Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Απίστευτες καταγγελίες εναντίουν του Υπ. Εξωτερικών!

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
ΡΕΠΟΡΤΕΡ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Μάϊ 14, 2011 2:42 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απίστευτες καταγγελίες εναντίουν του Υπ. Εξωτερικών! Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Το πήραμε από «Τρελογιάννη»:
http://trelogiannis.blogspot.com/2011/05/blog-post_3740.html

Απίστευτες καταγγελίες! Θα κλείσει ο Παπανδρέου το Υπουργείο Εξωτερικών;



Όχι, δεν τα καταγγέλλουν αυτά τίποτε γραφικοί ...ξύπνιοι μπλόγκερ, αλλά τα λένε δημόσια ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΕΣ σε επιστολή τους!!!
Διαβάστε να ...αηδιάσετε:


(Από τη χθεσινή Ελευθεροτυπία)

Της ΑΛΙΚΗΣ ΜΑΤΣΗ

Επιστολή-καταπέλτη, με την οποία κατηγορεί τον πρωθυπουργό και την ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών ότι «επέλεξε την οδό των ανομολόγητων χειρισμών σε καίρια εθνικά θέματα από παραθεσμικούς μηχανισμούς, προφανώς όχι με το αζημίωτο», απέστειλε χθες ο πρόεδρος της Ενωσης Διπλωματικών Υπαλλήλων, πρέσβης Θ. Δασκαρόλλης.

Αποτέλεσμα, «η χώρα να βιώνει άμεσα τις οδυνηρές και καταστροφικές συνέπειες της διπλωματικής και οικονομικής διαπραγματευτικής ανικανότητας των κυβερνώντων».


Του καταλογίζουν «ανομολόγητους χειρισμούς»

Η επιστολή απεστάλη στους συναδέλφους του εν όψει της τρίωρης στάσης και της συγκέντρωσης που πραγματοποιούν τη Δευτέρα 16 Μαΐου στο προαύλιο του υπουργείου Εξωτερικών στη 1 μ.μ., την ώρα που ο υπουργός Εξωτερικών Δ. Δρούτσας θα δέχεται στο γραφείο του τον υφυπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας.

Και η πρόθεση είναι οι στάσεις να επαναλαμβάνονται και οι διπλωμάτες να μπαίνουν στο κάδρο (τηλεοπτικό και όχι μόνο) κάθε φορά που ο υπουργός θα δέχεται στο γραφείο του κάποιον ξένο αξιωματούχο.

Στην επιστολή, επί της ουσίας, όπως τουλάχιστον ερμηνεύεται από διπλωματικούς κύκλους, ο πρέσβης στέλνει το μήνυμα ότι η διπλωματική υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών διαλύεται «όχι λόγω της οικονομικής κρίσης, αλλά λόγω της συγκεκριμένης εξωτερικής πολιτικής "μη επιβάρυνσης" των σχέσεών μας με την Τουρκία. Χάριν της πολιτικής του κατευνασμού και της εκχώρησης κυριαρχίας των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων».

Νεο - οθωμανισμός

Σαρκαστικά δε, οι ίδιοι κύκλοι συμπληρώνουν: «Αφού τα βρίσκουμε με τους Τούρκους, γιατί να έχουμε πρεσβείες στη Χιλή, στο Περού ή στο Καζακστάν. Θα 'χει η Τουρκία εκεί για μας, αφού προσχωρούμε στη νεο-Οθωμανική Αυτοκρατορία».

Ο κ. Δασκαρόλλης σημειώνει ότι «η κατάργηση ελληνικών διπλωματικών και προξενικών αρχών θα εξοικονομήσει ελάχιστα σε σύγκριση με όσα θα μπορούσε να εισφέρει στον κρατικό προϋπολογισμό και έχει τεράστιο κόστος, διπλωματικό και πολιτικό. Τη διεθνή απομόνωση της χώρας».

Κι αυτό γιατί «οι ελληνικές πρεσβείες και τα προξενεία αντιμετωπίζονται σαν σχολάζουσες "αντιπαραγωγικές" ΔΕΚΟ. Οι εκάστοτε πολιτικοί μας προϊστάμενοι είναι αυτοί που απαξίωσαν την παραγωγή εξωτερικής πολιτικής από τη διπλωματική υπηρεσία. Εμφανίστηκαν παντογνώστες και με προκατασκευασμένες θέσεις, ενεθάρρυναν την αυτολογοκρισία στα τηλεγραφήματα και τις αναφορές μας».

Κατά πρωθυπουργού

Και καταλήγει βάλλοντας εμμέσως και κατά του πρωθυπουργού, καθώς διά της πλαγίας οδού αναφέρεται σε κατά καιρούς ρήσεις του Γ. Παπανδρέου:

«Κατά παραγγελίαν απόντες από τις εξελίξεις, με απαξιωμένη τη θεσμική υποχρέωση λόγου και πρότασης, οι Ελληνες διπλωμάτες δεν αξιοποιούμαστε ούτε ως εναργείς φορείς εθνικού αντιλόγου στη διεθνή διαπόμπευση και δαιμονοποίηση της χώρας, για την οποία μείζονα ευθύνη έχουν τουλάχιστον επιπόλαιες κυβερνητικές διακηρύξεις περί "Τιτανικού", μειωμένης εθνικής κυριαρχίας και περίπου αναγόρευσης της πατρίδας μας σε κοιτίδα της διαφθοράς».

Ερωτηθείς για την επιστολή χθες ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γρ. Δελαβέκουρας, αρνήθηκε να τη σχολιάσει.

Περιορίστηκε να επαναλάβει, παραπέμποντας «σε κάθε δήλωση και κάθε συνέντευξη του υπουργού Εξωτερικών», ότι «δεν υπάρχει καμία πολιτική κατευνασμού, καμία απεμπόληση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας».

Επιστροφή στην κορυφή
Κυπριανός Χριστοδουλίδης



Ένταξη: 03 Δεκ 2009
Δημοσιεύσεις: 564
Τόπος: Αθήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Μάϊ 14, 2011 3:44 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Σε λίγο θα υψώσουμε την αμερικανική σημαία με ένα επι πλέον αστεράκι. Έτσι, η Αμερική θα ενταχθεί στην ΕΟΚ και ο GAP θα έχει τετραγωνίσει τον κύκλο των αστέρων.

Ορέ, τι μυαλό είναι αυτό, ε !!!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
ΡΕΠΟΡΤΕΡ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Μάϊ 16, 2011 4:14 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
«Σιγή ιχθύος» για τις καταγγελίες Θ. Δασκαρόλη!!!



Είναι γνωστό το πρώτο στάδιο του «φιλοσοφικού» αξιώματος της φίμωσης: Η ΣΙΩΠΗ.

Αυτό εφαρμόσθηκε από την κατοχική κυβέρνηση απέναντι στην καταγγελία-καταπέλτη του Προέδρου της Ένωσης Διπλωματικών Υπαλλήλων, Θεόδωρου Δασκαρόλη.

Οι Καταγγελίες ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=5657

Το πλέον σκανδαλώδες και προκλητικό, βεβαίως, είναι η ΣΙΩΠΗ της «αντικειμενικής» και της «αμερόληπτης ενημέρωσης».

Ενώ ανάγουν σε μέγιστο πολιτικό ζήτημα κάθε μπούρδα, κάθε βυθοκόρημα της φαιάς προπαγάνδας και τα παραπολιτικά ψεύδη, δεν θεώρησαν «είδηση» τις ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ του Προέδρου των Διπλωματικών Υπαλλήλων.


Τον κλόουν της πολιτικής μας ζωής, τον Καρατζαφέρη, τον περιφέρουν καθημερινά και υστερικά από τα κανάλια για όποια ανοησία και «χρησμό» και αν ξεστομίσει (διατεταγμένη ανοησία), αλλά για τις καταγγελίες Δασκαρόλη κιχ!!!!

Αυτοί είναι οι πραιτωριανοί της δημοσιογραφίας και των καναλιών…

Και να σκεφτεί κανείς ότι οι αποκαλύψεις του Δασκαρόλη δεν έγιναν από κανένα ιστολόγιο ή περιφερειακό έντυπο, αλλά από την «Ελευθεροτυπία»!!!!!

Παραθέτουμε ένα εύστοχο σχόλιο του Στάθη από το σημερινό φύλλο της εφημερίδας:




Τι είναι το Διπλωματικό Σώμα; το «βαρύ πυροβολικό» μιας χώρας, προκειμένου να μη χρειασθεί να χρησιμοποιήσει το «βαρύ πυροβολικό» του στρατού της.

Οι κατηγορίες εναντίον του κ. Δρούτσα από τον Πρόεδρο της Ενωσης Διπλωματικών Υπαλλήλων, πρέσβη κ. Δασκαρόλλη, είναι βαρύτατες
και δεν αντιμετωπίζονται διά της (συνήθους) σιωπής (του στυλ: άσ' το, κι αυτό θα περάσει).


Το ακόμα πιο ανησυχητικό είναι ότι οι καταγγελίες του διπλωμάτη συμπίπτουν με πλήθος δημοσιευμάτων για συναφή θέματα, και του ελληνικού και του τουρκικού και του διεθνούς Τύπου.


Η συστηματική αποδυνάμωση του διπλωματικού σώματος, η αποψίλωση των πρεσβειών της χώρας στο εξωτερικό, η υποταγή στις νεο-οθωμανικές φαντασιώσεις, αλλά και πρακτικές της γείτονος, η χρησιμοποίηση «παραθεσμικών μηχανισμών», όπως και εξωθεσμικών προσώπων, μάλιστα με το «αζημίωτο», είναι μερικές από τις αιτιάσεις του κ. Δασκαρόλλη, που όντως διασταυρώνονται με πραγματικότητες, όπως η πολιτική του κατευνασμού, η πολυπραγμοσύνη «φίλων» (πάλι) του Παπανδρέου όπως ο κ. Αλεξ Ρόντος κι άλλα.
Δρούτσας με δέλτα όπως «δαρεικός».


Ο «δαρεικός», το νόμισμα. Οχι ένα όποιο κι όποιο νόμισμα...




ΠΗΓΗ:
http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=16/05/2011&id=275698

Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες