Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
ΣΥΡΙΖΑ: Η απάτη που υπονομεύει τις ισορροπίες του καθεστώτος

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
ΘΥΜΙΟΣ
Επισκέπτης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Μάρ 27, 2014 5:17 pm    Θέμα δημοσίευσης: ΣΥΡΙΖΑ: Η απάτη που υπονομεύει τις ισορροπίες του καθεστώτος Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΣΥΡΙΖΑ: Η απάτη που υπονομεύει τις ισορροπίες του καθεστώτοςΣήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κρατάει πλέον ούτε τα προσχήματα: Τα «αριστερά» φύλλα συκής…

Ανοικτά και απροκάλυπτα ευθυγραμμίζεται πλήρως με τη φιλοσοφία, τις στρατηγικές, αλλά και τις τακτικές του 4ου Ράιχ. Απλώς όλα αυτά τα εμφανίζει με διαφορετική λεκτική ετικέτα: «Αριστερά».

Η ΑΠΑΤΗ και η ουτοπία του ΣΥΡΙΖΑ συνίστανται σε τούτο: Σε μια άλλη διαχείριση του προτεκτοράτου-ΕΛΛΑΣ, μια διαχείριση πιο «αποτελεσματική» που θα εγγυάται σε μεγαλύτερο βαθμό την «ασφάλεια» και τη «συνέχεια» του καθεστώτος του 4ου Ράιχ, ΚΑΙ που θα διευκολύνει τις εκτρωματικές γέννες αναπαλαίωσης της κοινοβουλευτικής ΑΠΑΤΗΣ…


ΟΛΑ αυτά, για μας δεν αποτελούν καμία έκπληξη. Τα έχουμε αναλύσει διεξοδικά εδώ και πάρα πολλά χρόνια…

ΣΗΜΕΡΑ, ελάχιστοι είναι και αυτοί οι αφελείς που μπορούν να πιστεύουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί μία εναλλακτική κυβερνητική λύση, έστω ελάχιστης «αριστερής» οσμής…

Μάλιστα, όσο εντείνεται ο προεκλογικός αγώνας (ο αγώνας του ψεύδους), τα ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύπτουν την «αλήθεια» τους…

Σχήμα οξύμωρο. Σε μια αρένα ψεύδους, εντυπωσιασμών, κιτρινισμού, κακόγουστων παραστάσεων, ανοησιών και δημαγωγικής φρενοβλάβειας, ο ΣΥΡΙΖΑ ξεσκεπάζει το πρόσωπό του (την «αλήθεια» του) για να επικαλύψει την ΑΠΑΤΗ της «ετικέτας»: Δηλαδή για να πείσει τους τοκογλύφους και τους μαφιόζους του χρήματος ότι δεν πρέπει να τρομάζουν με τη λέξη «αριστερά», διότι είναι μια νεκρή λέξη, μια φρασούλα για εσωτερική κατανάλωση, μια απλή ετικέτα…

Τα παραδείγματα είναι άπειρα. Θα αναφέρουμε το πιο πρόσφατο με το Δραγασάκη.


Ο κύριος αυτός μιλώντας χθες σε Γερμανούς βουλευτές είπε μεταξύ άλλων:
«Ήθελα να σας διαβεβαιώσω, ότι εμείς, τουλάχιστον στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. έχουμε πλήρη επίγνωση ότι η κρίση είναι δική μας»!!!


Αναλυτικότερα διαβάστε εδώ:
http://www.hassapis-peter.blogspot.gr/2014/03/blog-post_6763.html


Ο «αριστερός» αυτός ξεπέρασε σε δωσίλογη πλειοδοσία και τον ΓΑΠ και τα ανδρείκελα της σημερινής κυβέρνησης, αλλά και την ευρωχουντική προπαγάνδα…


Σκανδαλώδες όμως είναι και κάτι ακόμα: Να λέει ένας υποτίθεται «αριστερός» ότι η «κρίση είναι δική μας», δηλαδή ελληνική. Έτσι αθωώνει, αυτός ο «αριστερός», τη θηριώδη κακουργία του πλανητικού ιμπεριαλιστικού συστήματος, διότι η ΚΡΙΣΗ είναι ΔΙΚΗ τους, είναι κρίση της χρηματιστηριακής απληστίας, μια κρίση που λεηλατεί τις κοινωνίες και τους λαούς, τους οποίους ρίχνει στα τάρταρα της καταστροφής και μετατρέπει τα ασθενέστερα κράτη σε προτεκτοράτα.

Να, λοιπόν, που ο Δραγασάκης ταυτίζεται πλήρως με τον Πάγκαλο («μαζί τα φάγαμε»): Ίδια φιλοσοφία με άλλη συσκευασία…

Καμία, συνεπώς, αυταπάτη για το ΣΥΡΙΖΑ. Το πρόβλημα, όμως, σήμερα δεν είναι η ΑΠΑΤΗ του ΣΥΡΙΖΑ, είναι άλλο: Είναι ότι μέσω αυτής της ΑΠΑΤΗΣ μπορεί να γκρεμιστεί αυτή η κυβέρνηση και να γεννηθούν κάποιες προϋποθέσεις απεγκλωβισμού του ελληνικού λαού από το «καθεστώς της ύπνωσης» ΚΑΙ να πυροδοτηθούν καταστάσεις λαϊκής αφύπνισης και κινηματικών λειτουργιών.

ΟΙ μεγάλες μάζες που θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ, θα το κάνουν ΟΧΙ επειδή πιστεύουν στα προγράμματα και στα λόγια του ΣΥΡΙΖΑ (ξέρουν ποιος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ), αλλά για να διώξουν αυτήν την κυβερνητική ΦΡΙΚΗ που ζούνε.

Αυτό δεν μπορεί να το αγνοήσει κανείς. Δεν μπορεί να αγνοήσει αυτό το ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟ γεγονός που καθιστά το ΣΥΡΙΖΑ εναλλακτική κυβερνητική λύση.

Μέσα από τις εκλογικές διαδικασίες δεν υπάρχει ΤΙΠΟΤΕ άλλο που να ανταποκρίνεται σΆ αυτήν τη ΡΟΠΗ του λαού προς το ΣΥΡΙΖΑ, που να εγγυάται, δηλαδή, το γκρέμισμα αυτής της κυβέρνησης.

Το ένστικτο του λαού δεν μπορεί να το αγνοήσουμε. Το μόνο που του έχει μείνει (προς το παρόν) είναι το «όπλο» του ψηφοδελτίου (γι αυτό φρόντισαν τόσο το ΚΚΕ, όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ). Αυτό το «όπλο» θέλει να το αξιοποιήσει για το γκρέμισμα αυτής της κυβέρνησης.

Είναι ένα «όπλο», ΟΧΙ θετικό για το ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ΑΡΝΗΤΙΚΟ και άκρως εχθρικό προς την κυβέρνηση.

Και το ένστικτο του λαού, έστω και αν δεν μας ικανοποιεί, δεν λαθεύει: Γιατί το ΠΡΩΤΟ, το ΥΠΕΡ-ΕΠΕΙΓΟΝ που πρέπει να γίνει, σΆ αυτή τη φάση ανυπαρξίας μαζικού και οργανωμένου αγωνιστικού Κινήματος, είναι και η εκλογική ΣΥΝΤΡΙΒΗ αυτής της κυβέρνησης, της εγκληματικά πωρωμένης και μοχθηρής.

Μέσα στην κοινωνία η κυβέρνηση έχει καταποντιστεί. Αυτό πρέπει να αποτυπωθεί και εκλογικά: Και αυτό μπορεί να γίνει, δυστυχώς, μέσω ΣΥΡΙΖΑ.

Η συντριβή της κυβερνητικής κοινοπραξίας και η εκλογική άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται σε σχέση αναλογικής εξάρτησης: όσο πιο μεγάλα εκλογικά ποσοστά καταγράψει ο ΣΥΡΙΖΑ τόσο και πιο καταλυτικό θα είναι το γεγονός του καταποντισμού των κυβερνητικών ανδρεικέλων.

Μια τέτοια κατάσταση θα γεννήσει μια ψυχολογία αγωνιστικής αισιοδοξίας στο λαό και θα ανοίξει τους Ασκούς του Αιόλου για το υπάρχον κυβερνητικό οικοδόμημα: Θα ανατρέψει ισορροπίες του καθεστώτος.


Και είναι αυτή η ΑΝΑΤΡΟΠΗ των καθεστωτικών ισορροπιών που τρομάζει τόσο πολύ τα κυβερνητικά ανδρείκελα και τους «νταβάδες» τους.

Δεν τους τρομάζει η «πολιτική» του ΣΥΡΙΖΑ (αυτή κινείται αυστηρά και δουλικά μέσα στα πλαίσια του καθεστώτος), αλλά ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ να ΑΝΑΤΡΟΠΟΥΝ οι υπάρχουσες κοινωνικές και πολιτικές ισορροπίες από την κυβερνητικά άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ: Το ΧΑΟΣ που θα προκληθεί από αυτήν την άνοδο, ένα χάος που θα ανοίξει τους Ασκούς του Αιόλου…

Ένα «χάος» που θα δημιουργήσει, αντικειμενικά, τις προϋποθέσεις εκείνες που, εν δυνάμει, θα είναι ικανές να ταράξουν τα «λιμνάζοντας ύδατα», να γκρεμίσουν και τα τελευταία «οχυρά» των κοινοβουλευτικών ψευδαισθήσεων (των «αριστερών»), να αφυπνίσουν την πολιτική σκέψη και να πυροδοτήσουν τα κινήματα του δρόμου.


Ο αφανισμός του νεκρού ΠΑΣΟΚ, η συντριβή της ΝΔ και μια μεγάλη και θεματική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα κατεδαφίσουν όλο το σαθρό και ετοιμόρροπο κυβερνητικό οικοδόμημα, συνακόλουθα θα ανοίξουν διάπλατα τις πόρτες σε κινηματικά ανοίγματα και εκρηκτικές λαϊκές διεργασίες.


Φυσικά θα θρέψουν και πολλές «αριστερές» κοινοβουλευτικές αυταπάτες. Αυτές, όμως, θα είναι αυταπάτες βραχύτατες, θα εξανεμιστούν την ίδια ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει κυβέρνηση…

Για όλα, όμως, αυτά θα επανέλθουμε, πιο συγκεκριμένα και αναλυτικά, σε επόμενο κείμενό μας.

Επιστροφή στην κορυφή
ΘΥΜΙΟΣ
Επισκέπτης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Μάρ 29, 2014 3:00 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ευρωεκλογές: Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ιστορική τομή.Στο προηγούμενο κείμενό μας, «ΣΥΡΙΖΑ: Η απάτη που υπονομεύει τις ισορροπίες του καθεστώτος», κλείναμε ως εξής:

«Ο αφανισμός του νεκρού ΠΑΣΟΚ, η συντριβή της ΝΔ και μια μεγάλη και θεαματική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα κατεδαφίσουν όλο το σαθρό και ετοιμόρροπο κυβερνητικό οικοδόμημα, συνακόλουθα θα ανοίξουν διάπλατα τις πόρτες σε κινηματικά ανοίγματα και εκρηκτικές λαϊκές διεργασίες».

Ας το αναλύσουμε αυτό πιο συγκεκριμένα.

Αρχικά θα πρέπει να διευκρινίσουμε, για να μην αφήσουμε χώρο σε αυταπάτες, τούτο: Μέσα από εκλογές ΚΑΜΙΑ πραγματική ανατροπή του καθεστώτος δεν μπορεί να υπάρξει, ΚΑΜΙΑ πραγματική ΛΥΣΗ, υπέρ του λαού, δεν μπορεί να δοθεί.

Δεύτερη διευκρίνιση: Η κατεδάφιση ή η ανατροπή του υπάρχοντος ετοιμόρροπου κυβερνητικού οικοδομήματος δεν σημαίνει και ΑΝΑΤΡΟΠΗ του καθεστώτος, δεν σημαίνει κάποια ριζική εναλλακτική κυβερνητική λύση.

Οι ανατροπές και οι αυθεντικές εναλλακτικές πολιτικές προτάσεις και λύσεις δεν γίνονται μέσα από τις εκλογές, αλλά μέσα από τη συνειδητή και αυτό-οργανωμένη δράση του μαζικού λαϊκού κινήματος: Περνάνε μέσα από τον αγώνα στο δρόμο…

Στις εκλογές, απλώς, αποτυπώνεται η δυναμική αυτών των αγώνων και μόνο ένα κόμμα που στηρίζεται πάνω στην οργανωμένη δύναμη του δρόμου, μπορεί να προωθήσει, σε κυβερνητικό επίπεδο, μεταβατικά προγράμματα ενάντια στο κοινωνικό και πολιτικό καθεστώς: Να προωθήσει δηλαδή την ΑΝΑΤΡΟΠΗ του και την αντικατάστασή του, η οποία θα κριθεί στο δρόμο…

Όλοι αυτοί οι παραπάνω κοινωνικοί και πολιτικοί όροι δεν υπάρχουν σήμερα: Ούτε μαζικό και συνειδητό εργατικό και λαϊκό κίνημα, ούτε το πολιτικό του υποκείμενο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, ΟΧΙ μόνο απέχει παρασάγγας από ένα τέτοιο επαναστατικό υποκείμενο, ΟΧΙ μόνο δεν στηρίζεται, στοιχειωδώς, σε μια αγωνιστική βάση στο δρόμο (καθαρός εκλογικός μηχανισμός είναι) αλλά και ούτε στηρίζεται, στοιχειωδώς, (έστω, όπως το παλιό ΠΑΣΟΚ) σε ένα κινηματικό, παλιρροϊκό, λαϊκό ρεύμα.

Ωστόσο, αυτό το «αριστερό παπούτσι» του καθεστώτος αποτελεί στην παρούσα φάση (σΆ αυτές τις συνθήκες) τον καταλύτη της ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ, όχι του καθεστώτος, αλλά των πολιτικών του ισορροπιών: Τον καταλύτη κατάρρευσης του υπάρχοντος, ετοιμόρροπου, κυβερνητικού οικοδομήματος.


Αυτό, έστω και αυτό, στην κατάσταση που βρισκόμαστε είναι πολύ σημαντικό, αποτελεί ιστορική τομή.

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ:

α). Η κατάρρευση αυτού του παγιωμένου κυβερνητικού οικοδομήματος και η ανατροπή των πολιτικών του ισορροπιών, με δεδομένη την κοχλάζουσα και εκρηκτικά συμπιεσμένη λαϊκή ΟΡΓΗ, μοιραία βαθαίνει την αμηχανία και τις διαιρέσεις των καθεστωτικών δυνάμεων και γίνεται πυροδότης της λαϊκής οργής και της πολιτικής σκέψης: Δημιουργεί δηλαδή τις προϋποθέσεις και τις δυνατότητες ανάπτυξης του λαϊκού Κινήματος, προϋποθέσεις και δυνατότητες αλλαγής των συσχετισμών (σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο), ΥΠΕΡ του λαού.

β). Η πτώση αυτού του κυβερνητικού οικοδομήματος θα προκαλέσει τεράστιο «νευρικό χάος» στο καθεστώς, συνακόλουθα θα βελονιάσει τη χαμένη αυτοπεποίθηση του ελληνικού λαού, θα αναζωπυρώσει τις χαμένες ελπίδες του, θα βάλει σε κίνηση την ενέργειά του και τη σκέψη του: Τέτοιες ήττες της χρόνιας παγιωμένης κυβερνητικής γάγγραινας λειτουργούν και σε επίπεδο ψυχολογικό καταλυτικά στη συνείδηση του λαού.

Και η αλλαγή ψυχολογίας, αποτελεί, εν δυνάμει, στοιχείο ανατρεπτικών λαϊκών κινήσεων…

γ). Η συντριβή του υπάρχοντος κυβερνητικού οικοδομήματος και η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, ιδιαίτερα όταν αυτή προσλάβει θεαματικές διαστάσεις, σηματοδοτεί και ένα άλλο ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ πολιτικό παράγοντα: Τις αριστερές ΡΟΠΕΣ του λαού. Την αναζήτηση διεξόδου από τα αριστερά.

Ανεξάρτητα το τι είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, η στροφή του λαού προς αυτόν, σημαίνει τούτο: Η λαϊκή οργή και η ενστικτώδης κίνηση του ελληνικού λαού αναζητούν διέξοδο από Αριστερά.


Αυτό, είναι σημαντικός παράγοντας-προϋπόθεση
για την ανάπτυξη του λαϊκού κινήματος, την αναγέννηση των επαναστατικών ιδεών και τη δημιουργία επαναστατικών υποκειμένων…

δ). Υπάρχει, βεβαίως και το άλλο σκέλος. Η διαλεκτική δεν είναι μόνο τα θετικά είναι και τα αρνητικά. Έτσι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα γιγαντώσει και τις «αριστερές» κοινοβουλευτικές αυταπάτες: Ότι δηλαδή μπορεί να αλλάξουν τα πράγματα με «αριστερές» κυβερνήσεις, τύπου ΣΥΡΙΖΑ.

Τέτοιες ψευδαισθήσεις θα γιγαντωθούν. Η ίδια η ύπαρξη του ΣΥΡΙΖΑ είναι μια αυταπάτη: Ένα «αριστερό» κόμμα που αποτελεί το δεκανίκι και το σωσίβιο του πλανητικού ιμπεριαλισμού, της Νέας Τάξης.

Ωστόσο, στις δοσμένες καταστάσεις της βαθιάς και αδιέξοδης κρίσης του συστήματος (διεθνώς και εγχώρια), και με δεδομένο το ετερόκλητο μωσαϊκό του νεφελώματος ΣΥΡΙΖΑ, μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα τινάξει, ολοκληρωτικά, το πολιτικό σκηνικό στον αέρα: Θα τιναχτεί και ο ίδιος στον αέρα.

Από την πρώτη ημέρα που θα αναρριχηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, οι ψευδαισθήσεις θα αρχίζουν να εξανεμίζονται, σαν καταιγίδα…

Επίσης, όμως, κάτω από το βάρος της λαϊκής πίεσης και οργής, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί άμεσα να επιβάλει τα «συμβόλαια θανάτου» του 4ου Ράιχ. Ούτε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της κυβερνητικής διαχείρισης της ΑΠΟΙΚΙΑΣ του 4ου Ράιχ που θα …παραλάβει.

Το γεγονός αυτό θα αποτελέσει έναν επιπρόσθετο συντελεστή, εν δυνάμει, επαναστατικό: Δεν θα συμβάλει μόνο στο γκρέμισμα των «αριστερών» εκλογικών αυταπατών, αλλά θα προκαλέσει και παρατεταμένη πολιτική κρίση στο καθεστώς: Κρίση ακυβερνησίας.

Τέτοιες παρατεταμένες κρίσεις βάζουν ξανά μέσα στην κοινωνία τις οριοθετήσεις, φωτίζουν τις πολιτικές γραμμές και τα αντίπαλα πολιτικά στρατόπεδα. Πολώνουν τις κοινωνικές δυνάμεις, ξεχωρίζουν την ήρα από το στάρι…

Γι αυτό τρομάζει ο ΣΥΡΙΖΑ τα επιτελεία του 4ου Ράιχ και των «νταβάδων», τα οποία εναγωνίως και με ποικίλα τεχνάσματα επιχειρούν να κατασκευάσουν ΑΠΟΧΗ στις ευρωεκλογές (θα αναλυθεί προσεχώς)

Δεν έχουν ακόμα κατορθώσει, παρά τις εναγώνιες προσπάθειες, να κατασκευάσουν τα σχήματα αναπαλαίωσης του πολιτικού σκηνικού: Δεν θα το πετύχουν αυτό, διότι το σκηνικό αυτό έχει καταρρεύσει και η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, απλώς θα αποτελεί τη ληξιαρχική πράξη θανάτου αυτού του σκηνικού.

Αυτό που θα επιχειρηθεί είναι η αναπαλαίωση του καθεστώτος, μέσω ΣΥΡΙΖΑ: Χρονοβόρα διαδικασία που θα ανοίξει και τους Ασκούς του Αιόλου…

Ο λαός στην κατάσταση που βρίσκεται δεν έχει να χάσει ΤΙΠΟΤΑ από τον καταποντισμό αυτού του κυβερνητικού οικοδομήματος.

Αντίθετα, εμφανίζονται προϋποθέσεις και δυνατότητες να γεννηθούν και να αναπτυχθούν τα ΚΙΝΗΜΑΤΑ του λαού, να οργανωθούν οι αγώνες του: Ο ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ που μπορεί να αναχαιτίσει τη λαίλαπα του 4ου Ράιχ και να οδηγήσει την Ελλάδα από ΑΠΟΙΚΙΑ σε ανεξάρτητο εθνικό κράτος, προετοιμάζοντας ταυτόχρονα και το έδαφος για ΑΝΑΤΡΟΠΗ του καπιταλισμού…

Να γιατί μια μεγάλη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και μια συντριβή των δωσίλογων ανδρεικέλων αποτελούν ιστορική ΤΟΜΗ…

Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες