Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Μην τσιμπάτε με τα δολώματα των μυστικών υπηρεσιών

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
ΠαλαίμαχοςΈνταξη: 31 Αύγ 2006
Δημοσιεύσεις: 976

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Ιαν 10, 2010 12:53 am    Θέμα δημοσίευσης: Μην τσιμπάτε με τα δολώματα των μυστικών υπηρεσιών Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Μην τσιμπάτε με τα δολώματα της τρομοκρατίας των μυστικών υπηρεσιώνΜην χάνετε την πυξίδα: Η τρομοκρατία σε όλες τις εκδοχές της και τις ποικιλίες της αποτελεί για το καθεστώς προνομιούχο μέσον άσκησης πολιτικής εξουσίας, με ένα και μοναδικό στόχο:Να αποδεχτεί ο λαός όλες τις συμφορές και να θυσιάσει και τα έσχατα υπολείμματα των οικονομικών και πολιτικών πόρων του, τις δημοκρατικές ελευθερίες του…

Η τεχνητή τρομοκρατία, δηλαδή η κατασκευασμένη από τις μυστικές υπηρεσίες, έχει ένα βασικό χαρακτηριστικό: Το τρόμο-θέαμα με τη συνακόλουθη τρόμο-υστερία.


ΚΑΜΙΑ αυθεντική επαναστατική πράξη δεν γίνεται πολιτικό θέαμα. Το θέαμα αποτελεί το μεγάλο «όπλο» σήμερα του καθεστώτος για την εξαπάτηση, χειραγώγηση και την υποταγή των λαών.

Το τρόμο-θέαμα αποτελεί το πλέον «επιστημονικό», αιχμηρό και αποτελεσματικό όπλο των καθεστωτικών μηχανισμών, εναντίον των κοινωνιών και των λαών.

Σε εποχές μεγάλων κρίσεων, σήψης και αποσύνθεσης του καθεστώτος η τρομοκρατία των μυστικών υπηρεσιών και το συνακόλουθα τρόμο-θέαμα παίρνουν ψυχοπαθολογικές και σχιζοφρενείς διαστάσεις.

Ζούμε μια τρόμο-ϋστερία ολοκληρωτική!!!

Σε τέτοιες εποχές, σαν αυτή την εφιαλτική που ζούμε, η κατασκευασμένη τρομοκρατία και το διαλεκτικό της συμπλήρωμα το τρόμο-θέαμα αποτελούν το κεντρικό στρατηγικό όπλο των διεθνών μηχανισμών εξουσίας και των τοπικών (εγχώριων) παραρτημάτων της. Μια στρατηγική παραισθησιογόνων με αποκλειστικό στόχο τη νάρκωση της κοινωνίας, τη συστράτευσή της γύρω από την εξουσία για την καταπολέμηση δήθεν του καταχθόνιου εχθρού.

Με πιο απλά λόγια: Η νάρκωση συνίσταται στο να παραδώσουμε τα πάντα στην εξουσία για να καταπολεμήσει τη μεγάλη απειλή, το «δαίμονα» της τρομοκρατίας.

Η μεγάλη απάτη συνίσταται σε τούτο: Επιδιώκεται η υποταγή του λαού στο κράτος και τις μυστικές υπηρεσίες για να πολεμήσουν τον …εαυτό τους!!!

Να γιατί δεν συλλαμβάνονται ΠΟΤΕ
οι «τρομοκράτες» παρά μόνο, σε εξαιρετικές περιπτώσεις, κάποια αναλώσιμα και παγιδευμένα θύματα, έτσι για να παρουσιαστεί κάποιο έργο και να ηρωποιηθούν οι πολιτικοί σπόνσορες των παρακρατικών μυστικών υπηρεσιών: Ο πλέον αγαπητός τους είναι ο Χρυσοχοϊδης…

Η στρατηγική αυτή της κατασκευασμένης τρομοκρατίας και του τρόμο-θεάματος είναι ένα σπειροειδές ελατήριο.
Η ίδια η λογική της τεχνητής τρομοκρατίας απαιτεί, ως αναγκαίο συστατικό της στοιχείο, την ακατάπαυστη κλιμάκωσή της, τον πολλαπλασιασμό των παραισθησιογόνων και των «τρομοκρατικών» δολωμάτων.

Σαν το ναρκωτικό πρέπει η τρομοκρατία και το τελετουργικό της θέαμα να χορηγούνται σε δόσεις όλο και πιο μεγάλες και πιο συχνές. Ένας φαύλος κύκλος που επιβάλλει τον τρομοκρατικό ολοκληρωτισμό και την τελετουργική τρόμο-υστερία…

Μια τέτοια παράνοια ζούμε σήμερα σε όλα τα μέτωπα και σε όλες τις οικονομικές και πολιτικές πτυχές της κοινωνίας:


α). Οικονομική τρομοκρατία.

β). τρομοκρατία των διεθνών θεσμικών κέντρων εξουσίας: Ευρωπαϊκά και υπερατλαντικά.

γ). εμπρηστική τρομοκρατία.

δ). Τρομοκρατία ιών της γρίπης και ποικίλων άλλων ιών…

ε). Τρομοκρατία αλλοδαπών συμμοριών…

στ). τρομοκρατία ενάντια στα εθνικά σύμβολα και την Ορθοδοξία…

ζ). τρομοκρατία των επιδοτούμενων εθνομηδενιστών και των ποικίλων ιερατείων του «προοδευτικού» ολοκληρωτισμού…

Και όλα αυτά περνάνε μέσα από το αδηφάγο και υστερικό τελετουργικό μηχανισμό του θεάματος: ΜΜΕ


Οι τρομοκρατικές οργανώσεις με υπογραφές αντί-εξουσιαστικές και οι ποικίλες συμμορίες που κλιμακώνουν και γενικεύουν την τρομοκρατική βία αποτελούν την αιχμή του δόρατος. Ταυτόχρονα και το πλέον προνομιακό πολιτικό «εργαλείο» νάρκωσης, παραπλάνησης και ολοκληρωτικής σύγχυσης.

Η βόμβα μπροστά στη Βουλή, στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη αποτελεί μέρος του γενικότερου οργανωμένου σχεδίου.

Μόνο οι εντελώς αφελείς που «σκέπτονται» με αυτά που ακούνε από τις τηλεοράσεις και τους πολιτικούς δεν είναι σε θέση να αντιληφθούν ότι αυτή η τρομοκρατική πράξη είναι έργο των μυστικών υπηρεσιών.

Ένα έργο που εκτός των γενικών τρομοκρατικών στόχων (που εκθέσαμε παραπάνω), «προπαγανδίζει» σημειολογικά και ιδιαίτερα νοήματα: Το «ανύπαρκτο κράτος» (αυτό το σηματοδοτούν όλες οι τρομοκρατικές πράξεις), το «καταγέλαστο» κοινοβούλιο («ορνιθώνας» που έχει γίνει μισητός στον κόσμο), καθώς και το «εθνικό» σύμβουλο του Αγνώστου Στρατιώτη!!!

Είναι μια μελετημένη τρομοκρατική πράξη που «καίει» μαζί με τα ξερά και τα χλωρά: Τα εθνικά σύμβολα

Οι μυστικές υπηρεσίες έχουν περάσει στη νέα προπαγάνδα της Νέας Τάξης. Οργανώνουν τρομοκρατικές πράξεις οι οποίες συνδέουν τους εξευτελισμένους θεσμούς του κράτους με τα εθνικά σύμβολα της ελληνικής κοινωνίας.

Οι τρομοκρατικοί στόχοι σήμερα της κατασκευασμένης τρομοκρατίας είναι τα εθνικά σύμβολα, οι αγωνιστικές παραδόσεις και μνήμες, καθώς και τα ιστορικά πνευματικά μας δημιουργήματα.

Η πιο έξυπνη και μελετημένη («επιστημονικά») μέθοδος είναι να ταυτίζεις τους εξευτελισμένους κρατικούς θεσμούς (οι ίδιοι τους έχουν απαξιώσει στα μάτια του λαού) ΜΕ τους ιστορικούς κοινωνικούς, εθνικούς και πνευματικούς θεσμούς και ιστούς, κατακτήσεις και σύμβολα της ελληνικής κοινωνίας.

Παράλληλα με την ιδεολογική τρομοκρατία των ιερατείων της Νέας Τάξης, με τις θορυβώδεις εκδηλώσεις των ποικίλων επιδοτούμενων εναντίον του έθνους, της Ορθοδοξίας, των εθνικών παρελάσεων κ.λπ, «παρεμβαίνουν» και οι μυστικές υπηρεσίες με το όπλο-ναρκωτικό της τρομοκρατίας των συμμοριών με τα κοκκινόμαυρα γιλέκα…

Και στήνονται οι θεατρικές παραστάσεις του τρόμο-θεάματος με τις βαρύγδουπες και αυθάδεις δηλώσεις:

Χρυσοχοϊδης: «Θα τους συλλάβουμε»!!!
«…Δε θα παρουσιάσουμε την Αθήνα σα μία αστυνομοκρατούμενη πόλη…»

Πρωθυπουργός: «Η Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται ...»!!!


Ένα κακόγουστο θέατρο, με μελοδραματικό ύφος ο Πρωθυπουργός και Αμερικάνου αξιωματούχου ο Χρυσοχοϊδής…

Λόγια και ύφος κακόγουστης θεατρικής απάτης. Μάλλον οι άμοιροι νομίζουν ότι απευθύνονται σε αμερικανάκια και όχι σε Έλληνες που έχουν τέτοιες εμπειρίες περί τρομοκρατίας που ούτε να τις ονειρευτούν δεν μπορούν οι αχυράνθρωποι της αμερικανικής κακουργίας…


_________________
Θέλησαν να μας εξοντώσουν,
αλλά δεν τα κατάφεραν.
Εμαστε ακόμα ζωντανοί κι αυτό
είναι το κυριότερο.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Αλιευτής
Επισκέπτης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Ιαν 10, 2010 10:50 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ο... απίστευτος τύπος της δημοσιογραφίας "ξαναχτύπησε"

...σχόλιο Μανόλη Καψή


για τη βόμβα στη Βουλή,
από το δελτίο του Mega. Είπε:


"χάλασε λίγο το πεζοδρόμιο"...
αν είχες άλλο επώνυμο megaλε,
στο κανάλι το πολύ να... σφουγγάριζες
(και αυτό παίζει...).


Πηγή:
http://stephanosmytilineos.blogspot.com/2010/01/blog-post_5349.html
Επιστροφή στην κορυφή
ΘΑΛΕΙΑ
Επισκέπτης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Ιαν 10, 2010 2:15 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Περί τρομοκρατίας και ρουφιανιάς

"Έχουμε δύο ρουφιανιές: η μία δουλεύει στο μέλλον
η άλλη στο παρελθόν. Και στο παρόν δουλεύουν οι ρουφιάνοι".

Θωμάς Γκόρπας
Οι δοσίλογοι του μέλλοντος είναι τα ποικίλα Μαντεία των επιδοτούμενων εθνομηδενιστών και τα ιερατεία των νεοταξικών μηχανισμών και υπηρεσιών.

Οι ρουφιάνοι του παρελθόντος είναι οι ιστορικοί δοσίλογοι. Τέκνα τους οι σημερινοί πατριδοκάπηλοι και δίδυμοι αδελφοί αυτών των τέκνων οι γενίτσαροι της νεοταξικής «αριστεράς»: οι ποικιλίες και πολυχρωμίες του «προοδευτικού» και «αριστερού» κατεστημένου…

Στο παρόν ρουφιανεύουν όλοι αυτοί μαζί, από διαφορετικά μετερίζια…

Η μοχθηρή αιχμή τους: οι επιδοτούμενες «εστίες» με «αριστερές» αρματωσιές…

Ο άμβωνάς τους: Τα ΜΜΕ.

Εδώ συνωστίζονται τα πάσης φύσεως «παπαγαλάκια»: Από τους συνειδητούς χαφιέδες των κρατικών και παρακρατικών κέντρων μέχρι τους ηλιθίους.

Οι ηλίθιοι κυριαρχούν και κατακλύζουν τα πάντα με όλα τα χρώματα και όλες τις πανοπλίες της βλακείας. Είναι η «κοπριά» που πάνω της παίζουν τα παιχνίδια τους οι συνειδητοί ρουφιάνοι και τα ποικίλα δίκτυα της προβοκάτσιας: ΓιΆ αυτό η βλακεία έχει γίνει προσοδοφόρο επάγγελμα…

Αυτοί, λοιπόν οι εξτρεμιστές της βλακείας, που είναι και φανατικοί της καθεστωτικής «νομιμότητας» (γνωρίζουν από δημοκρατία όσα γνωρίζει από χρώματα ένας τυφλός), ξεσπαθώνουν μελοδραματικά και δήθεν «αντικειμενικά» εναντίον κάθε τρομοκρατικής πράξης. Ουρλιάζουν ΧΩΡΙΣ ποτέ να αναρωτιούνται για τίποτα και κάνοντας πάντα ότι δεν ξέρουν αυτό που ο ελληνικός λαός γνωρίζει εδώ και πάρα πολλά χρόνια: ότι αυτή η θεαματική τρομοκρατία είναι έργο του ίδιου του κράτους και των μηχανισμών του οι οποίοι την καταγγέλλουν και δήθεν την πολεμούν ανελέητα…

Πολιτικοί, οικονομολόγοι, ψυχολόγοι, κοινωνιολόγοι, σημειολόγοι, διανοούμενοι και κυρίως δημοσιογράφοι (οι ειδικοί της κοινής γνώμης), όλοι αυτοί χαϊδεύονται, σαν πόρνες, με την εξουσία και τις μυστικές υπηρεσίες και μοχθούν να «περάσουν» στον κόσμο τις ιδέες και τα ψεύδη τους.

Σε αυτό, ακριβώς συνίσταται το επάγγελμά τους: να φανούν απαραίτητοι σε αυτούς που τους δίνουν δουλειά…

ΓιΆ αυτό και δεν σκέφτονται. Δεν θέλουν, ούτε και μπορούν οι περισσότεροι, να διακρίνουν τις «πονηριές» του κράτους και του παρακράτους. Το να βάλουν το μυαλουδάκι τους να σκεφτεί το τι κρύβεται πίσω από το θεατρικό σκηνικό τής τρομοκρατίας και τα πολιτικά παιχνίδια που παίζονται, αυτό είναι αδύνατο και δεν είναι επιθυμητό.

Αυτοί γνωρίζουν ένα πράγμα: ότι πρέπει να χοροπηδάνε σαν μαϊμούδες στο ντέφι των αφεντικών τους. Πρέπει να εκστασιάζονται μπροστά στο τρομοκρατικό θέαμα και κυρίως από τα λόγια των πολιτικών υπηρετών-απατεώνων και κυρίως των πλανητικών «ελίτ» εξουσίας: Αυτών των γιγάντιων, απατεώνων-κακούργων της υφηλίου…

ΓιΆ αυτό δεν ερευνούν τίποτα.

Ούτε μια εικόνα δεν μας έδειξαν από το τρομοκρατικό κτύπημα στον ¶γνωστο Στρατιώτη.

Μιλούν για «φοβερό» κτύπημα
που τράνταξε ο κρότος του συθέμελα την περιοχή, αλλά εικόνα αυτού του «φοβερού» κτυπήματος καμιά…

Θορυβώδες τελετουργικό θέαμα χωρίς καμία επιτόπια έρευνα και μαρτυρία, χωρίς απτές εικόνες καταστροφής.

Το ίδιο είχε γίνει και με την «τρομερή» ρουκέτα κατά της αμερικάνικης πρεσβείας.

Μας πρήζανε θεαματικά για την «τρομερή» τρομοκρατική πράξη και μας έδειξαν μόνο ένα τζάμι σπασμένο. Από «τρομερή» ρουκέτα!!!

Θυμάστε και με τους Δίδυμους Πύργους: αεροπλάνα μας έδειξαν να τους διεμβολίζουν και ήχοι να ακούγονται.

Στο έδαφος δεν βρέθηκε ούτε ίχνος από συντρίμμια των υποτιθέμενων αεροπλάνων. Ούτε τα άτρωτα μαύρα κουτιά τους. Απεναντίας "βρέθηκε" την επομένη ατσαλάκωτο πάνω σε ένα βουναλάκι μπαζών το διαβατήριο του τρομοκράτη Μωχάμετ Ατα που «έριξε» το Μπόινγκ στον πύργο και ο οποίος όπως ανέφερε ο πατέρας του τον πήρε στο κινητό δυο ώρες μετά το συμβάν και του είπε λακωνικά "πατέρα μην ανησυχείς είμαι καλά"!!!

Και σήμερα γνωρίζουμε από την έρευνα, παρά τα μεγάλα εμπόδια, της «Επιτροπής των 300 Επιστημόνων», τούτο:

Οι πύργοι δεν κατέρρευσαν από την φλεγόμενη κηροζίνη των φανταστικών αεροπλάνων αλλά από ελεγχόμενη ανατίναξη με δυναμίτες που είχε τοποθετήσει η ασφάλεια των διδύμων, την οποία διεύθυνε ο Μάρτιν Μπούς πρωτοξάδελφος του προέδρου Τζώρτζ Μπούς. Λίγες μέρες πριν είχε εκκενώσει τα κτήρια για υποτιθέμενη συντήρηση και τοποθέτηση νέων μηχανημάτων ασφαλείας, ακριβώς για να προετοιμάσει την κατάρρευση.

Οι ρουφιάνοι, όμως όλων των εποχών και όλων των αποχρώσεων ΤΙΠΟΤΑ δεν ερευνούν και τίποτα δεν …γνωρίζουν.

Απλώς λιθοβολούν όποιον γνωρίζει την ιστορία και το τι είναι θεαματική τρομοκρατία.

Λιθοβολούν όποιον τολμήσει να σκεφτεί και να αμφισβητήσει τα ψεύδη και τις πλαστογραφίες των αφεντικών και των μυστικών τους υπηρεσιών.Επιστροφή στην κορυφή
ΜΟΥΡΑΛΩΦ
Επισκέπτης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Ιαν 10, 2010 3:03 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Οι ρουφιάνοι του θεάματος
Πριν από την «επίθεση» στους Δίδυμους Πύργους η «Ελευθεροτυπία», δύο φορές, είχε δημοσιεύσει τις τελετουργικές φωτογραφίες των αεροπλάνων που διεμβόλιζαν τους Πύργους!!!

Η «Ε» γνώριζε από πολύ πριν τη «μακέτα» του Χολιγουντιανού θεάματος.

Ανοίξτε για να δείτε τις φωτογραφίες της «Ε», ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=2635Σήμερα, λίγο πριν από την έκρηξη στη Βουλή είχε κυκλοφορήσει φωτογραφία σε πολλά ιστολόγια (ακροδεξιάς οσμής) η παραπάνω φωτογραφία από τουρκικά ΜΜΕ, τα οποία παρουσίαζαν την είδηση τουρκικής εταιρείας πυραύλων και διαφήμιζαν την αποτελεσματικότητα των οπλικών της συστημάτων.

Φυσικά δεν ξέρουμε αν η είδηση αυτή ευσταθεί.

Το ερώτημα είναι, όμως άλλο: Πώς γίνεται να διέρρευσε και από ποιους διοχετεύθηκε αυτό το υπερθέαμα επίθεσης εναντίον του ελληνικού κοινοβουλίου;

Πώς λίγες ώρες μετά από την εμφάνιση αυτής της είδησης στο διαδίκτυο, η Βουλή δέχτηκε όντως -για πρώτη φορά στη μεταπολεμική Ιστορία- ένα εντυπωσιακό «κτύπημα»;

Τί έγινε; Έπεσε καθολικό σύνθημα στις μυστικές υπηρεσίες; Ακόμη και στην τουρκική ΜΙΤ;

Ο κύριος Χρυσοχοΐδης έχει να μας πει τίποτε ή θα λεονταρίζει απλώς αμερικανικά;

Επιστροφή στην κορυφή
ΡΕΣΑΛΤΟ
Επισκέπτης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Ιαν 10, 2010 3:51 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ ΣΤΟ ΨΕΜΑ

Του Thierry Meyssan

Mετάφραση-Επιμέλεια: Κλεοπάτρα ΚατακάλουΟ γνωστός πολιτικός αναλυτής Thierry Meyssan, πρώτος που αμφισβήτησε επίσημα την εκδοχή Μπους για τους δίδυμους πύργους, με το βιβλίο του LΆ Effroyable Imposture (στην Ελλάδα:11η Σεπτεμβρίου 2001, η τρομακτική απάτη, Εκδ. Γραφές), έγραψε πριν ένα χρόνο άρθρο με τίτλο «Αντισταθείτε στο ψέμα». Το άρθρο του δημοσίευσε μόλις πρόσφατα (10 Σεπτεμβρίου 2008) το Reseau Voltaire, με αφορμή την 7η επέτειο. Ο Meyssan, αφού εξηγεί τα πραγματικά γεγονότα που τον οδήγησαν στο συμπέρασμά του, καταλήγει στην ανάλυση του αντίκτυπου που είχε το εγχείρημα της 11ης Σεπτεμβρίου στις διεθνείς σχέσεις

Ρεσάλτο τ.32, Οκτώβριος 2008


H 11η Σεπτεμβρίου μπορεί να αναλυθεί ως ένα μαζικό έγκλημα ή μια στρατιωτική επιχείρηση, θα μείνει όμως στην Ιστορία ως μία σκηνοθεσία η οποία ενέπλεξε τον κόσμο σε παράλογες αναπαραστάσεις και συζητήσεις.

Οι άνθρωποι που την πριμοδότησαν επεχείρησαν να προκαλέσουν ιδεολογική ανατροπή των ΗΠΑ και το κατόρθωσαν.

Ο ρόλος αυτής της χώρας στον κόσμο πέρασε από μια αντίληψη μεσσιανική στην αντίληψη του κοσμοσωτήρα χιλιετηρίδας. Η Αμερική έως τώρα φάνταζε σαν το μοντέλο της αρετής και της δύναμης. Ήλπιζε να αναμορφώσει τη Γηραιά Ευρώπη και να νικήσει τον άθεο κομμουνισμό. Ιδού που επιβεβαιώνεται ως ένα κράτος υπεράνω πάντων κρατών, ταγμένο να κυβερνάει μόνο του τον κόσμο.

Εάν το Παγκόσμιο Κέντρο του Εμπορίου και το Υπουργείο Εθνικής ¶μυνας, σύμβολα της οικονομικής και στρατιωτικής δύναμης των ΗΠΑ, σταυρώθηκαν μαρτυρικά στις 11/9/2001, αυτό συνέβη προκειμένου να μεταμορφώσουν την αστερόεσσα.
ΑπΆ αυτό το σημείο κι έπειτα οι ΗΠΑ έπαψαν να έχουν αντιπάλους, εταίρους ή συμμάχους. Έχουν μονάχα εχθρούς ή υποτελείς.

Το επίσημο ρητορικό σχήμα υποχωρεί στον μανιχαϊσμό:

«Όποιος δεν είναι μαζί μας, είναι εχθρός μας». Ο κόσμος μεταβλήθηκε σΆ ένα πεδίο εσχατολογικής μάχης, στο οποίο ΗΠΑ και Ισραήλ ενσαρκώνουν το Καλό ενώ ο κόσμος του Ισλάμ ενσαρκώνει τον ¶ξονα του Κακού.

Αυτή η ιδεολογική ανατροπή καθιερώνει τον θρίαμβο του δόγματος του Wolfowitz έναντι του δόγματος Brzezinski.

Στο τέλος της δεκαετίας του 70 οι Κάρτερ και Μπρεζίνσκι είχαν άμεση στρατιωτική αντιπαράθεση αλλά στρέφοντας το μουσουλμανικό κόσμο εναντίον του (στην αρχή στο Αφγανιστάν, εν συνεχεία στη Γιουγκοσλαβία και την Κεντρική Ασία) και να κρατήσουν τα στρατιωτικά αποθέματα των ΗΠΑ προκειμένου να διασφαλίσουν τις προμήθειες σε υδρογονάνθρακες (δημιουργία της Κεντρικής Διοίκησης, Central Command).

Όμως, μέσα στη φούρια της Επιχείρησης «Καταιγίδας της Ερήμου» ο Π. Γούλφοβιτς πρόβαλε την ιδέα να επωφεληθούν από την κατάρρευση της ΕΣΣΔ για να εγκαταλείψουν το σύστημα της συλλογικής ασφάλειας των Ηνωμένων Εθνών και να επισφραγίσουν την αποκλειστική υπεροχή των ΗΠΑ και του Ισραήλ. Φρόντισε λοιπόν να αυξήσουν στο έπακρο την ανισομέρεια των στρατιωτικών αποθεμάτων, αναπτύσσοντας το οπλοστάσιο ΗΠΑ-Ισραήλ και εμποδίζοντας κάθε άλλη δύναμη να αποβεί ανταγωνιστική.

Αυτό είχε κυρίως ως συνέπεια,
να στερήσουν την Ευρωπαϊκή Ένωση από κάθε πολιτική πρωτοβουλία, πνίγοντάς την σε μία βεβιασμένη και ακαθόριστη διεύρυνση.

Τα δύο αυτά στρατηγικά δόγματα υποστηρίχτηκαν από διαφορετικές ομάδες οικονομικής επιρροής. Από τη μία, αυτοί που ονειρεύονταν την αδιάκοπη ανάπτυξη και το άνοιγμα των αγορών υπερθεμάτιζαν στο δόγμα Μπρεζίνσκι, προκειμένου να εξασφαλίσουν μία πτώση των σοσιαλιστικών καθεστώτων κι ένα διαρκή εφοδιασμό σε ενέργεια τόσο για τους εαυτούς τους όσο και για τους πελάτες τους.

Από την άλλη, αυτοί που ονειρεύονταν να αυξήσουν στο έπακρο τις πωλήσεις των όπλων και τις κερδοσκοπίες υπερθεμάτιζαν στο δόγμα Γούλφοβιτς, προκειμένου να δημιουργήσουν αποδομήσεις και εντάσεις, κρίσεις και πολέμους που αποτελούν εξίσου ευκαιρίες για μπίζνες.

Το φάντασμα όμως της Κορύφωσης Πετρελαίου δηλ. η έναρξη της εξάντλησης του πετρελαϊκού ενεργειακού αποθέματος (peak oil) έπεισε μια κοινωνία υποστηρικτών της οικονομικής θεωρίας του Μάλθους ότι η ειρήνη δεν ήταν δυνατή κι ότι το μέλλον ανήκε στα σαρκοφάγα.

Ο σημερινός κόσμος καλείται να αντιμετωπίσει δύο επεκτατικά κράτη, τις ΗΠΑ και το Ισραήλ. Και τα δύο έχουν οδηγηθεί από μια λογική που τα καταβροχθίζει εσωτερικά: Επικεντρώνουν τις ικανότητές τους στην αύξηση της στρατιωτικής ισχύος με φθορά της εσωτερικής τους ανάπτυξης. Αφιέρωσαν σχεδόν ολόκληρη την δραστηριότητά τους στην οικονομία του πολέμου κατά τέτοιο τρόπο που γιΆ αυτούς η ειρήνη θα αποβεί μοιραία. Είναι αναγκασμένοι στη φυγή προς τα μπρος ή στην πτώχευση. Εν τω μεταξύ η όρεξή τους δεν απειλεί όλο τον κόσμο κατά τον ίδιο τρόπο και χρόνο.

Οι Ευρωπαίοι συμπεριφέρθηκαν σαν στρουθοκάμηλοι.
Αρνήθηκαν την αλήθεια σχετικά με τη 11η Σεπτεμβρίου πιστεύοντας έτσι να καταφέρουν να παραμείνουν σύμμαχοι με τις ΗΠΑ ενώ στην ουσία δεν ήσαν παρά το θήραμα.

Δέχθηκαν αδιαμαρτύρητα την επίθεση στο Αφγανιστάν από τους Αγγλοσάξωνες, επιτρέποντάς τους έτσι με την εκκένωση ενός μακρού διαδρόμου, να συλλέγουν τους υδρογονάνθρακες της Κασπίας και να καλλιεργούν αχανείς εκτάσεις παπαρούνας, προκειμένου να σφετεριστούν τις ευρωπαϊκές αγορές του όπιου και της ηρωίνης.

Ορισμένοι Ευρωπαίοι υπό την αιγίδα της Γαλλίας πίστεψαν ότι θα μπορέσουν να αντιταχθούν στην απόβαση στο Ιράκ
. Δεν κατάφεραν, όμως, παρά να πουν μονάχα το δίκαιο και να τιμωρηθούν για αυτή τους την τόλμη, εξαναγκασμένοι να πληρώσουν τον πόλεμο αυτό με την επιβεβλημένη δολαριοποίηση των νομισματικών αποθεμάτων της Κεντρικής Τράπεζας της Ευρώπης.

Υποχωρώντας λίγο ακόμη
οι ίδιοι Ευρωπαίοι επιχειρούν σήμερα να παίξουν το ρόλο του διαμεσολαβητή με το Ιράν ωσάν οι διπλωματικές τους προσπάθειες είναι ικανές να εκτρέψουν τη βούληση της Αυτοκρατορίας.

Μακρυά από αυτές τις αξιολύπητες αναβλητικότητες ο μουσουλμανικός κόσμος και τα κράτη της Λατινικής Αμερικής έδωσαν δείγματα διαύγειας. Γρήγορα αντελήφθηκαν ότι αφού απετέλεσαν μεταβλητές συναρμολόγησης κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, εν συνεχεία δε πιόνια στη «μεγάλη σκακιέρα» του Μπρεζίνσκι, ήσαν προορισμένοι για εξόντωση.

Το κρίμα τους υπήρξε να κατοικούν σε λάθος μέρος.
Οι πρώτοι εμπόδιζαν την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων. Οι δεύτεροι χρησιμοποιούσαν τα εδάφη τους για το σιτισμό τους αντί να καλλιεργούν βιοκαύσιμα απαραίτητα για τα 4Χ4 των Γιάνκηδων.

Επομένως δεν αποτελεί καθόλου τυχαίο γεγονός το ότι ο Σεΐχης Σαγιέντ στα Εμιράτα και μετέπειτα ο Σαντάμ Χουσεϊν στο Ιράκ και ο Μπασάρ ελ Ασσάντ στη Συρία υπήρξαν οι πρώτοι αρχηγοί κρατών που έσπασαν ρητά το ψέμα. Και κατά την ίδια λογική οι δύο κύριοι αρχηγοί των αδεσμεύτων σήμερα, ο βενεζουελανός Ούγκο Τσάβες κι ο Ιρανός Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ είναι οι μόνοι που αρθρώνουν λόγο για το θέμα αυτό.

Όσον αφορά δε τους Ρώσους ιθύνοντες, αυτοί έχουν διασπαστεί σύμφωνα με μία προϋπάρχουσα διάσταση. Εκείνοι που νοιάζονταν για το γρήγορο χρήμα δεν ήθελαν να διακινδυνεύσουν τις διεθνείς τους μπίζνες με το να αποξενωθούν από τις ΗΠΑ. Από την άλλη πάλι, εκείνοι που ονειρεύονταν να ξαναβρούν την υπόσταση της υπερδύναμης τάχθηκαν υπέρ της εξασθένησης της Ουάσιγκτον, ξεσκεπάζοντας τα ψεύδη τους.

Πράγματι, ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν ήταν κατηγορηματικός, αλλά αντέδρασε κατά τρόπο ώστε η Ρωσία νΆ αποκομίσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο όφελος. Αντιτάχθηκε μέτρια στον πόλεμο του Αφγανιστάν, όσο και διασκέδαζε βλέποντας τις ΗΠΑ να γκρεμίζουν μόνοι τους το εμιράτο των τάλιμπαν που είχαν οι ίδιοι δημιουργήσει για να χρησιμοποιηθεί κυρίως ως εφαλτήριο για την αποσταθεροποίηση της Τσετσενίας.

Αντιτάχθηκε στην εισβολή στο Ιράκ, αλλά προτίμησε να μην έρθει σε μετωπική σύγκρουση με τις ΗΠΑ, αλλά να τους καθηλώσει, υποστηρίζοντας κρυφά την Αντίσταση. Την ίδια θέση υιοθέτησε και στην περίπτωση του Λιβάνου και εξεπλάγη – όπως άλλωστε κι όλος ο υπόλοιπος κόσμος –με τη νίκη της Χεσμπολάχ απέναντι στο σιονιστικό καθεστώς. Ο Πούτιν τοποθετεί τη χώρα του όχι σαν ανταγωνιστή των ΗΠΑ, αλλά ως προστάτιδα και διαιτητή των αδυνάτων. Αυτός είναι κι ο λόγος που επιφυλάχθηκε να προβεί σε δηλώσεις για την 11η Σεπτεμβρίου, αφήνοντας άπλετο χώρο στους βετεράνους της KGB.

Οι κυβερνήσεις ολοκλήρου του κόσμου αφού πίστεψαν -άλλοι για λίγο κι άλλοι για πιο πολύ- ότι επρόκειτο για έναν εφιάλτη που θα εξαφανίζετο με την αφύπνιση, αξιολόγησαν εν συνεχεία το πρόβλημα που τέθηκε με την 11η Σεπτεμβρίου και την μετάλλαξη των ΗΠΑ.

Εναπόκειται στον καθένα να προστατέψει τη χώρα του, γεγονός που δεν απαγορεύει να ληφθούν συλλογικά μέτρα προκειμένου να εξουδετερώσουν το άγριο θηρίο. Οι στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ και η ισραηλινή Τσαχάλ (ισραηλινός στρατός) βρίσκονται στην ουσία σε μεγάλη εξάρτηση από τους πρώην συμμάχους τους.

Έτσι, η άρνηση της Τουρκίας να χρησιμοποιηθεί ο εναέριος χώρος της από την αμερικανική αεροπορία προκειμένου να βομβαρδίσουν το Ιράκ, εξανάγκασε το Πεντάγωνο να μεταφέρει το μηχανισμό του και να καθυστερήσει έτσι την επίθεση. Κατά τον ίδιο παθητικό τρόπο αν αντιδρούσαν και άλλα κράτη θα είχε αποφευχθεί ο πόλεμος αυτός.

Εν πάση περιπτώσει, η στροφή προς τη συλλογική δράση προϋποθέτει μία καλύτερη γνώση του τρόπου λειτουργίας του ιμπεριαλισμού και της επίδρασης που μπορούν να επιφέρουν συντονισμένα εθνικά μέτρα.


ΣΆ αυτό πρέπει να αφιερωθούν τώρα οι μαχόμενοι για την αλήθεια της 11ης Σεπτεμβρίου.

Τα θύματα των ταγμάτων θανάτου του Τζων Νεγκροπόντε, στην Κεντρική Αμερική, να σχετισθούν με τα θύματά του στο Ιράκ.

Οι Ινδιάνοι της Γουατεμάλα που είχαν μαντρωθεί σε απαγορευμένες περιοχές, από τους ισραηλινούς συμβούλους της χούντας, πρέπει να συναντήσουν τους μαντρωμένους Παλαιστίνιους της λωρίδας της Γάζης.

Οι απαχθέντες και βασανισθέντες στη Λατινική Αμερική κατά την επιχείρηση Κόντορ πρέπει να συζητήσουν μΆ αυτούς που απήχθησαν και βασανίσθηκαν πρόσφατα στην Ευρώπη από τη CIA. Kτλ. Αυτό ακριβώς ξεκινήσαμε να κάνουμε με το συνέδριο του ¶ξονα για την Ειρήνη.

Το ψέμα της 11ης Σεπτεμβρίου υπήρξε η βάση της ρητορικής της κυβέρνησης Μπους. Έφθασε πια η στιγμή να παραδεχθούμε πως είναι αδύνατο να πολεμήσουμε την πολιτική αυτής της κυβέρνησης , εάν δεν καταγγείλουμε το ψέμα αυτό.

Επιστροφή στην κορυφή
Βήχος ΧαράλαμποςΈνταξη: 30 Οκτ 2008
Δημοσιεύσεις: 144
Τόπος: Ν .Σμύρνη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Ιαν 10, 2010 5:26 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος


11η Σεπτεμβρίου? Laughing Laughing

ΟΧΙ!!!

28 - 7 - 1945 Laughing

Οταν ενα Αμερικανικό βομβαρδιστικό Β - 25

επεσε πανω στον μεγαλύτερο ουρανοξύστη στη Νέα Υόρκη

το "Empire State''

Νεκροί 19

http://www.esbnyc.com/index2.cfm?CFID=34736612&CFTOKEN=27656261
http://www.youtube.com/watch?v=mZJLrUa41Tw
_________________
http://apolitikokafeneio.com/
http://mousikokafeneio.com/
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Μαίρη Διαλεκτοπούλου
Επισκέπτης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Ιαν 14, 2010 8:57 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Η Απάντηση των Ευζώνων

"Η Δημοκρατία δέν τρομοκρατείται" δήλωσε, λίγη ώρα, μετά την έκρηξη του αυτοσχέδιου μηχανισμού έξω από τη Βουλή το περασμένο Σάββατο ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου.

Εμείς συμπληρώνουμε:Η ελληνική ψυχή δέν τρομοκρατείται, δέ νικιέται,δέν καταπνίγεται από ποδηγετημένες και άναρχες ομάδες,οι οποίες στο βωμό μιάς δήθεν "ιδεολογίας",αυτής της ισοπέδωσης των συμβόλων και των Αξιών,ακολουθούν τον εύκολο δρόμο της παραίτησης από την κοινωνία και προσπαθούν να αναιρέσουν τον πρωταρχικό της ρόλο.Αυτόν της αλληλεγγύης ανάμεσα στους ανθρώπους,του σεβασμού της ζωής,της προσωπικότητας και της διαφορετικότητας.

Επιδιώκουν με τη χρήση ωμής βίας
την άκρατη επικράτηση του φόβου και της ανασφάλειας των πολιτών,της διασάλευσης του συνδετικού ιστού, που αποτελεί ορόσημο ανθρώπων και λαών, ανεξαρτήτως πολιτικών, θρησκευτικών ή εθνικών πεποιθήσεων στο δρόμο της αμοιβαίας αυτοδιάθεσης για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής τους.

Γιατί οι θιασώτες αυτής της διασάλευσης, ίσως, πιστεύουν ακράδαντα οτι η αποσύνθεση είναι πλέον ο σπασμένος καθρέφτης της σύγχρονης κοινωνίας καί της ελληνικής πραγματικότητας.Μόνο, που ξεχνάνε ή ηθελημένα αποσιωπούν στις προκηρήξεις τους οτι μόνο αυτή δέν είναι η σύνθεση της ελληνικής κοινωνίας. Οτι ο Ελληνας που σε στατιστικές μετρήσεις καταλαμβάνει άθελά του τον χαρακτηρισμό "μέσος" διακρίνεται ακόμα καί σε περιόδους ελλιπούς κοινωνικής ορατότητας απο υψηλό φρόνημα, γιγαντιαία ευσυνειδησία και πάνω από ολα γενναιοψυχία, όχι μόνο ως προς το να προσφέρει, χωρίς να του το ζητήσουν, από αυτό που δε θα έχει σε λίγο, επειδή η κρίση τον πλησιάζει επικίνδυνα, αλλά την ίδια του τη ζωή.

Σε καθεστώς ασφυκτικής πίεσης
με το χρονόμετρο να μετρά αντίστροφα,αποφασίζει να μείνει και να φυλάξει τις Θερμοπύλες που του όρισε ο κώδικας Τιμής του.Ενώ όλοι του λένε να φύγει,όλα μέσα του του λένε οτι ολόκληρη η ζωή μπροστά του δέν είναι ικανή να τον αποτρέψει από το να μείνει στο σπίτι του.Γιατί το φυλάκιό του είναι η πραγματική εστία του.Κρατά ανοιχτά τα μάτια του για να δεί το τέλος,το δικό του τέλος μόλις ακουστεί ο θόρυβος της έκρηξης.

Για τις Αξίες, τις οποίες εκείνοι που τοποθέτησαν τη βόμβα στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη δέ θα δεχτούν ποτέ, αφού το τίμημά τους θα ειναι πάντα πολύ υψηλό και δυσανάλογο των δικών τους προδιαγραφών.

Γιατί θέλει δύναμη, παλλικαριά ,να μείνεις εκεί, όρθιος και να μήν υποταχτείς στην επιδιωκούμενη κατοχή θρασύδειλων ανθρώπων, που θεωρούν το φόβο αφροδισιακό και τη συνοχή της κοινωνίας.. ανοχή ,που εύκολα θα παραβιάσουν...Οι τρείς εύζωνες ωστόσο, που, για κακή τους τύχη, βρέθηκαν στο δρόμο τους,θα είναι ο παντοτινός εφιάλτης τους, γιατί θα είναι καί αύριο εκεί και θα θυμίζουν σε όλους μας πως κάποιοι άνθρωποι δέν πουλιούνται,δέν αγοράζονται,δέν καταρρέουν,δέν φοβούνται, δέ λυγίζουν, δεν κρύβονται,δέν πεθαίνουν.

Οι σύγχρονοι "Λεωνίδες" της πάντα πολύπαθης πατρίδας μας ,είναι εδώ,δίπλα μας,γεννιούνται καθημερινά,μεγαλώνουν στη γειτονιά μας,κάνουν όνειρα,αγωνίζονται για αυτά,απογοητεύονται, τις περισσότερες φορές, απο την Ελλάδα, που τους πληγώνει όπως έλεγε ο ποιητής Σεφέρης.

Κάποιοι απο αυτούς δε γνώρισαν ποτέ τί είναι ο πόλεμος αλλά, έτσι κι αλλιώς, πόλεμος ειναι η πολιορκία της ίδιας σου της ελευθερίας βούλησης να κυκλοφορήσεις όπου και όπως θέλεις, χωρίς να έχεις στο πίσω μέρος του μυαλού σου οτι στα επόμενα λεπτά ενα" μπαμ "θα σου στερήσει το δικαίωμα να ελπίζεις,να αγαπάς και να τιμάς αυτή τη Χώρα, όχι γιατί σου το επιβάλλει κανείς,αλλά γιατί η γενναιοψυχία σου δε συμβιβάζεται με τίποτα λιγότερο από αυτό.

Αυτή,όμως,ειναι και η πραγματική νίκη απέναντι στην τρομοκρατία.
Η δική μας νίκη.Το δικό μας θάρρος.Η δική μας ταυτότητα.Το δικό μας καθήκον.Η αυτογνωσία του ακατόρθωτου που για πολλούς αφανείς, μα αληθινούς ήρωες, γίνεται εφικτό.Η πίστη.

Πηγή:
http://www.newstrap.gr/main/index.asp

Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες