιστορίας.

Πριν αναδημοσιεύσουμε κάποια κείμενα θα παραθέσουμε το σημερινό άρθρο του Νίκου Μπογιόπουλου:Προβοκάτορες δεν υπάρχουν (UFO, όμως, υπάρχουν)...
Γράφει: Ο Νίκος Μπογιόπουλος
http://www1.rizospastis.gr/columnPage.do?publDate=17/1/2013&columnId=1821

«Στην επίσημη Αριστερά η εμμονή με τους προβοκάτορες συνεχίζεται από τη μεταπολίτευση. Και κατ' εξακολούθηση διαψεύδεται από τα πράγματα»...

Η παραπάνω φράση συνιστά την πεμπτουσία βαρυσήμαντου άρθρου του Παντελή Καψή, αρθρογράφου στο «Εθνος» και πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου της κυβέρνησης του τραπεζίτη κ. Παπαδήμου.
*
Τύφλα να 'χει, λοιπόν, ο Μπους ο πρεσβύτερος, ο οποίος τέσσερις μόλις μέρες μετά την 11η του Σεπτέμβρη δήλωνε:
«Πάντα η CIA έβαζε ανθρώπους της στις τρομοκρατικές οργανώσεις για να τις χρησιμοποιήσει σε όφελος των συμφερόντων των ΗΠΑ».
*
Τύφλα να 'χει, επίσης, ο Τζαναμέλιο Μαλέτι, ο επικεφαλής της ιταλικής στρατιωτικής αντικατασκοπίας τη δεκαετία του '70, ο οποίος μιλώντας στη «Ρεπούμπλικα» (4/8/2000) και στην ερώτηση πώς και γιατί η CIA ενεπλάκη σε τρομοκρατικά χτυπήματα που στοίχισαν πάνω από 200 νεκρούς κατά μιας συμμαχικής των ΗΠΑ χώρας, της Ιταλίας, απαντούσε:
«Ο σταθμός της CΙΑ στη Γερμανία - ομολόγησε ο Μαλέτι - προμήθευε σε ακροδεξιές ομάδες πυρομαχικά και εκρηκτικούς μηχανισμούς, λειτουργούσε ως σύνδεσμος ανάμεσα στις ακροδεξιές οργανώσεις της Ιταλίας και της Γερμανίας, ενώ, παράλληλα, τους υπαγόρευε και τον τρόπο δράσης τους».

Ο στόχος της - κατά τον Μαλέτι - «στρατηγικής της έντασης» που περιλάμβανε την «αναγέννηση του άκρατου εθνικισμού» ήταν «να εμποδίσει με την τρομοκρατική συνδρομή της άκρας Δεξιάς τη στροφή της κοινωνίας στην Ιταλία και στη Γερμανία προς την Αριστερά»...
*
Τύφλα να 'χει και ο Γουίλιαμ Γιαρμπόρο, καθοδηγητής των ειδικών υπηρεσιών της CIA, ο οποίος στο περιοδικό «L' Europeo» στις 29/9/1978, δήλωνε:
«Η τακτική αυτή (σ.σ: της λεγόμενης "αριστερής τρομοκρατίας") χρησιμοποιείται (...) για να πειστεί ο πληθυσμός να συμφωνήσει με την εγκαθίδρυση ισχυρού αστυνομικού κράτους».
*
Τύφλα να 'χουν, τέλος, και κάτι μυστήριοι... συνωμοσιολόγοι που κάθονται και θυμούνται ιστορίες όπως εκείνη της «Gladio», το κουβάρι της οποίας άρχισε να ξετυλίγεται μόλις μετά το 1990, με αφορμή τις έρευνες για μια τρομοκρατική επίθεση στην ιταλική πόλη Γκορίτσια.

Μιλάμε για τον εφιαλτικό μηχανισμό που στήθηκε ήδη από τα τέλη της δεκαετίας του '40 στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και που η αποκάλυψή του αποτέλεσε κάτι παραπάνω από ισχυρή απόδειξη για τις στενές σχέσεις των μυστικών υπηρεσιών με την τρομοκρατία.

Στόχος του δικτύου που δρούσε στη Δυτική Ευρώπη και σε όλες σχεδόν τις χώρες του ΝΑΤΟ ήταν η αποτροπή ενδεχόμενης ανόδου της Αριστεράς στην κυβερνητική εξουσία, και στην Ελλάδα η επιχείρηση «Gladio» είχε την ονομασία «Κόκκινη Προβιά».

Η συγκρότηση του δικτύου επί ελληνικού εδάφους υπογράφτηκε επισήμως το 1955 από την κυβέρνηση Παπάγου με τη CIA, με το παρακρατικό δίκτυο να επιβιώνει των κυβερνήσεων Παπάγου, Καραμανλή, Γεωργίου Παπανδρέου και (μεταδικτατορικά) ξανά Καραμανλή, Αντρέα Παπανδρέου, οπότε και μάθαμε ότι... εξαρθρώθηκε. Βέβαια, ποτέ δε δόθηκαν συγκεκριμένα στοιχεία από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ τι εξαρθρώθηκε, πώς εξαρθρώθηκε, ποιοι συμμετείχαν, πώς ελέγχθηκαν, τι θύλακες καταργήθηκαν (Wink από αυτούς που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο των απόρρητων συμφωνιών για τη λειτουργία των αμερικανικών βάσεων στην Ελλάδα, οι οποίες και προέβλεπαν, ακριβώς, τη σύσταση της «Κόκκινης Προβιάς».
*
Αυτά λέει η ελληνική ιστορία της «Κόκκινης Προβιάς», αυτά λένε ένας πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, ένας πρώην αρχηγός της ιταλικής αντικατασκοπίας, ένας πρώην καθοδηγητής της CIA.

Αλλά ποιος τα λογαριάζει αυτά τα... «ούφο» μπρος στην αυθεντία ενός πρώην εκπροσώπου της κυβέρνησης Παπαδήμου.

Επιστροφή στην κορυφή
ΠαλαίμαχοςΈνταξη: 31 Αύγ 2006
Δημοσιεύσεις: 928

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Ιαν 17, 2013 3:03 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Τα ιστορικά δεδομένα της τρομοκρατίας των μυστικών υπηρεσιώνΘα αναδημοσιεύσουμε ένα απόσπασμα από παλιό μας άρθρο, με τίτλο:
«Οι “σπόνσορες” και οι σκηνοθέτες της τρομοκρατίας» (Μάρτιος 2006)
Ολόκληρο το άρθρο ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/168.mag

Μια προσεκτική ιστορική ανασκόπηση μας αποκαλύπτει τούτο: Από την έναρξη του ψυχρού πολέμου (1947) αναπτύσσεται σε όλη την Ευρώπη ένα πολυπλόκαμο τρομοκρατικό δίκτυο κατευθυνόμενο από την Ουάσιγκτον και τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, σε συνεργασία με τα ευρωπαϊκά κράτη και τις υπηρεσίες τους. Η τρομοκρατική αυτή στρατηγική του ιμπεριαλισμού περνάει από δύο φάσεις.

ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ. Σε αυτή τη φάση (1947- 1970), πίσω από κάθε τρομοκρατική ενέργεια «ανακαλύπτεται» ο «ερυθρός» κίνδυνος. Είναι η περίοδος του Ψυχρού Πολέμου και ο «μπαμπούλας» είναι ο κομμουνισμός. Σε αυτή τη φάση οι μυστικές υπηρεσίες αναθέτουν την εκτέλεση τρομοκρατικών ενεργειών σε πράκτορές τους ή σε όργανά τους από το χώρο της εξτρεμιστικής δεξιάς και, στη συνέχεια, προσπαθούν να τις αποδώσουν στην Αριστερά (κοινοβουλευτική και εξωκοινοβουλευτική), κατασκευάζοντας ενόχους.

ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΑΣΗ. Αυτή αρχίζει από το 1971 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Είναι η περίοδος που ο «μπαμπούλας» του κομμουνισμού έχει ξεθωριάσει. Παράλληλα ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός ηττάται συντριπτικά στο Βιετνάμ, ο Μάης του ΄68 και τα επαναστατικά κινήματα της νεολαίας σε όλο τον κόσμο έχουν πυροδοτήσει την επαναστατική σκέψη.

Παντού σε Ευρώπη και Λατινική Αμερική τα λαϊκά μαζικά κινήματα γιγαντώνονται και προβάλλουν απειλητικά για τον ιμπεριαλισμό. Σε αυτή την περίοδο σημειώνεται μια ποιοτική αλλαγή στη στρατηγική της διεθνούς ιμπεριαλιστικής τρομοκρατίας.

Η αλλαγή αυτή συμπίπτει με την κοινοποίηση του «Εγχειριδίου Εκστρατείας για τις μυστικές υπηρεσίες που διεξάγουν Επιχειρήσεις Σταθεροποίησης», των στρατηγών Westmorland (αρχηγού του αμερικανικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων και γνωστού σφαγέα του Βιετνάμ) και Wicklam.

Σε αυτή τη δεύτερη φάση, οι μυστικές υπηρεσίες κατασκευάζουν αριστερές οργανώσεις φαντάσματα, που «αναλαμβάνουν δημόσια» την ευθύνη των τρομοκρατικών ενεργειών που πραγματοποιούν πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών, είτε «διεισδύουν» απευθείας σε διάφορες ομάδες εξτρεμιστικές και τις καθοδηγούν.

Η τρομοκρατία πλέον γίνεται ο νέος «μπαμπούλας», η νέα δαιμονοποιημένη απειλή της ανθρωπότητας. Μια τρομοκρατία κατασκευασμένη από τις μυστικές υπηρεσίες που εμφανίζεται με αριστερές, επαναστατικές υπογραφές.

Μέσα σε αυτό το ιστορικό πλαίσιο μπορούμε να διερευνήσουμε το πλήθος των τρομοκρατικών ενεργειών από το 1947 μέχρι σήμερα σε όλη την Ευρώπη, ενέργειες που έχει πλέον αποδειχτεί περίτρανα ότι ήταν έργο των μυστικών υπηρεσιών (τα συγκεκριμένα αποδεικτικά στοιχεία καταγράφονται στο βιβλίο του Κλεάνθη Γρίβα, «Τρομοκρατία», εκδόσεις Παπαζήση).

Θα αναφέρουμε κάποια περιστατικά, γνωστά σε όλους.

Η αμερικανο-ΝΑΤΟϊκή επιχείρηση Stay Behind.
Μια τεράστια τρομοκρατική επιχείρηση, που οργανώθηκε στα μέσα της δεκαετίας του ΄50, από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, εφαρμόστηκε συστηματικά σε όλες τις χώρες-μέλη της Συμμαχίας και αποκαλύφτηκε στα μέσα της δεκαετίας του ’80.

Ο ιταλικός βραχίονας με την κωδική ονομασία Επιχείρηση Γκλάντιο: ήταν υπεύθυνος για όλες τις τρομοκρατικές δραστηριότητες που σημειώθηκαν στην Ιταλία κατά τη μεταπολεμική περίοδο και άλλαξαν ριζικά την πολιτική σκηνή.

Ο ελληνικός βραχίονας ήταν η Κόκκινη Προβιά: Δολοφονία Γρηγόρη Λαμπράκη, Πολύνεκρη βομβιστική ενέργεια στο Γοργοπόταμο κλπ.

Το Σχέδιο Solo (1964).

Με το αριστερό άνοιγμα των Χριστιανοδημοκρατών υπό την προεδρία του Άλνο Μόρο και την εκλογική επιτυχία των κομμουνιστών (25% των ψήφων), ετέθη σε εφαρμογή με το παραπάνω σχέδιο η οργάνωση πραξικοπήματος και η δολοφονία του Μόρο. Το πραξικόπημα αποφεύχθηκε την τελευταία στιγμή. Το 1978 ο Μόρο δολοφονήθηκε από τους ίδιους που σχεδίαζαν τη δολοφονία του το 1964, αλλά με την υπογραφή των Ερυθρών Ταξιαρχιών.

Σήμερα έχουν ανακαλυφτεί τα χειρόγραφα του Μόρο, τα οποία είχε γράψει πριν εκτελεστεί (τα κρατούσαν κρυφά), ένα εκ των οποίων αναφέρει την ανάμειξη του ΝΑΤΟ και της ΣΙΑ στην απαγωγή του. Έχει αποκαλυφτεί επίσης ότι το κτίριο όπου έκρυβαν το Μόρο οι Ερυθρές Ταξιαρχίες ανήκε στις ιταλικές μυστικές υπηρεσίες.

Σημείωση: Για τη δολοφονία του Μόρο και γενικά περί τρομοκρατίας, καλό είναι να διαβαστεί το βιβλίο του Τζανφράνκο Σανγκουινέττι, «Περί της τρομοκρατίας και του κράτους» (εκδόσεις ύψιλον).

Το αμερικανικό εγχειρίδιο

Ολόκληρο το ντοκουμέντο δημοσιεύτηκε στο «Βήμα» (22/10/1978).

Μεταξύ άλλων αναφέρει στο πρώτο κεφάλαιο: « Ο στρατός και άλλες υπηρεσίες δεν έχουν αμετακίνητη υποχρέωση να συνεχίσουν να στηρίζουν μια φιλική κυβέρνηση: 1. Αν δεν αντιπροσωπεύει τα συμφέροντα σημαντικών τομέων της χώρας. 2. Αν είναι ασταθής και αδύναμη μπροστά σε ένοπλη κομμουνιστική εξέγερση. 3. Αν εξαιτίας του ακραίου εθνικισμού (της) βάζει σε κίνδυνο τα συμφέροντα των ΗΠΑ».

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Πρώτος, λοιπόν, ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός, από το 1970, σηκώνει το λάβαρο του αντιεθνικισμού! Κάθε αντιιμπεριαλιστική εκδήλωση, σαφώς, είναι για την Ουάσιγκτον εθνικιστική. Βεβαίως τότε οι σημερινοί αντιεθνικιστές ήταν «ντούροι» κατά των Αμερικάνων. Σήμερα έχουν ασπαστεί ενθέρμως το δόγμα τους!!!

Στο κεφάλαιο Γ, διαβάζουμε:

«Είναι πιθανό οι φιλικές κυβερνήσεις να δείχνουν παθητικότητα ή αναποφασιστικότητα απέναντι στον ανατρεπτικό κομμουνισμό (ίσως) εξαιτίας κάποιας χαλάρωσης των βίαιων πράξεων…
Σε αυτήν την περίπτωση, οι στρατιωτικές μυστικές υπηρεσίες θα πρέπει να είναι σε θέση να πραγματοποιήσουν ειδικές επιχειρήσεις, ικανές να πείσουν την κυβέρνηση και την κοινή γνώμη ότι ο κίνδυνος είναι πραγματικός και υπάρχει επιτακτική ανάγκη να καταπολεμηθεί.
Για την επίτευξη αυτού του στόχου, οι μυστικές υπηρεσίες επιβάλλεται να διεισδύσουν στις ανατρεπτικές οργανώσεις με ειδικούς πράκτορες που θα έχουν αποστολή να δημιουργήσουν ομάδες δράσης από τα ριζοσπαστικά στοιχεία αυτών των οργανώσεων…Αυτές οι ομάδες δράσης, υπό τον έλεγχο των μυστικών υπηρεσιών, θα εξαπολύσουν κύμα βίαιων ή μη βίαιων εκδηλώσεων, αναλόγως των περιστάσεων… Αν δεν είναι εφικτή η διείσδυση αυτού του είδους, μπορεί να οδηγήσει στον επιδιωκόμενο σκοπό η χρησιμοποίηση οργανώσεων της άκρας αριστεράς…».


Μέσα στα τριάντα πέντε χρόνια από τότε που γράφτηκε το κείμενο οι μέθοδοι των μυστικών υπηρεσιών, ασφαλώς θα έχουν δουλευτεί περαιτέρω…

Αυτά για τους αφελείς που δεν μπορούν να κρίνουν πολιτικά και είναι κολλημένοι στα παλαιά πρότυπα της αριστερής «ατομικής τρομοκρατίας» και δεν μπορούν να ξεχωρίσουν τις πράξεις των απελπισμένων από τις οργανωμένες προβοκάτσιες που φορτώνονται στα επαναστατικά και αριστερά κινήματα…

Περί συνωμοσιολογίας


Πολλοί θα σπεύσουν να πουν ότι βλέπω τα πράγματα συνωμοσιολογικά. Βεβαίως είναι βολικό να οχυρώνεται κανείς πίσω από τέτοιες βαρύγδουπες λεξούλες (συνωμοσιολογία, πρακτορολογία κλπ), για να καλύψει την ανεπάρκεια και των ιστορικών και των πολιτικών του γνώσεων. Μια ανεπάρκεια ή σκοπιμότητα που αθωώνει τις διωκτικές αρχές.

Αλήθεια ποιος ο ρόλος των μυστικών υπηρεσιών; Μήπως δεν είναι γνωστό από την ιστορία και τη μαρξιστική φιλολογία ότι η αστυνομία, ιδιαίτερα σήμερα, έχει αναγάγει την προβοκάτσια και τη σκευωρία σε επιστήμη; Και δεν είναι τραγική αντίφαση να δέχεσαι από τη μια ότι μια οργάνωση (17Ν) επί 27 χρόνια δρούσε συνωμοτικά (εδώ δεν υπάρχει συνωμοσιολογία), αλλά από την άλλη να μην δέχεσαι ότι το κράτος και οι μηχανισμοί του συνωμοτούν κατά της κοινωνίας;

Το κράτος ασκεί πολιτική και οι συνωμοσίες και οι προβοκάτσιες είναι μέρος αυτής της πολιτικής.

Τα όργανα αυτής της πολιτικής είναι οι μυστικές υπηρεσίες, διαφορετικά δεν θα είχαν λόγο ύπαρξης. Και ακριβώς σε εποχές μεγάλων κοινωνικών κρίσεων, σήψης και παρακμής, εκχωρούνται στην αστυνομία και τις μυστικές υπηρεσίες άμεσες πολιτικές εξουσίες. Και ο τρομονόμος δεν ήταν τίποτα άλλο από τη θεσμοθέτηση αυτής της αστυνομικής πολιτικής, θεσμοθέτηση δηλαδή των αστυνομικών σκευωριών και συνωμοσιών κατά της κοινωνίας.

Ας πάψουν λοιπόν όλοι αυτοί οι «προοδευτικοί» και «αριστεροί» να παπαγαλίζουν την καραμέλα της συνωμοσιολογίας και να γίνονται πολιτικοί συνοδοιπόροι των μυστικών υπηρεσιών.

Οι ίδιοι αυτοί οι καθεστωτικοί «αριστεροί» όταν στο παρελθόν μιλούσαν για τη δικτατορία της 21ης Απριλίου ή άλλα πραξικοπήματα ανά τον κόσμο απεκάλυπταν το ρόλο των αμερικάνικων μυστικών υπηρεσιών σε όλα αυτά. Πόσα πραξικοπήματα και αιματηρές προβοκάτσιες δεν οργανώθηκαν και δεν εκτελέστηκαν από τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ; Σήμερα όταν θίγεις όλα αυτά μετατρέπεσαι σε πρακτορολόγο ή συνωμοσιολόγο; Μα αυτό ακριβώς θέλει να επιβάλει ο αυτοκρατορικός λόγος των ΗΠΑ!!!

Παραπέμπουμε, ακόμα, σε ένα πολύ τεκμηριωμένο κείμενο του Νίκου Καρατουλιώτη, με τίτλο:

«ΧΟΡΟΣ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΚΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΑΙΣΘΗΜΑΤΟΣ»
ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=3034


_________________
Θέλησαν να μας εξοντώσουν,
αλλά δεν τα κατάφεραν.
Εμαστε ακόμα ζωντανοί κι αυτό
είναι το κυριότερο.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες