Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Ευρωπαϊκή Ένωση: Ο «παράδεισος» ήταν κόλαση

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
ΜΟΥΡΑΛΩΦ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Φεβ 12, 2010 10:34 am    Θέμα δημοσίευσης: Ευρωπαϊκή Ένωση: Ο «παράδεισος» ήταν κόλαση Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ευρωπαϊκή Ένωση: Ο «παράδεισος» ήταν κόλαση



Πάνω από 25 χρόνια οι σειρήνες του κατεστημένου (Πολιτικοί, ΜΜΕ και διανόηση) εμφάνιζαν την ένταξή μας στην Ε.Ε. ως σωτηρία μας.

Επί «εκσυγχρονισμού» αυτή η προπαγάνδα πήρε αποκρουστικές διαστάσεις.


Επέβαλαν τότε μια σκληρή λιτότητα για να περάσουμε τις πύλες του παραδείσου. Τον εφιάλτη που επέβαλαν στον ελληνικό λαό και αυτόν που θα ερχόταν με την ένταξή μας στην Ε.Ε. τον εμφάνιζαν σα όνειρο προς υλοποίηση.

Το λάκκο των λεόντων τον παρουσίαζαν σαν γη της επαγγελίας.

Γράφαμε στο τέταρτο τεύχος του ΡΕΣΑΛΤΟ, στο άρθρο «ο λάκκος των λεόντων":


«…Μέσα στη ληστρική Ένωση του Ευρωπαϊκού ιμπεριαλισμού δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη. Η εξέλιξη είναι η αργεντινοποίηση της Ελλάδας.
Δεν είναι η Ε.Ε. «φιλανθρωπικό ίδρυμα», όπως θέλουν να την εμφανίζουν οι πολιτικοί απολογητές της παγκοσμιοποίησης. Τίποτα δεν μας χαρίζεται. Τα περιβόητα «πακέτα» δεν είναι παρά επιστροφές μεγαλύτερου μέρους των ελληνικών εισφορών ενώ τα μικρότερα διατίθενται για να κάνουν οι μεγάλες δυνάμεις την εξωτερική τους πολιτική. Με δύο λόγια η Ε.Ε. παίρνει αντί να μας δίνει και το σπουδαιότερο:Έχουμε εκχωρήσει στις Βρυξέλλες την εθνική μας κυριαρχία και το δικαίωμα να διαχειρίζεται τους δικούς μας πόρους σύμφωνα με τα συμφέροντα των πολυεθνικών…»


Σήμερα υλοποιείται η ολοκληρωτική υποταγή και υποδούλωσή μας στους μηχανισμούς των πολυεθνικών.

Σήμερα αποκαλύπτεται πλήρως η απάτη εκείνων που μίλαγαν για πατρίδα και στήριζαν το «λάκκο των λεόντων».

Σήμερα ο «παράδεισος» που μας υπόσχονταν απεδείχθη κόλαση:

βρισκόμαστε πλέον κάτω από την άμεση εξουσία των χρηματιστηριακών μηχανισμών.

Το ομολογούν, με κυνικό τρόπο, και τα όργανα της προπαγάνδας του καθεστώτος, που ούρλιαζαν «ευρωπαϊκά»!!!

Διαβάστε από το «Κλασσικοπερίπτωση»:
http://klassikoperiptosi.blogspot.com/2010/02/blog-post_9848.html


Θετική υποδοχή από το ΔΝΤ στην ευρω-στήριξη (Ελευθεροτυπία)

Στήριξη ΕΕ με τεχνογνωσία ΔΝΤ(Εθνος)

ΔΝΤ: Καλωσορίζει την στήριξη της Ε.Ε. στην Ελλάδα (Capital)
Στο ΔΝΤ μαζί με τους... κηδεμόνες μας(To Βήμα)


Επιστροφή στην κορυφή
κολλητήρι
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Φεβ 12, 2010 11:48 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
.....Βοήθεια με όρους από την Ευρώπη



Πηγή:
http://kafeneio-gr.blogspot.com/2010/02/blog-post_3437.html
Επιστροφή στην κορυφή
ΜΟΥΡΑΛΩΦ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Φεβ 12, 2010 12:30 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
«Σωτήρες» οι «Σάιλοκ»!
«Σωσίβιο σωτηρίας από Γερμανία και Γαλλία»,
παιάνιζαν χτες τα ελληνικά ΜΜΕ.




Το γεγονός, βέβαια, είναι ότι το «σωσίβιο» της Μέρκελ και του Σαρκοζί δεν αφορά τον ελληνικό λαό, αλλά τους Γερμανούς και Γάλλους τοκογλύφους οι οποίοι με τη μορφή ομολογιών κατέχουν κοντά στο μισό δημόσιο χρέος της Ελλάδας.

Επομένως, για να εισπράξουν οι «Σάιλοκ» τα πανωτόκια τους, η Ελλάδα θα πρέπει να μπορεί να (τους) πληρώσει.
Αλλωστε, είναι γνωστή τακτική των ανά τις εποχές «δανειστών» μας:

Μας δίνουν δάνεια
(ή «πολιτική στήριξη» για δάνεια), αλλά μας ζητάνε τα διπλά και για να τα ξεχρεώσουμε μας δίνουν νέα δάνεια που τα πληρώνουμε τρίδιπλα και ο φαύλος κύκλος δεν έχει τελειωμό.
*
Ομως, ποιο είναι το ποιόν των «σωτήρων»;

Πώς γίνεται, δηλαδή, οι Γάλλοι να είναι περισσότερο φιλέλληνες απ' ό,τι είναι... «φιλογάλλοι»
και οι Γερμανοί να είναι περισσότερο φιλέλληνες απ' ό,τι είναι... φιλογερμανοί;
*
Εξηγούμαστε:

Αυτή τη στιγμή
στη Γαλλία υπάρχουν 10 εκατομμύρια άνθρωποι που είναι άστεγοι. Μια ολόκληρη «Ελλάδα», δηλαδή, στο εσωτερικό της Γαλλίας, λιμοκτονεί! Αυτοί που δεν ενδιαφέρονται να σώσουν το δικό τους λαό, θα σώσουν το δικό μας;

Στη Γερμανία,
την ίδια ώρα, υπάρχουν πάνω από 4 εκατομμύρια άνεργοι και το 15% του γερμανικού πληθυσμού - δηλαδή πάνω από 12 εκατομμύρια άνθρωποι - ζουν στη φτώχεια και στον αποκλεισμό. Εντός της Γερμανίας, με άλλα λόγια, υπάρχει περίπου «μιάμιση Ελλάδα» που βιώνει την πλήρη εγκατάλειψη και την πλήρη περιθωριοποίηση. Αυτοί που δεν ενδιαφέρονται να σώσουν το δικό τους λαό, θα σώσουν το δικό μας;
*
Εν κατακλείδι:

Η ΕΕ είναι μια ένωση ιμπεριαλιστών και η «σωτήρια» παρέμβαση της γαλλογερμανικής ατμομηχανής της δεν αφορά την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό, τον οποίο αντιμετωπίζουν όπως ακριβώς τον γαλλικό και τον γερμανικό.

Η «παρέμβασή τους», που αποτελεί μια επιπλέον θηλιά στο λαιμό του ελληνικού λαού,
ένα εγγυάται: Τη... διάσωση των «αναξιοπαθούντων» Γάλλων, Γερμανών και Ελλήνων καπιτα-ληστών της εργατικής τάξης, απανταχού της Ευρώπης και της Γης ολόκληρης.

Πηγή:
http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=5499523&publDate=12/2/2010

Επιστροφή στην κορυφή
Παλαίμαχος



Ένταξη: 31 Αύγ 2006
Δημοσιεύσεις: 976

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Φεβ 13, 2010 11:55 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Τα μελοδραματικά παραμύθια γύρω από το «κατάντημα» της Ελλάδας



Πολλά λέγονται και γράφονται, με μελοδραματικό τόνο, για τη δεινή κατάσταση της χώρας μας, τη συμπεριφορά των «Ευρωπαίων» και τα παρόμοια: παραμυθάκια σύγχυσης και παραπληροφόρησης.

Όλη αυτή η νεροποντή των δραματικών φωνών και κραυγών έχει διπλό στόχο:

Πρώτος στόχος: Να συγκαλύψει την αλήθεια των πραγμάτων και τα βαθύτερα αίτια του οικονομικού και κοινωνικού δράματος. Να επικαλύψει το χαρακτήρα της Ε.Ε., το τι δηλαδή είναι η Ευρώπη, το τι σημαίνει νομισματική ένωση, το γιατί ενεργεί έτσι και το γιατί η Ελλάδα βρίσκεται σε αυτή την ολέθρια κατάσταση.

Δεύτερος στόχος: Να κατασκευάσει ένα γενικό και ολοκληρωτικό κλίμα τρομοκρατίας, έτσι ώστε ο ελληνικός λαός να υποταχθεί πλήρως και να οδηγηθεί στη σφαγή σαν πρόβατο.
Ταυτόχρονα να υλοποιηθούν και όλα τα σχέδια των διεθνών ληστών και δυναστών.

Ακούμε, λοιπόν πολλά παραμύθια και πολλές «κοτσάνες» σε στιλ βαθυστόχαστης ανάλυσης τις οποίες με την ίδια σοβαροφάνεια τις αναπαράγουν στο πολλαπλάσιο οι σοβαρές δήθεν γραφίδες και τα παπαγαλάκια των καναλιών.

Όλα περιστρέφονται γύρω από τους «κακούς» κερδοσκόπους, τις φοροδιαφυγές, το σπάταλο κράτος, τις κακές κυβερνητικές διαχειρίσεις, στην έλλειψη αλληλεγγύης της Ε.Ε. στην «ταπεινωτική» συμπεριφορά των «Ευρωπαίων» για τις σπατάλες μας και τα ελλείμματα, και πολλά άλλα.

Πάντα μένει στο απυρόβλητο ο χαρακτήρας της Ευρώπης, ο «λάκκος αυτός των λεόντων» που κατασπαράζει τους αδύναμους, καθώς και οι πολιτικές αυτού του «λάκκου των λεόντων» που οδήγησαν την Ελλάδα στην αποβιομηχάνιση, στο τέλμα, στην ανάπτυξη του παρασιτισμού και βορά στα παράσιτα της κερδοσκοπίας.

Τα πλέον αστεία παραμύθια βεβαίως μας τα λέει ο «σοσιαλιστής». Πρωθυπουργός. Είναι τέτοια η πολιτική του ασημαντότητα που δεν μπορεί ούτε να τα πλασάρει και κομψά. Τα διαβάζει από χειρόγραφο, τόσο καλά γνωρίζει το τι γίνεται(!), αδυνατώντας, έτσι, να βρει μια φόρμα ρητορικής ευστροφίας.

Μας εμφάνισε, λοιπόν την Ελλάδα σαν διωκόμενη από τις «διεθνείς αγορές»(!) και του Ευρωπαίους ιμπεριαλιστές (Γερμανούς και Γάλλους) σαν «καλούς ιππότες» που μας τράβηξαν τα αυτιά για τις οικονομικές ατασθαλίες και «αταξίες», αλλά θα μας στηρίξουν για να μας σώσουν!!!

Δεν μας είπε ο άμοιρος ο «σοσιαλιστής» Πρωθυπουργός (μάλλον το αγνοεί) το τι εκφράζουν οι «ιππότες» και ποίων τα συμφέροντα προωθούν: Της Ελλάδας ή των γερμανικών και γαλλικών πολυεθνικών.

Δεν μας είπε ακόμα το αν αυτές οι πολυεθνικές βρίσκονται έξω από τις «διεθνείς αγορές» που μας κυνηγάνε!!!

Τέτοιες «κοτσάνες» ξεστομίζει ο «σοσιαλιστής» Πρωθυπουργός μας. Και αν βάλετε σε μια τάξη τις «κοτσάνες» θα καταλήξετε σε τούτο τον παραλογισμό: Αυτοί που μας απειλούν (οι διεθνείς αγορές) θα μας σώσουν (τα ευρωπαϊκά ιμπεριαλιστικά μονοπώλια μέσω των πολιτικών εκφραστών τους: Σαρκοζί, Μέρκελ).

Αλλά πιο επικίνδυνες και αποπροσανατολιστικές είναι οι «κοτσάνες» κάποιων δήθεν σοβαρών αναλυτών. Αυτοί μέμφονται την έλλειψη αλληλεγγύης της Ε.Ε η οποία μας «τιμωρεί» για το κατάντημα μας!!!

Δηλαδή φταίει ο αδύνατος κρίκος της ιμπεριαλιστικής Ευρώπης (Ελλάδα, ο καπιταλιστικός δορυφόρος) και η έλλειψη αλληλεγγύης των ισχυρών ιμπεριαλιστών.

Σοφιστείες σοβαροφάνειας. Οι ιμπεριαλιστές να δείξουν αλληλεγγύη (!) και μάλιστα σε συνθήκες κρίσης, σε συνθήκες που ο ανταγωνισμός και η ιμπεριαλιστική αρπακτικότητα παίρνουν μοχθηρές διαστάσεις…

Με αυτά τα τεχνάσματα αυτοί οι «σοβαροί» παρακάμπτουν το ουσιώδες: ότι η Ε.Ε. είναι μια ιμπεριαλιστική δομή που οι ισχυροί κυριαρχούν, απομυζούν και κερδοσκοπούν σε βάρος των άλλων και οδηγούν τις οικονομίες των δορυφόρων σε παρασιτισμό, σε μαρασμό και κηδεμονία.

Είναι οι πολυεθνικές
με τα ευρωπαϊκά τους όργανα και τρους μηχανισμούς που χαράσσουν και ασκούν ΠΟΛΙΤΙΚΗ σύμφωνα με τα δικά τους συμφέροντα και επιδιώξεις και όχι σύμφωνα με τα συμφέροντα των καπιταλιστικών δορυφόρων.

Είναι οι πολυεθνικές και τα ισχυρά ιμπεριαλιστικά κράτη της Ευρώπης που λεηλατούν τις αδύναμες και δορυφορικές καπιταλιστικές χώρες και τις οδηγούν στην αποβιομηχάνιση, στη άλωση των οικονομικών της «εθνικών» δομών και στην καταστροφή της αγροτικής τους οικονομίας.

Και η νομισματική ένωση, δηλαδή το ευρώ, ήταν το εργαλείο καταλήστευσης των «δορυφόρων» και ισχυροποίησης των ισχυρών ιμπεριαλιστικών κρατών και πολυεθνικών στο διεθνή ιμπεριαλιστικό ανταγωνισμό.

Αυτά είναι αλφαβητικά ζητήματα για έναν, όχι μόνο σοσιαλιστή, αλλά γνώστη, στοιχειωδώς, της καπιταλιστικής οικονομίας.

Όπως επίσης αποτελεί αλφάβητο της Πολιτικής Οικονομίας ότι οι καπιταλιστικές κρίσεις «κλαδεύουν» τις λιγότερο αποδοτικές επιχειρήσεις (μεγάλες ή μικρές) καθώς και τα αδύνατα και δορυφορικά καπιταλιστικά κράτη.

Οι πολυεθνικές και τα ισχυρά ιμπεριαλιστικά κράτη της Ευρώπης αφού οδήγησαν την Ελλάδα στο σημερινό κατάντημα τώρα, μέσα στην κρίση, την τσαλαπατούν ακόμα πιο εντατικά.

Αυτός είναι ο δαρβινικός νόμος της καπιταλιστικής ζούγκλας:
Οι ισχυροί να ρίχνουν τα βάρη στους αδύνατους και να βγάζουν και από την κρίση κέρδη σε βάρος των αδύνατων.

Το ίδιο ακριβώς που γίνεται με τους εργαζόμενους. Στις κρίσεις υπάρχει μια μαζική επίθεση του κεφαλαίου και των μηχανισμών του εναντίον της μισθωτής εργασία: Σάρωμα των εργατικών και λαϊκών κατακτήσεων και παραπέρα επιδείνωση και εξαθλίωση των εργατικών και λαϊκών στρωμάτων.

Ο τελικός στόχος, συνεπώς, όλου αυτού του κύκλου είναι ο εργαζόμενος λαός.

Από εδώ απορρέει και αυτή η υστερική, συναινετική μανία της κυβέρνησης και των κομμάτων εναντίον των λαϊκών εισοδημάτων και λαϊκών κατακτήσεων


Οι υπηρέτες των πολυεθνικών
και της ιμπεριαλιστικής Ευρώπης αποκρύβουν την αλήθεια, συγχύζουν τα πράγματα και ρίχνονται με μανία για το ολοκληρωτικό ξεζούμισμα των λαών.


Διαβάστε αναλυτικότερα για τις κρίσεις:

Η παγκόσμια κρίση
(Απλά μαθήματα πολιτικής οικονομίας)

http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?p=20389#20389

Και εδώ:

Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα

http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=2736


_________________
Θέλησαν να μας εξοντώσουν,
αλλά δεν τα κατάφεραν.
Εμαστε ακόμα ζωντανοί κι αυτό
είναι το κυριότερο.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Εξόριστος



Ένταξη: 22 Ιαν 2007
Δημοσιεύσεις: 457

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Φεβ 17, 2010 12:49 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ταριχεύουν την ιμπεριαλιστική ληστεία και αναθεματίζουν κάποιες πυώδεις «φουσκάλες» της.




Καμία Ελλάδα δεν κινδυνεύει με χρεοκοπία. Αυτό που βρίσκεται σε κρίση κατάρρευσης είναι το παγκόσμιο καπιταλιστικό σύστημα.

Μέσα σε αυτή την παγκόσμια κρίση γίνεται πολύ ορατό το μακάβριο αξίωμα της καπιταλιστικής βαρβαρότητας: «Ο θάνατός σου η ζωή μου»!!!

Επιχειρούν κάποιοι να εμφανίσουν τα δεινά της Ελλάδας σαν μια «συνωμοσία» κάποιων διεστραμμένων τοκογλύφων.

Δαιμονοποιούν μια λειτουργία των καπιταλιστικών οργάνων και μηχανισμών, την αποκόβουν από το καπιταλιστικό σώμα, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο, την προβάλλουν σαν μια σατανική, διαστροφική απειλή και αφήνουν στο απυρόβλητο το καπιταλιστικό σώμα και τα όργανά του.

Δαιμονοποιούμε μια λειτουργία του οργάνου και δεν μιλάμε για το όργανο ούτε για το σώμα του οργάνου. Η πλέον δοκιμασμένη συνταγή παραπλάνηση και εξαπάτησης.

Φταίνε λοιπόν οι «κακοί» τοκογλύφοι που πουλάνε και αγοράζουν την Ελλάδα: Ένα καθεστωτικό τέχνασμα απάτης πολύ χρήσιμο για να προωθηθεί η πραγματική χρεοκοπία του ελληνικού λαού.

Μια, λοιπόν, και μας έχουν κηρύξει τον πόλεμο οι αόρατοι «δαίμονες» αποτελεί επιτακτική ανάγκη να υπακούσουμε στις αποφάσεις των ευρωπαϊκών «οργάνων» και του ΕΚΟΦΙΝ: Αποφάσεις ολοκληρωτικής εξόντωσης του ελληνικού λαού για να για να βγει από την «χρεοκοπία» η ελληνική οικονομία (ο ελληνικός καπιταλισμός για να είμαστε ακριβείς στις διατυπώσεις μας) και να κερδοσκοπήσουν οι ισχυροί της Ευρώπης (όχι οι αόρατοι «κερδοσκόποι») πάνω στην ολοσχερή εξαθλίωση του ελληνικού λαού.

Όλα αυτά τα σενάρια περί σκοτεινών και αόρατων «κερδοσκόπων» είναι παραμύθια σύγχυσης και εξαπάτησης. Επικαλύπτουν και αποκρύβουν ότι:

α). Το κέρδος είναι η «κινητήρια» δύναμη του καπιταλισμού. Καπιταλισμός χωρίς κέρδος δεν νοείται.

β). Καπιταλιστική παραγωγή και κερδοσκοπία πάνε μαζί. Η σύνθεση γίνεται στο εμπόρευμα «χρήμα». ΓιΆ αυτό και τα χρηματιστηριακά πολυεθνικά καρτέλ και οι τράπεζες γίνονται τα κυρίαρχα όργανα στον καπιταλισμό και το κύριο χαρακτηριστικό του ιμπεριαλισμού.

γ). Μέσω της νομισματικής πολιτικής που καθορίζει το χρηματιστηριακό κεφάλαιο και τα ισχυρά ιμπεριαλιστικά κράτη ξεζουμίζονται οι αδύνατοι καπιταλισμοί και γίνονται η «αρένα» ποικίλων κερδοσκοπικών παιχνιδιών από τις πολυεθνικές του χρήματος και τα ισχυρά ιμπεριαλιστικά κράτη.

Σε εποχές κρίσεων αυτό παίρνει μεγάλες διαστάσεις.


Οι ίδιοι, συνεπώς οι ιμπεριαλιστικοί μηχανισμοί της Ε.Ε. και τα ίδια τα ισχυρά ιμπεριαλιστικά κράτη που ηγούνται αυτών των μηχανισμών (Γερμανία, Γαλλία) ΕΙΝΑΙ που οδήγησαν την Ελλάδα σε παραγωγικό μαρασμό και σε παρασιτικό εργαλείο κερδοσκοπιών.

Και είναι αυτοί οι ίδιοι που σήμερα επιτίθενται «κερδοσκοπικά» στη χώρα μας, γιατί αυτός είναι ο αδυσώπητος νόμος της καπιταλιστικής ζούγκλας και βαρβαρότητας: Ο θάνατος των λαών και των καπιταλιστικών δορυφόρων, καθώς και της «περιφέρειας» για να ζήσουν και να αναπτυχθούν οι ισχυροί και τα μητροπολιτικά ιμπεριαλιστικά κέντρα.

Συνοψίζοντας: Το να δαιμονοποιούμε τις κερδοσκοπικές λειτουργίες των οργάνων ενός συστήματος που έχει ως βάση την κερδοσκοπική αναισχυντία και να εμφανίζουμε αυτά τα «λειτουργικά» συμπτώματα ως «ανωμαλία» και «διαστροφή» εξαπατούμε ανενδοίαστα και στηρίζουμε αυτό το σύστημα.

Oι απολογητές αυτής της ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας μένουν σε αυτές τις καρκινώδεις «φουσκάλες», τα «φυσιολογικά» συμπτώματα ενός συστήματος που στηρίζεται στην εκμετάλλευση και στο κέρδος, ακριβώς για να μη μιλήσουν για την παθολογία του καπιταλισμού και την αθεράπευτη, αλλά «φυσιολογική» λειτουργία του.

Τα ΜΜΕ και τα παπαγαλάκια τους
(και οι σοβαροί δήθεν «αναλυτές» με «αριστερές» προβιές) αυτό το έργο επιτελούν: Εξωραΐζουν την ασθένεια και δαιμονοποιούν τα συμπτώματα.

Επί της ουσίας στηρίζουν τα μέτρα εναντίον των λαών και των εθνών. Στηρίζουν τους ληστές της Ε.Ε. και τους εσωτερικούς εντολοδόχους τους για ακόμα πιο επώδυνες και καταστροφικές απαιτήσεις εναντίον των λαών.

Όλοι αυτοί οι δήθεν σοβαροί «αναλυτές» των μεγάλων δημοσιογραφικών συγκροτημάτων (οι μήτρες της προπαγάνδας του χρήματος και της κερδοσκοπίας) λειτουργούν σαν της σουπιές: Ρίχνουν το μελάνι τους στα δαιμονοποιημένα «συμπτώματα» για να προστατεύσουν την καπιταλιστική ληστεία, να αποκρύψουν το «αιώνιο πλάσμα» της Ε.Ε. που οδηγεί τους λαούς στην καταστροφή και εξαθλίωση και να «εγχύσουν» στην καπιταλιστική βαρβαρότητα «εξαγνιστικές ουσίες»: Το κτύπημα των «κακών» κερδοσκόπων!!!

Ταριχεύουν την καπιταλιστική κρίση και βαρβαρότητα και αναθεματίζουν κάποιες πυώδεις «φουσκάλες» του!!!

¶ξιος ο μισθός τους…

_________________
Όποιος δεν θέλει να είναι το φερέφωνο του ισχυρού ΔΕΝ πρέπει ΚΑΙ να αποδέχεται την εικόνα που προβάλλει και επιβάλλει ο ισχυρός για τον εαυτό του!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Φεβ 17, 2010 1:41 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
«Γι' αυτά τα μάρμαρα επολεμήσαμε»...

Το σκίτσο το αλίευσα από τον Τρελο-Γιάννη:
http://trelogiannis.blogspot.com/

Και το κείμενο από το «Ριζοσπάστη»
http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=5504616&publDate=17/2/2010





Οταν ο κ. Παπανδρέου ήταν υπουργός Εξωτερικών και ο κ. Χρυσοχοΐδης υπουργός αντι-τρομοκρατίας, ο κ. Βενιζέλος υπουργός Ανάπτυξης και ο κ. Ρέππας υπουργός Εργασίας,
το κόμμα του «πατριωτισμού», το ΠΑΣΟΚ, έφτασε στο σημείο, προ... κρίσης, το 2001, να διαπραγματεύεται με «οίκους» και με επενδυτικές τράπεζες και να εκπονεί σχέδια
μέχρι και για την «τιτλοποίηση του Παρθενώνα»!


Αυτό υποστηρίζουν οι χτεσινοί «Financial Times»...
*
Μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές δεν είχε τεθεί σε γνώση μας κάποια διάψευση του δημοσιεύματος. Ούτε καν από εκείνες τις «διαψεύσεις» που γίνονται «για τα μάτια του κόσμου».
*
Ειλικρινά, όσοι αναγνωρίζουν τον εαυτό τους μέσα σ' αυτό το συρφετό,
που αποπατεί πάνω στα χώματα του στρατηγού Μακρυγιάννη,
που πριν γίνει τελάλης του «περιορισμού της εθνικής κυριαρχίας» εμφανίζεται να έχει ξεπουλήσει ακόμα και τη μνήμη ότι «γι' αυτά τα μάρμαρα επολεμήσαμε»,
ας «περηφανεύονται» ότι έχουν καταφέρει το ακατόρθωτο:
Να μας σοκάρουν με τις βρωμιές του, χωρίς, όμως, να μας εκπλήσσουν με την κατάντια του...
_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Φεβ 19, 2010 9:01 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Η ανενδοίαστη οικονομική μυθολογία των ποικίλων λακέδων του καθεστώτος




Έχουμε υπογραμμίσει πολλές φορές: Καμιά Ελλάδα δεν χρεοκόπησε.

Σε χρεοκοπία βρίσκεται ολόκληρο το καπιταλιστικό σύστημα το οποίο εμπορεύεται, δηλαδή πουλάει, και την χρεοκοπία του για να διασωθεί, να ξεζουμίσει ό,τι έχει απομείνει από τα έθνη και τους λαούς, να τους εξοντώσει και αποκτηνώσει και πάνω σε αυτή τη βαρβαρότητα να διατηρήσει «αλώβητα», ακόμα και να διογκώσει, τα κέρδη των πολυεθνικών.

Τα παρακάτω κείμενα, του Νίκου Μπογιόπουλου, δίνουν πολύ παραστατικά την «εικόνα» και γκρεμίζουν όλη αυτή τη γλυκερή μυθολογία που, σαν νεροποντή, κατακλύζει τα πάντα…


[size=24]Παντού... «Ελλάδα» (1)


Στις ΗΠΑ, το 2009, το δημοσιονομικό έλλειμμα εκτινάχτηκε στα αστρονομικά επίπεδα των 1,7 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, σημειώνοντας μια απίθανη αύξηση της τάξης του 270% σε σχέση με το 2008, ενώ σε βάθος δεκαετίας και έως το 2019 εκτιμάται ότι το αθροιστικό έλλειμμα της Αμερικής θα φτάσει τα 9 τρισ. δολάρια. Μήπως και εκεί η αιτία αρχίζει και τελειώνει στη διαφθορά των πολιτικών ιθυνόντων;
*
Στην Ιρλανδία το έλλειμμα ανήλθε για το 2009 στο 12,5% και για το 2010 υπολογίζεται να φτάσει στο 14,7%. Αραγε και κει, στον πάλαι ποτέ «κέλτικο τίγρη», έφταιγε η «κακοδιαχείριση»;
*
Στη Βρετανία το έλλειμμα το 2009 πήγε στο 12,1% και το 2010 υπολογίζεται να αγγίξει το 13%. Φταίει μήπως ότι και εκεί αυτοί που κυβερνούν είναι «μπουνταλάδες»;
*
Στην Ισπανία το έλλειμμα για το 2009 ξεπέρασε το 11%. Μήπως το πρόβλημα οφείλεται στην «ανικανότητα» όσων διοικούν;
*
Στην Ιταλία το δημόσιο χρέος από 115% του ΑΕΠ το 2009 αναμένεται να υπερβεί το 117% το 2010, στην Ολλανδία το ΑΕΠ μειώθηκε κατά 4,3%, στο Βέλγιο κατά 3%. Αραγε πέρασαν κι από κει ο Αλογοσκούφης, ο Παπαθανασίου, ο Παπαντωνίου και ο Χριστοδουλάκης;
*
Σε επίπεδο ΕΕ των «27» οι προοπτικές εξέλιξης του δημόσιου χρέους διαγράφονται δραματικές. Ο μέσος όρος του δημόσιου χρέους των κρατών - μελών υπολογίζεται ότι το 2011 θα έχει αυξηθεί κατά δέκα μονάδες έναντι του 2009, πλησιάζοντας το 84% του κοινοτικού ΑΕΠ. Τι να υποθέσουμε; Τα επιτελεία των Βρυξελλών έχουν προεξοφλήσει ότι όχι μόνο τώρα, αλλά και στο... μέλλον, οι κυβερνήσεις που συνθέτουν την ευρω-οικογένεια θα είναι κυβερνήσεις... ανίκανων;
***
Τα παραπάνω στοιχεία, πέραν του ότι δείχνουν πως ο κόσμος από τον Ατλαντικό μέχρι τα Ουράλια θυμίζει παντού... «Ελλάδα»,
επιβεβαιώνουν τα αυτονόητα:

*
Πρώτον, ότι το φαινόμενο δεν είναι «τοπικό», αποκλειστικά ελληνικού χαρακτήρα, ώστε να αποδοθεί σε κάποια «παθογένεια της φυλής» ή σε κάποια «έμφυτη ροπή του ρωμέικου προς τη ρεμούλα».
*
Δεύτερον, ότι αν υπάρχει κάτι που πραγματικά μας συνδέει είτε με τους Γερμανούς
- που παρότι «Κέρβεροι» το δικό τους ΑΕΠ σημείωσε καθίζηση κατά 5% -
είτε με τους υπόλοιπους της Ευρωζώνης
- που παρά τον «σκληρό» Γιούνκερ θα δουν το μέσο όρο του ελλείμματος των μελών του Γιουρογκρούπ να υπερτριπλασιάζεται (!) από το 1,9% το 2008 στο 6,5% το 2010 -
δεν είναι ούτε η «ελαφρομυαλιά», ούτε η «αμεριμνησία».
*
Η ενιαία κλωστή που δένει την Ελλάδα με τους «εταίρους» και τους «συμμάχους» της, ο κοινός παρονομαστής, δικός μας και δικός τους, είναι ότι κι αυτοί και μεις, έχουμε ένα κοινό κοινωνικο-οικονομικό σύστημα, που διέπεται από κοινούς οικονομικούς κανόνες, που παράγει αντίστοιχες πολιτικές ιεραρχήσεις και λειτουργεί επί τη βάσει ενός ενιαίου ταξικού μοντέλου:
Το κοινό αυτό σύστημα έχει όνομα.
Λέγεται «ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ».
***
Επομένως, είναι πολιτικά αφελές να προσπαθεί κανείς να εξηγήσει την ελληνική «χρεοκοπία» εξαντλώντας την «ανάλυσή του» στη διαφθορά, στην ανέντιμη διαχείριση, στη στατιστική λαθροχειρία, στην αβελτηρία ή στην αδιαφορία των κυβερνώντων.
Ολα αυτά είναι τα επιφαινόμενα ή, στην καλύτερη περίπτωση, τα παράγωγα.
*
Και επειδή στα κέντρα εξουσίας δεν υπάρχουν αφελείς, ή τουλάχιστον τόσο αφελείς που να πιστεύουν ότι τα «παγκοσμιοποιημένα» πολιτικο-οικονομικά «ελλείμματα» οφείλονται στα «ελλείμματα ηθικής»,
το γεγονός ότι επιμένουν να πουλούν στο «πόπολο» το συγκεκριμένο παραμύθι,
εξηγείται από ένα και μόνο:

*
Θέλουν να προασπίσουν κάτι πολύ υπέρτερο (για τους ίδιους),
να αποσιωπήσουν κάτι που μπορεί να αποδειχτεί πολιτικά θανάσιμο (για τους ίδιους),
να αποπροσανατολίσουν από το πραγματικό πρόβλημα ώστε να μην καταρρεύσει ο κόσμος τους (πάνω στους ίδιους).


Θέλουν, με άλλα λόγια, να ξεχάσουμε
ότι το φαινόμενο που έχουμε μπροστά μας, από την Αθήνα μέχρι την Ουάσιγκτον και από τη Λισαβόνα μέχρι το Τόκιο,
είναι η εκδήλωση της βαθιάς κρίσης, της χρεοκοπίας και του σαπίσματος ενός συστήματος, με το όνομα που προαναφέραμε: ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ.

Πηγή:

http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=5509984&publDate=19/2/2010

Παντού... «Ελλάδα» (2)

Ας δούμε τι συμβαίνει στο φόντο της κρίσης, που υπενθυμίζουμε ότι ξέσπασε σαν κρίση του τραπεζικού συστήματος και της διεθνούς χρηματοπιστωτικής «φούσκας»:

· Στην Ελλάδα, όπου εκατομμύρια άνθρωποι χάνουν δουλειές, μισθούς, επιδόματα και δικαιώματα, μια μόνο τράπεζα, η Εθνική, είχε στο 9μηνο του 2009 καθαρά κέρδη πάνω από 1 δισ. ευρώ.

· Στην Ισπανία,
με το δημόσιο χρέος να έχει τιναχτεί στο 11,4% του ΑΕΠ, τους ανέργους στα 5 εκατομμύρια και τους «απασχολήσιμους» στο 34% του εργατικού δυναμικού, μια μόνο τράπεζα, η «Santander», ανακοίνωσε για το 2009, το έτος της κρίσης δηλαδή, κέρδη ύψους 9 δισ. ευρώ!

· Στη Γερμανία,
όπου το ΑΕΠ μειώθηκε 5% το 2009, όπου οι φτωχοί και οι άνεργοι ανήλθαν στα 15 εκατομμύρια, μια μόνο τράπεζα, την ίδια χρονιά, σημείωσε κέρδη ύψους 5 δισ. ευρώ!

· Στην Πορτογαλία,
τη δεύτερη πιο «χρεοκοπημένη» χώρα της Ευρωζώνης, οι τράπεζες εμφάνιζαν μέσα στο 2009 ημερήσια κέρδη ύψους 6 εκατομμυρίων ευρώ!
*
Η κρίση του καπιταλισμού κάνει τις πολυεθνικές και το πολιτικό τους προσωπικό ακόμα πιο επιθετικούς κατά των λαών. Ο λόγος είναι ότι το ξεπέρασμα αυτής της κρίσης από τη σκοπιά του κεφαλαίου περνάει μέσα από την ακόμα μεγαλύτερη εκμετάλλευση των μισθωτών σκλάβων.

Η κρίση, δε, αξιοποιείται από την ολιγαρχία ως «ευκαιρία» για την επιβολή μέτρων που είχαν ήδη αποφασιστεί και ξεκινήσει να εφαρμόζονται πριν την κρίση, αλλά που τώρα τα προωθούν με μεγαλύτερη ένταση και με τυπική «νομιμοποίηση» λόγω των «ειδικών συνθηκών».
*
Για παράδειγμα:

· Στην Ελλάδα, το 2004, δεν υπήρχε κρίση, αλλά τότε ήταν που ο κ. Παπανδρέου (και μάλιστα ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης!) τάχθηκε υπέρ της συνταξιοδότησης στα 70 χρόνια!

· Στη Γερμανία το 2007 δεν υπήρχε κρίση, αλλά τότε ήταν που χριστιανοδημοκράτες και σοσιαλδημοκράτες από κοινού αποφάσισαν την αύξηση των ορίων ηλικίας στα 67 χρόνια.
*
Με μια κουβέντα:

Τα μέτρα που παίρνονται στην Ελλάδα δεν είναι ούτε «έκτακτα», ούτε «ελληνικά». Είναι πανευρωπαϊκά και παγκόσμια. Οι συνέπειες το ίδιο. Παντού χάνουν οι λαοί. Παντού κερδίζουν οι κεφαλαιοκράτες.


Πηγή:
http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=5509367&publDate=19/2/2010

_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Αλκίμαχος



Ένταξη: 22 Σεπ 2009
Δημοσιεύσεις: 13

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Φεβ 20, 2010 1:51 am    Θέμα δημοσίευσης: Rothschild's Secret "Solution" to Greek "Prob Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Καταθέτω προς τροφή για σκέψη, ένα ενδιαφέρον άρθρο στα Αγγλικά, που "τσίμπισα" στο διαδίκτυο, για την επίθεση στην Ελλάδα, και το μέλλον της Ευρώπης.



Rothschild's Secret "Solution" to Greek "Problem"
http://www.henrymakow.com/the_secret_solution_to_greece.html


Ρίξτε και μια ματιά στα σχόλια των αναγνωστών...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες