Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Τα παιχνίδια και τα θεάματα της βίας είναι ανεξέλεγκτα.

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Οκτ 22, 2009 10:04 am    Θέμα δημοσίευσης: Τα παιχνίδια και τα θεάματα της βίας είναι ανεξέλεγκτα. Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Τα παιχνίδια και τα θεάματα της βίας είναι ανεξέλεγκτα.

Το επεισόδιο με το Δημήτρη Παπαχρήστο αποκαλύπτει πολλά: Το ζοφερό δικτατορικό σκηνικό του θεάματος που έχει στηθεί για να επικαλύψει τα πραγματικά προβλήματα και τις «εστίες» οργάνωσης και καθοδήγησης της βίας. Έχει στηθεί, ακόμα αυτό το σκηνικό της αδιάκριτης τρομοκρατίας για να αναδιατάξει τα «γκέτο» και να τα μετακυλήσει, έτσι ώστε η αστυνομοκρατία να ξαπλωθεί παντού με ένα και μόνο στόχο: να βάλει την ελληνική κοινωνία στο γύψο.

Θα τα αναλύσουμε όλα αυτά στη συνέχεια.

Τώρα δύο λόγια για τον παλιό φίλο και συναγωνιστή Παπαχρήστο

Με το Δημήτρη Παπαχρήστο μας συνδέουν πολλά: Πολύχρονοι κοινοί αγώνες και προσωπική φιλία.
Πριν από κάποια χρόνια (δεν είχε εκδοθεί ακόμα το ΡΕΣΑΛΤΟ) ήταν ένας από τους πρωτεργάτες μιας Κίνησης εναντίον της Νέας Τάξης που είχαμε ιδρύσει τότε πολλοί. Μεταξύ αυτών Ο ΣΤΑΘΗΣ, ο Καραμπελιάς και άλλοι αγωνιστές…

Ο Δημήτρης είχε πάντα μεγάλες ευαισθησίες στα «εθνικά θέματα» και στον Πολιτισμό…

Μετά το ναυάγιο αυτής της Κίνησης, γίνανε πολλές «μεταλλάξεις»!!!

Ενώ οι απειλές από την νεοταξική ισοπέδωση γινόντουσαν όλο και πιο ορατές, σε πολλούς φίλους υπερίσχυσαν τα «βαρίδια» της δήθεν «ανανεωτικής αριστεράς».

Ο Δημήτρης έδωσε άλλοθι σε αυτή την τραγική μετάλλαξη που τροφοδότησε και εξάπλωσε τον Μινώταυρο του κουκουλοφόρικου σκοταδισμού, που ισοπέδωσε τις αγωνιστικές αξίες, και οργάνωσε, την απελπισία των νέων, κολακεύοντας τήν εξαθλίωσή τους, στα αδιέξοδα της τυφλής βίας.

Αποτελεί, πράγματι, άξιον απορίας, αυτά που αναφέρει παρακάτω, η «Κλασσικοπερίπτωση», μια στάση που σηματοδοτεί πολλά σχετικά με τα αγωνιστικά πιστεύω: Εκτός και αν αυτά τα αγωνιστικά «πιστεύω», έγιναν εμπόριο για ανέξοδες συζητήσεις και βιβλίο-παρουσιάσεις.

Το κάψιμο φαίνεται ενός εντύπου και μάλιστα ενός παλιού συναγωνιστή βρίσκεται πλέον έξω από τα «αγωνιστικά ενδιαφέροντα» και τις «ευαισθησίες» μας!!!

Θα επανέλθουμε…

Διαβάστε το «Κλασσικοπερίπτωση»




ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟ Η ΓΙΝΕ ΥΠΟΥΡΓΟΣ Η ΜΑΘΕ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΕΙΣ ΤΑ ΜΑΤ



http://klassikoperiptosi.blogspot.com/2009/10/blog-post_22.html


Με τον Δημήτρη μας χωρίζουν κάμποσα όμως υπάρχουν κι άλλα τόσα που μας ενώνουν και μας συγκινούν στην μεταπολιτευτική του παρουσία.
Θα μπορούσε να είχε γίνει ένας Λαλιώτης ,μια Δαμανάκη η μια ιλουστρασιόν φιγούρα απο ένα παλιό κόμικ.Δεν το έκανε, προτίμησε τη ιδιόμορφη πορεία του ανήσυχου και ιδιόμορφου αριστερού συγγραφέα, ποιητή, ραδιοφωνικού παραγωγού,με λόγο που πότε άγγιζε την αίρεση και πότε την οίηση εκείνων που κολύμπησαν στο χώρο της μεταλαγμένης αριστεράς.

Χθές όμως δεν συνελήφθη
γιατί εκφωνούσε απο παράνομο αντιεξουσιαστικό σταθμό, ούτε γιατί πέταγε μολότωφ σε αστυνομικούς. Απλώς βρέθηκε σε μια καφετέρια μετά απο παρουσίαση βιβλίου την ώρα που εισέβαλαν αστυνομικοί, μάλλον για να διαπιστώσουν αν οι ακροατές της βιβλιοπαρουσίασης είχαν εντυπωθεί αυτά που τους έλεγε λίγο πριν ο Τσίπρας ή ο συντονιστής και "κολλητός"" του ΓΑΠ Σταύρος Θεοδωράκης.

Αυτο τον αστυνομικό "ζήλο" δεν τον είδαμε βέβαια όταν έκαιγαν τα γραφεία του "ΡΕΣΑΛΤΟ" ούτε κανένας Τσίπρας ,Κουβέλης και Κούρτοβικ ενδιαφέρθηκαν για τον Θύμιο Παπανικολάου.

Η σύλληψη και μετά απο λίγο η απελευθέρωση του Παπαχρήστου με τις απαιτούμενες συγνώμες, ήταν απλώς ακόμα μια επίδειξη της βλακείας που διαθέτουν ως στρατηγικό εφόδιο οι επικεφαλής της αστυνομίας. Αντί να κυνηγήσουν τους αληταράδες που λίγη ώρα πριν έσπαγαν μαγαζιά και αυτοκίνητα, οργισμένοι απο την βαθύτερη αίσθηση της ανικανότητάς τους συνελάμβαναν όποιον έβρισκαν μπροστά τους ή όποιον τους στραβοκοίταγε.
Εκτός κι αν δεν πρόκειται για βλακεία και ανικανότητα αλλά για ένα καλοστημένο παιχνίδι συγκάλυψης των "ταγμάτων εφόδου" της "Νέας Εποχής".

Ψάχνοντας βρήκαμε μια συνέντευξη που είχε δώσει ο Παπαχρήστος σε μαθητές -εκδότες σχολικής εφημερίδας το 1996. Κάποια αποσπάσματα έχουν σημειολογικό ενδιαφέρον και γι΄αυτό τα παρουσιάζουμε πιο κάτω:

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ:

http://klassikoperiptosi.blogspot.com/2009/10/blog-post_22.html


_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΝΤΑΒΕΛΗΣ



Ένταξη: 28 Ιαν 2007
Δημοσιεύσεις: 283
Τόπος: Στύρα Ευβοίας

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Οκτ 22, 2009 2:58 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Τα παιχνίδια απάτης του τρόμο-θεάματος

Ο πρώτος και ύψιστος προβοκάτορας της σύγχρονης καπιταλιστικής εξουσίας είναι το τελετουργικό θέαμα, ιδιαίτερα το τρόμο-θέαμα: το ναρκωτικό της παραλυσίας της σκέψης και της μεγάλης απάτης.

Η τελετουργία αυτού του εμπορικού θεάματος και υπερθεάματος είναι αυτιστική: επικαλύπτει, αλλοιώνει και σχεδόν εξαφανίζει την πραγματικότητα και στη θέση της τοποθετεί μια πλαστή και νόθα εικόνα.

Το θέαμα δεν κοιτάζει ποτέ την πραγματικότητα. Υποβάλει στο «βλέμμα» να το κοιτά μόνο, να το θαυμάζει, να το παρακολουθεί παθητικά, να δέχεται αυτό που δηλώνει το ίδιο. Το θέαμα απαιτεί να το ακούν χωρίς ποτέ να ακούει…

Το τρόμο-θέαμα είναι από τα πλέον παρανοϊκά είδη της εξουσιαστικής τελετουργίας του θεάματος. Οι επιστήμονες στο είδος είναι τα κράτη και οι μυστικές υπηρεσίες, ιδιαίτερα της αυτοκρατορίας των ΗΠΑ.

Οι μαζικοί δίαυλοι είναι τα ΜΜΕ:
Τα όργανα της εξουσίας και του παρακράτους: και εδώ στην κορυφή της πυραμίδας βρίσκεται το αυτοκρατορικό κράτος και παρακράτος…

Η νέα κυβέρνηση είναι ένα από τα καλοδουλεμένα γρανάζι αυτών των αυτοκρατορικών μηχανισμών του θεάματος, ιδιαίτερα ο κ. Χρυσοχοϊδης!!!


Το τρόμο-θέαμα ωστόσο, επειδή απευθύνεται στην πλατιά εμπορική «αγορά των πολιτών» με «αριστερές» ή και «επαναστατικές» μεταμφιέσεις, παρέχει πολλά πλεονεκτήματα εμπορίας αυτών των «αριστερών» και «επαναστατικών» ιδεών.

Η καθεστωτική αριστερά
γνωρίζει πολύ καλά αυτό το «πλεονέκτημα» και το χρησιμοποιεί αγρίως. Εμπορεύεται ασυστόλως και εκ του ασφαλούς τις ανταλλακτικές αξίες των αριστερών και αντιδικτατορικών ιδεών.

Έτσι ο Δημήτρης Παπαχρήστος «αξιοποίησε» το τρόμο-θέαμα των Εξαρχείων για να διαφημιστεί και να εμπορευτεί για άλλη μια φορά (του έχει γίνει έξη) την αντιδικτατορική του δράση: Βγήκε λοιπόν λαύρος από την αίθουσα των βιβλιοπαρουσιάσεων και επετέθη στην βαρβαρότητα της αστυνομικής τρομοκρατίας!!!

Βλέπετε τώρα στην εξουσία δεν ήταν η «χούντα της δεξιάς», αλλά η «χούντα του ΠΑΣΟΚ», με το οποίο έχει στενούς, πολύχρονους και ακατάλυτους δεσμούς.

Συνεπώς ούτε κανένα κίνδυνο, ακόμα και εκ λάθους, διέτρεχε και το σπουδαιότερο: Θα μπορούσε άφοβα να εμπορευτεί το «αντιεξουσιαστικό» προϊόν, από κοινού με τους «ευαίσθητους συντρόφους», οι οποίοι ξεκλειδώνουν την «ευαισθησία» τους μόνο όταν αφορά το χώρο τους και όταν πρόκειται να καταμετρηθεί το δικό τους εκλογικό κέρδος…

Η καταιγίδα του τρόμο-θεάματος στα Εξάρχεια

Δεν πρόλαβε να αναλάβει η νέα κυβέρνηση και ο κ. Χρυσοχοϊδης και η περιοχή των Εξαρχείων κατακλύστηκε από την αστυνομική τρομοκρατία.

Καταρχήν αυτό το τελετουργικό τρομοκρατικό θέαμα είναι ένα σκηνικό απάτης: Είναι ένα «διαφημιστικό» τρικ εναντίον δήθεν του «κράτους» και των «νονών» των Εξαρχείων.

Όπως δείξαμε σε άλλο άρθρο αυτό το «κράτος» και οι «νονοί» των Εξαρχείων είναι πασίγνωστοι και ιμάντες των «υψηλών» παρακρατικών μηχανισμών που κινούν τα νήματα και κατευθύνουν τις τρομοκρατικές πράξεις και τους κουκουλοφόρους.

Τα Εξάρχεια μπορούσαν να «εκκαθαριστούν» χωρίς πογκρόμ τρομοκρατίας.
Απλώς με την «εκκαθάριση» των γνωστότατων «στρατηγείων» και των «δικτύων» που οργανώνουν τους «χρήσιμους ηλίθιους»…

Βεβαίως η «χούντα» του παρακράτους δεν «ξηλώνει» τα όργανά της…

Είναι πιο αποτελεσματικό να κατασκευάσει ένα υπερθέαμα τρομοκρατίας ολόκληρης της περιοχής για να δείξει στους καταναλωτές της «αγοράς των πολιτών» ότι τα Εξάρχεια μπαίνουν σε «τάξη»!!!

Φυσικά οι μηχανισμοί της «αταξίας» μένουν εντελώς ανέπαφοι…

Η τρομοκρατική, ωστόσο, καταιγίδα εναντίον της περιοχής των Εξαρχείων έχει και άλλες δύο βασικές συνιστώσες.


α). Το παρακράτος προσπαθεί να προλάβει εναγωνίως τις θύελλες που έσπειρε.

Μέχρι χθες τα ποικίλα κέντρα εξουσίας και οι μυστικές τους υπηρεσίες, προκειμένου να προωθήσουν τους πολιτικούς σχεδιασμούς τους, υποδαύλιζαν, έτρεφαν και πυροδοτούσαν τη νεανική εξαθλίωση και απελπισία. Μέσα από αυτή οργάνωναν και καθοδηγούσαν τις ποικίλες τρομοκρατικές πρακτικές: Από τους βανδαλισμούς, τους εμπρησμούς καταστημάτων και τις ποικίλες επιθέσεις, μέχρι την κουκουλοφόρικη «εξέγερση» το Δεκέμβρη.

Η κατάσταση αυτή έχει ξαπλωθεί τόσο πολύ που έχει γίνει ανεξέλεγκτη. Ο όγκος της οργανωμένης και τυφλής βίας είναι τόσο μεγάλος και οι στρατοί (από χούλιγκαν και απολιτικά σκύβαλα εξαθλιωμένων νέων, μέχρι τις οργανωμένες στρατιές αλλοδαπών) τόσο πολυπληθείς, ώστε να μην μπορούν εύκολα να «καθοδηγηθούν».

Έσπειραν θύελλες και τώρα, που το παρακράτος έφερε στην κυβέρνηση τούς εκλεκτούς του, θα θερίσουν αυτή τη σπορά τους…

Προσπαθούν, συνεπώς, εναγωνίως, να συγκρατήσουν την ασύδοτη κατάσταση που οι ίδιοι κατασκεύασαν. Έρχεται ο Δεκέμβρης και τρέμουν μήπως και το πλατύ τρομοκρατικό δίκτυο, που ύφαναν τόσο χρόνια, εκδηλωθεί και εναντίον τους…

Οι έφοδοι στα Εξάρχεια και όλο αυτό το τρόμο-θέαμα λειτουργεί και προειδοποιητικά, στέλνοντας τα μηνύματα στους αποδέκτες…

Μέσα στα αυτόν τον κυκεώνα της πολύμορφης και διαπλεκόμενης «πολιτικής αλητείας» που το ίδιο το παρακράτος έθρεψε μπορεί να «καούν» και κάποιοι μηχανισμοί παρακρατικοί, καθώς και δικά τους πρόσωπα, παλιάς κοπής. Πάντα κάποια γρανάζια παρακρατικά καίγονται όταν οι θερμοκρασίες ξεπεράσουν το κόκκινο: Τα όρια που οι ισχυροί μηχανισμοί εξουσίας έχουν βάλει…

β). Προλείανση για επιθέσεις και σε άλλες περιοχές.

Τα Εξάρχεια, ανοίγουν το δρόμο για μια κλιμάκωση των τρομοκρατικών επιθέσεων του καθεστώτος στις γειτονιές που οι κάτοικοι αρχίζουν να εξεγείρονται εναντίον του εγκλήματος και της φρίκης του αλλοδαπού εφιάλτη.

Στο στόχαστρο είναι ο Αγ. Παντελεήμονας και άλλες περιοχές.

Για το καθεστώς επείγει να μπει στον αστυνομικό γύψο η ελληνική κοινωνία, πριν είναι αργά.

Θα χρησιμοποιηθούν γιΆ αυτό δύο μέθοδοι:

α). Η άμεση τρομοκρατική επιχείρηση στις γειτονιές αντίστασης, τύπου Εξαρχείων, για την «εκκαθάριση» δήθεν των γειτονιών…

Τα προσχήματα εύκολα μπορεί να εφευρεθούν…

Ήδη οι επιδοτούμενοι «αντιρατσιστές» έχουν ζητήσει τη συνδρομή του Χρυσοχοϊδη για το «καθάρισμα» του Αγ. Παντελεήμονα…

β). Η «έμμεση» τρομοκρατική επιχείρηση.

Αυτή συνίσταται σε τούτο: Στη μετακύλιση του «κράτους των Εξαρχείων» σε άλλες «κρίσιμες» γειτονιές. Μια τέτοια «μετακίνηση» θα πυροδοτήσει συγκρούσεις και «ανωμαλίες», ώστε να έρθει μετά το κράτος-διαιτητής να επιβάλει την «τάξη».

Οι στρατιές των «κουκουλοφόρων» θα χρησιμοποιηθούν πλέον ως καταλύτες και «άλλοθι» για να μπει η ελληνική κοινωνία σε γύψο…

Γνωστή από πολύ παλιά αυτή η προβοκατόρικη τρομοκρατική στρατηγική του κράτους και του παρακράτους…

Φυσικά ματαιοπονούν.

Είναι τόσο σάπιο το καθεστωτικό οικοδόμημα που κανένα σιδερένιο στεφάνι δεν μπορεί να συγκρατήσει τους όγκους της σαπίλας του…
_________________
Φωτιά και τσεκούρι όχι μόνο στους
προσκυνημένους, αλλά και στους
πράκτορες και προβοκάτορες.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Οκτ 23, 2009 10:01 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
http://olympia.gr/

Η μεγάλη προβοκάτσια έρχεται. Ο Κόσμος πρέπει να το βουλώσει μπροστά στα μέτρα που θα παρθούν.


Τις Κουκούλες σας και πάμε. Να βρούμε και ένα συμπαθητικό παιδί για να το θυσιάσουμε στο σκοπό των διεθνών τοκογλύφων.

Η καταστρατήγηση και κατάργηση του νόμου για την κουκούλα θα επιτρέψει και πάλι στους παρακρατικούς μηχανισμούς να οργανώσουν το εξουσιαστικό σχέδιο για να διευκολύνουν τη λαίλαπα των αντιλαϊκών μέτρων που έρχονται.

Τα τάγματα εφόδου επιτίθενται σε συγκεκριμένους στόχους για να τρομοκρατήσουν τα “μπατσάκια”.
Η ομάδα Δέλτα οδεύει προς κατάργηση για να διευκολυνθούν οι στόχοι.

Φοβικά σύνδρομα αναπτύσσονται για να αφήσουν την κοινωνία στο έλεος των φασιστικών μελανοχιτώνων του σήμερα. Επανάληψη της φασιστικής επέλασης στην Ιταλία του περασμένου αιώνα. Φοβισμένοι λειτουργοί, φοβισμένοι πολίτες, αυτός είανι ο σύγχρονος φασισμός.
Όμως αυτή τη φορά τα πράγματα δεν θα είναι τόσο ρόδινα για τους γαργαντούες του ΔΝΤ και της ΕΚΤ. Μην ξεχνάμε ότι στρατιές ανθρώπων θυσιάστηκαν για την ελευθερία και την ανεξαρτησία αυτής της χώρας.

Νομίζετε ότι δεν θα βρεθεί ΕΝΑΣ να θυσιαστεί για να σας κλείσει στις τρύπες σας;

Επιστροφή στην κορυφή
Αναγνώστης
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Οκτ 23, 2009 10:06 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος


http://troktiko.blogspot.com/2009/10/blog-post_2810.html

"Ντράπηκα βλέποντας τον Παπαχρήστο να προκαλεί"

"Πραγματικά ντράπηκα, βλέποντας τον Παπαχρήστο, απρόκλητα, να κινείται προς τον ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ο οποίος είναι ψύχραιμος (το αντίθετο του ''θερμόαιμος''.....) και ευγενικός (μιλά στον πληθυντικό) και απευθυνόμενος στο ενικό (από πού αντλεί άραγε αυτό το δικαίωμα, όταν απαιτεί από τον αστυνομικό να του μιλά στον πληθυντικόWink του λέει:

"εσείς εμποδίζετε την κυκλοφορία- βγάλε αυτό που φοράς", κάνοντας κίνηση να του βγάλει το κράνος. Και αργότερα να λέει σε άλλον αστυνομικό "θα σε πάρει ο διάολος". Από πού πηγάζουν αυτά τα ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ του κ. Παπαχρήστου; Μήπως επειδή ήταν εκφωνητής του Πολυτεχνείου; Και η Δαμανάκη ήταν. Και αυτή πέρασε από το χώρο της Αριστεράς. Δεν τη θυμάμαι σε παρόμοιες ενέργειες...

Σιγά μη ...δώσουμε και άσυλο στον Παπαχρήστου, να κάνει ό,τι θέλει. Αμ ο άλλος που λέει ότι όταν βλέπει ένα μαύρο πρόσωπο με κουκούλα (εννοεί το κράνος του αστυνομικού) φοβάται...... Τι πνεύμα......... Τον περασμένο Δεκέμβρη δε φοβόταν τις κουκούλες;

Και τέλος η κουλτουριάρα δημοκράτισσα που ανακράζει: Μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι. Αν αυτό δεν είναι προβοκάτσια κύριοι, τι είναι;

Και για να τελειώνω: εγώ είδα αστυνομικούς να προσπαθούν να ασφαλίσουν τα προς προσαγωγή άτομα (εν δυνάμει ύποπτα) και να εμποδίζονται. Χωρίς να ασκούν την παραμικρή βία έκαναν τη δουλειά τους. Εκτός κι αν όταν ο αστυνομικός πρόκειται να κάνει προσαγωγή, θα πρέπει να παίρνει και την άδεια των περιοίκων. Και ας μην ξεχνάμε ότι τα άτομα τα κρατούσαν Αστυνομικοί, και όχι απαγωγείς........ Αν και αμφιβάλλω για την ανάρτηση του κειμένου, ευχαριστώ για το χρόνο σας".

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
Επιστροφή στην κορυφή
ΡΕΠΟΡΤΕΡ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Οκτ 23, 2009 12:39 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Το χαλύβδινο χέρι του προβοκατόρικου θεάματος





Στην κυβερνητική εξουσία πλέον βρίσκεται, όχι έμμεσα (έτσι ήταν πάντα), αλλά ΑΜΕΣΑ (απευθείας) το παρακράτος του αμερικανικού ιμπεριαλισμού.

Το «ατσάλινο χέρι» της καθοδήγησης της «εξέγερσης» των «Δεκεμβριανών» κυβερνά απευθείας!!!

Η νέα κυβέρνηση είναι ο «αχυράνθρωπος»-εκτελεστής. Είναι τα δάκτυλα του αμερικανικού χαλύβδινου χεριού και των εγχώριων μηχανισμών αυτής της χαλύβδινης καθοδήγησης.

Κεντρική καθοδηγητική εστία: τα ΜΜΕ!!!


Περιφερειακές εστίες: τα νεοταξικά «αριστερά» κόμματα και τα ποικίλα «Ιδρύματα», «Δίκτυα» και «στρατηγεία»…

Ο Χρυσοχοϊδης αποτελεί ένα από τα δάκτυλα αυτού του πολυδάκτυλου τέρατος: Εκτελεί, σαν αυτόματο, τις «εντολές»…

Το προβοκατόρικο, τελετουργικό σκηνικό που έχει στηθεί στα Εξάρχεια είναι ένας νέος κρίκος της τρομοκρατικής αλυσίδας: Τα «Δεκεμβριανά» αποτελούν το «αμόνι» σφυρηλάτησης αυτής της νέας τρομοκρατικής αλυσίδας…

Η αλυσίδα έχει ακόμα πολλούς κρίκους.

Η κατάλήξή της: Να μπει η ελληνική κοινωνία στο γύψο και να φιμωθούν οι πάντες, έτσι ώστε να υλοποιηθούν χωρίς μεγάλες αντιστάσεις τα εφιαλτικά σχέδια της ιμπεριαλιστικής Νέας Τάξης.

Αυτός ο τερατώδης προβοκατόρικος μηχανισμός που υλοποιείται έχει σαν «λιπαντικό» τούς επιδοτούμενους «αντιρατσιστές» και τους θλιβερούς έμπορους των αριστερών ιδεών: Το πλατύ καιροσκοπικό νεφέλωμα της νεοταξικής και «αντιεξουσιαστικής» «αριστεράς».

Όλοι αυτοί οι θλιβεροί «αριστεροί» έμποροι και τα ποικίλα «ρετάλια», δεν δίνουν απλώς τα «άλλοθι», αλλά συμμετέχουν και ενεργά στα προβοκατόρικα παιχνίδια του καθεστώτος.

Έχουν ανοικτή γραμμή και συνεργασία με τον Χρυσοχοϊδη!!!

Συνεργάζονται με το καθεστώς και τα παιχνίδια του και το παίζουν «αντικαθεστωτικοί»!!!

Είναι σε όλες τις καπιταλιστικές δομές της εξουσίας και «ποζάρουν» ως αριστεροί!!!

Συμμετέχουν στις προβοκάτσιες του τρομοκρατικού, αστυνομικού θεάματος, τις εμπορεύονται ταυτόχρονα και ουρλιάζουν εναντίον της «αστυνομικής» βίας!!!

Γιατί μόνο αφελείς δεν μπορούν να καταλάβουν ότι όλο αυτό το θεαματικό και υστερικά διαφημιζόμενο επεισόδιο με τον Παπαχρήστο και την παρέα του, δεν ήταν τίποτα άλλο από τον ορισμό της προβοκάτσιας: Τα δήθεν «αριστερά» θύματα που έγιναν «υλικό» των σχεδιασμών και των παιχνιδιών και θύτες της κοινωνικής και πολιτικής απάτης…


Το σημερινό πρωτοσέλιδο της «Ε», (ένας από τους χαλύβδινους βραχίονες των κουκουλοφόρικων «επαβαστάσεων») λέει πολλά, σε όσους δεν έπαψαν να σκέφτονται πολιτικά…

Διαβάστε και ένα απόσπασμα από κείμενό μας (12 Δεκεμβρίου του 2008), για να έχετε μια πιο σφαιρική εικόνα.

Είναι από το άρθρο μας: ΜΜΕ: Το ατσάλινο χέρι του εφιάλτη

ΕΔΩ:

http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=2938



«Τον τόνο της «καθοδήγησης» τον δίνουν οι πιο καλοδουλεμένες μήτρες της «νταβατζίδικης» καμαρίλας: Το Λαμπρακιστάν και η «Ελευθεροτυπία».

Τα πρωτοσέλιδα αυτών των Εφημερίδων είναι αποκαλυπτικά. Το ίδιο αποκαλυπτική είναι η πρακτική των εστιών του Σόρος: «Ιός» και «indymedia».
Ενδεικτικά μόνο αναφέρω το σημερινό πρωτοσέλιδο της «Ε»

«Μάθημα 1ο
Εφοδος στα Τμήματα


Ο λόγος τώρα στους μαθητές. Αφήνουν τα σχολεία και φτιάχνουν «πρόγραμμα αντίδρασης» ώς τα Χριστούγεννα. Πετροπόλεμος σε αστυνομικά τμήματα και αποκλεισμοί δρόμων, διαδηλώσεις κάθε εβδομάδα. Σε συντονισμό και οι φοιτητές, που καταλαμβάνουν σχολές σε ΑΕΙ της Αθήνας και της περιφέρειας».

Μόνο οι αθεράπευτα τυφλοί, ίσως, να μη μπορούν να διακρίνουν ότι η εφημερίδα δεν χειροκροτεί απλώς τη «νέα γραμμή» ( εκτονωτικές, τυφλές και πολιτικά ανέξοδες επιθέσεις-προκλήσεις κατά των αστυνομικών τμημάτων), αλλά δίνει ΓΡΑΜΜΗ για τέτοιες επιθέσεις!!!

Αυτοί είναι οι χαλύβδινοι «στρατηγοί» που καθοδηγούν και κατευθύνουν, ποικιλοτρόπως, το «κίνημα» των κουκουλοφόρων.

Οι «αρχηγοί» της «επανάστασης» των νέων!!!

Επιστροφή στην κορυφή
ΙΣΜΗΝΗ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Οκτ 23, 2009 9:34 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Οι ισόβιοι!!!
ή
Τα κόκκινα γιλέκα


«Α, ρε Λαυρέντη, εγώ που μόνο τόξερα τί κάθαρμα ήσουν,
Τί κάλπικος παράς, μια ολόκληρη ζωή μέσα στο ψέμα»



Ο Μανόλης Αναγνωστάκης είχε γνωρίσει, μέσα στην Αριστερά, πολύ καλά τους κάλπικους παράδες. Δεν θα φανταζόταν, ίσως, τότε που έγραφε του στίχους, τη σημερινή καταιγίδα των κάλπικων παράδων με τα κόκκινα γιλέκα…

Δεν θα μπορούσε να διανοηθεί ο ποιητής την ολική μετάλλαξη της Αριστεράς που πίστεψε και υπηρέτησε.

Δεν θα μπορούσε να υποψιαστεί καν
, ότι αυτοί οι πρώην αριστεροί σύντροφοι, θα αποτελέσουν τα «ηθικά αποδεκτά ρούχα» της καθεστωτικής προπαγάνδας και πλανητικής τρομοκρατίας.

Και όμως, σήμερα, ζούμε ένα από τα πιο θλιβερά δράματα της ιστορίας και ένα από τα πιο αποκρουστικά συμπτώματα της ανθρώπινης ψυχολογίας:

«Αριστεροί» διανοούμενοι και ποικίλοι «εξεγερμένοι» κατά της χούντας να έχουν εξαργυρώσει την ιστορία τους στο χρηματιστήριο των καπιταλιστικών αξιών, να έχουν προσκυνήσει την εξουσία και μάλιστα την πιο ακραιφνή νεοφιλελεύθερη αιχμή της, και ταυτόχρονα να εμφανίζονται με ισόβιο πιστοποιητικό αριστερών φρονημάτων για κάποια παρελθούσα δράση.

Το παίζουν αντικαθεστωτικοί και αριστεροί και είναι χωμένοι μέχρι το λαιμό στο σύστημα και τις απολαβές του, στα καθεστωτικά πόστα και τις χρυσοφόρες επιδοτήσεις…

Και αυτό το διέκρινε και το στηλίτευσε ο Μανόλης Αναγνωστάκης:

«…γράφουν, συζητούν, αγορεύουν σε συνέδρια και σεμινάρια για τη βαρβαρότητα των πόλεων, τη μαζοποίηση, την αλλοτρίωση, το αδιέξοδο του σύγχρονου τεχνολογικού πολιτισμού από προοδευτική πάντα σκοπιά, αριστερή και συνήθως άκρως ριζοσπαστική – πόσο βολεμένοι οι ίδιοι σε θέσεις με γερούς μισθούς και επιμίσθια, με παροχές και ταξίδια, πόσο δεμένοι οι ίδιοι με το σύστημα που καταριούνται και, υποτίθεται, αγωνίζονται για την ανατροπή του, πόσο βέβαιοι τελικά πως τίποτα ευτυχώς δεν κινδυνεύει νΆ αλλάξει, τουλάχιστον στα αμέσως προσεχές μέλλον».

Φαίνεται ο ποιητής είχε υπόψη του και το Δημήτρη Παπαχρήστο!!!

Είναι μικρή η χώρα μας και γνωρίζουμε την ιστορική διαδρομή του καθενός…

Ο Παπαχρήστος είναι ένας ισοβίτης της αντιδικτατορικής δράσης. Έχει εξαργυρώσει γενναία αυτή τη δράση του. «Χωμένος», σταθερά και «ατσαλάκωτα» μέσα σε ποικίλους κρατικούς και κυβερνητικούς μηχανισμούς: Από υπουργεία Νέας Γενιάς, τράπεζες, μέχρι τα καθεστωτικά μέσα της δημοσιογραφίας…

Όλα τα «κόκκινα γιλέκα» της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, όλοι αυτοί οι «τζέντλεμαν» των «εξεγερμένων» φωνακλάδων υιοθετήθηκαν, με το αζημίωτο, από το σύστημα που δήθεν πολεμάνε και πολλοί αγιοποιήθηκαν…

Συνεχίζουν και σήμερα να το παίζουν θιασώτες των «εξεγέρσεων» «πόσο βολεμένοι οι ίδιοι σε θέσεις με γερούς μισθούς και επιμίσθια, με παροχές και ταξίδια, πόσο δεμένοι οι ίδιοι με το σύστημα που καταριούνται…»

Τους αφιερώνω την «Ποιητική» του Μανόλη Αναγνωστάκη:

-Προδίδετε πάλι την Ποίηση, θα μου πεις,
Την ιερότερη εκδήλωση του Ανθρώπου
Τη χρησιμοποιείτε πάλι ως μέσον, υποζύγιον
Των σκοτεινών επιδιώξεών σας
Εν πλήρει γνώσει της ζημιάς που προκαλείτε
Με το παράδειγμά σας στους νεωτέρους.

-Το τι δεν πρόδωσες εσὺ να μου πεις
Εσὺ κι οι όμοιοί σου, χρόνια και χρόνια,
Ένα προς ένα τα υπάρχοντά σας ξεπουλώντας
Στις διεθνείς αγορὲς και τα λαϊκὰ παζάρια
Και μείνατε χωρὶς μάτια για να βλέπετε, χωρὶς αφτιὰ
Ν᾿ ἀκούτε, με σφραγισμένα στόματα και δὲ μιλάτε.
Για ποια ανθρώπινα ιερά μας εγκαλείτε;
Ξέρω: κηρύγματα και ρητορείες πάλι, θα πεις.
Ε ναι λοιπόν! Κηρύγματα και ρητορείες.
Σαν πρόκες πρέπει να καρφώνονται οι λέξεις
Να μην τις παίρνει ο άνεμος.

Επιστροφή στην κορυφή
ΡΕΠΟΡΤΕΡ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Οκτ 24, 2009 10:47 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
http://www.newstrap.gr/main/index.asp

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη και μερικές περίεργες «συμπτώσεις»


Γράφει ο Σωτήρης Στανωτάς

Η …εκκαθάριση των Εξαρχείων, τα γεγονότα που συνέβησαν με την εισβολή της αστυνομίας σε χώρο στον οποίο παρουσιαζόταν βιβλίο, παρουσία του κ. Αλέξη Τσίπρα και άλλων «επώνυμων» της αριστεράς και της κουλτούρας (όπως ο κ. Σταύρος Θεοδωράκης), η εκπαραθύρωση του Αρχηγού της Αστυνομίας και κάποια άλλα «γεγονότα» και, κυρίως, ο τρόπος που προβλήθηκαν από τα κατεστημένα ΜΜΕ, δείχνουν πώς μόνο μπροστά σε συμπτώσεις δεν βρισκόμαστε….

Κατά…περίεργο τρόπο, γεγονότα σαν αυτά των Εξαρχείων συνέπεσαν με άλλα, ενώ την ίδια στιγμή, ο κ Χρυσοχοϊδης, απολαμβάνει μια συστηματική προβολή από τα κατεστημένα ΜΜΕ και ιδιαίτερα από εφημερίδες που αυτοπροσδιορίζονται ως «προοδευτικές».

Ο νέος Υπουργός Προστασίας του Πολίτη έχει ξεφύγει…

Με μια …αμερικανιά που δεν δικαιολογείται ούτε από τις προσωπικές του συμπάθειες, με ένα ύφος αναμορφωτή της ¶γριας Δύσης (αλλά πάντα προοδευτικός!) δημιουργεί προβλήματα στο εσωτερικό της Ελληνικής Αστυνομίας, αλλά και διαμορφώνει, τελικά, ένα κλίμα, που μόνο όσους θέλουν να προκαλέσουν προβλήματα ,διευκολύνει.

Πώς, αλλιώς, να εξηγήσουμε την αναίτια εισβολή σε χώρο στον οποίο, απλώς, παρουσιαζόταν ένα βιβλίο;


Προσέξτε:
Όπως μόνο μερικές ιστοσελίδες δημοσίευσαν (με πρώτη το Ολυμπία.gr)
«20 ,άτομα με κουκούλες μπήκαν στο Μετρό και στο σταθμό “Ακρόπολη” έκαναν έλεγχο ταυτοτήτων στους επιβάτες. (!!)


Η επίθεση έγινε 7 το απόγευμα και την πλήρωσε ένας νεαρός ειδικός φρουρός των 700 ευρώ.

Μια γυναίκα, που έτυχε να βρίσκεται με τον άντρα της στο συρμό, έπαθε νευρικό κλονισμό.»

Την δημοσιοποίηση ακολουθεί και σχόλιο:

«Η είδηση δεν βγήκε σε κανένα κανάλι, ενδεικτικό του κλίματος τρόμου που ετοιμάζεται. Το πλαίσιο φίμωσης του λαού φτιάχνεται προσεκτικά και μεθοδικά με made in USA τακτικές του ΅68. Έσχατη εξαθλίωση. Μας άξιζε κάτι πιο μοντέρνο.»

Το «επεισόδιο» έγινε τη στιγμή που ο κ. Χρυσοχοϊδης «ξεκαθάριζε» την κατάσταση στα Εξάρχεια και ταυτοχρόνως-υπό τις ευλογίες των εφημερίδων Βήμα και Ελευθεροτυπία- έστελνε σπίτι του τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ .

Κάτι μυρίζει…. Και αν -λέμε αν- ο Κύριος Υπουργός δεν έχει καταλάβει τι έρχεται, τότε, τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα….

Επιστροφή στην κορυφή
ΡΕΑ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Οκτ 30, 2009 4:04 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Μήπως πρέπει να θυμίσουμε το περιστατικό με τον νομάρχη Πειραιώς κ. Γ. Μίχα στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών; Είδαμε και πάθαμε να βρούμε την παλαιά είδηση μια που εξαφανίστηκε επιμελώς από παντού.
Να φρεσκάρουμε λοιπόν τη μνήμη μας: Ο εν λόγω κύριος ενώ βρισκόταν στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών μαζί με την Φώφη Γεννηματά και την αντιπροσωπεία των Ελλήνων αιρετών της αυτοδιοίκησης, μετά από πρόσκληση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, διαμαρτυρήθηκε έντονα (με ευγενικό τρόπο κατά τα λεγόμενά τους) για την καθυστέρηση της πτήσης και την απώλεια αποσκευών. Εν ριπή οφθαλμού δέχθηκε την επίθεση ανδρών της Βελγικής Αστυνομίας, οι οποίοι τον συνέλαβαν και τον ακινητοποίησαν με χειροπέδες επί μιάμιση ώρα. Για το ίδιο διάστημα τέθηκαν σε ομηρία, όλα τα μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας και Έλληνες ευρωβουλευτές.
Σκεφθείτε να είχε επιχειρήσει ο κ. Μίχας να βγάλει βίαια το κράνος ή το καπέλλο του αστυνομικού οργάνου. Η τύχη του θα αγνοείτο μέχρι σήμερα ακόμη...
Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες