Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Η Ελλάδα σε υποθήκη

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
ΡΕΠΟΡΤΕΡ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Δεκ 18, 2009 10:45 am    Θέμα δημοσίευσης: Η Ελλάδα σε υποθήκη Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Η Ελλάδα σε υποθήκη

Ένα αποκαλυπτικό άρθρο από "ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΟΣΜΟ"

http://ellinikiafipnisis.blogspot.com/2009/12/blog-post_6801.html


το σκίτσο είναι από:
http://greki-gr.blogspot.com/





Μας πουλάει στους Αμερικανοεβραίους...!

Ξεπουληθήκαμε! Αυτό ήταν!

Η Ελλάδα δείχνει να υποθηκεύεται, έστω και προσωρινά, σε ένα διεθνή χρηματοοικονομικό οίκο, έναν κερδοσκοπικό κολοσσό, τον πυλώνα του εν ΗΠΑ εβραϊκού λόμπι, την επενδυτική εταιρεία Goldman Sachs (η οποία παρεμπιπτόντως, ανακοίνωσε πολύ πρόσφατα πως προχωρά στη δημιουργία του μεγαλύτερου fund που δραστηριοποιήθηκε ποτέ στη δευτερογενή αγορά, έχοντας μάλιστα εξασφαλίσει κεφάλαια ύψους 5,5 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με την εφημερίδα «Αξία»).

Έργο ΠΑΣΟΚ το deal!!! Και τι συμφωνία: ωραία οικία, παραθαλάσσια, με απίθανη θέα στην ΝΑ Μεσόγειο, καταπληκτικό κλίμα, φοβερή χλωρίδα και πανίδα. Αυτό θα μπορούσε να γράφει η αγγελία... Αλλά ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή ή μάλλον από τη μέση, γιατί λίγοι ξέρουν που είναι πραγματικά η αρχή! Κάπου στα κιτάπια του θαυμαστή του αστοιχείωτου Ομπάμα, πρωθυπουργού μας. Πάντως, τον πήραν χαμπάρι: «Ο Γ. Παπανδρέου πουλάει το χρέος στην Goldman Sachs», ήταν ο τίτλος στο σχετικό και διαφωτιστικό ρεπορτάζ του Νίκου Γεωργιάδη, στην εφημερίδα «VETO», στις 22 Νοεμβρίου.

Κι όλα αυτά την ώρα που η προαναφερόμενη επενδυτική εταιρεία, δέχεται επιθέσεις κατά κύματα από τον αμερικανικό Τύπο με τίτλους όπως «Americans Getting Raped by Goldman Sachs Mafia» (οι Αμερικανοί βιάζονται από τη μαφία της Goldman Sachs), ενώ κορυφαία της στελέχη, όπως ο CEO (δηλαδή ο διοικών) Lloyd Blankfein, απολογούνται δημόσια για τις συμπεριφορές τους και για σοβαρά «λάθη».

GAP και απανωτά ραντεβού με Goldman Sachs

Πολλά ομολογουμένως τα σούρτα-φέρτα των ανθρώπων της Goldman Sachs στην Αθήνα, εκ των υπευθύνων της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης. Μυρίστηκαν ψαχνό και τους τρέχουν τα σάλια... Για να καταλάβετε ποια είναι η προαναφερόμενη εταιρεία: «η Goldman Shacks πραγματοποιεί στη Wall Street για λογαριασμό της (own account), όσο τζίρο κάνουν οι επόμενοι 14 μεγαλύτεροι "παίκτες" μαζί, όπως οι Citi, JP Morgan, UBS, Credit Suisse, Merrill, Barclays, Deutsche Bank, BNP Paribas και πάει λέγοντας» (από την «Αξία» και πάλι).

Τι γυρεύει λοιπόν η αλεπού στο παζάρι;
Σημειωτέον ότι εδώ καταλάβαμε για πρώτη φορά γιατί η Ελλάδα τήρησε την κατάπτυστη και ανήθικη στάση που τήρησε, στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, στη διάρκεια της ψηφοφορίας για την έκθεση του Νοτιοαφρικανού δικαστή Γκόλντουιν, για τα εγκλήματα στη Γάζα.

Αρχίσανε οι παραχωρήσεις...

Παρακάτω: πάντα, αποδέκτης των «περίεργων» επισκέψεων, ο Γιώργος Παπανδρέου (ή GAP). Από τον Μάρτιο του 2009, όταν και συναντήθηκε για πρώτη φορά στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ με στελέχη της Goldman Sachs, μέχρι το πρόσφατο δείπνο στο Πεντελικό, παρουσία των υπουργών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, Λούκα Κατσέλη και Δημήτρη Δρούτσα (εκ των συντακτών του Σχεδίου Ανάν, για να μην ξεχνιόμαστε...) και τους κ. Cohn, πρόεδρο και επιχειρησιακό διευθυντή της εταιρείας, Jim O' Neill και τον αντιπρόσωπο της εταιρείας στην Αθήνα κ. Ηλιάδη. Εκλεκτή η ομήγυρης και αρκούντως κοσμοπολίτικη.

Υπήρχε, λοιπόν, σχέδιο εξαρχής. «Λεφτά υπάρχουν», έλεγε με σιγουριά ο GAP από τα μπαλκόνια και τις προεκλογικές εξέδρες. Κάποιοι τα συζητούσαν αυτά από τότε... «Έχουμε σχέδιο», έλεγαν. Όντως είχαν! Και είχαν δώσει τα χέρια, είχαν δεσμευτεί! Σχέδιο εκποίησης της χώρας και συνολική ιδιωτικοποίησή της!

Λίγες σκέψεις για το ξεπούλημα

Δεν θα μπούμε στην οικονομική ουσία, καθώς δεν είμαστε ειδικοί.

Απλά λόγια: η διαχείριση της οικονομίας μας, όπως όλα δείχνουν θα περάσει, προσωρινά έστω, στα χέρια του αμερικανοεβραϊκού κεφαλαίου, ελέω ΠΑΣΟΚ, ενώ η διαδρομή στο βάθος δείχνει κάπου προς την Κίνα! Οι πληροφορίες λένε για μεγάλο deal, με τον GAP ολίγον (δηλαδή πάρα πολύ) στριμωγμένο... Goldman Sachs πάει για μεγάλη μπάζα, κοινώς προμήθεια, εις βάρος των Ελλήνων φορολογουμένων!

Τρελά πράγματα! Διεθνιστική κεφαλαιοκρατική διαχείριση, συνολική οικονομική και πολιτική αποσταθεροποίηση όμως της χώρας μας. Έχουμε πάντως μετακινηθεί από την κατηγορία των ανεπτυγμένων κρατών, σε αυτή των αναπτυσσόμενων. Κοιτάξτε στη Λατινική Αμερική... Γιατί μόνο σε αυτές έχει συμβεί κάτι ανάλογο.

Και φανταστείτε ότι είμαστε χώρα της ΕΕ και μέσα στη ζώνη του ευρώ! Ποιες όμως θα είναι οι επιπτώσεις;


Μα φυσικά, μεγάλες «εκπτώσεις» στα εθνικά μας θέματα. «Με τόσα προβλήματα, αφήστε κατά μέρος τους τσαμπουκάδες και βρείτε τα με τους γείτονές σας», είναι το μήνυμα της Νέας Τάξης...

Επιστροφή στην κορυφή
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Δεκ 18, 2009 11:06 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ΣΕΝΑΡΙΑ από «Liberation»




Και αν η Ελλάδα χρεωκοπούσε;
Tου Περικλή Δημητρολόπουλου

Πηγή: "ΤΑ ΝΕΑ

Σε ένα «καταστροφικό σενάριο που κανένας δεν θέλει να φανταστεί σήμερα» αναφέρεται η «Liberation»: την εκούσια έξοδο της Αθήνας από τη ζώνη του ευρώ τον Μάρτιο του 2010.

Σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα- που φιλοξενεί στο πρωτοσέλιδό της ένα σκίτσο με τρεις φιγούρες στη βάση του αγάλματος της Αφροδίτης της Μήλου, οι οποίες ζητούν ελεημοσύνη- η ανακοίνωση θα προκαλούσε πράγματι… σεισμό στη ζώνη του ευρώ, το ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα, παρά τις προσπάθειες που θα είχαν κάνει για να «αποφευχθεί η καταστροφή». Η υπόθεση στην οποία βασίζεται αυτό το σενάριο είναι ότι τα οικονομικά μέτρα που ζητούν οι διεθνείς οργανισμοί να λάβει η Αθήνα για να της εγκρίνουν νέα δάνεια, προκαλούν ισχυρότατες αντιδράσεις.

Για να αποφύγει η κυβέρνηση την πτώση της, υποκύπτει στις εθνικιστικές σειρήνες και ανακοινώνει και την επιστροφή της στη δραχμή. «Η Ελλάδα θα γινόταν μια δημόσια Lehman Βrother υψωμένη στη δεκάτη δύναμη» σημειώνει ένας οικονομολόγος στην εφημερίδα, η οποία επισημαίνει πάντως ότι σήμερα για την πλειονότητα των οικονομολόγων και των πολιτικών οι πιθανότητες χρεοκοπίας της Ελλάδας είναι μηδαμινές.

Με τον πρωτοσέλιδο τίτλο «Ευρώπη βοήθεια» η γερμανική εφημερίδα «Der Τagesspiegel» σημειώνει: «Οι Έλληνες ζουν σε καθεστώς ανασφάλειας, το κράτος τους κινείται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας και οι Ευρωπαίοι εταίροι γίνονται ολοένα και πιο νευρικοί».

Προστασία του ευρώ «Η επιχείρηση “σωτηρία της Ελλάδας” πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του G2», δηλαδή των ΗΠΑ και της Κίνας. Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγει με εκτενές άρθρο του στην ιταλική εφημερίδα «La Repubblica» ο Λούτσιο Καρατσόλο, διευθυντής της επιθεώρησης γεωπολιτικής ανάλυσης «Limes» και καθηγητής Πολιτικής και Οικονομικής Γεωγραφίας. «Η ελληνική κρίση θα είχε καταλήξει σε τραγωδία αν η χώρα δεν απολάμβανε της προστασίας του ευρώ, η οποία πάντως δεν είναι απεριόριστη», επισημαίνει και προσθέτει: «Αυτό δεν είναι μόνο ένα ελληνικό δράμα. Είναι και ένα χρήσιμο παράδειγμα για να κατανοήσουμε τις στρατηγικές των μεγάλων δυνάμεων εν μέσω μιας οικονομικής καταιγίδας που κάθε άλλο παρά έχει σταματήσει».

Επαφές

Υπό αυτό το πρίσμα, ο Ιταλός αναλυτής «υπενθυμίζει» ότι τις τελευταίες εβδομάδες ο Πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου επιδίδεται σε «φρενήρεις αλλά διακριτικές επαφές» με το Πεκίνο, προκειμένου να πείσει τους Κινέζους να αγοράσουν από τον επόμενο μήνα τουλάχιστον 25 δισ. ευρώ σε ελληνικά ομόλογα. Αυτή η κίνηση υποστηρίζεται, μεταξύ των άλλων, από μερικούς ισχυρούς φίλους του κ. Παπανδρέου στις ΗΠΑ.

«Η Goldman Sachs και η JΡ Μorgan είναι μέσα στο παιχνίδι» αναφέρει ο Λούτσιο Καρατσόλο, ενώ η Κίνα είναι διαθέσιμη να αγοράσει τους ελληνικούς τίτλους. Το αντάλλαγμα που θα ήθελαν οι Κινέζοι είναι να ενισχύσουν την παρουσία τους στο λιμάνι του Πειραιά, βασικό σταθμό για τα κοντέινερ στην Ανατολική Μεσόγειο και προορισμένο να αναπτυχθεί χάρη στη μελλοντική σύνδεση με το ευρωπαϊκό σιδηροδρομικό δίκτυο μέσω των Βαλκανίων. Η σύνδεση αυτή δεν προβλέπεται να γίνει σύντομα, αλλά «τα πλοία που φέρνουν προϊόντα από την Κίνα και την Ασία προς την Ευρώπη θα μπορούσαν να βλέπουν με όλο και μεγαλύτερο ενδιαφέρον τον Πειραιά ως μια εξαιρετική εναλλακτική λύση απέναντι στα λιμάνια της Χάβρης, του Ρότερνταμ και του Αμβούργου για τα οποία απαιτούνται οκτώ ημέρες επιπλέον πλεύσης».

Σύμφωνα με τον Καρατσόλο, οι Κινέζοι δεν μιλούν για γεωπολιτικές διεκδικήσεις. Υπενθυμίζουν ωστόσο ότι οι κινεζικές επενδύσεις στην Ευρώπη είναι κατά πολύ χαμηλότερες από τις ευρωπαϊκές επενδύσεις στην Κίνα. Επομένως, η πρόθεση του Πεκίνου «εδράζεται σε καθαρά οικονομικές εκτιμήσεις». Ο Ιταλός αναλυτής αναφέρεται εξάλλου στις «αμερικανικές ρίζες» του κ. Παπανδρέου και τους «δεσμούς του με το τραπεζικό και χρηματοπιστωτικό περιβάλλον της Νέας Υόρκης», για να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι «πίσω από την Ελλάδα υπάρχει η σκιά των Ηνωμένων Πολιτειών». Η τελική εκτίμησή του είναι ότι οι ΗΠΑ δεν θα ήθελαν να αφήσουν να χρεοκοπήσει μια χώρα που είναι στρατηγικός σύμμαχός τους στη Μεσόγειο, «ειδικά αυτή την περίοδο που η Ουάσιγκτον εμπιστεύεται πολύ λιγότερο την Άγκυρα».


_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΕΞΟΡΙΣΤΟΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Δεκ 18, 2009 9:49 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Τα κράτη ιδιωτικοποιούνται, αλλά οι κοινωνίες ΟΧΙ




Ο καπιταλισμός έχει πλέον εξαντλήσει τα περιθώριά του. Δεν υπάρχουν οι «εφεδρείες» της αποικιοκρατικής επέκτασης και της εξαγωγής κεφαλαίων. Όλος ο πλανήτης έχει ενσωματωθεί στο παγκόσμιο σύστημα.

Καμία, συνεπώς, «δίοδος», για ένα νέο κύκλο ανάπτυξης, δεν υπάρχει. Βρισκόμαστε μπροστά σε συνθήκες γενικής οικονομικής κατάρρευσης, με καταστροφικά αποτελέσματα εφιαλτικής έκτασης: Τέτοια που όχι μόνο θα υπονομεύσουν καταλυτικά την εθνική υπόσταση των κοινωνιών και κρατών, αλλά θα οδηγήσουν ακόμα και στην ιδιωτικοποίηση των κρατών.

Πάντα οι κρίσεις μέσα στον καπιταλισμό οδηγούσαν στο «κλάδεμα των νεκρών κλαδιών»: δηλαδή εξαφάνιζαν τις λιγότερο αποδοτικές επιχειρήσεις είτε μεγάλες είτε μικρές.

Σήμερα αυτό το «κλάδεμα» επεκτείνεται και σε επίπεδο κρατών. Σήμερα οι υπερεθνικοί κολοσσοί έχουν υπονομεύσει καταλυτικά τα θεμέλια των εθνικών κρατών. Η δικτατορία της παγκόσμιας αγοράς έχει προωθήσει και επιβάλει τις υπερεθνικές ιδιωτικοποιήσεις στις δομές και λειτουργίες των εθνικών κρατών, ροκανίζοντας, ισοπεδώνοντας και καταλύοντας έτσι βαθμηδόν την κοινωνική συνοχή των εθνών κρατών, τις ιστορικές τους παραδόσεις και κατακτήσεις: Οικονομικές, πολιτικές, πολιτισμικές κ.λπ.

Έχουμε αναλύσει διεξοδικά ότι η λυσσαλέα επίθεση που γίνεται εναντίον της ιστορίας, της εθνικής υπόστασης και των συνεκτικών ιστών της Πίστης των λαών (ιδιαίτερα εναντίον του ισχυρού συνεκτικού ιστού της Ορθοδοξίας) δεν αποτελεί ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ κάποιων αρρωστημένων εγκεφάλων αλλά τη συνέπεια της σιδερένιας ΛΟΓΙΚΗΣ των υπερεθνικών κέντρων εξουσίας. Τα συμφέροντα αυτών των υπερεθνικών κολοσσών είναι που ασφυκτιούν μέσα στα «εθνικά όρια» και προωθούν την κατεδάφιση κάθε «εθνικού» εμποδίου και την υποταγή στην παγκόσμια αγορά των πάντων: Δηλαδή στην ιδιωτικοποίηση των πάντων…

Οι υπερεθνικές ελίτ εξουσίας πάνω στη λογική των συμφερόντων τους «σχεδιάζουν», «συνωμοτούν», κατασκευάζουν και επιδοτούν τους ποικίλους και πολύχρωμους στρατούς τους.

Σήμερα για τους υπερεθνικούς κολοσσούς και τα πλανητικά χρηματιστηριακά καρτέλ, τα εθνικά κράτη και κάθε «εθνικός θεσμός» (κοινοβούλια, κόμματα, συνδικάτα, Εκκλησία, κ.λπ), δεν αποτελούν απλώς βλαβερή πολυτέλεια, αλλά και ισχυρό «οπισθοδρομικό» εμπόδιο της δικής τους «προόδου». Αποτελούν ανασχετικά «όρια» της απρόσκοπτης διαιώνισης της κερδοσκοπικής ληστείας τους.

Η σημερινή κρίση επιταχύνει τις ολοκληρωτικές υπονομεύσεις και επιβολές του διεθνούς ιμπεριαλιστικού κεφαλαίου εναντίον των εθνών κρατών. Μια και το κεφάλαιο αυτό δεν έχει επιλογές νέων αγορών τις οποίες έχει ήδη υπό την κατοχή του (μια ποιοτικά διαφορετική κατάσταση από αυτήν της εποχής των εθνικών ιμπεριαλισμών) στρέφεται αποκλειστικά, ως τη μοναδική επιλογή για να ξεπεράσει την κρίση, εναντίον των εθνικών κοινωνιών, των κρατών και των λαών.

Επιχειρεί να ιδιωτικοποιήσει και τα κράτη, να κατασκευάσει «ιδιωτικά κράτη».

Τα κράτη αυτά, τα οποία μέχρι σήμερα αποτελούσαν τα όργανα της κυριαρχίας του δεν τα χρειάζεται πλέον, αποτελούν δυσβάσταχτο βάρος: ΟΧΙ μόνο διότι μέσα σε αυτά τα πλαίσια έχουν υφανθεί συνεκτικοί κοινωνικοί, πολιτικοί και πολιτισμικοί ιστοί, όχι μόνο διότι εντός των εθνικών πλαισίων έχουν κωδικοποιηθεί και θεσμοθετηθεί λαϊκές κατακτήσεις και μνήμες αγώνων, αλλά και επειδή τα κράτη έχουν διογκωθεί σε μινώταυρους παρασιτισμού, σε πολυέξοδη πολυτέλεια…

Σημείωση: Μέσα στην πάλη αιώνων των λαών και κάτω από τις ανάγκες των κυρίαρχων οικονομικών ελίτ να αντιμετωπίσουν αυτούς τους αγώνες, αναπτύχθηκαν και διογκώθηκαν οι κρατικοί και πολιτικοί μηχανισμοί καταστολής, αλλά εξαπάτησης των Κινημάτων. Έτσι οι θεσμοί του καθεστώτος (κράτος, κόμματα, εκπαίδευση, συνδικάτα κ.λπ) διογκώθηκαν και εκκόλαψαν έναν υπερτροφικό παρασιτισμό…
Σήμερα αυτός ο παρασιτισμός που οι ίδιες οι δυνάμεις του συστήματος δημιούργησαν για να χειραγωγήσουν, να εξαγοράσουν και να υποτάξουν τους λαούς, χρησιμοποιείται σαν άλλοθι από την νεοφιλελεύθερη ιδεολογία της παγκόσμιας αγοράς (την πλανητική Νέα Τάξη) για την κατάλυση, τον τεμαχισμό και την ολοκληρωτική ιδιωτικοποίηση των κρατών…

Όπως, λοιπόν οι προγενέστερες κρίσεις μέσα στον καπιταλισμό οδηγούσαν στο «κλάδεμα των νεκρών κλαδιών», δηλαδή εξαφάνιζαν τις λιγότερο αποδοτικές επιχειρήσεις είτε μεγάλες είτε μικρές, η σημερινή θα οδηγήσει στο «κλάδεμα» των ασθενέστερων κρατών.

Τα ασθενέστερα κράτη θα υποθηκευτούν στους υπερεθνικούς κολοσσούς.

Δεν θα αποτελούν απλώς προτεκτοράτα άλλων ισχυρών ιμπεριαλιστικών κρατών, αλλά θα περάσουν κάτω από την άμεση κυριαρχία των πολυεθνικών: Αυτή είναι η κυρίαρχη τάση της νεοταξικής εποχής.

Η Ελλάδα, για τους λόγους που έχουμε αναλύσει πολλές φορές και κουραστικά, βρίσκεται από τις πρώτες στο «μάτι του κυκλώνα».

Εδώ, αφού έχουν προωθήσει και προωθούν οι πολιτικοί υπάλληλοι του κεφαλαίου υστερικά τις ιδιωτικοποιήσεις παντού, τώρα έρχεται η ιδιωτικοποίηση του ίδιου του κράτους με την υποθήκευσή του, μέσω των δανεισμών, σε υπερεθνικούς κολοσσούς.

Τα ίδια τα κόμματα και οι ποικίλοι ιδεολογικοί και πολιτικοί μηχανισμοί του καθεστώτος είναι υποθηκευμένα και δουλικά υποταγμένα στους υπερεθνικούς «νταβάδες» και στα εσωτερικά τους παραρτήματα…


Η σημερινή κυβέρνηση απλώς αποτελεί την αιχμή αυτής της εφιαλτικής επιχείρησης: είναι ο ασύστολος εκτελεστής συμβολαίων των μεγάλων υπερατλαντικών ιδιωτικών καρτέλ του χρήματος…

Οι κοινωνίες και οι λαοί, όμως δεν ιδιωτικοποιούνται. Στο τέλος θα εξεγερθούν και θα νικήσουν…

Ωστόσο, πριν το χάραμα θα περάσουμε το πιο πηκτό σκοτάδι της ιστορίας…


Αναλύσεις για την οικονομική κρίση διαβάστε παρακάτω:


http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=3311


http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=2879

http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=2736

Επιστροφή στην κορυφή
ΜΟΥΡΑΛΩΦ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Δεκ 21, 2009 10:27 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Τα κόμματα: Επιχειρήσεις υπό πτώχευση

Αποκαλυπτικό είναι το ρεπορτάζ του Άρη Ραβανού, «Κόμματα στο χείλος της πτώχευσης…» (Βήμα της Κυριακής).

Ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα:


«Υπερχρεωμένα στις τράπεζες και πλήρως εξαρτώμενα από την κρατική επιχορήγηση παραμένουν ΠαΣοΚ και Νέα Δημοκρατία, που αδυνατούν να εξορθολογίσουν τα οικονομικά τους, με αποτέλεσμα η λειτουργία τους να ζημιώνει πολλά εκατομμύρια ευρώ ετησίως τους έλληνες πολίτες. Σε μια περίοδο κατά την οποία οι οργανώσεις των δύο κομμάτων εξουσίας υπολειτουργούν, το ΠαΣοΚ και η ΝΔ είναι υποθηκευμένα στις τράπεζες, χρωστώντας περισσότερα από 130 εκατ. ευρώ, ενώ έχουν λάβει ως προκαταβολή την κρατική επιχορήγηση, τουλάχιστον ως το... 2016! Παράλληλα, για το 2010 τα κόμματα θα λάβουν, ανάλογα με τα ποσοστά τους στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, 109.343.200 ευρώ. Παρά την απλόχερη κρατική επιχορήγηση τα δύο μεγάλα κόμματα βρίσκονται στα όρια της οικονομικής πτώχευσης, με οξυμένα ελλείμματα, υπερβολικό δανεισμό και με χρέη προς τρίτους.
«Η Δημοκρατία στοιχίζει ακριβά» έλεγε συχνά ο αείμνηστος Αθανάσιος Τσαλδάρης και επιβεβαιώνεται από τις αυξανόμενες ετήσιες κρατικές επιχορηγήσεις προς όλα τα κόμματα…».


Αν συνυπολογίσουμε τις τεράστιες επιχορηγήσεις (μίζες) που εισπράττουν τα κόμματα από τα ποικίλα κέντρα του ισχυρού ιδιωτικού κεφαλαίου, εύκολα γίνεται αντιληπτό ότι τα κόμματα έχουν μεταλλαχτεί πλέον σε παρασιτικές επιχειρήσεις της διαπλοκής των ισχυρών του χρήματος.

Αυτές, συνεπώς, οι παρασιτικές επιχειρήσεις της διαπλοκής που βρίσκονται «επιχειρηματικά» στο «χείλος της πτώχευσης», θα «κτυπήσουν» τη διαπλοκή!!!

Οι ολοκληρωτικά εξαρτημένες και υποταγμένες κομματικές επιχειρήσεις στους τραπεζίτες και στα «καρτέλ της διαπλοκής» και της διαφοράς θα κτυπήσουν αυτά τα … «καρτέλ»!!!

Τέτοια απάτη μας σερβίρουν…
Και υπάρχουν αφελείς που πείθονται…


Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες