< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > |
Κόκκινο Φεγγάρι Επισκέπτης
|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ Μάρ 07, 2009 6:03 pm Θέμα δημοσίευσης: Η «Ελευθεροτυπία» (μας) μαθαίνει... σαξόφωνο... |
|
|
|
Η «Ελευθεροτυπία» (μας) μαθαίνει... σαξόφωνο για να ξεχάσουμε τα «χάλκινα» που μας μεγάλωσαν.
Η Νέα παγκοσκομιοποιημένη Τάξη θέλει και τις εφημερίδες της. Τις εφημερίδες, και γενικότερα τα ΜΜΕ, που θα αναδεικνύουν τις αξίες της: Κοσμοπολιτισμός αντί διεθνισμού, πειθάρχηση στους... αυτοκρατορικούς κανόνες αντί για χειραφέτηση, προώθηση των ποικιλώνυμων ΜΚΟ αντί των φορέων συλλογικής έκφρασης, που θεωρείται (από τους πραίτορες της αυτοκρατορίας) ότι «ανήκουν» στο χτες, καταδίκη όποιου δεν σκύβει στους «αριστερούς» προσανατολισμούς των ΗΠΑ.
Η... Σοσιαλιστική Διεθνής ζει μεγάλες ημέρες!
Μετά τον Κλίντον που βομβάρδισε τα Βαλκάνια υπό τους ήχους του σαξόφωνού του έρχεται ο Ομπάμα, τυπικός «μαθητής» του Σαούλ Αλίνσκι και των θεωριών του για τις ΜΚΟ «όπλο» αλλαγής της κοινωνίας. Ναι, ο καθηγητής Αλίνσκι του Ιλινόι, που «βρήκε» τη θεωρία του μελετώντας πρωτογενές παράδειγμα: το Σικάγο που «έστησε» ο Αλ Καπόνε!
Αυτός ο Αλίνσκι που τις διδαχές του μελέτησε στο ντοκτορά της η... Χίλαρι Κλίντον! Ρε, το τι γίνεται! Ένας «μαθητής» του Αλίνσκι των ΜΚΟ και μια ντοκτορέσσα του ιδίου Αλίνσκι μονομάχησαν για την προεδρία και κέρδισε ο «καταλληλότερος». Μετά ο «καταλληλότερος» αποφάσισε ότι η λιγότερο κατάλληλη για πρόεδρος είναι «καταλληλότερη» για υπεύθυνη της εξωτερικής πολιτικής της... αυτοκρατορίας.
Και να οι... σοσιαλιστές Κλίντον, οι λατρευτοί των καθ’ ημάς σοσιαλιστών και βεβαίως του «λέγε λέγε θα γίνει καταλληλότερος» Γιωργάκη επιστρέφουν και στα Βαλκάνια.
Άλλη μια φορά τα δικά μας «χάλκινα», τα χάλκινα του Άρη και του ΕΑΜ, αυτού του ΕΑΜ που τιμήθηκε μετά το ’80 για να... λησμονηθεί, και αυτού του Άρη που εξοντώθηκε για να μη δράσει, γίνεται προσπάθεια να σωπάσουν θαμμένα κάτω από τους ήχους των σαξόφωνων της Νέας Τάξης.
Η πιο... ανεξάρτητη φωνή της Αμερικής είναι πλέον εδώ!
Οι New York Times από αύριο και κάθε εβδομάδα θα μοιράζονται με την Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία.
Ο... πόθος γενεών και γενεών Ελλήνων εκπληρώνεται. Το... πάγιο αίτημα των πολιτών της χώρας μας για... αντικειμενική (αυτοκρατορική) ενημέρωση ικανοποιείται. Και επειδή πολλοί θα αναρωτούνται πόσα... πλήρωσε η ιδιοκτησία της «Ελευθεροτυπίας» για να έχει την... αποκλειστικότητα ιδού η απάντηση, δια στόματος του προέδρου των ειδησεογραφικών υπηρεσιών των New York Times, Κρίστιαν Λ. Έντουαρντς όπως τον την κατέγραψε σήμερα Σάββατο 7/3/2009 η εφημερίδα:
«Δεν λειτουργούμε με άξονα τα οικονομικά αποτελέσματα. Προφανώς και θέλουμε τα έσοδα να ξεπερνούν τα έξοδα, αλλά ο βασικός μας άξονας είναι άλλος. Πιστεύουμε στη συνένωση και τη συνεργασία των κορυφαίων δημοσιογραφικών μέσων του κόσμου. Πιστεύουμε στον πλουραλισμό. Θέλουμε να εργαζόμαστε μαζί με διακεκριμένους δημοσιογράφους για τη δημιουργία νέου υλικού για τους αναγνώστες μας και τους αναγνώστες του μέλλοντος».
Εμείς δεν είχαμε καμιά αμφιβολία ότι ο «βασικός άξονας» είναι... άλλος! Ούτε εκπλησσόμαστε που η εφημερίδα που (κάποτε) στήριζε την αλλαγή ελέγχοντας την εξουσία είναι η εκλεκτή αυτών που δεν κρύβουν ότι απεργάζονται νέα προτεκτοράτα στα Βαλκάνια. Όλα παίζονται με νέους όρους! Ή όπως λέει ο κ. Έντουαρντς «Αυτή η συνεργασία ανοίγει τους δρόμους για την καθιέρωση ενός παγκόσμιου διαλόγου μεταξύ όλων των αναγνωστών, όλων των εφημερίδων που συμμετέχουν, επιλέγοντας να προσθέσουν στην ύλη τους το εβδομαδιαίο ένθετο των ΝΥ Times. Και πολύ σύντομα αυτός ο διάλογος θα συντελείται on line, στο δίκτυο».
ΥΓ1. Η πλήρης (αναγκαστικά υπαινικτική) άποψη του κ. Έντουαρντς στο http://www.enet.gr/online/online_text/c=110,id=32768148
ΥΓ2. Στους προβληματισμούς μου με βοήθησε πολύ (χωρίς να... ευθύνεται, απλώς επειδή υπάρχει!) ο Χ. Μόρφος και το http://theamapati.wordpress.com/
ΥΓ3. Πριν από λίγα χρόνια νομίζαμε ότι τα κείμενα που υπέγραφαν ο Τάκης Μίχας και η Τέτα Παπαδοπούλου ήταν η «εξαίρεση» στην «Ελευθεροτυπία» που γνωρίζαμε από τα χρόνια μας στο πανεπιστήμιο και τους δρόμους της μεταπολίτευσης. Τώρα έχουμε πλέον αντιληφθεί ότι είναι ο «κανόνας».
|
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
|
Παλαίμαχος
Ένταξη: 31 Αύγ 2006 Δημοσιεύσεις: 976
|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ Μάρ 08, 2009 7:51 pm Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
|
Οι μάσκες πέφτουν
Ο πλανητικός ιμπεριαλισμός γνωρίζει ότι «μια χώρα ανήκει σε αυτόν που ελέγχει τα μέσα ενημέρωσης». Η αυτοκρατορία των ΗΠΑ, αυτή τη ρήση του Έκο, την κάνει πράξη σε ολόκληρο τον κόσμο, επεκτείνοντάς την: «όλος ο κόσμος ανήκει σε αυτόν που ελέγχει τα μέσα ενημέρωσης»!!!
Μόνο οι αφελείς ή οι παντελώς τυφλοί, σήμερα, δεν βλέπουν ότι τα ελληνικά ΜΜΕ είναι πλήρως υποταγμένα στους πλανητικούς μηχανισμούς προπαγάνδας: βιομηχανίες παραγωγής και αναπαραγωγής της προπαγάνδας των διεθνών χρηματιστηριακών κέντρων εξουσίας και των ποικίλων μηχανισμών τους.
Μόνο οι δραματικά αφελείς δεν είναι σε θέση να διακρίνουν ότι οι ελληνικές βιομηχανίες των ΜΜΕ έχουν πλημμυρίσει από ποικίλους πράκτορες διεθνών κέντρων εξουσίας και ποικιλόχρωμα «βαποράκια», επιδοτούμενα από «εταιρείες» διεθνών χρηματιστών-ληστών.
Η «Ελευθεροτυπία» δεν είναι μόνο «πρωτοπόρα» κι εδώ, αλλά και πρωτοτυπεί σε δολιότητα και αυθάδεια
Η δολιότητα της διπροσωπίας και η αυθάδεια της κυνικής ομολογίας. Γιατί είναι αυθάδης κυνισμός να δηλώνει ανοικτά τη σύνδεσή της με το έντυπό της αμερικανικής προπαγάνδας και ταυτόχρονα να το παίζει και «προοδευτική», «αριστερή» εφημερίδα «πλουραλιστικής ενημέρωσης»: Είναι η ιμπεριαλιστική ΜΟΝΟΦΩΝΙΑ με τις ποικίλες κεφαλές και «μάσκες» της αυτοκρατορικής «πολυφωνίας»!!!
Οι σύγχρονοι δωσίλογοι διαφέρουν από τους παλιούς στο μέγεθος και στο βαθμό της απάτης. Εμφανίζονται με ποικίλες κουκούλες και με γυαλιστερά χρώματα προοδευτικότητας.
Ο σύγχρονος, επίσης, δωσιλογισμός έχει ξεπεράσει τη μορφή των ατομικών προσωπείων. Έχει πάρει τις διαστάσεις των δομικών και θεσμικών τεράτων: ΜΜΕ και ποικίλες επιδοτούμενες «εστίες» ή Μ.Κ.Ο.
Η ιστορική διαμόρφωση, αλλά και η ιστορική απάτη της «Ε» αποτέλεσαν τα θεμέλια οικοδόμησης ενός μηχανισμού ενσωμάτωσης, διαστροφής και μετάλλαξης της «αριστερής σκέψης». Μία προπαγανδιστική δημοσιογραφική δομή του καθεστώτος που επένδυσε πάνω στις ριζοσπαστικές ζυμώσεις της μεταπολιτευτικής Αριστεράς, χειραγωγώντας και κεφαλαιοποιώντας αυτές τις ζυμώσεις. Η επένδυση ήταν οικονομικά κερδοφόρα, αλλά κυρίως ιδεολογικά. Μέσα από αυτή την «επένδυση» συγκρότησε τις «εστίες» και τα «τάγματα» της αυτοκρατορικής ιδεολογίας: Τους «Ιούς», indymedia, τους ποικίλους «σκοπευτές» αυτοκρατορικών θεωρημάτων, όπως ο Μίχας, η Τέτα Παπαδοπούλου και πάρα πολλούς άλλους γνωστούς για τον εθνομηδενισμό τους. Φυσικά, για τις ανάγκες της «πλουραλιστισμού» είχε και κάποια «άλλοθι»…
Έτσι η «Ε» εκκόλαψε και έθρεψε, όσο κανένα άλλο συγκρότημα, τους σύγχρονους «αριστερούς» γενίτσαρους και αποτέλεσε την πιο επιθετική και ύπουλη δομή της Νέας Τάξης.
Η σημερινή εξέλιξη απλώς «θεσμοθετεί» το ήδη υπάρχον. Η «Ε», ο δήθεν εχθρός του παγκοσμιοποιημένου εφιάλτη, «παγκοσμιοποιείται» επίσημα η ίδια, με τη σύνδεσή της με το έντυπο του αμερικανισμού.
Ταυτόχρονα, από τους κόλπους της αναδύεται η «επιστήμη» του σκοταδισμού και του «γύψου». Γιατί όταν με αγωγές επιχειρεί κάποιος να βάλει φίμωτρο στα στόματα των «ενοχλητικών», αυτό αποτελεί το πλέον κραυγαλέο σύμπτωμα του αυτοκρατορικού, τρομοκρατικού ολοκληρωτισμού.
Η διπροσωπία κτυπάει κόκκινο. Μιλάς εναντίον των κατασταλτικών μέτρων και από τα σπλάχνα σου προωθούνται κατασταλτικά μέτρα εναντίον εκείνων που σε ενοχλούν…
_________________ Θέλησαν να μας εξοντώσουν,
αλλά δεν τα κατάφεραν.
Εμαστε ακόμα ζωντανοί κι αυτό
είναι το κυριότερο.
|
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
|
|
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες |
|
|
|
|