Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης

Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Για το σημερινό debate...

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Μεγκουλίνα

Ένταξη: 15 Ιούλ 2006

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Σεπ 06, 2007 5:44 pm    Θέμα δημοσίευσης: Για το σημερινό debate... Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
.
Για το σημερινό debate των 6 πολιτικών αρχηγών:
Δεν θέλω να ακούσω για το ποιος είναι ο πλέον ανίκανος
Δεν θέλω να ακούσω για το ποιος είναι ο πλέον δημοκρατικός
Δεν θέλω να ακούσω για το ποιος είναι ο πλέον έντιμος
Δεν θέλω να ακούσω για την χούντα, τον εμφύλιο και την Μικρασιατική καταστροφή
Δεν θέλω φωνές, τεχνητή όξυνση και προσωπικούς χαρακτηρισμούς

Για όλα αυτά έχω δική μου άποψη, δεν χρειάζομαι άλλη
Θέλω σαφείς απαντήσεις στο τι έχουν πρόγραμμα να κάνουν

α) Στο ασφαλιστικό, να μου πουν υπεύθυνα μέχρι ποια ηλικία έχουν σκοπό να δουλεύει ο πολίτης
β) Στο εργασιακό, να μάθω τι σημαίνει ανασφάλιστη εργασία και πόσες ώρες θα δουλεύουν οι νέοι εργαζόμενοι για να παίρνουν μισό μισθό
γ) Στην αναθεώρηση του Άρθρου 16, να ξέρω αν τελικά θα γίνει και ποιος αρχηγός την θέλει
δ) Στο νέο σχέδιο του Κυπριακού, να με ενημερώσουν πού θα κινείται και ποια πρέπει να είναι η κατεύθυνση της νέας κυβέρνησης
ε) Στο θέμα των Σκοπίων, να μου πουν γιατί παραμένει άλυτο και πώς σκοπεύουν να το λύσουν
στ) Στις σχέσεις με Αμερική - Ευρώπη, να δω πού πιστεύει ο καθένας ότι συμφέρει τη χώρα να δώσουμε βάρος
ζ) Στις σχέσεις με Ρωσία, να ξέρω αν θέλει κάποιος να εφοδιαστούμε με πυραύλους «προστασίας» εναντίον της
η) Στις σχέσεις με Τουρκία και στο θέμα των εξοπλισμών να ξέρω ποιος θέλει να μεταβληθούν και πώς
Δεν ξέρω αν θα τεθούν αυτά τα ερωτήματα από τους δημοσιογράφους και αν θα απαντηθούν σαφώς και όχι με γενικότητες. Ξέρω όμως θα ΄θελα να τα ακούσω. Αν πάρω πειστικές απαντήσεις έστω κι αν είναι «κακές» θα είναι σημαντικό κριτήριο για την ψήφο μου.

από το press.gr

Γ. Σεφέρης
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Μεγκουλίνα

Ένταξη: 15 Ιούλ 2006

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Σεπ 06, 2007 6:00 pm    Θέμα δημοσίευσης: επίθεση Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
εν τω μεταξύ φημολογήται ότι το ΛΑΟΣ θα δεχθεί επίθεση, ότι έχει εντάξει στις λίστες υποψηφίων του εμπόρους ναρκωτικών και ανθρώπους της νύχτας. Η επίθεση σχεδιάζεται από την ΝΔ και θα εκδηλωθεί (άκουσον άκουσον) είτε μέσω Ιού είτε μέσω Indymedia. Θα δούμε, αν οι φήμες είναι αληθινές. Ας τους να φαγωθούν μεταξύ τους

Γ. Σεφέρης
Επιστροφή στην κορυφή
Εξόριστος

Ένταξη: 22 Ιαν 2007

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Σεπ 07, 2007 10:06 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Η «εγκάθετη» δημοσιογραφική αθλιότητα

Το χθεσινό ντιμπέιτ ήταν αποκαλυπτικό. Έδειξε όλη την εξαχρείωση της πουλημένης και διατεταγμένης δημοσιογραφίας.
ΟΥΔΕΙΣ, φυσικά περίμενε (αν διαθέτει ελάχιστο πολιτικό νιονιό), ότι μέσα από τέτοια τελετουργικά θεάματα (πασαρέλες) θα αναδειχθούν τα μεγάλα ζητήματα της εποχής μας και θα τεθούν τα πραγματικά προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας.
Αυτό που ίσως δεν περίμενε να δει κανείς ήταν η τόσο κραυγαλέα αθλιότητα των δημοσιογράφων «σταρ», αυτών των λακέδων του «εκσυγχρονιστικού» κράτους-προτεκτοράτου. Μόνο ο Χατζηνικολάου διεσώθη, σχετικά.
Η πλειονότητα των κυρίων αυτών εκτελούσαν διατεταγμένη υπηρεσία! Στην πρωτοπορία οι δύο ναρκισσιστικές, «εκσυγχρονιστικές» ύαινες (Στάη-Τρέμη) και το γνωστό «παπαγαλάκι» των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, Παπαχελάς. Το Λιάτσο τον απαλλάσσω λόγω βλακείας και φαιδρότητας. Ο άνθρωπος πιστεύει ότι αν μεταδίδεις τα σκουπίδια των ειδήσεων αποκτάς αυτόματα πολιτική οντότητα, πολιτικό εγκέφαλο…
Όλο το σκηνικό είχε ως στόχο να «κτυπηθεί» μικροπολιτικά, πλαγίως, με καραμπόλες, ο Καραμανλής κατά πρώτο λόγο και η Παπαρήγα και Παπαθεμελής δευτερευόντως. Να αναδειχτεί ο Αλαβάνος, Καρατζαφέρης και να διασωθεί ο δραματικά «λίγος» Γιωργάκης.
Οι περισσότερες ερωτήσεις προς Αλαβάνο και κυρίως προς Καρατζαφέρη ήταν «πάσες» για δημαγωγία και «λαϊκίστικο» σώου. Στόχος να αποσπαστούν ψήφοι από τη Ν.Δ. με φτηνά τεχνάσματα. Φυσικά ο Καρατζαφέρης «έχασε» την ευκαιρία (που τόσο απλόχερα του πρόσφεραν τα «παπαγαλάκια) για «προκλητικό» τσαμπουκά κατά του Καραμανλή. Αντίθετα παρουσιάστηκε πολύ «συναινετικός», απογοητεύοντας τους «σχεδιαστές» ( Ο επικοινωνιολόγος Σεφερλής το διατύπωσε καθαρά) και τους οπαδούς του. Ο Αλαβάνος την «άδραξε» την «ευκαιρία» για να εμφανιστεί «σκληρός» και «αγωνιστικός», με δημαγωγικές κορώνες και «συναισθηματικές εξάρσεις» που ξεπερνούσαν και το μέγα δημαγωγό Κύρκο, εναντίον του Καραμανλή. Επισκίασε το Γιωργάκη, που «πατούσε» στο ίδιο Σχέδιο. Τελικά αν ο «τσαμπουκάς» του Αλαβάνου εισπράξει «ζημιές», αυτές θα προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ.
Μοχθηρή και υποτιμητική ήταν η στάση των «εγκάθετων», ιδιαίτερα του Παπαχελά προς τον Παπαθεμελή. Αλλά όταν σε αντιμετωπίζει έτσι το «αμερικανάκι», μάλλον λειτουργεί επαινετικά στα μάτια του κόσμου. Κι εδώ αποτυχία. Το «άλογο» που ακούει στο όνομα Καρατζαφέρης δεν «τράβηξε», μάλλον εκτέθηκε…
Στην Παπαρήγα δεν μπορούσαν να κάνουν κακό. Αυτή είναι εκτός «τερέν», γνωστή και «πάγια» η θέση της…
Τελικά και επικοινωνιακά απέτυχε αυτό το τελετουργικό των σχεδιαστών. Ο Καραμανλής φάνταζε ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ, ξεκαθαρισμένος, σοβαρός και «εγγυητής» της «ενότητας» της ελληνικής κοινωνίας και της … «Τάξης».
Το μόνο που απέμεινε ήταν τα κατακάθια της εγκάθετης δημοσιογραφίας. Αυτά τα «κατακάθια» έγιναν ορατά και στους τυφλούς. Τόσο ορατά και διατεταγμένα που προκάλεσαν οργή…

ΓΙΑΝΝΗΣΜ

Ένταξη: 03 Ιούλ 2006

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Σεπ 07, 2007 11:05 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Προσωπικώς δεν θεωρώ ότι έγινα σοφώτερος από την χθεσινή δήθεν πολιτική αντιπαράθεση των πολιτικών μας ταγών! Όση ώρα άντεξα να την παρακολουθήσω νόμιζα ότι έβλεπα παράσταση κουκλοθεάτρου. Έξι υποτίθεται πολιτικοί και υποτίθεται αρχηγοί στέκονταν ακούνητοι και αγέλαστοι έναντι του τηλεοπτικού φακού και των πολυχρονεμένων δημοσιογραφικών αστέρων της καθ'ημάς τηλοψίας. Δασκαλεμένοι και "εκπαιδευμένοι" από τους επικοινωνιολόγους τους για το κάθετι, αγκυλωμένοι και αφύσικοι, προσπαθούσαν να πουν το μάθημα τους χωρίς να ξεχάσουν ούτε "και". "Στρατιωτάκια" του επικοινωνιακού στρατηγείου έτοιμα να εκτελέσουν τις εκ των προτέρων δοθείσες εντολές "παπαγαλίζοντας" τα προεκλογικά συνθήματα και τις προεκλογικές δημαγωγίες. Και η παράσταση εδώθη. Αλλά φευ, τι μπορείς να κερδίσεις από μια κατ' ευφημισμό πολιτική αντιπαράθεση; Από έναν κατ' όνομα πολιτικό διάλογο; Από έξι παράλληλους μονολόγους μήπως κερδίζεις κάτι; Τίποτα. Προσωπικώς κέρδισα μόνον πλήξη.
"Εάν δεν αφαιρέσεις από την αστική ηγεσία την υπεράσπιση του εθνισμού και την περάσεις στα χέρια της Αριστεράς, είσαι τελείως χαμένος σε οποιοδήποτε επαναστατικό σου παιχνίδι." Μιχάλης "Πάμπλο" Ράπτης.
Επιστροφή στην κορυφή
Αναγνώστης
Επισκέπτης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Σεπ 08, 2007 8:28 am    Θέμα δημοσίευσης: Αναποφάσιστοι Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Συμφωνώ και εγώ ότι τέτοιου είδους τεχνάσματα τηλεθεάματος δεν μπορούν να αναδείξουν κανένα πολιτικό πρόβλημα, μάλλον επικαλύπτουν και εξαφανίζουν τα «Πολιτικά», ούτε μπορούν να επηρεάσουν τους πολιτικοποιημένους, έστω τους σχετικά πολιτικοποιημένους. Φυσικά, συμφωνώ με τον «Εξόριστο». Ανέδειξαν, για μια φορά ακόμα και στον υπερθετικό βαθμό, το ρόλο των τηλεστάρ.
Το debate μπορεί να επηρεάσει το κρίσιμο 12% των αναποφάσιστων πολιτών που διαμορφώνει την εκλογική τους συμπεριφορά τις τελευταίες ημέρες πριν συναντήσουν την κάλπη με βάση την εικόνα και όχι την ουσία. Και αυτοί οι ψηφοφόροι είναι κυρίως οι νεότεροι 18-25 και οι παραγωγικές ηλικίες των 35-45. Αυτό το επιχείρημα ενισχύεται όταν οι συσπειρώσεις είναι χαμηλές. Η προχθεσινή συζήτηση, απευθυνόταν κυρίως σε αυτούς ακριβώς τους αναποφάσιστους συμπολίτες μας. Και πιστεύω ότι οι συμπολίτες μας με αυτά τα χαρακτηριστικά στις 16 Σεπτεμβρίου θα επιλέξουν κυβερνήτη. Θα επιλέξουν Πρωθυπουργό, περισσότερο από κάθε τι άλλο. Περισσότερο από κόμματα και προγράμματα. Και σε αυτό το σημείο ο κ. Καραμανλής έχει το πλεονέκτημα. Στα ποιοτικά στοιχεία ο Πρωθυπουργός «γράφει» περισσότερο στους αναποφάσιστους καθώς εμφανίστηκε με μεγάλη αυτοπεποίθηση και σταθερός στις απόψεις του.
Και την οργή εναντίον της κυβέρνησης σε αυτή την «κρίσιμη μάζα» δεν μπόρεσε να την καρπωθεί σε αυτή την τηλεκόντρα-θέαμα ο κ. Παπανδρέου. Περισσότερο την «καρπώθηκε» ο Αλαβάνος που φαινόταν πιο γνήσιος, πιο «οργισμένος». Αλλά το βεληνεκές αυτού είναι ελάχιστο και κυρίως σε ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, σε νέους.
Από αυτή την άποψη, όπως ορθά επισημαίνει, ο «Εξόριστος» την οργή που κυρίως εκφράζεται από τον κόσμο της Ν.Δ. δεν κατόρθωσε να τη σηματοδοτήσει με «οργισμένη στάση» ο Καρατζαφέρης. Η ήρεμη, σταθερή και «νηφάλια» θέση της Παπαρήγα έδινε μια πιο πειστική «εγγύηση» σε αυτή την «οργή», όπως και το «ηθικό» και «εθνικό» ανάστημα του Παπαθεμελή.
Αυτοί που πραγματικά «έχασαν» από αυτό το θέατρο ήταν ο κ.Παπανδρέου και ο Καρατζαφέρης. Δεν κατόρθωσαν να «μιλήσουν» στην «οργή» των αναποφάσιστων.
Επιστροφή στην κορυφή

Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες