Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Παυλόπουλος: «Προτεραιότητα η διαχείριση του μεταναστευτικού

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Μεγκουλίνα



Ένταξη: 15 Ιούλ 2006
Δημοσιεύσεις: 283

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Δεκ 17, 2007 11:51 pm    Θέμα δημοσίευσης: Παυλόπουλος: «Προτεραιότητα η διαχείριση του μεταναστευτικού Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
από το ΑΠΕ. Τα νούμερα είναι υπό συζήτηση αφού η Ε δημοσίευσε ότι ο αριθμός των μεταναστών ήδη αγγίζει τα 2,5 εκ.

Πάντως ο Προκόπης τους έχει ευχαριστήσει που διάλεξαν την Ελλάδα, ως χώρα εργασίας ή κατ άλλους μετοίκησης.
Μας έχει τρελλάνει ο Παυλόπουλος, αφού ταυτόχρονα όπως θα δείτε παρακάτω λέει: έχουμε ¨"ως αξίωμα τη θεμελιώδη παραδοχή ότι ο μετανάστης δεν συνιστά πρόβλημα ούτε κίνδυνο για καμία υγιά κοινωνία. Αντίθετα, η μετανάστευση είναι παράγοντας ανάπτυξης και προόδου, στο μέτρο που επιτρέπει, μεταξύ άλλων, στα κράτη υποδοχής ν’ αναδεικνύουν τους ανθρώπους που ζουν μέσα στα σύνορά τους"


το κείμενο του ΑΠΕ:

Σε 1.070.000 εκτιμώνται οι μετανάστες στην Ελλάδα το 2007, σύμφωνα με έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Στα 2.049.000 εικάζεται ότι θα φθάσουν το 2030 και σε 2.750.000 θα ανέρχονται οι μετανάστες "πρώτης" και "δεύτερης γενιάς" το 2050 στη χώρα μας, σύμφωνα με τη μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το "Δημογραφικό Μέλλον της Ευρώπης".

"Η διαχείριση του μεταναστευτικού φαινομένου, πάντοτε με πλήρη σεβασμό προς την αξία του ανθρώπου και με γνώμονα την προστασία των Δικαιωμάτων του, αποτελεί - και πρέπει ν’ αποτελεί - κυρίαρχη προτεραιότητα κάθε δημοκρατικού Κράτους Δικαίου" αναφέρει σε μήνυμά του για την Παγκόσμια Ημέρα Μετανάστευσης ο Υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος.

"Η μετανάστευση είναι, αναμφισβήτητα, ένα φαινόμενο, το οποίο έχει αποκτήσει στις μέρες μας ευρείες διαστάσεις, ιδίως λόγω του γεγονότος ότι η παγκοσμιοποίηση, οι πόλεμοι αλλά και οι συνθήκες ανασφάλειας και φτώχειας που επικρατούν σε πολλά κράτη, άλλοτε απλώς διευκολύνουν και άλλοτε καθιστούν αναγκαία τη μετακίνηση των πληθυσμών. Το θέμα απασχολεί ιδιαίτερα και την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία προωθεί εντατικά τη συνεργασία των κρατών-μελών της σε ό,τι αφορά ιδίως τους τομείς του ασύλου, της νόμιμης και παράνομης μετανάστευσης και της ασφάλειας των συνόρων της" συνεχίζει στο μήνυμά του ο κ. Παυλόπουλος και συμπληρώνει:

"Η Ελλάδα, έχοντας μετατραπεί από χώρα προέλευσης μεταναστών σε έναν από τους βασικούς προορισμούς τους, έχει αποδυθεί, ιδίως τα τελευταία τέσσερα χρόνια, σε μία μεγάλη και οργανωμένη προσπάθεια για τη διαμόρφωση σύγχρονης και αποτελεσματικής μεταναστευτικής πολιτικής, η οποία θα επιτρέψει την ανάδειξη της μετανάστευσης σε παράγοντα ανάπτυξης και προόδου.



Προς την κατεύθυνση αυτή, πρώτιστο μέλημά μας ήταν και είναι η αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος της διασφάλισης της νόμιμης παραμονής του μετανάστη, αφού η μη νόμιμη παραμονή και την αξία του ανθρώπου προσβάλλει - καθιστώντας τους μετανάστες εύκολη λεία μαύρης εργασίας και των κάθε είδους επιτηδείων - και την ίδια τη χώρα υποδοχής ζημιώνει, αφού ευνοεί τις παράνομες οικονομικές δραστηριότητες και υποθάλπει την εγκληματικότητα. Ήδη, με την αναγνώριση οργανωμένων ευκαιριών νομιμοποίησης που καθιερώσαμε, έχουν νομιμοποιηθεί περίπου 180.000 παράνομοι μετανάστες, με διαδικασίες που απετέλεσαν πρότυπο για άλλα κράτη - μέλη της Ε.Ε. Επίσης προχωρούμε με σταθερά βήματα σε ό,τι αφορά την επιτάχυνση και απλούστευση των διαδικασιών έκδοσης και ανανέωσης αδειών διαμονής των μεταναστών, αξιοποιώντας τις εφαρμογές της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της ουσιαστικής ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής, δίνουμε έμφαση στην προώθηση της κοινωνικής ένταξης των μεταναστών, με σύγχρονες πολιτικές, όπως η σύσταση και λειτουργία της Εθνικής Επιτροπής για την Κοινωνική Ένταξη των Μεταναστών, η εφαρμογή του καθεστώτος των επί μακρόν διαμενόντων, καθώς και η εκπόνηση του πρώτου Ολοκληρωμένου Προγράμματος Δράσης για την ομαλή προσαρμογή και κοινωνική ένταξη των υπηκόων τρίτων χωρών που διαμένουν νόμιμα στην Ελληνική Επικράτεια - Πρόγραμμα ‘’ΕΣΤΙΑ’’», το οποίο καλύπτει τη χρονική περίοδο 2007-2013. Για την καλύτερη στήριξη της προσπάθειας αυτής, ιδρύσαμε τη Γενική Διεύθυνση Μεταναστευτικής Πολιτικής και Κοινωνικής Ένταξης στο Υπουργείο Εσωτερικών, στο πλαίσιο της οποίας προβλέπεται αυτοτελής Διεύθυνση Κοινωνικής Ένταξης, την οποία ενισχύουμε με το αναγκαίο προσωπικό. Με τον τρόπο αυτόν προετοιμάζεται με επάρκεια το έδαφος για την απόκτηση από τους μετανάστες και πολιτικών δικαιωμάτων, πάντοτε στο πλαίσιο των δυνατοτήτων που αφήνει το Σύνταγμα.

Επίσης λαμβάνουμε μέτρα για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων (trafficking), ιδίως με την εφαρμογή του Σχεδίου «ΙΛΑΕΙΡΑ», καθώς και για την αρωγή των θυμάτων. Μεριμνούμε για επιμέρους κατηγορίες μεταναστών που χρειάζονται πρόσθετη υποστήριξη, όπως είναι τα παιδιά, οι ηλικιωμένοι, οι γυναίκες και τα Άτομα με Αναπηρίες.

Σε ό,τι αφορά την καταπολέμηση της λαθρομετανάστευσης ως μορφής προσβολής της αξίας του Ανθρώπου, έχουν γίνει επίσης πολλά και σημαντικά βήματα: Ιδρύσαμε δύο νέα Κέντρα Υποδοχής και Φιλοξενίας Λαθρομεταναστών, στον Κυπρίνο του ν. Έβρου και στο Βαθύ της Σάμου, σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε., δρομολογούμε την ίδρυση νέου Κέντρου στην Κρήτη και προχωρούμε στην αναβάθμισης των ήδη υπαρχόντων Κέντρων, ώστε να καταστούν και αυτά Πρότυπα, σε αρμονική συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Εξάλλου αποτελεί πλέον κοινή πεποίθηση ότι η ουσιαστική λύση του μεταναστευτικού προβλήματος απαιτεί την κοινή πολιτική δράση όλων των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία, με βάση την αρχή της αλληλεγγύης και των εταιρικών συμφωνιών, στηρίζει ουσιαστικά τις όμορες των εξωτερικών της συνόρων χώρες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή εισροής των μεταναστευτικών ρευμάτων.

Συνεχίζουμε τις προσπάθειές έχοντας ως αξίωμα τη θεμελιώδη παραδοχή ότι ο μετανάστης δεν συνιστά πρόβλημα ούτε κίνδυνο για καμία υγιά κοινωνία. Αντίθετα, η μετανάστευση είναι παράγοντας ανάπτυξης και προόδου, στο μέτρο που επιτρέπει, μεταξύ άλλων, στα κράτη υποδοχής ν’ αναδεικνύουν τους ανθρώπους που ζουν μέσα στα σύνορά τους, χωρίς αποκλεισμό και χωρίς διάκριση, αντλώντας, παράλληλα, και οι ίδιοι τα οφέλη της πολυπολιτισμικότητας, της διαφορετικότητας και της δημιουργικής ώσμωσης και ανανέωσης που ενώνουν τους Λαούς".



Παγκόσμια Ημέρα για τον Μετανάστη αύριο, και η Ελλάδα φαίνεται ότι έχει εισέλθει για τα καλά στον κατάλογο των "πολυπολιτισμικών" κοινωνιών. Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Μεταναστευτικής Πολιτικής (ΙΜΕΠΟ) Αλέξανδρος Ζαβός μιλά αποκλειστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε.

Ερώτηση:Ποιες είναι οι προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει η Ελλάδα τα επόμενα χρόνια σε ό,τι αφορά τη μετανάστευση;

Απάντηση: Οι προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει η Ελλάδα τα επόμενα χρόνια είναι η διατήρηση της ανάπτυξης σε συνδυασμό με την εξασφάλιση της κοινωνικής ειρήνης. Είμαστε μια χώρα που αντιμετωπίζει σοβαρό δημογραφικό πρόβλημα. Για να διατηρηθεί τα επόμενα χρόνια η σημερινή οικονομική ευμάρεια, θα πρέπει να έχουμε τουλάχιστον 2,1 γεννήσεις ανά ζευγάρι. Όμως ο αριθμός των γεννήσεων ανέρχεται σε 1,3-1,4 παιδιά ανά ζευγάρι. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να μπουν άλλα άτομα στη χώρα. Μιλάμε δηλαδή για εισροή μεταναστών, αλλά όχι για ασύδοτη είσοδο μεταναστών. Εάν ο αριθμός τους είναι μεγαλύτερος από αυτόν που μπορεί η ελληνική κοινωνία να αφομοιώσει και να εντάξει, θα δημιουργηθεί κοινωνική αναστάτωση.

Ερώτηση:Μήπως πρέπει να εφαρμοσθούν πιο "φιλικές" νομοθετικές αλλαγές για να υπάρξει το απαραίτητο νόμιμο εργατικό δυναμικό;

Απάντηση: Ο Επίτροπος Φράνκο Φρατίνι προωθεί ήδη την εφαρμογή της "μπλε κάρτας" για τους μετανάστες που βρίσκονται νόμιμα στην Ευρώπη. Πρόκειται ουσιαστικά για διεύρυνση της Οδηγίας "Μπολκεστάιν", η οποία λέει ότι πολίτες της ΕΕ μπορούν να μετακινούνται σε άλλα κράτη διατηρώντας τα εργασιακά τους δικαιώματα (ασφαλιστικά κ.λπ.) στη χώρα από την οποία προέρχονται και αμειβόμενοι με τους μισθούς της χώρας στην οποία πηγαίνουν. Επισημαίνω το δεύτερο, διότι συνιστά τη σημαντικότερη αλλαγή στην αρχική οδηγία.

Ερώτηση: Τι θα γίνει με τους παράνομα εργαζόμενους;

Απάντηση: Η Ευρώπη δεν θέλει τη μη νόμιμη είσοδο μεταναστών. Γι' αυτό προωθεί διαδικασίες περιορισμού της παράνομης μετανάστευσης, συνάπτει διακρατικές συμφωνίες με τις χώρες προέλευσης για επαναπροώθηση μεταναστών, επιδοτεί εκπαιδευτικά προγράμματα και προγράμματα οικονομικής ανάπτυξης σε χώρες προέλευσης μεταναστών, δημιουργεί νόμιμες οδούς μετανάστευσης όπως η κυκλική, η εποχική μετανάστευση.

Ερώτηση: Ποιες προσπάθειες έχουν γίνει στην Ελλάδα προς την κατεύθυνση της κοινωνικής ενσωμάτωσης;

Απάντηση: Η κοινωνική ενσωμάτωση είναι το μεγάλο στοίχημα της Ευρώπης. Πολλές διαφορετικές πολιτικές και προγράμματα έχουν αναπτυχθεί, τις περισσότερες φορές χωρίς μεγάλη επιτυχία. Στην Ελλάδα έχουμε δημιουργήσει την Εθνική Επιτροπή για την Κοινωνική Ένταξη των Μεταναστών στην οποία συμμετέχουν όλα τα κόμματα και οι κοινωνικοί εταίροι. Θα συμμετάσχουν και οι μετανάστες όταν δημιουργήσουν αντιπροσωπευτικό δίκτυο οργανώσεων. Ήδη μπαίνει σε λειτουργία το Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα για την Κοινωνική Ένταξη των Μεταναστών "Εστία" στο οποίο θα επενδυθούν περίπου 20 εκατ. ευρώ, από τα οποία τα 16 εκατ. προέρχονται από την ΕΕ και τα 4 εκατ. από ίδιους πόρους.

Στο πλαίσιο του "Εστία" θα εκπαιδευτούν δημόσιοι υπάλληλοι στη διαχείριση μεταναστών και θα δημιουργηθούν δομές με προσωπικό που γνωρίζει τη γλώσσα των μεταναστών ή στις οποίες θα απασχοληθούν μετανάστες. Κάτι σαν τους διαπολιτισμικούς μεσολαβητές. Και επειδή πρόκειται κυρίως για ευρωπαϊκά προγράμματα δεν θα υπάρξουν προβλήματα στην πρόσληψη μεταναστών, διότι θα εργασθούν με συμβάσεις έργου.

Ερώτηση:Και τι θα γίνει όταν τελειώσει η ευρωπαϊκή χρηματοδότηση;

Απάντηση: Το πρόγραμμα διαρκεί από το 2008 έως το 2013. Άρα μιλάμε για μακρύ χρονικό ορίζοντα. Επιπλέον έχουν προβλεφθεί δράσεις για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών και από το Δ' ΚΠΣ. Μέχρι τότε η Ελλάδα και η ΕΕ θα έχουν κληθεί να προσαρμοσθούν σε νέα δεδομένα.

Ερώτηση:Τι θεωρείτε επιτυχημένο στην υπάρχουσα μεταναστευτική πολιτική;

Απάντηση:Εκείνο που θα μπορούσα να χαρακτηρίσω ως επιτυχία της κυβέρνησης είναι ότι κατόρθωσε να στρέψει το διάλογο για τη μετανάστευση από την παραβατικότητα των μεταναστών και το φόβο γι' αυτούς -στερεότυπα που είχαν ενισχυθεί και από τα ΜΜΕ- σε πιο ουσιαστικά θέματα, όπως η συμβολή τους στην ανάπτυξη της χώρας και η κοινωνική συνύπαρξη. Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα στις δημοσκοπήσεις, όπου ενώ μέχρι το 2004-2005 ένα 14% των ερωτηθέντων θεωρούσε σοβαρό πρόβλημα τους μετανάστες, το ποσοστό έχει μειωθεί στο 4%.

Ερώτηση:Τι νομίζετε ότι πρέπει να αλλάξει;

Απάντηση:Το πρώτο είναι να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε επαρκές δίκτυο πληροφόρησης των μεταναστών. Έχουν ξεκινήσει από το κράτος μαθήματα για την πιστοποίηση της γνώσης της ελληνικής γλώσσας, προκειμένου να αποκτήσουν οι μετανάστες την ιδιότητα του επί μακρόν διαμένοντος, αλλά φαίνεται ότι η πληροφορία δεν έχει φθάσει στη μεγάλη μάζα των μεταναστών.

Το δεύτερο είναι ότι μελετάμε στο ΙΜΕΠΟ σε συνεργασία με την Πορτογαλία, την Ισπανία και την Ιταλία, τη δημιουργία του λεγόμενου "one shop stop". Πρόκειται για ένα δίκτυο αντίστοιχο του ΚΕΠ, που εξυπηρετεί τους ημεδαπούς αλλά με ευρύτερες αρμοδιότητες, όπου οι μετανάστες θα μπορούν να διεκπεραιώνουν όλες τις υποθέσεις τους με τη δημόσια διοίκηση. Ξέρετε η νομοθεσία είναι σημαντική. Αλλά "σκοντάφτει" στη λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών.

Μήνυμα ΓΓ του OHE για τη Διεθνή Ημέρα για τους Μετανάστες

Την προτροπή να αντικατασταθούν οι διακρίσεις σε βάρος των μεταναστών με την κατανόηση "για να κερδίσουν έτσι όχι μόνο οι μετανάστες αλλά όλος ο κόσμος", διατυπώνει ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν σε μήνυμά του για τη Διεθνή Ημέρα για τους Μετανάστες (18 Δεκεμβρίου 2007), μια Ημέρα, όπως σημειώνει, που χρόνο με το χρόνο αποκτά όλο και περισσότερο νόημα.

Ο συνδυασμός της παγκοσμιοποίησης με τις αυξανόμενες ανισότητες στο βιοτικό επίπεδο τόσο στο εσωτερικό όσο και μεταξύ των κρατών, προκαλεί την παγκόσμια αύξηση της διασυνοριακής μετανάστευσης, αναφέρει ο Μπαν Γκι Μουν, προσθέτοντας ότι σήμερα, αυτοί που ζουν έξω από τη χώρα γέννησής τους είναι περισσότεροι από ποτέ. Για το 2007 υπολογίζονται σε 200 εκατομμύρια άνθρωποι.

"Πίσω από αυτό το τεράστιο νούμερο -συνεχίζει- κρύβονται προσωπικές ιστορίες. Η ιστορία του εξειδικευμένου μηχανικού ηλεκτρονικών υπολογιστών, του παράνομου αγρότη, της γυναίκας που έπεσε θύμα εκμετάλλευσης, του πρόσφυγα που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το σπίτι του και αμέτρητες άλλες ιστορίες.

Παρόλο που οι ιστορίες των μεταναστών είναι διαφορετικές, είναι ξεκάθαρο ότι οι μετανάστες στο σύνολό τους δεν πρέπει να θεωρούνται βάρος.

Οι μετανάστες συχνά οδηγούνται από την προσδοκία μιας καλύτερης ζωής. Αναζητούν ένα ασφαλέστερο, πιο ευνοϊκό μέλλον για τα παιδιά τους και επιθυμούν να εργαστούν γι' αυτό. Όταν τους δίνεται η ευκαιρία να αποδείξουν επί ίσοις όροις τις ικανότητές τους, η μεγάλη πλειοψηφία των μεταναστών αποτελεί κέρδος για την κοινωνία.

Εκατομμύρια μετανάστες παρέχουν απαραίτητες υπηρεσίες στις οικονομίες και τις κοινωνίες των χωρών διαμονής τους. Ταυτόχρονα, στηρίζουν τις οικογένειες και τις κοινότητές τους στις πατρίδες τους όπου τα εμβάσματά τους ενισχύουν την εθνική οικονομία.

Δυστυχώς, σπάνια αναγνωρίζεται η συνεισφορά των μεταναστών. Αντιθέτως, συχνά βρίσκονται αντιμέτωποι με την κακομεταχείριση και τις διακρίσεις, από την απουσία μηχανισμών προστασίας έως τις διακρίσεις των εθνικών νομοθεσιών. Σε ακραίες περιπτώσεις, γίνονται θύματα ρατσιστικών ή ξενοφοβικών επιθέσεων".

Πολλές σημαντικές δικλίδες ασφαλείας περιλαμβάνονται στη Διεθνή Σύμβαση για την Προστασία των Δικαιωμάτων Όλων των Μεταναστών Εργαζομένων και των Μελών των Οικογενειών τους, αλλά μέχρι σήμερα αυτή έχει επικυρωθεί μόνο από 37 χώρες, αναφέρει ο ΓΓ του ΟΗΕ και καλεί όλα τα κράτη-μέλη τα οποία δεν έχουν ακόμη επικυρώσει ή προσχωρήσει στη Σύμβαση να το πράξουν όσο το δυνατόν συντομότερα, διασφαλίζοντας έτσι την πλήρη και αποτελεσματική προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των μεταναστών.

Παράλληλα, σημειώνει ότι "πρέπει να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο σχετικά με την πολύτιμη οικονομική, πνευματική και κοινωνική συνεισφορά των μεταναστών τόσο στις χώρες καταγωγής όσο και στις χώρες υποδοχής τους".
_________________
«μας έλεγαν θα νικήσετε όταν υποταχθείτε, υποταχθήκαμε και βρήκαμε την στάχτη…»

Γ. Σεφέρης
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Απορία
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Δεκ 18, 2007 6:51 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Όταν λέει αυτά ο Παυλόπουλος τα δικά μας σχόλια περιττεύουν.
Το πρόβλημα που ανακύπτει, όμως, είναι άλλο.
Πώς είναι δυνατόν οι αριστεροί να λένε τα ίδια πράγματα με την κυβέρνηση και τους εκπροσώπους του μεγάλου κεφαλαίου.
Πώς είναι δυνατό να ταυτίζεται η αριστερά με το οικονομικό και πολιτικό κατεστημένο. Εκτός και αν η αριστερά έχει γίει και αυτή κατεστημένο!
Τα πάντα λοιπόν για τις στρατιές των μεταναστών.
Τους Έλληνες εργαζόμενους δεν σκέφτονται. Αυτοί είναι οι διωκόμενοι!!
Και μετά μιλάμε για "ρατσισμό". Αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτή την έννοια, στην κοινωνική και πολιτική της διάσταση, τότε πράγματι υπαρχει.
Ρατσισμός κατά των Ελλήνων.
Επιστροφή στην κορυφή
ΝΑΤΑΛΙΑ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Δεκ 18, 2007 7:16 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Μεταναστευτικό: ΟΛΟΙ ενωμένοι
Να, τι λένε και οι έτεροι θιασώτες της παγκοσμιοποίησης, τα «αμερικανάκια» του Γιωργάκι

Η υπεύθυνη στην Γραμματεία της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου, για τη Μετανάστευση, Μαριλένα Κοππά, έκανε την ακόλουθη δήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα του Μετανάστη:
Η Παγκόσμια Ημέρα του Μετανάστη πρέπει να αποτελέσει αφετηρία περισυλλογής για τα αίτια που οδήγησαν τους συνανθρώπους μας στην απόφαση να υποστούν τη σκληρή δοκιμασία του ξεριζωμού από την πατρίδα τους και για τις ευθύνες όλων μας στη λήψη αυτής της απόφασης. Οι μετανάστες δεν αποτελούν πολίτες δεύτερης κατηγορίας, παιδιά ενός κατώτερου Θεού. Είναι και άνθρωποι των γραμμάτων, λαμπροί επιστήμονες, άνθρωποι της τέχνης. Είναι όλοι αυτοί που, με την παρουσία τους, πλουτίζουν τον πολιτισμό μας, συμβάλλουν στην ανάπτυξη της οικονομίας μας και που καθημερινά παραδίδουν μαθήματα ανθρωπιάς, αλτρουισμού και αυτοθυσίας. Σε όλους αυτούς, οφείλουμε να είμαστε ευγνώμονες και να θυμόμαστε την προσφορά τους, όχι μόνον σήμερα, αλλά και κάθε ημέρα.
Η σημερινή κυβέρνηση, άλλοτε με τις κακές της πολιτικές και, άλλοτε με την ανυπαρξία οποιασδήποτε μορφής πρόνοιας, εκτίθεται, όχι μόνο στο εσωτερικό, αλλά και στο εξωτερικό της χώρας. Καταγγελίες για κακομεταχείριση λαθρομεταναστών, με «αποτρεπτικές» μεθόδους άλλων εποχών, οδηγούνται στο αρχείο, ρατσιστικές επιθέσεις σε βάρος μεταναστών μένουν ατιμώρητες, ενθαρρύνοντας την επιθετικότητα ακροδεξιών ομάδων, μια ολόκληρη πόλη, η Πάτρα, βασανίζεται και τίθεται σε κίνδυνο η υγεία του πληθυσμού της, από την αδυναμία της κυβέρνησης να δώσει μια λύση στις χιλιάδες μεταναστών που στοιβάζονται στο λιμάνι.
Σε όλα αυτά, αν προσθέσουμε την απουσία οποιασδήποτε σοβαρής πολιτικής για την κοινωνική ένταξη, τη γραφειοκρατία και τις καθυστερήσεις κατά την έκδοση ή την ανανέωση των καρτών διαμονής και, τέλος, την αντιμετώπιση της δεύτερης γενιάς των μεταναστών, ως ένα θέμα ήσσονος σημασίας, θα σκιαγραφήσουμε το τοπίο της μεταναστευτικής πολιτικής της χώρας και θα προσδιορίσουμε τον δημιουργό της. Το ΠΑΣΟΚ έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για τη μεταναστευτική πολιτική, προτάσεις, οι οποίες ανταποκρίνονται στα κελεύσματα της εποχής, στις ανάγκες της κοινωνίας για δικαιοσύνη, ευημερία και προοπτική, στις απαιτήσεις του ανταγωνισμού για μια δυναμική οικονομία. Έχει οργανώσει ένα συνεχή, ειλικρινή διάλογο με τους μετανάστες, γνωρίζει καλά τις ανησυχίες τους και τους προβληματισμούς τους. Τους έχει δεχτεί στους κόλπους του και ενθαρρύνει τη μεγαλύτερη και μαζικότερη συμμετοχή τους στην οικονομική, κοινωνική και πολιτική ζωή της χώρας μας.
Οι μετανάστες, σε όσες χώρες υιοθετήθηκαν θετικές πολιτικές, αποτέλεσαν ευλογία. Ας είμαστε ειλικρινείς με τον εαυτό μας. Ας διώξουμε κάθε ίχνος καχυποψίας και προκατάληψης. Ας δώσουμε το χέρι σε κάθε μετανάστη που ζητά τη βοήθειά μας και ας μην αρνηθούμε τη δική του. Στην Ελλάδα, που επιθυμούμε και για την οποία αγωνιζόμαστε, δεν υπάρχουν διακρίσεις, σε Έλληνες και μη. Υπάρχουν μόνο κοινοί στόχοι, για τους οποίους καλούμαστε όλοι να εργαστούμε, προκειμένου να πετύχουμε. Οι μετανάστες αποτελούν συναγωνιστές μας για μια καλύτερη Ελλάδα. Όσο πιο γρήγορα το καταλάβουμε, τόσο τα οφέλη θα είναι μεγάλα για όλους.


Το ευαγγέλιο του Μάνου και του Ανδριανόπουλου!!!
ΜΕΓΑΛΗ αγάπη για τους αλλοδαπούς σκλάβους!!!
Επιστροφή στην κορυφή
Εξόριστος



Ένταξη: 22 Ιαν 2007
Δημοσιεύσεις: 457

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Δεκ 25, 2007 11:56 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Το ευρωπαϊκό δικαστήριο θέτει παράνομες και τις απεργίες!!!


Είδατε ποτέ στην Ελλάδα οι συνδικαλιστικές ηγεσίες και οι εργατικές πολιτικές οργανώσεις να κινητοποιούν τους εργαζόμενους για την άλωση των δικαιωμάτων τους από τους αλλοδαπούς; Εδώ και μόνο να θέσεις το ζήτημα αφορίζεσαι από αυτές τις ηγεσίες σαν «ρατσιστής»!!!
Όμως, οι Σουηδοί οικοδόμοι και Φιλανδοί ναυτεργάτες προχώρησαν σε απεργιακές κινητοποιήσεις, απαιτώντας να αμείβονται οι μετανάστες εργάτες με τους μισθούς που ισχύουν στις χώρες τους, διαφορετικά γίνονται μηχανισμός άλωσης των εργατικών δικαιωμάτων. Και να σκεφτεί κανείς ότι στις χώρες αυτές τα ποσοστά των αλλοδαπών εργατών είναι ελάχιστα…
Οι εργατικές αυτές κινητοποιήσεις κρίθηκαν παράνομες από το Δικαστήριο της ΕΕ στις 11 Δεκέμβρη, με το σκεπτικό ότι αντίκεινται στην «ελεύθερη εγκατάσταση των επιχειρήσεων», όπως αυτή ορίζεται από τη Συνθήκη του Μάαστριχτ, αλλά και στην οδηγία της ΕΕ για την απόσπαση των εργαζομένων, στην οποία παραπέμπει η οδηγία Μπολκεστάιν.
Αυτά να τα δούνε οι «αριστεροί» αντιρατσιστές μας που έχουν αφήσει τους Έλληνες εργαζόμενος στο έλεος του κεφαλαίου και μάλιστα έχουν γίνει φανατικοί θιασώτες της εισαγωγής ξένων εργατών!!!
Μιλούν ρητορικά για αύξηση των μισθών και τα λοιπά χωρίς όχι μόνο να κινητοποιούν τους εργαζομένους, αλλά ούτε καν να θέτουν ΠΡΙΝ και ΠΑΝΩ απ’ όλα την άλωση των κεκτημένων από τη μαζική εισβολή της ξένης και μάλιστα παράνομης μαύρης εργασίας…
Στην Ελλάδα που τα ποσοστά των αλλοδαπών προσεγγίζουν το 30% του ελληνικού πληθυσμού…

_________________
Όποιος δεν θέλει να είναι το φερέφωνο του ισχυρού ΔΕΝ πρέπει ΚΑΙ να αποδέχεται την εικόνα που προβάλλει και επιβάλλει ο ισχυρός για τον εαυτό του!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες