Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Ο λαός στο δρόμο: Μην επαναπαυόμαστε οι λύκοι παραμονεύουν

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
ΘΥΜΙΟΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Μάϊ 26, 2011 11:11 am    Θέμα δημοσίευσης: Ο λαός στο δρόμο: Μην επαναπαυόμαστε οι λύκοι παραμονεύουν Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ο λαός στο δρόμο: Μην επαναπαυόμαστε οι λύκοι παραμονεύουν




Η Ελλάδα είναι ένα καζάνι που βράζει.

Η χθεσινή μαζική κάθοδος του ελληνικού λαού στις πλατείες, σε όλη την Ελλάδα, επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά ότι ο ελληνικός λαός έχει τη διάθεση και τη θέληση να αγωνιστεί αν ΔΙΑΦΑΝΕΙ κάτι που να μην είναι κομματικά καπελωμένο.

Αυτό βεβαίως το γνωρίζουν πολύ καλά τα επιτελεία και οι υπηρεσίες του καθεστώτος και των «νταβάδων»: Διεθνών και εγχώριων.




Η σύγχρονη συνταγή τους είναι να προλαβαίνουν τους μεγάλους λαϊκούς σεισμούς με μικρούς προσεισμούς που θα αποφορτίζουν τους όγκους της λαϊκής ενέργειας προκειμένου να τους κατευθύνουν στα πολιτικά τους παιχνίδια.

Ιστορικό αξίωμα: Η ενέργεια όσο εκρηκτική και αν είναι χάνεται όταν δεν υπάρχει ο κύλινδρος και το έμβολο, δηλαδή η αυτό-οργάνωση του ίδιου του κινήματος, τα πολιτικά και οργανωτικά του όργανα, οι ΕΚΦΡΑΣΤΕΣ του και το ΠΡΟΣΩΠΟ του.

«Κινήματα» από το ιντερνέτ είναι ατμός χωρίς κύλινδρο και έμβολο: Πολύ εύκολα χειραγωγούνται και ΠΑΝΤΑ εκφράζονται από τους μηχανισμούς της εξουσίας και τα είδωλα του καθεστώτος.

Οι χθεσινές μαζικές εκδηλώσεις είναι καταρχήν ελπιδοφόρες και εμπεριέχουν ένα επαναστατικό δυναμικό της λαϊκής κίνησης. Επιβεβαιώνουν ότι η απελπισία και η ΟΡΓΗ ενός λαού αργά ή γρήγορα θα εκδηλωθεί στους δρόμους.

Παρόλα, όμως, αυτά τα θετικά και επαναστατικά στοιχεία του ΑΥΘΟΡΜΗΤΟΥ, εμείς δεν θριαμβολογούμε, ακριβώς γιατί ΗΓΕΤΕΣ αυτής της λαϊκής οργής γίνονται τα όργανα του καθεστώτος, τα οποία εκμεταλλεύονται και αξιοποιούν τη λαϊκή απελπισία και αγανάκτηση, καθώς και την αηδία του λαού για τα κόμματα.

Αυτή η αηδία του λαού για τα κόμματα στρέφεται εντέχνως από τα όργανα προπαγάνδας και τους πολυεδρικούς μηχανισμούς του καθεστώτος ΕΝΑΝΤΙΟΝ κάθε ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ, κάθε έννοιας ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ, της οργής του λαού από τον ίδιο το λαό.

ΚΙΝΗΜΑ χωρίς ΟΡΓΑΝΩΣΗ είναι θανάσιμη ΟΥΤΟΠΙΑ. Και το πλέον αυθόρμητο λαϊκό κίνημα έχει οργανωτικά έμβρυα μέσα στο λαό.


ΟΤΑΝ μία λαϊκή κινητοποίηση δεν ξεκινά από την ίδια τη δική του ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΗ ανάπτυξης και συσσώρευσης, διαλεκτική που ΠΑΝΤΑ εκφράζεται στα δικά του όργανα του αγώνα (όργανα τα οποία έχουν καθαρό ΠΡΟΣΩΠΟ έκφρασης), ΤΟΤΕ αυτή η λαϊκή κινητοποίηση έχει «ΠΡΟΣΩΠΟ» οργάνωσης και έκφρασης, μεταμφιεσμένο βεβαίως, αλλά καθαρότατο: Το καθεστώς, τους μηχανισμούς του και τα «είδωλά» του.

Και αυτό είναι πολύ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ για να μην αγόμαστε και φερόμαστε από τα καταχθόνια παιχνίδια των καθεστωτικών μηχανισμών, παιχνίδια τα οποία ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ να κατασκευάσουν, κινηματικά δήθεν κανάλια της λαϊκής χειραγώγησης.

Είναι κάποια ζητήματα τα οποία παραβλέπουμε τυφλωμένοι από την απελπισία, την ΠΡΟΣΔΟΚΙΑ να εξεγερθούμε και τον ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟ της καθόδου του λαού στο δρόμο.


Ποια είναι αυτά:



α). Το απρόσωπο του ιντερνέτ.

Ότι κινητοποιούνται οι μάζες από το ιντερνέτ και μάλιστα ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΑ, είναι ένας θανάσιμος μύθος τον οποίο έχουν καλλιεργήσει οι διεθνείς μηχανισμοί του καθεστώτος και παραπληροφόρησης των ΜΜΕ…

Το ιντερνέτ απλώς αποτελεί επικουρικό στοιχείο της κίνησης, στοιχείο το οποίο επικαλύπτει και αποκρύβει τους πραγματικούς οργανωτές και σκηνοθέτες των κινητοποιήσεων. Και όποιος θέλει να κρυφτεί σε ζητήματα ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ ή εμφανίζεται μεταμφιεσμένος, είναι εξ ορισμού, άνθρωπος του καθεστώτος.

β). Πίσω από τις υπερκομματικές δήθεν ή υπερπολιτικές πρωτοβουλίες, μέσω ιντερνέτ, κρύβονται «αόρατοι» καθεστωτικοί μηχανισμοί και οι «χρήσιμοι ηλίθιοί» τους…

Κρύβονται μηχανισμοί του θεάματος, όπως ακριβώς στις σκηνοθετημένες πράξεις της τρομοκρατίας τους ή στα «δεκεμβριανά» του 2008…

γ). Αν όμως τα παραπάνω είναι δύσκολα να κατανοηθούν και απαιτούν μεγαλύτερη ανάλυση, είναι πολύ κατανοητό τούτο:

Ότι ήταν αυτά τα ίδια τα καθεστωτικά ΜΜΕ και τα κανάλια που διαφήμισαν και προπαγάνδισαν τη χθεσινή κάθοδο του λαού στο δρόμο.

Είναι το σύνολο του Τύπου, σήμερα, που έχει πρωτοσέλιδο το λαϊκό ξεσηκωμό!!!

Ιδιαίτερα εύγλωττα είναι της «Καθημερινής», των «Νέων» και της «Ε»!!!

Όπως και στα «δεκεμβριανά» αναλαμβάνουν την ΗΓΕΣΙΑ του «ξεσηκωμού»!!!!


[img][/img]

Οι «νταβάδες», λοιπόν, που θάβουν κυριολεκτικά κάθε αυθεντική αντικαθεστωτική φωνή, εν προκειμένω προπαγανδίζουν τον ξεσηκωμό των Ελλήνων!!!!!

δ). Τα πλέον, επίσης, διαπλεκόμενα, αλλά και αλλοπρόσαλλα ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ιστολόγια προπαγάνδιζαν και αυτά αφηνιασμένα την πανελλήνια λαϊκή «έκρηξη».

Μάλιστα, προσφάτως, για κάποια από αυτά η εξέγερση του αραβικού λαού ήταν κατευθυνόμενη από τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, αλλά για την Ελλάδα δεν ισχύουν τα ίδια!!!!!!

Αυτά τα βασικά, αλλά και πολλές άλλες σημαντικές λεπτομέρειες μας διαφεύγουν.

Αποκόβουμε επίσης όλα τα παραπάνω και από το συγκεκριμένο πολιτικό σκηνικό και τα δεδομένα της πολιτικής συγκυρίας.


Ας συνθέσουμε το παζλ:




α). Η κυβέρνηση καταρρέει με πάταγο και τα ίδια τα προπαγανδιστικά μέσα του καθεστώτος (ΜΜΕ) την κηδεύουν: Καθημερινά της τραβάνε το χαλί και ετοιμάζουν πυρετωδώς το αυριανό σκηνικό, μέσα από αντιθέσεις, βεβαίως και τριβές μεταξύ των «νταβάδων»…

β). Οι ποικίλοι και πολύχρωμοι μηχανισμοί του καθεστώτος έχουν επιδοθεί σε μια φρενήρη κούρσα καταιγιστικών τρομοκρατικών εκβιασμών γύρω από το «χρέος» και την «πτώχευση» της χώρας και κατασκευάζουν τη ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ πολιτικών πραξικοπημάτων και εκτροπών: Κυβέρνηση «προσωπικοτήτων» (καθαρή ή μεικτή), «εθνικής σωτηρίας» και «πανεθνικής συστράτευσης»…

γ). Πρόσφατα η CIA μίλησε ανοικτά για αιματοχυσίες στην Ελλάδα!!!

δ). Όλο και πιο συχνά και επίμονα προβάλλοντα και διαφημίζονται από τα ΜΜΕ οι «εκλεκτοί» των «ανεξάρτητων κινημάτων» και λοιποί «άριστοι»: Από το Μίκη, τον Κασιμάτη, τον Μπέη και CIA…

OΛΟΙ αυτοί φορέσανε τη γενειάδα του «επαναστάτη» προφήτη…

Καλούνε και τον κόσμο σε λίγες ημέρες στα Προπύλαια για τη συνέχεια της πανεθνικής καθόδου του λαού στο δρόμο!!!

Χθες το Σύνταγμα πλημμύρισε από δεκάδες χιλιάδες λαού.

Αύριο η συγκέντρωση των καθεστωτικά ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΩΝ «ανεξάρτητων» η οποία θα τρυγήσει και το «κύρος» του χθεσινού λαϊκού ξεσηκωμού.

Με πιο απλά λόγια:
Θα δώσει τη φανερή ηγεσία στο «αόρατο» υπερκομματικό κίνημα του ιντερνέτ…

Βεβαίως ο κύκλος δεν κλείνει ακόμα εδώ.
Θα συνεχιστεί με λαϊκές εκδηλώσεις οι οποίες αν από μόνες τους δεν επιφέρουν την ποθούμενη, από τους «νταβάδες» αλλαγή (την επιβολή της «συναίνεσης» που θέλουν), θα φτάσουμε στην «πρόβλεψη» της CIA: Ακόμα και σε αιματοχυσίες…

ΟΧΙ ΛΟΙΠΟΝ ΤΥΦΛΑ στις καθόδους μέσω ιντερνέτ με ηγεσία τα καθεστωτικά ΜΜΕ.

ΠΡΕΠΕΙ ΑΜΕΣΑ να βγάλει, ο λαός που κατεβαίνει στο δρόμο, τις δικές του Επιτροπές Αγώνα και να παίρνει τις ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ μέσα από τις δικές του οργανωμένες ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ και ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ.

ΤΟΤΕ οποιοδήποτε σχέδιο του καθεστώτος θα τους έρθει μπούμερανγκ…
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Μάϊ 26, 2011 12:14 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΒΑΛΤΕ ΠΛΑΤΗ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΟΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ...ΚΑΤΕΒΕΙΤΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΚΑΠΟΥ ΟΛΟ ΑΥΤΟ...Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΧΡΗΣΙΜΗ
Επιστροφή στην κορυφή
Δευκαλίων
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Μάϊ 26, 2011 1:06 pm    Θέμα δημοσίευσης: Σκοπός: διαφυγή υπερβάλλοντος ατμού μέσω 'αγανακτισμένων' Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Φίλε Θύμιο,

Επιτέλους και μια φωνή λογικής και ανάλυσης, που βάζει τα πράγματα στη θέση τους.

1. Το γεγονός και μόνο ότι την διαδήλωση των ‘αγανακτισμένων’ την διαφήμιζαν όλα τα γνωστά και μη εξαιρετέα ελληνόφωνα Κανάλια και ΜΜΕ, καθώς και οι μεγαλο-‘δημοσιογράφοι’, έπρεπε να βάλει σε υποψία τους εν απογνώσει ευρισκόμενους ‘αγανακτισμένους’ οι οποίοι χρησιμοποιήθηκαν από το Κατοχικό Καθεστώς, δυστυχώς ως «χρήσιμοι ηλίθιοι» (useful idiots)
2. Το γεγονός ότι οι αναρχοαυτόνομοι δεν προκάλεσαν σοβαρά την Αστυνομία, αλλά και το γεγονός ότι ΤΑ ΜΑΤ φέρθηκαν ‘πολύ πολιτισμένα’ στους χιλιάδες ‘αγανακτισμένους’ δείχνει ότι είχαν άνωθεν εντολή να μην τους ενοχλήσουν, όταν η Αστυνομία, όπως τουλάχιστον γράφηκε στο διαδίκτυο, ακόμη και 3 που τυχόν επιμένουν να παραμένουν στην Πλατεία συντάγματος τους προσάγει στο Τμήμα για εξακρίβωση στοιχείων.
3. Το γεγονός ότι κάθε τρεις και λίγο κάποιες Οργανώσεις ή Σωματεία και Ομοσπονδίες ‘αριστερούληδων’, αλλά και ‘έντιμοι’, ‘αδέκαστοι’, ‘επώνυμοι’ καλούν σε κάποια ‘ειρηνική’ διαδήλωση ή πορεία (παρακαλώ ένα σουβλάκι ή γύρο με πατάτες και ολίγο τζατζίκι) θα πρέπει να βάλει σε υποψία όλους μας, διότι διά της μεθόδου αυτής επέρχεται οριστικά η επιδιωκόμενη κόπωση…!

Αρκούν αυτά ίσως, για ν’ αποδειχθεί ότι ο επιδιωκόμενος σκοπός του ξεσηκωμού των απελπισμένων ως ‘αγανακτισμένων’ είχε άλλο σκοπό, κι αυτός ήταν και συνεχίζει να είναι, να χρησιμοποιούνται από τους ελληνόφωνους χιλιάδες ανυποψίαστοι Έλληνες ως ‘χρήσιμοι ηλίθιοι’ για να διαφεύγει ο υπερβάλλον ατμός, που απειλεί να τινάξει το Καζάνι της Οργής, Εξαθλίωσης, Πείνας, Απελπισίας, Ανεργίας, κ.λπ. κακών της μοίρας μας!!!

Πρέπει άμεσα και πάση θυσία να οργανωθεί-ούν μια-πολλές μαχητική-ές, δυναμική-ές, ανυποχώρητη-ές ‘Μόνιμη-ες Επιτροπή-ες Αγώνα, κατά της Κατοχής και του Μνημονίου», έτοιμη-ες αν χρειαστεί, ακόμη και με σύγκρουση με την Κατοχική Δύναμη των Διεθνών Τοκογλύφων!!! Τα άλλα είναι εκ του πονηρού και άνευ πραγματικής αξίας… για το ποθούμενο.

‘Ελληνες υγιαίνετε και μη λησμονάτε την Πατρίδα μας (σας) που χάνεται!
Επιστροφή στην κορυφή
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Μάϊ 26, 2011 1:23 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΑΠΟΛΥΤΑ.
Ακόμα και το γεγονός ότι ενώ η λαϊκή ΟΡΓΗ κοχλάζει δεν υπήρξε καμία «ΔΥΝΑΜΙΚΗ» πρωτοβουλία ΕΞΩ από τα «ειρηνικά» ΠΛΑΙΣΙΑ δείχνει πολλά…
ΒΛΕΠΕΙΣ οι μηχανισμοί της κουκουλοφόρικης προβοκάτσιας είχαν «ειρηνικές» εντολές…

_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Βήχος Χαράλαμπος



Ένταξη: 30 Οκτ 2008
Δημοσιεύσεις: 144
Τόπος: Ν .Σμύρνη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Μάϊ 26, 2011 3:12 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
τον περασμενο Μαιο το παρακράτος με τις δολοφονίες
των ανθρωπων στην μαρφιν φροντισε να παγωσει την
φλόγα της αγανακτησης.

το ΚΚΕ φυλαγε καιτη βουλη μη μπουκαρει ο κοσμος μεσα.

Τα ΜΑΤ τρωνε πασατεμπο

οι μπαχαλοι απουσιαζουν

για το λαθρομεταναστευτικο εφιαλτη τιποτα

Το συστημα ξερει να στηνει μαιμου επαναστασεις
για να προλαβει τη πραγματικη

Ευχομαι ομως με ολη μου τη καρδια να κανω λαθος
_________________
http://apolitikokafeneio.com/
http://mousikokafeneio.com/
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Νατσιός Δημήτρης
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Μάϊ 26, 2011 7:51 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Σουτ βρε Ρωμηοί!



Ακούγοντας, βλέποντας και διαβάζοντας κανείς τις σάπιες τούτες ημέρες, έχει την αίσθηση ότι επίκειται το τέλος του νεοελληνικού κράτους. Μέχρις εδώ ήταν, «εάλω η Πόλις».

Παρόμοια αισθήματα βίωναν και οι δυστυχείς Ρωμηοί, λίγο προ της αλώσεως της Βασιλεύουσας.
Το Γένος ανέβαινε στον αιμάτινο δρόμο του Γολγοθά του, στην μακραίωνη σκλαβιά στους αντίχριστους Αγαρηνούς εξαιτίας κυρίως της ηθικής κρίσης. Το διαπιστώνουμε σε κείμενα της εποχής: «Οι άρχοντες συμμετέχουν στις παρανομίες, οι διαχειριζόμενοι τα κοινά είναι κλέφτες, οι δικαστές δωρολήπτες με αποτέλεσμα να επικρατούν οι εγωιστές, οι αλαζόνες, οι αχάριστοι, οι συκοφάντες…

Δεν υπάρχει αγάπη, αδελφών ομόνοια «ουδαμού σπλάχνον χριστιανικόν, ουδαμού δάκρυον συμπαθές», θρηνεί ο μοναχός (και άγιος νομίζω της Εκκλησίας μας) Ιωσήφ Βρυέννιος. (Απ. Βακαλόπουλος, «Ο χαρακτήρας των Ελλήνων», σελ. 81).

Στο ίδιο βιβλίο, ο αείμνηστος καθηγητής, σημειώνει ότι «οι πλούσιοι την εποχή εκείνη, ενώ κατέρρεαν τα τελευταία υπολείμματα της βυζαντινής αυτοκρατορίας, ξένοι τελείως προς το πνεύμα του Χριστιανισμού, ήταν σκληρότεροι απέναντι στους φτωχούς και ταπεινούς της ζωής». Είμαστε και σήμερα ενώπιον μιας νέας άλωσης, περιμένουμε των εχθρών τα φουσάτα…

Γιατί είναι η πατρίδα «αχούρι κοπρισμένο/ από τΆ αλόγατα του οχτρού. Καπίστρια τα φελόνια /και οι κολυμπήθρες γούρνες. Να! Διαγουμιστές όλοι/ των όλων. Τίμιων, ιερών μαγαριστές και σφάχτες».( Παλαμάς, «Η φλογέρα του βασιλιά»).

Κόπρισε, διαγούμισε, μαγάρισε τόσα χρόνια το πολιτικό χτικιό, άχρηστοι και ανίκανοι λεβαντίνοι, οι συμμορίες του κομματισμού και μας παραδίδουν αμαχητί στους Φραγκογερμανούς, στους «Βενετούς», στους εμπόρους των εθνών- τοκογλύφους.

Γιατί δεν ξεσηκωνόμαστε, γιατί δεν επαναστατούν οι νέοι; Αναρωτιέται η μεσόκοπη άνοια και ανία, η συφοριασμένη «γενιά του Πολυτεχνείου»; Επανάσταση; Τι είναι αυτό τρώγεται; Μια διαδήλωση, μια πορεία διαμαρτυρίας για την θεϊκή ομάδα μας, ναι! «Προοδευτικές» συμπλοκές με την αστυνομία και βεβήλωση της ασυλαίας ανοησίας, όλα αυτά που ξεσηκώνουν ενίοτε τη νερουλή νεολαία μας - εικόνα και ομοίωση μας- γίνονται, έτσι περνάει η ώρα, ξεθυμαίνει, απελευθερώνεται και η σωρευμένη ενέργεια.

Η Επανάσταση όμως «θέλει δουλειά πολύ», πριν, όχι τώρα. Πού να ξέρουν οι νέοι από επαναστάτες, ποιος τους δίδαξε; Με ολίγον Τσε Γκεβάρα, ως καρδιοκατακτητή κυρίως και ατίθασο πλουσιόπαιδο, επαναστάτες δεν φτιάχνεις.

«Ο γύφτος και φθισικός» Καραϊσκάκης δεν μας κάνει, του λείπει η πολυπολιτισμική διάσταση, έκοβε και έχτιζε λοφίσκους με τούρκικα κεφάλια, ρατσισμός ασυγχώρητος.

Εσυνηθίσαμε, ως θα έλεγε ο γερο – Κολοκοτρώνης, να μας καταφρονούν οι ξένοι, δυο αιώνες, υποτέλειας και ξενοδουλείας, βιώσαμε. Τώρα, στις γενιές μας ξεβράζεται το κακό. Οι κοπριές, οι κοπρώνυμοι, που κυβέρνησαν ιδίως κατά την λαμπρή τους περίοδο – την ευρωπαϊκή της μακαρίτισσας ΕΟΚ – άφησαν την πατρίδα χωρίς παιδεία εθνική, χωρίς χρηστή δημόσια διοίκηση και μας παραδίδουν στα αρπακτικά της Τρόϊκας.

Γιατί δεν επαναστατούν οι Έλληνες; ιδού η απορία. (Το κίνημα διαμαρτυρίας των «αγανακτισμένων», είναι ελπιδοφόρο. Φοβάμαι όμως ότι θα ξεφουσκώσει. Όπως λένε οι παλιοί είμαστε άμαθοι από τέτοια πράγματα. Eξάλλου τα κινήματα είναι μόνο για ξεσκονίσματα. Εδώ μιλάμε για επανάσταση, για Γουδί ).

Ο χρόνιος εθισμός στην δουλοπρέπεια, η καθημερινή εισπνοή τηλεοπτικών αναθυμιάσεων, μεταμόρφωσαν τον πάλαι ποτέ ατίθασο, αγωνιστή, επαναστάτη και πολεμιστή Ρωμηό σε ασπόνδυλο καλοπερασάκια, σε ήρεμο «τίποτε».

Διασώζει ο Φωτάκος στα «Απομνημονεύματα περί την Ελληνικήν Επανάστασιν», ένα περιστατικό.

Συμβαίνει κατά το πρώτο έτος της Εθνεγερσίας. Οι πολιορκημένοι Τούρκοι του Νεόκαστρου αποφάσισαν να συνθηκολογήσουν και πρότειναν διαπραγματεύσεις. Συμφωνήθηκε συνάντηση των δυο αντιπροσωπειών έξω από το φρούριο. Αλλά οι συνομιλίες δυσκολεύονταν και αργούσαν, επειδή εκατοντάδες αγωνιστές, περίεργοι, χασομέρηδες, και λοιποί «άτακτοι» είχαν συγκεντρωθεί γύρω και θορυβούσαν αδιαφορώντας για τις διαταγές των αρχηγών τους.

Αφηγείται ο Φωτάκος: «Αφού δεν πλέον είδαν οι Τούρκοι ότι οι Έλληνες δεν ακούουν τους καπεταναίους των μια ημέραν ο Τσιντάραγας, κλειδούχος του Φρουρίου, έχασε την υπομονήν κι στραφείς προς τους στρατιώτας εφώναξεν ούτως: σουτ βρε Ρωμηοί! Η φωνή αυτή αμέσως έφερε σιωπήν. Εδώ δε εφαρμόζεται το ρητόν: «Είδε ο δούλος τον δεσπότην και εφοβήθη». ΚατΆ ουδένα τρόπον εδύναντο οι καπεταναίοι να απομακρύνουν τους στρατιώτας διά να σταθούν οι Τούρκοι εις ομιλίαν, η δε φωνή του Αγά μόνη τους ησύχασεν».

Και παρατηρεί συγκαταβατικά ο αγωνιστής: «Πόσον ο φόβος είναι δυνατός και ανεξάλειπτος, όταν είναι παιδιόθεν ριζωμένος εις τα ψυχάς των ανθρώπων».

Έτσι ακριβώς. Μόνο που στην τωρινή περίπτωση δεν πρόκειται περί ριζωμένου φόβου, αλλά για ριζωμένη έως μιθιδρατισμού αφασία και παχυδερμία.

ΚατΆ αρχάς και η λέξη Επανάσταση έχει ποινικοποιηθεί. Παραπέμπει στις επταετείς καρικατούρες, που ίσως το μεγαλύτερο έγκλημα τους ήταν ότι με τις γελοίες τους πατριδοκαπηλίες και θρησκοληψίες, έδωσαν μια ουρανόπεμπτη δικαιολογία στους μεταπολιτευτικούς νάνους και αρλεκίνους της «προόδου», να ποδοπατήσουν, να στρεβλώσουν αξίες αειθαλείς, ελληνοσώτειρες, «πίστιν και πατρίδα», που, όταν προσβάλλονται και αλυσοδένονται, ξεσηκώνουν λαούς.

Παιδιόθεν, ρίζωσε «εις τα ψυχάς» των σημερινών νεοελλήνων αυτή η αποστροφή, η καχυποψία, η απάρνηση στα τιμαλφή του Γένους μας, ο φόβος του ραγιά. Του ραγιά, του κατακυριευμένου στα βορβορώδη πάθη του. Διότι ψυχή χωρίς θρεμμένη με την Ορθόδοξη πίστη και με την φιλοπατρία, καταντά παλιόψαθα, φανταχτερή ασημαντότητα κι ας νομίζει ότι έχει αξία.

Οι επαναστάσεις δεν γίνονται με μπουκωμένα στόματα και άδειες, νεκρές ψυχές. «Σηκώθηκα και πήγα εις τις εικόνες και κάνω την προσευχή μου και λέγω∙ Κύριε βλέπεις σε τι κατάστασιν έφτασα. Ο μόνος σωτήρας είναι η παντοδυναμία σου και η ευσπλαχνία σου σε μας οπού κιντυνεύομεν και εις την ματοκυλισμένη μας πατρίδα. Πιάνω και φκιάνω μιαν σημαία και γράφω Εθνική Συνέλευση, Σύνταμα. Λέγω. Εις το όνομα του Θεού και της βασιλείας του σηκώνεται η σημαία της πατρίδος». Και επαναστάτησε ο ματοκυλισμένος στρατηγός τον Σεπτέμβριο του 1843 κατά των Μπαυαρέζων και κέρδισε ο βασανισμένος αγωνιστής, μαζί με τον λαό που τον ακολούθησε, αναίμακτα το Σύνταμα. Η επανάσταση δεν θα ξεκινήσει από τους κουκουλοφόρους, μοσχοαναθρεμμένους μοναχογιούς των βορείων προαστίων.

Επανάσταση, αν γίνει και πρέπει να γίνει, θα έλθει από αυτούς που αγαπούν την πατρίδα με τον τρόπο του Μακρυγιάννη. ¶νθρωποι «ων ο Θεός κοιλία, οι εχθροί του σταυρού», ο ψευτοεπαναστάτες της σήμερον, στηρίζουν ύπουλα τους κατοχικούς, τους προδότες της πατρίδας. Εξάλλου όποιος πιστεύει στην Ανάσταση του Χριστού, ελπίζει και στην επ-ανάσταση του Γένους.

Επιστροφή στην κορυφή
ΘΑΛΕΙΑ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Μάϊ 26, 2011 9:40 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Η Ιστορία δεν είναι υστερία



Είναι να γελά κανείς, όταν ακούει και διαβάζει τα υμνολογικά ουρλιαχτά για το ξεσήκωμα του ελληνικού λαού από όλους αυτούς που λίγες μέρες, πριν με το ίδιο «μένος», αφόριζαν τον ελληνικό λαό σαν κοιμισμένο, βολεμένο και «χαλασμένο»!!!

Ο Μίκης π.χ, πριν από μια εβδομάδα μίλαγε για τη νεολαία που κοιμάται, τώρα χαιρετίζει τη νεολαία που ξαφνικά και δια μαγείας ξύπνησε!!!

Το ίδιο και πολλοί δημοσιογράφοι «αιρετικοί»…

Με τα καθεστωτικά ΜΜΕ και τα παραληρήματά τους για τον ξεσηκωμό της Ελλάδας αναφερθήκαμε στο άρθρο:

«Ο λαός στο δρόμο: Μην επαναπαυόμαστε οι λύκοι παραμονεύουν»
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=5696


Εδώ η κυβερνητική και κατοχική ΝΕΤ μας έδειξε φαντασμαγορικές εικόνες από την «ειρηνική επανάσταση» στις πλατείες όλης της Ελλάδας!!!

Ακόμα και το πασοκικό προπαγανδιστικό εργαλείο διαφημίζει το «ειρηνικό κίνημα» ΚΑΤΑ της κυβέρνησης!!!

Ο Τέρενς Κουίκ με τον καθηγητή Κώστα Μπέη μιλούσαν και αυτοί για «ανατροπή» του πολιτικού σκηνικού:
Μας βγήκε και ο Κουίκ, όπως και το κανάλι «Κόντρα» (Κουρής Γιώργος) λαλίστατοι «επαναστάτες» και «ανατροπείς» του καθεστώτος!!!

Όταν οι ποικίλοι και πολύχρωμοι υπόδουλοι στοχαστές και πολιτικοί και δημοσιογραφικοί ψευδομάρτυρες παραληρούν για την «ειρηνική ανατροπή» που οι «αγανακτισμένοι πολίτες» …επέβαλαν ή θα επιβάλλουν, τότε αντιλαμβάνεται κανείς ΟΧΙ μόνο το μέγεθος της ΑΠΑΤΗΣ, αλλά και τούτο: Ότι η Ιστορία γίνεται υστερία των καθεστωτικά παραληρούντων…

Φυσικά πώς να μείνουν πίσω και κάποια ιστολόγια που θέλουν να πλασαριστούν» στο κέντρο της «λαϊκής αγανάκτησης» και της λεκτικής «υστερίας»;


Αυτά τα «υπερεπαναστατικά», στις φράσεις και στις οβιδικές μεταμορφώσεις, «υπερπατριωτικά» ιστολόγια συναγωνίζονται τα «επίσημα» καθεστωτικά ΜΜΕ.


Μάλιστα, σε αυτά, η θολούρα, η δόλια και επιτηδευμένη θολούρα, αγγίζει τα όρια της σχιζοφρένειας:
Στηρίζουν φανατικά το Σαμαρά, ηρωποιούν τους Καμμένους και Μιχαλολιάκους, καλούν στη συγκέντρωση του Μίκη και παραληρούν για τον ξεσηκωμό των «αγανακτισμένων πολιτών».

Για τον ξεσηκωμό των αραβικών λαών και μάλιστα άγρια αιματηρό, ε, αυτός ήταν «συνωμοσία» των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών: τέτοιες οβιδικές αντιφατικές υστερίες.

Η Ιστορία δεν είναι υστερία και κραυγές…

Οι λαϊκές εξεγέρσεις δεν είναι παιχνιδάκι για να παίζουν οι υστερικοί των καθεστωτικών συνταγών και οι «ζηλωτές» του δημοσιογραφικού κρετινισμού…

Δεν είναι «πιστωτική κάρτα» για να την προβάλουμε για πολιτική εμπορία και καπηλεία…


Οι λαϊκές κινητοποιήσεις και εξεγέρσεις είναι ΙΣΤΟΡΙΑ, η πραγματική ιστορία και ΟΧΙ ΥΣΤΕΡΙΑ.

Είναι αγώνας ζωής και θανάτου με το καθεστώς και αυτό ΑΠΑΙΤΕΙ και ΠΡΟΣΤΑΖΕΙ ορθάνοικτα μάτια και αυτιά, κινητοποίηση της ΣΚΕΨΗΣ, ανάπτυξη της ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ, ΕΠΑΓΡΥΠΝΥΣΗ και ΔΙΑΓΝΩΣΗ των παγίδων και των δολοπλοκιών του καθεστώτος.

Αν αρκούσαν οι «ειρηνικές» λαϊκές κινητοποιήσεις, τα «αθροιστικά λαϊκά σύνολα» και οι υμνολογίες ΤΟΤΕ τα καθεστώτα θα είχαν προ πολλού πάει στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας…

Αυτό που γίνεται σήμερα με την κινητοποίηση της λαϊκής ΟΡΓΗΣ είναι ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ, αλλά ακόμα πολύ ΜΕΤΕΩΡΟ και εύθραυστο.

Μπορεί να οδηγήσει σε πραγματική επαναστατική έξαρση και οργάνωση, μπορεί, όμως εξίσου, να οδηγήσει σε ΑΝΤΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ: Σε προώθηση και επιβολή των μακάβριων καθεστωτικών σχεδιασμών.

Ο ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ σε ιδέες και οργάνωση και η αποκάλυψη των σχεδίων των καθεστωτικών σπονσόρων και υπόγειων καθοδηγητών αυτών των «ειρηνικών εξεγέρσεων», ΑΠΟΤΕΛΕΙ το ΑΜΕΣΟ και ΠΡΩΤΟ καθήκον κάθε αγωνιστή…

Οι υμνολογικές σπέκουλες και τα παραληρηματικά, «αγωνιστικά» πυροτεχνήματα αποπροσανατολίζουν, ΠΑΡΟΠΛΙΖΟΥΝ πολιτικά και οργανωτικά και λειτουργούν ΥΠΕΡ του καθεστώτος.

Αυτά είναι έργο των «εγκάθετων» του καθεστώτος, των προβοκατόρων και των ποικίλων τυχοδιωκτών ιντερνετικών η μη…

Επιστροφή στην κορυφή
Δευκαλίων
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Μάϊ 27, 2011 10:33 am    Θέμα δημοσίευσης: Επιτέλους, εγένετο Φως... Παγκοσμιοποιήσεως! Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Επιτέλους, εγένετο Φως… Παγκοσμιοποιήσεως, ού μήν, αλλά και Αποκαλύψεως!!! Κοντός ψαλμός, αλληλούια! Εξηγούμαι:

1. Σε χρόνο «ανύποπτο» (090111) η πλέον σοβαρή, γνωστή και μη εξαιρετέα εφημερίδα, του πλέον σοβαρού, αξιόπιστου, αδέκαστου και αντικειμενικού Συγκροτήματος, δημοσίευσε ένα αποκαλυπτικό άρθρο για την «ολιγοσέλιδη μπροσούρα» κάποιου «συγγραφέα, σχεδόν άγνωστου συνταξιούχου διπλωμάτη, πρώην αντιστασιακού, ετών 93» (!!!):
Στεφάν Εσέλ «Αγανακτήστε!», εκδότρια η Συλβί Κροσμάν (κι όποιος κατάλαβε, κατάλαβε!)
http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=376896

2. Ιδού και μερικά σταχυολογημένα αποσπάσματα… προς γνώσιν και συμμόρφωσιν:
http://alkimosarchive.wordpress.com/2011/05/26/the-initiator-of-the-indignant-movement/

«Στο Σοσιαλιστικό Κόμμα τον λατρεύουν…»
“Πολιτικοί, οικονομικοί ηγέτες και διαχειριστές, πειθαρχήστε! Εγκαταλείψτε τα εθνικά σύνορα και δρομολογήστε μια παγκόσμια στρατηγική, για παράδειγμα στο πλαίσιο ενός συμβουλίου των ΗΕ για την οικονομική και κοινωνική ασφάλεια“
“Σήμερα, περισσότερο παρά ποτέ, περισσότερο ακόμη και μετά το τέλος του πολέμου το 1945, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τις μεγάλες προκλήσεις της παγκόσμιας δικαιοσύνης, της δικαιοσύνης στην οικονομία, και της προστασίας του πλανήτη μας. Ειδικά σε αυτό το πεδίο μπορείς να δραστηριοποιηθείς πλέον μόνον ως παγκόσμια οργάνωση“.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ (Alkimos Archive): Χωρίς να το ξέρουν, οι «καναπεδάτοι» Έλληνες βγήκαν στις πλατείες να διαδηλώσουν υπέρ μιας Παγκόσμιας Κυβέρνησης!

-- Συμπέρασμα δικό μου: Με τις Υγείες μας και εις άλλα.. με ‘ειρηνική αγανάκτηση’!
Επιστροφή στην κορυφή
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Μάϊ 27, 2011 11:03 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
«Αγανακτισμένοι»: Σημαντικές αποκαλύψεις



Διαβάστε, προσεκτικά, το εξαιρετικά αποκαλυπτικό και τεκμηριωμένο ρεπορτάζ, με τον τίτλο:


Μερικές "παράξενες" συμπτώσεις .. Bloggers που εμφανίστηκαν από το πουθενά ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ σχολιάζουν σε πατριωτικά Ιστολόγια ΥΠΕΡ των "αγανακτισμένων"

Από το:
http://radiofloga.blogspot.com/2011/05/bloggers.html


_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
όλως τυχαίως βεβαίως
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Μάϊ 27, 2011 6:37 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Μόλις αντίπροχθες(!), τόσο "τυχαία", ο σταρ της σημιτικής-εκσυγχρονιστικής ΕΡΤ και της "μεγκαλίσιους" "ενημέρωσης" Θεοδωράκης διαφήμιζε την "ειρηνική εξέγερση" του "Στεφάν Εσέλ":

http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.kinhma-10&id=6942
Επιστροφή στην κορυφή
Ο Αριστείδης (ο Δίκαιος)
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Μάϊ 28, 2011 8:37 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
http://aristidisdikaios.blogspot.com/2011/05/blog-post_27.html
Προς «αγανακτισμένους».
Μέχρι σήμερα είναι μαζί σας η κρατική τηλεόραση και οι βαρώνοι των media. Επίσης, μέχρι στιγμής, δεν σας την «έπεσε» ούτε το κράτος (τα ΜΑΤ μαδάνε μαργαρίτες) ούτε το παρακράτος (μάσκες-κουκούλες-μολότοφ αναπαύονται στις ντουλάπες τους).

Προτείνω να αρχίσετε να ανησυχείτε.
Επιστροφή στην κορυφή
Βήχος Χαράλαμπος



Ένταξη: 30 Οκτ 2008
Δημοσιεύσεις: 144
Τόπος: Ν .Σμύρνη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Μάϊ 28, 2011 2:28 pm    Θέμα δημοσίευσης: και ο ζουγκλας μεταδιδει ζωντανα τον αγωνα Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ο Αριστείδης (ο Δίκαιος) έγραψε:
http://aristidisdikaios.blogspot.com/2011/05/blog-post_27.html
Προς «αγανακτισμένους».


Προτείνω να αρχίσετε να ανησυχείτε.


και ο ζουγκλας μεταδιδει ζωντανα τον αγωνα Laughing

http://www.tnsite.gr/2011/05/25-6.html
_________________
http://apolitikokafeneio.com/
http://mousikokafeneio.com/
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
ΘΥΜΙΟΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Μάϊ 28, 2011 5:49 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
«Αγανακτισμένοι διαμαρτυρόμενοι»: Ας πάψουμε να κάνουμε τις επιθυμίες μας πραγματικότητα



Τα επιτελεία του διεθνούς ιμπεριαλισμού και οι μηχανισμοί της εξουσίας έχουν διδαχτεί πολλά από τις Επαναστάσεις και τις αυθεντικές λαϊκές εξεγέρσεις και βρίσκονται πολύ πιο μπροστά από τους υπερεπαναστάτες φετιχιστές της δράσης και της φράσης.

Ακριβέστερα: Οι φετιχιστές της φράσης και της τυφλής τρεχάλας στριφογυρίζουν πάντα γύρω από τον εαυτό τους και δεν βλέπουν πέρα από τη μύτη τους.

Οι υστερικοί αυτοί φετιχοποιούν κάθε εκδήλωση λαϊκής δυσαρέσκειας την οποία ονομάζουν «κίνημα» και «εξέγερση».

Κάθε συνάθροιση «αγανακτισμένων» που ο κάθε ένας παίρνει μια ντουντούκα και λέει την άποψή του την ονομάζουν «ουσιαστική δημοκρατία», «άμεση δημοκρατία».

Δηλαδή η ουσιαστική και «άμεση δημοκρατία» είναι το υποκατάστατο του καφενέ…

Το μωσαϊκό των «αγανακτισμένων» στο Σύνταγμα είναι, γι αυτούς, «λαϊκή συνέλευση» και «άμεση δημοκρατία»…

Τέτοιες παρλαπίπες καταναλώνονται από τα «επαναστατικά» ΜΜΕ των «νταβάδων», από τους ποικίλους δημοσιογραφικούς ψευδομάρτυρες, τύπου Τριανταφυλλόπουλου, Λαζόπουλου, Σταύρου Θεοδωράκη, Τέρενς Κουίκ, και CIA…

Το θλιβερό είναι ότι ακριβώς τα ίδια παπαγαλίζει και ψάλλει και η ομάδα Καραμπελιά…

«¶μεση Δημοκρατία», λοιπόν, είναι η Βαβυλωνία της ασυδοσίας του πλουραλισμού της ατομικής άποψης.

«Γενική Συνέλευση», λοιπόν, είναι η Πλατεία Συντάγματος, ένα αθροιστικό σύνολο ετερογενών ατόμων και σκόρπιων, ακόμα και εχθρικών κομματιών, με κάθε κομμάτι ή άτομο να τραγουδά το δικό του τραγούδι στην ντουντούκα…




Μόνο οι πλέον ξεδιάντροποι και εξαχρειωμένοι λακέδες του συστήματος θα παρομοίαζαν και θα ταύτιζαν την «άμεση δημοκρατία» και τη «Γενική Συνέλευση» με την ολοκληρωτική κατάλυση κάθε έννοιας δημοκρατίας, Συνέλευσης και ουσιαστικού διαλόγου…

Η Δημοκρατία και μάλιστα η ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ δημοκρατία, όπως και οι Γενικές Συνελεύσεις, είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με τη ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ και τη ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ: Με τις διαδικασίες και τις λειτουργίες της ΠΡΑΞΗΣ του συλλογικού Είναι («Εγώ»). Δεν είναι ψυχοθεραπεία ατομικής εκτόνωσης της αγανάκτησης.

Συζητάς όχι για να συζητάς και να εκτονώνεσαι ατομικά, ούτε για να καταγράφεις απλώς τις ατομικές απόψεις στα «πρακτικά», αλλά για να καταλήγεις σε συγκεκριμένες ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ και ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ, για να δράσεις και να προχωρήσεις παραπέρα τη δράση σου, να προωθήσεις σε ένα ανώτερο στάδιο τον αγώνα σου.

Η συζήτηση έχει νόημα μόνο όταν μπαίνει στην υπηρεσία της ΠΡΑΞΗΣ, όταν πυροδοτεί αυτήν την πράξη, την συγκεκριμενοποιεί σε ΑΙΤΗΜΑΤΑ και σε ΟΡΓΑΝΑ δράσης.

Κινήματα χωρίς ΑΙΤΗΜΑΤΑ και ΟΡΓΑΝΑ του αγώνα, χωρίς πολιτικούς και οργανωτικούς κριούς, χωρίς ΣΤΟΧΟΥΣ και χωρίς ΗΓΕΤΕΣ (ναι μη μας ξενίζει η λέξη, τα κινήματα εκφράζονται μέσα από τους δικούς τους ηγέτες), ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.

ΟΛΗ η Ελλάδα να στρατοπεδεύσει στις πλατείες και να συζητάει για να συζητάει, απλώς λέγοντας ότι διακατέχεται από αγανάκτηση και αηδία εναντίον του καθεστώτος, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΙΝΗΜΑ. Λέσχη διαμαρτυρομένων είναι όπου ο κάθε ένας λέει το μακρύ και το κοντό του, αλλά ΚΙΝΗΜΑ με αιτήματα, στόχους, αποφάσεις και όργανα αγώνα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ…

Τα λαϊκά κινήματα, οι δημοκρατικές και οργανωτικές τους λειτουργίες είναι και αυτά μορφή ΕΞΟΥΣΙΑΣ, μια λαϊκή μορφή εξουσίας ενάντια στις εξουσίες του καθεστώτος.

ΟΤΑΝ δεν εκπληρώνουν αυτόν τον ιστορικό, πολιτικό τους ρόλο, όταν δηλαδή αρνούνται το ζήτημα της ΕΞΟΥΣΙΑΣ, τότε παραχωρούν την ΕΞΟΥΣΙΑ στο καθεστώς.

Η διαμαρτυρία για τη διαμαρτυρία, η κραυγή για την κραυγή, το σύνθημα για το σύνθημα, η πλατεία γεμάτη για να είναι η πλατεία γεμάτη, όλα αυτά δεν συνιστούν ΚΙΝΗΜΑ, ούτε οικοδομούν μια άλλη δομή οργανωμένης δύναμης εναντίον των δυνάμεων του καθεστώτος.

Απλώς αποδέχονται, μοιρολατρικά, με ξόρκια και κατάρες, το καθεστώς, απευθύνονται στο καθεστώς, εκλιπαρούν ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ το καθεστώς, αναζητώντας λύσεις από τα χέρια του.

Γι αυτό, τέτοια «κινήματα» διαφημίζονται» τόσο πολύ από τους καθεστωτικούς μηχανισμούς και τα ΜΜΕ: Η κατοχική ΕΡΤ καθημερινά διαφημίζει το «αντικατοχικό» κίνημα…

Γι αυτό έχουν εξαφανιστεί και οι κουκουλοφόροι (και τότε για «κίνημα» μας μίλαγαν), αυτοί οι «υπερεπαναστάτες» της φωτιάς και των καταστροφών.

ΣΗΜΕΡΑ που η ΟΡΓΗ βράζει στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας και ξεχειλίζει παντού, δεν υπάρχει ούτε ένα κρούσμα βιαιότητας των «τιμωρών» του καθεστώτος…

Δεν είμαστε ενάντια στο να κατεβαίνει ο κόσμος στο δρόμο, έστω έτσι, σαν αγελαία κίνηση.

Αυτή η κατάσταση εκδηλώνει τις αντικειμενικές διεργασίες αγανάκτησης και οργής που συντελούνται μέσα στην ίδια την ελληνική κοινωνία.

Είτε μας αρέσει λοιπόν είτε όχι η λαϊκή ενέργεια, στην κατάσταση που βρισκόμαστε, δεν μπορεί να μένει κλεισμένη επΆ αόριστον στα κομματικά μπουκάλια.

Τον ατμό αυτής της ενέργειας θα τον αξιοποιήσει μοιραία το καθεστώς και θα τον κατευθύνει στους δικούς του κυλίνδρους.

Και εδώ είναι που το καθεστώς βλέπει έτη φωτός μακρύτερα από τους φετιχιστές της δράσης και της φράσης.

Οι μηχανισμοί του καθεστώτος πατώντας πάνω σε αυτήν την εκρηκτική αγανάκτηση του κόσμου «στήνουν» τις παγίδες τους (ξόβεργες τις είπαν εύστοχα κάποιοι): Τον ειρηνικό εγκλωβισμό της «διαμαρτυρίας για τη διαμαρτυρία», σε αθροιστικά σύνολα χωρίς ΣΥΝΟΧΗ, χωρίς ΑΙΤΗΜΑΤΑ, χωρίς ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ, χωρίς πολιτικές και οργανωτικές λειτουργίες, ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ…

ΣΥΝΕΠΩΣ το μόνο που μένει είναι η ΕΞΟΥΣΙΑ που υπάρχει και παρεμβαίνει ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ (το καθεστώς με τα όργανά του) και οι μεταμφιέσεις αυτής της εξουσίας: Τα είδωλα που κατασκευάζει το καθεστώς και ξύνουν τα ένστικτα των «αγανακτισμένων» (Μίκης, Κασιμάτης, Μπέης και Σία)…

Καθώς και οι πολυεδρικές δομές της «αριστερής» και «επιδοτούμενης» εξουσίας.

Σε τέτοια σκορποχώρια «αγανακτισμένων», πάντα κερδίζουν οι οργανωμένες δυνάμεις του καθεστώτος και τα επιδοτούμενα οργανωμένα «αριστερά» κλιμάκιά τους…

Φυσικά κανείς δεν δικαιούται να παρακολουθεί παθητικά και μοιρολατρικά αυτήν την κατάσταση.

Δυστυχώς
οι δυνάμεις που δεν μεθάνε από τις φράσεις και δεν είναι «χαλασμένες» από το σεχταριστικό φετιχισμό της τυφλής δράσης είναι ελάχιστες…

Οι περισσότεροι θεωρούν «επέμβαση» τη φυσική μόνο παρουσία στις πλατείες!!!

Η πραγματική, όμως, επέμβαση είναι ΠΟΛΙΤΙΚΟ μέγεθος και όχι ΦΥΣΙΚΟ.

Αυτό σημαίνει, πρώτα απΆ όλα,
πολιτικός ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ της λαϊκής οργής, αποκαλύψεις γύρω από τις καθεστωτικές ξόβεργες, σταθερός και αδιάκοπος αγώνας εναντίον των ψευδαισθήσεων, αγώνας ιδεολογικός και πολιτικός για την ανάπτυξη της πολιτικής γνώσης και συνείδησης…

Τα θαυμαστικά επιφωνήματα ή οι αφορισμοί, απλώς, παίζουν το παιχνίδι του καθεστώτος: Από τους συνειδητούς προβοκάτορες και από τους υστερικούς φετιχιστές της φυσικής τρεχάλας, τους «χρήσιμους ηλίθιους»…

Αναμφίβολα όλο αυτό το «κίνημα» των «αγανακτισμένων» θα αφήσει και κάποια θετικά αποτελέσματα: Μια γνώση και εμπειρία για κάποιο κόσμο, δηλαδή μια κατάκτηση πολιτικής συνείδησης. Αύριο που θα φανεί η αρνητική κατάληξη πολλοί θα προβληματιστούν και θα εξοπλιστούν με πολιτική γνώση. Είναι και αυτό πολύ σημαντικό…

Προς αυτήν ακριβώς την κατεύθυνση πρέπει να επικεντρωθεί και η πολιτική μας παρέμβαση: Από τις καθεστωτικές ξόβεργες να αποκτάμε μεγαλύτερη γνώση των πραγμάτων και να στρεφόμαστε στις πραγματικά αυθεντικές μορφές ανάπτυξης των λαϊκών κινημάτων..
Επιστροφή στην κορυφή
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Μάϊ 28, 2011 9:00 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ξόβεργα για μπούφους



Σχόλιο ΡΕΣΑΛΤΟ:

Παραθέτουμε ένα πρόσφατο κείμενο του Δημήτρη Καζάκη Εξαιρετικό!!!
Η μοναδική μας ένσταση: Αυτά που τόσο γλαφυρά και τεκμηριωμένα αναλύονται στο κείμενο για το Μίκη, δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. Στο «μανιφέστο» του Μίκη καταγράφονται καθαρά, τυλιγμένα βεβαίως με το «λίπος» των ασυνάρτητων φλυαριών…
Δεν τα είχε «προσέξει» τότε ο Δημήτρης Καζάκης;

Έστω…


Τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται
Η πρωτοβουλία ακαδημαϊκών στήνει ξόβεργα για μπούφους
Του Δημήτρη Καζάκη


Την Τρίτη 31 Μαΐου 2011, στις 7 το απόγευμα, στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών θα πραγματοποιηθεί μεγάλη ανοιχτή συγκέντρωση με πρωτοβουλία του Πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Θεοδόση Πελεγρίνη, του μεγάλου έλληνα μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη και των καθηγητών Γιώργου Κασιμάτη, Γιώργου Κατρούγκαλου, Νότη Μαριά, Κώστα Μπέη και Κώστα Χρυσογόνου.

Ποιος είναι ο στόχος αυτής της ανοιχτής συγκέντρωσης; Να καταγγελθεί η Σύμβαση Δανειακής Διευκόλυνσης θα έλεγε κάποιος που είναι τόσο αφελής, ώστε δεν μπορεί να διακρίνει τις μεθοδεύσεις νομιμοποίησης του καθεστώτος κατοχής και εκποίησης της χώρας που κρύβονται πίσω της.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση ποντάρει στο γεγονός ότι αρκεί κάποιος να φωνάζει αρκετά δυνατά ενάντια στην Δανειακή για να φανεί ότι δήθεν είναι ενάντια και στο καθεστώς που της έχεις επιβληθεί από την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ.

Η πρόσκληση στην εκδήλωση-συγκέντρωση απευθύνεται, σύμφωνα με τους διοργανωτές, σε κάθε πατριώτη που θέλει να διατρανώσει την αντίθεσή του στην υποτέλεια της ελληνική κοινωνίας και την απαξίωση του δημόσιου πλούτου της Ελλάδας.

Όμως εντελώς τυχαία δεν λένε απολύτως τίποτε ούτε για το χρέος, ούτε για το ευρώ. Οι μεγάλοι μας αυτοί καθηγητές και ποικίλοι επώνυμοι επικεντρώνουν την κριτική τους στην Σύμβαση Δανειακής Διευκόλυνσης για να πετύχουν τι; Μα για να απαλειφθούν οι επαχθείς όροι της, όπως μας λέει ο κ. Κασιμάτης.

Δηλαδή αν οι επαχθείς όροι έφευγαν από την εν λόγω Σύμβαση, όλα θα ήταν εντάξει; Θα έπρεπε να αποδεχθούμε τον «μηχανισμό στήριξης» με βάση τον οποίο εκποιείται η χώρα;

Και το επαχθές χρέος, τι πρέπει να γίνει με αυτό;
Γιατί μιλάτε για την επαχθή σύμβαση και δεν λέτε κουβέντα για το επαχθές χρέος; Γιατί δεν καλείτε τον ελληνικό λαό να απαιτήσει την μη αναγνώριση και τη διαγραφή του; ΅Η μήπως περιμένετε να βγάλει τα «επιστημονικά» της πορίσματα η δήθεν έρευνα της Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου, ενώ την ίδια ώρα η χώρα και ο λαός της χάνεται;

Μήπως τελικά αυτό που επιδιώκετε είναι να καλύψετε το κενό της πολιτικής νομιμοποίησης που υπάρχει σήμερα στο καθεστώς κατοχής και εκποίησης;


Το κυρίαρχο πολιτικό σύστημα έχει θέσει ξεκάθαρα το δίλημμα: Με το ευρώ και ξερό ψωμί, ή επιστροφή στο εθνικό νόμισμα; Εσείς τι απαντάτε σΆ αυτό; Ή μήπως δεν σας ενδιαφέρει;

Πώς γίνεται και ενώ κόπτεστε για την εθνική κυριαρχία και ανεξαρτησία της χώρας, δεν λέτε κουβέντα για το καθεστώς κατάλυσής της μέσα στην ΕΕ και την ΟΝΕ;

Γιατί άραγε; Εκτός πάλι κι αν είστε τόσο αδαείς ώστε να θεωρείτε ότι μια χώρα υπό κατοχικό νόμισμα, όπως είναι το ευρώ και υπό τον έλεγχο του πιο αδίστακτου καρτέλ κεντρικών τραπεζών που έχει γνωρίσει ποτέ η ευρωπαϊκή ιστορία, μπορεί να διατηρεί την εθνική κυριαρχία και ανεξαρτησία.


Είναι τυχαίο το γεγονός ότι ενώ διαρρηγνύεται τα ιμάτιά σας για την επαχθή και παράνομη δανειακή σύμβαση, δεν λέτε κουβέντα για την ενσωμάτωσή της στην Συνθήκη του Ευρώ μέσα από την «οικονομική διακυβέρνηση» και τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης, δηλαδή τον μόνιμο ευρωπαϊκό μηχανισμό ελεγχόμενων χρεοκοπιών και εκποίησης χωρών; Μήπως αυτός είναι ο στόχος σας; Να καταγγείλετε την εκποίηση της χώρας μέσω της δανειακής σύμβασης για να την παραδώσετε ήσυχα-ήσυχα στην εκποίηση και την διάλυση μέσω του Συμφώνου του Ευρώ και του ΕΜΣ;

Την εθνική ανεξαρτησία και κυριαρχία δεν μπορούν να την επικαλούνται όσοι δέχονται να την ξεπουλούν προς όφελος της ΕΕ και του ευρώ.

Δεν μπορούν να μιλάνε για την αντίθεσή τους στην απαξίωση του δημόσιου πλούτου της χώρας όσοι αποδέχονται την εξυπηρέτηση του τοκογλυφικού και απολύτως καταχρηστικού δημόσιου χρέους της χώρας.

Δεν είναι παρά εξίσου δωσίλογοι, όσο και οι σημερινοί κυβερνήτες. Ότι κι αν προφασίζονται. Ότι κι αν επικαλούνται.

Δυστυχώς οι ίδιοι που για δεκαετίες δεν είπαν κουβέντα για την καταστροφική πορεία της χώρας. Οι ίδιοι που συνέργησαν ή συγκάλυψαν αυτήν την πορεία, όλα αυτά τα χρόνια, έρχονται σήμερα τιμητές με πρόσχημα την καταγγελία της δανειακής σύμβασης.

Χωρίς βέβαια να λένε κουβέντα για την ταμπακέρα, δηλαδή το καθεστώς χρεοκοπίας, εκποίησης και πτώχευσης υπό το ευρώ.

Αλλού στοχεύουν. Προτάσσοντας ο καθένας την προσωπική του ατζέντα, τις δικές τους ιδιοτελείς φιλοδοξίες, εξαργυρώνοντας διαμαρτυρημένες επιταγές ή σκοτεινές υποχρεώσεις προς το σύστημα εξουσίας, έρχονται να θέσουν ανοιχτή υποψηφιότητα για την διακυβέρνηση «εθνικής συνεννόησης», που ετοιμάζεται στο παρασκήνιο.

Μην τους κάνετε την χάρη. Μην τους αφήσετε να σας ξεγελάσουν με την ρητορική αντίθεσή τους στη δανειακή σύμβαση. Μην τους επιτρέψετε να νομιμοποιήσουν την εκποίηση και την διάλυση της χώρας με το Σύμφωνο του Ευρώ και τον ΕΜΣ.

Δεν είναι τυχαίο ότι επιλέγουν να καταφέρονται ενάντια στην υπάρχουσα κομματοκρατία και στο φαύλο πολιτικό σύστημα απαλλάσσοντας τα αφεντικά του, εντός και εκτός Ελλάδας, από κάθε ευθύνη.

Η τυφλή καταγγελία της πολιτικής φαυλοκρατίας ήταν πάντα το πρόσχημα για την καταστολή των δημοκρατικών ελευθεριών από κάθε είδους χούντα. Μην τους επιτρέψετε να φέρουν την χούντα της «εθνικής συνεννόησης».

Δεν έχουμε ανάγκη από «σωτήρες», ούτε από ξεπεσμένους επαγγελματίες που νομίζουν ότι αποτελούν το Α και το Ω αυτού του κόσμου. Την λύση θα την δώσει ο ίδιος ο λαός, αρκεί να βρίσκεται σε διαρκή επαγρύπνηση και να μην παραμυθιάζεται από ανούσιες φλυαρίες που καλούν σε σικέ αντίσταση.

Είμαστε σε κρίσιμη καμπή. Το αμέσως επόμενο διάστημα θα κρίνει πολλά. Μην τους αφήσετε να σας καβαλίσουν. Τα δεσμά με τα οποία σφυρηλατείται η υποτέλεια της χώρας και η δουλεία του λαού είναι σήμερα το χρέος και το ευρώ. Όποιος εμφανίζεται να τα αγνοεί, τότε είναι άσχετος, ή πολύ απλά ύποπτος.

ΠΗΓΗ:
http://dimitriskazakis.blogspot.com/2011/05/blog-post_26.html


_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Μάϊ 29, 2011 8:34 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Οι «αγανακτισμένες» Πλατείες πρέπει να οργανωθούν και να ξεχυθούν παντού…



Κάθε αγωνιστής πρέπει να προβληματίζεται και να δυσπιστεί πολύ όταν βλέπει να τον χειροκροτούν οι δήμιοι του λαού και οι ύαινες της προπαγάνδας τους.

Σήμερα οι «νταβάδες» και τα αποκρουστικά τους ΜΜΕ χειροκροτούν και υμνούν τις ειρηνικές εξεγέρσεις στις πλατείες.

Ποιοι; Αυτοί οι δήμιοι που λιθοβολούσαν θηριωδώς τους λιμενεργάτες που αγωνίζονταν, τους φορτηγατζήδες που είχαν εξεγερθεί, τους αγρότες που αφάνιζαν, τους κατοίκους της Κερατέας που αντιστεκόντουσαν στην κυβερνητική μοχθηρία και κάθε άλλη αγωνιστική εκδήλωση…

Αποτελεί μακάβριο μορφασμό κοροϊδίας να χειροκροτούν οι δήμιοί μας, εν χωρώ, την εξεγερτική αγανάκτησή μας;

Και τι ιδιαιτέρως χειροκροτούν; Το γεγονός ότι κατεβαίνουμε στις πλατείες χωρίς ΙΔΕΕΣ, χωρίς συγκεκριμένα αιτήματα αλλά γενικά αιτήματα περί δημοκρατίας και Δικαίου, χωρίς μοχλούς και ιμάντες ανάπτυξης της αυτενέργειάς μας και αυτό-οργάνωσής μας, χωρίς ΟΡΓΑΝΩΣΗ και ηγέτες (ηγέτες κινημάτων και όχι του καθεστώτος), σαν σκόρπια άτομα, σαν αθροιστικά σύνολα ατομικών απόψεων, σαν Βαβυλωνία…

Πολλοί, σκοπίμως, ή από άγνοια, ή επειδή δεν διαβάζουν προσεκτικά τα κείμενά μας παρανόησαν την κριτική μας και υπέθεσαν ότι είμαστε εναντίον των «κινημάτων» στις Πλατείες.

Δεν μπορεί να είμαστε ΠΟΤΕ ενάντια σε οποιαδήποτε μορφή καθόδου του λαού στο δρόμο.

Τα κείμενά μας είναι ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ σε αυτό το αντικειμενικό γεγονός, δηλαδή στην εκδήλωση της λαϊκής οργής: Στις μορφές, στα χαρακτηριστικά της, στον τρόπο που εκδηλώθηκε, στη συμπεριφορά του κατεστημένου και στις παγίδες του κατεστημένου.

Αυτόν τον ΠΟΛΙΤΙΚΟ χαρακτήρα έχουν τα κείμενά μας και όχι άρνησης ή καταδίκης του κόσμου που κατεβαίνει στις πλατείες, ούτε φυσικά ΑΡΝΗΣΗΣ της λαϊκής αγανάκτησης.

Εξάλλου είναι ανόητο να καταδικάσεις ένα ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟ γεγονός εκδήλωσης της λαϊκής αγανάκτησης.

Το δικό μας έργο είναι να επεμβαίνουμε ΠΟΛΙΤΙΚΑ (κατεβαίνουμε και φυσικά, αλλά αυτό δεν είναι παρέμβαση πολιτική, απλή συμμετοχή είναι), στην πρωτοπορία των κινημάτων, αναλύοντας τα πράγματα και εξοπλίζοντας με ιδέες τους νέους οι οποίοι και θα αποτελέσουν την πραγματική και οργανική (φυσική) πολιτική ΗΓΕΣΙΑ προώθησης και οργάνωσης αυτών των κινημάτων σε ανώτερες μορφές συνειδητοποίησης και δράσης…

Για μας αυτή η κάθοδος στις πλατείες δεν έγινε μέσα από αγωνιστικά έμβρυα διαμορφωμένα μέσα από την ίδια τη διαλεκτική των λαϊκών αγώνων.

Ο κόσμος συγκεντρώθηκε από γενικά καλέσματα στο ιντερνέτ και στα ΜΜΕ (εδώ προκύπτει θέμα και στο ποιοι μπορεί να είναι οι «αόρατοι», ανώνυμοι οργανωτές και καθοδηγητές), σαν άτομα και σκόρπια τεμάχια και ΟΧΙ σαν ένα συνθετικό ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ «ΕΓΩ».

Το θεμέλιο αυτής της λαϊκής καθόδου είναι χωρίς καμία αμφιβολία η κοχλάζουσα κοινωνική οργή: Αυτός είναι ο ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΣ συντελεστής αυτών των λαϊκών εκδηλώσεων και δεν μπορεί ΟΥΔΕΙΣ να τον παρακάμπτει και να τον λοιδορεί, αλλά και ούτε να παρανοεί τα κείμενά μας τα οποία υπογραμμίζουν αυτόν τον συντελεστή (τον αντικειμενικό συντελεστή) της λαϊκής κίνησης…

Έξω όμως από το ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ επαναστατικό, υπάρχει και το ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΑ αντεπαναστατικό: Οι «πυροδότες» της λαϊκής αγανάκτησης, ο τρόπος με τον οποίο το καθεστώς και οι μηχανισμοί του ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ, ΚΟΛΑΚΕΥΟΥΝ και ΚΑΝΑΛΙΖΑΡΟΥΝ αυτή την ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ λαϊκή αγανάκτηση.

Οι πρωτοπόροι αγωνιστές που δεν μπορούν να διακρίνουν και να ξεχωρίσουν το επαναστατικά αντικειμενικό από το αντεπαναστατικά υποκειμενικό είναι για κλάματα, σύρονται όπως το νερό μέσα στο αυλάκι από τα γεγονότα…

Το δηλώνουμε ξεκάθαρα: Αν η ρωμαλέα και δυνητικά επαναστατική λαϊκή αγανάκτηση η οποία ξεχειλίζει διάχυτη, σήμερα στις Πλατείες, σαν χυλός ατομικοτήτων, δεν ΑΥΤΟ-ΟΡΓΑΝΩΘΕΙ και δεν γεννήσει κάποια ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ, έστω, ΓΕΝΙΚΑ πολιτικά ΑΙΤΗΜΑΤΑ και τα δικά της καθοδηγητικά όργανα, ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΗ να παίξει το παιχνίδι του καθεστώτος.

Το πρώτο, συνεπώς, ζήτημα που μπαίνει, ζήτημα ζωής και θανάτου, είναι οι Πλατείες να βγάλουν το συντονιστικό τους ΟΡΓΑΝΟ και Επιτροπές Αγώνα.

Αυτό και μόνο τρέμει το καθεστώς και γι αυτό διαφημίζει αυτό το ειρηνικό «κίνημα». Διότι δεν έχει ΚΑΝΕΝΑ έμβρυο ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ, ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ και ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗΣ. Από τη στιγμή που θα αυτό-οργανωθεί και θα αποκτήσει (αν τα καταφέρει), τότε οι καθεστωτικοί έπαινοι θα μεταβληθούν, αυτομάτως, σε κατάρες και συκοφαντίες…

Για να υπάρξει, όμως, Συντονιστικό Όργανο και Επιτροπές Αγώνα προαπαιτείται μια μίνιμουμ συμφωνία πάνω σε συγκεκριμένα πολιτικά αιτήματα.

Αυτά, στην παρούσα φάση, θα μπορούσε να είναι πολύ γενικά, για να είναι και ΓΕΝΙΚΑ αποδεκτά.


Ενδεικτικά αιτήματα:




α). Να φύγει η τρόικα και τα μνημόνιά της…

β). Τα χρέη να τα πληρώσουν αυτοί που τα δημιούργησαν και οι κερδοσκόποι που ρούφηξαν το αίμα του ελληνικού λαού. ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΔΟΧΗ του χρέους…

γ). Να επανέλθουν οι μισθοί και οι συντάξεις στα επίπεδα πριν από την κακουργηματική λεηλασία του Μνημονίου.

δ).
Να επανέλθουν οι απολυμένοι στις εργασίες τους.

ε). Σταθερός, διαρκής και αταλάντευτος λαϊκός αγώνας εναντίον του ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ της Ελλάδας και εναντίον των μέτρων και των νόμων που καταλύουν την εθνική μας υπόσταση.

στ). Αγώνας εναντίον της ισοπέδωσης της Παιδείας και της μετατροπής της σε γρανάζι των διεθνών και εγχώριων αρπακτικών του χρήματος.

ζ) Αγώνας εναντίον της κατοχής της Ελλάδας από τους λαθρομετανάστες και εναντίον των «γκέτο» και των εγκληματικών συμμοριών…

Ένας αγώνας που θέλει να ενώσει ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες δεν μπορεί να μην έχει σαν μία από τις πολιτικές του αιχμές το υπΆ αριθμόν ένα πρόβλημα της Ελλάδας: Το λαθρομεταναστευτικό εφιάλτη…

η). ΟΧΙ στην Κάρτα του Πολίτη, σΆ αυτόν τον οργουελικό εφιάλτη του ηλεκτρονικού φακελώματος…

θ).
Καμία εμπιστοσύνη στα κόμματα της Βουλής. Δεν μπορεί να ζητάμε από αυτά και από το καθεστωτικό οικοδόμημα λύσεις υπέρ του λαού: Αυτά οδήγησαν την Ελλάδα εδώ…

Αυτά είναι απλώς κάποια γενικά, ενδεικτικά ΑΙΤΗΜΑΤΑ, στη βάση των οποίων μπορεί να συγκροτηθεί ένα Συντονιστικό Όργανο και Επιτροπές Αγώνα.

Το Συντονιστικό Όργανο και οι Επιτροπές πρέπει να οικοδομηθούν σε μια ΔΙΑΡΚΗ βάση και σε διαρκή ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ των αρχών της «¶μεσης Δημοκρατίας».

Ο οργανωμένος αυτός αγώνας πρέπει να κινηθεί προς την κατεύθυνση της ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ σε όλη την ελληνική κοινωνία, στις γειτονιές και στους χώρους εργασίας.

Τα «κινήματα» στις Πλατείες πρέπει να αποκτήσουν οργανωτικά έμβρυα στις γειτονιές, στους χώρους δουλειάς, ΠΑΝΤΟΥ…

Αυτό σημαίνει ότι μέσω των Επιτροπών Αγώνα πρέπει να οργωθούν οι γειτονιές και οι χώροι εργασίας και να «κτιστούν» ΠΑΝΤΟΥ Επιτροπές Αγώνα

Να κυκλοφορήσουν τα ΑΙΤΗΜΑΤΑ παντού, γιατί αύριο, τα «φιλικά» σήμερα ΜΜΕ θα αρχίσουν τις συκοφαντίες.

Να οργανωθούν συζητήσεις παντού, να αναπτυχθεί ο ζωντανός κοινωνικός διάλογος παντού, να εμπλουτιστούν τα αιτήματα, ανάλογα με την πορεία του Αγώνα και παντού να εκκολαφθούν έμβρυα και δίκτυα ΑΓΩΝΑ.

ΜΟΝΟ μέσα από αυτές τις διαδικασίες μπορεί να προχωρήσει ένα λαϊκό ΚΙΝΗΜΑ και να ξεκαθαρίσει η ήρα από το στάρι…


Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες