Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Περί χρεοκοπίας της ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ...

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
ΜΟΥΡΑΛΩΦ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Ιούλ 31, 2014 6:31 pm    Θέμα δημοσίευσης: Περί χρεοκοπίας της ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ... Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Η ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΔΕΝ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕ, ΧΡΕΟΚΟΠΕΙ Ο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ
Του ΑΝΔΡΕΑ ΖΑΦΕΙΡΗ



Η απόφαση του δικαστηρίου της Ν.Υόρκης, υπέρ των κερδοσκοπικών hedges funds, αποτελεί μια ξεκάθαρα πολιτική απόφαση, που προσπαθεί εκβιαστικά να δημιουργήσει νέα, πρωτοφανή δεδομένα, στα πλαίσια του νέου παγκόσμιου οικονομικού πολέμου.

Μια πολιτική απόφαση υπέρ των κερδοσκοπικών hedges funds, τα οποία διεκδικούν το ποσό του 1,3 δισεκατομμυρίων (λειτουργούσαν με κέρδη 14% το χρόνο από το 1977), σύμφωνα με την οποία οι απαιτήσεις τέτοιων πιστωτών, αναδεικνύονται ανώτερες από τις όποιες συμφωνίες μεταξύ κυρίαρχων κρατών και δανειστών τους διεθνώς.


Τα νεοφιλελεύθερα μέσα μιλούν για χρεοκοπία αποσιωπώντας το γεγονός ότι σε επίπεδο πραγματικής οικονομίας δεν πρόκειται να υπάρξουν συνέπειες στην οικονομία της χώρας. Και δε πρόκειται να υπάρξουν συνέπειες γιατί έχουν ήδη αντιμετωπιστεί σε πολιτικο-οικονομικό επίπεδο.

Οι συμφωνίες που υπέγραψε η Αργεντινή με τη Κίνα, πριν από 3 εβδομάδες, για την τόνωση των συναλλαγματικών αποθεμάτων ύψους 11 δις εξασφαλίζει την αποφυγή της προσφυγής στις αγορές.

Παράλληλα
υπογράφηκαν πάνω από 20 διμερείς συμφωνίες με τη Κίνα (ανάμεσά τους και η κατασκευή υδροηλεκτρικών εργοστασίων ύψους 4,7 δις) αλλά και με τη Ρωσία, ενώ προχωρούν οι διαδικασίες σύνδεσης με την ομάδα BRICKS.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Αργεντινή χρεοκόπησε (οι γνωστές εικόνες με τις κλειστές, κατεστραμμένες τράπεζες που οι νεοφιλελεύθεροι περιφέρουν ως εφιάλτη) όταν:

1. Ήταν εν μέσω της απόπειρας «προσαρμογής» της στις επιταγές του ΔΝΤ και των δανειστών της, είχε συνδέσει το νόμισμά της με το δολάριο, η ανεργία είχε φτάσει στο 16%, η πτώση του λαϊκού εισοδήματος κατά 20% - 30% και η ύφεση 14,7%

2. Ήταν ενταγμένη σε μια οικονομική και πολιτική ένωση, τη Mercosur.

Ούτε στάση πληρωμών είχε κηρύξει, ούτε το νόμισμά της είχε ακόμη αποσυνδέσει από τη σταθερή ισοτιμία του με το δολάριο, ούτε τη μονομερή διαγραφή χρέους της κατά 75% είχε αρχίσει.

Τα πρόσφατα γεγονότα αποδεικνύουν εκ νέου ότι:

1. Οι κερδοσκόποι (δυστυχώς) έχουν «πατρίδα».


2. Βρισκόμαστε σε μια φάση παραπέρα έντασης της ευρωατλαντικής επιθετικότητας είτε στρατιωτικά είτε οικονομικά. (Ιρακ, Συρία, Λιβύη, Γάζα, Ουκρανία).

3. Η οικονομική επιθετικότητα του ευρωατλαντικού άξονα μετατρέπεται σε μπούμερανγκ.

Η.Π.Α και Ε.Ε. απομονώνονται ολοένα και περισσότερο. Οι οικονομικές κυρώσεις στη Ρωσία, όχι απλά «άνοιξαν» την ενεργειακή αγορά της Κίνας, αλλά μπορούν να αποδειχθούν καταστροφικές για τις χώρες της «περιφέρειας» της Ε.Ε. –όπως η Ελλάδα- σε περίπτωση που η Ρωσία «απαντήσει» με αντίστοιχα μέτρα περιορισμού εισαγωγής αγροτικών προϊόντων.

4. Οικονομία, πολιτική αλλά και γεωστρατηγικές επιλογές αποτελούν διαλεκτική ενότητα με το κάθε σκέλος να μη μπορεί να αυτονομηθεί.

«Νικήσαμε όλους εκείνους που στοιχημάτιζαν εναντίον μας. Λύσαμε τις πιο επείγουσες ανάγκες μας και τώρα προχωρούμε μπροστά για το πιο σημαντικό: ανάπτυξη στην οικονομία».

Δεν είναι το γνωστό απόσπασμα από την ομιλία του Α.Σαμαρά στο συνέδριο του Economist. (Και ας συμβουλέψει κάποιος όσους γράφουν τις ομιλίες του να μην κάνουν τέτοια αστεία στον πρωθυπουργό). Είναι απόσπασμα από συνέντευξη του Domingo Cavallo, υπ. Οικονομικών της Αργεντινής λίγο πριν τη χρεωκοπία (The New York Times, 5.6.01).

ΠΗΓΗ:
http://iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=17190:zafeiris-argentinh&catid=73:dr-apergies&Itemid=280

Επιστροφή στην κορυφή
ΕΞΟΡΙΣΤΟΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Αύγ 01, 2014 7:38 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Το ασύστολο ψεύδος του χρεοκοπημένου δωσιλογισμού…




Πανηγυρίζουν τα δωσίλογα ανδρείκελα της κυβερνητικής «συμμορίας» και οι «πόρνες» τους (ΜΜΕ) για τη …χρεοκοπία της Αργεντινής!!!

Εδώ δεν απαστράπτει μόνο ο αποτρόπαιος σαδιστικός τους φασισμός: ΚΑΜΙΑ χρεοκοπία δεν είναι για πανηγυρισμούς!!!

Το χειρότερο, βεβαίως, είναι άλλο: Ο συνδυασμός της σαδιστικής, φασιστικής ηδονής (τα πανηγύρια για τη χρεοκοπία), με το αβυσσαλέο ΨΕΥΔΟΣ…


Πανηγυρίζουν για ένα ΨΕΥΔΟΣ: τη «χρεοκοπία» της Αργεντινής επειδή αρνήθηκε να πληρώσει τις μαφίες των τοκογλύφων!!!

Δηλαδή για τους πωρωμένους υπάλληλους και λακέδες των μαφιόζων του χρήματος χρεοκοπία είναι η ΑΡΝΗΣΗ να πληρώσεις του μαφιόζους ληστές και δήμιους, ενώ η δωσίλογη ΥΠΟΤΑΓΗ σΆ αυτούς είναι «ΑΠΟΦΥΓΗ» της χρεοκοπίας: Η φρενοβλάβεια της δωσίλογης ψύχωσης που συνδυάζει το ΨΕΥΔΟΣ με την «ηδονή» του ραγιά…

Φυσικά αυτά τα ξεπουλημένα απανθρωπάρια δεν μας λένε το γιατί ο λαός της Αργεντινής πανηγυρίζει για τη «χρεοκοπία» του!!!
ΕΔΩ:
https://www.youtube.com/watch?v=Y1tTESD3z-U


Εδώ προχωρούν σε μια άλλη πλαστογράφηση: Εμφανίζουν εικόνες από τη χρεοκοπία του 2001: Και χυδαίοι πλαστογράφοι…

Αυτό που ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕ στην Αργεντινή είναι, όπως αναλύει στο προηγούμενο άρθρο, ο Ανδρέας Ζαφείρης, η ΠΟΛΙΤΙΚΗ της χρεοκοπίας του 4ου Ράιχ (ευρω-ατλαντισμού).

Πολύ αποκαλυπτικό και το παρακάτω κείμενο που διαβάσαμε, εδώ:

http://oimos-athina.blogspot.gr/2014/08/2001.html


ΕΝΩ Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ, ΤΑ ΜΜΕ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΟΥ 2001 ΓΙΑ ΝΑ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΞΕΣΠΑΣΑΝ ΤΑΡΑΧΕΣ!!!
THN ΠΑΥΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΟΛΑ ΤΑ ΔΩΣΙΛΟΓΑ ΜΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΩΣ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ


Την επιλεκτική χρεοκοπία της Αργεντινής παρουσίαζαν χτες και σήμερα με χαρά τα ελληνικά ΜΜΕ με εικόνες των επεισοδίων του 2001 (!) ώστε να πιστέψει το ελληνικό κοινό ότι, αυτή τη στιγμή στην Αργεντινή συμβαίνουν τραγικά γεγονότα στους δρόμους, και ευτυχώς εμείς ως Ελλάδα υπακούσαμε στις αγορές και γλυτώσαμε τέτοιες δυσάρεστες καταστάσεις. Πρόκειται για μια προπαγάνδα "συνετισμού" με τελικό σκοπό να καταδειχθεί ότι όποιος αντισταθεί στην Νέα Τάξη Πραγμάτων θα έχει κακό τέλος.

Όμως ανάμεσα στην επιλεκτική χρεοκοπία της Αργεντινής και την επιλεκτική χρεοκοπία της Ελλάδας υπάρχουν θεμελιώδεις διαφορές, που μόλις θα ανδειχθούν θα γίνει κατανοητό, ότι η μεν Αργεντινή έχει παρόν και μέλλον, η δε Ελλάδα θα τελεί υπό κατοχή για τουλάχιστον μισό αιώνα.

Τι σημαίνει επιλεκτική χρεοκοπία; Ότι η Αργεντινή δεν θα μπορεί να βγει στις αγορές να δανειστεί. Μα έτσι και αλλιώς δεν δανείζονταν για πάνω από μια δεκαετία. Η οικονομία της είχε προσαρμοστεί στο να μη δανείζεται. Τι παραπάνω θα της συμβεί;

Η ανεργία στην Αργεντινή είναι στο 5,5% ενώ στην Ελλάδα είναι στο 26,5% επίσημα (το ανεπίσημα είναι ακόμα πιο δυσθεώρητο).

Η Αργεντινή είναι μια από τις μεγαλύτερες κτηνοτρόφες χώρες στον κόσμο. Τουτέστιν ότι και να γίνει ο λαός έχει να φάει,και θεωρείται αυτάρκης ως χώρα σε είδη πρώτης ανάγκης. Όποιος καλύπτει τις πρώτες ανάγκες του αυτόματα καθίσταται ΜΗ ΕΚΒΙΑΣΙΜΟΣ. Αυτό αντίθετα δεν μπορούμε να το πουμε για την Ελλάδα.

Η Αργεντινή έχει μηδενικό έλειμμα εδώ και μια δεκαετία, αντίθετα το έλλειμμα στην Ελλάδα είναι κάτι σαν ανέκδοτο, και αποτελεί αντικείμενο μόνιμης αλχημείας, για να προκύπτουν "κοινωνικά μερίσματα" πριν τις εκλογές.

Η Αργεντινή έχει το δικό της νόμισμα, το πέσος, ενώ εμείς αντίθετα είμαστε παγιδευμένοι στην φυλακή του ευρώ.


Η Αργεντινή που τα εληνικά ΜΜΕ θεωρούν χρεοκοπημένη ανήκει στους G20 λόγω του μεγέθους της οικονομίας της.

Το σημαντικότερο, η Αργεντινή χρωστάει σε ιδιώτες, αν θέλει δεν τους πληρώνει, και επιλέγει τη σωτηρία των ανθρώπων της. Η Ελλάδα επίκυβερνήσεως Παπανδρέου αποφάσισε να εξασφαλισθούν οι ιδιώτες πληρώνοντάς τους με δανεικά χρήματα από τα κράτη της ΕΕ, και το ΔΝΤ.

Η Αργεντινή ουσιαστικά δεν χρωστάει, αντίθετα εμείς χρωστάμε 174% του ΑΕΠ!

Τέλος στην Ελλάδα δεν θέλει να επενδύσει κανείς. Αντίθετα στην Αργεντινή θέλουν να επενδύσουν Ρωσία, και Κίνα!

Ποιός είναι λοιπόν αυτός που έχει πραγματικά χρεοκοπήσε; Την δικιά μας χρεοκοπία την παρουσίασαν σαν σοφή επιλογή, επειδή δεχτήκαμε να αλυσοδέσουμε τον ελληνικό λαό για να ικανοποιηθούν οι αγορές, ενώ την άρνηση της Αργεντινής στο να παραδώσει το λαό της στα χέρια των τοκογλύφων τα εγχώρια και δυτικά ΜΜΕ την παρουσιάζουν σαν μια κοσμογονική καταστροφή, με απρόβλεπτες συνέπειες για τους πολίτες της.

Ας δούμε το ιστορικό της χρεοκοπίας

Οι συνομιλίες στη Νέα Υόρκη για τη ρύθμιση του χρέους της Αργεντινής μεταξύ αντιπροσωπείας της χώρας αυτής υπό τον υπουργό της των Οικονομικών Αξελ Κισίλοφ και των πιστωτών τερματίστηκαν χωρίς να επιτευχθεί συμφωνία.

Ένα έσχατο σχέδιο για την εξαγορά από εμπορικές τράπεζες της Αργεντινής του μη εξυπηρετούμενου χρέους που διατηρούν τα hedge funds προκειμένου να αποφευχθεί μια χρεοκοπία κατέρρευσε σήμερα, δήλωσαν ανώτερο στέλεχος του τραπεζικού τομέα και μια δεύτερη πηγή της χρηματοπιστωτικής αγοράς.

Στις 07:00 το πρωί της Πέμπτης (ώρα Ελλάδας, μεσάνυχτα τοπική) έληξε η διορία για να υπάρξει συμφωνία για τη ρύθμιση του χρέους της Αργεντινής ανάμεσα στην αντιπροσωπεία της χώρας, με επικεφαλής τον υπουργό Οικονομικών ¶ξελ Κισίλοφ, και τους πιστωτές.Οι οποίοι πιστωτές όμως είναι ιδιώτες, όχι κράτη, το τονίζουμε.

Οι δύο πλευρές -παρά τις μαραθώνιες συνομιλίες- εμφανίστηκαν αμετακίνητες στις θέσεις τους. Τα funds απαιτούσαν την εφαρμογή της δικαστικής απόφασης που τους δικαίωσε, το Μπουένος Αϊρες πρότεινε «κουρεμένη» πληρωμή, όπως συνέβη και με τους υπόλοιπους κατόχους ομολόγων.Και άλλωστε με αυτή την τακτική ο μακαρίτης πρόεδρος Κίρχνερ ορθοπόδησε την χώρα μετά την χρεοκοπία του 2001.

Μετά το πέρας της τελευταίας μαραθώνιας συνάντησης, ο υπουργός Οικονομικών ¶ξελ Κισιλόφ, δήλωσε στα ΜΜΕ ότι η Αργεντινή πρότεινε στα funds να δεχθούν όρους κουρέματος παρόμοιους με εκείνους των υπόλοιπων πιστωτών, «γεγονός που θα τους εξασφάλιζε κέρδος 300%. Εκείνοι όμως δεν το δέχθηκαν, γιατί θέλουν περισσότερα και τα θέλουν τώρα» σημείωσε.

Αυτή τη φορά η Αργεντινή έπρεπε να πληρώσει 539 εκατομμύρια δολάρια τους πιστωτές που είχαν συμφωνήσει σε κούρεμα των ομολόγων, τα οποία διακρατούσαν κατά 70% μετά την κρίση του 2001.

«Όλα κατέρρευσαν», δήλωσε το ανώτερο στέλεχος του τραπεζικού τομέα. Ο αμερικανός δικαστικός διαμεσολαβητής Ντάνιελ Πόλακ έκανε λόγο για επικείμενη πτώχευση της Αργεντινής.

Η Standard & Poors είχε υποβαθμίσει την Αργεντινή σε κατάσταση «επιλεκτική χρεοκοπίας»

Η Standard & Poors πάντως έχει ήδη αποφασίσει τη... χρεοκοπία της Αργεντινής, αφού υποβάθμισε το κρατικό αξιόχρεο της χώρας, που βρισκόταν στη βαθμίδα CCC-, στην κατηγορία SD, δηλαδή «επιλεκτική χρεοκοπία, υποδεικνύοντας ότι η Αργεντινή αθέτησε ορισμένες από τις υποχρεώσεις της όσον αφορά το ξένο συνάλλαγμα. Ο οίκος ανακοίνωσε ότι εάν η Αργεντινή αποπληρώσει το χρέος αυτό, είναι πιθανόν να αναθεωρήσει την αξιολόγησή του για τη χώρα.

Δεν θεωρούμε τυχαίο ότι όλα αυτά έγιναν αμέσως μετά την συνάντηση του Β.Πούτιν με την Κριστίνα Φερνάντεζ. Η Αργεντινή έχει σαφώς φιλορωσικό προσανατολισμό.

Ε και; Σημειώνουμε εμείς. Πριν τρια χρόνια ακριβώς το ίδιο είχε συμβεί και στην χώρα μας. Με μια ουσιώδη διαφορά. Την Ελλάδα την παρέδωσαν η κυβέρνηση Παπανδρέου στα αρπαχτικά, ενώ την Αργεντινη την έσωσε η Κριστίνα Φερνάντεζ Κίρχνερ από τα αρπακτικά.

Η πρόεδρος της Αργεντινής επέλεξε την ευημερία του λαού της από την ευημερία επαγγελματιών οικονομικών δολοφόνων που παράγουν τόνους "αεροχρήματος" που δεν έχει τυπωθεί ποτέ, αλλά υπάρχει μόνο σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές, χωρίς να έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή τους.

Δείτε το λαό της Αργεντινής να έχει ξεχυθεί σήμερα στους δρόμους και να πανηγυρίζει!

Επιστροφή στην κορυφή
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Αύγ 01, 2014 12:48 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Αργεντινή: Η …επιλεκτική χρεοκοπία του «Ριζοσπάστη»…



Ο «Ρ». συνακόλουθα και η ηγεσία του ΚΚΕ, κινούνται στο ίδιο μήκος κύματος με τα κατοχικά ΜΜΕ: Μιλούν και αυτοί για «χρεοκοπία» της Αργεντινής!!!

Φυσικά η ηγεσία του ΚΚΕ «συναντά» τη σκέψη του 4ου Ράιχ και των απολογητών του, από άλλο δρόμο. Αυτόν των γενικών «ταξικών» αφαιρέσεων: Κάθε κοινωνία και κράτος καπιταλιστικό, μοιραία είναι χρεοκοπημένα…

Μέσω, λοιπόν, της ΑΚΙΝΗΣΙΑΣ, η ηγεσία του ΚΚΕ στηρίζει τα ιδεολογήματα και τις πρακτικές του πλανητικού φασισμού, συνακόλουθα και τα εδώ κατοχικά ανδρείκελα.

ΔΙΟΤΙ: Αφού καμία κοινωνία και κανένα κράτος δεν μπορούν να σωθούν, ούτε να διεκδικήσουν καλύτερους όρους ύπαρξης και εθνικής ανάπτυξης, παρά μόνο αν ανατραπεί ο καπιταλισμός, ΤΟΤΕ τι μένει; Η ΑΚΙΝΗΣΙΑ, δηλαδή να μην κάνουμε τίποτα…

Και ο ραγιαδισμός: «σφάξε με Αγά μου να αγιάσω»…

Αυτό, φυσικά, αποτελεί ΣΤΗΡΗΞΗ και ΔΙΑΙΩΝΙΣΗ της υπάρχουσας κατάστασης: Της δικτατορίας των μαφιόζων του χρήματος, του 4ου Ράιχ…

Σημαίνει και κάτι άλλο: ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΗ πολιτική σκέψη, σκέψη που δεν έχει καμία σχέση, ΑΠΟΛΥΤΩΣ καμία, με τη ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΗ και τον αγώνα για την ανατροπή του καπιταλισμού…

Διότι ο αγώνας για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ του καπιταλισμού είναι, σήμερα ιδιαίτερα, άρρηκτα δεμένος με την ΥΠΑΡΞΗ και όχι με την ΑΛΩΣΗ των εθνικών οικονομιών και κοινωνιών.

Ο αγώνας για «εθνική ανεξαρτησία», για «εθνικό νόμισμα», για ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ από τις τανάλιες των υπερεθνικών ελίτ και των υπερεθνικών μηχανισμών της παγκοσμιοποίησης (Νέας Τάξης), αυτός ο ΑΓΩΝΑΣ αποτελεί το ΑΝΑΓΚΑΙΟ «όχημα», το ΑΝΑΓΚΑΙΟ Μεταβατικό Πρόγραμμα για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ του καπιταλισμού και τη σοσιαλιστική προοπτική.

Αυτό το «όχημα», το «μεταβατικό» αγωνιστικό ιμάντα, η ηγεσία του ΚΚΕ τα ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΙ. Αυτή παπαγαλίζει το γνωστό αφηρημένο, «ταξικό» ρεφραίν της ΑΚΙΝΗΣΙΑΣ: «Στον καπιταλισμό (πλανητικό ιμπεριαλισμό σήμερα) τα πάντα είναι συντελεσμένα»!!!

Έτσι, λέει τα ίδια που λένε και τα κατοχικά ανδρείκελα για την Αργεντινή και υιοθετεί αυτά περί επιλεκτικής χρεοκοπίας…

Διαβάστε εδώ:
http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=8055372&publDate=1/8/2014


[color=red]ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ …επιλεκτική υπάρχει μόνο στα μυαλά των ηγετών και συνταχτών του ΚΚΕ.[/color]

Γι αυτό,
όπως και οι κατοχικές «πόρνες», καταπίνει ο «Ρ» τα εξής πολύ σημαντικά:

α). Την ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ των μηχανισμών του ευρω-ατλαντισμού (Νέας Τάξης), για την «χρεοκοπία» της Αργεντινής: Δηλαδή αποφάνθηκαν για τη «χρεοκοπία» οι μηχανισμοί της Παγκοσμιοποίησης και των τοκογλύφων.
Αναλυτικά στο άρθρο του Ανδρέα Ζαφείρη, εδώ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=9099


β). Τα μεγάλα επιτεύγματα της Αργεντινής σε καθεστώς απεξάρτησης από τους διεθνείς μηχανισμούς της Νέας Τάξης και με εθνικό νόμισμα: Ρυθμοί ανάπτυξης της οικονομίας από τους υψηλότερους του πλανήτη, αύξηση του ΑΕΠ κατά 95%, θεαματική μείωση της ανεργίας (κατά 50%), τριπλασιασμός των κοινωνικών δαπανών και πολλά άλλα…

Φυσικά η Αργεντινή παραμένει καπιταλιστική χώρα και αυτό ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ δεν δίνει καμία διέξοδο, ΑΛΛΑ δημιουργεί τις προϋποθέσεις και τους «μεταβατικούς όρους» για πιο ανατρεπτικές και επαναστατικές διαδικασίες και προοπτικές…

Η Αργεντινή, συνεπώς, αποτελεί μια εμπειρία και ένα «πρότυπο» για όλες τις χώρες τις υπόδουλες στους μηχανισμούς του 4ου Ράιχ και των κατοχικών ανδρεικέλων τους.

Η Αργεντινή ανοίγει έναν ΔΡΟΜΟ ενάντια στη σύγχρονη ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΑ…

γ). Ο «Ρ» καταπίνει και τους πανηγυρισμούς του λαού της Αργεντινής για τη …χρεοκοπία τους!!!

[color=red]Πανηγυρισμοί για να μην γίνουν ΑΠΟΙΚΙΑ…[/color]

Η ηγεσία του ΚΚΕ και οι αρθρογράφοι της έχουν προσαρμοστεί ΠΛΗΡΩΣ στη λογική της ΑΠΟΙΚΙΑΣ: «Ραγιάδες» με ταξικές αντικαπιταλιστικές κορώνες…


_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΕΞΟΡΙΣΤΟΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Αύγ 03, 2014 5:47 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Στο …ΔΡΟΜΟ της Αργεντινής!




Για τη «χρεοκοπία» της Αργεντινής την καλύτερη απάντηση τη δίνει ο λαός της. Ξεχύθηκε με ενθουσιασμό στους δρόμους για τη …χρεοκοπία του: Για να μη γίνει αποικία των τοκογλύφων μαφιόζων και των δομών του πλανητικού, ιμπεριαλιστικού κράτους (Νέα Τάξη).

Ένας λαός που έζησε την πραγματική ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ της χρηματιστηριακής κτηνωδίας και ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας, ξέρει να εκτιμήσει το τι είναι χρεοκοπία και για αυτό ξεσηκώνεται εναντίον εκείνων που θέλουν να τον δολοφονήσουν και να τον μετατρέψουν σε άποικο της πατρίδας του…


Η βούλησή του για να μην γίνει εξόριστος στο ίδιο του το σπίτι και η πατρίδα του ΑΠΟΙΚΙΑ των ληστών και δημίων του κόσμου αποτυπώνεται στη φωτογραφία: Πλημμύρισαν οι δρόμοι του Μπουένος ¶ϊρες, την 1η Αυγούστου…

Τη φωτογραφία την ανιχνεύσαμε από το «Σίβυλλα»:
http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr/2014/08/1.html


Ο δρόμος αυτός της Αργεντινής δείχνει το ΔΡΟΜΟ και για την Ελλάδα…

Μόνο ο Λαός στο ΔΡΟΜΟ μπορεί να αποτρέψει και να αναχαιτίσει τα σχέδια και τις ορέξεις των ληστών και δημίων…

Για τη «χρεοκοπία» της Αργεντινής διαβάστε και εδώ:
http://mandatoforos.blogspot.gr/2014/08/blog-post_2.html

Ένα ΕΞΑΙΡΕΤΟ σχόλιο, συμπυκνωμένο, παραστατικό και συνθετικό: ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ…

Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες