Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Η Θράκη τελεί εν υποτελεία;

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
ΡΕΠΟΡΤΕΡ
Επισκέπτης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Ιούν 17, 2010 12:05 pm    Θέμα δημοσίευσης: Η Θράκη τελεί εν υποτελεία; Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Η Θράκη τελεί εν υποτελεία;Απόσπασμα από το σημερινό Στάθη
http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=17/06/2010&s=naytilos
Οι νόμοι του ελληνικού κράτους έχουν ισχύ σε ορισμένες περιοχές της Θράκης; Ή μήπως τελούν εν υποτελεία;

Η γνωστή κυβερνητική υπάλληλος, υφισταμένη της κυρίας Διαμαντοπούλου, κυρία Θάλεια Δραγώνα στα νέα προγράμματα Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης για τους Τσιγγάνους (πολιτικώς ορθώς: Ρομά) περιλαμβάνει όλες τις περιοχές και τους δήμους της επικράτειας που καλούνται να τα αναλάβουν και να τα υποστηρίξουν, πλην Θράκης!


Γιατί;

Δεν υπάρχουν Τσιγγάνοι στη Θράκη;

(Ή μήπως για κάποιους δεν υπάρχει ήδη ΘράκηWink...


Πάντως, στο ανάλογο επίσημο έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας και Μάθε Παιδί μου Γράμματα της κυρίας Αννας «επί δικαίοις και άδικοις» Διαμαντοπούλου και της πρωθιέρειας των ντοκτορά κυρίας Θάλειας Δραγώνα η περιφέρεια «Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης» έχει καθαιρεθεί σε «Ανατολικής Μακεδονίας» σκέτο! («ΠΑΡΟΝ» 13.VI.2010).

Τι συμβαίνει; Διαμελίσθηκε η επικράτεια και δεν το πήραμε χαμπάρι;

Εχουν αναλάβει οι δύο κυρίες, το Συνταγματικό καθήκον της αναδιαμόρφωσης της δομής του κράτους στην περιοχή;

Μήπως η άποψη του ψευτομουφτή Θράκης και του εκεί Τουρκικού Προξενείου ότι στο «σαντζάκι τους» δεν υπάρχουν Τσιγγάνοι (ούτε και Πομάκοι) αλλά μόνον Τούρκοι, είναι πλέον σεβαστή και απ' το παρ' ημίν σεβαστό Υπουργείον Παιδείας;

Και, εν τοιαύτη περιπτώσει, πού είναι, εν μέσω τέτοιας κατασκευασμένης τουρκικής πλειονότητας, η πολυτραγουδισμένη ευαισθησία για τις μειονότητες (όπως των Πομάκων ή των Ρομά) της κάθε κυρίας Δραγώνα κι οποιουδήποτε άλλου;

Ή μήπως η ευαισθησία για τις μειονότητες υφίσταται αναλόγως της μειονότητας;

αν πρόκειται δηλαδή για σλαβομακεδόνες ή τουρκογενείς μουσουλμάνους μάς πιάνει ο πόνος, αλλά αν πρόκειται για Πομάκους ή Τσιγγάνους (στη Θράκη) τους αφήνουμε στον πόνο τους;

Αλλά, για να σοβαρευτούμε!

Πολλοί καθηγητές εξ Αθηνών ψωμίζονται με τα μειονοτικά επί χρόνια και ζαμάνια ενώ αντιστοίχως πολύ χρήμα διασπαθίζεται στη Θράκη από εντόπιους κανθάρους, χριστιανούς μουσουλμανοπατέρες.

Η ελαφρότης με την οποίαν η κυβέρνηση Παπανδρέου (και τα ακαδημαϊκά παράσιτα, που είτε με ΠΑΣΟΚ είτε με Ν.Δ. το ίδιο χρυσοψωμίζονται) αντιμετωπίζει τα τεκταινόμενα στη Θράκη, έχει φθάσει στα όρια της αμφισβήτησης των νόμων, του Ελληνικού Συντάγματος και των Διεθνών Συνθηκών.

Δεν μπορεί εν ενεργεία βουλευτής του ΠΑΣΟΚ να κουρελιάζει το Ελληνικό Σύνταγμα δηλώνοντας -με όρκο- Τούρκος (στη Θράκη) - ενώ νοτίως του Αλιάκμονος το παίζει Ελλην, απολαμβάνοντας όλα όσα κάτι τέτοιο σημαίνει.

Στην Τουρκιά θα τον είχαν χώσει σε πολύ βαθύ μπουντρούμι.

Η περίπτωση Καραχασάν -επιλογή του κ. Παπανδρέου- που απεδείχθη σε όλα νούλα αλλά αστέρι στο να δηλώνει Τουρκάλα, θα έπρεπε να έχει καταδείξει στον κ. Πρωθυπουργό ότι οι πιασάρικες και οι εντυπωσιοθηρικές κινήσεις δεν λύνουν τα (όντως) προβλήματα στη Θράκη.

Μόνον η ευνομία για όλους τους πολίτες, χριστιανούς, μουσουλμάνους κι άθεους, μπορεί να θεραπεύει προβλήματα. Οχι η κολακεία του τουρκικού εθνικισμού, ούτε ο «κατευνασμός» μισαλλόδοξων ιμάμηδων.

Οσο για τους εν Αθήναις επαγγελματίες «προστάτες των μειονοτήτων» - αρκετά πια...
Επιστροφή στην κορυφή
ΡΕΠΟΡΤΕΡ
Επισκέπτης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Ιούν 17, 2010 1:03 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Η Θράκη χάνεται και οι κυβερνώντες χαμογελάνε…Οι κάτοικοι της Θράκης ζητάνε από το κράτος των Αθηνών να τους συμπεριφέρεται ως έλληνες…Έχουν χαθεί τα αυτονόητα και οι έλληνες της Θράκης αισθάνονται πως μετατρέπονται σε μία δυσάρεστη για τους κυβερνώντες υπαρκτή μειονότητα...

http://kostasxan.blogspot.com/Η δημιουργία αμιγώς τουρκόφωνων περιοχών μέσα στη Θράκη, στις οποίες η παρεμβατικότητα του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής τείνει να γίνει αποκλειστικός και υπέρτατος νόμος, είναι ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός. Το φαινόμενο αυτό υλοποιείται μέσω των κατά τόπους (σε κάθε χωριό τουλάχιστον ένας) αντιπροσώπους και καλοπληρωμένους «πράκτορες» οι οποίοι δίνουν αναφορά για οτιδήποτε συμβαίνει στην περιοχή τους.

Συνηθίζεται μάλιστα να αποτελούν το «πρώτο κύμα» παρενόχλησης, εκβιασμών και τρομοκράτησης, έως ότου πλαισιωθούν και από συνδαιτημόνες (είναι μοναδικό το «φαγοπότι» που ρίχνουν εις βάρος του μουσουλμανικού πληθυσμού) για να ασκήσουν κάθε είδους πιέσεις σε όσους δεν υπακούουν στις προσταγές του εκάστοτε «πασά» τουρκοπροξένου.

«Ναι, είμαι τρομοκρατημένος. Η Χαρά φεύγει τώρα, και φοβάμαι ότι θα βάλουν εμένα στόχο, μέχρι να με κάνουν να φύγω κι εγώ… Ο φόβος μου είναι μην ξυπνήσω κάποια μέρα και δω την τουρκική σημαία… Νιώθω μόνος, νιώθω πως είμαι μειονότητα...»

Αυτά ήταν τα λόγια ενός από τους υπολειπόμενους 6 χριστιανούς που απέμειναν στο Μέγα Δέρειο, στο χωριό που μέχρι χθες αντιστεκόταν η Χαρά Νικοπούλου. Μόνιμος κάτοικος, χριστιανός, της περιοχής, εκδήλωσε τους φόβους του τόσο για την αρτιμέλεια του ιδίου, όσο και για την παρεμβατικότητα της Άγκυρας και του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής (μέσω των τουρκοφρόνων της περιοχής)....

Αυτά ήταν τα λόγια ενός έλληνα που έχει εγκαταλειφθεί,
επειδή κάποιοι δεν έχουν την τόλμη να σταθούν στο πλάι του, επειδή κάποιοι κομπορημονούν στην Αθήνα, διαλαλώντας τον νέο-πατριωτισμό τους, που κατά τα φαινόμενα δεν συμπεριλαμβάνει την Θράκη.

Οι περί άλλων τυρβάζοντες κυβερνώντες, στην προσπάθειά τους να περισώσουν τη χώρα από τα τραγικά λάθη του παρελθόντος (των ιδίων), έχουν ξεχάσει πως το πρώτιστο μέλημα κάθε κυβέρνησης είναι να διατηρεί την εδαφική ακεραιότητα της χώρας, να προσφέρει κλίμα ασφάλειας στους πολίτες της και να εξουδετερώνει – εξαλείφει οποιονδήποτε προσπαθεί να τροποποιήσει ή να αφαιρέσει από την χώρα και τους κατοίκους της.

Οι περισπούδαστοι άρχοντές μας, αλλά ολότελα ξένοι στην κουλτούρα, τον τρόπο σκέψης, στην ιδιοσυγκρασία και την συναισθηματική φόρτιση των ελλήνων απέναντι στην ίδια τη χώρα και τα σύμβολά της, ακολουθώντας πιστά την real politik (πολιτική τακτικής οπισθοχώρησης) στα ζητήματα εθνικού ενδιαφέροντος, στην πραγματικότητα έχουν καταφέρει να καταστήσουν μία (μέχρι αυτή τη στιγμή τουλάχιστον) περιοχή της χώρας, ως αμφισβητούμενη – γκρίζα περιοχή, για την οποία πρέπει να γίνουν συζητήσεις (μάλλον) ως προς το πολιτειακό καθεστώς που θα επικρατεί. Και οι συζητήσεις αυτές γίνονται με την Άγκυρα!!!

Γεγονός είναι πως οι αστικές ή οι αμιγώς κατοικημένες από έλληνες χριστιανούς περιοχές δεν γνωρίζουν το μέγεθος του προβλήματος που έντεχνα δημιουργεί το τουρκικό προξενείο, αφού η στάση των μουσουλμάνων (η αναφορά γίνεται στους φανατικούς) είναι τελείως διαφορετική όταν βρίσκονται μέσα σε περιοχές με ισομερή ή άνιση θρησκευτική κατονομή κατοίκων. Οι ίδιοι άνθρωποι, που περιχαρείς περιδιαβαίνουν δρόμους πόλεων, κυκλοφορούν ως «νταβατζήδες» ή «σοφοί» στα μικρά μουσουλμανικά χωριά (κυρίως των Πομάκων), περιστοιχιζόμενοι από «φίλους» που αναλαμβάνουν «οικειοθελώς» τον ρόλο της σωματικής τους προστασίας.

Οι χριστιανοί κάτοικοι, που για πολλούς λόγους δεν επισκέπτονται χωριά μουσουλμανικά, αγνοούν τις «λανθάνουσες» έως ποινικά κολάσιμες συμπεριφορές των τουρκοφρόνων νταήδων. Κι αυτό συμβαίνει επειδή η Άγκυρα δεν στοχεύει (ακόμη) στην όξυνση των σχέσεων μεταξύ των κατοίκων της Θράκης. Αντίθετα (αν και ο στόχος είναι η αμφισβήτηση της ελληνικότητας μέρους της ελληνικής αυτής γης), λειτουργώντας αθόρυβα, προσπαθεί να «χτίσει» περιοχές αμιγώς μουσουλμανικές και στη συνέχεια, έχοντας εξασφαλίσει έναν ικανοποιητικό αριθμό μουσουλμάνων κατοίκων, αλλά και μία σεβαστή ποσότητα γης σε χέρια μουσουλμάνων, η Άγκυρα σκοπεύει να αιτηθεί «ειδικό καθεστώς» για τις «μουσουλμανικές περιοχές της Θράκης».Αυτό συμβαίνει συστηματικά και με την συνεχή παρατήρηση του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής, που φροντίζει να σχεδιάζει συνεχώς νέες «δράσεις» που τείνουν προς την «εκκαθάριση» ολόκληρων χωριών ή και ευρύτερων περιοχών.

Είτε επιβάλλοντας ένα κλίμα ανασφάλειας, είτε εκμεταλλευόμενοι τις οικονομικές δυσκολίες χριστιανικών αγροτικών οικογενειών που δίχως την ειδική φροντίδα του κράτους, γίνεται τελικά κατορθωτή η εξαγορά γης (οικοπέδων αλλά και χωραφιών). Το «σύστημα-δίκτυο» μάλιστα που έχει στηθεί για την εξαγορά της γης, δρα εδώ και αρκετά χρόνια με ιδιαίτερη επιτυχία.

Αρκεί κάποιος μουσουλμάνος να εμπιστευτεί σε κάποιον φίλο του ή γνωστό του πως θέλει να αγοράσει οικόπεδο ή χωράφι και μετά από λίγες ημέρες δέχεται «επίσκεψη» του τοπικού αντιπροσώπου (παλαιότερα του τουρκικού προξενείου, σήμερα της Ziraat Bank – γνωστή κρατική τράπεζα τουρκικών συμφερόντων που διακινεί χρήματα της ΜΙΤ, των στρατηγών, του βαθέως τουρκικού κράτους κ.α.), ο οποίος καταγράφει σε κατάσταση το ενδιαφέρον του μουσουλμάνου και του δίνει –συνήθως- και ημερομηνία ικανοποίησης-διευθέτησης της βοήθειας προς το πρόσωπό του.

Η επιχείρηση «εξαγορά-κατάληψη ελληνικής γης»,
συνεχίζεται καθημερινά και διευκολύνει τα σχέδια της αυριανής Κοσοβοποίησης της Θράκης και δυστυχώς, χωρίς καμία διάθεση ουσιαστικής παρέμβασης των κυβερνώντων (χθεσινών) και των νεοπατριωτών (σημερινών) που έχουν (ή είχαν) αναλάβει «να φυλάττουν πίστην εις την πατρίδαν και τους νόμους του κράτους»…

Οι κάτοικοι της Θράκης, λοιπόν, που βλέπουν και που αισθάνονται τις πιέσεις της Άγκυρας, βρίσκονται σε αγροτικές περιοχές με αυξημένο μουσουλμανικό πληθυσμό.

Εκεί ακριβώς εστιάζει η Άγκυρα την πολιτική της τουρκοποίησης των ελλήνων μουσουλμάνων και της Θρακικής γης.

«Τώρα που φεύγει η Χαρά, φοβάμαι… δεν θα είναι εδώ να τα βάζουν μαζί της, αλλά θα ασχοληθούν με εμένα, μέχρι να με κάνουν να φύγω…»!!!

Αυτά τα λόγια αποτελούν και το απόσταγμα της τουρκικής πολιτικής στην Θράκη. Δημιουργία μουσουλμανικών – τουρκόφωνων και τουρκόφρονων περιοχών. Το ευαίσθητο θέμα της Θράκης, πρέπει πλέον να αντιμετωπισθεί, όπως ο νόμος ορίζει. Αρχής γενομένης από τη δράση του τουρκικού προξενείου, το οποίο παραβιάζοντας τη συνθήκη της Λωζάνης, η οποία αναγνωρίζει «τουρκική μέριμνα» μόνο ως προς το θρησκευτικό σκέλος προς τους μουσουλμάνους της Θράκης.

Κάθε τι, άλλο, πέραν της θρησκευτικής αλληλεγγύης-μέριμνας (και μόνο για την περίπτωση που καταπατώνται τα θρησκευτικά δικαιώματα των μουσουλμάνων της περιοχής) αποτελεί μονομερή παραβίαση της Συνθήκης της Λωζάνης και η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να εφαρμόσει σχετικές «ποινές» (π.χ. απαγόρευση λειτουργίας του τουρκικού προξενείου λόγω υπέρβασης διπλωματικής συμπεριφοράς). Στην περίπτωση που κάποιος έλληνας μουσουλμάνος συμμετέχει σε δραστηριότητες που αντίκεινται των εθνικών συμφερόντων και που απειλούν την εσωτερική ειρήνη και ασφάλεια των κατοίκων, ο νόμος υπάρχει και ορίζει την αφαίρεση υπηκοότητας και την άμεση απέλαση του κατ’ επανάληψη και λειτουργούνται με δόλο παραβάτη.

Γιατί λοιπόν η Αθήνα συνεχίζει τα χαμόγελα με αυτούς που απειλούν μία ολόκληρη γεωγραφική περιοχή της Ελλάδας;


Γιατί οι αδαείς νέο-πατριώτες συνεχίζουν να ανέχονται συμπεριφορές που σε οποιοδήποτε άλλο κράτος του κόσμου θα γνώριζαν την άμεση παρέμβαση και σκληρότητα του νόμου;

Είναι δυνατόν η ιδεοληπτική κυβερνητική παρέα να «ποιεί τη νήσσαν»
(κάνει την πάπια) όταν εξόφθαλμα παραβιάζονται δικαιώματα ελλήνων κατοίκων (χριστιανών και μουσουλμάνων) και να μην λαμβάνει υπόψιν την επικινδυνότητα της δόλιας παρεμβατικότητας της Άγκυρας;

Δυστυχώς, τα γεγονότα επιβεβαιώνουν πως η Θράκη έχει εγκαταλειφθεί και δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη η εγκατάλειψή της, αλλά οι «ιθύνοντες» για την απώλειά της περιμένουν να ωριμάσει ο χρόνος, να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες (και ίσως λογικά, πολιτικά, οικονομικά και διπλωματικά αδιέξοδα) για να αρχίσουν να «διαρρέουν» (κατά την προσφιλή τους μέθοδο) την αναγκαιότητα αναγνώρισης ανθρωπίνων, εθνοτικών και πολιτικών δικαιωμάτων σε περιοχές της χώρας (που ίσως να μην είναι μόνο η Θράκη, αλλά να είναι και τα Δωδεκάνησα, και η περιοχή της Φλώρινας αλλά και μέρος της Ηπείρου…).

Τι μέλλει γενέσθαι;
Εάν δεν υπάρξουν σύντομες, σαφείς, οριζόντιες και κάθετες κυβερνητικές παρεμβάσεις, πολύ σύντομα οι έλληνες θα μάθουν πως οτιδήποτε θεωρούσαν ελληνικό δεν είναι απαραίτητο να συνεχίσει να θεωρείται, «αφού ζούμε σε μία εποχή με συνεχείς και μεγάλες μεταβολές σε ολόκληρο τον πλανήτη».

Η οικονομία της Θράκης παραδίδεται πλέον σε τούρκους επιχειρηματίες, που λίαν προσφάτως επισκέφθηκαν (με την παρουσία του τούρκου προξένου κυρίου Σαρνίτς) την περιοχή, είδαν βιομηχανικές περιοχές (κυρίως την βιομηχανική περιοχή της Κομοτηνής), έβγαλαν τα συμπεράσματά τους και (όπως γνωρίζουμε) κατέστρωσαν ήδη τα σχέδιά τους για την οικονομική κατάκτηση της ακριτικής αυτής ελληνικής περιοχής.

Η παιδεία, βιάζεται συνεχώς από μία ομάδα ανίκανων (μπορούν άραγε να μας παρουσιάσουν οι ειδήμονες-υπεύθυνοι του υπουργείου Παιδείας, τις διαπιστεύσεις τους για τις γνώσεις τους στην μειονοτική εκπαίδευση και να μας αναφέρουν σε ποια επιστημονικά μοντέλα βασίστηκαν και έχτισαν την πανεπιστημιακή τους έρευνα και καριέραWink που έχει καταλάβει θέσεις – κλειδιά στο υπουργείο Παιδείας. Μάλιστα, αυτή η ομάδα ανθρώπων, παραβιάζοντας την κείμενη νομοθεσία, επιτρέπει την τουρκική παρεμβατικότητα.

Είναι γνωστό πως σε πολλές περιπτώσεις δεν υπάρχουν ελληνικά βιβλία στα μειονοτικά σχολεία λόγω προβλημάτων που παρουσιάζονται στην μεταφορά τους.

Είναι επίσης γνωστή η ύπαρξη και «δασκάλων» που δεν διαθέτουν καμία εκπαιδευτική κατάρτιση, αλλά λειτουργούν ως εκπαιδευτικοί αφού έχουν χαρακτηριστεί ως προσοντούχοι.

Μάλιστα, είναι γνωστό πως αυτοί οι «προσοντούχοι δάσκαλοι» είναι καθοδηγούμενα και τυφλά όργανα της Άγκυρας.


Γνωστή σε πάρα πολλές περιπτώσεις είναι και η εγκατάλειψη σχολικών κτιριακών εγκαταστάσεων, η οποία γίνεται με αποκλειστική ευθύνη των μουσουλμάνων – τουρκοφρόνων διευθυντών τους και με αποτέλεσμα την δημιουργία άσχημης εικόνας προς τον μουσουλμανικό πληθυσμό που νιώθει να εγκαταλείπεται στην «ευεργεσία» του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής.

Σε πολλές περιπτώσεις οι παρεμβάσεις των χριστιανών δασκάλων προλαβαίνουν να διασώσουν την Ελλάδα, αφού φροντίζουν –κινδυνεύοντας να δεχτούν λεκτικές και άλλες επιθέσεις- για την αποκατάσταση των κτιριακών προβλημάτων, μέχρι και τον εφοδιασμό και συντήρηση των υλικών γραφείου των μειονοτικών σχολείων.

Σε όλους, επίσης, είναι γνωστή η κατάφορη παραποίηση της εκπαιδευτικής ύλης, αφού οι εκπαιδευτές (δάσκαλοι πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ή καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης) δεν γνωρίζουν την ύλη, γνωρίζουν ελάχιστα στην ελληνική γλώσσα. Ο χαρακτηρισμός που τους γίνεται από μουσουλμάνους μαθητές, είναι «στρατηγοί» επειδή η ιδιαιτερότητα της προσέγγισής τους στον χώρο της εκπαίδευσης και στους εκπαιδευόμενους μαθητές, είναι χαρακτηριστική άλλων εποχών ή άλλων δεκαετιών και πολιτισμών…

Η ανοχή στην ύπαρξη τούρκων δασκάλων, που τους στέλνει το τουρκικό υπουργείο Παιδείας, έχει ως αποτέλεσμα την μετατροπή των μειονοτικών σχολείων σε ιδιότυπα τουρκόγλωσσα εκπαιδευτήρια.


Μάλιστα, οι συνάδελφοι έλληνες χριστιανοί των δασκάλων αυτών, δεν μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί τους, επειδή δεν υπάρχει κοινή γλώσσα συνεννόησης!!! Πώς καταφέρνουν αυτοί οι άνθρωποι να επιβιώνουν εκπαιδευτικά και ταυτόχρονα να είναι παραγωγικοί μέσα από ένα συνεργατικό κλίμα, είναι απορίας άξιο.

Αν και οι αναφορές μουσουλμάνων μαθητών, είναι πολύ σκληρές ιδιαίτερα για τους τούρκους καθηγητές, οι οποίοι τους μιλάνε αποκλειστικά στην τουρκική γλώσσα, δεν κάνουν μάθημα, αλλά φροντίζουν να μιλάνε συνέχεια για την ομορφιά της Τουρκίας και για τα οφέλη του να είναι κανείς Τούρκος.

Μήπως, στο υπουργείο Παιδείας (το ελληνικό) γνωρίζουν να μας πούνε πως λεγόταν παλιότερα αυτή η «εκπαιδευτική τακτική προσέγγισης»; Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζουν, θα πρέπει ίσως να ενημερωθούν πως ονομαζόταν «γενιτσαρισμός» και αποτελούσε την προσφιλή τακτική τουρκοποίησης των εξυπνότερων ελληνόπαιδων, που τα απήγαγαν από τις οικογένειές τους και τα παρέδιδαν στην τουρκική «εκπαίδευση»… Στις ημέρες μας αυτή η τακτική ονομάζεται «πλύση εγκεφάλου» και κρίνεται λίαν επικίνδυνη για το κοινωνικό σύνολο, ενώ καταπατά τα ατομικά και τα ανθρώπινα δικαιώματα του «υποκειμένου» της ιδιότυπης «εκπαιδευτικής προσέγγισης-πλύσης».

Όμως, αυτός ο τρόπος λειτουργίας των μειονοτικών εκπαιδευτηρίων, δημιουργεί ουσιαστικά μία άτυπη μορφή λειτουργίας και τα μετατρέπει σε ιδιωτικά εκπαιδευτήρια. Και ως ιδιωτικά (έστω και άτυπα) εκπαιδευτήρια, εξαναγκάζουν τους μουσουλμάνους γονείς στην καταβολή ετήσιας εισφοράς - διδάκτρων προκειμένου να πραγματοποιηθεί η οικονομική αποζημίωση των εκ Τουρκίας ερχομένων δασκάλων…!!! Δηλαδή, παραβιάζοντας το νόμο, λειτουργούν ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, εδώ και δεκαετίες!!!

Με αγνώστου ταυτότητας (και μη εγκεκριμένους από το ελληνικό υπουργείο Παιδείας, αφού δεν φέρουν πιστοποιητικό εκπαιδευτού με εξετάσεις από ελληνικό πανεπιστήμιο) δασκάλους, παρέχεται εκπαίδευση, επί πληρωμή, η οποία μάλιστα είναι αναγκαστική. Τι ελληνικά μαθαίνουν οι μαθητές των μειονοτικών σχολείων;

Η απάντηση είναι τόσο θλιβερή, όσο θλιβερά είναι και οι πολιτικοί υπεύθυνοι του υπουργείου Παιδείας. Δεν μαθαίνουν ελληνικά!!! Γεγονός που έχει επισημανθεί από τους μουσουλμάνους γονείς, οι οποίοι προσπαθούν (αντιμετωπίζοντας τεράστιες δυσκολίες και οικονομική τρομοκρατία, π.χ. σταματούν να τους παίρνουν σε εργασίες μουσουλμάνων –οικοδομές- ή τους απειλούν μέσω των ιμάμηδων πως δεν θα τους θάψουν όταν πεθάνουν!!!) να στέλνουν τους νεαρούς μουσουλμάνους (αγόρια και κορίτσια) σε σχολεία του ελληνικού δημοσίου, για να αποκτήσουν αρκετά εφόδια για την πανεπιστημιακή τους εκπαίδευση, αλλά και για την συνύπαρξή τους με τους έλληνες χριστιανούς.

Η Θράκη και οι άνθρωποι που ζούνε σε αυτήν, χριστιανοί και μουσουλμάνοι, φωνάζουν καθημερινά, αλλά δυστυχώς οι κυβερνώντες δεν ακούνε τόσο μακριά. Βλέπετε, η ασφάλεια των Αθηνών, δεν τους επιτρέπει να νιώσουν πως χάνεται ένα κομμάτι από την πατρίδα τους. Αν χρειαστεί, θα το συζητήσουν στις τηλεοπτικές κάμερες, αλλά μετά από αυτό, τίποτε άλλο… Οι κάτοικοι της Θράκης ζητάνε να τους συμπεριφέρονται ως έλληνες… Είναι δυνατόν να γίνει, επιτέλους, αυτό; Μπορούν οι νόμοι να εφαρμόζονται όπως το Σύνταγμα (το ελληνικό) ορίζει και σε αυτή την περιοχή της Ελλάδας;

Χριστιανοι και μουσουλμάνοι της Θράκης ζούνε ειρηνικά εδώ και πολλές δεκαετίες. Η πολιτική ανωριμότητα ή η εγκεφαλική δυσλειτουργία ορισμένων στην Αθήνα δημιουργούν σημαντικά προβλήματα, αφού αφήνουν φανατικούς ή πράκτορες (από την πλευρά της Άγκυρας) να κυκλοφορούν ελεύθεροι και να αφήνουν το δηλητήριό τους στον τόπο. Η πολιτική διχόνοιας που προσπαθεί η Άγκυρα να ενσταλάξει στην Θράκη, θα πρέπει να διακοπεί δια παντός από την ελληνική κυβέρνηση (έστω και σήμερα).

Δεν υπάρχει πλέον χρόνος για καθωσπρεπισμούς, αφού η Άγκυρα δημιουργεί καθημερινά ερείσματα, μέσα από την real politik της Αθήνας και διεκδικεί καθημερινά ολοένα και περισσότερα "οφελήματα". Πότε θα ξυπνήσει, επιτέλους, αυτό το άνευρο και ανεγκέφαλο κράτος των Αθηνών;

Πότε θα μπορέσει ο νεο-πατριωτισμός των κυβερνώντων να αντιληφθεί πως δεν μπορεί να ανέχεται καταπάτηση των ελληνικών νόμων, στο όνομα των καλών διακρατικών σχέσεων;

Πότε θα καταλάβουν οι αμετάκλητα πολιτικοί ανεύθυνοι, ότι η Άγκυρα δεν αλλάζει την πολιτική της και πως ο στόχος του νεο-οθωμανισμού είναι η επιβολή του τουρκισμού στη ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και φυσικά και στην Ελληνική Θράκη;

Κωνσταντίνος
Επιστροφή στην κορυφή
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3049

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Ιούν 18, 2010 10:08 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Η Θράκη: το πρώτο θύμαΣημεία και τέρατα γίνονται στη Θράκη.

Προωθείται πυρετωδώς η δημιουργία αμιγώς τουρκόφωνων περιοχών στις οποίες η παρεμβατικότητα του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής τείνει να γίνει αποκλειστικός και υπέρτατος νόμος.


Η διαδικασία αυτή υλοποιείται μέσω τοπικών αντιπροσώπων (σε κάθε χωριό τουλάχιστον ένας): Καλοπληρωμένοι «πράκτορες» οι οποίοι δίνουν αναφορά για οτιδήποτε συμβαίνει στην περιοχή τους.

Προς αυτή την κατεύθυνση εργάζονται ακούραστα και οι κυρίες του υπουργείου «Παιδείας και Μάθησης», Διαμαντοπόυλου-Δραγώνα, με τα συνεχή συνταγματικά τους πραξικοπήματα.

Τα όσα γίνονται στην Θράκη εντάσσονται μέσα στο γενικότερο στρατηγικό σχέδιο της Νέας Τάξης για τον τεμαχισμό της Ελλάδας.

Η Θράκη είναι ο «πιλότος»: Καλλιεργούνται όλες εκείνες οι προϋποθέσεις και τα «ερείσματα» (οικονομικά, κοινωνικά, πολιτικά) τα οποία θα αποσπάσουν τη Θράκη από την Ελλάδα, θα την καταστήσουν ένα ανεξάρτητο δήθεν κράτος, συνακόλουθα θα την προσδέσουν στην Τουρκία.

Το «εργαλείο» αυτού του εγκλήματος είναι ο «Καλλικράτης».Το σχέδιο «Καλλικράτης» είναι ένα μελετημένο στρατήγημα της Νέας Τάξης: χωρίζει την Ελλάδα σε 13 ανεξάρτητα δουκάτα, δηλαδή, με σημερινούς πολιτικούς όρους, «προτεκτοράτα».

Η «αυτοδιάθεση» των περιφερειών δεν έχει καμιά σχέση με εθνικό κράτος, είναι το εντελώς αντίθετο: διάσπαση και κατάτμηση του εθνικού κράτος, πισωγύρισμα στα «δουκάτα» της φεουδαρχίας.

Τα «δουκάτα» σήμερα είναι προτεκτοράτα των ισχυρών του χρήματος και των μεγάλων διεθνών μαφιών: κρατικών μαφιών ή ιδιωτικών…

Το πείραμα στα Βαλκάνια απέδωσε καρπούς. Τώρα προωθείται και στην Ελλάδα με «εργαλείο» το σχέδιο «Καλλικράτης».

Ένα «εργαλείο» γίνεται πιο αποτελεσματικό όταν χρησιμοποιείται σε κατάλληλο «έδαφος» και «συνθήκες».

Τη γονιμότητα του «εδάφους» και των «συνθηκών» τη διασφαλίζει ένα άλλο καταχθόνιο «εργαλείο»: Η ιθαγένεια στους λαθραίους αλλοδαπούς, το κεντρικό αυτό νεοταξικό στρατήγημα εισβολής και εποικισμού της χώρας μας από ξένους.

Με αυτό το καταχθόνιο και εφιαλτικό στρατήγημα δεν διαλύονται και ισοπεδώνονται, απλώς, τα πάντα, αλλά κατασκευάζονται και «πληθυσμοί» ανάλογα με τα συμφέροντα και τα στρατηγικά σχέδια των νονών του πλανήτη.

Η εισβολή αλλοδαπών και η Ιθαγένεια είναι η υδρογονοβόμβα εναντίον της Ελλάδας.

Ο «Καλλικράτης» είναι η ανασύσταση των ερειπίων της υδρογονοβόμβας: Η κατάτμηση της Ελλάδας, η κατασκευή προτεκτοράτων και η πρόσδεση κάποιων από αυτά σε ισχυρά ιμπεριαλιστικά κέντρα και διεθνείς μαφίες του χρήματος.

Και μόνο αυτά (Ιθαγένεια-Καλλικράτης) αποδείχνουν περίτρανα ότι αυτή η κυβέρνηση εκτελεί συνειδητά τα «συμβόλαια θανάτου» της Ελλάδας.

Σήμερα η Θράκη. Αύριο η Μακεδονία και η Ήπειρος…

Στη Θράκη ο στόχος υλοποιείται με πυρετικούς ρυθμούς. Εδώ συνειδητά η κυβέρνηση προωθεί την τουρκοποίηση της περιοχής.

Στην πρωτοπορία βρίσκονται τα παραρτήματα του Σόρος και των διεθνών μαφιών: το υπουργείο «Παιδείας και Μάθησης», καθώς και τα ποικίλα «ιερατεία» των διανοουμένων: Από τα «αριστερά» ιερατεία μέχρι τα δήθεν «πατριωτικά»: Οι θαυμαστές του «οράματος» Νταβούτογλου!!!

Το «όραμα» Νταβούτογλου υλοποιείται στη Θράκη. Και έτσι αποκτάει «σημαδιακή» συνιστώσα η νταβουτολαγνεία κάποιων «φιλοσόφων»: Σημειολογία που αποκαλύπτει και εξηγεί πολλά για το έργο και το ρόλο τους…

Στη Θράκη υλοποιείται το «δόγμα» Νταβούτογλου από την κυβέρνηση και μάλιστα με υπερβάλλοντα ζήλο από τις κυνικές και ξεδιάντροπες κυρίες (Διαμαντοπούλου-Δραγώνα): Ιέρειες των νεοταξικών ιδεολογημάτων, οι οποίες έχουν αναλάβει το «συνταγματικό καθήκον» να αναδιαμορφώσουν τη δομή του κράτους στη Θράκη και την ιδεολογική «δομή» ολόκληρης της Επικράτειας…

Και οι Γιανναράδες γράφουν ύμνους θαυμασμού για τα ιμπεριαλιστικά «οράματα» της Τουρκίας…

Μα, τέτοια πολιτική τύφλα; Ή είναι η «τύφλα» του εξαγορασμένου ακαδημαϊσμού…


Διαβάστε και αυτά:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=4667

_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)


Έχει επεξεργασθεί από τον/την Ροβεσπιέρος στις Τετ Απρ 23, 2014 8:24 am, 2 φορές συνολικά
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΘΑΛΕΙΑ
Επισκέπτης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Ιούν 18, 2010 4:01 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ο Μύθος της αυτοδιάθεσης
Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε στην «Αθηναϊκή» το Μάιο του 1999
Θα ακολουθήσει και άλλο της ίδιας εποχής με τίτλο: «Ο διαμελισμός των εθνικών κρατών»
“ Το εθνικό ζήτημα και ο εθνικισμός είναι αδειανοί φάκελοι
μέσα στους οποίους κάθε εποχή και οι ταξικές σχέσεις σε κάθε
χώρα βάζουν το ιδιαίτερο υλικό τους περιεχόμενο”

Ρόζα ΛούξεμπουργκΟ Παγωμένος αέρας μιας μακράς περιόδου νεοφιλελεύθερης αντίδρασης έχει ερημώσει το τοπίο των μεγάλων και γόνιμων ιδεών. Η θριαμβευτική πορεία της νεοφιλελεύθερης βαρβαρότητας συμπυκνώνεται σήμερα στην παγκόσμια ιμπεριαλιστική επίθεση κατά της Γιουγκοσλαβίας. Ένα θηριώδες έγκλημα που αποτυπώνει τον ακρωτηριασμό και κυνισμό της σκέψης, αλλά και το βιασμό της επαναστατικής μνήμης...

Ο νόμος της αδράνειας βαραίνει και πάνω στη ριζοσπαστική αριστερή σκέψη. Γινόμαστε συχνά ειδωλολάτρες φράσεων και συνθημάτων. Προσκυνάμε ειδωλολατρικά “μαγικές” φράσεις, όπως “δημοκρατία”, “ανθρώπινα δικαιώματα”, “ειρήνη”, “αυτοδιάθεση” κλπ, δίχως να εξετάζουμε το συγκεκριμένο ταξικό τους περιεχόμενο. Και δίχως να αντιλαμβανόμαστε ότι με τις ίδιες φράσεις προπαγανδίζεται η κυρίαρχη ιδεολογία και λανσάρεται με πλάγιο και υποκριτικό τρόπο το αστικό ψεύδος.

Σήμερα σε μια εποχή παγκοσμιοποιημένης ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας λανσάρουμε γενικές διατυπώσεις για την αυτοδιάθεση. Δεν μας προβληματίζει φυσικά ούτε το γεγονός ότι έχουμε εγκαταλείψει κάθε αναφορά στην επικαιρότητα της σοσιαλιστικής επανάστασης και στο ιστορικό της υποκείμενο, ούτε το γεγονός ότι με τις ίδιες γενικές διατυπώσεις περί αυτοδιάθεσης η ΝΑΤΟϊκή βαρβαρότητα ισοπεδώνει τα Βαλκάνια.

Όταν μιλάμε σήμερα γενικά για την αυτοδιάθεση
των Κοσοβάρων και των εθνοτήτων σημαίνει ότι είμαστε προσκολλημένοι σε δόγματα εθνικοαπελευθερωτικά και αγνοούμε ότι στα Βαλκάνια το εθνικό κίνημα ανήκει στο αγύριστο παρελθόν.

Είναι ιστορικά δυνατόν σε μια εποχή παγκοσμιοποίησης,
δηλαδή σε μια ιμπεριαλιστική φάση του καπιταλισμού που υπονομεύεται η ίδια η ύπαρξη των εθνικών κρατών να τοποθετούμε το εθνικό ζήτημα στα Βαλκάνια με όρους της καπιταλιστικής εποχής της εδραίωσης των εθνικών κρατών;

Σήμερα ζούμε την εποχή των υπερεθνικών συμφερόντων: Εποχή που καταλύει τα εθνικά σύνορα και την “εθνική πολιτική”, και δημιουργεί τους μηχανισμούς της παγκόσμιας ιμπεριαλιστικής εξουσίας. Οι διαδικασίες σχηματισμού εθνικών κρατών έχουν λήξει προ πολλού...

Είναι, λοιπόν, αντιδραστική ουτοπία να ζητάμε σήμερα για τους λαούς των Βαλκανίων να γυρίσουν πίσω και από το 1914.Και είναι ακριβώς αυτά τα πολιτικά δόγματα της οπισθοδρόμησης που αναπτύσσουν “εθνικά ρεύματα”, τον εθνικισμό και πολτοποιούν τις κοινωνικές σχέσεις.

Τα εθνικά κινήματα στα Βαλκάνια δεν τα εμπνέουν εθνικές αστικές τάξεις που θέλουν να απελευθερωθούν από ιστορικά παρωχημένους κοινωνικούς θεσμούς. Τα κινήματα αυτά οδηγούν σε κράτη χωρίς εθνική αστική τάξη, δηλαδή σε μαφιόζικα κράτη, ληστρικά και στρατιωτικά προτεκτοράτα του ιμπεριαλισμού.

Κάτω από αυτούς τους όρους καμιά αυτοδιάθεση και πολιτική ανεξαρτησία δεν μπορεί να υπάρξει. Αντίθετα θα υπάρξει πιο ληστρική εκμετάλλευση των λαών και πιο άγρια καταπίεση. Και ακόμα χειρότερα, θα διευρύνεται και θα βαθαίνει το εθνικιστικό μίσος και θα πληθαίνουν οι εστίες πολέμου.

Το να μιλάμε, συνεπώς, σήμερα από τη μια για την αυτοδιάθεση των εθνοτήτων και από την άλλη να αναθεματίζουμε τον εθνικισμό είναι σαν παίζουμε με τις λέξεις: Τις αδειάζουμε από το συγκεκριμένο τους περιεχόμενο.

Τα συνθήματα περί “αυτοδιάθεσης” εξαπατούν και αντικαθιστούν τα σοσιαλιστικά αιτήματα με τα ανύπαρκτα αστικοδημοκρατικά, υποθάλπουν τον εθνικισμό τον οποίο στα λόγια αναθεματίζουμε και προσφέρουν στηρίγματα στην ιμπεριαλιστική μυθολογία και προπαγάνδα.

Μάιος 1999
Επιστροφή στην κορυφή
ΘΑΛΕΙΑ
Επισκέπτης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Ιούν 18, 2010 11:16 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Μάρτιος 2001
Ο διαμελισμός των εθνικών κρατών
Του Θύμιου ΠαπανικολάουΟΤΑΝ ακούει κανείς τον κ. Σημίτη και τους αξιωματούχους της κυβέρνησης να λένε ότι είναι αντίθετοι με την αλλαγή συνόρων στα Βαλκάνια σκέφτεται ότι είναι ή πωρωμένοι ψεύτες και υποκριτές ή ηλίθιοι. Φυσικά είναι από όλα: και ψεύτες και υποκριτές και βλάκες…

ΟΙ «ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΤΕΣ» ψεύδονται και υποκρίνονται ασυστόλως όταν προσπαθούν να πείσουν τον ελληνικό λαό ότι είναι αντίθετοι στην αλλαγή συνόρων.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Σημίτη συμμετέχει ενεργά και συνειδητά στη διαλεκτική της αλλαγής συνόρων. Είναι υποταγμένη πλήρως στους αμερικανικούς σχεδιασμούς που προωθούν σταδιακά, αλλά σταθερά την αναδιάταξη των συνόρων και των γεωπολιτικών ισορροπιών στα Βαλκάνια, με τη δημιουργία αμερικανικών προτεκτοράτων.

Σε αυτή τη δουλική υποταγή στη λογική των αμερικανικών συμφερόντων αναδεικνύεται δραματικά και η ηλιθιότητα της κυβέρνησης Σημίτη. Ηλιθιότητα διπλή.

Πρώτον, δεν αντιλαμβάνεται ότι έχει μετατραπεί σε εξάρτημα της αμερικανικής πολιτικής και ότι το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών (Γεωργάκης) έχει γίνει παράρτημα των ΗΠΑ.

Δεύτερον, δεν αντιλαμβάνεται ότι η διαλεκτική της αλλαγής συνόρων «διεισδύει» και στην Ελλάδα. Δεν αντιλαμβάνεται ότι η μεταβολή των υφιστάμενων συνόρων θίγει άμεσα την Ελλάδα, η οποία μέσα στα προσεχή χρόνια θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα και της αλλαγής των δικών της συνόρων στο βορειο-ανατολικό και βορειο-δυτικό ηπειρωτικό τμήμα της, όσο και στο Αιγαίο.

Η ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ υπήρξε το πρώτο θύμα των νεοταξικών σχεδιασμών: ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΙΛΟΤΟΣ. Αλλαγή συνόρων δεν ήταν η αναγνώριση της Σλοβενίας, της Κροατίας και της Βοσνίας; Αλλαγή συνόρων δεν ήταν η απόσχιση του Κοσόβου και του Μαυροβουνίου που ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΕ Με το θηριώδη βομβαρδισμό της Γιουγκοσλαβίας;

Τώρα το θύμα είναι η Κύπρος. Αύριο το Αιγαίο, η Μακεδονία, η Θράκη… Και είναι να απορεί κανείς με την πολιτική μυωπία και ηλιθιότητα κάποιων «μαρξιστών» και των δήθεν «διεθνιστών». Γιατί οι «εκσυγχρονιστές» και τα «αριστερά» τους δεκανίκια εκτελούν διατεταγμένη υπηρεσία, «μεταλλάσσονται» σε Γιωργάκηδες!

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά, για τους καλόπιστους αριστερούς αγωνιστές που παρασύρονται από τα «ξύλινα» ταξικά δόγματα και τους επαναστατικούς «ήχους» των λέξεων (που βρίσκονται, σήμερα, στη φαρέτρα του νεοταξικού οπλοστασίου), και δεν αντιλαμβάνονται ότι η ιμπεριαλιστική διαλεκτική της αλλαγής συνόρων «διεισδύει» και στην Ελλάδα..

Για να αντιληφτούμε την πλανητική στρατηγική πρέπει να θέσουμε εξαρχής το όλο ζήτημα ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΚΑ.

Πώς είναι δυνατόν σε μια εποχή που τα υπερεθνικά μονοπώλια υπονομεύουν την ύπαρξη των εθνικών κρατών και επιβάλλουν τον ολοκληρωτισμό της παγκόσμιας αγοράς, να ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ καινούρια κράτη.

Πώς είναι δηλαδή δυνατόν να γυρίζουμε πίσω στο ιστορικό στάδιο συγκρότησης του καπιταλισμού;

Αυτή η αντίφαση εύκολα μας οδηγεί σε τούτο: Ότι αυτά τα κράτη δεν έχουν τίποτα το κοινό με τα εθνικά κράτη της καπιταλιστικής συγκρότησης.

Τα κράτη της καπιταλιστικής συγκρότησης στηριζόντουσαν πάνω σε μια ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ.

Τα καινούρια κράτη που δημιουργούνται είναι κράτη χωρίς τάξη. ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΑ του πλανητικού κεφαλαίου, μαφιόζικοι μηχανισμοί-γρανάζια του πλανητικού ιμπεριαλιστικού κράτους. Και μέσα σε τέτοια προτεκτοράτα της πιο ασύλληπτης ιμπεριαλιστικής εκμετάλλευσης και κτηνωδίας ΚΑΝΕΝΑ δικαίωμα των πολιτών (ούτε καμιάς μειονότητας) μπορεί να υπάρξει.

Τα αιτήματα για «εθνική αυτοδιάθεση» δεν οδηγούν σήμερα σε εθνικά κράτη. Αυτή η διαδικασία συγκρότησης κρατών ανήκει στο αγύριστο παρελθόν. Όλοι λοιπόν αυτοί που κουδουνίζουν δημοκρατικές φράσεις περί αυτονομίας των εθνοτήτων και δικαιωμάτων των μειονοτήτων δεν αντιλαμβάνονται (δεν θέλουν να αντιληφτούν) ότι οι φράσεις αυτές δεν είναι απλώς ήχοι χωρίς περιεχόμενο, αλλά και αντιδραστικά οχήματα για τη διάλυση των υφιστάμενων «ενιαίων κοινωνιών», (εθνικών κρατών) και τον αλληλοσπαραγμό των λαών.

Η ΕΠΙΚΛΗΣΗ στα «ανθρώπινα δικαιώματα» και την «εθνική αυτοδιάθεση» αποτελεί σήμερα τη μεγάλη απάτη της Νέας Τάξης, τον ιδεολογικό εκείνο μύθο (με σημαιοφόρους κάποιους αξιοθρήνητους «αριστερούς» και «αριστεριστές») που προλειαίνει το έδαφος για το νεοταξικό Μεσαίωνα.

Και το σχέδιο επίλυσης του «κυπριακού προβλήματος» ακριβώς αυτό προωθεί. Αντί ενός ενιαίου κράτους, το διαμελισμό της Κύπρου σε δύο «δουκάτα»: Προοίμιο για την προώθηση ΚΑΤΑΤΜΗΣΗΣ του ελληνικού κράτους.

Αυτό που επιδιώκεται είναι ο διαμελισμός των εθνικών κρατών, με λάβαρα τα «ανθρώπινα δικαιώματα», τις εθνότητες και τις μειονότητες: Μια εφιαλτική ιστορική οπισθοδρόμηση που η λογική της οδηγεί ακόμα και στην πόλη-κράτος.

25 Μαρτίου 2001
Επιστροφή στην κορυφή
Στράβων
Επισκέπτης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Ιούν 19, 2010 1:14 pm    Θέμα δημοσίευσης: Όλοι στο κόλπο; Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
http://stravon.wordpress.com/2010/06/19/%CF%83%CF%87%CE%AD%CE%B4%CE%B9%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CF%81%CE%AC%CF%84%CE%B7%CF%82/
Επιστροφή στην κορυφή
ΡΕΠΟΡΤΕΡ
Επισκέπτης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Ιούν 23, 2010 4:26 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Καλλικράτειος Ομοσπονδία;
Πηγή:
http://listonplace.blogspot.com/2010/06/blog-post_4320.html


Σχέδιο Καλλικράτης: Φαινομενική πρόθεση, να λυθούν τα προβλήματα της περιφέρειας. Ποιοι είναι όμως οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν;
alkimosarchive


Μήπως γινόμαστε τελικά ομοσπονδία;

Χωρίζοντας διοικητικά την Ελλάδα σε 13 αυτοδιοικούμενα τμήματα αυξάνεται η ισχύς των εκλογικών ποσοστών των μειονοτήτων εκεί όπου αυτές υπάρχουν.

Αν θεωρήσουμε δηλαδή ότι στη Θράκη έχουμε χ αριθμό αυτοαποκαλούμενων Τούρκων, αυτή η ποσότητα μεταφράζεται σε ένα μικρό ποσοστό επί του συνολικού Ελληνικού πληθυσμού με το παρόν σύστημα. Απομονώνοντας όμως διοικητικά τη Θράκη αυτό το ποσοστό γιγαντώνεται.

Βάσει της απογραφής του 2001 στη Θράκη έχουμε 86.000 Μουσουλμάνους τους οποίους η Ελληνική πολιτεία κάνει το άπαν για να τους χαρίσει στην Τουρκία. Επίσης κατά το 2001 έχουν απογραφεί 363.479 κάτοικοι στη Θράκη (αναλογία 1/4).

Αυτά όμως αφορούν τους αριθμούς του 2001. Μην ξεχνάμε ότι το 2011 είναι έτος απογραφής. Τι έχει μεσολαβήσει;

Έχουν Ελληνοποιηθεί χιλιάδες μουσουλμάνοι λαθρομετανάστες
τους οποίους και κατευθύνει το κράτος του Κολωνακίου μαζικά στις μουφτίες της Θράκης ασχέτως αν διαμένουν στην Αθήνα. Αυτά σε συνδυασμό με την υπογεννητικότητα των Ελλήνων θα οδηγήσουν σε μεγάλες και δυσάρεστες εκπλήξεις κατά την απογραφή του 2011.

Αντίστοιχες άτυπες μειονότητες έχουν δημιουργηθεί κατά τα τελευταία χρόνια τόσο στην Μακεδονία όσο και στην Ήπειρο με τις μετακινήσεις και τις Ελληνοποιήσεις Αλβανών που “ ντεμέκ” έχουν ενσωματωθεί στην Ελλάδα θαρρείς και είναι από την Αυστραλία και έχουν κόψει επαφή με την πραγματική τους πατρίδα.

Έτσι οδηγούμαστε σε διάσπαρτες μειονότητες αλλοεθνών σε όλη την Ελλάδα που σε συνδυασμό με το σχέδιο Καλλικράτης θα μπορούν να εκλέξουν τον επαυξημένων αρμοδιοτήτων νέου τύπου περιφερειάρχη.


Εδώ έρχεται η Θεωρία της αυτοδιάθεσης των λαών που ως δούρειος ίππος θα λειτουργήσει στα Καλλικρατικά κρατίδια. Μπορεί ποτέ μια Ελληνοποιημένη Αλβανική μειονοτική κοινωνία να μην μπορέσει να εκλέξει Αλβανό περιφερειάρχη; Μπορεί ποτέ μια Ελληνοποιημένη (ή μάλλον Τουρκοποιημένη) μουσουλμανική μειονοτική κοινωνία να μην μπορέσει να εκλέξει δικό της περιφερειάρχη στην Θράκη;

Δεν έχει όμως καμία σημασία το αποτέλεσμα.
Σημασία έχει η καταγραφή του ποσοστού των επιθυμούντων την ανεξαρτητοποίηση, οι οποίοι τεχνηέντως θα αυξάνονται διαρκώς και θα προβάλουν την καταπίεση τους από την Ελληνική πολιτεία. Ενός μάλιστα ποσοστού που όπως είπαμε ενώ πανελλαδικά θα φαίνεται μικρό, Καλλικρατικά όμως θα είναι ισχυρό.

Τα ποσοστά αυτά θα αυξάνονται και από τις αντιδράσεις κάποιων θερμοκέφαλων Ελλήνων,
που καταπιεσμένοι από την αδικία του Αθηνοκεντρισμού, θα πιστέψουν στην ανάγκη αυτονόμησης της περιοχής τους. Σε αυτό το αποτέλεσμα θα οδηγήσουν αδικίες σε όλο το φάσμα της κοινωνικής ζωής αλλά κυρίως στον αθλητισμό όπου μπορεί να καλλιεργηθεί συμπεριφορά όχλου. Έτσι λοιπόν η άδικη σφυρίχτρα στα παιχνίδια του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού δεν είναι απλά άδικη αλλά και αντεθνική αφού ενισχύει αυτό το συναίσθημα της καταπίεσης.

Εξάλλου πάντα θα βρίσκονται «καλοθελητές» που διασπείρουν το διχασμό, καλοθελητές είτε αριστεροί είτε δεξιοί.

Μπορεί επομένως η ομοσπονδοποίηση της Ελλάδας να είναι ένα ωραίο όνειρο για κάποιους αλλά στην ουσία είναι ο δούρειος ίππος του διαμελισμού της πατρίδας αφού δεν συμβαίνει μόνη της αλλά ακολουθεί μια σειρά από γεγονότα που νομοτελειακά ενισχύουν τα αποσχιστικά ρεύματα. Φυσικά οι ενέργειες ενίσχυσης αυτών των ρευμάτων δεν έχουν ολοκληρωθεί από την μεριά της κυβέρνησης. Ενισχύει διαρκώς τη δημιουργία πολυεθνικού μωσαϊκού στην Ελλάδα με κινήσεις προς χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ.

Σε όλους αυτούς τους κινδύνους η κυβέρνηση απαντά με ένα συγκεντρωτισμό στην άσκηση της εξουσίας που κορυφώνεται με την ανάληψη του ρόλου του Υπουργού Εξωτερικών από τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Γιατί; Τι φοβάται ο κος Παπανδρέου και δεν δίνει το υπουργείο σε κάποιον συνεργάτη του;

Όταν βέβαια το σχέδιο ολοκληρωθεί,
το παγκόσμιο σύστημα ξαφνικά θα ενισχύσει τις ακροδεξιές οργανώσεις και κόμματα ώστε να ενισχύονται οι προστριβές των πληθυσμών και άρα και τα αποσχιστικά ρεύματα.

Όλοι στο παιχνίδι και ο Ελληνικός λαός στην άγνοια.


Από άρθρο του: Στράβων Αμασεύς

.
Σχόλιο: Το άρθρο αυτό, όσο και τα όσα μπορεί ο αναγνώστης να διαβάσει στο ΡΕΣΑΛΤΟ, βοηθούν να καταλάβουμε, πως οι φωνές που φανερώνουν την αλήθεια όλο και αυξάνουν… Έχω την αίσθηση, πως ο επαναστατικός χαρακτήρας του Έλληνα δεν θα αντέξει για πολύ ακόμη την συμπίεση στην κρεατομηχανή του διεθνισμού.
.
Η Ιστορία έχει δείξει, πως τις εξελίξεις δεν τις ρυθμίζουν τα μεγαλεπήβολα σχέδια, αλλά μάλλον τα οργισμένα πλήθη…
.
…και οι Έλληνες γίνονται επικίνδυνοι όταν οργίζονται!


Σχετικά κείμενα εδώ:

http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=4667

Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες