Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Μυρίζει "Κόκκινη προβιά"

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Κόκκινο φεγγάρι
Επισκέπτης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Δεκ 31, 2008 4:36 pm    Θέμα δημοσίευσης: Μυρίζει "Κόκκινη προβιά" Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Συνταγή α λα "Κόκκινη Προβιά"

Θυμάστε την καθ’ ημάς «Κόκκινη Προβιά», την «Gladio» για τους Ιταλούς, τα παραστρατιωτικά και προβοκατόρικα δίκτυα που έστηνε η CIA σε διάφορες χώρες του ΝΑΤΟ;
Καιρός όσοι τα ξέχασαν να τα... θυμηθούν και πάλι.

Ιδού η ‘συνταγή’ αντιμετώπισης μαθητικών και φοιτητικών αντιδράσεων όπως την «έδωσε» ένας γνώστης από πρώτο χέρι των προβοκατόρικων σχεδιασμών, ο πρώην υπουργός και πρωθυπουργός της Ιταλίας Φραντσέσκο Κοσίγκα.

Διαβάστε τη συνέντευξή του που εντοπίσαμε στην «Αυγή» της 17/12/2008, με τον επιτυχημένο τίτλο «Οδηγίες για... Φωτιές στην πόλη από τον Φρ. Κοσίγκα» και μετά ας σκεφτούμε μαζί... τι μας θυμίζει!!

Προσωπικά, το αφιερώνω εξαιρετικά στους Αλέκους του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, που, κατά πώς φαίνεται, δεν διαβάζουν ούτε την «Αυγή»...

Αντιγράφω:

«Σχέδιο υπονόμευσης των μαθητικών και φοιτητικών κινητοποιήσεων με τη χρησιμοποίηση προβοκατόρων «έτοιμων για όλα» που «θα περάσουν δια πυρός και σιδήρου την πόλη» για ένα δεκαήμερο κατά το οποίο η αστυνομία θα έχει αποσυρθεί, περιέγραψε με αποκαλυπτική ωμότητα στις 23 Οκτωβρίου 2008 (φέτος!) ο διαβόητος από τις υποθέσεις Μόρο και «Γκλάντιο» πρώην υπουργός και πρωθυπουργός της Ιταλίας Φραντσέσκο Κοσίγκα τονίζοντας ότι το έχει εφαρμόσει ο ίδιος...

Στη συνέντευξη, που δόθηκε στον Andrea Cangini για τις εφημερίδες "Il Giorno", "Il Resto del Carlino", "La Nazione" και δημοσιεύθηκε με τίτλο «Πρέπει να τους σταματήσουμε, και η τρομοκρατία ξεκίνησε από τα πανεπιστήμια», ο Κοσίγκα δίνει συμβουλές στην κυβέρνηση Μπερλουσκόνι για την αντιμετώπιση του πρόσφατου ξεσηκωμού της εκπαιδευτικής κοινότητας στη γειτονική μας χώρα και θεωρεί ότι η δράση προβοκατόρων και το κάψιμο της πόλης από τους προβοκάτορες, θα διασφαλίσει στις δυνάμεις καταστολής την αναγκαία λαϊκή συναίνεση, για να στείλουν στο νοσοκομείο φοιτητές και καθηγητές που τους υποκινούν! Ιδού τι λέει:

* ΡΩΜΗ. Πρόεδρε Κοσίγκα, σκέφτεστε ότι προειδοποιώντας ότι θα χρησιμοποιήσει τη δημόσια ισχύ κατά των φοιτητών ο Μπερλουσκόνι υπερέβαλε;

Εξαρτάται, αν θεωρεί ότι είναι πρωθυπουργός ενός ισχυρού κράτους, όχι, έκανε πολύ καλά. Αλλά μιας και η Ιταλία είναι ένα αδύναμο κράτος και στην αντιπολίτευση δεν βρίσκεται το γρανιτένιο Pci (ΙΚΚ) αλλά το Pd (Δημοκρατικό Κόμμα) που αργοσβήνει, φοβάμαι ότι τις λέξεις δεν θα τις ακολουθήσουν γεγονότα και επομένως ο Μπερλουσκόνι θα κάνει κακή εντύπωση.
* Τι θα έπρεπε να ακολουθήσει;
Ο Μαρόνι (σ.σ. υπουργός Εσωτερικών) θα έπρεπε να κάνει ό,τι είχα κάνει εγώ όταν ήμουν υπουργός Εσωτερικών.

* Πάει να πει;
Κατ' αρχήν, αφήνεις κατά μέρος τους μαθητές γιατί, σκεφτείτε τι θα συνέβαινε αν ένα παιδάκι σκοτωνόταν ή τραυματιζόταν σοβαρά...

* Ενώ τους φοιτητές;
Τους αφήνεις να κάνουν ό,τι θέλουν. Αποσύρονται οι δυνάμεις της αστυνομίας από τους δρόμους και τα πανεπιστήμια, μέσα στο κίνημα διεισδύουν προβοκάτορες έτοιμοι για όλα και αφήνεις για καμιά δεκαριά μέρες τους διαδηλωτές να λεηλατήσουν τα μαγαζιά, να κάψουν αυτοκίνητα, να περάσουν δια πυρός και σιδήρου την πόλη.

* Και μετά;
Μετά, ενισχυμένος από τη λαϊκή συναίνεση, ο ήχος των σειρήνων των ασθενοφόρων θα πρέπει να υπερκαλύψει εκείνον των περιπολικών.

* Με την έννοια ότι...
Με την έννοια ότι οι δυνάμεις της τάξεως δεν θα πρέπει να δείξουν έλεος και (θα πρέπει) να τους στείλουν όλους στο νοσοκομείο. Όχι να τους συλλάβουν μιας και οι δικαστές θα τους άφηναν αμέσως ελεύθερους αλλά να τους ξυλοκοπήσουν και να ξυλοκοπήσουν και εκείνους τους διδάσκοντες που τους υποθάλπουν / υποκινούν.

* Και τους διδάσκοντες;
Κυρίως τους διδάσκοντες.

* Πρόεδρε, τα λόγια σας αποτελούν ένα παράδοξο, έτσι;
Δεν μιλώ για τους ηλικιωμένους, βέβαια, αλλά για τις νεαρές δασκάλες, ναι. Αντιλαμβάνεστε τη σοβαρότητα όσων συμβαίνουν; Υπάρχουν δάσκαλοι που κατηχούν τα παιδιά και τα κατεβάζουν στις πλατείες: μια συμπεριφορά εγκληματική!

* Αντιλαμβάνεστε τι θα έλεγαν στην Ευρώπη μετά από μια τέτοια θεραπεία. «Στην Ιταλία επιστρέφει ο φασισμός», θα έλεγαν.
Κολοκύθια, αυτή είναι μια δημοκρατική συνταγή: να σβήσεις τη φλόγα προτού ξεσπάσει πυρκαγιά.

* Ποια πυρκαγιά;
Δεν υπερβάλλω, πιστεύω πραγματικά ότι η τρομοκρατία θα ξαναματώσει τους δρόμους αυτής της χώρας. Και θα ήθελα να μην ξεχνιέται ότι οι Ερυθρές Ταξιαρχίες δεν γεννήθηκαν στις φάμπρικες αλλά στα πανεπιστήμια. Και τα σλόγκαν που χρησιμοποιούσαν, τα είχαν χρησιμοποιήσει νωρίτερα το φοιτητικό κίνημα και η ριζοσπαστική αριστερά.

* Υπάρχει, λοιπόν, το ενδεχόμενο η ιστορία να επαναληφθεί;
Δεν υπάρχει απλώς το ενδεχόμενο, είναι σφόδρα πιθανό. Γι' αυτό λέω: ας μην ξεχνάμε ότι οι Ε.Τ. γεννήθηκαν γιατί η φωτιά δεν κατασβέστηκε εγκαίρως.

* Το Pd του Βελτρόνι υποστηρίζει τους διαδηλωτές.
Χμ, κοιτάξτε, ειλικρινά εγώ τον Βελτρόνι να κατεβαίνει στο δρόμο με κίνδυνο να τις αρπάξει, δεν τον πολυβλέπω. Τον βλέπω καλύτερα σε ένα πριβέ κλαμπ στο Σικάγο να χειροκροτεί τον Ομπάμα.

* Δεν θα κατέβει, βέβαια, στο δρόμο με τη ράβδο αλλά πολιτικά…
Πολιτικά, κάνει το ίδιο λάθος που έκανε το Pci στις αρχές της αμφισβήτησης: λειτούργησε ως προκάλυμα (sponda) του κινήματος τρέφοντας την ψευδαίσθηση ότι θα το ελέγξει αλλά όταν στο στόχαστρο κατέληξαν, όπως ήταν λογικό, και οι ίδιοι, άλλαξαν ριζικά συμπεριφορά. Τη λεγόμενη γραμμή της σταθερότητας που εφαρμόστηκε από τον Αντρεότι, από τον Τζακανίνι και από μένα, τη θέλησε ο Μπερλινγκουέρ. Αλλά σήμερα υπάρχει το Pd, ένα εκτόπλασμα που καθοδηγείται από ένα εκτόπλασμα. Και γι' αυτό ο Μπερλουσκόνι θα έκανε καλά να είναι πιο συνετός.

Τη συνέντευξη, όπου ο Κοσίγκα διαστρεβλώνει τις θέσεις του Μπερλινγκουέρ ο οποίος τον είχε καταγγείλει, μπορεί να τη διαβάσει κανείς στα ιταλικά στην επίσημη ιστοσελίδα της ιταλικής κυβέρνησης με την επισκόπηση Τύπου: http://rassegna.governo.it/testo.asp?d=32976406
Ο 80χρονος καθηγητής Νομικής Francesco Cossiga, γερουσιαστής δια βίου και Πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας από το 1985 ως το 1992, υπήρξε ο υπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης Andreotti ο οποίος χειρίστηκε την απαγωγή που κατέληξε στη δολοφονία του Aldo Moro -στις επιτροπές αντιμετώπισης της κρίσης που συγκρότησε, αποδείχθηκε ότι μετείχαν μέλη της διαβόητης μασονικής στοάς P2... Ο Cossiga συνδέεται και με την “Gladio”, το παραστρατιωτικό ΝΑΤΟΪκής έμπνευσης δίκτυο που λειτούργησε στην Ιταλία και ευθύνεται για πολλά απ' όσα συνέβησαν στα χρόνια της έντασης. Παράλληλο δίκτυο είναι η δική μας «Κόκκινη Προβιά»...
Οι δηλώσεις Κοσίγκα προκάλεσαν σάλο στην Ιταλία. Μάλιστα η γερουσιαστής των Ριζοσπαστών με τις λίστες του Δημοκρατικού Κόμματος (Pd) Donatella Poretti ζήτησε τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το δολοφονία της 19χρονης Giorgiana Masi από αδέσποτη σφαίρα στο πλαίσιο μιας φιλειρηνικής διαδήλωσης το Μαϊο του 1977 στην οποία μετείχαν -και φωτογραφήθηκαν- ένοπλοι μυστικοί αστυνομικοί. Υπουργός τότε ήταν ο Cossiga (σχετικά στοιχεία στην ιστοσελίδα της Ιταλίδας γερουσιαστή http://blog.donatellaporetti.it/?tag=cossiga)».
Συντάκτης : Στούμπος Δ.

Επιστροφή στην κορυφή
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3008

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Δεκ 31, 2008 5:08 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Θα δημοσιευτεί στο νέο ΡΕΣΑΛΤΟ, Ιανουάριος 2009


ΧΟΡΟΣ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΚΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΑΙΣΘΗΜΑΤΟΣ

Γράφει: Ο Νίκος Καρατουλιώτης

Υποστράτηγος ε.α. Μέλος Κ.ΕΘ.Α


ΙΣΤΟΡΙΚΟ
Στις 10 Φεβρουαρίου του 1948 εγκρίθηκαν οι εκθέσεις του πανίσχυρου Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (ΣΕΑ) των ΗΠΑ το οποίο καθόριζε τον τρόπο δράσης των μυστικών υπηρεσιών σε περιοχές ειδικού ενδιαφέροντος και συγκεκριμένα Ιταλία, Ελλάδα, Τουρκία και Ιράν.
Το 1970 ο στρατηγός Ουεστμόρλεντ αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της Αμερικής κατάρτισε το περίφημο «Εγχειρίδιο», σύμφωνα με το οποίο αν κάποιος από τους συμμάχους πήγαινε ενάντια στα συμφέροντα των πανίσχυρων αμερικανικών εταιρειών, τότε το ΝΑΤΟ με τους δικούς του μηχανισμούς αλλά και σε συνεργασία με τις μυστικές υπηρεσίες (αμερικάνικες και ντόπιες) αναλάμβανε την υποχρέωση να αλλάξει τις δομές του «κράτους ταραξία» και με διάφoρες ενέργειες να φέρει στην εξουσία υπάκουες σε αυτήν παρατάξεις και πρόσωπα του πολιτικού συστήματος.

Έτσι σύμφωνα με το «εγχειρίδιο», οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες πρέπει να εξασφαλίσουν διείσδυση στα υπονομευτικά ρεύματα ειδικών πρακτόρων, με αποστολή την συγκρότηση ομάδων κρούσης από τα πιο ακραία στοιχεία της εξέγερσης. Στην περίπτωση αυτή η χρησιμοποίηση ακροαριστερών οργανώσεων μπορεί να οδηγήσει στο ζητούμενο στόχο.

Κατά την διάρκεια της χούντας η ιταλική φασιστική οργάνωση «Όρντινε νουόβο» αποστέλλει μπράβους στην Ελλάδα και αφού εκπαιδεύτηκαν κατάλληλα από το καθεστώς των συνταγματαρχών επιστρέφουν στην Ιταλία όπου, προσποιούμενοι τους αναρχικούς και αριστεριστές εισχωρούν σε διάφορες οργανώσεις με σκοπό την διάπραξη ακροτήτων προκειμένου να κατηγορηθούν οι «κόκκινοι».
Η χρηματοδότηση τόσο των συνταγματαρχών όσο και των φασιστικών οργανώσεων της Ιταλίας γινόταν μέσω της «Κοντινένταλ Ιλλινόις Μπάνκ» που ανήκε στον Νταίηβιντ Μάτιου Κένεντυ ο οποίος υπήρξε εκπρόσωπος των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ από το 1971έως το 1973.

Στο βιβλίο του «οι πραγματικοί κυρίαρχοι του κόσμου», ο περίφημος πράκτορας της ΣΙΑ Γκονζάλε Μάτα περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια πώς οι μυστικές υπηρεσίες της Αμερικής χρησιμοποίησαν την φοιτητική Γαλλική εξέγερση του ’68 προκειμένου να καταφέρουν τελειωτικό πολιτικό πλήγμα εναντίον το Ντε Γκώλ, ο ποίος αμφισβήτησε την κυριαρχία των ΗΠΑ αλλά και εξεδίωξε το ΝΑΤΟ από την Γαλλία και επιπλέον οραματίσθηκε μια ανεξάρτητη Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία δεν έχει καμία σχέση με την σημερινή καρικατούρα του Σολάνα. Επιπλέον ο Ντεγκώλ είχε δείξει ιδιαίτερη συμπάθεια στα εθνικοαπελευθερωτικά κινήματα της Λατινικής Αμερικής με αποκορύφωμα την καταδίκη της Αμερικανικής επέμβασης στην Δομινικανή Δημοκρατία. Κρίνω σκόπιμο να αναφέρω επί λέξει τον διάλογο του ειδικού εκπροσώπου της αμερικανικής κατασκοπείας στο Παρίσι Γκράμ με τον πράκτορα «Κύκνο» και τα καθήκοντά του. «Δεν πρόκειται για διευκόλυνση των αριστερών για να καταλάβουν την εξουσία, αλλά ενθαρρύνοντας τις ταραχές και προκαλώντας συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας να προκληθεί η σιωπηρή πλειοψηφία των Γάλλων μπροστά τον κίνδυνο, ώστε να αναγκασθεί ο Ντε Γκώλ να αλλάξει πολιτική, να ξεκόψει από τις ανατολικές χώρες και να επιστρέψει στα πλαίσια μιας Ευρώπης συμμάχου των ΗΠΑ… Επιβάλλεται λοιπόν να πλησιάσουμε τους καθοδηγητές της υπονομευτικής δραστηριότητας, ώστε να γνωρίζουμε τα σχέδιά τους και να τα επηρεάζουμε προς τα συμφέροντά μας . Οι καταστροφές και οι τραυματισμοί είναι τώρα οι καλύτεροι σύμμαχοι μας.»

ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΞΕΝΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΤΝ ΕΛΛΑΔΑ

Το 1955 δημιουργήθηκε στην Ελλάδα από την CIA παρακρατική «Κόκκινη Προβιά» και επανδρώθηκε με ακροδεξιούς εξτρεμιστές που είχαν υπηρετήσει στους Λόχους Ορεινών Καταδρομών (ΛΟΚ), και άλλα ειδικά στρατιωτικά τμήματα, με πράκτορες των στρατιωτικών και πολιτικών μυστικών υπηρεσιών και με πολίτες, σε πολλές δε περιπτώσεις σε απόλυτη συνεργασία με τον υπόκοσμο. Η παραπάνω οργάνωση ήταν υπεύθυνη μεταξύ των άλλων και για το πραξικόπημα του 67.

Η οργάνωση του εκλογικού πραξικοπήματος του 1961 αποδίδεται στα επιτελικά σχέδια του Λάφλιν Κάμπελ. Στην επιχείρηση «κατάργησης» του Γεωργίου Παπανδρέου (15 Ιουλίου 1965) η οργανωτική ευθύνη ανήκει στον Τζών Μώρυ, ο ίδιος με την συνεργασία του Χάρυ Γκρήν είχε την εποπτεία του πραξικοπήματος των συνταγματαρχών.
Η προβοκάτσια στον Γοργοπόταμο (29-11-1964) που στοίχισε την ζωή 13 πατριωτών και προκάλεσε περίπου 100 τραυματίες ήταν έργο της ΣΙΑ και των ντόπιων λακέδων. Σύμφωνα με μυστική έκθεση του συνταγματάρχη Μάρσαλ που υπηρετούσε στην αμερικανική πρεσβεία ως στρατιωτικός ακόλουθος «τα πρόσωπα που πήραν μέρος στην επιχείρηση του Γοργοποτάμου της 29-11-1964, έλαβαν λεπτομερείς οδηγίες και έδρασαν κάτω από τον αυστηρό έλεγχο των πρακτόρων της ΚΥΠ και των ΗΠΑ».

Αξιοσημείωτη είναι η στρατολογική προτίμηση της ΣΙΑ σε πρόσωπα με δοσιλογικό παρελθόν και ανθρώπους του υποκόσμου.

ΠΑΡΟΥΣΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ


Τις τελευταίες ημέρες όλοι είμαστε θεατές ενός πανελλήνιου ξεσηκωμού των μαθητών και γενικότερα της νεολαίας. Δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες και αιτίες του θυμού των νέων, που ανεπιφύλαχτα συμπαρατάσσομαι μαζί τους. Εκείνο όμως που με προβληματίζει είναι ο εκφυλισμός της κινητοποίησης των νέων, με την εισχώρηση ακραίων στοιχείων και κουκουλοφόρων με αποτέλεσμα την εκτροπή της κίνησης προς λάθος κατεύθυνση.

. *Τα κρυφά ελατήρια της διεθνούς τρομοκρατίας , του Λ.ΖΑΜΟΪΣΚΙ

Η κινητοποίηση στην αρχή και δίκαιη ήταν και αναμενόμενη. Από εκεί και πέρα οι βανδαλισμοί, οι πυρκαγιές και οι λεηλασίες με αναγκάζουν να θέσω κάποια ερωτήματα:


1. Ενώ στο αρχικό στάδιο η εξέγερση είχε έντονο το συναισθηματικό στοιχείο και οι κινητοποιήσεις ήταν αυθόρμητες, στην συνέχεια μπήκε η τεχνολογία και οι μαθητές κατευθύνονταν με μηνύματα που λάμβαναν στο κινητό τηλέφωνο (sms). Για να αποσταλεί ταυτόχρονα αυτή η σωρεία των μηνυμάτων (μιλάμε για δεκάδες χιλιάδες ταυτόχρονα) απαιτείται μια τεράστια βάση δεδομένων όπου θα υπάρχουν λεπτομερώς τα στοιχεία των μαθητών συγκεκριμένης ηλικίας, ανεξαρτήτως τηλεφωνικής εταιρείας. Άρα πρέπει να έχουμε μια σύμπραξη όλων των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, πράγμα αδύνατον, ή πρέπει να υπάρχει κάτι πολύ ……..μεγαλύτερο. Βεβαίως είναι δυνατόν να έχουν χρησιμοποιηθεί τα υπάρχοντα στοιχεία από εταιρίες που δραστηριοποιούνται σε διαφημίσεις ή τηλεπωλήσεις αλλά αυτό είναι εύκολο να βρεθεί καθώς και να μάθουμε από ποιον πληρωθήκανε για την παροχή των υπηρεσιών τους.

2. Προκηρύξεις που ρίχθηκαν το βράδυ της πέμπτης στην Ομόνοια ήταν γραμμένες στα αλβανικά και μεταφράζονταν σε «Μπάτσοι – γουρούνια – δολοφόνοι», ποιοι είναι αυτοί που προσπαθούν να εμπλέξουν τους μετανάστες σε αυτό το παιχνίδι;

3. Τι εννοούσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις 11-6 στην βουλή «όλη η περιοχή από την Μαύρη Θάλασσα, τα Βαλκάνια και την Νοτιοανατολική Μεσόγειο είναι ζώνη ειδικού ενδιαφέροντος για την μεταφορά καυσίμων και μην εμπλακείτε σε αυτή την τεράστια γεωπολιτική σύγκρουση και αναδιανομής των σφαιρών επιρροής.

4. Στις 14 Μαρτίου του 2008 η φινλανδική κυβέρνηση εξέδωσε «Σχέδιο Διαφυγής σε Περίπτωση κρίσης στην Ελλάδα» και ενημέρωσε τους 1600 Φιλανδούς που κατοικούν στην πατρίδα μας και επιπλέον τους διένειμε ακόμη και χάρτες με δρομολόγια διαφυγής αλλά και χώρους συγκέντρωσης (τι παραπάνω ήξεραν αυτοί;».

5. Για ποιο λόγο είχαν εγκατασταθεί πολυπληθή τηλεοπτικά συνεργεία του ΒBC και του Reuters στην Αθήνα από τις 15 Νοεμβρίου και ποιο έκτακτο σοβαρό αναμενόμενο περιστατικό απαιτούσε την παρουσία τους πέραν των μονίμων ανταποκριτών, των μόνιμα εγκατεστημένων στην Αθήνα;*


6. Ποιος είχε την δυνατότητα να τοποθετήσει πέτρες θαλάσσης σε κύρια σημεία της Αθήνας; Μόνον στην οδό Μάρνη ο Δήμος Αθηνών φόρτωσε 27 αυτοκίνητα.

7. Ποιοι ήταν αυτοί οι καταληψίες της ΕΡΤ κατά την διάρκεια των ειδήσεων και συγκεκριμένα την ώρα της ομιλίας του πρωθυπουργού που καλούσαν σιωπηρά με ανάρτηση πανό τον ελληνικό λαό να βγει στους δρόμους;

8. Ποιος από τους παραπάνω νεαρούς καταληψίες είχε τις ειδικές γνώσεις χειρισμού της πολύπλοκης ηλεκτρονικής κονσόλας ώστε να κάνει κοντινά και σε πολλές περιπτώσεις διπλά πλάνα με την ταυτόχρονη εικόνα των καταληψιών αλλά και του πρωθυπουργού;

9. Είχαν υποστεί ειδική εκπαίδευση και πειθαρχεία οι παραπάνω καταληψίες; Γιατί ήταν απόλυτα συγχρονισμένοι και πειθαρχημένοι και όταν ο φακός ζουμάριζε στα πρόσωπά τους, με απόλυτο συντονισμό και χωρίς παράγγελμα σήκωναν ταυτόχρονα το πανό κρύβοντας μέρος του προσώπου τους προκειμένου να μην αναγνωρισθούν. Όλα τα παραπάνω χρειάζονται απόλυτο συντονισμό και ατέλειωτες πρόβες για την επακριβή υλοποίησή τους, πέραν των ειδικών γνώσεων για τον χειρισμό της κονσόλας.

10. Στα πρόσφατα γεγονότα συμμετείχαν αρκετοί Ιταλοί, δεδομένων των ιστορικών παρακρατικών σχέσεων των μυστικών στρατών του ΝΑΤΟ (επιχείρηση Gladio) και ειδικά των συγκοινωνούντων δοχείων μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας, ποιος ήταν ο ρόλος στη όλη υπόθεση του παραπάνω μηχανισμού;

11. Ποιος είχε την τεχνογνωσία κατασκευής αυτοσχέδιας σφαίρας που χρησιμοποιήθηκε στο περιστατικό του τραυματισμού του μαθητή στο Περιστέρι.

12. Ποιοι ήταν αυτοί που γαζώσανε το λεωφορείο των ΜΑΤ με δύο διαφορετικά καλάσνικοφ; Πώς είναι δυνατόν αντιεξουσιαστές να διαθέτουν τέτοιο οπλισμό και να οργανώνουν μια τέτοια επιχείρηση; Άρτια από πλευράς θέσεως βολής, ώρας αλλά και σχεδίου διαφυγής; Πέραν του ότι οπωσδήποτε πρέπει να υπήρχε και ομάδα υποστήριξης διαφυγής και τυχόν εμπλοκής.

13. Πώς είναι δυνατόν να χρησιμοποιήθηκαν εκρηκτικά τελευταίου τύπου, και ποιος τα προμήθευσε στους «εξεγερμένους» ;

14. Πού και ποιος εκπαίδευσε τους παραπάνω στην χρήση των εν λόγω εκρηκτικών;

15. Το σύνολο των συλληφθέντων Αλβανών δεν κατοικούσαν στην Ελλάδα αλλά ήταν εισαγωγής για τα γεγονότα.

16. Ποιος μηχανισμός υλοποίησε την εισαγωγή των παραπάνω Αλβανών;

17. Γιατί προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τον ελληνικό λαό με επιθέσεις ακόμη και στον προαστιακό ηλεκτρικό;

ΣΗΜΕΙΑ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ


Θα είναι αστείο να πιστέψει κανείς ότι κάποιοι αναρχικοί και αντιεξουσιαστές προέβησαν σε όλη αυτή την καταστροφή των περιουσιών ανθρώπων του μόχθου, καθόσον ο εχθρός τους είναι το παρόν κράτος και το μεγάλο κεφάλαιο. Η συμπάθεια των παραπάνω (που στα γεγονότα κατασυκοφαντήθηκαν και αυτοί) είναι δεδομένη για τα λαϊκά στρώματα. Πέραν της «απαλλοτρίωσης» καταναλωτικών αγαθών από τα σούπερ μάρκετ και την αναδιανομή τους σε αναξιοπαθούντες, χαρακτηριστικά θα αναφέρω ότι άνοιξαν και λογαριασμό σε τράπεζα προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για την αποκατάσταση περιπτέρου (που καταστράφηκε στα πρόσφατα γεγονότα στην Θεσσαλονίκη ) μιας γριούλας.

Το μέγα ζητούμενο είναι ποιοι κρύβονται κάτω από τις κουκούλες και ποιοι πίσω από αυτούς.
Η κυβέρνηση γιατί παρακολουθεί αμήχανη τους κουκουλοφόρους και δεν προβαίνει στην σύλληψή τους, μήπως φοβάται ότι αυτούς που θα βρει θα είναι πρόσωπα με διασυνδέσεις πέραν του Ατλαντικού;

Γιατί η κυβέρνηση δεν προβαίνει στην αποκάλυψη της βάσης δεδομένων αποστολής των SMS, μήπως φοβάται ότι θα είναι η ίδια βάση δεδομένων που παρακολουθούσε τα τηλέφωνα του πρωθυπουργού αλλά και όλης της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας μας;

ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ 60 ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ

Την δεκαετία του 60 ο Κ. Καραμανλής επιχειρεί στροφή στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι και ερωτοτροπεί με τον Ντεγκώλ και τις ανατολικές χώρες*, οι ιαχές του πλήθους «Ελλάς Γαλλία Συμμαχία» ήταν μια ψυχολογική επιχείρηση προπαρασκευής της κοινής γνώμης για τον νέο προσανατολισμό της χώρας. Ο Καραμανλής του 60 ήταν εξαρτημένος από τους Αμερικανούς αλλά δεν ήταν υποτακτικός.

Όταν ο στρατηγός Ντεγκώλ στον περίφημο λόγο του στην Θεσσαλονίκη δίνει εγγυήσεις για τα βόρεια σύνορα της χώρας μας έναντι πάσης επιβουλής…. στους Νατοϊκούς κύκλους επικρατεί πανικός (μέχρι τότε το προνόμιο αυτό ανήκε αποκλειστικά στην Αμερική).

Ο Ντεγκώλ αποχωρεί από την Ελλάδα με την αποικιακή σύμβαση της «Πεσινέ» και μετά από δύο ημέρες στην ίδια πόλη δολοφονείται ο Λαμπράκης και αρχίζει η πτώση του Καραμανλή. Όταν ο Καραμανλής πληροφορήθηκε την δολοφονία του Λαμπράκη, αναφωνεί το περίφημο «ποιος κυβερνά αυτό τον τόπο». Βεβαίως και δεν εννοούσε το παλάτι που ήταν μια μικρή επιμέρους συνιστώσα του όλου εσμού που όχι μόνον ανέχθηκε αλλά και αντρώθηκε κατά την διάρκεια της διακυβέρνησής του αλλά και σε ορισμένες περιπτώσεις δέχθηκε και τις υπηρεσίες του.

Όταν δε φοβούμενος και για την ίδια του την ζωή έφυγε νύχτα και με το ψευδώνυμο Τριανταφυλλίδης για την Γαλλία προκειμένου να ζητήσει την προστασία του Ντεγκώλ το τοπίο ξεκαθαρίζει και οι φόβοι αποκτούν ταυτότητα (ΝΑΤΟ - ΣΙΑ).

*Τα ατμοηλεκτρικά εργοστάσια άνθρακος της ΔΕΗ που κατασκευάσθηκαν επί ημερών ήταν κατασκευής της Ανατολικής Γερμανίας και η πλειονότητα των εξαγωγών της χώρας μας διακινούνταν προς τις Ανατολικές Χώρες μέσου ενός πολύπλοκου συστήματος «κλήρινγκ» που είχε υπογράψει με την Σοβιετική Ένωση, η δε ύπαιθρος είχε γεμίσει από τρακτέρ Μπελαρούς και μηχανήματα ανατολικής προέλευσης.

Ο νεότερος Καραμανλής εξηρτημένος και αυτός από τους Αμερικανούς αλλά βαδίζοντας και αυτός στα χνάρια του θείου του όταν αποφασίζει να πάει ενάντια στα αμερικανικά συμφέροντα (σχέδιο Ανάν, αγωγός Μπουργκάζ- Αλεξανδρούπολης- Βέτο στην ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ) περίεργα πράγματα αρχίζουν να συμβαίνουν στην χώρα μας με το ξεσάλωμα των ξένων μυστικών υπηρεσιών (απαγωγή Πακιστανών, τηλεφωνικές παρακολουθήσεις της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας κλπ).

ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Είναι αλήθεια πως τα γεγονότα τα πυροδότησε η άνευ λόγου και αδίστακτη δολοφονία του 15χρόνου μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου και ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι με αποτέλεσμα να ξεχυθούν οι μαθητές στους δρόμους.

Είναι αλήθεια ότι η κυβέρνηση του Καραμανλή που ανήλθε στην εξουσία με το σύνθημα «οι νταβάδες στην φυλακή» την επομένη των εκλογών όχι μόνο τα βρήκε μαζί τους αλλά και σε ορισμένες περιπτώσεις συναγωνίστηκε την προηγούμενη κυβέρνηση σε διαφθορά.

Είναι αλήθεια ότι όλοι μας εξαπατήσαμε την νεολαία και υποθηκεύσαμε το μέλλον τους και κάποτε πρέπει να τους ζητήσουμε συγγνώμη για την Ελλάδα που τους παραδίνουμε.

Είναι αλήθεια ότι ο Καραμανλής στάθηκε κατώτερος των περιστάσεων.

Αλλά από εκεί και πέρα αυτό είναι ένα εσωτερικό ζήτημα και πρέπει να το λύσουμε εμείς με τα παιδιά μας και όχι με την επέμβαση ξένων σκοτεινών κύκλων που επιχειρούν την ανατροπή του σημερινού πρωθυπουργού προκειμένου να αναλάβει κάποιος από τους ένθερμους υποστηριχτές του σχεδίου Ανάν και των αμερικανικών συμφερόντων.
Κοζάνη 26 – 12 - 08
liotis1@otenet.gr
http://karatouliotis.blogspot.com_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΡΕΣΑΛΤΟ
Επισκέπτης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Δεκ 31, 2008 6:19 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Δημοσιευμένο στο 4ο τεύχος του ΡΕΣΑΛΤΟ, Μάρτιος 2006

Οι «σπόνσορες» και οι σκηνοθέτες
της τρομοκρατίας

Γράφει ο Θύμιος Παπανικολάου


Μια στρατηγική συνιστώσα της ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας και θηριωδίας είναι η τρομοκρατία: αποτελεί για τους διεθνείς διωκτικούς μηχανισμούς και ιδιαίτερα για τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ προνομιακό μέσο εκβιασμών και άσκησης πολιτικής εξουσίας. Οι ΗΠΑ για να στηρίξουν τη δική τους πλανητική βία και τρομοκρατία σκηνοθετούν το θέαμα της τρομοκρατικής απειλής.
Νέες τρομο-λίστες πλασάρουν οι Αμερικανοί και ασκούν πιέσεις και εκβιασμούς στην ελληνική κυβέρνηση για νέες σκηνοθετημένες συλλήψεις, νέες κατασκευές ενόχων και νέο δικαστικό τρομο-θέαμα. Και αυτό το εκβιαστικό όπλο της «τρομοκρατίας» θα το χρησιμοποιούν συνεχώς οι τρομοκράτες της υφηλίου όσο δεν ξεσκεπάζεται ο μύθος της τρομοκρατίας και η μεγάλη απάτη της σκηνοθετημένης εξάρθρωσης της «17Ν» και του « ΕΛΑ.».
Παράλληλα με τις νέες αμερικανικές τρομο-προκλήσεις κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ βιβλίο με τον τίτλο: «Θανατηφόροι δεσμοί-κράτη που υποστηρίζουν την τρομοκρατία». Συγγραφέας ο Ντάνιελ Μπάιμαν, καθηγητής στο πανεπιστήμιο της Τζορτζτάουν, γνωστό για τις σχέσεις του με το αμερικανικό κατεστημένο:Από τα σημαντικότερα ιδρύματα στρατολόγησης πρακτόρων της CIA.
Ο Μπάιμαν ομολογεί ότι υπάρχουν κράτη που «σπονσάρουν» την τρομοκρατία. Η μισή αυτή αλήθεια δεν ομολογείται κατά λάθος. Η στρατηγική των ΗΠΑ είναι να χαρακτηρίζουν κράτη ως «σπόνσορες» της «τρομοκρατίας» για να επεμβαίνουν στρατιωτικά ( Αφγανιστάν, Ιράκ…). Ο πολιτικός εκβιασμός κατά της Ελλάδας συνίσταται στο ότι ο Μπάιμαν τοποθετεί στους «σπόνσορες» και το ιστορικό ΠΑΣΟΚ! Αυτό προφανώς σηματοδοτεί και στοχεύει κάπου! Όμως το θέμα μας εδώ είναι άλλο. Ομολογείται η μισή αλήθεια (πράγματι τα κράτη και οι μυστικές τους υπηρεσίες συμμετέχουν στην κατασκευή και κατανάλωση της «τρομοκρατίας») για να επικαλυφτεί ολόκληρη η αλήθεια: Είναι οι ΗΠΑ, το πλανητικό κράτος ο μέγας «σπόνσορας» της τρομοκρατίας. Τα κράτη είναι οι «εκτελεστές» και οι «διεκπεραιωτές», μέσω των μυστικών υπηρεσιών (που ελέγχουν οι ΗΠΑ), της «τρομοκρατίας» που αποτελεί στρατηγική επιλογή του πλανητικού ιμπεριαλισμού.
Πριν εκθέσω τα πράγματα αναλυτικά θα παραθέσω και μιαν άλλη αποκαλυπτική επισήμανση του Μπάιμαν: «…πολλές τρομοκρατικές ομάδες δεν είναι μαριονέτες του σπόνσορά τους, ορισμένες ομάδες μάλιστα στρέφονται εναντίον των υποτιθέμενων αφεντικών τους». Πράγματι αν δεν γινόταν αυτό δεν θα μπορούσαν να εμφανιστούν ως «αριστερές», αντικρατικές και αντιαμερικανικές…

Τα ιστορικά δεδομένα

Μια προσεκτική ιστορική ανασκόπηση μας αποκαλύπτει τούτο: Από την έναρξη του ψυχρού πολέμου (1947) αναπτύσσεται σε όλη την Ευρώπη ένα πολυπλόκαμο τρομοκρατικό δίκτυο κατευθυνόμενο από την Ουάσιγκτον και τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, σε συνεργασία με τα ευρωπαϊκά κράτη και τις υπηρεσίες τους. Η τρομοκρατική αυτή στρατηγική του ιμπεριαλισμού περνάει από δύο φάσεις.
ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ. Σε αυτή τη φάση (1947- 1970), πίσω από κάθε τρομοκρατική ενέργεια «ανακαλύπτεται» ο «ερυθρός» κίνδυνος. Είναι η περίοδος του Ψυχρού Πολέμου και ο «μπαμπούλας» είναι ο κομμουνισμός. Σε αυτή τη φάση οι μυστικές υπηρεσίες αναθέτουν την εκτέλεση τρομοκρατικών ενεργειών σε πράκτορές τους ή σε όργανά τους από το χώρο της εξτρεμιστικής δεξιάς και, στη συνέχεια, προσπαθούν να τις αποδώσουν στην Αριστερά (κοινοβουλευτική και εξωκοινοβουλευτική), κατασκευάζοντας ενόχους.
ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΑΣΗ. Αυτή αρχίζει από το 1971 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Είναι η περίοδος που ο «μπαμπούλας» του κομμουνισμού έχει ξεθωριάσει. Παράλληλα ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός ηττάται συντριπτικά στο Βιετνάμ, ο Μάης του ΄68 και τα επαναστατικά κινήματα της νεολαίας σε όλο τον κόσμο έχουν πυροδοτήσει την επαναστατική σκέψη. Παντού σε Ευρώπη και Λατινική Αμερική τα λαϊκά μαζικά κινήματα γιγαντώνονται και προβάλλουν απειλητικά για τον ιμπεριαλισμό. Σε αυτή την περίοδο σημειώνεται μια ποιοτική αλλαγή στη στρατηγική της διεθνούς ιμπεριαλιστικής τρομοκρατίας. Η αλλαγή αυτή συμπίπτει με την κοινοποίηση του «Εγχειριδίου Εκστρατείας για τις μυστικές υπηρεσίες που διεξάγουν Επιχειρήσεις Σταθεροποίησης», των στρατηγών Westmorland (αρχηγού του αμερικανικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων και γνωστού σφαγέα του Βιετνάμ) και Wicklam.
Σε αυτή τη δεύτερη φάση, οι μυστικές υπηρεσίες κατασκευάζουν αριστερές οργανώσεις φαντάσματα, που «αναλαμβάνουν δημόσια» την ευθύνη των τρομοκρατικών ενεργειών που πραγματοποιούν πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών, είτε «διεισδύουν» απευθείας σε διάφορες ομάδες εξτρεμιστικές και τις καθοδηγούν. Η τρομοκρατία πλέον γίνεται ο νέος «μπαμπούλας», η νέα δαιμονοποιημένη απειλή της ανθρωπότητας. Μια τρομοκρατία κατασκευασμένη από τις μυστικές υπηρεσίες που εμφανίζεται με αριστερές, επαναστατικές υπογραφές.

Μέσα σε αυτό το ιστορικό πλαίσιο μπορούμε να διερευνήσουμε το πλήθος των τρομοκρατικών ενεργειών από το 1947 μέχρι σήμερα σε όλη την Ευρώπη, ενέργειες που έχει πλέον αποδειχτεί περίτρανα ότι ήταν έργο των μυστικών υπηρεσιών. (τα συγκεκριμένα αποδεικτικά στοιχεία καταγράφονται στο βιβλίο του Κλεάνθη Γρίβα, «Τρομοκρατία», εκδόσεις Παπαζήση).
Θα αναφέρουμε κάποια περιστατικά, γνωστά σε όλους.

Η αμερικανο-ΝΑΤΟϊκή επιχείρηση Stay Behind. Μια τεράστια τρομοκρατική επιχείρηση, που οργανώθηκε στα μέσα της δεκαετίας του ΄50, από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, εφαρμόστηκε συστηματικά σε όλες τις χώρες-μέλη της Συμμαχίας και αποκαλύφτηκε στα μέσα της δεκαετίας του ’80.
Ο ιταλικός βραχίονας με την κωδική ονομασία Επιχείρηση Γκλάντιο, ήταν υπεύθυνος για όλες τις τρομοκρατικές δραστηριότητες που σημειώθηκαν στην Ιταλία κατά τη μεταπολεμική περίοδο και άλλαξαν ριζικά την πολιτική σκηνή.

Ο ελληνικός βραχίονας ήταν η Κόκκινη Προβιά.
(Δολοφονία Γρηγόρη Λαμπράκη, Πολύνεκρη βομβιστική ενέργεια στο Γοργοπόταμο κλπ).

Το Σχέδιο Solo (1964). Με το αριστερό άνοιγμα των Χριστιανοδημοκρατών υπό την προεδρία του Άλνο Μόρο και την εκλογική επιτυχία των κομμουνιστών (25% των ψήφων), ετέθη σε εφαρμογή με το παραπάνω σχέδιο η οργάνωση πραξικοπήματος και η δολοφονία του Μόρο. Το πραξικόπημα αποφεύχθηκε την τελευταία στιγμή. Το 1978 ο Μόρο δολοφονήθηκε από τους ίδιους που σχεδίαζαν τη δολοφονία του το 1964, αλλά με την υπογραφή των Ερυθρών Ταξιαρχιών.
Σήμερα έχουν ανακαλυφτεί τα χειρόγραφα του Μόρο, τα οποία είχε γράψει πριν εκτελεστεί (τα κρατούσαν κρυφά), ένα εκ των οποίων αναφέρει την ανάμειξη του ΝΑΤΟ και της ΣΙΑ στην απαγωγή του. Έχει αποκαλυφτεί επίσης ότι το κτίριο όπου έκρυβαν το Μόρο οι Ερυθρές Ταξιαρχίες ανήκε στις ιταλικές μυστικές υπηρεσίες.

Σημείωση: Για τη δολοφονία του Μόρο και γενικά περί τρομοκρατίας, καλό είναι να διαβαστεί το βιβλίο του Τζανφράνκο Σανγκουινέττι, «Περί της τρομοκρατίας και του κράτους» (εκδόσεις ύψιλον).

Το αμερικανικό εγχειρίδιο

Ολόκληρο το ντοκουμέντο δημοσιεύτηκε στο «Βήμα» (22/10/1978).
Μεταξύ άλλων αναφέρει στο πρώτο κεφάλαιο: « Ο στρατός και άλλες υπηρεσίες δεν έχουν αμετακίνητη υποχρέωση να συνεχίσουν να στηρίζουν μια φιλική κυβέρνηση: 1. Αν δεν αντιπροσωπεύει τα συμφέροντα σημαντικών τομέων της χώρας. 2. Αν είναι ασταθής και αδύναμη μπροστά σε ένοπλη κομμουνιστική εξέγερση. 3. Αν εξαιτίας του ακραίου εθνικισμού (της) βάζει σε κίνδυνο τα συμφέροντα των ΗΠΑ».
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Πρώτος, λοιπόν, ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός, από το 1970, σηκώνει το λάβαρο του αντιεθνικισμού! Κάθε αντιιμπεριαλιστική εκδήλωση, σαφώς, είναι για την Ουάσιγκτον εθνικιστική. Βεβαίως τότε οι σημερινοί αντιεθνικιστές ήταν «ντούροι» κατά των Αμερικάνων. Σήμερα έχουν ασπαστεί ενθέρμως το δόγμα τους!!!

Στο κεφάλαιο Γ, διαβάζουμε:

«Είναι πιθανό οι φιλικές κυβερνήσεις να δείχνουν παθητικότητα ή αναποφασιστικότητα απέναντι στον ανατρεπτικό κομμουνισμό (ίσως) εξαιτίας κάποιας χαλάρωσης των βίαιων πράξεων…
Σε αυτήν την περίπτωση, οι στρατιωτικές μυστικές υπηρεσίες θα πρέπει να είναι σε θέση να πραγματοποιήσουν ειδικές επιχειρήσεις, ικανές να πείσουν την κυβέρνηση και την κοινή γνώμη ότι ο κίνδυνος είναι πραγματικός και υπάρχει επιτακτική ανάγκη να καταπολεμηθεί.
Για την επίτευξη αυτού του στόχου, οι μυστικές υπηρεσίες επιβάλλεται να διεισδύσουν στις ανατρεπτικές οργανώσεις με ειδικούς πράκτορες που θα έχουν αποστολή να δημιουργήσουν ομάδες δράσης από τα ριζοσπαστικά στοιχεία αυτών των οργανώσεων…Αυτές οι ομάδες δράσης, υπό τον έλεγχο των μυστικών υπηρεσιών, θα εξαπολύσουν κύμα βίαιων ή μη βίαιων εκδηλώσεων, αναλόγως των περιστάσεων… Αν δεν είναι εφικτή η διείσδυση αυτού του είδους, μπορεί να οδηγήσει στον επιδιωκόμενο σκοπό η χρησιμοποίηση οργανώσεων της άκρας αριστεράς…»

Μέσα στα τριάντα πέντε χρόνια από τότε που γράφτηκε το κείμενο οι μέθοδοι των μυστικών υπηρεσιών, ασφαλώς θα έχουν δουλευτεί περαιτέρω…
Αυτά για τους αφελείς που δεν μπορούν να κρίνουν πολιτικά και είναι κολλημένοι στα παλαιά πρότυπα της αριστερής «ατομικής τρομοκρατίας» και δεν μπορούν να ξεχωρίσουν τις πράξεις των απελπισμένων από τις οργανωμένες προβοκάτσιες που φορτώνονται στα επαναστατικά και αριστερά κινήματα…


Οι μορφές τρομοκρατίας


Αν εξετάσει κανείς την ιστορία της τρομοκρατίας θα συναντήσει δύο διαφορετικές μορφές τρομοκρατικών πράξεων: Τις επιθετικές και τις αμυντικές. Οι δύο αυτές μορφές δεν έχουν μόνο διαφορετική στρατηγική, αλλά και διαφορετικούς στρατηγούς. Στην επιθετική τρομοκρατία προσφεύγουν οι απελπισμένοι και πλανημένοι, στην αμυντική προσφεύγουν πάντα και μόνο τα κράτη και οι μυστικές υπηρεσίες. Και είναι αμυντική αυτή η τρομοκρατία γιατί είναι η άμυνα των κρατών απέναντι στη βαθιά κοινωνική κρίση και τους φόβους των κοινωνικών και πολιτικών κινημάτων.
Η ιστορία έχει αποδείξει ότι οι πράξεις της επιθετικής τρομοκρατίας δεν έχουν διάρκεια, οδεύουν γρήγορα στην αποτυχία. Καμία αυθεντική «αριστερή» τρομοκρατία δεν «άντεξε» για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αντίθετα η αμυντική τρομοκρατία, η κατασκευασμένη «αριστερή» τρομοκρατία, νομοτελειακά βεβαίως οδηγείται και αυτή στην αποτυχία, αλλά έχει μια αξιοσημείωτη διάρκεια. Η πλέον παραπλανητική μορφή της αμυντικής τρομοκρατίας είναι η έμμεση: Η τρομοκρατία που φαίνεται ότι στρέφεται εναντίον του κράτους.
Η ιστορία έχει αποδείξει, επίσης, ότι και στην περίπτωση που ξεπηδούν αυθόρμητα τρομοκρατικές ομαδούλες γρήγορα διαλύονται ή πολύ εύκολα παρεισφρύουν σε αυτές οι μυστικές υπηρεσίες και τις κατευθύνουν. Με βάση όλα αυτά τα ιστορικά και πολιτικά δεδομένα, αλάθευτα και κατηγορηματικά, καταλήγει κανείς ότι η «17 Νοέμβρη» είναι μια οργάνωση αμυντικής και έμμεσης τρομοκρατίας. Είναι μια αμυντική τρομοκρατία απέναντι στον αντιαμερικανισμό της ελληνικής κοινωνίας, μια τρομοκρατία που φαίνεται ότι στρέφεται εναντίον του αμερικανισμού. Μια τρομοκρατία που παγιδεύει, ενοχοποιεί και κατασκευάζει αναλώσιμα θύματα…
ΑΥΤΑ τα δύο ουσιώδη χαρακτηριστικά μιας τρομοκρατίας σταθερής, μακράς και ασύλληπτης, καταγράφουν τη «17Ν» στις κατασκευασμένες τρομοκρατικές οργανώσεις των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ. Για να γίνει πιο καθαρό πολιτικά αυτό θα πρέπει να δούμε ποια είναι η ιδεολογική λειτουργία του μύθου της τρομοκρατίας. Τι επιδιώκεται με αυτή την αμυντική και έμμεση τρομοκρατία.

Ο ιδεολογικός στόχος

Ο ιδεολογικός στόχος της αμυντικής τρομοκρατίας είναι να πιστέψουν οι πολίτες ότι κράτος και πολίτες έχουν ένα κοινό εχθρό. Ο μύθος δηλαδή που περνάει στο λαό είναι ότι απέναντι στον κοινό εχθρό, το κράτος είναι αυτό που πρέπει να αναλάβει το ρόλο του προστάτη. Αυτό σημαίνει ότι το κράτος όχι απλώς δεν πρέπει να αμφισβητείται, αλλά και θα πρέπει να του εκχωρηθούν οι πιο πλατιές εξουσίες για να αμυνθεί απέναντι στην κοινή απειλή. Ο μύθος της τρομοκρατίας «ζυμώνει» ιδεολογικά τούτο: Την ανάγκη ισχυροποίησης των κατασταλτικών μηχανισμών του κράτους. Κάτω από αυτή τη μυθική ανάγκη η δυσαρέσκεια, η αγανάκτηση και η οργή των πολιτών για τους καταπιεστικούς μηχανισμούς εξουσίας (οικονομικούς και πολιτικούς) πρέπει να παραμεριστούν. Μπροστά στο απόλυτο κακό της τρομοκρατίας, μπροστά σε ένα εχθρό σκοτεινό, μυστήριο, ύπουλο, ανελέητο οι πάντες πρέπει να συμπαραταχθούν και ο λαός να αναγνωρίσει ότι το κράτος έχει αναλάβει «γενναιόδωρα» την προστασία του…
Ο ΜΥΘΟΣ της «17Ν» υπερβαίνει το εθνικό κράτος. Ενσταλάζει ιδεολογικά τις ανάγκες του πλανητικού κράτους των ΗΠΑ. Εμφανίζει τον ελληνικό λαό, το ελληνικό κράτος και τους Αμερικανούς απειλούμενους από κοινού από το δεισιδαιμονικό τέρας της τρομοκρατίας. Έτσι προλειαίνεται το έδαφος για αμερικανική κατοχή.
Για να αντιμετωπίσουν οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ το αντιαμερικανικό φρόνημα των Ελλήνων και τις αγωνιστικές αντιιμπεριαλιστικές μας παραδόσεις κατασκεύασαν μια τρομοκρατική οργάνωση που στρέφεται φαινομενικά και εναντίον των ιμπεριαλιστών. Έτσι προβάλλουν την ανάγκη της άμυνας όλων απέναντι σε αυτό το τέρας που μας απειλεί. Συνακόλουθα με την τοποθέτηση της Ελλάδας σε μόνιμη κατάσταση «έκτακτης ανάγκης», επιχειρείται η εξάτμιση του αντιαμερικανισμού και ο στιγματισμός κάθε αγωνιστικής κινητοποίησης ως τρομοκρατικής. Και το σπουδαιότερο: Επιδιώκεται ο ολοκληρωτικός έλεγχος της ελληνικής κοινωνίας από το διεθνές δίκτυο των μυστικών υπηρεσιών…Περί συνωμοσιολογίας

Πολλοί θα σπεύσουν να πουν ότι βλέπω τα πράγματα συνωμοσιολογικά. Βεβαίως είναι βολικό να οχυρώνεται κανείς πίσω από τέτοιες βαρύγδουπες λεξούλες (συνωμοσιολογία, πρακτορολογία κλπ), για να καλύψει την ανεπάρκεια και των ιστορικών και των πολιτικών του γνώσεων. Μια ανεπάρκεια ή σκοπιμότητα που αθωώνει τις διωκτικές αρχές. Αλήθεια ποιος ο ρόλος των μυστικών υπηρεσιών; Μήπως δεν είναι γνωστό από την ιστορία και τη μαρξιστική φιλολογία ότι η αστυνομία, ιδιαίτερα σήμερα, έχει αναγάγει την προβοκάτσια και τη σκευωρία σε επιστήμη; Και δεν είναι τραγική αντίφαση να δέχεσαι από τη μια ότι μια οργάνωση επί 27 χρόνια δρούσε συνωμοτικά (εδώ δεν υπάρχει συνωμοσιολογία), αλλά από την άλλη να μην δέχεσαι ότι το κράτος και οι μηχανισμοί του συνωμοτούν κατά της κοινωνίας;
Το κράτος ασκεί πολιτική και οι συνωμοσίες και οι προβοκάτσιες είναι μέρος αυτής της πολιτικής. Τα όργανα αυτής της πολιτικής είναι οι μυστικές υπηρεσίες, διαφορετικά δεν θα είχαν λόγο ύπαρξης. Και ακριβώς σε εποχές μεγάλων κοινωνικών κρίσεων, σήψης και παρακμής, εκχωρούνται στην αστυνομία και τις μυστικές υπηρεσίες άμεσες πολιτικές εξουσίες. Και ο τρομονόμος δεν ήταν τίποτα άλλο από τη θεσμοθέτηση αυτής της αστυνομικής πολιτικής, θεσμοθέτηση δηλαδή των αστυνομικών σκευωριών και συνωμοσιών κατά της κοινωνίας. Ας πάψουν λοιπόν όλοι αυτοί οι «προοδευτικοί» και «αριστεροί» να παπαγαλίζουν την καραμέλα της συνωμοσιολογίας και να γίνονται πολιτικοί συνοδοιπόροι των μυστικών υπηρεσιών. Οι ίδιοι αυτοί οι καθεστωτικοί «αριστεροί» όταν στο παρελθόν μιλούσαν για τη δικτατορία της 21ης Απριλίου ή άλλα πραξικοπήματα ανά τον κόσμο απεκάλυπταν το ρόλο των αμερικάνικων μυστικών υπηρεσιών σε όλα αυτά. Πόσα πραξικοπήματα και αιματηρές προβοκάτσιες δεν οργανώθηκαν και δεν εκτελέστηκαν από τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ; Σήμερα όταν θίγεις όλα αυτά μετατρέπεσαι σε πρακτορολόγο ή συνωμοσιολόγο; Μα αυτό ακριβώς θέλει να επιβάλει ο αυτοκρατορικός λόγος των ΗΠΑ!!!

Επιστροφή στην κορυφή
Κόκκινο φεγγάρι
Επισκέπτης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Δεκ 31, 2008 10:00 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Είπαν τόσα ψέμματα ας πούμε και μια αλήθεια

Εντυπωσιακή η τοποθέτηση του στρατηγού Καρατουλιώτη, μάθημα για πολλούς που παριστάνουν τους δημοσιογράφους ακκιζόμενοι στα κανάλια. Με ήθος και ψυχραιμία, αξίζει να τη διαβάσουν οι "μαϊντανοί" των τηλεσυζητήσεων.

Όμως, τι να καταλάβουν οι καψεροί; Από τον Καψή μέχρι τον Οικονομέα και από τον Τράγκα μέχρι τον Τσίμα, και στο ενδιάμεσο Κουναλάκης, Πρετεντέρης και Σωμερίτης, πιάσε το αυγό και κούρευτο.

Και το άρθρο του Θύμιου εξαιρετικό για το τι τρέχει εδώ και χρόνια, χαστούκι για όσους παριστάνουν τους πολιτικούς ενώ απλώς παπαγαλίζουν όσα τους υπαγορεύουν οι γνωστοί άγνωστοι τσουτσεκάδες της παραπληροφόρησης.

Πολιτικοί να σου πετύχουν! Ο Αλέκος και ο Πάκης, ο Γιωργάκης και η Αννα, ο Μίμης και ο Αλέκος ο Β΄ ο μικρός. Και η Ντόρα, ο Χρυσοχοϊδης, ο Βενιζέλος και ο Αβραμόπουλος. Κι άλλοι ων ουκ έστιν αριθμός, όλοι τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι. Βαφτίζουν πολιτική τις υπεραντλαντικές "αλήθειες" και τις καταπίνουν αμάσητες.

Το προβοκατόρικο σχέδιο απέτυχε. Το ανέκοψαν -αποκαλύπτοντάς το- οι αντιδράσεις αριστερών, άλλων σκεπτόμενων πολιτών και του ΚΚΕ, που δεν συνωστίζονται στην προκυμαία της... πρεσβείας. Έτσι δεν ακούσαμε, στη διαπασών, τους "ήχους των ασθενοφόρων" όπως σχεδίαζαν οι δικτυωμένοι στο καθ' ημάς Stay Behind.

Δεν άλλαξαν ρότα όμως. Θα επιμείνουν. Αύριο μεθαύριο κάποιος... ΙΟΣ θα βρεθεί να επιτεθεί στους "συνωμοσιολόγους" ώστε να σταματήσουν οι αποκαλύψεις και μετά όλα τα καλόπαιδα από τον Καμπύλη μέχρι την Τέτα Παπαδοπούλου και από τον Κανέλλη μέχρι τον Μανδραβέλη θα μπουν πάλι στο χορό ζητώντας την κεφαλή όσων αντιστέκονται επί πίνακι. Για να προωθήσουν την άλλη σελίδα του... Εγχειριδίου της CIA.

Θα είμαστε εδώ όμως και θα τους περιμένουμε.
Δεν πάει πολύς καιρός που ήμασταν λίγοι. "Μεταξύ" μας μιλούσαμε. Και το ΚΚΕ σιωπούσε, έστω κι αν "έβλεπε". Ακόμη κι εμεις, τότε, το σκεφτόμασταν δύο φορές πριν πούμε μια κουβέντα. Μη μας πιάσουν στο στόμα τους οι... "ενσωματωμένοι".

Αλλάζουν οι καιροί, είτε το θέλουν στο Μέτωπο Λογικής είτε όχι. Είτε σιωπά το Αριστερό Ρεύμα του Συνασπισμού είτε όχι. Αλήθεια κ. Λαφαζάνη πού "ξεχάσατε" αυτά που σε κάθε ευκαιρία λέγατε παλιότερα;

Κάθε μέρα μιλούν και περισσότεροι. Σε bloggs, εφημερίδες αλλά, το κυριότερο, στην καθημερινότητα. Αυτό δείχνει πόσο βοηθούν προσπάθειες σαν του ΡΕΣΑΛΤΟ. Κι αυτό περιορίζει τη νεοταξίτικη "κοινωνία των πολιτών" στα όρια που της πρέπει.

Δαχτυλοδεικτούμενοι! Σαν τους κουκουλοφόρους στο μπλόκο της Κοκκινιάς. Σαν τους κουκουλοφλόρους στο πλιάτσικο της Ομόνοιας.

Να το πούμε κι αυτό. Σε τούτα δω τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει όταν η αριστερά αναλαμβάνει τον εθνικό της ρόλο. Τότε αλλάζει καταστάσεις. Τότε γίνεται επικίνδυνη για το σύστημα.

Στην Αντίσταση. Στις κινητοποιήσεις για το Κυπριακό τη δεκαετία του '50. Στους δρόμους για το 1-1-4. Στην αντιδικτατορική αντίσταση. Στις κινητοποιήσεις της μεταπολίτευσης έξω από κάθε συμφωνία.

Να πούμε και το άλλο. Άλλων συμφωνία είναι το τέλος της μεταπολίτευσης που επιχειρούν οι "ενσωματωμένοι". Δεν μας αφορά.

Οι λύσεις περνούν ΠΑΝΩ από τους αμερικανοτσολιάδες.


Επιστροφή στην κορυφή
ΝΤΑΒΕΛΗΣΈνταξη: 28 Ιαν 2007
Δημοσιεύσεις: 283
Τόπος: Στύρα Ευβοίας

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Ιαν 01, 2009 2:05 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ο «μηχανισμός» των παρασίτων

Η πλειονότητα των πολιτικών είναι από τα πλέον ηλίθια όντα. Τα παράσιτα είναι τόσο αλλοτριωμένα που το μυαλό τους πέραν τον παραπολιτικών αδυνατεί να προχωρήσει. Και οι πολιτικοί, όπως και οι δημοσιογράφοι είναι ένας «μηχανισμός» παρασίτων σε σήψη.
Φυσικά μέσα σε αυτόν τον «μηχανισμό» των παρασίτων λειτουργούν και συνειδητοί θύλακες των ξένων κέντρων και υπηρεσιών. Ο «μηχανισμός» των παρασίτων σαν σύνολο είναι «ριζωμένος» στον κορμό του δέντρου που τους θρέφει: Το κεφάλαιο, οι «νταβάδες» και οι υπηρεσίες τους (κρατικές και παρακρατικές), τα πραγματικά κέντρα εξουσίας.
Σαν παράσιτα αυτού του «κορμού» των «νταβάδων» (διεθνών και εγχώριων) δεν χρειάζεται, ούτε μπορούν να σκεφτούν, ούτε να μελετήσουν. Ξεχνούν, για το συμφέρον τους, και αυτά που γνώριζαν ή έζησαν στο παρελθόν. Γι’ αυτό βλέπουμε κάποιους ευφυείς στο παρελθόν να έχουν μεταλλαχτεί σε βλάκες…

Αυτό λοιπόν το κοινωνικό, πολιτικό και δημοσιογραφικό σώμα των παρασίτων είναι εξ αντικειμένου οργωμένο και οργανωμένο από την κεφαλαιοκρατική ηγεσία των παρασίτων: τους μηχανισμούς της ΑΜΕΣΗΣ εξουσίας του κεφαλαίου: Παρακρατικούς μηχανισμούς και μυστικές υπηρεσίες.
Στη εποχή μας, εποχή των πολυεθνικών και του πλανητικού ιμπεριαλισμού η εξουσία αυτή είναι πλανητική και όχι εθνική, δηλαδή εγχώρια. Και στην κορυφή της εξουσιαστικής πυραμίδας είναι ο «αυτοκράτορας» του ιμπεριαλισμού: Οι ΗΠΑ, δηλαδή, το πολυπλόκαμο δίκτυο των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ.
Ο «μηχανισμός», συνεπώς, των παρασίτων στην Ελλάδα είναι υποταγμένος και καθοδηγούμενος από το πολυπλόκαμο δίκτυο των αυτοκρατορικών μυστικών υπηρεσιών.
Μέσα στο παρασιτικό πολιτικό και δημοσιογραφικό σώμα δεν υπάρχουν απλώς άπειρα «στελέχη» δικτυωμένα με τις «πρεσβείες» και τις μυστικές υπηρεσίες, αλλά και οργανωμένοι, διαπλεκόμενοι θύλακες, με καθοδηγητές και «στρατηγούς».
Πολιτικά πρόσωπα, ιδιαίτερα ικανά στα παιχνίδια της ίντριγκας και των σκευωριών, έχουν εξέχοντα, ηγετικό και οργανωτικό ρόλο. Άλλα από αυτά προβάλλονται σκανδαλωδώς από τα ΜΜΕ και άλλα λειτουργούν στο σκοτάδι, μη προκαλώντας τη διαρκή δημοσιότητα. Αυτά είναι οι «οργανωτές» των παρασκηνίων.
Υπάρχουν οι φανεροί και οι ορατοί αμερικανοτσολιάδες και της «πρεσβείας», υπάρχουν, όμως και οι κρυφοί.
Αν μελετήσει κανείς προσεκτικά την χρόνια πρακτική πολλών κομματικών στελεχών και ηγετικών φιγούρων του ΠΑΣΟΚ, της Ν.Δ. του ΣΥΡΙΖΑ και του ΛΑ.Ο.Σ θα αντιληφθεί πολλά. Ιδιαίτερα στο ΠΑΣΟΚ και το ΣΥΡΙΖΑ
Υπάρχουν, κάποια πρόσωπα, για να μη λέμε ονόματα (είναι επικίνδυνο) που εκπέμπουν από μακριά τα παιχνίδια που παίζουν. Δεν μιλάμε για τους ορατούς αμερικανοτσολιάδες, αλλά για τους αόρατους…
Πώς, λοιπόν, να αποκαλυφθεί ο σχεδιασμός των προβοκατόρικων γεγονότων που ζήσαμε; Είναι δυνατόν να αποκαλυφθούν ποτέ οι μηχανισμοί της προβοκάτσιας όταν όλο το πολιτικό και δημοσιογραφικό «κύκλωμα» είναι μέρος αυτών των μηχανισμών. Είναι ποτέ δυνατόν τα ΜΜΕ να προβάλλουν τα «εγχειρίδια» προβοκάτσιας της CIA και την ιστορική εμπειρία;

Φυσικά απέτυχαν, όπως πολύ ορθά επισημαίνει το «Κόκκινο φεγγάρι». Ο ελληνικός λαός έχει από τα πιο ανεπτυγμένα πολιτικό αισθητήρια στον κόσμο. Αντιλαμβάνεται πολλά, όσο και αν προσπαθούν να τον στουπώσουν τα παράσιτα με τις ηλιθιότητές τους.
Αντιλαμβάνεται το αυτονόητο. Ότι δεν μπορεί να υπάρξει, αμέσως μετά τη δολοφονία του δεκαπεντάχρονου, παναθηναϊκή, για να μη πούμε πανελλαδική κινητοποίηση, χωρίς οργανώσεις σε ετοιμότητα. Όταν ξεσπούν, ΑΜΕΣΩΣ, μετά από τυχαίο γεγονός, χωρίς να έχουν προηγηθεί κινηματικές συγκρούσεις, τέτοια γεγονότα, αυτό προϋποθέτει ετοιμότητα, ότι κάποιοι, δηλαδή, βρισκόντουσαν σε επιφυλακή!!!
Μπορεί να μαζέψει κανείς ξαφνικά, μέσα σε είκοσι λεπτά. δυνάμεις που να κτυπούν οργανωμένα και να καίνε και μάλιστα σαββατόβραδο, χωρίς κάποιοι να βρίσκονται σε επιφυλακή; Εδώ δέκα φίλους δεν μπορεί να τους μαζέψεις, ούτε σε μία ώρα, σε ένα συγκεκριμένο σημείο!!!
Το επιχειρησιακό σχέδιο ήταν καταστρωμένο και πολλές δυνάμεις βρισκόντουσαν σε επιφυλακή για να κτυπήσουν αμέσως παντού.

_________________
Φωτιά και τσεκούρι όχι μόνο στους
προσκυνημένους, αλλά και στους
πράκτορες και προβοκάτορες.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες