Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Τώρα φταίνε οι «κακοί» νταβάδες μας

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Εξόριστος



Ένταξη: 22 Ιαν 2007
Δημοσιεύσεις: 457

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Νοέ 20, 2010 11:52 am    Θέμα δημοσίευσης: Τώρα φταίνε οι «κακοί» νταβάδες μας Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Τώρα φταίνε οι «κακοί» νταβάδες μας
(τα νέα τεχνάσματα απάτης)




Κάποιοι συνεχίζουν να μην θέλουν ακόμα να αντιληφτούν ότι η κρίση είναι κρίση του παγκόσμιου καπιταλιστικού συστήματος: Μια κρίση αδιέξοδη και διαρκώς εντεινόμενη που οξύνει στο έπακρο τους εσωτερικούς ανταγωνισμούς των ισχυρών και κλαδεύει αγρίως τα αδύνατα κλαδιά.

Από την πρώτη στιγμή της κρίσης είχαμε αναλύσει σε σωρεία άρθρων ότι στις παγκόσμιες καπιταλιστικές κρίσεις «κλαδεύονται» τα αδύνατα κλαδιά και οι ισχυροί προσπαθούν να διασωθούν με το ολοκληρωτικό ξεζούμισμα των λαών και τη χρεοκοπία των αδύνατων.

Είχαμε υπογραμμίσει ότι όλα αυτά που λέγονται για τη χρεοκοπία της χώρας μας είναι παραμύθια, ότι η ίδια η ΕΕ είχε οδηγήσει την Ελλάδα στη θέση του «αδύνατο κρίκου», συνακόλουθα στο πρώτο θύμα της κρίσης και της χρεοκοπίας.

Η κυβέρνηση και τα κόμματα, όλα τα κόμματα, μας έλεγαν ένα σωρό παραμυθένιες αηδίες για να αποκρύψουν την υποταγή μας στο λάκκο των λεόντων (ΕΕ), το ξεζούμισμά μας από τις ισχυρές δυνάμεις της ΕΕ και τη ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ της χώρας μας που έχει συντελεστεί, αλλά την αποκρύβουν και την παρατείνουν τεχνικά για το ολοκληρωτικό ξεπούλημά μας.

Σε όλες τις αναλύσεις μας υπογραμμίζαμε ότι η Ελλάδα είναι ο πρώτος «κρίκος» στην αλυσίδα των χρεοκοπιών και ότι θα επακολουθήσουν και άλλες χώρες. Οι ισχυροί της ΕΕ και του κόσμου, μέχρι οι ίδιοι να καταρρεύσουν (γιατί θα καταρρεύσουν και αυτοί), θα ληστεύουν αγρίως τους λαούς και θα χρεοκοπούν τους αδύνατους: Αυτός είναι ο αδυσώπητος και βάρβαρος νόμος του καπιταλισμού ο οποίος εκδηλώνεται με ωμότητα στις κρίσεις του συστήματος.

Διαβάστε ενδεικτικές αναλύσεις μας:

http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?p=23402#23402
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?p=23466#23466

ΚΑΙ ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=4200

ΤΩΡΑ ήρθε η σειρά της Ιρλανδίας, αυτής της χώρας που προβλήθηκε σαν πρότυπο της καπιταλιστικής ανάπτυξης!!!

Στη δίνη του βαράθρου της χρεοκοπίας βρίσκεται και η Ισπανία, η τέταρτη ισχυρότερη οικονομία της ΕΕ!!!

Στο ίδιο βάραθρο βρίσκεται και η Πορτογαλία και ένα βήμα πριν από το βάραθρο πολλές άλλες χώρες της ΕΕ…

Αντιλαμβάνεται, λοιπόν, κανείς τα παραμύθια που μας σέρβιραν τα ανδρείκελα της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, καθώς και τα ΜΜΕ περί αναγκαιότητας των μέτρων και της δικτατορίας της τρόικας, λόγω του δημοσίου χρέους, της «αδιαφάνειας» στη διαχείριση του δημόσιου χρήματος και της «αλόγιστης σπατάλης», στην «τεμπελιά» και τα τοιαύτα…

Κανένας ακόμα δεν ψελλίζει ότι η υποταγή της Ελλάδας στην ΕΕ (το λάκκο των ιμπεριαλιστών λεόντων) και το αλυσόδεμά της στο ευρώ την οδήγησαν στη χρεοκοπία και στη δικτατορία του διεθνούς χρηματιστηριακού κεφαλαίου.

Η ΕΕ και το ευρώ (που τόσο φανατικά και υστερικά αγωνίστηκαν ΟΛΟΙ εδώ στην Ελλάδα και επέβαλαν τη ληστεία του λαού και τις χειροπέδες του σαν «αρετές»), καταρρέουν και θανατώνουν τους πιο αδύνατους κλώνους, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να σωθούν οι μεγάλοι και το κακουργηματικό τους σύστημα…

ΤΩΡΑ για να σώσουν αυτό το σύστημα, την ιμπεριαλιστική ΕΕ και το διεθνές νομισματικό καθεστώς ΔΑΙΜΟΝΟΠΟΙΟΥΝ τη Γερμανία. Η «κακή» και «ιδιότροπη» Μέρκελ φταίει μας λένε τα ανδρείκελα και οι λοιποί.

Μας λένε δηλαδή ότι η ΕΕ ήταν μια φιλανθρωπική ένωση και όχι μια Ένωση των καπιταλιστών ληστών μέσα στην οποία ο πιο ισχυρός ληστής εκμεταλλεύεται τους άλλους και ληστεύει πιο πολύ από τους άλλους.

Μας λένε ότι μέσα στην ΕΕ των αρπακτικών φταίει το πιο ισχυρό αρπακτικό και όχι η ΕΕ που είναι οικοδομημένη πάνω στην αρπακτικότητα και στους κανόνες των ισχυρών.

Αλήθεια όλοι αυτοί που δαιμονοποιούν, τώρα στην κατάρρευση και τη χρεοκοπία τη Γερμανία, δεν ΓΝΩΡΙΖΑΝ, όταν υστερικά θέλανε να δέσουν την Ελλάδα στην ΕΕ και το Ευρώ, ότι η Γερμανία ήταν ο αρχιληστής;

Και βέβαια η Γερμανία και κατά δεύτερον λόγο τα άλλα ισχυρά αρπακτικά θα προσπαθήσουν να ΔΙΑΣΩΘΟΥΝ από την κρίση χρεοκοπώντας τους άλλους, κερδοσκοπώντας πάνω στη χρεοκοπία τους ΜΕΣΑ στον ανελέητο παγκόσμιο ενδοϊμπεριαστικό ανταγωνισμό.

Τα ιμπεριαλιστικά μπλοκ δεν είναι φιλανθρωπικά ιδρύματα. Είναι ο θάνατός σου η ζωή μου. Σε εποχές κρίσεων ξεσπάει ανοικτά όλη αυτή η πολεμική θηριωδία τους, γιατί περί πολέμου, και μάλιστα άγριου πολέμου, πρόκειται μεταξύ των θηρίων λήσταρχων του κόσμου…

ΟΤΑΝ συνεπώς φανατικά και επί δεκαετίες αγωνίζεσαι να κλειστείς στο «λάκκο των λεόντων» και αγωνίζεσαι για τους «κανόνες» αυτού του λάκκου (Ευρώ, Τράπεζες, όργανα της ΕΕ), ΤΟΤΕ δεν μπορεί να έρχεσαι σήμερα να λες ότι φταίει ο «αρχηγός λέοντας» και ΟΧΙ ο λάκκος και οι «κώδικές» του που δουλικά έχεις αποδεχτεί…

Δεκαετίες τώρα μας λεηλατεί η Γερμανία και οι άλλοι ισχυροί ληστές, δεκαετίες τώρα έχουμε ξεπουλήσει τα πάντα σε αυτούς, δεκαετίες τώρα έχουμε αποδεχτεί τις εντολές τους και την ισοπέδωσή μας και ερχόμαστε τώρα να πούμε ότι αυτοί που ήταν «νταβάδες» μας είναι οι «κακοί»!!!

Με τέτοια τεχνάσματα επιχειρούν να συγκαλύψουν την αλήθεια τα ανδρείκελα της ελληνικής πολιτικής (όλων των κομμάτων), να αθωώσουν την ΕΕ και το Ευρώ και κυρίως την ΠΟΛΙΤΙΚΗ τους και το καθεστώς που υπηρετούν.


_________________
Όποιος δεν θέλει να είναι το φερέφωνο του ισχυρού ΔΕΝ πρέπει ΚΑΙ να αποδέχεται την εικόνα που προβάλλει και επιβάλλει ο ισχυρός για τον εαυτό του!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΡΕΠΟΡΤΕΡ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Νοέ 20, 2010 1:38 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ελλάδα-Ιρλανδία, συμμαχία. Γιατί χρεωκοπεί η Ιρλανδία λέτε;
ΣΑΝΤΟΡΙΝΙΟΣ
http://santo-rinios.blogspot.com/2010/11/blog-post_3667.html
Γράφει ο sg





Σήμερα αφιέρωσα αρκετό χρόνο για να διαβάσω τις ιντερνετικές εκδόσεις των εφημερίδων της Ιρλανδίας. Είναι απίστευτο το πόσες ομοιότητες υπάρχουν με όσα περάσαμε εμείς τους τελευταίους μήνες.

Με μία μόνο διαφορά: ότι το ΔΝΤ δεν πρόλαβε ακόμη να λαδώσει/αγοράσει/χρηματίσει κάποιο μεγάλο κανάλι της χώρας, οπότε οι δημοσιογράφοι, στο σύνολό τους είναι εχθρικοί απέναντι στο ΔΝΤ και ...
δεν συκοφαντούν πολιτικούς αντιπάλους (ακόμη, μέχρι να πέσουν τα πρώτα "πακέτα" από τη γνωστή πρεσβεία, οπότε θα ανακαλύψουν κι αυτοί, ότι για όλα φταίει ο .... Καραμανλής)
.

(διαβάστε και σχετικό άρθρο του Newsblog, εδώ>)

Ολα είναι όμοια: Τους ζητάνε να αυξήσουν τη φορολογία των επιχειρήσεων, για να μη χαθούν θέσεις εργασίας.

Η αντιπολίτευση προτείνει "There is a better way", ό,τι περίπου και η ΝΔ δηλαδή.

Όλα ίδια, μόνο που έμεινα με μια απορία:

Η Ιρλανδια, ψυχρό Βορειοευρωπαϊκό κράτος, από τα πλεόν σοβαρά. Στις εκθέσεις της "Διεθνούς Διαφάνειας", βρίσκεται πάντα στις πρώτες θέσεις των χωρών, που δεν έχουν διαφθορά.

Επομένως γιατί χρεοκώπησε; Γιατί βρίσκεται στην ίδια θέση με μας, με τα ίδια προβλήματα, μια χώρα που δεν μαστίζεται από τη διαφθορά, δεν έχει πολλούς δημοσίους υπαλλήλους, δεν έχει μεγάλο δημόσιο τομέα, δεν έχει υπέρογκες στρατιωτικές δαπάνες;

Δεν έχει δηλαδή τίποτε από όλα αυτά, που περιγράφονται ως αιτίες της ελληνικής κρίσης.

Μήπως, λοιπόν είναι ώρα να αρχίσετε να σκέφτεστε ότι όλα αυτά που ακούτε για τις αιτίες της ελληνικής κρίσης είναι παραμύθια της Χαλιμάς;

Επιστροφή στην κορυφή
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Νοέ 20, 2010 5:36 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Τα μελοδραματικά παραμύθια γύρω από το «κατάντημα» της Ελλάδας

Καλό είναι να γίνονται κάποιες επαναλήψεις στα γραπτά για να τα εμπεδώνουμε.
Θα παραθέσουμε δύο κείμανά μας γραμμένα το Φεβρουάριο του 2010.
Όπως θα διαπιστώσετε, τότε, το ανδρείκελο ο πρωθυπουργός μας έλεγε τη Μέρκελ και το Σαρκοζί «ιππότες» που βοηθούν την Ελλάδα.
Τώρα άλλαξε το τροπάριο!!!

Βρίσκονται ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=4200
Ευρωπαϊκή Ένωση: Ο «παράδεισος» ήταν κόλαση



Πάνω από 25 χρόνια οι σειρήνες του κατεστημένου (Πολιτικοί, ΜΜΕ και διανόηση) εμφάνιζαν την ένταξή μας στην Ε.Ε. ως σωτηρία μας.

Επί «εκσυγχρονισμού» αυτή η προπαγάνδα πήρε αποκρουστικές διαστάσεις.


Επέβαλαν τότε μια σκληρή λιτότητα για να περάσουμε τις πύλες του παραδείσου. Τον εφιάλτη που επέβαλαν στον ελληνικό λαό και αυτόν που θα ερχόταν με την ένταξή μας στην Ε.Ε. τον εμφάνιζαν σα όνειρο προς υλοποίηση.

Το λάκκο των λεόντων τον παρουσίαζαν σαν γη της επαγγελίας.

Γράφαμε στο τέταρτο τεύχος του ΡΕΣΑΛΤΟ, στο άρθρο «ο λάκκος των λεόντων":


«…Μέσα στη ληστρική Ένωση του Ευρωπαϊκού ιμπεριαλισμού δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη. Η εξέλιξη είναι η αργεντινοποίηση της Ελλάδας.
Δεν είναι η Ε.Ε. «φιλανθρωπικό ίδρυμα», όπως θέλουν να την εμφανίζουν οι πολιτικοί απολογητές της παγκοσμιοποίησης. Τίποτα δεν μας χαρίζεται. Τα περιβόητα «πακέτα» δεν είναι παρά επιστροφές μεγαλύτερου μέρους των ελληνικών εισφορών ενώ τα μικρότερα διατίθενται για να κάνουν οι μεγάλες δυνάμεις την εξωτερική τους πολιτική. Με δύο λόγια η Ε.Ε. παίρνει αντί να μας δίνει και το σπουδαιότερο:Έχουμε εκχωρήσει στις Βρυξέλλες την εθνική μας κυριαρχία και το δικαίωμα να διαχειρίζεται τους δικούς μας πόρους σύμφωνα με τα συμφέροντα των πολυεθνικών…»


Σήμερα υλοποιείται η ολοκληρωτική υποταγή και υποδούλωσή μας στους μηχανισμούς των πολυεθνικών.

Σήμερα αποκαλύπτεται πλήρως η απάτη εκείνων που μίλαγαν για πατρίδα και στήριζαν το «λάκκο των λεόντων».

Σήμερα ο «παράδεισος» που μας υπόσχονταν απεδείχθη κόλαση:

βρισκόμαστε πλέον κάτω από την άμεση εξουσία των χρηματιστηριακών μηχανισμών.

Το ομολογούν, με κυνικό τρόπο, και τα όργανα της προπαγάνδας του καθεστώτος, που ούρλιαζαν «ευρωπαϊκά»!!!

Διαβάστε από το «Κλασσικοπερίπτωση»:
http://klassikoperiptosi.blogspot.com/2010/02/blog-post_9848.html


Θετική υποδοχή από το ΔΝΤ στην ευρω-στήριξη (Ελευθεροτυπία)

Στήριξη ΕΕ με τεχνογνωσία ΔΝΤ(Εθνος)

ΔΝΤ: Καλωσορίζει την στήριξη της Ε.Ε. στην Ελλάδα (Capital)
Στο ΔΝΤ μαζί με τους... κηδεμόνες μας(To Βήμα)




Τα μελοδραματικά παραμύθια γύρω από το «κατάντημα» της Ελλάδας



Πολλά λέγονται και γράφονται, με μελοδραματικό τόνο, για τη δεινή κατάσταση της χώρας μας, τη συμπεριφορά των «Ευρωπαίων» και τα παρόμοια: παραμυθάκια σύγχυσης και παραπληροφόρησης.

Όλη αυτή η νεροποντή των δραματικών φωνών και κραυγών έχει διπλό στόχο:

Πρώτος στόχος: Να συγκαλύψει την αλήθεια των πραγμάτων και τα βαθύτερα αίτια του οικονομικού και κοινωνικού δράματος. Να επικαλύψει το χαρακτήρα της Ε.Ε., το τι δηλαδή είναι η Ευρώπη, το τι σημαίνει νομισματική ένωση, το γιατί ενεργεί έτσι και το γιατί η Ελλάδα βρίσκεται σε αυτή την ολέθρια κατάσταση.

Δεύτερος στόχος: Να κατασκευάσει ένα γενικό και ολοκληρωτικό κλίμα τρομοκρατίας, έτσι ώστε ο ελληνικός λαός να υποταχθεί πλήρως και να οδηγηθεί στη σφαγή σαν πρόβατο.
Ταυτόχρονα να υλοποιηθούν και όλα τα σχέδια των διεθνών ληστών και δυναστών.

Ακούμε, λοιπόν πολλά παραμύθια και πολλές «κοτσάνες» σε στιλ βαθυστόχαστης ανάλυσης τις οποίες με την ίδια σοβαροφάνεια τις αναπαράγουν στο πολλαπλάσιο οι σοβαρές δήθεν γραφίδες και τα παπαγαλάκια των καναλιών.

Όλα περιστρέφονται γύρω από τους «κακούς» κερδοσκόπους, τις φοροδιαφυγές, το σπάταλο κράτος, τις κακές κυβερνητικές διαχειρίσεις, στην έλλειψη αλληλεγγύης της Ε.Ε. στην «ταπεινωτική» συμπεριφορά των «Ευρωπαίων» για τις σπατάλες μας και τα ελλείμματα, και πολλά άλλα.

Πάντα μένει στο απυρόβλητο ο χαρακτήρας της Ευρώπης, ο «λάκκος αυτός των λεόντων» που κατασπαράζει τους αδύναμους, καθώς και οι πολιτικές αυτού του «λάκκου των λεόντων» που οδήγησαν την Ελλάδα στην αποβιομηχάνιση, στο τέλμα, στην ανάπτυξη του παρασιτισμού και βορά στα παράσιτα της κερδοσκοπίας.

Τα πλέον αστεία παραμύθια βεβαίως μας τα λέει ο «σοσιαλιστής». Πρωθυπουργός. Είναι τέτοια η πολιτική του ασημαντότητα που δεν μπορεί ούτε να τα πλασάρει και κομψά. Τα διαβάζει από χειρόγραφο, τόσο καλά γνωρίζει το τι γίνεται(!), αδυνατώντας, έτσι, να βρει μια φόρμα ρητορικής ευστροφίας.

Μας εμφάνισε, λοιπόν την Ελλάδα σαν διωκόμενη από τις «διεθνείς αγορές»(!) και του Ευρωπαίους ιμπεριαλιστές (Γερμανούς και Γάλλους) σαν «καλούς ιππότες» που μας τράβηξαν τα αυτιά για τις οικονομικές ατασθαλίες και «αταξίες», αλλά θα μας στηρίξουν για να μας σώσουν!!!

Δεν μας είπε ο άμοιρος ο «σοσιαλιστής» Πρωθυπουργός (μάλλον το αγνοεί) το τι εκφράζουν οι «ιππότες» και ποίων τα συμφέροντα προωθούν: Της Ελλάδας ή των γερμανικών και γαλλικών πολυεθνικών.

Δεν μας είπε ακόμα το αν αυτές οι πολυεθνικές βρίσκονται έξω από τις «διεθνείς αγορές» που μας κυνηγάνε!!!

Τέτοιες «κοτσάνες» ξεστομίζει ο «σοσιαλιστής» Πρωθυπουργός μας. Και αν βάλετε σε μια τάξη τις «κοτσάνες» θα καταλήξετε σε τούτο τον παραλογισμό: Αυτοί που μας απειλούν (οι διεθνείς αγορές) θα μας σώσουν (τα ευρωπαϊκά ιμπεριαλιστικά μονοπώλια μέσω των πολιτικών εκφραστών τους: Σαρκοζί, Μέρκελ).

Αλλά πιο επικίνδυνες και αποπροσανατολιστικές είναι οι «κοτσάνες» κάποιων δήθεν σοβαρών αναλυτών. Αυτοί μέμφονται την έλλειψη αλληλεγγύης της Ε.Ε η οποία μας «τιμωρεί» για το κατάντημα μας!!!

Δηλαδή φταίει ο αδύνατος κρίκος της ιμπεριαλιστικής Ευρώπης (Ελλάδα, ο καπιταλιστικός δορυφόρος) και η έλλειψη αλληλεγγύης των ισχυρών ιμπεριαλιστών.

Σοφιστείες σοβαροφάνειας. Οι ιμπεριαλιστές να δείξουν αλληλεγγύη (!) και μάλιστα σε συνθήκες κρίσης, σε συνθήκες που ο ανταγωνισμός και η ιμπεριαλιστική αρπακτικότητα παίρνουν μοχθηρές διαστάσεις…

Με αυτά τα τεχνάσματα αυτοί οι «σοβαροί» παρακάμπτουν το ουσιώδες: ότι η Ε.Ε. είναι μια ιμπεριαλιστική δομή που οι ισχυροί κυριαρχούν, απομυζούν και κερδοσκοπούν σε βάρος των άλλων και οδηγούν τις οικονομίες των δορυφόρων σε παρασιτισμό, σε μαρασμό και κηδεμονία.

Είναι οι πολυεθνικές
με τα ευρωπαϊκά τους όργανα και τρους μηχανισμούς που χαράσσουν και ασκούν ΠΟΛΙΤΙΚΗ σύμφωνα με τα δικά τους συμφέροντα και επιδιώξεις και όχι σύμφωνα με τα συμφέροντα των καπιταλιστικών δορυφόρων.

Είναι οι πολυεθνικές και τα ισχυρά ιμπεριαλιστικά κράτη της Ευρώπης που λεηλατούν τις αδύναμες και δορυφορικές καπιταλιστικές χώρες και τις οδηγούν στην αποβιομηχάνιση, στη άλωση των οικονομικών της «εθνικών» δομών και στην καταστροφή της αγροτικής τους οικονομίας.

Και η νομισματική ένωση, δηλαδή το ευρώ, ήταν το εργαλείο καταλήστευσης των «δορυφόρων» και ισχυροποίησης των ισχυρών ιμπεριαλιστικών κρατών και πολυεθνικών στο διεθνή ιμπεριαλιστικό ανταγωνισμό.

Αυτά είναι αλφαβητικά ζητήματα για έναν, όχι μόνο σοσιαλιστή, αλλά γνώστη, στοιχειωδώς, της καπιταλιστικής οικονομίας.

Όπως επίσης αποτελεί αλφάβητο της Πολιτικής Οικονομίας ότι οι καπιταλιστικές κρίσεις «κλαδεύουν» τις λιγότερο αποδοτικές επιχειρήσεις (μεγάλες ή μικρές) καθώς και τα αδύνατα και δορυφορικά καπιταλιστικά κράτη.

Οι πολυεθνικές και τα ισχυρά ιμπεριαλιστικά κράτη της Ευρώπης αφού οδήγησαν την Ελλάδα στο σημερινό κατάντημα τώρα, μέσα στην κρίση, την τσαλαπατούν ακόμα πιο εντατικά.

Αυτός είναι ο δαρβινικός νόμος της καπιταλιστικής ζούγκλας:
Οι ισχυροί να ρίχνουν τα βάρη στους αδύνατους και να βγάζουν και από την κρίση κέρδη σε βάρος των αδύνατων.

Το ίδιο ακριβώς που γίνεται με τους εργαζόμενους. Στις κρίσεις υπάρχει μια μαζική επίθεση του κεφαλαίου και των μηχανισμών του εναντίον της μισθωτής εργασία: Σάρωμα των εργατικών και λαϊκών κατακτήσεων και παραπέρα επιδείνωση και εξαθλίωση των εργατικών και λαϊκών στρωμάτων.

Ο τελικός στόχος, συνεπώς, όλου αυτού του κύκλου είναι ο εργαζόμενος λαός.

Από εδώ απορρέει και αυτή η υστερική, συναινετική μανία της κυβέρνησης και των κομμάτων εναντίον των λαϊκών εισοδημάτων και λαϊκών κατακτήσεων


Οι υπηρέτες των πολυεθνικών
και της ιμπεριαλιστικής Ευρώπης αποκρύβουν την αλήθεια, συγχύζουν τα πράγματα και ρίχνονται με μανία για το ολοκληρωτικό ξεζούμισμα των λαών.


Διαβάστε αναλυτικότερα για τις κρίσεις:

Η παγκόσμια κρίση
(Απλά μαθήματα πολιτικής οικονομίας)

http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?p=20389#20389

Και εδώ:

Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα

http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=2736



_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΡΕΠΟΡΤΕΡ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Νοέ 20, 2010 8:48 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Το ελληνο-ιρλανδικό «θαύμα»
Του Νίκου Μπογιόπουλου



Τον θυμάστε τον «κέλτικο τίγρη της οικονομίας»; Ετσι αποκαλούσαν την Ιρλανδία στο ΠΑΣΟΚ επί εποχής Σημίτη.

Μετά ήρθε η ΝΔ. Ηταν τότε, το 2007, που ο υπουργός οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης, μιλώντας στο Ελληνο-Αμερικανικό Επιμελητήριο, δήλωνε:

«Η Ελλάδα μπορεί να γίνει η Ιρλανδία της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Συχνά τίθεται το δίλημμα σχετικά με το ποιο οικονομικό μοντέλο είναι το πιο κατάλληλο: είναι εκείνο που προβλέπει υψηλή φορολογία και υψηλές δημόσιες δαπάνες ή είναι εκείνο που επιδιώκει μικρότερο κράτος με χαμηλότερη φορολογία; Πιστεύω ότι στην περίπτωση της χώρας μας πρέπει να ακολουθήσουμε τη δεύτερη κατεύθυνση», ήταν τα λόγια του κ. Αλογοσκούφη, ο οποίος σε άλλες δηλώσεις, αυτή τη φορά στο ΙΟΒΕ, δεν είχε αφήσει κανένα περιθώριο παρερμηνειών:
«Ενα μοντέλο που θεωρώ ότι είναι πολύ κατάλληλο για να το μελετήσει κάποιος στα ελληνικά πλαίσια, είναι αυτό της Ιρλανδίας», τόνιζε...

*
Ηδη δε επί διοίκησης της Τράπεζας της Ελλάδας από τον κ. Λουκά Παπαδήμο, τον σημερινό στενό συνεργάτη και σύμβουλο του πρωθυπουργού Παπανδρέου, οι τραπεζίτες είχαν δείξει τις προτιμήσεις τους.

Στην έκθεση της ΤτΕ
για την ανταγωνιστικότητα, το 1999, η Ιρλανδία (μαζί με τη Σουηδία) καταγραφόταν ως «παράδειγμα χώρας».

Τελικά, τα κατάφεραν: Εκαναν την Ελλάδα σαν την Ιρλανδία (ή μήπως το αντίστροφοWink...
***
Το «πάθος», πάντως, με την Ιρλανδία, αποδεικνύεται διαρκείας. Πριν μια δεκαετία μάς την εμφάνιζαν εδώ στην Ελλάδα ως υπόδειγμα χώρας για το πώς θα ...ευημερήσουμε. Τώρα, μέχρι πριν λίγους μήνες, μας την εμφάνιζαν πάλι ως υπόδειγμα χώρας, αλλά αυτή τη φορά για το πώς θα... σωθούμε.
*
«Το παράδειγμα της Ιρλανδίας πρέπει να εφαρμόσει η ελληνική κυβέρνηση», δήλωνε ο φύλακας άγγελος της χώρας μας, ο επικεφαλής της ΕΚΤ κ. Τρισέ, στις 7/12/2009 σε ομιλία του στο Ευρωκοινοβούλιο.
Λίγες μέρες αργότερα, ο φιλοκυβερνητικός Τύπος είχε αναλάβει να διακινήσει πιο εύγλωττα τη συνταγή του ευρωτραπεζίτη για τη «σωτηρία» της Ελλάδας : «Τρισέ: Βήματα ανάλογα της Ιρλανδίας» («Εθνος», 25/1/2010).
*
Οπως, μάλιστα, διαβεβαίωνε ο καλός αυτός άνθρωπος, αν η Ελλάδα έπρεπε να μιμηθεί ένα μοντέλο για την αντιμετώπιση των δημοσιονομικών της προβλημάτων αυτό ήταν το μοντέλο της Ιρλανδίας, αφού - κατά τον Τρισέ πάντα - οι επιλογές της Ιρλανδίας αναγνωρίζονταν από όλους τους εταίρους.

Είναι οι ίδιοι εταίροι που τώρα οδηγούν και την Ιρλανδία, η οποία ακολούθησε τις συνταγές τους, στο ΔΝΤ...
*
Ποιο, όμως, είναι το «θαύμα» της Ιρλανδίας, τόσο την περίοδο των «παχέων αγελάδων» όσο και την τρέχουσα περίοδο της κατάρρευσης; Πώς από κέλτικος τίγρης μετατράπηκε σε «τιγράκι του τσίρκου», για να ασελγούν πάνω της οι «θηριοδαμαστές» του κεφαλαίου, όπως προσφυώς έχει γραφτεί;
*
Το «θαύμα» της Ιρλανδίας στηρίχτηκε στη μετατροπή της χώρας σε ένα φορολογικό παράδεισο για τις πολυεθνικές που εξασφάλισαν φορολογικό συντελεστή επί των κερδών τους με όριο το 12,5% (αυτό δεν είναι το αίτημα του ΣΕΒWink...

Το «θαύμα» συνίστατο στην πλήρη απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων,
στην πλήρη αποδόμηση των κοινωνικών κατακτήσεων, στην κατάλυση κάθε έννοιας κοινωνικής προστασίας, στη μετατροπή της χώρας σε ένα Ελ Ντοράντο για το διεθνές κεφάλαιο.
Ετσι προέκυψε η «ανάπτυξη».

Μόνο που δίπλα στους αριθμούς που ευημερούσαν, ο λαός της Ιρλανδίας είχε, ήδη, περιπέσει σε κατάσταση φτώχειας και μαζικής ανέχειας, ανασφάλειας και τραγικής υποβάθμισης της ζωής του.
*
Τώρα, η Ιρλανδία βιώνει την άλλη όψη του νομίσματος του ίδιου «θαύματος».


Αφού οι πολυεθνικές τη ρήμαξαν, η «φούσκα» έσκασε, τα δημοσιονομικά εκτροχιάστηκαν και μετά από μπόλικες δόσεις τρομοκρατίας περί χρεοκοπίας (σας θυμίζει κάτιWink

ο ιρλανδικός λαός βλέπει τα παιδιά του να παίρνουν μαζικά το δρόμο της μετανάστευσης (υπολογίζονται σε πάνω από 40.000 ετησίως), το μισθό του να μειώνεται έως και 30%, το βασικό συντελεστή του ΦΠΑ να εκτινάσσεται στο 21,5%, τις ασφαλιστικές εισφορές να αυξάνονται κατά 7,5% εις βάρος του βασικού μισθού, τα επιδόματα ανεργίας να περικόπτονται, το ΑΕΠ να κατρακυλά κατά 7%, οι κρατικές δαπάνες να συρρικνώνονται στο 36% του ΑΕΠ.
*
Οι κοινές πορείες Ιρλανδίας - Ελλάδας δε σταματάνε εδώ.

Οι Ιρλανδοί εργαζόμενοι μπορούν να «επαίρονται» ότι και εκεί ο κρατικομονοπωλιακός τους καπιταλισμός δουλεύει ρολόι.

Ετσι, στο όνομα της σωτηρίας των τραπεζών στην Ιρλανδία, τα πακέτα των 70 δισ. ευρώ που δόθηκαν στους τραπεζίτες (σας θυμίζει κάτιWink

είχαν ως αποτέλεσμα το έλλειμμα από 14% να έχει εκτιναχτεί στο 32% και το χρέος που το 2007 ήταν στο 28% του ΑΕΠ να εκτιμάται ότι το 2014 θα έχει φτάσει στο 135% του ΑΕΠ!

Κι όλα αυτά έγιναν για να αποφύγει η Ιρλανδία την... πτώχευση!
*
Με άλλα λόγια:
Η Ιρλανδία πήρε όλα εκείνα τα μέτρα που υποτίθεται δε θα την πτώχευαν, και τελικά πτώχευσε (σας θυμίζει κάτιWink...


ΠΗΓΗ:
http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=5959996&publDate=20/11/2010



Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες