Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Αντιγερμανική υστερία: Το αμερικανικό πυροβόλο

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
ΝΤΑΒΕΛΗΣ



Ένταξη: 28 Ιαν 2007
Δημοσιεύσεις: 283
Τόπος: Στύρα Ευβοίας

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Φεβ 24, 2010 11:43 pm    Θέμα δημοσίευσης: Αντιγερμανική υστερία: Το αμερικανικό πυροβόλο Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Αντιγερμανική υστερία: Το αμερικανικό πυροβόλο



Πίσω από τα ουρλιαχτά και τα υστερικά αναθέματα κρύβονται νέες συφορές και νέες μεγάλες απάτες. Τα υστερικά δάκρυα είναι τα δάκρυα της υστερικής υποκρισίας.

Η αντιρατσιστική και αντι-εθνικιστική υστερία π.χ. που επί χρόνια μας καταδυνάστευσε μας οδήγησε στη σημερινή εθνομηδενιστική ισοπέδωση.

Ποιες ήταν οι πρωτογενείς, παραγωγικές πηγές αυτής της υστερίας: Οι υπερεθνικοί κολοσσοί, τα ιμπεριαλιστικά κέντρα, οι διεθνείς μαφιόζοι (και του αθλητισμού), τα κράτη, τα ΜΜΕ και όλα τα ποικίλα μίσθαρνα όργανά τους.

Παλιότερα οι ίδιοι αυτοί μηχανισμοί παρήγαγαν και έτρεφαν τις «πατριωτικές» υστερίες.
Και οι σημερινές ποικιλίες των πατριδοκάπηλων πάλι κατασκευάζονται και καθοδηγούνται από καθεστωτικά κέντρα. Οι υστερικά φωνασκούντες για «πατρίδα», σήμερα, είναι «σημαδεμένοι», οι περισσότεροι, από τα ποικίλα εκτροφεία που γαλουγήθηκαν: Επιχειρηματικά, κρατικά, κυβερνητικά, κομματικά, μυστικών υπηρεσιών και ποικίλων βρόμικων εστιών.

ΟΤΑΝ, συνεπώς, ξαφνικά ξεσπούν σε υστερικά αναθέματα και δάκρυα τα πολυεδρικά δίκτυα της εξουσίας και της «λαμογιάς», κάτι ύποπτο συμβαίνει.

Κάτι ύποπτο συμβαίνει που ξαφνικά ΟΛΟΙ αυτοί ενώ σιωπούσαν μέχρι χθες για τον γερμανικό ιμπεριαλισμό και όχι μόνο σιωπούσαν αλλά και τον χειροκροτούσαν και με υπερβάλλοντα ζήλο άνοιγαν τις πόρτες στο γερμανικό κεφάλαιο, ΤΩΡΑ ξαφνικά τους πιάνει υστερία εναντίον των Γερμανών.

Όλοι αυτοί που σήμερα ωρύονται εναντίον των Γερμανών, μέχρι χθες υμνολογούσαν τη Γερμανία και τους άλλους εταίρους της Ε.Ε.

Και οι κυβερνήσεις ξεπουλούσαν τα πάντα σε Γερμανούς, Γάλλους και δε συμμαζεύεται…

Τώρα οι χθεσινοί υμνητές θυμήθηκαν όλα τα εγκλήματα των Γερμανών εναντίον της Ελλάδας. Ακόμα και τις αποζημιώσεις. Ακόμα και ο πολιτικός λωποδύτης, ο Καρατζαφέρης, θυμήθηκε τις γερμανικές αποζημιώσεις.

Τόσα χρόνια που κάποιοι άνθρωποι (μεταξύ αυτών και ο Μανόλης Γλέζος) αγωνίζονταν συστηματικά και σταθερά για αυτές τις αποζημιώσεις ΟΥΔΕΙΣ είχε συγκινηθεί. Οι πάντες σιωπούσαν και πολιτικοί και ΜΜΕ αγωνιζόντουσαν να παρασιωπηθεί αυτός ο αγώνας.

ΣΗΜΕΡΑ ξαφνικά «ανακάλυψαν» τις γερμανικές αποζημιώσεις και ξεθάβουν πολλά άλλα εγκλήματα των Γερμανών: Παλιά και τωρινά.

Τέτοια θηριώδης υποκρισία.

Συνειδητή υποκρισία. Ακριβώς γιατί είναι συνειδητή και κατευθυνόμενη και η αντιγερμανική και γενικά αντιευρωπαϊκή υστερία.

Ακόμα και για ένταξή μας στο Δ.Ν.Τ. μιλούν πολλοί!!!

Παίζεται ένα χοντρό παιχνίδι και εμείς σαν τα πρόβατα αιχμαλωτιζόμαστε από τις υστερικές σειρήνες του καθεστώτος και των «μπράβων» του.

Δεν αναρωτιόμαστε ότι ΟΛΑ ΑΥΤΑ εντάσσονται μέσα στον άγριο πόλεμο μεταξύ των ιμπεριαλιστικών κέντρων εξουσίας, ιδιαίτερα ανάμεσα στη Αμερική και την Ευρώπη.

Το εκσυγχρονιστικό κράτος και παρακράτος, η σημερινή κυβέρνηση, τα κομματικά φέουδα και τα ΜΜΕ (όλα βρίσκονται μέσα στο παρακρατικό πλέγμα) είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό υποταγμένα στο πλανητικό κράτος των ΗΠΑ και τους μηχανισμούς αυτού του κράτους.

Σε αυτό τον πόλεμο συντάσσονται και επιστρατεύονται με τους Αμερικανούς «νταβάδες».

Σήμερα οι παγκόσμιοι πόλεμοι, όπως έχουμε αναλύσει πολλές φορές, δεν έχουν τις παλιές μορφές. Είναι πόλεμοι εσωτερικοί μεταξύ των υπερεθνικών δομών της παγκοσμιοποίησης. ΟΧΙ όμως λιγότερο άγριοι. Απλώς δεν γίνονται ευδιάκριτα τα εμπόλεμα στρατεύματα και πολλοί, ενώ βρισκόμαστε σε άγριο πόλεμο, νομίζουν ότι έχουμε ειρήνη…

Αυτή η αφηνιασμένη αντιγερμανική υστερία είναι πολεμικό γεγονός,
προπαγανδιστική πλύση εγκεφάλου για να αποσπάσουν τον ελληνικό λαό από το έναν λάκκο των λεόντων και να τον ρίξουν ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ στον άλλον, τον κατά πολύ χειρότερο και καταστροφικότερο για την Ελλάδα…
Διαβάστε συμπληρωματικά κείμενα εδώ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=4200
Και εδώ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=4229


_________________
Φωτιά και τσεκούρι όχι μόνο στους
προσκυνημένους, αλλά και στους
πράκτορες και προβοκάτορες.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Παλιοεθνικιστής
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Φεβ 25, 2010 2:41 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Μα πέρα από όλα αυτά έχουμε τρελαθεί τελείως ; εδώ έχουμε πρωθυπουργό ο οποίος εξομοιώνει τους Έλληνες με τους πχ Πακιστανούς και μας πείραξαν οι ανοησίες των τσιφούτηδων Γερμανών; εντάξει είναι η φυλαργυρία στην προτεστάντικη κουλτούρα, τι να κάνουμε τώρα; Αλλά όταν έχεις τέτοια ανθελληνική "ελληνική" ηγεσία τι βνα πεις και τι να κάνεις...
Επιστροφή στην κορυφή
ΜΟΥΡΑΛΩΦ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Φεβ 25, 2010 10:28 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΦΑΙΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
Έγινε σημαία της υστερίας το Focus!!!





Ένα περιοδικό σκανδαλοθηρικής αχρειότητας και ύποπτων μαγειρείων, διαπλεκόμενο με τους Liberalen (FDP): Τους ακραιφνείς νεοφιλελεύθερους τύπου Μάνου και Ανδιανόπουλου, Σημίτη και Ανδρουλάκη (αμερικανάκια με πατέντα)!!!

Τόσες και τόσες αυθάδεις εθνικές και πολιτικές προσβολές έχει υποστεί η Ελλάδα από κυβερνήσεις και επίσημα έντυπα των υπερεθνικών, από τους Αμερικανούς αξιωματούχους, τους Αμερικανούς πρέσβεις, από το ΝΑΤΟ και πολλούς Ευρωπαίους οικονομικούς και πολιτικούς «στρατάρχες» και δεν θίχτηκε κανείς.

Και όσοι καυτηρίαζαν αυτές τις εθνικές ταπεινώσεις και τις κατάφορες επιθέσεις των ξένων, χαρακτηριζόντουσαν «εθνικιστές» ή «συνωμοσιολόγοι»!!!


ΣΗΜΕΡΑ για ένα βρωμερό, και κακής ποιότητας έντυπο, ξεσηκώνονται ωκεάνια κύματα «εθνικής οργής». Τι βάναυση υποκρισία, αλλά και πόσο ύπουλη και κατευθυνόμενη καθεστωτική προπαγάνδα.


Και κάποιοι δήθεν «εχθροί» της Νέας Τάξης σηκώσανε τη σημαία του «σωβινισμού» εναντίον του Γερμανικού λαού και θυμήθηκαν, ΤΩΡΑ, τα «εγκλήματα» των Γερμανών, με το δημοσίευμα του ύποπτης φυλλάδας.

Καλούν μάλιστα, και σε συγκέντρωση-διαμαρτυρία έξω από τη γερμανική πρεσβεία!!!

ΓιΆ αυτούς, που αποδέχονται τη διπλή ονομασία των Σκοπίων, με το όνομα «Μακεδονία» είναι μεγαλύτερη «εθνική ταπείνωση» η σκανδαλοθηρική γελοιότητα του Focus και όχι η αποδοχή του ονόματος «Μακεδονία».

Και στα τόσα στυγερά εγκλήματα των Αμερικανών κατά της ανθρωπότητας και της Ελλάδας ιδιαίτερα, δεν πήγαν να διαμαρτυρηθούν έξω από την Αμερικανική πρεσβεία!!!


Τώρα για την πορνογραφική «βρομιά» μιας δημοσιογραφικής πόρνης καταλήφθηκαν από «εθνική» υστερία.


Όλοι αυτοί οι υστερικοί, κάλπικοι παράδες, δεν αγανακτούν ούτε ουρλιάζουν για τις εθνικές προδοσίες, ταπεινώσεις και τα ξεπουλήματα της ελληνικής κυβέρνησης και των ποικίλων πολιτικών απατεώνων.

Εδώ η κυβέρνηση ξεπουλάει τα πάντα, εκτελεί νεοταξικά συμβόλαια δολοφονίας της Ελλάδας, προωθεί τη διάλυση και το διαμελισμό της χώρας, την προτεκτορατοποίησή της και η χυδαιότητα ενός χυδαίου περιοδικού τους «ξύπνησε», επιλεκτικά και αποκλειστικά, κατά του γερμανικού ιμπεριαλισμού!!!

Καλά, χρειάζεται πολύ μυαλό για να αντιληφθεί κανείς αυτό το δόλιο παιχνίδι της παραπληροφόρησης, της απάτης και της φαιάς προπαγάνδας που επιχειρεί να «ξυπνήσει» τα αντιγερμανικά σύνδρομα;

Μέχρι και ο Χίτλερ αξιοποιείται!!!

Όλα τα αμερικανάκια έχουν ανασκουμπωθεί και πιάσανε δουλειά. Μελετημένη η συνταγή για την Ελλάδα που τόσα και τόσα έχει υποστεί από το γερμανικό ιμπεριαλισμό…

Επιστροφή στην κορυφή
Καχύποπτος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Φεβ 25, 2010 11:03 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ο Γιώργος Παπανδρέου και η αμερικανική υπηκοότητα
20/09/09


Παραθέτω ένα κείμενο για κάποιους που διυλίζουν των κώνωπα και καταπίνουν την κάμηλο..


Μου ζητήθηκε πρόσφατα να αναλύσω το θέμα της αμερικανικής ιθαγένειας του Γιώργου Παπανδρέου, δεδομένου ότι σύντομα μπορεί να είναι ο επόμενος πρωθυπουργός της Ελλάδας. Πράγματι είναι εξαιρετικά σπάνιο για πρωθυπουργό μιας χώρας να κατέχει παράλληλα και αλλοδαπή ιθαγένεια - πόσο μάλλον για κάποιον που είναι αλλογενής κατά τρία τέταρτα.


Τα μοναδικά παραδείγματα πρωθυπουργών
και αρχηγών κρατών με αλλοδαπή ιθαγένεια είναι αυτό του Alberto Fujimori, πρώην προέδρου του Περού με ιαπωνική και περουβιανή ιθαγένεια και του John Turner, πρώην πρωθυπουργού του Καναδά με καναδική και βρετανική ιθαγένεια. (όμως ο Turner γεννήθηκε το 1929 όταν όλοι οι πολίτες του Καναδά ήταν Βρετανοί και δεν υπήρχε ακόμα η έννοια της καναδικής ιθαγένειας)

Είναι γεγονός ότι η ιθαγένεια είναι ένδειξη υποταγής σε μια χώρα, και ως εκ τούτου οι ψηφοφόροι βλέπουν ιδιαίτερα αρνητικά τους υποψήφιους με διπλή ιθαγένεια. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου, παραιτήθηκε δημόσια και επίσημα της αμερικανικής ιθαγένειας προτού εκλεγεί βουλευτής.

Το ίδιο έκανε και η Michelle Jean που παραιτήθηκε της γαλλικής υπηκοότητας πριν να γίνει Κυβερνήτης του Καναδά. Το ενδεχόμενο δε ο Barack Obama να διατηρεί και την κενυατική ιθαγένεια καυτηριάστηκε ιδιαίτερα, μέχρι που αποδείχτηκε ότι ο Obama δεν θα μπορούσε να κατέχει την ιθαγένεια της Κένυας η οποία δεν επιτρέπει την πολλαπλή ιθαγένεια.

Καταρχήν, θα πρέπει να ερευνήσουμε αν ο Παπανδρέου πράγματι είναι πολίτης των ΗΠΑ. Εφόσον γεννήθηκε στις ΗΠΑ και δεν έκανε ποτέ αίτηση αποποίησης ιθαγένειας σε αμερικανικό προξενείο, και εφόσον οι ΗΠΑ δεν του αφαίρεσαν την ιθαγένεια επειδή έδρασε με τρόπο ασυμβίβαστο και με πρόθεση να χάσει την αμερικανική ιθαγένεια, ο Παπανδρέου είναι ακόμα αμερικανός πολίτης. Εξάλλου, είναι ευρέως γνωστό ότι τα παιδιά του έχουν διπλή ιθαγένεια (πράγμα αδύνατον εάν ο ίδιος δεν ήταν αμερικανός) και υπάρχουν και αναφορές σύμφωνα με τις οποίες ο Παπανδρέου ταξίδεψε στο Λονδίνο προκειμένου να ανανεώσει το αμερικανικό του διαβατήριο χωρίς το θέμα να πάρει την δημοσιότητα που θα έπαιρνε αν το ανανέωνε στην αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα. (Πηγή: «Η Εύα Γεωργίου Παπανδρέου Αποκαλύπτει», σελ. 35)

Το επόμενο βήμα είναι να ελέγξουμε τι επιπτώσεις μπορεί να έχει η αμερικανική υπηκοότητα στα μελλοντικά του καθήκοντα ως πρωθυπουργού της χώρας. Πέρα από το γεγονός ότι ο όρκος του να υπηρετεί τα συμφέροντα τις Ελλάδας πάνω από όλα είναι ασυμβίβαστος με την ιδιότητα του αμερικανού πολίτη, υπάρχουν και ορισμένες πολύ σημαντικές υποχρεώσεις που έχουν όλοι οι αμερικανοί πολίτες (άρα και ο Παπανδρέου). Οι υποχρεώσεις των αμερικανών πολιτών είναι οι εξής:

1) Να κάνουν φορολογική δήλωση κάθε χρόνο στην αμερικανική κυβέρνηση και να πληρώνουν φόρους πάνω σε όλα τα εισοδήματα τους, ανεξάρτητα του που διαμένουν και το από που προέρχονται αυτά τα εισοδήματα.

2) Κάθε φορά που έρχονται στις ΗΠΑ να χρησιμοποιούν αποκλειστικά και μόνο αμερικανικό διαβατήριο, χωρίς την δυνατότητα να απολαμβάνουν διπλωματικής ασυλίας, μια και όλοι οι αμερικανοί πολίτες είναι ίσοι και έχουν ίσα δικαιώματα.

3) Να διατηρούν πίστη και υποταγή στις ΗΠΑ και ποτέ να μην κηρύξουν πόλεμο εναντίων των ΗΠΑ ή να βοηθήσουν τους εχθρούς των Ηνωμένων Πολιτειών. Όποιος αμερικανός πολίτης παραβεί τα ανωτέρω, μπορεί να καταδικαστεί για εσχάτη προδοσία και να αντιμετωπίσει ακόμα και την ποινή του θανάτου.

Από τα ανωτέρω είναι φανερό ότι η ιδιότητα του αμερικανού πολίτη είναι ασυμβίβαστη με την ιδιότητα του πρωθυπουργού της Ελληνικής Δημοκρατίας. Ο πρωθυπουργός της Ελληνικής Δημοκρατίας δεν μπορεί να ταξιδεύει στην Αμερική χωρίς διπλωματική ασυλία, ούτε μπορεί να ζυγιάζει την κάθε του κίνηση μήπως και βοηθήσει εχθρούς των ΗΠΑ.

Πάνω από όλα όμως, ο πρωθυπουργός της ελληνικής δημοκρατίας δεν πρέπει να αφήνει καμία σκιά σχετικά με την πίστη του στην πατρίδα. Αν ο κύριος Παπανδρέου ήταν Αυστραλός με αμερικανική ιθαγένεια, δεν θα μπορούσε να γίνει ούτε καν βουλευτής, αν ήταν Βρετανός δεν θα μπορούσε να γίνει ούτε καν διπλωμάτης. Αν ήταν δε κινέζος, θα είχε αυτόματα χάσει την κινεζική ιθαγένεια.

Για αυτούς τους λόγους, πιστεύουμε ότι θα ήταν σκόπιμο ο Γιώργος Παπανδρέου να ξεκαθαρίσει το θέμα της ιθαγένειας του, και χωρίς περαιτέρω χρονοτριβές να αποποιηθεί την αμερικανική ιθαγένεια με επίσημη δήλωση του στο αμερικανικό προξενείο.

Πηγή:
http://www.diavatirio.com/blog/files/de91eff452ef660f1559ea86033ccf44-10.php


Επιστροφή στην κορυφή
ΜΟΥΡΑΛΩΦ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Φεβ 25, 2010 9:11 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Στην κόλαση του ΔΝΤ…



Ένα εξαιρετικό αφιέρωμα για τους μεγάλους «προστάτες»
Του Δ.Ν.Τ., που τόσο συστηματικά και δόλια αγωνίζονται να μας ρίξουν…
Το αφιέρωμα είναι από το
http://olympia.gr/


Σε δύο συνέχειες:
ΕΔΩ:
http://olympia.gr/2010/02/19/imf-greece/

Και εδώ:

http://olympia.gr/2010/02/25/imf-greece-2/

Διαβάστε και άλλα σχετικά κείμενα ΕΔΩ:

http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=4229

Και εδώ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=4241

Επιστροφή στην κορυφή
ΘΑΛΕΙΑ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Φεβ 26, 2010 9:16 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
«Τι έκανες στον πόλεμο μπαμπά;»
Γράφει: Ο Νίκος Μπογιόπουλος




Χρόνια είχαμε να ζήσουμε τέτοια «εθνική» έξαρση! Ακούς εκεί να βάλουν την Αφροδίτη της Μήλου να μας κουνάει το μεσαίο της το δάχτυλο...

Ολα μπορεί να τα αντέξει ο Πάγκαλος, ο Πετσάλνικος, ο Τράγκας, ο Καρατζαφέρης, ο Παναγιωτόπουλος, ο Καψής, αλλά αυτό παραπάει.

Υπάρχει και ένα «εθνικό φιλότιμο», βρε αδερφέ...

*
Για να είμαστε ειλικρινείς, φιλότιμο δεν ξέρουμε αν υπάρχει, αλλά πάντως εκείνο το... αφιλότιμο το ταξικό ένστικτο όλων αυτών των περιώνυμων «αντιστασιακών» μας, δεν κρύβεται με τίποτα.
*
Απόδειξη πρώτη: Οταν η ντόπια πλουτοκρατία κάνει τις δουλίτσες της με τη «Χόχτιφ» στο αεροδρόμιο, με την «Ντόιτσε Τέλεκομ» στον ΟΤΕ, με την «Τίσεν» στα ναυπηγεία, με τη «Ζήμενς» επί παντός του επιστητού, με τις γερμανικές πολυεθνικές όπλων κ.ο.κ., όταν δηλαδή τα δάχτυλα πάνε κι έρχονται, ποτέ δεν ακούστηκαν να παραπονούνται...
*
Απόδειξη δεύτερη: Οι παραπάνω, όλοι μαζί, σπρώχτηκαν, στριμώχτηκαν και έτρεξαν να κρυφτούν πίσω από το δάχτυλο (πώς χώρεσαν άραγε;...). Την σημαντική φράση, όμως, από εκείνο το άρθρο του περιοδικού «Στερν», την κατάπιαν αμάσητη.

Ιδού η φρασούλα για την οποία δεν ψέλλισαν ούτε ένα «κιχ» διαμαρτυρίας.
Ιδού πώς το «Στερν» απευθύνεται στους Ελληνες εργαζόμενους
:
*
«Τώρα - γράφει το γερμανικό περιοδικό - καθίστε ήσυχοι, μη βγείτε στους δρόμους και αφήστε την κυβέρνησή σας να εφαρμόσει τα σχέδιά της»!
***
Εν ολίγοις, το μήνυμα του γερμανικού Τύπου, είναι ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ, το ΛΑ.Ο.Σ., η εγχώρια πλουτοκρατία, έχουν σηκώσει το μεσαίο τους δάχτυλο προς τον ελληνικό λαό, και σε αυτή την γλυκιά τους χειρονομία έχουν την αμέριστη συμπαράσταση της Γερμανίας, η οποία «προστάζει» τον ελληνικό λαό:

«Καθίστε ήσυχοι» και... απολαύστε το!
*
Αλήθεια, πώς τόσοι και τόσοι «πατριώτες» δεν αντιλήφθηκαν την ιταμή «διαταγή» προς τους Ελληνες;
`Η μήπως επειδή ακριβώς την πήραν χαμπάρι και επειδή την ενστερνίζονται πλήρως, γι' αυτό δεν θίχτηκαν;...

*
Στην πραγματικότητα, αυτό θα πει «χείρα βοηθείας» στην ελληνική κυβέρνηση.
Αυτό θα πει πράξη «κοινοτικής αλληλεγγύης» προς το ΠΑΣΟΚ.
Οπως ακριβώς ταιριάζει σε εταίρους, σε συνεταίρους, σε συνενόχους, σε συνοδοιπόρους, σε συνεργάτες.
*
«Αφήστε την κυβέρνηση να εφαρμόσει τα σχέδιά της»,
μας συστήνουν οι Γερμανοί.
Αφήστε τη, δηλαδή, να πράξει εις βάρος σας ό,τι ακριβώς υπονοεί το φωτομοντάζ με την Αφροδίτη της Μήλου!
*
Τα περί «πιέσεων», λοιπόν, εναντίον της κυβέρνησης Παπανδρέου αποδεικνύονται για μια ακόμα φορά παραμύθια.
Οσο για την «αντίσταση» των εγχώριων «πατριωτών», είναι αντίστοιχη εκείνης ακριβώς που επέδειξαν και οι «ήρωες» της περίφημης ταινίας υπό τον τίτλο:
*
«Τι έκανες στον πόλεμο μπαμπά;».
*
Η ιστορία - θυμίζουμε - είναι παρεμφερής:

Στη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, μια ομάδα Αμερικανών στρατιωτών καταλαμβάνει ένα χωριό της Σικελίας και επιδίδεται σε γλέντια και σε ερωτικές περιπέτειες. Οταν φτάνουν οι Γερμανοί, στήνει με τους Ιταλούς αιχμάλωτους μια εικονική μάχη, μόνο και μόνο για να μη γίνουν όλοι ρεζίλι...

Πηγή:
http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=5520499&publDate=26/2/2010

Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες