Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ "ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ"

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Σεπ 06, 2009 3:02 pm    Θέμα δημοσίευσης: ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ "ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ" Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ένα πολύ καλό κείμενο από το φίλο «Κλασσικοπερίπτωση».
Μόνο αγαπητέ μου φίλε κανένας ΓΑΠ, ούτε άλλος πολιτικάντης μπορούν να «εμπνευστούν» από το λαό.

Για να εμπνευστείς από το λαό και να στηριχτείς στο λαό (χωρίς τέτοιο στήριγμα τίποτα δεν κάνεις) ΠΡΕΠΕΙ να ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΕΙΣ και να ΟΡΓΑΝΩΝΕΙΣ το λαό ΚΟΝΤΡΑ σε όλα τα σχέδια και τα ιδεολογήματα της Νέας Τάξης.

Και ο Γ.Π. όχι μόνο ασπάζεται ΕΝΘΕΡΜΩΣ αυτά τα νεοταξικά ιδεολογήματα, αλλά αμφιβάλλω αν έχει ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ και το τι παίζεται.

ΟΥΤΕ το δικό του ΤΕΛΟΣ δεν διαισθάνεται…


http://klassikoperiptosi.blogspot.com/2009/09/blog-post_06.html



ΔΟΛΙΟΦΘΟΡΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ "ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ" ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ "ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ"




ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΜΚΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ "ΕΠΑΝΙΔΡΥΤΙΚΕΣ" ΑΠΟΠΕΙΡΕΣ ΚΑΤΟΧΗΣ, ΣΕΙΡΑ ΕΧΕΙ Η ΟΡΙΣΤΙΚΗ "ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ" ΤΩΝ ΑΝΟΙΚΤΩΝ ΛΟΓΑΡΙΣΜΩΝ ΤΗΣ "ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ"

Το νερό έχει μπεί ήδη στο αυλάκι. Το πρόσχημα της "επανίδρυσης του κράτους" έκρυβε μεταρρυθμίσεις και νόμους που είχαν ήδη παραγγελθεί απο τα πρίν.


Η Ελλάδα ως "στρατηγικός εταίρος" της νέας τάξης έπρεπε να περάσει στη δεύτερη φάση του σχεδίου που ήταν ο εγκλωβισμός και η μόνιμη παγίδευση των ...απείθαρχων Ελλήνων πολιτών.

Φυσικά
ο νέος προσανατολισμός των ΗΠΑ και όσων άλλων κρύβονται στα παρασκήνια της παγκόσμιας δύναμης είναι : "στρατιωτικές επιχειρήσεις στα υπανάπτυκτα ή θεσμικά ημιαυτόνομα κράτη και ιδεολογική και κοινωνική απονεύρωση στα υπόλοιπα".

Για να επιτευχθούν οι στρατηγικοί στόχοι δεν φτάνει μόνο να προκαλέσεις πολιτικές ή εθνικές κρίσεις σε μια χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε, αλλά πρέπει να διασφαλίσεις ότι ανεξάρτητα από τις πολιτικές εξελίξεις σε αυτήν, οι υποδομές του "παγκόσμιου κράτους " θα λειτουργήσουν αυτόματα και προς όφελος της δικτατορίας της "Νέας εποχής".

Όταν λοιπόν το project της παγκόσμιας ενοποίησης όλων των συστημάτων συλλογής δεδομένων τέλειωσε αυτό που έμενε ήταν να αριθμοποιηθούν οι υπόλοιποι κάτοικοι του πλανήτη το συντομώτερο δυνατόν.Στη Ελλάδα αυτό τον παγκόσμιο και μοναδικό αριθμό η κυβέρνηση της επανίδρυσης τον ονόμασε ΑΜΚΑ και εκτελώντας ακόμα πιο πειστικά τις "άνωθεν" εντολές τον κατέστησε απάνθρωπα υποχρεωτικό παγιδεύοντας τους τυχόν αντιρρησίες συνείδησης σε καθεστώς απόλυτης επαγγελματικής-οικονομικής και κοινωνικής εξουθένωσης. Ταυτόχρονα η εξωτερική πολιτική της ενδοτικότητας και του δήθεν κατευνασμού των κυριωτέρων εχθρών της πατρίδας μας, απονεύρωσε το παραδοσιακό αμυντικό μας δόγμα και έστειλε στα τάρταρα κάθε εθνική ανησυχία και φόβο.

Η απερχόμενη κυβέρνηση πίστεψε ότι επειδή εκτελεί και με το παραπάνω τις εντολές των αφεντικών της "Νέας Τάξης", είχε εξασφαλίσει την βιωσιμότητά της και την μακροζωϊα της. Την πάτησε σαν την εκπορνευμένη ματαιόδοξη γυναίκα που πίστεψε τα "ταξίματα" του παμπόνηρου "γαμπρού".

Ο περίφημος "γαμπρός" δεν επιθυμεί γάμο ούτε με τη ΝΔ ούτε με το ΠΑΣΟΚ. Αφ΄ενός βλέπει ότι η ΝΔ δεν μπορεί πλέον να καλύψει τα σημάδια της ανομίας άρα του είναι άχρηστη ,το δε ΠΑΣΟΚ το θεωρεί αφερέγγυο αφού ενδεχομένως θα στηριχθεί απο μεγάλο ποσοστό ψηφοφόρων που θέλει την ιδεολογική επιστροφή του πατριωτικού αστικού σοσιαλισμού και την αποχώρηση κάθε εκσυγχρονιστικού νεο-εποχίτικου υβριδίου.

Υπο αυτές τις συνθήκες
και έχοντας εξασφαλίσει ότι οι Έλληνες θα εγκλωβιστούν στην παγίδα της παγκόσμιας αριθμοποίησης και θα φακελωθούν ηλεκτρονικά με τον απόλυτο τρόπο που εγγυάται ή κάρτα κοινωνικής ασφάλισης , η οποία θα είναι και η μελλοντική υπερ-ταυτότητα, τα "μεγάλα αφεντικά" θα ασχοληθούν με την δολιοφθορά της νέας κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου. Τα σχέδια τους θα εξελιχθούν σύντομα και εν θερμώ ώστε να μην προλάβει ο Έλληνας πολίτης να συνειδητοποιήσει τι ακριβώς συμβαίνει. Όλα δείχνουν ότι ο σημαντικώτερος μοχλός πίεσης στη νέα κυβέρνηση θα είναι η επιθετική δράση της Τουρκίας ή οποία ήδη εδώ και καιρό προαναγγέλλει με σαφέστατο τρόπο του τι πρόκειται να κάνει.

Δεν τους ενδιαφέρει αν ο Γιώργος Παπανδρέου θα δείξει συγκαταβατικότητα ή όχι, αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να απομυθοποιήσουν στα μάτια του Έλληνα ψηφοφόρου το υφιστάμενο πολιτικό προσκήνιο ώστε να αναδειχθούν άνευρα κεντροδεξιά και κεντροαριστερά νεο-εποχίτικα σχήματα στελεχωμένα με πρόσωπα της απόλυτης "εμπιστοσύνης" που ήδη βρίσκονται εντός της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και απλώς περιμένουν να πάρουν το "Ο.Κ" την "κατάλληλη στιγμή".


Αυτή τη φορά το "χτύπημα" στην Ελλάδα θα είναι ισχυρότερο και ο στόχος θα είναι το τέλος της γεωπολιτικής ασάφειας της μείζονος περιοχής.
Η Ε.Ε θα πρέπει να αποκτήσει "πολιτικό πολιτισμό" αντίστοιχο με αυτόν του προτεκτοράτου του Κοσσόβου με μια Ρωσία περιορισμένη όσο γίνεται περισσότερο στα "δικά της".

Το ότι επισήμως και απροκάλυπτα η Τουρκία δια του made in USA "νονού" αναβαπτίστηκε σε τοπική υπερδύναμη και πολιτοφύλακα της "Νέας Τάξης" δεν μας αφήνει πολλά περιθώρια για το τι πρόκειται σύντομα να πράξει.

Το μόνο που φοβούνται τα μεγάλα αφεντικά είναι η αφύπνιση και η εγρήγορση των Ελλήνων που αν σκεφτούν με τη συνηθισμένη τους καχυποψία θα τους χαλάσουν τα σχέδια.

Αν ο Γιώργος Παπανδρέου
εμπνευσθεί από τη λαϊκή θέληση και αφουγκρασθεί τις εθνικές ανησυχίες του Έλληνα πολίτη τότε μαζί με το λαό και τη βοήθεια του Θεού θα πετύχει τις ανατροπές που όλοι προσδοκούν να κάνει και θα κόψει την όρεξη των εχθρών του λαού και της χώρας.Αν πιστέψει στα ταξίματα του "γαμπρού" τότε νομοτελειακά θα έχει τη μοίρα του προκατόχου του.
_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)


Έχει επεξεργασθεί από τον/την Ροβεσπιέρος στις Δευ Σεπ 07, 2009 10:49 am, 1 φορά
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Αλιευτής
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Σεπ 06, 2009 5:35 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Για τον εφιάλτη του ηλεκτρονικού φακελώματος διαβάστε
Και ΕΔΩ:


http://orthodox-watch.blogspot.com/2009/09/1814.html



Οι συνέπειες του χαράγματος και η σχέση του με τον ΑΜΚΑ


Επιστροφή στην κορυφή
ΡΕΠΟΡΤΕΡ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Σεπ 06, 2009 5:51 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Για όσους έχουν αυταπάτες για το Γιώργο Παπανδρέου ας μελετήσουν τα παρακάτω:


ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΣΥΜΦΩΝΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΣΙΝΚΙ (ΕΠΣΕ)
Τ.Θ. 60820, 15304 Γλυκά Νερά, Tηλ. 2103472259 Fax: 2106018760
email: office@greekhelsinki.gr ιστοσελίδα: http://cm.greekhelsinki.gr/

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

8 Νοεμβρίου 2008

Αυτολογοκρισία και εξευτελισμός λαϊκιστή Παπανδρέου με την αποπομπή Βαλλιανάτου

Το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ) επισημαίνει την αυτολογοκρισία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην ιστοσελίδα του στα πλαίσια της αποπομπής του Γρηγόρη Βαλλιανάτου (http://cm.greekhelsinki.gr/index.php?sec=192&cid=3367). Ο τελευταίος δήλωσε πως οι θέσεις του για το μακεδονικό και τη μακεδονική μειονότητα, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται και στο πρόσφατο βιβλίο του, «Ακατάλληλο», το οποίο γνώριζε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και συνιστούσε στην ιστοσελίδα του. Αμέσως, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αφαίρεσε τη σχετική καταχώρηση από τα περιεχόμενα της ιστοσελίδας του «Βιβλιο-περιδιαβάσεις» (http://www.papandreou.gr/papandreou/content/folder2.aspx?d=6&rd=7739474&f=1638&rf=1504593415&m=-1&rm=-1&l=2), όπου υπήρχε με ημερομηνία 11 Ιουλίου 2008. Ξέχασε όμως να αφαιρέσει την ειδική σελίδα με αναφορά στο βιβλίο που βρίσκεται μόνο μετά από αναζήτηση (http://www.papandreou.gr/papandreou/content/Document.aspx?d=6&rd=7739474&f=1638&rf=1504593415&m=11140&rm=24011810&l=2). Αυτό είναι το ήθος και οι αξίες του ΠΑΣΟΚ και του Προέδρου του! Στο βιβλίο του Γρηγόρη Βαλλιανάτου (σσ. 64-66) περιλαμβάνεται ένα κείμενο για τις μειονότητες στην Ελλάδα (μακεδονική και τουρκική) με παράθεση των σχετικών κειμένων του ΟΗΕ και του Συμβουλίου της Ευρώπης: για αυτές ακριβώς τις θέσεις το ΠΑΣΟΚ (που προφανώς περιφρονεί και αυτό τους δύο φορείς όπως και τα μειονοτικά δικαιώματα) διέκοψε τη συνεργασία του με το Γρηγόρη Βαλλιανάτο. Το σχετικό κείμενο (που πρωτοδημοσιεύτηκε στην Athens Voice την 1 Ιουνίου 2006) αναδημοσιεύεται στη συνέχεια. Η υποκρισία του Γιώργου Παπανδρέου ήταν τέτοια που εξευτελίστηκε με την αυτολογοκρισία αυτή.

Αναδημοσιεύεται επίσης το σημερινό σχόλιο του (και συνιδρυτή του ΕΠΣΕ μαζί με το Γρηγόρη Βαλλιανάτο και άλλους) Νίκου Δήμου με τον εύστοχο τίτλο «Πιστοποιητικά εθνικών φρονημάτων;» για το «λαϊκιστή» Γιώργο Παπανδρέου.

Τέλος, αναδημοσιεύεται συνέντευξη του τότε Υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Παπανδρέου στο Flash στις 29 Ιουλίου 1999, όπου αναπτύσσει θέσεις παραπλήσιες με εκείνες του ΕΠΣΕ και του Γρηγόρη Βαλλιανάτου για την μακεδονική και την τουρκική μειονότητα. Οι συνεπείς δημοκράτες δεν αλλάζουν θέσεις. Οι λαϊκιστές προσαρμόζονται οπορτουνιστικά σε ό,τι χρειάζονται για να αναρριχηθούν στην εξουσία και, αν χρειαστεί, τιμωρούν τους συνεπείς δημοκράτες.


Πιστοποιητικά εθνικών φρονημάτων;


του Νίκου Δήμου


Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2008

Ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος είναι ένας ελευθερόφρων (που η πλειοψηφία αποκαλεί αιρετικό) ο οποίος επιβιώνει μέσα στην ασφυκτική επαρχιώτικη ατμόσφαιρα της χώρας μας, χάρη στο θάρρος και την αναμφισβήτητη ευφυΐα του. Ακόμα και όσοι διαφωνούν με τις απόψεις του θα έπρεπε να τιμούν το σθένος του να είναι ο εαυτός του. Είναι ακριβώς το αντίθετο του λαϊκιστή.

Γνωστές οι αιρετικές απόψεις του για πολλά θέματα. Ανάμεσα σε αυτά και τα αποκαλούμενα «εθνικά».

Ειδικά αυτές, για το «Μακεδονικό ζήτημα» και τις μειονότητες στην Ελλάδα, τις έχει εκφράσει στις εκπομπές του, στα άρθρα του, στο πρόσφατο βιβλίο του – ακόμα και στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, το 2005, όταν χειροκροτήθηκε μιλώντας για τους αποκλεισμένους Έλληνες. (Ναι, ανάμεσά τους είχε αναφέρει και τους: «συμπολίτες μας Μακεδόνες»).

Τις ίδιες απόψεις εξέθεσε προχθές και σε ερώτηση μικρού τηλεοπτικού καναλιού. Διευκρινίζοντας ότι είναι προσωπικές και δεν εκφράζουν το ΠΑΣΟΚ στο οποίο εργάζεται ως σύμβουλος επικοινωνίας.

Και ξαφνικά, την άλλη μέρα, απολύεται από τον Γιώργο Παπανδρέου. Η ανακοίνωση του κόμματος λέει: «Μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του Γρηγόρη Βαλλιανάτου, με τις οποίες εξέφρασε προσωπικές πολιτικές του θέσεις για ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, λόγοι δεοντολογίας επιβάλλουν τη διακοπή της επαγγελματικής σχέσης του με το ΠΑΣΟΚ».

Αδιανόητο! Απολύεται κάποιος επειδή «εξέφρασε προσωπικές θέσεις» που δεν άρεσαν στον εργοδότη. Ο οποίος (τι υποκρισία!) τις γνώριζε ήδη πολύ καλά.


Νέο εργασιακό ήθος. Ο συνεργάτης κρίνεται, όχι για την επαγγελματική του επάρκεια, αλλά για τις απόψεις του. Δεν μένει παρά να επανέλθουν τα πιστοποιητικά κοινωνικών (τώρα εθνικών) φρονημάτων.

Και να σκεφθεί κανείς ότι κάποτε είχα επαινέσει τον Γιώργο Παπανδρέου για το ανοιχτό του μυαλό και το ήθος του. Τώρα, λαϊκιστής. Τι κατάντια!

Υ. Γ. Και μη μου πείτε ότι το 90% των Ελλήνων διαφωνεί με τον Γρηγόρη Βαλλιανάτο. Η δημοκρατία φαίνεται ακριβώς εκεί!


AKATAΛΛHΛO
http://www.athensvoice.gr/guest-voice/av,2810,AKATA%CE%9B%CE%9BH%CE%9BO.html

Tου ΓΡ. N. ΒΑΛΛΙΑΝΑΤΟΥ - 01.06.2006

Στη διάθεση των διάφορων χαχόλων που περιδιαβαίνουν τα κανάλια της τηλεόρασης και παραληρούν στα έντυπα της καθ ημάς μπανανίας με θέμα την ύπαρξη και τα δικαιώματα Tούρκων και Mακεδόνων στην Eλλάδα.

Συμβούλιο της Eυρώπης. Eυρωπαϊκή Eπιτροπή κατά του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας (ECRI). Tρίτη έκθεση για την Eλλάδα. Στρασβούργο, 8 Iουνίου 2004.

«81 ...Aκόμη και σήμερα, άτομα που επιθυμούν να εκφράσουν τη Mακεδονική, την Tουρκική ή άλλη ταυτότητα επισύρουν την εχθρότητα του πληθυσμού. Στην απόφασή του της 10ης Iουλίου 1998, το Eυρωπαϊκό Δικαστήριο Aνθρώπινων Δικαιωμάτων έκρινε στην υπόθεση Σιδηρόπουλου και άλλων κατά της Eλλάδος ότι η άρνηση εγγραφής του σωματείου “Σπίτι Mακεδονικού Πολιτισμού” αποτελούσε παρεμπόδιση της ελευθερίας του συνεταιρίζεσθαι όπως αυτή διασφαλίζεται από το Άρθρο 11 της Eυρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Aνθρώπου.

84. H ECRI ενθαρρύνει τις ελληνικές αρχές να λάβουν περαιτέρω μέτρα προς την κατεύθυνση της αναγνώρισης της ελευθερίας του συνεταιρίζεσθαι και της ελευθερίας της έκφρασης των μελών των Mακεδονικών και Tουρκικών κοινοτήτων που ζουν στην Eλλάδα».

Hνωμένα Έθνη. Διεθνές Σύμφωνο για τα ατομικά και πολιτικά δικαιώματα. (CCPR) Eπιτροπή Aνθρώπινων Δικαιωμάτων. Kαταληκτικές παρατηρήσεις EΛΛAΣ, 31 Mαρτίου 2005.

«20 ...η Eπιτροπή σημειώνει με ανησυχία την προφανή απροθυμία της κυβέρνησης να επιτρέψει σε οποιεσδήποτε ιδιωτικές ομάδες ή ενώσεις να χρησιμοποιούν τίτλους ενώσεων που περιλαμβάνουν την ονομασία “τουρκικός” ή “μακεδονικός”, απροθυμία που έχει τη βάση της στον ισχυρισμό του Kράτους μέλους ότι δεν υπάρχουν άλλες θρησκευτικές ή γλωσσικές μειονότητες στην Eλλάδα εκτός από τους Mουσουλμάνους στη Θράκη. Tο κράτος μέλος πρέπει να αναθεωρήσει την πρακτική του στη βάση του Άρθρου 27 του Συμφώνου».

Hνωμένα Έθνη. Eπιτροπή για τα Oικονομικά, Kοινωνικά και Mορφωτικά Δικαιώματα 33η Συνεδρίαση (26 Aπριλίου-14 Mαΐου 2004).

«31. H Eπιτροπή καλεί το συμβαλλόμενο κράτος να επανεξετάσει τη θέση του όσον αφορά στην αναγνώριση άλλων εθνοτικών, θρησκευτικών ή γλωσσικών μειονοτήτων που ενδέχεται να υπάρχουν στο έδαφός του, σύμφωνα με τα διεθνώς αναγνωρισμένα πρότυπα, και το καλεί να κυρώσει τη Σύμβαση Πλαίσιο του Συμβουλίου της Eυρώπης για την Προστασία των Eθνικών Mειονοτήτων (1995)».

Στρουθοκάμηλοι όλης της χώρας, μας έχουν πάρει είδηση.


Oι συνεντεύξεις της ημέρας στον Flash 9.61


ΠΕΜΠΤΗ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ 1999

Μιλά στον FLASH:

* ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ (υπουργός Εξωτερικών).


Στην εκπομπή που παρουσίασε ο Χρήστος Μαχαίρας 10.00-11.00


ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ (υπουργός Εξωτερικών).

(…)

(αυτό που λειτούργησε ως casus belli στην Ελλάδα ήταν δυο δηλώσεις στην συνέντευξη σας στο ΚΛΙΚ, η μια είναι η δήλωση σας ότι δεν σας ενδιαφέρει αν η μειονότητα θα λέγεται τουρκική, πομακική, θρακική ή όπως αλλιώς, αρκεί να μην διαταράσσει τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα και η δεύτερη ήταν η παραδοχή σας ότι υπάρχουν πολλοί μουσουλμάνοι στην Ελλάδα τουρκικής καταγωγής)

“Αυτές είναι απλές αλήθειες οι οποίες δεν έχουν ειπωθεί πρώτα από μένα, αλλά βεβαίως δεν έχω και κανένα πρόβλημα να τις υπερασπιστώ έστω και αν ήταν μόνο από μένα, διότι εγώ θεωρώ ότι εθνικό μας συμφέρον είναι να προασπίσουμε τα σύνορα μας, την εδαφική μας ακεραιότητα. Από κει και πέρα τα άλλα είναι για μένα δευτερεύουσας σημασίας.”


(είναι δευτερεύουσας σημασίας ο αυτοπροσδιορισμός της μειονότητας ως τουρκικήςWink

“Ναι ακριβώς. Πρώτα από όλα έχουμε ως κυβερνήσεις εμείς και παλαιότερα χρησιμοποιήσει αυτόν τον όρο, της τουρκικής μειονότητας κατά καιρούς, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια του ψυχρού πολέμου, όταν ο φόβος για τη μειονότητα ήταν να ταυτιστεί με την κομμουνιστική Βουλγαρία η ελληνική κυβέρνηση χρησιμοποιούσε τον όρο τουρκική μειονότητα για να την ταυτίσει με την Τουρκία που ήταν τότε η ΝΑΤΟϊκή σύμμαχος χώρα. Εν πάση περιπτώσει όμως θεωρώ ότι το πρόβλημα δεν είναι αυτό, είναι ότι αν κάποιος έλληνας πολίτης αισθάνεται ότι είναι μιας ή μιας άλλης εθνικότητας, οι διεθνείς συμβάσεις του επιτρέπουν και η Ελλάδα είναι μια χώρα που σέβεται τις διεθνείς συμβάσεις, αυτό να το κάνει, να θεωρείται ότι είναι έλληνας στην καταγωγή, ότι είναι βλάχος στην καταγωγή...”

(μπορεί να αυτοπροσδιοριστεί δηλαδή)

“Ναι υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Το πρόβλημα στα Βαλκάνια δεν είναι αν ο άλλος τι αισθάνεται ποια είναι η καταγωγή του, αλλά είναι ότι αυτό αν συνδυάζεται με αλλαγές συνόρων και εκεί είναι που η Ελλάδα έχει θέσει ως καθοριστικό όρο να μην αλλάξουν τα σύνορα στα Βαλκάνια. Δώσαμε τη μάχη μας αυτή την περίοδο, αυτούς τους 3 μήνες κατά τη διάρκεια της κρίσης στο Κόσοβο ακριβώς για να μην αλλάξουν τα σύνορα στη Γιουγκοσλαβία. Ντε φάκτο βεβαίως αυτή τη στιγμή είναι κάτω από την αιγίδα του ΟΗΕ το Κόσοβο, όμως τυπικά είναι ακόμα το Κόσοβο εντός των συνόρων της Γιουγκοσλαβίας. Γιατί το κάναμε αυτό; Το κάναμε γιατί ακριβώς θεωρούσαμε ότι γύρω από την οποιαδήποτε μειονότητα δεν μπορούν να γίνουν αλλαγές συνόρων. Ασχέτως του πως θα ονομαστεί ο ένας, είτε έτσι, είτε αλλιώς, αυτό το πρόβλημα δεν μπορεί να εγερθεί, η αλλαγή των συνόρων δεν μπορεί να εγερθεί γύρω από το θέμα της μειονότητας.”

(σε αυτό το πλαίσιο θα μπορούσε ο αυτοπροσδιορισμός της μειονότητας στη Θράκη να επιτραπεί από το ελληνικό κράτοςWink

“Σας είπα υπάρχουν διεθνείς συμβάσεις. Είναι πολύ πιθανόν κάποια στιγμή να αναγκαστούμε να το δεχτούμε. Από το συμβούλιο της Ευρώπης π.χ. τα δικαστήρια, αυτή τη στιγμή η Τουρκία είναι στα δικαστήρια του συμβουλίου της Ευρώπης με μαζικές παραβιάσεις σε σχέση με την Κύπρο, κάτι το οποίο δείχνει την ορθότητα της ελληνικής και κυπριακής εξωτερικής πολιτικής στο να εμμένει ακριβώς στις διεθνείς συμβάσεις και στο διεθνές δίκαιο και εμείς πρέπει να συμμορφωθούμε σε αυτό το διεθνές δίκαιο εκεί όπου υπάρχουν πιθανότητες να βρεθούμε εν αδίκω.”

(αυτό δεν δημιουργεί ένα κενό στον τρόπο που αντιμετώπισε σύσσωμος ο ελληνικός πολιτικός κόσμος την ενέργεια των 3 μουσουλμάνων βουλευτών από τη ΘράκηWink

“Σαφώς. Συμφωνώ απόλυτα. Θεωρώ ότι ήταν λάθος αυτή η σκληρή αντίδραση απέναντι σε αυτή την λογική, η οποία συγκυριακά συνέπεσε βεβαίως με τη συνέντευξη, διότι εγώ την είχα δώσει πολύ νωρίτερα από τις δηλώσεις τους, όμως θεωρώ ότι μια δήλωση φόβου και πανικού απέναντι στο ότι κάποιοι θεωρούν ότι έχουν τουρκική καταγωγή, όταν πράγματι κατά πάσα πιθανότητα έχουν τουρκική καταγωγή και θεωρούν ότι αυτό είναι κάτι το οποίο θέλουν να το πουν, θέλουν να το δηλώσουν, θέλουν να ταυτιστούν με αυτή τους την καταγωγή, θεωρώ ότι αυτό είναι κάτι το οποίο δεν θα πρέπει να μας φοβίζει, αυτό είναι που εγώ θέλω να περάσω στην κοινή γνώμη. Δεν θα πρέπει αυτό το πράγμα να μας φοβίζει.

Αυτό που πολλές φορές ξεχνάμε είναι ότι η μουσουλμανική μειονότητα, συνολικά μιλάω, γιατί υπάρχουν καταγωγές διαφορετικές μέσα στη μουσουλμανική μειονότητα, εμείς βεβαίως κάνουμε και εγώ θεωρώ ουσιαστικό λάθος πολιτικής μας, να ταυτίζουμε όλους τους μουσουλμάνους ως μια μειονότητα. Βεβαίως η συνθήκη της Λωζάνης μιλάει για μουσουλμανική μειονότητα, αλλά αυτή η μουσουλμανική μειονότητα έχει και τις εθνoτικές καταγωγές, υπάρχουν τσιγγάνοι οι οποίοι έχουν μια ιδιαίτερη συνείδηση, είναι οι πομάκοι, δεν είναι όλοι τούρκοι. Άρα λοιπόν εμείς τους ταυτίζουμε ως μια ενιαία μειονότητα και θεωρώ και αυτό ως ένα αρνητικό στοιχείο για την πολιτική μας, αλλά θέλω να υπενθυμίσω και κάτι ακόμα, ότι όλη η μουσουλμανική μειονότητα είναι 1,2% περίπου του πληθυσμού των ελλήνων πολιτών. Αν θα φοβηθούμε ότι μέσα στο 1% υπάρχει ένα 0,5 ή 0,3% οι οποίοι θεωρούν τους εαυτούς τους τούρκους και ότι αν το πουν αυτό έχουμε τεράστιο εθνικό πρόβλημα νομίζω ότι θα πνιγούμε μέσα σε μια σταλιά νερό.

Νομίζω δηλαδή ότι έχουμε κάθε συμφέρον εμείς, η Ελλάδα να προβάλει ότι ακριβώς δεν έχει να φοβηθεί, ότι η Ελλάδα είναι η δημοκρατική χώρα, ότι η Ελλάδα είναι εκείνη η χώρα στα Βαλκάνια που μπορεί να αντιμετωπίσει με τον πιο ήρεμο και τον πιο δημοκρατικό τρόπο τα όποια μειονοτικά θέματα υπάρχουν. Θέλω να τονίσω κάτι και από την άλλη πλευρά. Σκεφτείτε αν εσείς ήσασταν μουσουλμάνος στη Θράκη και μιλάγατε τουρκικά και αισθανόσασταν και βλέπατε ότι είχατε μια τουρκική καταγωγή. Αν η πολιτεία στην οποία ζούσατε σας έλεγε ότι όχι δεν είσαστε τουρκικής καταγωγής, εγώ θα σου επιβάλω την ταυτότητα σου. Ποια θα ήταν η φυσιολογική σου αντίδραση; Να αποξενωθείς από αυτή την πολιτεία. Αν όμως αυτή η πολιτεία έρθει και πει “φίλε αισθάνεσαι έτσι, με γειά σου και με χαρά σου. Δεν έχω κανένα πρόβλημα, απλώς εγώ θέλω να είσαι σοβαρός πολίτης, σύμφωνα με τους νόμους μας, σύμφωνα με την ελληνική πολιτεία να σέβεσαι το νόμο. Έχεις τις υποχρεώσεις σου, έχεις τα δικαιώματα σου”. Νομίζω ότι αυτός ο άνθρωπος θα αισθανόταν πολύ πιο έλληνας ως έλληνας πολίτης, παρά να αισθανθεί ότι θα πρέπει να κινηθεί ενάντια στην ελληνική πολιτεία για να μπορεί να βρει την ταυτότητα του ή το δίκιο του.”


(θα λέγατε το ίδιο και για άλλες μειονότητες, θα λέγατε το ίδιο και για την αυτοπροσδιοριζόμενη ως μακεδονική μειονότητα, γιατί οι 3 βουλευτές ζητούσαν αναγνώριση και της μακεδονικής μειονότητας)

“Εδώ συνδέεται με ένα άλλο θέμα το οποίο έχει μια άλλη επιπλοκή. Καταρχήν ο όρος μακεδονία συνδέεται με ελληνικό έδαφος, με ελληνική παράδοση και άρα υπάρχει ένα άλλου είδους προβλήματος διότι κάλλιστα μπορεί να σου πει ο θεσσαλονικιός ελληνικής καταγωγής ότι εγώ είμαι ο μακεδόνας. Άρα λοιπόν μπαίνουμε σε ένα άλλο θέμα, να μην το ανοίξουμε γιατί είναι πολύπλοκο, αλλά γι αυτό νομίζω ότι υπάρχει μια άλλη διάσταση. Όμως η διάσταση την οποία εγώ δίνω είναι ότι αυτός ο οποίος αισθάνεται ότι είναι αυτής της καταγωγής η Ελλάδα δεν έχει να το φοβηθεί αυτό και θέλω να τονίσω επίσης ότι δεν το λέω αυτό ως μια θεωρητική άσκηση δικιά μου, ως μια σκέψη δικιά μου. Είναι η πιο δεδομένη πρακτική, η οποία πραγματικά επιτρέπει να ενσωματωθούν μειονότητες σε όλη την Ευρώπη, σε άλλες χώρες όπως Καναδάς, Αυστραλία, ΗΠΑ, όπου ακριβώς αυτή η αντιμετώπιση εκτονώνει τα όποια προβλήματα θα μπορούσαν να υπάρξουν και επιτρέπει πραγματικά να ανθήσουν οι δημοκρατικοί θεσμοί και η αίσθηση αυτών των ανθρώπων ότι βρίσκονται και είναι πολίτες αυτής της χώρας.

Σκεφτείτε δηλαδή αν του έλληνα της Αλβανίας και του έλληνα της Αμερικής του έλεγαν ότι δεν μπορείς να πεις ότι είσαι έλληνας, εγώ σε κατατάσσω ότι είσαι της οθωμανικής αυτοκρατορίας ή είσαι ορθόδοξος, αλλά δεν είσαι έλληνας, ποια θα ήταν η αντίδραση ενός έλληνα. Όταν υπάρχει αυτή η δυνατότητα να εκφραστεί αυτός ο άνθρωπος όπως αισθάνεται νομίζω ότι από κει πέρα εφόσον είναι μέσα στα πλαίσια του νόμου θα είναι πολύ σημαντικό. Νομίζω ότι θα πρέπει αυτά τα πράγματα να τα ξεπεράσουμε για να μιλάμε για τα ουσιώδη στις ελληνοτουρκικές μας σχέσεις και να μην πανικοβαλλόμαστε με θέματα τα οποία είναι πασιφανή και αυτονόητα.”


Επιστροφή στην κορυφή
ΡΕΠΟΡΤΕΡ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Σεπ 06, 2009 7:51 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Θα προχωρήσω στην «κατασκευή» ενός Αρχείου για το Γ. Παπανδρέου και τα στελέχη του: Ιδιαίτερα εκείνα που προβάλλοντα αφηνιασμένα από τα ΜΜΕ.


Αρχίσουμε με τον Χρυσοχοϊδη:


Μια παλιά, κυνική συνέντευξη του κ.Χρυσοχοίδη.
Την ξαναθυμίζουμε, επειδή παραμένει πάντα καινούργια.


Ο κ.ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ ΔΙΑΔΟΧΟΣ ΤΟΥ κ. ΜΥΛΛΕΡ;


Η συνέντευξη που έδωσε ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ στο
δημοσιογράφο κ.Παπαχελά, στο ΒΗΜΑ της Κυριακής,28/11/2004,
είναι μια σκέτη πρόκληση δουλικότατου φιλοαμερικανισμού.


Και όπως τονίζει το ΠΟΝΤΙΚΙ, που τη σχολίασε καυστικά,
« …οι κυνικές τοποθετήσεις του, ξεπέρασαν ακόμη και τις ωμές
φιλοαμερικάνικες θέσεις του κ.Επίτιμου…»


Μεταφέρουμε μερικές αποκαλυπτικότατες φράσεις του,(όπως ΑΚΡΙΒΩΣ δημοσιεύτηκαν στο ΒΗΜΑ), που μας παραπέμπουν στα χρόνια της τουρκοκρατίας.

Τότε που όλοι οι κοτζαμπάσηδες και μερικές μάνες τρομαγμένες συμβούλευαν τα παιδιά τους:


«Βασίλη κάτσε φρόνιμα, να γίνεις νοικοκύρης…»

--------------------------------------------------------------------------------------
Ο γραμματέας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτηρίζει τον αντιαμερικανισμό «εθνικό σπορ» .
ΤΟ ΒΗΜΑ , 28-11-2004 - A. ΠΑΠΑΧΕΛΑΣ

«Ας τελειώνουμε με τα εύκολα άλλοθι. Από τη μια κατηγορούμε τον ξένο παράγοντα για παρεμβάσεις και από την άλλη απαιτούμε από τις ξένες δυνάμεις να μας λύσουν τα προβλήματα. H πορεία των εθνικών θεμάτων είναι επιτυχής όταν εγκαταλείπουμε το σύνδρομο του "όλα ή τίποτα".
"Ο μύθος του κακού και αφελούς Αμερικανού, όσο αναπαράγεται, απλώς εκτονώνει το αίσθημα μειονεξίας εκείνων που εξακολουθούν πεισματικά να βλέπουν την Ελλάδα σαν ψωροκώσταινα".


« Ο αντιαμερικανισμός έχει γίνει το εθνικό μας σπορ μετά το ποδόσφαιρο..»


"Από τη μια ζούμε αμερικανικά, χωρίς όμως να έχουμε υιοθετήσει τα θετικά στοιχεία και πρότυπα του αμερικανικού τρόπου ζωής, και από την άλλη αποδίδουμε στην Αμερική όλα τα κακά της μοίρας μας.
Για να το πούμε καθαρά, όταν εισβάλλει ο αντιαμερικανισμός ή οποιαδήποτε θυμική και ισοπεδωτική προσέγγιση στην εξωτερική πολιτική, τότε αυτό μπορεί να αποβεί καταστρεπτικό για τα συμφέροντα της χώρας»
«H Ελλάδα δεν απειλείται από όποια ονομασία κι αν πάρει η γειτονική χώρα.

"H οικονομική συνεργασία και η ανάπτυξη αυτής της περιοχής είναι ο μόνος τρόπος για να εξαλειφθούν και οι όποιες ακραίες τάσεις παρατηρούνται σε ορισμένους εθνικιστικούς κύκλους της γειτονικής χώρας".
----------------------------------------------------------------------------------------------
Χωρίς κανένα άλλο δικό μας σχόλιο.
Μια απορία μόνο:

Το επίσημο ΠΑΣΟΚ, συμφωνεί με τις θέσεις του Γραμματέα του;
Για να ξέρουμε δηλαδή πόσο ΒΑΘΕΙΑ έχει σαπίσει ο κόσμος της πολιτικής


Στέφανος Ληναίος -- 3.12.04 .



Περιέχονται και άλλα στη συζήτηση ΕΔΩ:

http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?p=17942#17942



Για το ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ επίσης: ΕΔΩ:


http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?p=20103#20103





Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΠΡΕΣΒΗΣ... κ. ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ..!!!

=======================================
Μια συνέντευξη που δεν θα ξεχαστεί ποτέ.
Η συνέντευξη που έδωσε ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ κ. Χρυσοχοίδης, στο δημοσιογράφο κ. Παπαχελά, πριν από 5 χρόνια, στο ΒΗΜΑ της Κυριακής, 28/11/04 ήταν μια σκέτη πρόκληση δουλικότατου φιλοαμερικανισμο
ύ.

Και όπως τονίζει το ΠΟΝΤΙΚΙ, που τη σχολίασε καυστικά,
«…οι κυνικές τοποθετήσεις του ξεπέρασαν ακόμη και τις ωμές
φιλοαμερικάνικες θέσεις του κ. Επίτιμου…»


Σημειώνουμε μερικές αποκαλυπτικότατες φράσεις του, (όπως ΑΚΡΙΒΩΣ
δημοσιεύτηκαν στο ΒΗΜΑ) που μας παραπέμπουν στα χρόνια της τουρκοκρατίας.
Τότε που όλοι οι κοτζαμπάσηδες και μερικές μάνες
τρομαγμένες, συμβούλευαν τα παιδιά τους:
«Βασίλη κάτσε φρόνιμα, να γίνεις νοικοκύρης…»
Και σε εκσυγχρονισμένη "μετάφραση": " Αν θέλεις να προκόψεις, κόψε τις απόψεις.."
--------------------------------------------------------------------------------------
«Ο γραμματέας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτηρίζει τον αντιαμερικανισμό «εθνικό σπορ»
ΤΟ ΒΗΜΑ , 28-11-2004 -
A. ΠΑΠΑΧΕΛΑΣ

«Ας τελειώνουμε με τα εύκολα άλλοθι.
Από τη μια κατηγορούμε τον ξένο παράγοντα για παρεμβάσεις και από την άλλη απαιτούμε από τις ξένες δυνάμεις να μας λύσουν τα προβλήματα. H πορεία των εθνικών θεμάτων είναι επιτυχής όταν εγκαταλείπουμε το σύνδρομο του "όλα ή τίποτα".Ο μύθος του κακού και αφελούς Αμερικανού, όσο αναπαράγεται, απλώς εκτονώνει το αίσθημα μειονεξίας εκείνων που εξακολουθούν πεισματικά να βλέπουν την Ελλάδα σαν ψωροκώσταινα.

«Ο αντιαμερικανισμός έχει γίνει το εθνικό μας σπορ μετά το ποδόσφαιρο. Από τη μια ζούμε αμερικανικά, χωρίς όμως να έχουμε υιοθετήσει τα θετικά στοιχεία και πρότυπα του αμερικανικού τρόπου ζωής, και από την άλλη αποδίδουμε στην Αμερική όλα τα κακά της μοίρας μας.

Για να το πούμε καθαρά, όταν εισβάλλει ο αντιαμερικανισμός ή οποιαδήποτε θυμική και ισοπεδωτική προσέγγιση στην εξωτερική πολιτική, τότε αυτό μπορεί να αποβεί καταστρεπτικό για τα συμφέροντα της χώρας».

«H Ελλάδα δεν απειλείται από όποια ονομασία κι αν πάρει η γειτονική χώρα. H οικονομική συνεργασία και η ανάπτυξη αυτής της περιοχής είναι ο μόνος τρόπος για να εξαλειφθούν και οι όποιες ακραίες τάσεις παρατηρούνται σε ορισμένους εθνικιστικούς κύκλους της γειτονικής χώρας.
----------------------------------------------------------------------------------------------
Χωρίς κανένα άλλο δικό μας σχόλιο. Μια απορία μόνο:Το επίσημο ΠΑΣΟΚ,συμφωνεί με τις θέσεις του πρώην Γραμματέα του και νυν πρωτοκλασάτου στελέχους του;
Για να ξέρουμε δηλαδή πόσο ΒΑΘΕΙΑ έχει σαπίσει ο κόσμος της πολιτικής…


19.3.09 .





Διαβάστε και πώς ψηφίζουν οι ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

ΕΔΩ:

http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=1723


Επιστροφή στην κορυφή
Βήχος Χαράλαμπος



Ένταξη: 30 Οκτ 2008
Δημοσιεύσεις: 144
Τόπος: Ν .Σμύρνη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Σεπ 06, 2009 10:37 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Αλιευτής έγραψε:
Για τον εφιάλτη του ηλεκτρονικού φακελώματος διαβάστε
Και ΕΔΩ:


http://orthodox-watch.blogspot.com/2009/09/1814.html



Οι συνέπειες του χαράγματος και η σχέση του με τον ΑΜΚΑ





Ορθοδοξο παρατηρητηριο έγραψε:



Έτσι μοιάζει κάπως με τον αντίχριστο. Όπως εκείνος κρύβει το βδελυρό του όνομα πίσω από τον αριθμό 666, ετσι κι αυτός κρύβει το όνομά του και γίνεται ενας απρόσωπος, παγκόσμιας ισχύος, αριθμός


Μονο που το ονομα του δεν ειναι κρυφό πιά

Οσοι ασχολουνται βαθεια με αυτα τα πραγματα το βρισκουν

Εγω με το φιλο μου το Γεροντα απο την Κορινθο
το εχουμε βρει ( αυτος δλδ Laughing )

Ονομαζετε Δανιηλ Ροζενταλ
ειναι γραμμενο στις Γραφες
οσο ομως και να ψαξετε δεν θα το βρειτε...



Μην ξεχνατε το ονομα του αδελφια...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Σεπ 06, 2009 10:38 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
http://olympia.gr/2009/09/06/pasok-elections-2009/#more-5889


Όλο το σχέδιο δράσης του ΠΑΣΟΚ. Ειλικρινές και εφαρμόσιμο.


Είναι ίσως η πρώτη φορά μεταπολεμικά που ένα κόμμα είναι σε τροχιά εξουσίας (έστω και αν δεν έχει ανακοινώσει ολοκληρωμένο πρόγραμμα), βασιζόμενο σε απόλυτη ειλικρίνεια για τις ενέργειες που πρόκειται να κάνει. Για πρώτη φορά λοιπόν, συνοψίζουμε ισχύουσες δηλώσεις στελεχών της Μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης και του ηγέτη της προκειμένου να έχουμε μια εικόνα των πυλώνων διακυβέρνησης από τον Γεώργιο Παπανδρέου.


Διεθνείς σχέσεις: Επαναφορά στους παραδοσιακούς συμμάχους (ΝΑΤΟ).

Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν έκρυψε ποτέ τη διαφωνία του στα ανοίγματα με Ρωσία και Κίνα, ενώ εξέφρασε ανοιχτά την υποστήριξη του στο σχέδιο Ανάν.


Ο ΓΑΠ αναμένεται να επαναδιαπραγματευτεί το θέμα του αγωγού καθότι συνδέεται άμεσα με το θέμα της Θράκης (όπως θα δούμε παρακάτω) ενώ έχει δηλώσει ανοιχτά ότι θα επιχειρήσει να ακυρώσει τις συμφωνίες για τον ΟΛΠ με την Κίνα. Η συμφωνία για το λιμάνι του ΟΛΘ όπως αποκαλύψαμε, ακυρώθηκε με πρόσχημα τα επεισόδια του Δεκέμβρη.

Χαρακτηριστικό
της αποφασιστικότητας του ΓΑΠ είναι και η πρόσφατη συνάντηση του με τον Κινέζο πρωθυπουργό κατά την οποία αναφέρθηκε μόνο σε θέματα “πράσινης ανάπτυξης” αποφεύγοντας οποιαδήποτε μνεία στα μνημόνια ΕλληνοΚινεζικής συνεργασίας. Ο πρόεδρος του κινήματος προτιμά τη Νατοϊκή εύνοια αντί όποιων οικονομικών απολαβών μέσω των συμφωνιών με εχθρικές προς το ΝΑΤΟ χώρες.

Η στήριξη στο σχέδιο Ανάν είναι καθέδραν δεδομένη.
Δεν είναι τυχαία η αμεσότητα με την οποία ο ΓΑΠ εκδήλωσε τη στήριξη του αφού είναι αδύνατον να πρόλαβε να διαβάσει τις χιλιάδες σελίδες του σχεδίου μέσα σε λίγες ώρες. Η συμβολική αυτή στήριξη ήταν δείγμα εμπιστοσύνης στις επιταγές ΗΠΑ – Βρετανίας έστω και αν παρέβει τις δημοκρατικές διαδικασίες. Ο ΓΑΠ θα στηρίξει εκ νέου την επαναφορά του σχεδίου στα πλαίσια Δυτικοστρεφούς πολιτικής έστω και αν ο λαός δείχνει να μην κατανοεί τη σκοπιμότητα αυτή. O ΓΑΠ άλλωστε δεν έχει κρύψει την απέχθεια του στις πιέσεις της “πλειοψηφίας”:
Oι πολιτικοί, δεν είναι εδώ για να εκφράζουν τον μέσο όρο ούτε για να σύρονται από τις πλειοψηφίες. Aλίμονο. Tότε θα κάναμε μια καλή δημοσκόπηση για κάθε θέμα μικρό ή μεγάλο και θα είχαμε τις λύσεις. (Γιώργος Α. Παπανδρέου, ΚΛΙΚ 1999)


Η πολιτική των αγωγών και της προσέγγισης με τη Ρωσία θα αλλάξει άρδην με την παρουσία του ΓΑΠ στο τιμόνι της χώρας. Σε αυτό συμβάλλουν και οι θέσεις που έχει διατυπώσει ο ΓΑΠ αλλά και επιφανή στελέχη του ΠΑΣΟΚ για το μέλλον της Θράκης και των κατοίκων της.

“Κοσσοβοποίηση” της Θράκης


Η λήξη της στρατηγικής συμμαχίας με τη Ρωσία είναι επιτακτική απαίτηση των συμμάχων που ο ΓΑΠ δείχνει να συμμερίζεται, ακόμα και αν αυτή η απόφαση στερήσει οικονομικούς πόρους από τη χώρα. Η γεωστρατηγική θέση της Θράκης όμως είναι πολύτιμη για την προώθηση των Ρωσικών συμφερόντων γεγονός που οι σύμμαχοι θέλουν να αποτρέψουν με μια σίγουρη και μόνιμη λύση. Λύση που δεν θα στηρίζεται στις διαθέσεις της εκάστοτε Ελληνικής πολιτικής ηγεσίας αλλά θα ελέγχεται από τη συμμαχία στα πρότυπα του Κοσσυφοπεδίου. Γι’ αυτό και υπάρχει η σχετική κινητικότητα στη μειονότητα αλλά και οι γενναίες δηλώσεις του ΓΑΠ και των στελεχών του στο πρόσφατο παρελθόν:

Δήλωση Γιώργου Παπανδρέου (ΥΠΕΞ) στον Θωμά Σάρα (επ. Πατρίδες 1999):
“Προσωπικά πιστεύω ότι είναι καλύτερα να έχουμε μερικά στρέμματα γηs λιγότερα από εκείνα που μαs ανήκουν, και να κοιμόμαστε τα βράδια ήσυχοι και ασφαλείs, παρά να έχουμε ότι μαs ανήκει και να μην μπορούμε να κλείσουμε μάτι από τον κίνδυνο κάποιαs ξαφνικήs επίθεσηs κακόβουλων γειτόνων εναντίον μαs.”


Αντρίκια και ξεκάθαρη δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου που δεν αφήνει περιθώρια για παρερμηνείες.
Όπως άλλωστε ξεκάθαρες οι δηλώσεις του για την ύπαρξη “Τουρκικής μειονότητας” στη Θράκη. Πρακτικά λοιπόν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ ετοιμάζουν το ιδεολογικό υπόβαθρο κατά τα πρότυπα του Κοσόβου:


Τσετίν Μαντατζή (Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ξάνθης):


«Η τουρκική μειονότητα της Θράκης» που είναι «αναπόσπαστο κομμάτι του μεγάλου τουρκικού έθνους»
Αχμέτ Χατζηοσμάν (Ομοίως): Κατά τα πρότυπα του Κοσσυφοπεδίου μαζί με τον κύριο Μαντατζή και την κυρία Καραχασάν προετοιμάζουν την πολιτιστική γενοκτονία των γηγενών Πομάκων, όπως οι Κοσσοβάροι προετοίμασαν την εξόντωση των Ρομά, των Τουρκόφωνων και άλλων μειονοτήτων ώστε να διεκδικήσουν συμπαγή παρουσία που εγγυάται ανεξαρτησία και αλλαγή συνόρων. Η στήριξη της ηγεσίας του κινήματος είναι ξεκάθαρη δεδομένου ότι επέτρεψε στους δύο βουλευτές να εγκαλέσουν το ιστορικό στέλεχος Α. Κακλαμάνη ακόμα και σε αντιπολιτευτική επερώτηση για την πολιτιστική γενοκτονία των Πομάκων, υπέρ των Τουρκικών μεθοδεύσεων. Έκτοτε, τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ έπαψαν να αχολούνται με οτιδήποτε αμφισβητεί την ομοιογένεια της μειονότητας που θεωρείται de facto “Τουρκική”.


Να μη λησμονούμε ότι ο ΓΑΠ ήταν από τους πρωτεργάτες στήριξης των Νατοϊκών βομβαρδισμών στο Κοσσυφοπέδιο,
όπου με αριστοτεχνικό τρόπο (στα πρότυπα της Γερμανικής διπλωματίας) απέκρυψε τις πραγματικές προθέσεις της συμμαχίας για αλλαγή συνόρων λέγοντας:

“Γιατί το κάναμε αυτό; Το κάναμε γιατί ακριβώς θεωρούσαμε ότι γύρω από την οποιαδήποτε μειονότητα δεν μπορούν να γίνουν αλλαγές συνόρων. Ασχέτως του πως θα ονομαστεί ο ένας, είτε έτσι, είτε αλλιώς, αυτό το πρόβλημα δεν μπορεί να εγερθεί, η αλλαγή των συνόρων δεν μπορεί να εγερθεί γύρω από το θέμα της μειονότητας.(1999)”

Τώρα γνωρίζουμε βέβαια όλοι ότι υπάρχει αλλαγή συνόρων. Άρα οι δηλώσεις του τότε ΥΠΕΞ ήταν ένα αριστοτεχνικό εφεύρημα για να αμβλύνει τις αντιδράσεις. Η χρήση των μειονοτήτων μπορεί κάλλιστα να οδηγήσει σε αλλαγή συνόρων. Οι ίδιες δηλώσεις μπορούν να έχουν εφαρμογή και σε περίπτωση που υπάρξει συμμαχική απαίτηση για εκχώρηση Εθνικής κυριαρχίας προς όφελος της συμμαχίας. Γι’ αυτό και η καλλιέργεια μειονοτήτων ώστε να μην εξαναγκασθούμε σε πιο επώδυνες καταστάσεις όπως η Σερβία σε περίπτωση σύγκρουσης συμμαχικών – εθνικών συμφερόντων.

Σκόπια – Σλαβική Μειονότητα

Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και οι δηλώσεις του ιδίου και συνεργατών του για την ύπαρξη Μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα. Δυστυχώς η πλειοψηφία των Ελλήνων δε μπορεί να εκτιμήσει την ειλικρίνεια των θέσεων, εξαναγκάζοντας σε απομάκρυνση βασικών συμβούλων (όπως ο κύριος Βαλλιανάτος) για ψηφοθηρικούς λόγους. Η αναγνωριση αλλά ιδιαίτερα ο επαναπατρισμός Σλάβων Μακεδόνων όπως με θάρρος δήλωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος είναι σε απόλυτη σύμπνοια με τις σαφείς δηλώσεις του ΓΑΠ το 1999:

“παρά να τη σπρώξουμε με την άρνησή τηs αποδοχήs μαs στα σλαβόφωνα κράτη τηs περιοχήs, όπωs η Βουλγαρία και η Σερβία” αναφερόμενος στην άρνηση αναγνώρισης του γειτονικού κράτους.

Σήμερα βέβαια γνωρίζουμε ότι το κρατίδιο των Σκοπίων είναι κόκκινο πανί τόσο για τη Σερβία όσο και για τη Βουλγαρία, αλλά βρήκε στοργική αγκαλιά στις ΗΠΑ.
Ο ΓΑΠ βεβαίως γνώριζε αυτή την εξέλιξη αλλά για λόγους ανωριμότητας του Ελληνικού λαού συνέχισε την πολιτική του “κομμουνιστικού μπαμπούλα” – Σλαβικού άξονα. Η επερχόμενη λοιπόν αναγνώριση και επαναπατρισμός της μειονότητας εγγυάται την έμπρακτη προάσπιση των συμμαχικών συμφερόντων, υπό την αιγίδα της ηγετικής φυσιογνωμίας του Γεωργίου Παπανδρέου.

Ο Παπανδρέου άλλωστε δεν συμφώνησε ποτέ του με το Βέτο που άσκησε η Ελλάδα για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ αφού θεώρησε την πράξη εχθρική προς τη συμμαχία.

Οικονομία – Ανάπτυξη – Απασχόληση


Η Άρνηση του Γιώργου να τραβήξει το σκοινί στο θέμα Siemens σημειοδοτεί την προσπάθεια εξισορρόπησης Γερμανικών – Αμερικανικών συμφερόντων στην Ελληνική οικονομία. Ενώ για τους Αμερικάνους η Ελλάδα είναι η απόληξη ενός κακού σπυριού στα Βαλκάνια, για τους Γερμανούς ήταν η ιδανική αγελάδα για άρμεγμα των πόρων της ΕΕ υπό μορφή δανεισμού και υπερτιμολογήσεων από Γερμανικές εταιρείες. Το σύστημα Σημίτη λοιπόν είχε δομηθεί έτσι ώστε να διευκολύνει τις εκροές δημοσίου χρήματος προς τα Γερμανικά ταμεία. Γύρω από αυτό είχε στηθεί ένα οργανωμένο παρακράτος που ξεκινούσε από τρομοκρατικές ομάδες, κοινό έγκλημα και εκδοτικά συμφέροντα προκειμένου να μην υπάρξει αντίδραση σε κανένα επίπεδο.

Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν είχε σχέση με τα υψηλότερα κλιμάκια του παρακράτους.
Χρησιμοποίησε μόνο τη λούμπεν εκδοχή του για να εμποδίσει τη μαζική εκδήλωση αντιδράσεων κατά τους βομβαρδισμούς του Κοσσυφοπεδίου. Αντίθετα ο Γιώργος Παπανδρέου έχει εκδηλωθεί ανοιχτά υπέρ του νέου πυλώνα της Αμερικάνικης οικονομίας, την “πράσινη ανάπτυξη” ως πυρήνα της νέας οικονομικής πολιτικής. Το επιβεβαίωσε με την πρόσφατη ομιλία του στην Αρχαία Ολυμπία όπου ξεκαθάρισε την εισαγωγή “εναλλακτικών καλλιεργειών” οι οποίες θα είναι φιλικότερες προς το περιβάλλον και θα απαιτούν λίγότερους φυσικούς πόρους. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι λοιπόν ξεκάθαρος και ειλικρινής ασχέτως εάν δεν μιλάει ευθέως για γενετικά τροποποιημένους σπόρους, αφου όποιος έχει μελετήσει τα βασικά στοιχεία της “Πράσινης Ανάπτυξης” γνωρίζει ακριβώς τι είναι το “εναλλακτικό”.

Μπορεί στην Αμερική η επιβολή της Πράσινης Ανάπτυξης να συνάντησε ισχυρότατες αντιδράσεις και να χαρακτηρίστηκε ως η πρώτη εκλογική απάτη του Ομπάμα, στην Ελλάδα όμως θα βρει πρόσφορο έδαφος:

Ο Έλληνας αγρότης είναι εξαθλιωμένος,
δεν στηρίζεται στην επιτυχία της καλλιέργειας αλλά στις επιδοτήσεις – ελεημοσύνες. Πεθαίνει από τα φυτοφάρμακα αδιαμαρτύρητα, χρησιμοποιεί αφειδώς καρκινογόνα λιπάσματα. Δεν έχει λοιπόν κανένα λόγο να αντισταθεί, είναι έτοιμος να φυτέψει οτιδήποτε θα του αποφέρει έσοδα χωρίς πολλές ερωτήσεις.

Η στόχευση λοιπόν του ΓΑΠ είναι απολύτως ρεαλιστική και κατάλληλη για την Ελληνική πραγματικότητα. Οι Αμερικανοί άλλωστε θέλουν διακαώς μια αγροτική χώρα της ΕΕ να “ανοίξει την πόρτα” σε αυτό το νέο εξαγώγιμο Αμερικανικό προϊόν που μπορεί να αποβεί σωτήριο για την Αμερικανική οικονομία.


Η διατήρηση Σημίτη
στο κόμμα δεν κόβει τις γέφυρες με τους Γερμανούς ενώ κρατά στη ζωή τον παρακρατικό μηχανισμό που έχει απομείνει μετά την υπόθεση των “16″ και είναι αρκετά ισχυρός αφού Σέχτες, ΕΑ κλπ δεν έχουν διαλυθεί. Με αυτό τον τρόπο, ο ΓΑΠ θα εξασφαλίσει και την ανοχή της ΕΕ στην προσέγγιση με τις ΗΠΑ, δίνοντας τους μια ιδιότυπη αμνηστεία που θα περιλαμβάνει και τα εδώ φυσικά πρόσωπα των σκανδάλων. Επιπλέον, το παρακράτος είναι πάντα χρήσιμο σε μια εξουσία ακόμα και αν ο λαός είναι έρμαιο παραπληροφόρησης και αποχαύνωσης.

Έχοντας λοιπόν εξασφαλισμένη ασυλία στους βαρώνους – συνεταίρους των Γερμανών, ο ΓΑΠ εξασφαλίζει τον απόλυτο έλεγχο των μέσων ώστε να ασκήσει την πολιτική του χωρίς πιέσεις. Η αυξανόμενη δύναμη του διαδικτύου μπορεί να αποτελέσει μια απειλή, αλλά η Άννα Διαμαντοπούλου ήταν ξεκάθαρη στην τοποθέτηση της, έχοντας δεδομένη την πρόθεση της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ για “διαφάνεια στο διαδίκτυο” που δεν διαψεύσθηκε.


Ολυμπιακή – Τράπεζες – Λιμάνια – ΟΤΕ


Ο ΓΑΠ ξεκαθάρισε
την αμφισβήτηση όλων των συμφωνιών που συνάφθηκαν επί Νέας Δημοκρατίας. Το περιβόητο δείπνο με τους επιχειρηματίες στο σπίτι του Καραμούζη της Eurobank έδωσε το στίγμα δράσης. Για τα λιμάνια αναφερθήκαμε προηγουμένως, ο ΓΑΠ είναι αποφασισμένος να ανακτήσει τον έλεγχο του ΟΛΠ, ενέργεια που δεν φαίνεται δύσκολη αφού και οι Κινέζοι συνειδητοποίησαν ότι η συμφωνία είναι εις βάρος τους λόγω του υπέρογκου τιμήματος (όπως ακριβώς και με τον ΟΛΘ). Μπορεί λοιπόν να είναι εξοργισμένοι από την ανειλικρίνεια του ΓΑΠ κατά την πρόσφατη επίσκεψη αλλά τους δίνεται η μεγάλη ευκαιρία να εξοικονομήσουν κάποια δις Ευρώ που είναι υποχρεωμένοι να πληρώσουν.

Η Ολυμπιακή έχει μνηστήρα από τον κύκλο του ΓΑΠ, τον κυριο Βασιλάκη της Aegean.
Ακόμα λοιπόν και να μη μπορέσει ο ΓΑΠ να βάλλει ευθέως τον κύριο Βγενόπουλο, μπορεί κάλλιστα να μεροληπτήσει υπέρ της Aegean καθιστώντας τη λειτουργία της Ολυμπιακής ασύμφορη. Η κόντρα ΓΑΠ – Βγενόπουλου άλλωστε είναι δεδομένη.

Ο ΟΤΕ είναι ένας πρώτης τάξεως φορέας για να χρηματοδοτηθούν εκλεκτοί του όποιου καθεστώτος, όπως είδαμε επί εποχής Σημίτη.
Ο ΓΑΠ το έχει δηλώσει ότι θα επιδιώξει τον έλεγχο αυτής της “χρυσής αγελάδας”, γιατί με το υπάρχον καθεστώς είναι δύσκολο εως αδύνατο να γίνει χρηματοδότηση ημετέρων.
Οι ιδιωτικές τράπεζες με αιχμή τη eurobank (πλην Μαρφιν) ενθουσιάζονται στην προοπτική εκλογής του ΓΑΠ.

Κοινωνία – μετανάστευση

Έχουμε την κατάργηση των κέντρων μεταναστών. Άλλωστε πολλοί από τους τομείς της πράσινης ανάπτυξης θα απαιτήσουν φτηνά εργατικά χέρια χωρίς ουσιαστικά δικαιώματα. Ο ΓΑΠ γνωρίζει πως η εισροή και χρήση λαθραίων μεταναστών αυξάνει τους δείκτες της οικονομίας. Άλλωστε παρά το συνεχές πλιάτσικο των κυβερνήσεων Σημίτη οι δείκτες ευημερούσαν ακριβώς λόγω της κρατικά ανεκτής δουλείας.

Τα κέντρα μεταναστών (παρά τις κακές συνθήκες διαβίωσης) όπως και η Frontex, αναχαιτίζουν την ανεξέλεγκτη ύπαρξη “κρέατος για το κεφάλαιο”, αφού κάθε μετανάστης καταγράφεται και παρακολουθείται, γεγονός που κάνει το ενδεχόμενο τσιμέντωμα του μετά από κάποιο εργατικό ατύχημα δυσκολότερο.

Ο ΓΑΠ όμως το έχει δηλώσει ανοιχτά, ενώ ενδέχεται να πλήξει και τη λειτουργία της Frontex στα πλαίσια της Νατοϊκής συνεργασίας για το Αιγαίο.

ο δήμαρχος Τήλου, Τάσος Αλιφέρης


Ομοφυλοφιλική κοινότητα:
Ο ΓΑΠ έχει συνδεθεί με τις ενέργειες της αυτοαποκαλούμενης ομοφυλοφιλικής κοινότητας λόγω της συνεργασίας του με τον κυριο Βαλιανάτο. Ο τελευταίος απομακρύνθηκε από την Ιπποκράτους όχι λόγω των θέσεων του για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων αλλά για το Σκοπιανό.

Από την άλλη, ο κύριος Αλιφέρης, δήμαρχος Τήλου υποστηριζόμενος από το ΠΑΣΟΚ σε συνεργασία με την ΟΛΚΕ του κυρίου Βαλιανάτου τέλεσε χαράματα τους περιβόητους γάμους ομοφυλοφίλων.

Ο πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Λιάγκας σε σατυρική φωτοσύνθεση

Ο πολιτευτής του κινήματος κύριος Γιώργος Λιάγκας έκανε ένα βήμα ακόμα ανακοινώνοντας από την εκπομπή του στο ραδιόφωνο του Real ότι το ΠΑΣΟΚ όταν εκλεγεί θα ανοίξει άμεσα και το θέμα υιοθεσίας παιδιών από ομοφυλόφιλα ζευγάρια. Καμμία από τις ανωτέρω ενέργειες δεν είχαν επίσημη αντίδραση από την πλευρά της ηγεσίας του κινήματος, θα ήταν άλλωστε υποκριτικό αφού αυτές οι πολιτικές είναι και το στίγμα των Democrats που αποτελούν σημείο ιδεολογικής αναφοράς για τον Γιώργο Παπανδρέου.

Είναι δεδομένο λοιπόν ότι ο Γιώργος Παπανδρέου δεν θα υπαναχωρήσει παρά τις πιέσεις του συντηρητικού μέρους της Ελληνικής κοινωνίας που διαφωνεί με τους γάμους μεταξύ ατόμων ιδίου φύλου αλλά κυρίως θεωρεί εφιαλτικό το σενάριο υιοθεσίας παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια.

Αποτίμηση προγράμματος

Μπορεί κάποιους να ξενίζουν τα ανωτέρω σαν επίσημες θέσεις του κινήματος ή σαν ευφάνταστα σενάρια. Δεν προξενεί εντύπωση. Στην Ελλάδα έχουμε μάθει να μένουμε “με το στόμα ανοιχτό” από ενέργειες πολιτικών που ούτε καν τις φανταζόμασταν.

Πολλοί
θα σπεύσουν να πουν περί λαϊκής αντίδρασης.

Δυστυχώς είναι αποξενωμένοι από την πραγματικότητα.
Για παράδειγμα στην περίπτωση της Θράκης, οι Χριστιανοί κάτοικοι της μπορεί να είναι πλειοψηφία, είναι όμως μια μικρή πλειοψηφία σε σύγκριση με τους πολίτες που κατοικούν στα αστικά κέντρα και ασχολούνται πρωτίστως με το πορτοφόλι τους. Εάν αυτό γεμίσει όπως έγινε με την Κύπρο ή με τους βομβαρδισμούς στη Σερβία (κάλπαζε τότε το χρηματιστήριο), η κοινωνική αλληλεγγύη ή ηθική πάνε περίπατο.

Ας μην ξεχνάμε ότι ο Καραμανλής επέστρεψε με τη δέσμευση ότι θα απελευθέρωνε την Κύπρο. Όχι μόνο δεν το έπραξε, αλλά επέτρψε τον πολλαπλασιασμό των κατεχομένων εδαφών. Κανείς όμως δεν ξεσηκώθηκε, ούτε οι ίδιοι οι πρόσφυγες.

Πόσο μάλλον τώρα, που ο Γεώργιος Παπανδρέου ΔΕΝ ΨΕΥΔΕΤΑΙ και είναι ειλικρινέστατος για τις απόψεις και τις επιδιώξεις του. Ουδείς θα έχει δικαίωμα να του καταλογίσει οτιδήποτε.

Θα είναι ο πρώτος πρωθυπουργός στην ιστορία που εκλέγεται παρότι οι δεδηλωμένες θέσεις του θεωρούνται επώδυνες ηθικά (για το συντηρητικό μέρος της κοινωνίας) και τοπικά για συγκεκριμένες περιφέρειες (Μακεδονία – Θράκη).

Είναι όμως απόλυτα εφαρμόσιμες και εναρμονισμένες με τις σύγχρονες επιταγές του Καπιταλιστικού συστήματος. Εξασφαλίζουν τις υποχρεώσεις που έχει η Ελλάδα απέναντι στο ΝΑΤΟ, ενώ ικανοποιούν τον “χαλαρό πυρήνα” της ΕΕ χωρίς να προκαλούν τη Γερμανία. Κλείνουν τις πόρτες σε Ρωσία – Κίνα και απομακρύνουν το ενδεχόμενο Ελληνοτουρκικού πολέμου, αφού η Ελλάδα θα μπορεί χωρίς ταμπού να συνδυαλλαγεί και να προσφέρει στους συμμάχους και γείτονες ανταποδοτικά οφέλη με αντάλλαγμα την Ειρήνη.

Ένα μεγάλο μπράβο στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ που δεν υπαναχώρησε σε κανένα από τα πιστεύω του χάριν της πρόσκαιρης δημοφιλίας. Ο χρόνος δείχνει να τον δικαιώνει, είναι ίσως ο μόνος που αφουγκράστηκε έγκαιρα τις κυρίαρχες τάσεις της κοινωνίας.

Ο Καραμανλής
ακόμα πιστεύει ότι η αστική πλειοψηφία συγκινείται με ρομαντισμούς πατριωτικού χαρακτήρα. Ρωτήστε την κυρία Γιαννάκου να σας πει.

Επιστροφή στην κορυφή
ΡΕΠΟΡΤΕΡ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Σεπ 07, 2009 1:05 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Το πρόγραμμα του Γιώργου για τους μετανάστες

Απόσπασμα από ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=3543



Εκεί, όμως όπου η πολιτική υποκρισία και απάτη κτυπάει κόκκινο είναι το ΠΑΣΟΚ και ο αρχηγός του Γ. Παπανδρέου.

Ενώ το ΠΑΣΟΚ στις «εκσυγχρονιστικές» του τετραετίες διόγκωσε θηριωδώς το πρόβλημα, άνοιξε διάπλατα τις πόρτες στις «λαθραίες» εισαγωγές και σφυρηλάτησε τα ιδεολογικά όπλα του αντιεθνικισμού και αντιρατσισμού για να τρομοκρατήσουν την ελληνική κοινωνία και να αποδεχτεί τον αλλοδαπό εφιάλτη, τώρα εμφανίζεται ο Γιωργάκης σαν να ήρθε από άλλο πλανήτη!!!

Τώρα μιλούν όλοι αυτοί, οι κυβερνητικά ξεσκολισμένοι πολιτικάντηδες του ΠΑΣΟΚ, σαν μη γνωρίζουν ότι ήταν αυτοί πρώτοι που «εκτέλεσαν» χωρίς καμία συστολή και χωρίς κανένα όριο τις απαιτήσεις των «νταβάδων» (ξένων και εγχώριων) στις κατακλυσμιαίες «λαθραίες» εισαγωγές.

Ήταν αυτοί που πρώτοι έθρεψαν και γιγάντωσαν όλες τις «εστίες» των παρακρατικών μηχανισμών και Μ.Κ.Ο, όλες τις επιδοτούμενες μήτρες του «αντιρατσισμού».

Ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου είχε ως συμβούλους του ανθρώπους των «Παρατηρίων» του Σόρος και άλλων ευαγών «ιδρυμάτων». Ήταν ο ίδιος ο σημερινός αρχηγός του ΠΑΣΟΚ που μέχρι χθες είχε στενό του συνεργάτη το γνωστό σε όλους για τη «δράση» του Βαλλιανάτο!!!

Ήταν, επίσης, ο ίδιος υπουργός Εξωτερικών ο οποίος αποδέχτηκε τον κανονισμό «Δουβλίνο ΙΙ» του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Τώρα μας λέει: «Μηδενική ανοχή στην παράνομη μετανάστευση. Στόχος 0% λαθρομετανάστες.»

Ένα νέο δημαγωγικό τρικ, διότι όχι μόνο δεν προτείνει τίποτα για τον γιγάντιο όγκο των «λαθραίων» αλλοδαπών, αλλά αντίθετα ζητά τη νομιμοποίησή τους, όπως θα δούμε παρακάτω.

Πετάει ένα πυροτέχνημα που χαϊδεύει τα αυτιά των ηλιθίων (έτσι αντιμετωπίζει ο Γιωργάκης τον ελληνικό λαό), όπως ζητά και «Ενίσχυση της φύλαξης των συνόρων» και άλλες τέτοιες ανέξοδες ρητορείες για να παρακάμψει την ουσία: το τι θα γίνει με τον τερατώδη όγκο των αλλοδαπών που υπάρχουν.

ΟΛΟΙ μιλάνε για το τι θα πρέπει να γίνει από εδώ και πέρα, για το αόριστο μέλλον. Το παρόν το παρακάμπτουν και το εξαφανίζουν.

Ακριβέστερα ακολουθούν τη θέση του Γιώργου Καραμπελιά: «Ό γέγονε, γέγονε».

Ο Γιωργάκης πατώντας σε αυτό το «ο γέγονε, γέγονε», ξετυλίγει τις «ιδέες» του και αυτό-αποκαλύπτεται. Μη τυχών και παρασυρθεί κανένας από τα λεκτικά πυροτεχνήματα!

Η ουσία του θέσεων του Γ.Π. βρίσκεται εδώ:

«Ένταξη των νομίμων μεταναστών στην κοινωνία μας. Με σοβαρές πολιτικές στο χώρο της παιδείας, της καταπολέμησης της μαύρης εργασίας, της απόδοσης του δικαιώματος της ιθαγένειας σε όσους πληρούν τις προϋποθέσεις και ιδιαίτερα στους νέους της δεύτερης γενιάς.»

Αν αφαιρέσουμε τις κούφιες ρητορείες, σκέτος κοπανιστός αέρας (περί «παιδείας» και καταπολέμησης της «μαύρης εργασίας», με εκατομμύρια στρατιές ανέργων κ.λπ), μένει η ουσία: Νομιμοποίηση της «λαθραίας» εισαγωγής και «ένταξη» με την «απόδοση του δικαιώματος της ιθαγένειας»!!!

Αυτά περί «ένταξης» είναι και αυτό κοπανιστός αέρας. Οι εντάξεις κοινωνικά και πολιτισμικά δεν «αποδίδονται» με νόμους. Αυτό που αποδίδεται, και αυτό εννοεί ο Γιωργάκης, είναι η «Ιθαγένεια», δηλαδή το δικαίωμα ψήφου!!!

Να λοιπόν η πραγματική θέση του Γιώργου Παπανδρέου, χωρίς πυροτεχνήματα και δημαγωγικές κορώνες: Νομιμοποίηση των «λαθραίων» και παροχή ψήφου.

Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ θέλει τον αλλοδαπό εφιάλτη να τον νομιμοποιήσει και να τον καταστήσει κυρίαρχο εκλογικό παράγοντα που θα αποφασίζει για την τύχη του ελληνικού λαού. Δηλαδή τα ξένα στοιχεία, ταξικά και πολιτικά καθυστερημένα (δραματικά καθυστερημένα, τυχοδιωκτικά και χειραγωγούμενα), εθνικά και πολιτισμικά διαφορετικά, αλλά και εχθρικά θα αποφασίζουν για τον ελληνικό λαό.

Τη νομιμοποίηση της εισβολής και κατοχής της χώρας μας επιδιώκει ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ.

Αυτό ακριβώς που επιδιώκει σταθερά και συστηματικά το πλανητικό κεφάλαιο, οι νεοταξικοί μηχανισμοί του και τα επιδοτούμενα «πρακτορεία» στη χώρα μας…

Αυτό φυσικά επιδιώκει και η Ν.Δ., αλλά με κάποιες αναστολές και εσωτερικές αντιστάσεις λόγω των «εθνικών συνδρόμων» της εκλογικής της βάσης.

Φυσικά λογαριάζουν χωρίς τον ελληνικό λαό. Εναγωνίως μοχθούν ΟΛΟΙ να τον ξεγελάσουν με διάφορα «κόλπα», αλλά δεν θα τα καταφέρουν. Η οργή αρχίζει ήδη να ξεχειλίζει





Υ.Γ.

Διαβάστε παρακάτω μια διαφορετική λογική αντιμετώπισης, με διεκδικήσεις μεταβατικού χαρακτήρα και στηριγμένες από το λαό:

http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?p=20952#20952



Λήψη άμεσων μέτρων


Η κατάσταση είναι σε τέτοιο προχωρημένο στάδιο διαλυτικής διάβρωσης της ελληνικής κοινωνίας που απαιτούνται άμεσα και ριζικά μέτρα. Αυτά φυσικά δεν πρόκειται να τα πάρει καμία κυβέρνηση ούτε να τα στηρίξει πρακτικά κανένα κόμμα. Μπορεί, όμως, να τα επιβάλλει ο ελληνικός λαός, αν οργανωθεί και αγωνιστεί γι’ αυτά.
Άμεσες, συνεπώς, μεταβατικές διεκδικήσεις του εργατικού και λαϊκού κινήματος (επαναλαμβάνουμε, μόνο οι λαϊκές κινητοποιήσεις μπορεί να τις προωθήσουν και να τις επιβάλουν) είναι:

α). Σταμάτημα όλων των δουλεμπορικών σκαφών και άμεση επιστροφή στα παράλια προέλευσής τους.

β). Άμεση επαναπροώθηση όλων των λαθρομεταναστών στις χώρες προέλευσής τους.

γ). Άμεση εξέταση όλων των αιτημάτων πολιτικού ασύλου και απόρριψη της συντριπτικής πλειοψηφίας, αφού είναι γνωστό ότι ελάχιστοι από όσους τα υποβάλλουν είναι πολιτικά διωκόμενοι.

δ). Ποινή φυλάκισης τουλάχιστον 5 ετών, μη εξαγοράσιμη στους εργοδότες που απασχολούν λαθρομετανάστες και χρέωσή τους με τα έξοδα επαναπροώθησης του αλλοδαπού. Δήμευση της περιουσίας όσων εργοδοτών επαναλάβουν το αδίκημα αυτό.

ε). Ποινή φυλάκισης τουλάχιστον 5 ετών, μη εξαγοράσιμη σε όσους ενοικιάζουν σπίτια σε λαθρομετανάστες.

ζ). Σταμάτημα έκδοσης νέων αδειών παραμονής εργασίας

η). Πρόσληψη κατά προτεραιότητα Ελλήνων στις κενές θέσεις εργασίας.

θ). Ενίσχυση της ευρωπαϊκής ακτοφυλακής.

Ο ελληνικός λαός πάνω σε αυτά τα αιτήματα μπορεί να ενωθεί, να αγωνιστεί και να νικήσει.
Και εδώ θα ξεβρακωθούν και οι εχθροί του που παριστάνουν τους φίλους…







Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες