Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Ο πόλεμος των μπλογκ

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
ΝΤΑΒΕΛΗΣ



Ένταξη: 28 Ιαν 2007
Δημοσιεύσεις: 283
Τόπος: Στύρα Ευβοίας

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Φεβ 16, 2009 2:27 pm    Θέμα δημοσίευσης: Ο πόλεμος των μπλογκ Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ο πόλεμος των μπλογκ και
οι πνιγηρές αναθυμιάσεις του


Όταν στη ζωντανή πραγματικότητα παίζονται πολλά παιχνίδια, μέχρι και κατασκευές «εξεγέρσεων» και ποικίλων τρομοκρατικών ομάδων, είναι εύκολο να αντιληφθούμε το τι μπορεί να παίζεται στην εικονική πραγματικότητα του ιντερνέτ.

Έχουμε από πολύ παλιά επισημάνει τούτο: «Μέσα σε αυτούς τους κρυφούς και εικονικούς χώρους οι πρώτοι που δρουν οργανωμένα είναι τα ποικίλα συμφέροντα, τα υπαλληλάκια τους και η πληθώρα των διαπλεκόμενων δομών εξουσίας: Από θεσμικά κέντρα εξουσίας, μέχρι εξωθεσμικά, από κρατικές και κομματικές υπηρεσίες μέχρι μυστικές υπηρεσίες όλων των αποχρώσεων. Και φυσικά όλες οι υπαρκτές ή ανύπαρκτες ομαδούλες όλων των χρωμάτων της ίριδας και όλων των μεταμφιέσεων εξαπάτησης».

Όποιος έχει στοιχειώδεις ιστορικές γνώσεις και πολιτικές εμπειρίες είναι σε θέση να γνωρίζει ότι η προβοκάτσια είναι ένα από τα βασικά όπλα των διωκτικών και κατασταλτικών μηχανισμών του κράτους εναντίον των λαϊκών κινημάτων και των οργανώσεών τους: μικρών και μεγάλων.

Σήμερα σε μια περίοδο βαθιάς κρίσης και σήψης, σε μια περίοδο διεθνών ανακατατάξεων και πολιτικών ανατροπών, σε μια περίοδο δραματικής ιδεολογικής και ηθικής πτώσης και πολιτικής αστάθειας και ρευστότητας, ο εικονικός χώρος, με δεδομένο την τραγική κατάσταση των λαϊκών κινημάτων, «εικονίζει» όχι μόνο όλα αυτά, αλλά και τη σηπτική επιδημία του καθεστώτος. Πρωταρχικά και κύρια αντανακλά και αποτυπώνει όλα τα βρώμικα παιχνίδια των ποικίλων και πολυεδρικών μηχανισμών της προβοκάτσιας.

Η προβοκάτσια και η στρατολόγηση προβοκατόρων έχει εδώ και πολλά χρόνια αναχθεί σε «επιστήμη» από τις ποικίλες μυστικές υπηρεσίες και τα πολύχρωμα παραρτήματά τους που δρουν, σαν ένα τεράστιο δίκτυο αράχνης, πάνω στην ελληνική κοινωνία.

ΣΗΜΕΡΑ, αυτός ο προβοκατόρικος «ιστός της αράχνης» έχει πάρει αποκρουστικές, εφιαλτικές μορφές στη μπλογκόσφαιρα. Έχει γίνει βρόχος στο λαιμό. Είναι πολυπλόκαμος και πολυεδρικός. Οι ιστοχώροι αποτελούν ένα από τα πλέον «προνομιακά πεδία» των μηχανισμών προβοκάτσιας. Ένα πεδίο που οργιάζουν οι προβοκάτορες, όλων των ειδών και όλων των χρωμάτων.

Τα ζωντανά κινήματα είναι σχεδόν ανύπαρκτα, η ιδεολογική και πολιτική θολούρα εφιαλτική, οι εμπειρίες υποτυπώδεις, η ενεργητική πολιτική πράξη αναιμική και τα ανυποψίαστα «θύματα» πολλά.

Ο άγριος πόλεμος που έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε διάφορα μπλοκ και ο οποίος θα συνεχιστεί ακόμα πιο άγρια, αποτελεί το σύμπτωμα αυτής της νοσηρά εφιαλτικής κατάστασης. Αποτελεί την επιθετική αιχμή των μηχανισμών της προβοκάτσιας και των ποικίλων, περίπλοκων διαπλοκών της, για τη χειραγώγηση και τον έλεγχο της μπλοκόσφαιρας.

Οι θρήνοι, όμως, και τα αναθέματα δεν βγάζουν πουθενά και το χειρότερο οδηγούν στην απελπισία της μοιρολατρικής απάθειας. Σήμερα ζούμε ένα ΓΕΝΙΚΟ εφιάλτη: Αυτό της νεοταξικής ισοπέδωσης. Και το μόνο όπλο μας είναι η δράση μας, σε όλους τους τομείς: Η δράση που θα συνδυάζει τη νηφαλιότητα της γνώσης (θεωρητικής, ιστορικής, πολιτικής) ΜΕ την οργή της «πράξης».
Μια τέτοια «δράση» (παρέμβαση) θα γονιμοποιηθεί καταλυτικά με την ανάπτυξη των μαζικών κινημάτων, η οποία είναι αντικειμενικά αναπόφευκτη. Τότε όλα τα παιχνίδια των προβοκατόρικων μηχανισμών θα μοιάζουν με τη μάταια προσπάθεια να αδειάσεις ένα ωκεανό με ένα νεροπότηρο.
Πρέπει να «κολυμπήσουμε», λοιπόν, μέσα στο θυελλώδες πέλαγος της μπλοκόσφαιρας με πυξίδα και σωσίβια: και αυτά δεν μπορεί να είναι άλλα από τη γνώση και το πολιτικό κριτήριο.
Ο Αγώνας και εδώ είναι πολιτικός. Και τα αλάθευτα κριτήρια ενός τέτοιου αγώνα είναι ιδεολογικά, πολιτικά και της πράξης: Της ιντερνετικής πράξης επί του προκειμένου.

Θα κάνουμε πιο συγκεκριμένα αυτά τα κριτήρια, στη βάση των συνοπτικών παρατηρήσεων.

Πρώτη παρατήρηση:
Το πρώτο «σωσίβιο» είναι η «ιδεολογία» κάθε ιστοχώρου, δηλαδή η βαθύτερη φιλοσοφία του. Είναι τέτοια η διαπλεκόμενη περιπλοκή των προβοκατόρικων μηχανισμών που η εξωτερική τους παρατήρηση και αξιολόγηση ξεγελάει. Μπορεί να συγκρούονται σε επιμέρους ζητήματα και άλλα να μεταμφιέζονται, αλλά να έχουν την ίδια «ρίζα» και τους ίδιους «νταβάδες».
Η προσέγγιση και η αξιολόγηση δεν πρέπει να γίνεται από τις «εξωτερικές όψεις», αλλά από την εσώτερη λογική και φιλοσοφία τους. Με αυτό το κριτήριο θα διαπιστώσουμε τούτο το ουσιώδες: Ότι πολλοί ιστοχώροι εξωτερικά φαίνονται διαφορετικοί, αλλά προωθούν τη νεοταξική λογική και τα πλανητικά, αυτοκρατορικά ιδεολογήματα. Π.χ., πολλοί διαχωρίζονται, σε επιμέρους ζητήματα, από τους «Ιούς», αλλά η φιλοσοφία τους είναι η ίδια, καθώς, συχνά, και οι θέσεις τους πάνω στα κεντρικά και μεγάλα ζητήματα της εποχής μας.
Δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι τα «νταβατζίδικα» μπογκ, λόγω των ανταγωνιστικών συμφερόντων των «νταβάδων» και των πολιτικών τους παιχνιδιών τους, συγκρούονται σε «εξωτερικά σημεία». Η λογική τους είναι, όμως, κοινή: Η καθεστωτική λογική των «νταβάδων»
Το ίδιο συμβαίνει και στα μπλογκ των κομματικών διαπλοκών…
Το ιδεολογικό, φιλοσοφικό «πρόσωπο» των μπλογκ (εξωτερικά καλυμμένο συχνά), αποτελεί τον θεμελιώδη λίθο της αξιολόγησής του…

Παρατήρηση δεύτερη: Οι πολιτικές θέσεις. Ένα άλλο κριτήριο είναι οι πολιτικές θέσεις που προωθεί κάθε μπλογκ πάνω στα φλέγοντα και καταλυτικά, κοινωνικά, εθνικά, πολιτικά και πολιτισμικά ζητήματα της εποχής μας, τα οποία απορρέουν από τον οδοστρωτήρα της παγκοσμιοποίησης.
Από μόνο του, φυσικά αυτό το κριτήριο, μπορεί να οδηγήσει στην εξαπάτηση. Σήμερα, πολλοί μεταμφιέζονται και σφετερίζονται πολιτικά τα προβλήματα αυτά. Αλλά, μία πρώτη οριοθέτηση στη βάση μιας κεντρικής διαχωριστικής γραμμής: «υπέρ της Νέας Τάξης, κατά της Νέας Τάξης», βοηθάει πολύ στο να αξιολογήσουμε τα πράγματα και να δούμε ποιοι έχουν μια ενιαία πολιτική αντίληψη εναντίον της ιμπεριαλιστικής Νέας Τάξης και ποιοι μερική αντίληψη ή νόθα…

Παρατήρηση τρίτη: Η ανυπαρξία καθαρής πολιτικής αντίληψης.
Η έλλειψη πολιτικής είναι και αυτό πολιτική θέση. Πολλοί ιστοχώροι δεν διατυπώνουν ανοικτά και καθαρά τις απόψεις τους. Σπερμολογούν, αποδέχονται, ακόμα και σφετερίζονται, απόψεις άλλων. Εμφανίζονται με έναν ύπουλο πλουραλισμό: φιλοξενούν και προωθούν απόψεις με κάποιες εξωτερικές ομοιότητες, αλλά με ριζικά διαφορετικές φιλοσοφίες και αντιλήψεις, στο όνομα όχι μόνο του αντινεοταξικού αγώνα, αλλά και του αντι-ιμπεριαλιστικού. Με άλλα λόγια: Προβάλλουν θετικά διαφορετικά ποιοτικά περιεχόμενα, δίχως να ξεκαθαρίζουν τη δική τους θέση και δίχως κανένα δικό τους σχολιασμό.
Τέτοια μπλογκ εξ ορισμού είναι ύποπτα. Παίζουν κάποιο παιχνίδι.
Δεν αναφερόμαστε εδώ στα καθαρά δημοσιογραφικά μπλογκ. Αυτά λειτουργούν στη βάση των αστικών κανόνων της δημοσιογραφίας: άλλα προβάλλουν όλες τις απόψεις, όπως το «Τρωκτικό» και άλλα επιλεκτικά, ανάλογα με τις κομματικές τους δεσμεύσεις ή τις «νταβατζίδικες». Αυτή η «κλασσική», αστική αντίληψη της ενημέρωσης είναι γνωστή και ορατή…
Αναφερόμαστε σε μπλογκ που θέλουν να αποτελούν «εστίες» άποψης και αγώνα και είναι «μικτά»: αστικής δημοσιογραφίας και αγωνιστικής άποψης και πράξης).

Παρατήρηση τέταρτη: Η θέση απέναντι στα λαϊκά κινήματα.
Καταλυτικό πολιτικό κριτήριο είναι η θέση που παίρνει κανείς, άμεσα ή έμμεσα, απέναντι στις λαϊκές εκδηλώσεις, διαμαρτυρίες και μαζικά κινήματα. Αυτό το κριτήριο ανάγεται στα ιδεολογικά κριτήρια, αλλά το παραθέτουμε ξεχωριστά.
Σε πολλά μπλογκ, τα οποία εμφανίζονται εναντίον της Νέας Τάξης, οι λαϊκές κινητοποιήσεις προκαλούν αλλεργία. Όταν αντιμετωπίζεις το λαό σαν αντικείμενο και όχι ως υποκείμενο των εξελίξεων, διέπεσαι από βαθιά καθεστωτική αντίληψη και νοοτροπία. Καμία αλλαγή και κανένας αγώνας δεν μπορεί να γίνει με το λαό στο περιθώριο ή υποχείριο…

Πέμπτη παρατήρηση: η συγκεκριμένη πολιτική και οργανωτική πρακτική.
Οι ιδεολογικές και πολιτικές σου αντιλήψεις, η καθαρότητα και η αυθεντικότητα των απόψεών σου, καθορίζουν και τις πρακτικές σου. Όσοι έχουν απόψεις και θέλουν κάτι να πουν (οι αυθεντικοί ανώνυμοι μπλόγκερ) δεν αποτελούν «δοχεία» Βαβυλωνίας, ούτε επιζητούν επαφές για τις επαφές και διασυνδέσεις άνευ αρχών. Επιδιώκουν φυσικά να προωθήσουν τις απόψεις τους παντού, αλλά μέχρι εκεί…
Υπάρχουν πολλοί, που ενώ ζούνε με αναπαραγωγές κειμένων ή ερμαφρόδιτες ιδεούλες επιδιώκουν μανιωδώς την προβολή τους και τη θεμελίωσή τους στο στερέωμα της μπλοκόσφαιρας: Αυτός είναι ο μοναδικός στόχος και όχι η παραγωγή και η διαπάλη των ιδεών, η αγωνιστική προσφορά απόψεων.
Κατά κανόνα αυτά τα μπλογκ είναι αυτά των «μεταμφιέσεων», των διφορούμενων αντιλήψεων, αυτά που λειτουργούν με «φιλοξενίες» αντίθετων απόψεων και αναλώνονται σε «επαφές» και «διασυνδέσεις». Είναι ιστοχώροι της ερμαφρόδιτης προβοκάτσιας…

Τελευταία παρατήρηση: ο υπερβάλλον ζήλος.

Μερικά, διακριτικά χαρακτηριστικά της «θεωρίας» και «πρακτικής» των προβοκατόρων είναι:
Ο υπερβάλλον «επαναστατικός οίστρος».
Οι ηχηροί ήχοι: αφοριστικές αντικαθεστωτικές φράσεις και υστερικοί αναθεματισμοί…
Κομπάζουσα ηθικολογία, υβρεολόγιο και προσωπικοί χαρακτηρισμοί.
Σπερμολογίες και τεμαχισμός της σκέψης. Τουφεκιές και κρότοι μεγαλοστομίας, χωρίς καμία σύνθεση επιχειρημάτων και πειθαρχία της σκέψης.

Πάντα οι προβοκάτορες σκούζουν με αφρούς εναντίον του καθεστώτος και συχνά εναντίον αυτών που υπηρετούν…


Εάν, υποθετικά μιλώντας, εμφανιζόντουσαν τα πρόσωπα πολλών από τους μπλόγκερ, θα πέφταμε από τα σύννεφα.

Ήδη, πολλοί από τους γνωστούς, δίνουν τη «γεύση»: εξετάστε από ποια εκτροφεία βγήκανε…

_________________
Φωτιά και τσεκούρι όχι μόνο στους
προσκυνημένους, αλλά και στους
πράκτορες και προβοκάτορες.


Έχει επεξεργασθεί από τον/την ΝΤΑΒΕΛΗΣ στις Πεμ Μάρ 11, 2010 2:51 am, 1 φορά
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Φεβ 16, 2009 9:14 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Παιδιά το jungle-report πάλι σας τα χώνει και εξυμνεί τους Ιούς ως τη μόνη ειλικρινή δημοσιογραφική ομάδα!! Έλεος... Λες και το Ρεσάλτο μίλησε ποτέ για "εθνικά υπερήφανο Καραμανλή"(!!!) όπως διατείνονται στο blog τους.. Δώστε τους μια τεκμηριωμένη απάντηση,δεν πάει άλλο με τα πρακτοράκια!
Επιστροφή στην κορυφή
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Φεβ 17, 2009 12:14 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Είναι σπατάλη χρόνου να ασχολούμαστε
με τους ιπποκόμους των ιποπποκόμων του Σόρος.
Οι τεκμηριωμένες απαντήσεις υπάρχουν μέσα στην πληθώρα των κειμένων μας...

_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΓΙΑΝΝΗΣΜ



Ένταξη: 03 Ιούλ 2006
Δημοσιεύσεις: 463

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Φεβ 17, 2009 1:07 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Φίλε επισκέπτη, θα ασχολούμαστε με τον κάθε αργόσχολο, που άλλο τίποτα δεν κάνει παρά να ασχολείται με το Ρεσάλτο;

Ας τους, φίλε μου. Τα κείμενα μας για τους Ιούς γεμίζουν βιβλίο. δεν αξίζει να χύνουμε και άλλη μελάνη για δ'αύτους και ειδικώτερα για τους σφουγγοκωλάριους τους!

_________________
"Εάν δεν αφαιρέσεις από την αστική ηγεσία την υπεράσπιση του εθνισμού και την περάσεις στα χέρια της Αριστεράς, είσαι τελείως χαμένος σε οποιοδήποτε επαναστατικό σου παιχνίδι." Μιχάλης "Πάμπλο" Ράπτης.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΝΤΑΒΕΛΗΣ



Ένταξη: 28 Ιαν 2007
Δημοσιεύσεις: 283
Τόπος: Στύρα Ευβοίας

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Φεβ 17, 2009 1:55 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Το παραλήρημα της λεκτικής αποχαλίνωσης

Το βάναυσο, το απωθητικό, το αποχαλινωμένο λεξιλόγιο αποτελεί το αποτύπωμα της εξουσιαστικής αυθάδειας και «ταξικής ανωτερότητας». Το αναφαίρετο δικαίωμα του Αφέντη, των επιστατών του και των μπράβων του.
Ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, μας δίνει ένα παραληρηματικό δείγμα αυτής της αχαλίνωτης, εξουσιαστικής, λεκτικής τρομοκρατίας.

Θαυμάστε τη λεκτική «ποικιλία» αυτού του υβριστή τού παζαριού:


«Έχει γεμίσει τσογλάνια το σινάφι που αγνοεί χειρότερα από τα πολιτικά τσογλάνια…
Αγράμματα, πληρωμένα, πουλημένα, άρρωστα, εφήμερα…

θλιβερή ύπαρξή τους, σ’ αυτό το σύντομο πέρασμά τους από το φως, γιατί το φίλτρο της διαχρονικότητας δεν επιτρέπει - ευτυχώς- να επιβιώσουν περισσότερο…

Παπαδοπουτάνες , υποκριτές, βουλιμικούς, τσάτσους, τιποτένιους, όχι κατά φαντασίαν αλλά κατ’ ουσίαν ασθενείς και μην κάνει κανείς τον κόπο να τους αναζητήσει, γιατί θα τους παραδώσουμε στο πιάτο εμείς…»


Το λεκτικό παραλήρημα εδώ:
http://troktiko.blogspot.com/2009/02/21.html

Αυτά τα λεκτικά «μαργαριτάρια» αποτελούν μια μικρή σταχυολόγηση από όσα «σούρνει» ο Μάκης στους μπλόγκερ, ιδιαίτερα στο «Τρωκτικό» και ακόμα πιο συγκεκριμένα στον πρώην, επί δεκαετίες συνεργάτη του (τον οργανωτή των εκπομπών του), Σωκράτη.
Είναι θλιβερό το κατάντημα, αυτού τού εξουσιαστικά αλλόφρονα υβριστή του παζαριού.
Φυσικά, εμάς δεν μας εκπλήσσει η εξουσιαστική αυθάδεια αυτού του επιστάτη των ποικίλων νταβάδων, αυτού του «μπράβου» των ποικίλων μηχανισμών. Από πολύ παλιά είχαμε αναλύσει το «φαινόμενο Μάκη», φαινόμενο των γενιτσάρων του καθεστώτος: Που παραληρούν μεθυσμένοι από το νοσηρό τους ναρκισσισμό, την τηλεοπτική εξουσία τους, στηριγμένοι πάντα σε ισχυρούς «νταβάδες», αλλά και σκοτεινές, παρακρατικές διαπλοκές, και υποδυόμενοι τους «προστάτες» των «φτωχών» και «αδικημένων».
Αυτοί οι επιτήδειοι της δημοσιογραφίας με την κομπάζουσα ημιμάθειά τους και με την ολέθρια ατομικιστική τους σκουριά αποτελούν τους πιο αποχαλινωμένους, αυθάδεις, αλλά και ύπουλους «τραμπούκους» της εξουσιαστικής απάτης. Όλοι αυτοί, και κυρίως ο Μάκης, ο τηλεοπτικός Μοντεχρίστος, υπερασπίζονται αμετάτρεπτα και υστερικά το δικό τους ατομικισμό από τον έλεγχο, την κριτική, την υπευθυνότητα. Είναι τέτοιοι σαλτιμπάγκοι και τόσο διανοητικά μεθυσμένοι από την εξουσία και τον ναρκισσισμό τους που προσβάλλονται γιατί υπάρχουν άνθρωποι που έχουν τη συνήθεια να σκέφτονται, να τους κρίνουν και να τους αποκαλύπτουν…

Ο Μάκης, βλέποντας ότι ο μύθος του καταρρέει από τους μπλόγκερ, ότι πλέον δεν μπορεί να φιμώσει, με τα δόλια τεχνάσματά του, την οργή που έχει προκαλέσει, λυσσάει και αυτοαποκαλύπτει τον «πολιτισμό» του!!!
Την «τραχύτητα» της αφίμωτης κριτικής πού ρέει στην μπλογκόσφαιρα τη «στολίζει» με όλα τα λεκτικά κλισέ της θηριώδους καθεστωτικής βαναυσότητας.
Δαιμονονοποιεί και υβρίζει ασυστόλως και τον πρώην συνεργάτη του. Δεν αντιλαμβάνεται ο άμοιρος, τέτοιος είναι ο πανικός της πτώσης του, ότι ο Σωκράτης (δεν τον γνωρίζω τον άνθρωπο) ήταν ο πυλώνας των εκπομπών του και ο στενός του συνεργάτης επί πολλά χρόνια. Τι σημαίνει αυτό; Ότι ο Μάκης επί τόσα πολλά χρόνια δεν είχε αντιληφθεί ΤΙΠΟΤΑ για τον άνθρωπο που βρίζει; Ομολογεί εδώ την ολοκληρωτική ανικανότητά του.
Και ακόμα: Ομολογεί το «βούρκο» του. Ότι ο συνεργάτης του (αν δεχτούμε τις ελεεινότητες του Μάκη) στη δική του σχολή θήτευσε…
Ο «ήλιος» του Μάκη έχει δύσει γι’ αυτό τον έχει καταλάβει μια τέτοια υστερία. Γι’ αυτό ξεπετιέται με ορμή η βαρβαρότητα της καταθλιπτικής πνευματικής του κενότητας, ο τραμπουκισμός του καθεστώτος που υπηρετεί…











_________________
Φωτιά και τσεκούρι όχι μόνο στους
προσκυνημένους, αλλά και στους
πράκτορες και προβοκάτορες.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΘΑΛΕΙΑ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Φεβ 18, 2009 10:24 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Πολύ καλό κείμενο.
Διαβάστε ΕΔΩ:


http://hellas-orthodoxy.blogspot.com/2009/02/blogs.html


Η μετωπική εναντίον των blogs,μόνο τυχαία δεν είναι

ΣΤΟ ΚΟΛΠΟ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΟΙ "ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ" ΜΠΛΟΓΚΕΡ ΠΟΥ...ΕΙΔΑΝ ΦΩΣ ΚΑΙ ΜΠΗΚΑΝ-ΟΛΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΜΑΡΤΩΛΑ ΜΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ,ΠΟΥ ΔΕ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΦΩΝΗ


Η εξαπλωση του Ιντερνετ στη χωρα μας,παρα τα αργα βηματα προοδου σε σχεση με αλλου,εφερε στο φως το μεγαλο προβλημα της ενημερωσης που υπαρχει στα παραδοσιακα Μμε:τοσα χρονια,υπο την πληρη ασυλια των παντων,οι πληρωμενοι κονδυλοφοροι και μαρκουτσοφοροι,ειχαν φτασει στο σημειο να ειναι οχι τεταρτη,αλλα πρωτη εξουσια!Αυτοι ανεβαζαν και κατεβαζαν κυβερνησεις,αυτοι διεσυραν και εξυψωναν κοσμο και φυσικα,ολα αυτα με το αζημιωτο,δηλαδη πληρωνονταν αδρα και δε λογοδοτουσαν σε κανεναν και για τιποτα,ακομα κι οταν ειχαν αδικο!!!

Τη νοσηρη αυτη εικονα στην ενημερωση ηρθαν ν'αλλαξουν τα ιστολογια,κυριολεκτικα σαν ηλεκτρικη σκουπα που ρουφαει τη σκονη και τις ακαθαρσιες:ΣΑΡΩΘΗΚΑΝ οι πασης φυσεως ψευτες και κατευθυνομενοι δημοσιογραφισκοι,ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΑΝ σκανδαλα και παρατυπιες που ηταν καλα κρυμμενα στα...αρχεια των μεγαλοεκδοτων και για πρωτη φορα,ο απλος πολιτης ΕΧΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ!

Ολη αυτη η μεθεξη της δημοκρατικης και ανεξαρτητης ενημερωσης παρεσυρε πολλους που,εντελως αδολα και χωρις κανενα συμφερον,εφτιαξαν μπλογκς με σκοπο να ενημερωνουν και να κριτικαρουν.Η επιτυχια τους ηταν τεραστια,αφου παρα τις αγωνιωδεις προσπαθειες των εκδοτων να κρατησουν κοντα τους το κοινο με εφημεριδες-σουπερμαρκετ-βιντεοκλαμπ και ειδησεις-σοου,στις μερες μας μια ειδηση που "βγαινει" απο ενα μπλογκ θεωρειται σχεδον παντα αξιοπιστη,ενω μεσα σε ελαχιστα λεπτα διαδιδεται παντου!

Μαζι με τους καλους του ειδους ομως,παρεισφρυσαν,ως σκουληκια και τα απομειναρια ενος καθεστωτικου παρελθοντος,με τη μασκα του δηθεν "ανεξαρτητου μπλογκερ":πληρωμενα δημοσιογραφακια στην πλειοψηφια τους ή πρωην "αγνοι" μπλογκερ που ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΗΣΑΝ ,αρχισαν να δινουν γραμμη υπερ κομματων και μηχανισμων,θετοντας ετσι τερμα στην αθωοτητα που επικρατουσε στο χωρο.

Ποιοι ειναι αυτοι;Δεν χρειαζεται να τους αναφερουμε.Ο κοσμος εχει γνωση και κρινει.Οσοι εξαργυρωσαν τα hits με καποια χορηγια απο Μμε ή κομματα,ειναι γνωστοι και μη εξαιρεταιοι.Τους ξερουμε και μας ξερουν.Και καλα θα κανουν να μην παραδιδουν μαθηματα (γιατι φτανουν και σ'αυτο το επαισχυντο σημειο) σε οσους δεν κανουν blogging ουτε για βιοπορισμο,ουτε για εκβιασμους καταστασεων και συνειδησεων.

Μαζι τους και οι γνωστοι τηλεαστερες,που "ειδαν φως και μπηκαν",φτιαχνοντας ετσι portals που διαφημιζουν συνεχως μεσα απο τις εκπομπες τους στα συμβατικα Μμε:κλασικο παραδειγμα,οι δυο μεχρι προτινος συντροφοι και ΣΥΝΩΝΥΜΑ ΤΗΣ ΛΑΜΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΙΑΣ,Μακης Τριανταφυλλοπουλος και Θεμος Αναστασιαδης:και οι δυο περηφανευονται οτι "εχουν πολλους επισκεπτες" διαδικτυακα,ενω φυσικα δεν παραλειπουν να εκφραστουν απαξιωτικα για το ΜΕΣΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ,ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ!!!

Πώς ειναι δυνατον λοιπον,αγαπητοι "δημοσιογραφοι",να ψαχνετε ευκαιρια για προβολη των αρνητικων καταστασεων του Ιντερνετ,οταν εσεις οι ιδιοι το χρησιμοποιειτε και μαλιστα κατα κορον;ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΥΒΡΙΣΤΕΣ ΜΕΣΩ ΜΠΛΟΓΚΣ,ΟΤΑΝ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΣΚΟΠΟ;;;Μηπως τελικα θελετε και την πιτα ολοκληρη και το σκυλο χορτατο,δηλαδη να εχετε υπο τον ελεγχο σας ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ,ετσι ωστε να εκλειψουν οι φωνες διαμαρτυριας και κριτικης προς εσας και τους φιλους σας πολιτικους;

Ε λοιπον,ΟΧΙ!Παρτε το αποφαση:κατι τετοιο δεν προκειται να γινει ΠΟΤΕ.Τα μπλογκς αγαπηθηκαν απο τον κοσμο επειδη ακριβως εκφραζουν μια ελευθερια και πολυφωνια αποψεων που εσεις δεν προκειται ποτε να επιτρεψετε,στο διεφθαρμενο και διαπλεκομενο μικροκοσμο σας.Κι αν νομιζετε οτι με τα ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΞΑΜΟΛΗΣΕΙ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΒΡΙΖΟΥΝ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΘΑ ΠΕΤΥΧΕΤΕ ΚΑΤΙ,ΕΙΣΤΕ ΓΕΛΑΣΜΕΝΟΙ...

Η ελευθερη και αντικειμενικη ενημερωση ειναι δικαιωμα καθε πολιτη αυτης της χωρας.Κι αυτο δεν ειναι κατι που συζηταμε ουτε με "μπλογκονομους" ουτε με κανεναν αλλο τροπο λογοκρισιας.Αυτους,μπορειτε να τους επιβαλλετε ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ στις εφημεριδες,τα καναλια και τα ραδιοφωνα σας.Σας εχουμε συνηθισει αλλωστε:ΟΥΤΕ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΟΥ ΔΕΝ ΕΠΙΒΑΛΛΟΤΑΝ ΤΕΤΟΙΟ ΣΙΩΠΗΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΦΙΜΩΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΟΣΟ ΣΗΜΕΡΑ!

Υ.Γ.Μας προκαλουν παντα απιστευτο γελιο δημοσιευσεις που μιλανε για "βοθρους",οταν οι ιδιοι ειναι βουτηγμενοι μεχρι το κεφαλι στα σκατα.Και ακομα περισσοτερη θυμηδια,οταν προσπαθουν να...εξηγησουν πχ. τον κινδυνο του Facebook,αγνοωντας ηθελημενα τα βασικα..
Επιστροφή στην κορυφή
Θύμιος



Ένταξη: 19 Μάρ 2006
Δημοσιεύσεις: 283

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Φεβ 18, 2009 12:16 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Το «οπλοστάσιο» των τηλεοπτικών εισαγγελέων

Θαυμάστε τη φαυλοηλιθιότητα των χαρακτηρισμών του Μάκη.

http://zougla.gr/news.php?id=1240

@ Ρεσάλτο ή σάλτο μορτάλε όπως και να χαρακτηρίσει κανείς το έντυπο παραλήρημά του είναι ένα και το αυτό…
@ Όταν ο άνθρωπος ξεπέσει εντελώς δεν έχει πισωγύρισμα…
@ Κρίμα γιατί πέρα από τις διαφορές που μπορεί να είχε κανείς μαζί του σεβόμενος το τροτσκιστικό παρελθόν του έβρισκε το κουράγιο να υποφέρει τις ανοησίες του…
@ Τώρα περιφέρεται ασκόπως κατά τα πρότυπα τηλεοπτικών ρεταλιών αναπτύσσοντας ασυναρτησίες…
@ Ο θεωρητικός κατά φαντασίαν επαναστάτης πρώην αριστερός και σήμερα όπου φυσάει ο άνεμος Ευθύμιος Παπανικολάου…
@ Ο αναλυτής που ανακαλύπτει πίσω από τον Κουφοντίνα μυστικές υπηρεσίες και σκοτεινές παρακρατικές διαπλοκές πίσω από τον Τριανταφυλλόπουλο…
@ Είναι φανερό ότι τέτοιοι άνθρωποι στο κράτος της ανύπαρκτης πρόνοιας στερούνται στοιχειώδους περίθαλψης…
@ Τουλάχιστον ψυχιατρικής…


Ένας εγκέφαλος σκουπιδοτενεκές.

Ούτε ίχνος σκέψης και αποδεικτικού λόγου: Αφορισμοί, παράκρουση χαρακτηρισμών, υστερικό παραλήρημα ιεροεξεταστή, ο οποίος οριοθετεί και κολλάει ετικέτες στην ιστορία και τα ιδεολογικά πιστεύω. Το τι εκφράζει αυτός ο λόγος το έχουμε ήδη αναλύσει…

Ο ραχιτικός, θεωρητικά και ιδεολογικά, Μάκης και ο ανύπαρκτος ιστορικά μέσα στα αριστερά κινήματα, ο τρόφιμος των «νταβάδων» και ο τηλεστάρ των διαπλοκών, έχει το θράσος να οριοθετεί την ιστορία μας, τα πιστεύω μας και τους αγώνες μας. Να αποφαίνεται ότι είμαστε «πρώην τροτσκιστές» και «πρώην αγωνιστές»!!!

Τι γνωρίζει αυτός από αγώνες και τροτσκισμό, από την αγωνιστική ιστορία και τις διώξεις μας (όχι μόνο επί χούντας, αλλά και μετά) για να μας οριοθετεί ιδεολογικά;

Τουλάχιστον, αν είχε στοιχειώδη σοβαρότητα θα έκανε μια απόπειρα από τα σημερινά κείμενά μας, τις θέσεις μας και την προσωπική μας στάση να αποδείξει ότι είμαστε «πρώην» και όχι και «νυν».
Τον πληροφορούμε, τον αδαή και συνειδητό συκοφάντη, ότι παραμένουμε στις ίδιες θέσεις και στις ίδιες επάλξεις. Αυτό το αποδεικνύουν τα κείμενά μας, η πρακτική μας και η προσωπική μας στάση. Και είναι αυτά που εξοργίζουν την εξουσία του και τον ίδιο προσωπικά.

Η ιστορία του καθενός μας είναι γνωστή. Γνωστή και η σημερινή στάση του καθενός μας. Γνωστές και οι διασυνδέσεις και τα παρακρατικά κυκλώματα. Γνωστά και τα μέσα που χρησιμοποιεί ο καθένας: τον καθαρό ιδεολογικό και πολιτικό λόγο ή τις «οικονομικές παλινωδίες» και τις κρυφές κάμερες των ρουφιάνων του τηλεθεάματος της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.

Γνωστό είναι, επίσης, ότι επανειλημμένως τον έχουμε φτύσει στις πιεστικές παρακλήσεις του να εμφανιστούμε στις εκπομπές του για να αποτελέσουμε μία από τις γλάστρες-άλλοθι της απάτης του.

Αυτός , λοιπόν, ο «αρουραίος» των τηλεοπτικών υπονόμων και της κρυφής κάμερας, αυτός που στήριξε το αντιτρομοκρατικό κατηγορητήριο του Χρυσοχοϊδη και πάσχιζε να βγάλει τα κατασκευάσματα των μυστικών υπηρεσιών «αριστερούς επαναστάτες» (σήμερα οι ίδιοι αυτό-αποκαλύπτονται), αυτός, λοιπόν, έρχεται με το θράσος της καθεστωτικής του αυθάδειας να αποφανθεί εισαγγελικά και να μας οριοθετήσει πολιτικά!!!

Η ναρκισσιστική του παράκρουση τον τυφλώνει εντελώς. Δεν μπορεί να καταλάβει ότι ένας «μπάτσος» του τηλεοπτικού θεάματος, ο οποίος στερείται παντελώς θεωρητικών γνώσεων, αλλά και αγωνιστικής ιστορίας, δεν μπορεί, ούτε είναι και ικανός να κρίνει ιδεολογίες και αγωνιστικές ιστορίες.

Οι αφροί της υστερίας του αποτελούν τη μεγαλύτερη δικαίωση και διαφήμιση για μας. Οφείλουμε, συνεπώς, να τον ευχαριστήσουμε γι’ αυτό.

Με μας πάντως δεν θα ξεμπλέξει. Έχουμε πολλά ακόμα να πούμε για όλο αυτό το σκυλολόι των ιεροεξεταστών του τηλεοπτικού, δικτατορικού θεάματος. Και σήμερα δεν μπορούν να φιμώσουν τις οργισμένες φωνές: Και αυτό είναι που τους πανικοβάλει και βγάζουν αφρούς…

Η σήψη τους και οι επιθανάτιοι σπασμοί τους θα μας διαφημίσουν: Έτσι γινόταν πάντα…
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ψυχιατρική βούλα
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Φεβ 18, 2009 1:37 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
@ Είναι φανερό ότι τέτοιοι άνθρωποι στο κράτος της ανύπαρκτης πρόνοιας στερούνται στοιχειώδους περίθαλψης…
@ Τουλάχιστον ψυχιατρικής…


Ενώ ο Μάκης, όπως φαίνεται, έτυχε εξαιρετικής περίθαλψης, τουλάχιστον ψυχιατρικής, αφού υπήρξε άρρωστος με τρελλοχάρτο στην εποχή του στρατιωτικού του και τώρα μονστράρεται ως ο μέγας κριτής, ως ο ιεροδικαστής του σύμπαντος. Είδες πρόοδος η ψυχιατρική στον τόπο μας; Δεν μας λέει πού θεραπεύτηκε για ώρα ανάγκης;
Επιστροφή στην κορυφή
Γκαούρ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Φεβ 18, 2009 3:10 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ο... αντιρρησίας πήρε τ' όπλο του

Ο Τριανταφυλλόπουλος όπως ο ίδιος έχει πει δεν υπηρέτησε γιατί ήταν... αντιρρησίας. Μόνο που "ξέχασε" να το δηλώσει γιατί έπρεπε να πάρει και το κόστος της δήλωσής του. Προτίμησε λοιπόν το βολικότερο για την καριέρα του τρελόχαρτο.΄

Είναι τόσο... άτεγκτος που έχει κάνει εκπομπές για άλλους που έχουν πάρει τρελόχαρτο "ξεχνώντας" ότι αυτός ήταν από τους πρώτους που χάραξαν το "δρόμο".

Η λογική του Τριανταφυλλόπουλου είναι... πεντάγωνη.

1. Ο στρατός είναι για αυτούς που δεν έχουν άκρες να πάρουν τρέλόχαρτο ή δεν έχουν την "γενναιότητα" να δηλώσουν ψευδώς ότι έχουν ψυχολογικά νοσήματα.

2. Όταν οι ανάγκες της αγοράς το "επιβάλλουν" κάποιοι από αυτούς που πήραν τρελόχαρτο θα στιγματίζονται. Εξαιρείται αυτός που δικαιούται να αυτοανακηρύσσεται δικαστής και να καταδικάζεις "ομοιοπαθείς" του. Ίσως γιατί πιστεύει ότι την κοπάνησε από το στρατό για... εθνικούς λόγους.

3. Οι νόμοι πρέπει να εφαρμόζονται για όλους. Αν μάλιστα υπάρχουν λόγοι (Wink να στιγματιστεί κάποιος εύκολα τα πλημμελήματα γίνονται τηλεοπτικώς κακουργήματα. Εκτός αν οι νόμοι πρέπει να εφαρμοστούν σε "φίλους" του ή τον ίδιο. Τότε μπορεί για παράδειγμα, να παίρνει ο Τριανταφυλλόπουλος άδεια οπλοφορίας ενώ πάσχει σύμφωνα με "χαρτί" της πολιτείας από ψυχικό νόσημα.

4. Η διαπλοκή είναι καταδικαστέα όταν η καταδίκη της είναι ωφέλιμη στη θεαματικότητα και έχει στόχο εχθρούς, μη φίλους ή πρώην φίλους του Τριανταφυλλόπουλου. Αλλιώς, όταν οι αρμόδιες υπηρεσίες αφήνουν τον Τριανταφυλλόπουλο λ.χ. να οπλοφορεί ενώ δεν θα έπρεπε, δεν υπάρχει θέμα και οι υπηρεσίες κάνουν απλώς καλά τη δουλειά τους.

5. Η αλήθεια είναι σαν τα... ποτά στα μπαρ. Ποτό και το "κανονικό", ποτό και η μπόμπα! Το κανονικό είναι για τους "καλούς" πελάτες όσο αφήνουν (μαύρα!) τα... μπουρμπουάρ που πρέπει. Οι μπόμπες είναι για τους υπόλοιπους. Απλώς το ποσο μπόμπα είναι το ποτό αποφασίζεται κατά περίπτωση από τον... μπάρμαν που κόβει το μάτι του.
Επιστροφή στην κορυφή
Παλαίμαχος



Ένταξη: 31 Αύγ 2006
Δημοσιεύσεις: 976

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Φεβ 18, 2009 4:33 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Τριανταφυλλόπουλος: Η φρενοβλάβεια της φίμωσης

Μερικές, πολύ συνοπτικές και απλές παρατηρήσεις (για να μπορούν να τις κατανοήσουν και οι νωθροί εγκέφαλοι των τηλεστάρ), οι οποίες αποκαλύπτουν την αυθάδεια της ολοκληρωτικά καθεστωτικής φιλοσοφίας του κ.Τριανταφυλλόπουλου.

Παρατήρηση πρώτη: Η αλαζονεία του μονόλογου.

Αυτός ο αυτοπροβαλλόμενος εραστής του «δημοκρατικού διαλόγου» και της «ελευθερίας της κριτικής», θέλει να μιλάει μόνο ο ίδιος και να ακούει μόνο τον εαυτό του.
Η «δημοκρατική» του φιλοσοφία αποτυπώνεται δραματικά στις εκπομπές του: Ετερόκλητο πλήθος και πολλές «γλάστρες», στοιβαγμένοι όλοι μαζί σε στενά «περιθώρια σκέψης», τα οποία και αυτά είναι κομματιασμένα και αγρίως τεμαχισμένα. Ο χρόνος της «ελεύθερης άποψης» μηδενικός ή διακεκομμένων διλέπτων.

Το «δημοκρατικό» πλαίσιο του εραστή της «ελευθερίας» είναι ανύπαρκτο και ακρωτηριαστικό της «σκεφτόμενης σκέψης»: Ένα καθεστώς ολοκληρωτικής φίμωσης…
Ο μόνος που μιλάει ασταμάτητα, ο μόνος που καθορίζει δικτατορικά το τι θα πουν οι άλλοι, στα μονόλεπτά τους, ο μόνος που ακούει μόνο τον εαυτό του και εκστασιάζεται από τον εαυτό του είναι ο Μάκης!!!

Αυτό σε πολιτικούς όρους είναι ο βάρβαρος, καθεστωτικός ολοκληρωτισμός, δηλαδή φασισμός.

Σε ψυχολογικούς όρους: Είναι η φρενοβλάβεια της φίμωσης, αποτύπωμα του νοσηρού ναρκισσισμού.

Και οι δύο όροι αποτελούν τα χαρακτηριστικά των ολοκληρωτικών καθεστώτων και τη φιλοσοφία των επιστατών τους και των «μπράβων» τους.

Η ίδια αυτή φιλοσοφία εκδηλώθηκε, με σπασμούς υστερικούς, και εναντίον των μπλόγκερ, του «Τρωκτικού» και του ΡΕΣΑΛΤΟ.

Επιτέθηκε με αφορισμούς, μειωτικούς χαρακτηρισμούς και βρισιές του παζαριού, ακόμα και με απειλές, δίχως να νιώσει τη στοιχειωδέστατη «δημοκρατική» ανάγκη να εξηγήσει τους λόγους και να παραθέσει, έστω ένα κείμενο των άλλων.
Ολοκληρωτική και άκρως «δημοκρατική» απόκρυψη της κριτικής και των απόψεων των άλλων και χυδαία, γκανγκστερική επίθεση αφορισμών και μειωτικών χαρακτηρισμών.
Όταν, όμως, αποκρύβεις αυτά που έγραψαν οι άλλοι εναντίον σου, δεν αποκαλύπτεις μόνο τη σχιζοφρένεια της λογοκρισίας που επιβάλλεις, αλλά και τον τρόμο σου απέναντι στην κριτική.
Ο Τριανταφυλλόπουλος και εδώ φιμώνει τους άλλους και μιλάει μόνος του. Τρέμει τη σύγκριση των απόψεων και περιφρονεί, φασιστικά, τη νοημοσύνη των αναγνωστών. Την περιφρονεί, ακριβώς, γιατί δεν πιστεύει στη κρίση τους και γνωρίζει, εκ των προτέρων, ότι είναι χαμένος.
Αυτή είναι η φρενοβλαβής φιλοσοφία της φίμωσης αυτού του εραστή του «ελεύθερου διαλόγου»: η καθεστωτική βαρβαρότητα σε
ψυχωτικές φόρμες…


Παρατήρηση δεύτερη: Ο πομπώδης καταγγελτικός λόγος.
Ο λόγος του κυρίου αυτού είναι λαϊκιστικά καταγγελτικός και πομπώδης, με κατάχρηση ηθικολογικών εννοιών και κοσμητικών επιθέτων, με κλισέ αφορισμών και χρησμών, ένα λόγος κοσμοσωτήριος. Μιλάει σαν προφήτης και «προστάτης» της κοινωνίας. Ένα λόγος που καταστρέφει κάθε είδους επικοινωνία, που αποκλείει κάθε μορφή διαλόγου, που δολοφονεί κάθε κριτικό πνεύμα και επιχειρεί να παγιδεύσει το δέκτη στο μονόλογο του πομπού.
Η επιστήμη της κοινωνιολογίας και της πολιτικής έχει δώσει όνομα σε αυτό το λόγο: ο Λόγος του ολοκληρωτισμού και της φίμωσης

Τελευταία παρατήρηση: Οι λεκτικές μορφές της φίμωσης.
Τα λεκτικά σχήματα του Τριανταφυλλόπουλου είναι ο «πλούτος» του άθλιου υβρεολογίου: Οι τρομοκρατικές φόρμες της ελευθεριάζουσας χυδαιότητας, των «στιγματισμών» και των αφοριστικών ταμπελών. Μια ακατάσχετη νεροποντή υβριστικών λέξεων…
Γι’ αυτή τη φιλοσοφία της αχαλίνωτης υβριστικής λεξιμανίας και λεξιλαγνείας γράψαμε στο πρώτο κείμενό μας. Και φυσικά την παραθέσαμε για να κρίνουν και οι άλλοι.


Αυτή είναι η «δημοκρατική» φιλοσοφία του εραστή της δημοκρατίας.
Και για να αποδείξουμε το πόσο κενό και θορυβώδες δοχείο είναι του παρέχουμε, όσες σελίδες θέλει από το περιοδικό, να αρθρώσει τον αριστερό του λόγο (τον ανύπαρκτο) και να μας αποδείξει ότι εμείς είμαστε «όπου πάει ο άνεμος».
Μάλλον κοίταζε τον καθρέφτη του εκείνη την ώρα και έμπλεξε τα πρόσωπα…

_________________
Θέλησαν να μας εξοντώσουν,
αλλά δεν τα κατάφεραν.
Εμαστε ακόμα ζωντανοί κι αυτό
είναι το κυριότερο.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΡΕΣΑΛΤΟ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Φεβ 18, 2009 7:16 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Μάκης Τριανταφυλλόπουλος:
Η μεγάλη και σύνθετη απάτη


Μια ανάλυση από παλιά για το Μάκη, δημοσιευμένη και στο δεύτερο τεύχος του ΡΕΣΑΛΤΟ.

Εδώ:
http://www.resaltomag.gr/175.mag

Επιστροφή στην κορυφή
Θύμιος



Ένταξη: 19 Μάρ 2006
Δημοσιεύσεις: 283

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Φεβ 19, 2009 12:02 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ο Μάκης άρχισε τις συκοφαντίες με κουκούλα

Ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, μη μπορώντας να αντιπαρατεθεί στο ελάχιστο πάνω σε ιδέες και πνίγοντας παντελώς τις κριτικές μας επιστράτευσε τα σύνεργα του πλαστογράφου συκοφάντη και ταχυδακτυλουργού.

Εμείς, επειδή ακριβώς η ιστορία μας είναι γνωστή σε όλους τους αγωνιστές της Αριστεράς, δεν αποκρύβουμε τις ελεεινές συκοφαντίες του.
Να τη γράφει Εδώ:
http://www.zougla.gr/news.php?id=1240

@ Έτσι που λες ρε… σαλταδόρε, όχι σαν κάτι άλλους που είχαν άδεια να πουλάνε αριστερά βιβλία επί χούντας, όταν ο πολίτης δεν μπορούσε να αγοράσει εφημερίδα στο περίπτερο…

@ Άντε μπράβο γιατί η αντιστασιακή σου δράση άφησε πολλά ερωτηματικά, τα οποία βέβαια μπάλωσε η διανοητική σου κατάσταση…


Φαίνεται από αυτά που γράφει ότι ο Μάκης εκείνο τον καιρό ήταν σε άλλο πλανήτη. Διαφορετικά θα γνώριζε την ύπαρξη του εκδοτικού φαινομένου και ότι δεν χρειαζόντουσαν «άδειες». Είχε πλημμυρίσει η Ελλάδα από εκδόσεις ριζοσπαστικού και αριστερού περιεχομένου και από βιβλιοπωλεία «στέκια», τα οποία αποτέλεσαν και τα πρώτα «προζύμια» των μετέπειτα φοιτητικών αγώνων.
Οι πέντε πρώτοι ιστορικοί εκδοτικοί οίκοι που σπάσανε τη χουντική τρομοκρατία στο βιβλίο ήταν: «Κάλβος» το 1968, «Στοχαστής» και «Κείμενα» το 1969, «Επικαιρότητα» και «Νέοι Στόχοι» αρχές ’70. Οι «Νέοι Στόχοι» (το σημερινό ΡΕΣΑΛΤΟ) δεν ήταν από τους πρώτους…

Περισσότερα εδώ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=2302

Υπάρχουν άπειρα ντοκουμέντα και εκδόσεις εκείνης της εποχής που αποδεικνύουν το ψεύδος και τη συνειδητή συκοφαντία, του σκόπιμα ανιστόρητου Μάκη.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ένα βιβλίο που μιλά με στοιχεία πάνω στο εκδοτικό φαινόμενο στα χρόνια της δικτατορίας είναι του Λουκά Αξελού, «η εκδοτική δραστηριότητα και κίνηση των ιδεών στην Ελλάδα» (Στοχαστής).

Ο Μάκης, αποδεικνύεται, λοιπόν και ένας κοινός συκοφάντης.
Το ίδιο ύπουλα συκοφαντικό είναι ότι δήθεν η αντιστασιακή μου δράση «άφησε ερωτηματικά». Γιατί δεν μας λέει αυτός που έχει τις διασυνδέσεις με τις μυστικές υπηρεσίες ποια είναι αυτά τα «ερωτηματικά» για να γελάσει το πανελλήνιο;
Οι άνθρωποι των υπονόμων μιλάνε πάντα με μισόλογα και υπονοούμενα και σκάβουν το λάκκο τους. Γιατί για τη δράση μου υπάρχουν εκτός από τις καταδίκες και τις φυλακές και χιλιάδες μαρτυρίες…

Εμπρός, λοιπόν «γενναίε» της υποταγής στο χρήμα και στους «νταβάδες. Μίλα καθαρά και άσε τα χαφιεδίστικα υπονοούμενα…

Υ.Γ. Ούτε οι "Ιοί" δεν έφτασαν σ' αυτό το συκοφαντικό ξεπεσμό του Μάκη...

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Κλεοπάτρα
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Φεβ 19, 2009 12:41 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Μάκι, μικρό ανθρωπάκι, νομίζεις ότι καβαλώντας την καγιέν και μένοντας σε βίλα στην Εκάλη, νομιμοποιείσαι να κρίνεις αριστερούς που δώσαν τη ζωή τους για τις ιδέες τους σ' αυτόν τον τόπο και ζούνε σήμερα στα 65 τους στη ψάθα; Φτου σου!
Επιστροφή στην κορυφή
Περίεργος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Φεβ 19, 2009 1:44 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Η νεοταξίτικη "επιχείρηση Μπαρμπαρόσα"
Τα όργανα, τα επιτελεία και οι... λίρες

Ο πόλεμος της λάσπης, όπως σωστά έχουν από καιρό προβλέψει, ο Θύμιος και άλλοι συνεργάτες του ΡΕΣΑΛΤΟ, μαίνεται. Οι επιχειρηματίες των Μέσων Μαζικού Επηρεασμού δεν θέλουν καμιά φωνή που βγαίνει έξω από τα μαντριά που στήνουν.

Τα επιχειρηματικά κέντρα, οι κρατικές υπηρεσίες και η "δημοσιογραφική" ελίτ θέλουν να εξαφανίσουν όποιον δεν δέχεται -πολύ περισσότερο όσους αντιστέκονται και αποκαλύπτουν- το σάπιο σύστημα της εκμετάλλευσης και στα ΜΜΕ και στην κοινωνία.

Το ΡΕΣΑΛΤΟ έχει μπει για τα καλά στο μάτι τους. Γι' αυτό χοντραίνουν την επίθεση.

Για αυτό λένε για "ψυχιατρικά προβλήματα". Για αυτό ασχολούνται με "περιθωριακά" σάιτ και φόρουμ. Για αυτό συκοφαντούν. Τα πάντα, γκαιπελίστικα, στην εξυπηρέτηση της μίας και μοναδικής... αλήθειας. ΄

Η "αλήθεια" του Τριανταφυλλόπουλου και των άλλων λοχαγών της νεοταξίτικης προπαγάνδας είναι η "αλήθεια" της αγωνίας για τη διατήρηση του καπιταλιστικού συστήματος.

Είναι η "αλήθεια" της διατήρησης της εξάρτησης και της περαιτέρω ένταξης στο άρμα της Νέας Τάξης και του ιμπεριαλιστικού συστήματος των ΗΠΑ.

Είναι η "αλήθεια" του εκφοβισμού όσων στη δημοσιογραφία και τα μπλογκς δεν κρατούν τους "κανόνες" που στηριζουν το σύστημα.

Εκφοβισμός, το πρώτο βήμα αφού "δεν συνεμμορφώθην προς τας υποδείξεις" του συστήματος.
Υποχρέωση σε σιωπή, ο δεύτερος στόχος τους. Η λάσπη και η συκοφαντία, η απειλή της απόλυσης, οι πιέσεις στο οικογενειακό περιβάλλον είναι τα μέσα που χρησιμοποιούνται κατά περίπτωση.


Προφανείς οι στόχοι, ολοφάνερα και τα μέσα για την υλοποίηση τους.

Το σύστημα, και το ντόπιο και το διεθνές, δεν έχει ξεχάσει τη σφαλιάρα που έφαγε με την απόσυσρση του βιβλίου της Ρεπούση. Το σύστημα και τα εντεταλμένα όργανά του γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα πόσο καθυστέρηση την επιβολή των σχεδίων τους η "απόσυρση".

Το σύστημα, και το ντόπιο και το διεθνές, δεν έχει ξεχάσει τη σφαλιάρα που έφαγαν αυτοί που προσπάθησαν το Δεκέμβρη να ντύσουν με "κινηματικό" μανδύα τους βανδαλισμούς και το πλιάτσικο.

Τώρα, που προσπαθούν να περάσουν σε μια νέα φάση, θέλουν να εξαφανίσουν όλους αυτούς που, λίγο ή πολύ, έβαλαν και το δικό τους χέρι για να πέσουν... καλύτερα οι σφαλιάρες στο νεοταξισμό και τους αμερικανοτσολιάδες.

Και, βέβαια, πρώτιστος στόχος τους όσοι από τους διαφωνούντες είναι αριστεροί. Γιατί η μετάλλαξη των αριστερών και η όλο πιο ενεργής συμμετοχή τους στα σχέδια της τύπου Σόρος "ανοιχτής κοινωνίας" είναι όρος για την επιτυχία τους.

Το δόγμα τους είναι απλό: Η αριστερά ή θα είναι σαν την αριστερά του Βελτρόνι στην Ιταλία ή δεν πρέπει να υπάρχει. Τα τωρινά Μακρονήσια της καθημερινότητας είναι τα πολλά Γκουαντανάμο της σκέψης.

Δηλώσεις μετανοίας, προσαρμοσμένες στις απαιτήσεις της Νέας Τάξης, ζητούν. Και καριέρες, σε ιδρύματα με σκοτεινούς χρηματοδότες και ελεγχόμενα ΜΜΕ υπόσχονται.

Για αυτό ο πόλεμος, για αυτό η λάσπη, για αυτό και οι τραμπουκισμοί που πολλαπλασιάζονται.

ΥΓ1. Μιλάει λοιπόν ο Τριανταφυλλόπουλος. Αυτός που δεν απάντησε στοιχειωδώς σε όσα του καταλογίζονται.

Γιατί δεν μας λέει τις ακριβώς έκανε
αυτός ως... ενεργός πολίτης στη δικτατορία;
Τι ακριβώς έκανε αυτός ως... ενεργός πολίτης στο μεταπολιτευτικό κίνημα;
Τι ακριβώς έκανε αυτός ως... ενεργός πολίτης στις δεκαετίες του '80 και του '90;

ΥΓ2. Όλοι γνωρίζουμε τη ρήση "εν τη παλάμη και ούτω βοήσομεν". Ας δώσει ο Τριανταφυλλόπουλος τα "πόθεν έσχες" του της στη δημοσιότητα. Και ας δώσει και ο Θύμιος Παπανικολάου τα δικά του. Έτσι η συζήτηση θα αποκτήσει... πραγματική βάση.
Επιστροφή στην κορυφή
ΜΟΥΡΑΛΩΦ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Φεβ 19, 2009 2:38 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Μάκη γιατί ματαιοπονείς;

Τα πράγματα είναι απλά, όπως ορθά λέει ο «Περίεργος».

Λοιπόν είσαι να βγάλουμε τα πόθεν Έσχες, εμείς του ΡΕΣΑΛΤΟ όλοι (και είμαστε αρκετοί) και εσύ ΜΟΝΟΣ σου;
Θα πνιγεί όλη η Ελλάδα στο γέλιο.
ΟΛΟΙ εμείς θα είμαστε το ένα χιλιοστό (ίσως και παραπάνω) του δικό σου Πόθεν Έσχες!!!
Μάκη δεν μπορεί να τα βάλεις με το ΡΕΣΑΛΤΟ.
ΟΧΙ επειδή είμαστε απλώς πολύ πιο έξυπνοι από σένα και με αγωνιστικές περγαμηνές αλλά για άλλους πιο βασικούς λόγους:
α). Είμαστε καθαροί και όχι βρώμικοι, όπως εσύ.
β). Δεν έχουμε ΟΥΔΕΜΙΑ εξάρτηση (οικονομική, ή άλλων διαπλοκών). Εσύ βρίσκεσαι μέσα σε ποικίλες ακαθαρσίες και ύποπτες καθεστωτικές διαπλοκές.
γ). Δεν φοβόμαστε ούτε για τη ζωή μας. Πάντα δώσαμε τα πάντα γι’ αυτό που πιστεύουμε. Συνεπώς δεν τρομάζουμε μπροστά σε καμία δίωξη ή τρομοκρατία.
Εσύ είσαι ένα φοβισμένο ποντίκι που τρέμει μη χάσει αυτά που έχει
Και επιπλέον δεν έχεις ΚΑΜΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ιστορία και προπαντός ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ.
Και τώρα διατεταγμένη υπηρεσία εκτελείς. Πιστεύεις, ακριβώς γιατί έχεις υπερτιμήσει τον εαυτό σου μέσα από το εικονικό γυαλί του τηλεθεάματος, ότι μπορεί να κτυπήσεις το ΡΕΣΑΛΤΟ, το «ΤΡΩΚΤΙΚΟ» και τα μπλογκ που ενοχλούν πολλαπλά: Οικονομικά, πολιτικά, δημοσιογραφικά κ.λπ.
Δεν βλέπεις φτωχέ στο μυαλό το τέλος σου, το τελεσίδικο ΤΕΛΟΣ σου. Το δικό σου και των ομοίων σου.
Με την απελευθερωμένη ΟΡΓΗ του κόσμου (αυτό είναι τα ιστολόγια, παρόλες τις «παιδικές τους ασθένειες») δεν μπορεί να τα βάλει κανείς, ΟΧΙ εσύ, ένα πολυφθαρμένο γραναζάκι του συστήματος.
Μας διασκεδάζεις γιατί μας διαφημίζεις και ακόμα, επειδή, με τον ναρκισσιστικό κομπασμό σου, επισπεύδεις το τέλος σου.
Χαιρετίσματα στους «νταβάδες» σου Μάκη.
Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες