Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Φορολογικός κανιβαλισμός και κανιβαλισμός κερδών...

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
ΜΟΥΡΑΛΩΦ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Μάρ 20, 2010 1:25 pm    Θέμα δημοσίευσης: Φορολογικός κανιβαλισμός και κανιβαλισμός κερδών... Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Φορολογικός κανιβαλισμός, κανιβαλισμός κερδών και κυβερνητικής εξαχρείωσης



Ο φορολογικός κανιβαλισμός της «σοσιαλιστικής» κυβέρνησης εναντίον των εργαζόμενων και των λαϊκών στρωμάτων δεν έχει ιστορικό προηγούμενο: Δεν ξεπερνάει απλώς κάθε όριο, αλλά είναι και χωρίς όρια, χωρίς σύνορα, χωρίς συστολές…

Ο πρώτος μόνο κύκλος έκλεισε με το φορολογικό νομοσχέδιο που δημοσιοποιήθηκε.
Θα επακολουθήσουν και άλλοι κύκλοι φορολογικού κανιβαλισμού και αφαίμαξης κάθε ζωής από τον ελληνικό λαό.

Η αφετηρία αυτού του κύκλου: Αύξηση του ΦΠΑ, η διπλή αύξηση στους ειδικούς φόρους για καύσιμα-τσιγάρα-ποτά, η ονομαστική περικοπή των αποδοχών εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων στο δημόσιο τομέα, το πετσόκομμα του επιδόματος αδείας και των δώρων Χριστουγέννων - Πάσχα.

Η συνέχεια: Ομοβροντίες εισοδηματικής αφαίμαξης των λαϊκών στρωμάτων οι οποίες καταλήγουν στην κατάργηση του αφορολόγητου ορίου των 12.000 ευρώ.

Επιβάλλονται φόροι για την απόκτηση πρώτης κατοικίας, θεσπίζονται τεκμήρια ιδιοκατοίκησης ακόμα και στις περιπτώσεις που ο φορολογούμενος εργαζόμενος δε διαθέτει δικό του σπίτι αλλά μένει στο νοίκι, ληστεύονται ακόμα και οι αποζημιώσεις των απολυθέντων (το σήμα για τις μαζικές απολύσεις που θα ακολουθήσουν).

Εκεί φτάνει η πολιτική της τυφλής και ανάλγητης στήριξης του κεφαλαίου:

Από τη μια: να μειώνεις τους συντελεστές φορολόγησης των καθαρών επιχειρηματικών κερδών, να κάνεις ...διαπραγματεύσεις και χαριστικές ρυθμίσεις σε όσους έχουν φυγαδεύσει τα κεφάλαιά τους στο εξωτερικό, να προσφέρεις 5ετή φορολογική ασυλία σε νέους επιχειρηματίες, να παριστάνεις ότι δήθεν φορολογείς τα διανεμόμενα κέρδη και να μην το κάνεις.

Από την άλλη: να χρεώνεις με τεκμαρτά εισοδήματα ακόμα και τους νεόπτωχους που ζουν σε τρώγλες των 50 και 60 τετραγωνικών μέτρων, να βάζεις εμπόδια σε όσους πασχίζουν να αποκτήσουν το δικό τους κεραμίδι, να κατατάσσεις στους πλούσιους τους χιλιάδες που κυκλοφορούν με σαραβαλάκια των 1.300 κυβικών και πολλά άλλα…

Οι ταχυδακτυλουργοί της «σοσιαλιστικής» κυβέρνησης επιχειρούν να λύσουν ταυτόχρονα δύο ζητήματα:

Αφενός, το μεγάλο κεφάλαιο να συνεχίσει να απολαμβάνει φορολογική, ουσιαστικά, ασυλία, αφετέρου να αυξηθούν οι εισπράξεις από την άμεση φορολογία.

Πώς μπορεί να γίνει αυτό; Με την ακόμα μεγαλύτερη φοροκλοπή των μισθωτών, που έτσι κι αλλιώς σηκώνουν το κύριο βάρος της άμεσης φορολογίας και χτυπώντας αλύπητα τους εκατοντάδες χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους, καθώς και μικρούς επιχειρηματίες.

Γονατίζοντας ακόμα περισσότερο τα λαϊκά στρώματα, εκτιμούν ότι θα βρεθούν πιο κοντά στην εκπλήρωση της αποστολής τους: Να βοηθήσουν τους εκπροσώπους του κεφαλαίου να σκαπουλάρουν την κρίση, μεταφέροντας όλα τα βάρη στις οικονομικά αδύνατες κοινωνικές ομάδες του πληθυσμού.

Θα ακολουθήσουν και άλλου κύκλοι κανιβαλισμού κατά του ελληνικού λαού οι οποίοι θα αφορούν το συνταξιοδοτικό, τα εργασιακά και την παραπέρα απελευθέρωση των αγορών.

Οι επιθέσεις εναντίον της οικονομικής, κοινωνικής, αλλά και πολιτικής και εθνικής υπόστασης του ελληνικού λαού θα κλιμακωθούν δίχως όρια και δίχως ημερομηνία λήξης…


Κανιβαλισμός κερδών και παραλογισμού

Θα παραθέσουμε δίπλα στον κανιβαλισμό κατά των εργατικών εισοδημάτων και των όρων διαβίωσης του λαού τον κανιβαλισμό των κερδών του διεθνούς κεφαλαίου.

Έτος 2009:Χρονιά της μεγαλύτερης οικονομικής κρίσης του καπιταλισμού.

Αυτή τη χρονιά οι Κροίσοι των δισεκατομμυριούχων του πλανήτη, από 793 αυξήθηκαν σε 1.011...

Στις ΗΠΑ του Ομπάμα: 37 εκατομμύρια του αμερικανικού λαού ζουν καθημερινά με συσσίτιο.

7 εκατομμύρια απολύσεις.

1,5 εκατομμύρια κατασχεμένες κατοικίες…

Οι Κροίσοι αυξήθηκαν κατά 44, έφτασαν τους 403 και η προσωπική τους περιουσία «αυγάτισε» κατά 200 δισ. (!) και από 1,1 πήγε στα 1,3 τρισ. δολάρια!

Στην Ευρώπη τον ίδιο χρόνο της κρίσης, 2009:

Οι Κροίσοι από 196 έγιναν 248 και ο προσωπικός τους πλούτος από τα 665 δισ. δολάρια εκτινάχτηκε στο 1 τρισ. δολάρια, δηλαδή αυξήθηκε κατά 335 δισεκατομμύρια!

Παρόμοια ποσοστά κερδοσκοπικού κανιβαλισμού υπάρχουν και για την Ελλάδα.

Χρειάζεται να προσκομιστούν περισσότερα στοιχεία για να πιστοποιηθεί ο απάνθρωπος και αποτρόπαιος χαρακτήρας του καπιταλιστικού συστήματος και ο κανιβαλισμός της «σοσιαλιστικής» κυβέρνησης κατά του λαού και υπέρ του κέρδους των Κροίσων;

Διαβάστε σχετικά κείμενα για τη φορολογική αναλγησία και εδώ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=4306

Επιστροφή στην κορυφή
Κωνσταντίνος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Μάρ 20, 2010 2:28 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Η Μεσαία τάξη απέθανε...!



Μια πρώτη ανάλυση του νέου φορολογικού νομοσχεδίου που κατέθεσε η κυβέρνηση και που πιστεύει ότι θα αλλάξει ριζικά το τοπίο στην Ελλάδα, βγάζει ένα αβίαστο συμπέρασμα: Η μεσαία τάξη τετέλεσται!!!

Πλέον στην Ελλάδα του ΠΑΣΟΚ (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υπάρχουν διαχρονικές ευθύνες για το κατάντημα της χώρας) θα υπάρχουν δύο τάξεις: Οι φτωχοί (μαζί με τους νεόπτωχους φυσικά) και οι πλούσιοι. Οι τελευταίοι είναι οι παραδοσιακοί πλούσιοι, δηλαδή εφοπλιστές, επιχειρηματίες, γνωστά τζάκια, εργολάβοι και σΆ αυτούς θα προστεθούν οι λακέδες της εξουσίας, στην προκειμένη περίπτωση οι πράσινοι γυμνοσάλιαγκες που θα κονομήσουν τα επόμενα χρόνια. Αλλά γιΆ αυτούς δεν χαραμίζουμε ούτε λέξη.

Μας ενδιαφέρει η πρώτη τάξη, αυτή των φτωχών.

Μια σειρά από ρυθμίσεις του νομοσχεδίου δηλώνουν ακριβώς πώς θα εξαφανιστεί η μεσαία τάξη η οποία αποτελείται από μορφωμένους ανθρώπους με ένα και δύο πτυχία, με καλές θέσεις στα κρατικό μηχανισμό και τον ιδιωτικό τομέα και με ένα εισόδημα αντάξιο της αξίας τους και ικανό να τους κάνει να περάσουν μια καλή ζωή χωρίς υπερβολές. Είναι κυρίως οικογένειες που δουλεύουν και οι δύο, φέρνουν 3-4 χιλιάδες ευρώ στο σπίτι, έχουν στεγαστικό δάνειο και κάποιες κάρτες, έχουν αυτοκίνητα και μπορούν να κάνουν μια – δυο εβδομάδες διακοπές. Όλοι αυτοί λοιπόν θα βρεθούν μπροστά σε μια νέα πραγματικότητα.

1. ΚατΆ αρχάς οι φορολογικές κλίμακες θα τους αφαιρέσουν εισόδημα αφού, όσο κι αν η κυβέρνηση διατείνεται ότι μειώνεται η φορολογία μέχρι 40.000 ευρώ αυτό είναι ένα μεγάλο ψέμα. Από τη μια τους δίνει λεφτά κι από την άλλη θα τους τα πάρει διπλάσια. Η κατάργηση και μόνο μιας σειράς φοροαπαλλαγών, όπως η έκπτωση από το φορολογητέο εισόδημα των τόκων στεγαστικών δανείων θα εκτοξεύσει τον τελικό φόρο.

2. Το ακίνητο μπαίνει ακόμη μια φορά στο στόχαστρο. Είτε με τη μορφή του ΦΜΑΠ για όποιον έχει ακίνητο αξίας 400.000 ευρώ, είτε με τους φόρους μεταβίβασης για πρώτη κατοικία είτε με το ψαλίδι στην έκπτωση των τόκων το οποίο σημαίνει ότι στεγαστικά δάνεια τέλος. Καταργήθηκε το αφορολόγητο για πρώτη κατοικία μέχρι 200 τ.μ. με αποτέλεσμα όποιος είχε όνειρο να αγοράσει ένα σπίτι κάπως άνετο για την οικογένειά του ή σε μια μεσαία ή ακριβή περιοχή θα πρέπει να το αναβάλλει. Αν ήθελε η κυβέρνηση πιο φιλολαϊκό μέτρο έπρεπε να διατηρήσει ένα αφορολόγητο μέχρι 150 τ.μ. για να βοηθήσει τις οικογένειες να κάνουν ένα ξεκίνημα. Κι αν ήθελε ας επέβαλε φόρο για τις πανάκριβες περιοχές όπως η Εκάλη και η Βουλιαγμένη.

3. Το τυράκι για τη φάκα είναι η αύξηση των αντικειμενικών αξιών από την επόμενη χρονιά. Τότε θα πιαστούν πολλοί οι οποίοι τώρα ελπίζουν ότι με αφορολόγητο 200 και 250 χιλ. θα αγοράσουν κάποιο σπίτι.

4. ¶δικο μέτρο είναι επίσης η φορολόγηση με 10% και 20% των αποζημιώσεων για απολύσεις. Και σε διώχνουν δηλαδή από τη δουλειά και θα πληρώσεις φόρο στο κράτος.

5. Όσο για τα τεκμήρια διαβίωσης, μαζί με τα ξερά θα καούν και τα χλωρά να το δείτε αυτό. Μπορεί όποιος φοροδιαφεύγει να κληθεί να πληρώσει φόρο αλλά και αυτός που δήλωνε μέχρι τώρα όλα του τα εισοδήματα θα πιαστεί στο δόκανο της εφορίας.

6. Για τον ΦΜΑΠ: αν κάποιος είχε την τόλμη να αγοράσει στο παρελθόν κάποια ακίνητα για να έχει ένα σταθερό εισόδημα τώρα θα πληρώνει φόρο για πάνω από 400.000 ευρώ αξία ακόμη κι αν τα ακίνητά του δεν του προσφέρουν απολύτως κανένα έσοδο. Και κερατάς και δαρμένος δηλαδή.

7. Τέλος, για τις αποδείξεις τι να πούμε. Θα πρέπει να καταναλώνουμε για να μαζεύουμε αποδείξεις και να χτίσουμε αφορολόγητο. Αν δεν ξοδέψουμε τα λεφτά που βγάζουμε με κόπο τότε θα πληρώσουμε φόρο. Και έτσι θα κινηθεί η αγορά.

Σατανικό σχέδιο!!!

Πηγή:
http://kostasxan.blogspot.com/2010/03/blog-post_6936.html

Σημείωση ΡΕΣΑΛΤΟ:
Διαβάστε και εδώ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=4306
Επιστροφή στην κορυφή
Κυπριανός Χριστοδουλίδης



Ένταξη: 03 Δεκ 2009
Δημοσιεύσεις: 564
Τόπος: Αθήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Μάρ 20, 2010 4:06 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος


Η μεσαία τάξη απέθανε (: Τέλος, για τις αποδείξεις τι να πούμε. Θα πρέπει να καταναλώνουμε για να μαζεύουμε αποδείξεις και να χτίσουμε αφορολόγητο. Αν δεν ξοδέψουμε τα λεφτά που βγάζουμε με κόπο τότε θα πληρώσουμε φόρο. Και έτσι θα κινηθεί η αγορά) και ένα ερώτημα :

Μήπως θα πρέπει να σκεφτούν και τη φορολόγηση των σκουπιδιών που πετάμε; Ό,τι κάνουμε με την ανακύκλωση, να γίνεται και με τα σκουπίδια, ανάλογα με τον όγκο - ενδεχομένως και την ... ποιότητα - που πάει για τη χωματερή.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Κλασσικοπερίπτωση
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Μάρ 20, 2010 5:58 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ
Πηγή:
http://klassikoperiptosi.blogspot.com/2010/03/blog-post_7878.html





«Αποκατάσταση της φορολογικής δικαιοσύνης και αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής»
ή αλλιώς η χυδαιότητα του κυβερνητικού κυνισμού.
Μόνο μια κατοχική κυβέρνηση σαν εκείνη του Τσολάκογλου θα τολμούσε να μιλήσει για απώλεια της εθνικής μας κυριαρχίας και να προτείνει μια τέτοια απάνθρωπη φορολογική μεταρρύθμιση.

Είναι σαν να σου κόβουν το κεφάλι και να ζητάνε από τους συγγενείς σου να πληρώσουν τον δήμιο, την καθαρίστρια της γκιλοτίνας και το νεκροθάφτη.


Είναι μακρύς ο κατάλογος των σημείων που διαφοροποιούν το κόμμα της σημερινής κυβέρνησης από τον τίτλο του. Τα λόγια και οι πράξεις πάντοτε απείχαν μεταξύ τους στο χώρο της πολιτικής, εξ΄ άλλου χρόνια πριν ο Ρουσώ έλεγε ότι "πολιτική είναι η τέχνη του να λές ψέμματα".

Αυτό όμως που βιώνουμε σήμερα είναι η αποθέωση του πολιτικού θράσους και της κομματικής βλακείας.

Όταν ένας κυβερνήτης φτάνει στο σημείο να φορολογεί βάναυσα την αποζημίωση κάποιου που απολύθηκε, ή για να ακριβολογούμε εκείνου που είχε την "τύχη" να απολυθεί και να εισπράξει έστω μια αποζημίωση, τότε τρία πράγματα μπορεί να συμβαίνουν:

Ή είναι εντελώς ανόητος και δεν ξέρει που πατά και που πηγαίνει.

Ή θέλει να αυτοκτονήσει πολιτικά.


Ή έχει αποφασίσει να κυβερνήσει με νεοταξική χορηγία σαν απόλυτος δικτάτορας.

Δεν υπάρχει ούτε ένας ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ που να διαβάζει αυτές τις φασιστικές και λαοκτόνες φορολογικές "ρυθμίσεις" και να μην βγαίνει από τα ρούχα του νοιώθοντας ταυτοχρόνως ντροπή για τις επιλογές που έκανε μέχρι σήμερα. Οι μόνοι ΠΑΣΟΚτζήδες που ψελλίζουν ακόμα τις κυβερνητικές κοινοτυπίες-δικαιολογίες, είναι εκείνοι που είτε έχουν τακτοποιήσει τον πισινό τους σε κάποια καρέκλα, είτε προσδοκούν να τον τακτοποιήσουν στο μέλλον.

Μόνο μια κατοχική κυβέρνηση σαν εκείνη του Τσολάκογλου
θα τολμούσε να μιλήσει για απώλεια της εθνικής μας κυριαρχίας και να προτείνει μια τέτοια απάνθρωπη φορολογική μεταρρύθμιση. Είναι σαν να σου κόβουν το κεφάλι και να ζητάνε από τους συγγενείς σου να πληρώσουν τον δήμιο, την καθαρίστρια της γκιλοτίνας και το νεκροθάφτη.

Αν το Βατοπέδι χρησιμοποιήθηκε (με το αζημίωτο) προκειμένου να γίνουν "νομίμως και ηθικώς" κάμποσοι νεοδημοκράτες εκατομμυριούχοι, τότε πέστε μας πόσοι από εσάς και τους φίλους σας τραπεζίτες και πετρελαιάδες έγιναν δισεκατομμυριούχοι ποντάροντας στην σκοπούμενη πτώχευση της Ελλάδας.

Και για να γίνουμε πιο σαφείς
δεν μιλάμε γενικά και αόριστα δαιμονοποιώντας τις "πατριωτικές" προσπάθειες του Έλληνα πρωθυπουργού να σώσει τη χώρα από την καταστροφή. Μιλάμε για την συμμετοχή του και την συνενοχή του σε αυτό που ο ίδιος κατηγορεί μέρα νύχτα με δραματικούς τόνους.

Ο Καραμανλής με το που "έσκασε" η πρώτη χρηματοπιστωτική κρίση στην Αμερική, βιάστηκε να αρπάξει από το πορτοφόλι του έλληνα 28 δις για να τα δώσει στους τραπεζίτες, δήθεν για να σώσει και αυτός την Ελλάδα από μια ενδεχόμενη καταστροφή που θα προκαλούσε ένα ντόπιο τραπεζικό κραχ (να σημειώσουμε ότι οι ελληνικές τράπεζες όχι μόνο ζημία δεν είχαν μέχρι σήμερα, αλλά κόντρα στην διεθνή τραπεζική πραγματικότητα παρουσίασαν γιγάντια κέρδη).Κάποια από αυτά τα λεφτά πήγαν ζεστά στα ταμεία των ελληνικών τραπεζών, τα υπόλοιπα δεσμεύτηκαν και υπάρχουν μέχρι σήμερα σε ένα ειδικό λογαριασμό.

Δείτε τώρα την μεγάλη κομπίνα και το πρόστυχο παιχνίδι που παίζεται στις πλάτε μας.

Πάει π.χ μια από τις γνωστές τράπεζες του ενός πετρελαιά ή του άλλου βιομήχανου εφοπλιστή εκδότη κλπ, να δανειστεί ρευστό από την ΕΚΤ (Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα) και αμέσως τρέχει το ελληνικό κράτος και εκταμιεύει κάποια δις από τον λογαριασμό που προαναφέραμε και τα βάζει ως εγγύηση, για να πάρει ο έλληνας τραπεζίτης-πετρελαιάς-εκδότης-εφοπλιστής κλπ το δάνειό του με 1-1,5 % επιτόκιο.

Μετά αυτός ο "πατριώτης" τραπεζίτης που τον στηρίξαμε με το αίμα μας , χυμάει σαν σκυλί εναντίον της πατρίδας του και μαζί με άλλα ξένα hedge funds αγοράζει ελληνικά ομόλογα δίνοντας δανείζοντας έτσι τον... εγγυητή του με 6-6,5 % επιτόκιο ( όπως αποκαλύφθηκε ,τα περισσότερα αιματοβαμένα ομόλογα τα έχουν αγοράσει -αναλογικά- ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ).

Είναι δηλαδή σαν να σου ζητήσω να εγγυηθείς για μένα σε μια τράπεζα για να πάρω δάνειο με 1% και μετά από δύο ημέρες όταν θα βγείς εσύ για δανεικά να σε δανείσω με επιτόκιο 6%.

Αν το αλισβερίσι της προηγούμενης κυβερνητικής συμμορίας με κάποιους επίορκους μοναχούς παρήγαγε το μέγα σκάνδαλο του Βατοπεδίου με συνέπεια να ζημιωθεί το ελληνικό κράτος μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια, σήμερα το χυδαίο και απροσχημάτιστο αλισβερίσι της κυβέρνησης του κ.Παπανδρέου με τους Έλληνες τραπεζίτες-κερδοσκόπους σκοτώνει εν ψυχρώ τον ελληνικό λαό και υποθηκεύει με τον σκληρότερο τρόπο το μέλλον των παιδιών, των εγγονιών και των δισέγγονών μας.

Και μέσα σε όλα αυτά τα δυσώδη και αισχρά, ξεχωρίζει σαν βρωμερό παλούκι αυτή η απάνθρωπη μεταχείριση εκείνων που σύντομα θα βρεθούν στο δρόμο.

Ούτε ως καπιταλιστικός "ορθολογισμός" δεν στέκει αυτή η αλητεία που την ονόμασαν προκλητικά «Αποκατάσταση της φορολογικής δικαιοσύνης και αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής».


Είδαν ότι το επιτελείο της "Νέας Τάξης Πραγμάτων" αποφάσισε να αφήσει χωρίς αίμα τον ελληνικό λαό και βρήκαν την ευκαιρία να του πιούν και τις τελευταίες σταγόνες.
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΗΘΙΚΗ ΤΩΝ ΝΟΜΙΜΩΣ ΕΚΛΕΓΜΕΝΩΝ ΠΡΟΒΑΤΟΣΧΗΜΩΝ (ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ) ΛΥΚΩΝ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟΜΟΡΦΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ
Επιστροφή στην κορυφή
ΦΤΑΝΕΙ!
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Μάρ 20, 2010 6:31 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Οι γελοιότητες του εργατοπατερισμού

Όρθιοι και με ιδιαίτερη ζέση χειροκρότησαν τον Γιωργάκη που θέλει να γίνει Γιώργος περιθωριοποιώντας τα 3/4 των Ελλήνων, οι περισσότεροι σύνεδροι της ΠΑΣΚΕ, στο συνέδριο της ΓΣΕΕ που γίνεται σε θέρετρο της Χαλκιδικής.

Ας αναρωτηθούμε μιας και αυτοί βολεύνται αντί να βουλεύονται: εναντίον ποιας κυβέρνησης και ποιου πρωθευπουργού απήργησε πρόσφατα η ΓΣΕΕ;

Και ακόμη: τι πήρε πίσω (που δεν πήρε τίποτα) ο πρωθυπουργός "ακούγοντας" τη διαμαρτυρία των εργαζομένων;

Χειροκροτώντας για να τους δει αυτός που μοιράζει τις κομματικές καρέκλες (και τα πολλαπλά ωφελήματα που τις συνοδεύουν)τα τυπάκια της ΠΑΣΚΕ έκαναν άλλη μια φορά αυτό που γνωρίζουν καλύτερα από όλους τους "συνδικαλιστές". Φρόντισαν την... τσέπη τους "ψηφίζοντας" την εξουθένωση και την περιθωριοποίηση όλων των άλλων, εννοείται και αυτών που τους εκλέγουν!

Αλλά τότε γιατί ψήφισαν απεργίες εναντίον αυτού που με τόση ζέση χειροκρότησαν; Η απάντηση είναι απλή όσο κι αν δεν τους αρέσει: Για να μην τους δείρουν!

¶λλα στο πόπολο και άλλα στον αφέντη μέχρι να μπορέσουν να ισορροπήσουν και πάλι.

Επειδή όμως αυτή η στάση είναι κυριολεκτικώς αλήτικη οι αντιδράσεις πρέπει να ενταθούν και να μην περιοριστούν σε τουφεκιές στον αέρα. Εκτός από τις απεργίες πρέπει να ζητηθούν εξηγήσεις για τη στάση που κρατά κάθε συνδικαλιστής στα ίδια τα σωματεία και σε όλουςε τους χώρους δουλειάς.
Μια αρχή μπορεί εύκολα να είναι η απαίτηση να γνωστοποιήσει η ΠΑΣΚΕ όλα τα ονόματα των συνέδρων γτης που χειροκρότησαν αυτό που δεν αποδέχεται ούτε... γραμμή από τα αιτήματα που έχει ακόμη και αυτή η διαπλεκόμενη ΓΣΕΕ.

Ας βγουν τα καλόπαιδα και να πουν ευθαρσώς "εγώ ήμουν"!

Αλλά και οι άλλοι, οι αριστεροί του εργατοπατερισμού που κατήγγειλαν την ΠΑΣΚΕ δεν είναι καιρός να απαντήσουν ουσιαστικά και ας χάσουν τη μαρμίτα;

Τόσο το ΠΑΜΕ (ΚΚΕ) όσο και η Αυτόνομη Παρέμβαση (ΣΥΝ) αποχώρησαν από το συνέδριο της ΓΣΕΕ καταγγέλλοντας νοθεία. Αλλά θα συμμετάσχουν -λένε- αύριο κανονικά στις ψηφοφορίες για τη νέα διοίκηση της ΓΣΕΕ. Μα αν έγιναν νοθείες, αν οι αντιπρόσωποι είναι "μούφα" τότε προς τι η συμμετοχή;

Α,το λησμόνησα! Υπάρχουν τα κονδύλια της Εργατικής Εστίας...[size=12][/size]
Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες