Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης

Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Η χώρα είναι παράδεισος! αλλά ... γεννάει πολλούς διαβόλους

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Αόρατος Ιππότης

Ένταξη: 28 Απρ 2010

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Απρ 28, 2010 3:03 am    Θέμα δημοσίευσης: Η χώρα είναι παράδεισος! αλλά ... γεννάει πολλούς διαβόλους Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Αγαπητή ομάδα του "resalto"!!!

Με ιδιαίτερη χαρά, δημοσιεύω σε εσάς το κείμενο αυτό προς δημοσίευση, το οποίο κείμενο είναι μία κατάθεση σκέψεων, προβληματισμών και "προτάσεων".

Με εκτίμηση

Αλέξανδρος Λεωνίδας
(Έλληνας φορολογούμενος πολίτης)
(Ερασιτέχνης Τραγουδοποιός)

«Η χώρα είναι παράδεισος!...αλλά…. γεννάει πολλούς διαβόλους»

Αγαπητοί αναγνώστες,

Ήθελα πολύ να μοιραστώ μαζί σας κάποιες σκέψεις οι οποίες περιτριγυρίζουν στο μυαλό μου εδώ και ημέρες. Αρχικά θέλω να σας εκφράσω τη θλίψη μου ως Έλληνας για το κατάντιο της χώρας μας, για τον τεχνητό διασυρμό μας ως έθνος διεθνώς, όπως επίσης για το τεράστιο λάθος που κάναμε όλοι μας δίνοντας την εξουσία «διαχείρησης» του μέλλοντός μας και των οικογενειών μας στα «αρπακτικά», τους ψεύτες, τους «Φαρισαίους» και υποκριτές πολιτικούς μας. Διότι δεν διαφέρουν σε τίποτα από εμάς και το θεωρώ πολύ προκλητικό το όλο «σκηνικό» που έχουν στήσει…..εδώ και 60 χρόνια, για να μην γυρίσω κι άλλο πίσω.
Ειλικρινά σας μιλάω και σας διαβεβαιώνω ότι δεν ανήκω σε καμία κοματική παράταξη, σε καμία οργάνωση, είτε «φάντασμα», είτε «προκάτ», είτε αληθινή, σε καμία «στοά» και σε κανέναν. Ανήκω αποκλειστικά σε εμένα τον ίδιο και δεν έχω σκοπό να ανήκω σε κανέναν άλλο. Από την κοιλιά της μάνας μου γενήθηκα ελεύθερος και σκοπό έχω να πεθάνω ελεύθερος. Προσιλητισμό δεν κάνω – απλά διαπιστώσεις και προτάσεις.
Όνειρό μου είναι να ζει όλος ο κόσμος καλά, να είναι οι άνθρωποι αγαπημένοι μεταξύ τους και μονιασμένοι, διότι αγαπητοί μου φίλοι, δεν υπάρχει πραγματικά κανένας λόγος να βρισκόμαστε σε «εμπόλεμες καταστάσεις». Ίσως να μην έχουμε καταλάβει ότι τίποτα πραγματικά δεν μας ανήκει σε αυτόν τον πλανήτη, ίσως να μην έχουμε καταλάβει ότι είμαστε περαστικοί, ίσως να μην έχουμε καταλάβει ότι είμαστε «φυλακισμένοι στον πλανήτη μας», ίσως να μην έχουμε καταλάβει ότι δεν είμαστε τίποτα άλλο παρά μόνο μία κλωστή με αρχή τη ζωή… και τέλος το θάνατο, ίσως να μην έχουμε καταλάβει ότι «ήρθαμε για να φύγουμε».
Στο σημείο αυτό θα συνεχίσω, χωρίς να θέλω να σας κουράσω, με κάποιες… υπενθυμήσεις. Δεν ξέρω αν θυμόσαστε ορισμένες από τις πράξεις και τα λόγια των πρωθυπουργών…όταν απευθύνονταν στο λαό – σε εμάς όλους τους απλούς πολίτες, υπουργών και διευθυντών τα τελευταία χρόνια??….ας μετρήσουμε τα χρόνια από το 1990 και ύστερα….ξεκινάμε ήρεμα!

- Κωσταντίνος Μητσοτάκης / Θέμα «Μακεδονικό» - «‘Οι Έλληνες, μετα από 10 χρόνια θα το έχουν ξεχάσει»
- Κωσταντίνος Σημίτης / Θέμα «Δίκη της 17Ν» - «Θα κάνουμε μία δίκαιη δίκη»
- Κωσταντίνος Σημίτης / Θέμα «Ίμια» - «Ευχαριστούμε τους φίλους μας τους Αμερικάνους»
- Κωσταντίνος Καραμανλής / Θέμα «Προεκλογικός αγώνας 2004» - Περί… «Επανίδρυσης του κράτους»
- Γεώργιος Παπανδρέου / Θέμα «Προεκλογικός αγώνας 2009» - «Λεφτά υπάρχουν»

Αγαπητοί μου συμπολίτες, πείτε μου σας παρακαλώ εάν τα λόγια αυτά βγαίνουν από σοβαρούς και έντιμους….επίσης συμπολίτες μας. Διότι οι κύριοι που ψηφίστηκαν από τον «λαουτζίκο» της κυρίας «….τυπίας», δεν διαφέρουν σε τίποτα από όλους εμάς….τους υπόλοιπους. Έχω την αίσθηση, για να μην σας πω ότι είμαι βέβαιος πλέον, ότι το έργο που διαδραματίστηκε τουλάχιστον τα τελευταία 20 – 30 – 60…..χρόνια στο «Θέατρο Όθων», είχε άριστη σκηνοθεσία, πολύ καλό casting, «ωραίους διαλόγους», εκπληκτικό σενάριο….με φοβερή κατάληξη. Τη χρεωκοπία μας, στο πορτοφόλι μας, στη συνείδησή μας, στις αξίες μας, στα ιδανικά μας, στην υπόστασή μας, στις αρετές μας, στα χαρίσματά μας, στο πνεύμα μας….στα πάντα. Τα συγχαρητήρια σε όλους μας….που αφήσαμε στα χέρια τέτοιου είδους ανθρώπων τις τύχες μας.
Σκεφτείτε κάτι: Εάν σε μία οικογένεια οι πατεράδες αλλάζουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα, δίνοντας «κακά» παραδείγματα σε όλα τα υπόλοιπα μέλη….τι θα επικρατήσει?
Μήπως όμως έχουμε κι εμείς το μερίδιο ευθύνης μας? Μήπως όμως και άλλοι από εμάς σκέφτηκαν έτσι, συνέπραξαν με τα κέντρα εξουσίας και τωρα το λογαριασμό τον πληρώνουν άλλοι??

Σκεφτείτε π.χ. την κουβέντα, τη φράση «Θα κάνουμε μία δίκαιη δίκη» …άρα, = διαψεύδετε κύριε πρώην πρωθυπουργέ το ίδιο το σύστημα δικαίου, λέγοντάς μας ότι …. « ξέρετε Έλληνες?…ήταν παραμύθι ότι ξέρατε περί δικαιοσύνης. Τώρα θα δικάσουμε σωστά… και δίκαια!» ……….. Πλάκα μας κάνουν! Ας μην συνεχίσω καλύτερα.

Έτσι λοιπόν, σκέφτηκα να δημιουργήσω μία λίστα…την «Λίστα της Ντροπής», με όλα τα ονόματα εκείνων που ηγούντο καταστάσεων, αποφάσεων και προφάσεων, εκείνων που έδιναν εντολές πράξεων, εκείνων που διαχειρίστηκαν τα χρήματα των οικογενειών όλου του «λαουτζίκου», εκείνων που μετέφεραν την εικόνα μας…προς τους «εταίρους» μας, εκείνων που έδιναν «το πολύ κακό παράδειγμα» (πρέπει να γίνει βιβλίο με αυτόν τον τίτλο) στον υπόλοιπο λαό, εκείνων που δεν ασχολήθηκαν με την μόρφωση του λαού, με το σύστημα υγείας του λαού, με την συμπεριφορά του λαού, με την ευστροφία του λαού – χάρισμά μας, με όλα εκείνα τα «απαραίτητα συστατικά» που θα μας οδηγούσαν σε μία πολύ καλύτερη μοίρα! Μην το ξεχνάτε…έχουμε όλοι ευθύνη…και μάλιστα ατομική. Έχουν όμως τεράστια ευθύνη επίσης….και οι διαχειριστές μας, οι μάνατζέρ μας, τα golden boys μας. Αχ….τα παιδιά…
Η λίστα αυτή ξεκιναει με τους τέσσερις τελευταίους πρωθυπουργούς μας, δεν χρειάζεται να λέμε ονόματα….και συνεχίζεται με πολλούς άλλους ηθοποιούς! Η λίστα αυτή, θα δωθεί στην επόμενη «Λαϊκή Κυβέρνηση» η οποία θα έχει υπογράψει ατομικά, αλλά και συλλογικά, Υπεύθυνες δηλώσεις του Νόμου 105, ή 1599, που θα δήλωνουν υπέυθυνα ότι, πχ. – Υπουργός Οικονομικών / «Εγώ, ο υπουργός οικονομικών αυτής της χώρας, που λέγεται ΕΛΛΑΔΑ, δηλώνω υπεύθυνα ότι π.χ., το έλλειμα της χώρας είναι στο …10%, κατόπιν ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ που έκανα στα στοιχεία της, και διαβεβαιώνω τον υπόλοιπο λαό ότι στην περίπτωση αύξησής του…..ΟΥΕ κι αλλίμονό μου!!! Να το κατεβάσω επιτρέπεται…να το ανεβάσω….ούτε σεντ! Κάηκα!»

Έτσι ίσως ορίζονται και διατυπώνονται σωστά και αντρίκια οι υπεύθυνες δηλώσεις. Έτσι θα τους παραδεχθώ τους επόμενους εκπροσώπους μας. Ίσως ορισμένοι να μην συμφωνείτε με την πρότασή μου…αλλά αν έχετε κάτι διαφορετικό να προτείνετε ύστερα από την «χιουμοριστική» νότα μου, είμαι όλος αυτιά!

Έτσι λοιπόν προτείνω:

Να συγκλιθεί δικαστήριο και να κληθούν ως κατηγορούμενοι, όλοι όσοι αποφασίσει το «λαϊκό δικαστήριο» που θα στηθεί στο Σύνταγμά…από απλούς πολίτες, μπροστά στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Εκεί λοιπόν θα αποφασισθεί πόσα χρονάκια θα φάει ο καθένας τους.. και όχι μόνο ο συμπολίτης, που συνήθιζαν να χώνουν μέχρι τώρα στη «μπουρζού», που χρωστούσε λίγα ευρώ στην εφορία! Δεν αντιλέγω…να μπεί κι αυτός…να μπείς και εσύ, κύριε πρώην υπουργέ των σκανδάλων, που δεν έκλεψες λίγα ευρώ, …. αλλά ολόκληρη τη χώρα – την κατασπάραξες μαζί με τα υπόλοιπα «κοράκια», δεν άφησες τίποτα όρθιο. Άφησες εκτεθιμένη μία ολόκληρη χώρα. Και όχι μόνο εσύ, ΟΛΟΙ ΣΑΣ!
Τι νομίζεις?...δεν έχεις ευθύνη κύριε πρώην υπουργέ? Και τώρα έρχεσαι με τους ομοίους σου και μου λές κατάμουτρα… «Πλήρωνε μαλάκα….γι αυτά που έφαγα …. και έβγαλα έξω για να εξασφαλίσω τα γηρατειά μου και τα δισέγγονά μου?» Σε βάζω και στη «Διεθνή Νομισματική Τρομοκρατία»…..
Όχι παλικάρια….δεν έχετε τέτοιο δικαίωμα…ΑΡΚΕΤΑ!

Επειδή ασχολούμαι ερασιτεχνικά με τη μουσική, είναι το χόμπυ μου και η ψυχοθεραπεία μου, είχα γράψει ένα τραγούδι, στίχους και μουσική, το 2008, λίγο πριν τα γεγονότα του Δεκεμβρίου, …. Θυμόσαστε..με το θάνατο του Αλέξανδρου και τον τραυματισμό του Διαμαντή…γνωρίζει όλο το πανελλήνιο ποιους εννοώ. Συνέλεξα φωτογραφίες μετά τα γεγονότα και έφτιαξα ένα video clip του οποίου είχε δημοσιεύσει τη διεύθυνση στο youtube ένα ιδιαίτερα αγαπητό blog, κατά τον Ιανουάριο του 2009. Στη συνέχεια το κατέβασα για αρκετούς μήνες και το ανέβασα ξανά πριν από λίγο καιρό. Είναι πολύ επίκαιρο ειλικρινά! «Αξίζει να το δεις!» ( http://www.youtube.com/watch?v=JhJQpf4BQ6A )

Δεν ξέρω, αλλά τις καταστάσεις αυτές τις έβλεπα μπροστά μου εδώ και αρκετά χρόνια, το φοβόμουνα πολύ πως κάπως έτσι θα εξελιχτούν τα πράγματα. Στο τραγούδι είχα δώσει τον τίτλο «Φαρισαίοι»….και ενοούσα όλους αυτούς τους κυρίους που προανέφερα. Λυπάμαι και τους ζητάω συγνώμη που τους προσβάλω, θα πρέπει όμως κι εκείνοι να μας ζητήσουν τουλαχιστον συγνώμη, να τιμωρηθούν για τις «βλάβες» που προξένησαν στον τόπο και μετά τα συζητάμε ξανά!
Πολύ φοβάμαι ότι θα ξεσηκωθεί ο κόσμος και με το δίκιο του! Το βλεπω αγαπητοί φίλοι…
Δεν θέλω να κάνω αναφορά για το που ανήκουν όλοι οι κύριοι – κύριοι…
Δεν γνωρίζω επίσης γιατί έχουμε τόσους νομικούς και συμβούλους όταν ο βασικός νόμος της τιμωρίας…δεν εφαρμόζεται, παρά το ρίχνουμε….στις «εξεταστικές επιτροπές» της Βουλής….
Μα… «κόρακας κοράκου μάτι βγάζει?»….μας δουλεύουν κι από πάνω..?
Δεν θέλω να επεκταθώ σε άλλες πρώην κυβερνητικές «θηριωδίες»….
Έτσι λοιπόν, μόλις δημιουργηθεί η λίστα που σας προανέφερα, θα τη δημοσιεύσω…μπορείτε να συμβάλετε ελεύθερα με προτάσεις σας κι έτσι το έργο θα είναι πιο εύκολο για το «Λαϊκό Δικαστήριο»….στου Άγνωστου Στρατιώτη το μνημείο. Ο Στρατιώτης μπορεί να είναι «Άγνωστος»….οι κλεφτες μας όμως… γνωστοί?
Ακόμα δεν καταλάβατε ότι κάνοντας οι περισσότεροι από εμάς τους ξύπνιους και τους μάγκες σε όλα …τα κάναμε ΣΚΑΤΑ στο τέλος? Αυτά περί ατομικής ευθύνης, διότι μη μου πείτε, ότι κανένας από εσάς δεν είχε το «βίσμα» και τον «κολητό» και την «άκρη»….να κάνει τη λαμογιά του, με το «λαδάκι» του θεού, ανεβάζοντας στα ύψη το «λαμογιόμετρο»? Μην μου πείτε? Άρα, δεν έχουμε κι εμείς ευθύνη?
Όταν κλέβουμε κι εμείς το κράτος, τότε γιατί αναρωτιόμαστε? …Και θα συμφωνήσω μαζί σας ότι …Το κράτος είναι πρώτο από όλα ψεύτης και κλέφτης. Οκ! Το κράτος όμως, ή καλύτερα ο κρατικός μηχανισμός από ποιους αποτελείται? Μήπως από «αιωρούμενα σωματίδια»? Από πολίτες σαν κι εμάς, με τα ίδια χαρακτηριστικά αλλά διαφορτικούς χαρακτήρες. Οι χαρακτήρες διαφέρουν στο εξής: «εκείνοι τελικά που εμπιστευόμασταν από τη μαλακία που μας έδερνε και που «πιστεύαμε» σε κάτι καλύτερο»…ΠΙΝΟΥΝ ΑΙΜΑ….ενώ εμείς έχουμε μείνει στο ΝΕΡΟ!
Από την άλλη απορώ με τη φυλή μας. Δεν θα είμασταν καλύτερα αν όλοι μας προσπαθούσαμε ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ για το καλύτερο?
Παράδειγμα…Αν στηρίζαμε μόνο αρχικά τη δική μας εγχώρια παραγωγή με τα προϊόντα μας?....παρά γίναμε όλοι «Αμερικανάκια» από τις στάνες οι περισσότεροι και θέλουμε εισαγώμενα? Γιατί?...δεν μπορούμε? Από τη μία κάποιοι δεν θέλουν τους αλλοδαπούς, από την άλλη τα αλλοδαπά προϊόντα τα αγοράζουμε. Για να μας δω!
Μήπως επείδη μάθαμε στο φραπέ και το κομπολόϊ (κακό δεν είναι – κακό είναι όταν γίνει αποκλειστική συνήθεια) και πιστέψαμε ότι όλα θα γίνουν με το μπλά-μπλά και με το αόρατο χέρι, κουράζεται ο κώλος μας να σηκωθεί από την καρέκλα…? Άντε λοιπόν…για να σηκωνόμαστε…
Ακούω δε και το φοβερό από τον περισσότερο κόσμο….. «Έλα μωρέ,.. εδώ είναι Ελλάδα, που νομίζεις ότι ζεις?» Ορίστε!...που καταντήσαμε…. χρησιμοποιούμε άκρως πεσιμηστικές εκφράσεις, εκφράσεις απαξίωσης για τον τόπο μας….από ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ. Ντροπή σε όλους όσους το εκφράζουν….έτσι απλά. Τι σημαίνει η φράση «Εδώ είναι Ελλάδα?»…. δηλαδή τι είμαστε? Μπουρδέλο? Τουλάχιστον ακόμα και ένα μπουρδέλο, λειτουργεί πάνω απ’ όλα σωστά και έχει Νόμους. Εδώ τι συμβαίνει? Τι χαρακτηρισμό να δώσω? Ομολογώ ότι ακόμα ψάχνω να βρω τη λέξη.
Θεωρώ ότι το ποιο σωστό που έχει να κάνει η παρούσα κυβέρνηση είναι ένα δημοψήφισμα για το καυτό θέμα του Δ.Ν.Τ. Ας δείξει πόσο σοσιαλιστική – social και πόσο δημοκρατική είναι? Τελικά για άλλον ακουγόταν το τραγούδι «Γεννηθηκες για την καταστροφή» και άλλος βάζει τη «σφραγίδα της καταστροφής».
Ίσως τελικά να θέλαμε το «Γερμανό» μας? Μα καλά, είμαστε σοβαροί? Αφήνουμε τους λύκους να μπούν μέσα στο μαντρί? Έλεος αγαπητοί Έλληνες συμπολίτες! Έλεος?
Έτσι όπως πάνε να κατευθύνουν τις καταστάσεις, θα μας βάλουν στο τέλος να τσακωθούμε μεταξύ μας. Αυτό θέλουν για να μπορέσουν να μας «εξουσιάσουν» καλύτερα…. «Διέρην και Βασίλευε». Εύχομαι ο λαός μας να έχει πάρει το μάθημά του από τις εμφύλιες συγκρούσεις. Τελείωνε ο Β’ Παγκόσμιος πόλεμος κι εμείς τρωγόμασταν μεταξύ μας. Όπου και να το πεις θα σου πουν…. Μα ηλίθιοι είσαστε?
Και κράτησε και περισσότερο χρόνο από τον Παγκόσμιο πόλεμο… Θεέ μου!

Ας προστατέψει και ας σεβαστεί ο καθένας από εμάς τον τόπο τον ευλογημένο που ζούμε και ας μην ψάχνουμε πάντα τις ευθύνες από τους άλλους. Βέβαια, στην σφοδρή οικονομική κατρακύλα με τα τωρινά αποτελέσματά της, οι κύριοι – κύριοι έχουν τεραστίων διαστάσεων ευθύνη. Ας δικαστούν λοιπόν και ας επιστρέψουν ότι έκλεψαν. Και όχι εφέσεις και αναστολές… μπάμ-μπαμ, σε χρόνο tt. Θέλουμε μήπως κι άλλο να ακούσουμε ψέματα από τα στόματά τους? Δεν διδαχθήκαμε από την ιστορία? Δεν καταλάβαμε το «κόλπο grosso”? Δεν καταλάβαμε ποιοι είναι?
Νομίζω, ότι αρκετά προσέβαλαν τη νοημοσύνη μας!
Η σκυτάλη στα σκάνδαλα και στην αλλαγή διακυβέρνησης της χώρας άλλαζε απίστευτα ρυθμικά. Το μεν ένα «μαγαζί» με την πράσινη τέντα έστηνε την «μπάλα» στο άλλο με την «γαλάζια» τέντα και του έδινε την ευκαιρία να σουτάρει ….και αντίστροφα. Μόλις εξαγριωνόταν ο Ελληνικός λαός και ήθελε «αλλαγή» τότε ερχόταν η «αλλαγή»…για να κατευνάσει τα πλήθη και στη συνέχεια….ξανά μανά κι απ’ την αρχή. Αυτό είναι το παραμυθάκι…. ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΑΔΕΡΦΙΑ…. «θα μπουν οι Τούρκοι και θα μας φάνε λάχανο» αν δεν κάνουμε κάτι….
Υψώστε φωνή και δυναμή…στην τελευταία ίσως πράξη του έργου που παίζεται. Ας δοθεί ένα μάθημα σε αυτους τους ψυχοπαθείς που νομίζουν ότι όλα τους ανήκουν… το μόνο που με σιγουρια τους ανήκει και μας ανήκει, είναι το χώμα που μας σκεπάζει… και που μετά από καιρό το ίδιο γινόμαστε… Το χρήμα δεν είναι το παν. Κανένας δεν θα πάρει μαζί του αυτά που «προσωρινά έχει νοικιάσει, με ένα χαρτάκι όσο η παλάμη του»
Ας σκεφτούμε πριν πάθουμε. Δυστυχώς στη χώρα μας οι μηχανισμοί «διάσωσης» ενεργοποιούνται αφού πρώτα πάθουμε. Όταν όμως την παθαίνουμε συνέχεια τότε κάτι δεν πάει καλά. Κάπου , ίσως κάποιος όπως λένε… «μπλοκάρει το σύστημα» Τι είναι αυτό λοιπόν που «μπλοκάρει» το σύστημα?? Μήπως είναι μπροστά μας και δεν το βλέπουμε?

Η χώρα κατάντησε ένα ξέφραγο αμπέλι, ένα πρώτης τάξεως βιζιτάδικο, ένα ναρκωτικάδικο, ένα χάλι. ΞΥΠΝΗΣΤΕ!

Μήπως «χαζεύοντας» αυτό τον υπέροχο παράδεισο που κατοικούμε, δεν βλέπουμε τους «διαβόλους» που γεννιούνται?

Σας ευχαριστώ όλους για τον χρόνο που διαθέσατε διαβάζοντας το κείμενό που με μεγάλη λύπη έγραψα.
Πάντως, τη λίστα έχω ξεκινήσει να τη δημιουργώ και
προσκαλώ όλους τους φίλους αναγνώστες να συμβάλουν στην κατάρτηση αυτής της λίστας….έτσι για να βοηθήσουμε την κυβέρνηση….ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ – ΔΕΝ ΕΙΔΕ – ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΕ ΤΙΠΟΤΑ….

Με εκτίμηση προς όλους

Αλέξανδρος Λεωνίδας

Αόρατος Ιππότης
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Επισκέπτης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Απρ 29, 2010 10:21 am    Θέμα δημοσίευσης: Λή Όσβαλντ Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
«Τα νταούλια στο Μενίδι και ο χορός… στου Μακρυγιάννη!»

«Υπάρχουν δύο εκδοχές της ιστορίας: Η μία είναι η επίσημη, ωραιοποιημένη, που διδάσκεται στα σχολεία. Η άλλη είναι η κρυφή ιστορία που εξηγεί τις πραγματικές αιτίες των γεγονότων, μια ντροπιαστική ιστορία».(Μπαλζάκ)

Πόσοι «δημοσιογράφοι» και πόσοι δημοσιογράφοι, χρειάστηκαν να δουλέψουν για χρόνια δημιουργώντας μια… εικονική πραγματικότητα, ώστε να φθάσουμε έως εδώ;
Πόσοι «Πολιτικοί» και πόσοι πολιτικοί(με μικρό π) χρειάστηκε να μιλούν για «μικρή ύφεση …εντοπισμένη στην Βόρεια Αμερική και όχι παγκόσμια οικονομική κρίση» για να φτάσουμε έως εδώ;
Πόσοι δημόσιοι λειτουργοί, από διευθυντές ελεγκτικών σωμάτων και υπηρεσιών έως καθηγητές …Ιστορίας χρειάστηκαν για να δημιουργήσουν την αίσθηση μιας χώρας παραδομένης στο έγκλημα, την ανοησία, την αρπαχτή;
Πόσοι υπουργοί χρειάστηκε να δουλέψουν για τόσα πολλά χρόνια ώστε να ξηλωθούν τα εργοστάσια και να φύγουν στις άκρες της Βαλκανικής οι παραγωγικές δυνάμεις της χώρας;
Πόσοι «διαδηλωτές» επιστρατεύτηκαν, πόσες φορές, για να παραστήσουν τους «Οικολόγους» και να υπάρξει μεθοδευμένο σαμποτάζ κατά της ενεργειακής αυτονομίας της Ελλάδας;
Πόσοι «αναλυτές» έλαβαν-πόθεν- το «χρίσμα» για να υποστηριχθούν τα σχέδια κατά της Κύπρου, πόσοι έβαλαν κατά του «Ελληνικού Εθνικισμού» ώστε να γίνει η χώρα τόπος ανάδειξης θεωριών χωρίς φανερό νόημα και να διαλυθεί ο κοινωνικός ιστός;
Πόσοι «φιλελεύθεροι» συνεδρίασαν μυστικά μαζί με ακραίους «αριστεριστές» με στόχο να επικρατήσουν στην Κοινωνία «συμμαχίες και μέτωπα» που τα ένωνε η συμμετοχή στην παραεξουσία;

Πόσες φορές, σε συνέδρια, καθηγητές Οικονομίας και θεσμικοί προιστάμενοι του χώρου δεν μπόρεσαν να προβλέψουν τις εξελίξεις που ήταν ορατές ακόμη και σε μικρομεσαίους επαγγελματίες;
Πόσοι εκπρόσωποι της Ενωμένης Ευρώπης και πόσα κονδύλια χρειάστηκαν για να προωθηθούν μονοκαλλιέργειες παράξενων φυτών ώστε να γίνουν χέρσα τα χωράφια της διατροφικής μας αυτάρκειας;
Πόσοι δημιούργησαν κλίμα φόβου απέναντι στην Εγκληματικότητα και πόσοι από το απυρόβλητο των Βορείων και Νοτίων προαστίων αρθρογραφούσαν κατά των «παριών» των Γκέτο των φτωχών συνοικιών;
Πόσοι έπρεπε να λιβελογραφούν με παρόμοια κείμενα ασχέτως «πολιτικής προέλευσης» καταγγέλλοντας τις αλήθειες ως... θεωρίες Συνωμοσίας ενώ την ίδια ώρα προωθούσαν «Γρίπες των Χοίρων» κ.λ.π. μαντζούνια της παραπληροφόρησης;
Που έχουν κρυφτεί τώρα που αποδείχτηκε ότι αν κάποιοι «συνωμοσιολογούσαν» ήταν οι ίδιοι;

*Επιμύθιο: προέχει η επιβίωση της(απαγορευμένη μέχρι πρόσφατα η λέξη) Πατρίδας. Μετά κατά Ο.Ελύτη «τα όνειρα θα πάρουν εκδίκηση…»

ΜΑΚΗΣ ΔΕΛΗΠΕΤΡΟΣ
Επιστροφή στην κορυφή

Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες