Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Μετατρέπουν την ελληνική κοινωνία σε εφιαλτική ζούγκλα

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
ΡΕΣΑΛΤΟ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Δεκ 22, 2008 10:41 am    Θέμα δημοσίευσης: Μετατρέπουν την ελληνική κοινωνία σε εφιαλτική ζούγκλα Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Γράφαμε πριν ένα χρόνο ακριβώς

Μετατρέπουν την ελληνική κοινωνία σε εφιαλτική ζούγκλα

Γράφει: Ο Θύμιος Παπανικολάου
ΡΕΣΑΛΤΟ. Τεύχος-24

Σύμφωνα με τον Μαρξ, οι κοινωνικές παραγωγικές δυνάμεις κάτω από την πίεση των σχέσεων παραγωγής μπορούν να μεταμορφωθούν σε δυνάμεις καταστροφής. Αυτό, η ιστορία το έχει επιβεβαιώσει δραματικά με τις παγκόσμιες πολεμικές ανθρωποσφαγές και επιβεβαιώνεται καθημερινά.

Το ίδιο ισχύει και για τις ατομικές ενστικτώδεις δυνάμεις. Και αυτές κάτω από την πίεση της βίας και της απελπισίας γίνονται καταστροφικές. Και όσο θα απλώνεται και θα βαθαίνει η καπιταλιστική βία (που παίρνει σήμερα εφιαλτικές διαστάσεις με τον νεοταξικό ολοκληρωτισμό), τόσο και πιο πολλές αντιδράσεις αυτοάμυνας και τυφλής βίας θα προκαλεί.


Η διαλεκτική της βίας

Η τυφλή βία και η άγρια επιθετικότητα που εκτονώνεται στη καταστροφή είναι προϊόν της ωμής βίας και καταπίεσης που βρίσκονται με τη λεπτή τους μορφή στους πειθαρχικούς μηχανισμούς εξουσίας και στις ιεραρχίες της κοινωνίας. Η εξουσία είναι αυτή που παράγει, αναπαράγει και συσσωρεύει την επιθετικότητα και το μίσος. Τα εκκρίματα του «πολιτισμού» της αγοράς, δηλαδή η εξαθλίωση, η βία και βαρβαρότητα, είναι αυτά που παράγουν την ανασφάλεια, το άγχος, το φόβο, την επιθετικότητα και το μίσος. Και τη βία που δέχεται κανείς από τα πάνω τη μεταβιβάζει προς τα κάτω, σύμφωνα με τον απλό μηχανισμό «μετατόπισης του αντικειμένου». Η βία που προέρχεται από τα πάνω γεννάει μίσος, που εκτονώνεται προς τα κάτω και γεννάει και εκεί μίσος. Οι άπειρες περιπτώσεις ωμότητας που καθημερινά ζούμε σε πολυεδρική διάσταση, ένταση και έκταση δεν είναι παρά τα ολοφάνερα συμπτώματα μιας κοινωνίας, που αρνείται στα μέλη της την άμεση ικανοποίηση των αναγκών τους και τα εξαναγκάζει από φόβο να προσαρμοστούν.
Αυτές οι ενστικτώδεις, τυφλές δυνάμεις αντίστασης στην ισοπεδωτική καπιταλιστική βαρβαρότητα γίνονται καταστροφικές γιατί δεν υπάρχει το πολιτικό υποκείμενο που θα δώσει στις ψυχικές ορίζουσες αυτής της καταστροφικής μανίας (ψευδής συνείδηση) τις κοινωνικές ορίζουσες της συνειδητής πολιτικής πράξης. Με άλλα λόγια να στρέψει την ενστικτώδη τυφλή ενέργεια κατά του καθεστώτος που τη γεννάει, σε συνειδητή απόρριψή του. Έτσι η βία που γεννιέται από τη βαρβαρότητα της παγκοσμιοποίησης και διαχέεται μαζικά παντού, μένει τυφλή και καταστροφική. Σήμερα δε, αξιοποιείται από τους μηχανισμούς του συστήματος (κατασταλτικούς, ιδεολογικούς και πολιτικούς) και στρέφεται εναντίον της κοινωνίας, των Κινημάτων και της πολιτικής σκέψης.
Οι κουκουλοφόροι και πολλές άλλες μορφές «οργάνωσης» της εξαθλιωμένης και σμπαραλιασμένης νεολαίας (από τους οργανωμένους ποδοσφαιρικούς στρατούς μέχρι την ποικιλία της καθημερινής χυδαίας αφισοκολλητικής ρύπανσης, των φωτιών και των βανδαλισμών) αποτελούν τα όργανα των μηχανισμών της εξουσίας. Τα επιδοτούμενα τάγματα «εφόδου» της Νέας Τάξης: Οι ασυνείδητοι και αφελείς «μπράβοι» του Νεοταξικού ολοκληρωτισμού, του νέου φασισμού.
Διευκρίνηση: Το πλατύ φάσμα των εξαθλιωμένων νέων που εξεγείρεται τυφλά και καταστροφικά δεν είναι επιδοτούμενο. Δεν αποτελεί η νεολαία αυτή προβοκάτορες. Προβοκάτορες και επιδοτούμενοι είναι αυτοί που οργανώνουν, καθοδηγούν και στρέφουν αυτήν την τυφλή και καταστροφική βία κατά της ελληνικής κοινωνίας, κατά των κινημάτων, κατά των εθνικών παραδόσεων και συμβόλων, στο όνομα (!) των επαναστατικών ιδεών...


Ο εισαγόμενος αλλοδαπός κατακλυσμός

Σήμερα η κατάσταση, ιδιαίτερα στην Ελλάδα, έχει γίνει αφόρητη. Τα όργανα της νεοφασιστικής, παγκοσμιοποιημένης εξουσίας έχουν μετατρέψει την Ελλάδα σε ζούγκλα. Το «όλοι εναντίον όλων» επικρέμεται σαν άμεση απειλή.
Η μαζική εισαγωγή της μαύρης εργασίας έδωσε γιγάντιες διαστάσεις στη φτώχεια και την εξαθλίωση: ντόπιων και ξένων. Η νέα εισαγώγιμη δουλεία έριξε στην καταστροφή, στη φτώχεια και στην αθλιότητα, νέα μεγάλα τμήματα του ελληνικού πληθυσμού. Τα εκατομμύρια των εισαγόμενων αλλοδαπών δούλων δεν προκάλεσαν μόνο μια καταστροφή ανάλογη σε εκατομμύρια των Ελλήνων εργαζόμενων, αλλά επέβαλαν όρους δουλείας στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας.
Όταν εισάγεις ό,τι το πιο καθυστερημένο και αντιδραστικό (υστερικά αντικομμουνιστικό), πρόθυμο να δουλέψει για ένα ξεροκόμματο, χωρίς ασφάλεια, χωρίς ωράρια, χωρίς καμιά αγωνιστική ή εθνική συνείδηση, τότε αλώνεις τα πάντα και επιβάλλεις τη φρίκη μιας νέας δουλείας: ντόπιων και εισαγόμενων.
Αυτή τη δουλεία που αποτελεί «ευλογία» για τους πλουτοκράτες, γιατί συσσωρεύει αχαλίνωτα τα κέρδη τους, αλλά κόλαση για την ελληνική κοινωνία, γιατί τη διαλύει ιστορικά, εθνικά, πολιτισμικά και την αποσαθρώνει κυριολεκτικά, την εμφανίζουν τα φερέφωνα του καθεστώτος και οι «αριστεροί» αμερικανοτσολιάδες σαν ...ανθρωπιστική μέριμνα(!) υπέρ των πεινασμένων αλλοδαπών, των νέων δούλων!!! Και οποιαδήποτε αντίδραση απέναντι σε αυτή την φρίκη τη χαρακτηρίζουν «ρατσιστική» και όχι αντίδραση αυτοάμυνας, έστω τυφλή, των κολασμένων. Η αυτοάμυνα των κατεστραμμένων και απελπισμένων δυσφημίζεται σαν «ρατσιστική»! Πλήρες αναποδογύρισμα της πραγματικότητας και κυνική ισοπέδωση της επαναστατικής θεωρίας.
Μέσα σε μια τέτοια κόλαση οικονομικής και κοινωνικής αθλιότητας η κοινωνία αποσαθρώνεται εντελώς και οι μορφές της τυφλής βίας διαχέονται παντού και παίρνουν εκρηκτική διάσταση.

Συνοπτικά:
α) Η εισαγόμενη δουλεία σέρνει μοιραία μαζί της και την εισαγόμενη εγκληματικότητα. Δεν χρειάζεται κανείς να είναι «φιλόσοφος» για να καταλάβει ότι τα «ανοικτά σύνορα» στους σύγχρονους αλλοδαπούς δούλους, είναι πρώτα από όλα ανοικτά σύνορα σε ό,τι το πιο τυχοδιωκτικό και εγκληματικό στοιχείο.
β) Μέσα σε μια τέτοια κόλαση κοινωνικής αποσάθρωσης και εξαθλίωσης διογκούνται, στο πιο ευαίσθητο τμήμα της κοινωνίας, την νεολαία, οι ενστικτώδεις βίαιες αντιδράσεις. Συνακόλουθα σφυρηλατούνται και οι αλυσίδες καθοδήγησης και διοχέτευσης αυτής της τυφλής βίας εναντίον των λαϊκών κινημάτων και της ελληνικής κοινωνίας γενικότερα. Γεμίσαμε από κουκουλοφόρους και από «συμμορίες» βανδαλιστών χωρίς ιστορικό προηγούμενο. Γεγονότα όπως το κάψιμο αγωνιστικών εθνικών συμβόλων, βανδαλισμοί κατά της Εκκλησίας και πολλά παρόμοια δεν υπήρχαν πριν από μερικά χρόνια. Αυτά είναι τα «φρούτα» της Νέας Εποχής...
γ) Μια άλλη εφιαλτική μορφή είναι αυτή της βίας των πολυπολιτισμικών «γκέτο». Η ελληνική κοινωνία έχει γεμίσει από πολυπολιτισμικές «μαφίες» που αλληλοσφάζονται, λεηλατούν και τρομοκρατούν περιοχές και συνοικίες των Αθηνών, καθώς και τοπικές κοινωνίες.
δ) Μια άλλη μορφή βίας που παράγεται από τα παραπάνω και ιδιαίτερα από τη βία των πολυπολιτισμικών «μαφιών», τη λεηλασία, τους βανδαλισμούς και την τρομοκρατία των αλλοδαπών «συμμοριών», είναι η βία της αυτοάμυνας των Ελλήνων. Πράξεις βίας αυθόρμητες και τυφλές εναντίον των αλλοδαπών. Θα μιλήσουμε παρακάτω πάνω σε αυτό.
ε) Τέλος υπάρχει και μια «ειδική» βία: Η οργανωμένη βία του αλβανικού εθνικισμού. Θα μείνουμε εδώ λίγο περισσότερο.


Τα αλβανικά εθνικιστικά «τάγματα» τρομοκρατίας


Έχουμε αναλύσει διεξοδικά, από τα πρώτα τεύχη του ΡΕΣΑΛΤΟ, ότι ο αυτοκρατορικός ιμπεριαλισμός των ΗΠΑ χρησιμοποιεί, για την αποδόμηση των κοινωνιών, ιδιαίτερα των Βαλκανίων, την παλιά καλή συνταγή του «διαίρει και βασίλευε». Αναμοχλεύει πάθη, ερεθίζει συμφέροντα, προκαλεί έριδες, εξαγοράζει και υποκινεί κάθε πρόστυχο και τυχοδιωκτικό στοιχείο. Συγκεντρώνει γύρω του όλα τα κοινωνικά περιττώματα για να διασπάσει τις τάξεις και τους λαούς, να προκαλέσει συγκρούσεις και να έρθει στο τέλος ως «ειρηνευτής» και «προστάτης» για να επιβάλει την επικυριαρχία του.
Το προνομιακό «υλικό» της πλανητικής εξουσίας για τη διάλυση των Βαλκανίων και την υπονόμευση του ελληνικού εθνικού κράτους είναι οι Αλβανοί. Το τι έγινε στη Γιουγκοσλαβία είναι αποκαλυπτικό. Οι εξαθλιωμένες, διασκορπισμένες και εθνικιστικά επιθετικές μάζες των Αλβανών αποτελούν το κοινωνικό και πολιτικό υλικό αποδόμησης των εθνικών κρατών και τη μεγάλη απειλή για την ελληνική κοινωνία. Η ουτσεκάδικη μαφία αποτελεί το στρατιωτικό μοχλό αυτού του νεοταξικού στρατηγικού σχεδίου. Το «αριστερό-νεοφιλελεύθερο» μωσαϊκό που αντανακλά όλα τα χρώματα της πολιτικής ίριδας δεν αποτελεί μόνο τον ιδεολογικό παραγωγό και απολογητή αυτής της στρατηγικής υπονόμευσης του έθνους-κράτους, αλλά συγκαλύπτει επιμελώς και τα εγκλήματα του αλβανικού εθνικισμού και ιδιαίτερα τη διείσδυση της ουτσεκάδικης μαφίας.
Οι αλβανικές προκλήσεις, οι βιοπραγίες, η αυθάδεια και τα εγκλήματα των Αλβανών περνάνε μέσα από τα ιδεολογικά φίλτρα του καθεστώτος: του «αντιεθνικισμού» και «αντιρατσισμού». Τα πάντα συγκαλύπτονται και όποιος τολμήσει να θέσει το πρόβλημα και τους κινδύνους που μας απειλούν αμέσως στιγματίζεται από την ιδεολογική αστυνομία του καθεστώτος και τα «αριστερά» φερέφωνα των αυτοκρατορικών ιδεολογημάτων σαν «ρατσιστής», «φασίστας» κ.λπ.

Αλβανικές επιθέσεις στα σχολεία

Υπάρχουν άπειρες μαρτυρίες που βεβαιώνουν ότι σε πολλά σχολεία δρουν ανενόχλητες «συμμορίες» Αλβανών, τρομοκρατώντας και καταστρέφοντας. «Συμμορίες» που οργιάζουν στα σχολεία και τρομοκρατούν γειτονιές.
Τα ΜΜΕ, σε διατεταγμένη υπηρεσία, όχι μόνο αποκρύπτουν την αλήθεια και τις μαρτυρίες, αλλά επιχειρούν να φορτώσουν τους βανδαλισμούς αυτών των αλβανικών «συμμοριών» (αποτελούμενων και από εξωσχολικά στοιχεία) στο κίνημα των μαθητών. Το ίδιο πράττουν και τα κόμματα που δήθεν νοιάζονται για το μαθητικό κίνημα. Απλώς κερδοσκοπούν αγρίως πάνω στο μαθητικό κίνημα, οδηγώντας το σε εξευτελισμό και αποσύνθεση. Γιατί όταν αποκρύπτεις τη διείσδυση των συμμοριών στα σχολεία που με άλλοθι την «κατάληψη» βιαιοπραγούν και καταστρέφουν, τότε υπονομεύεις το μαθητικό κίνημα, το εγκαταλείπεις βορά των καθεστωτικών ιδεολογικών μηχανισμών δυσφήμισής του.
Όσα έγιναν στο γυμνάσιο του Παγκρατίου είναι αποκαλυπτικά. Το πολιτικό, δημοσιογραφικό και πνευματικό Ιερατείο προσπάθησε απεγνωσμένα να επικαλύψει και να παραποιήσει τα γεγονότα. Να αποκρύψει πριν από όλα την ουσία του συμβάντος: Ότι επρόκειτο για μια σχεδιασμένη ουτσεκάδικη, προβοκατόρικη κατά των μαθητικών καταλήψεων, επίθεση.
Οι κάτοικοι της γειτονιάς γνωρίζουν πολύ καλά τι έγινε. Οι μαρτυρίες άπειρες. Το ίδιο γνωρίζουν πολύ καλά τα συμβάντα οι καθηγητές, οι μαθητές, η αστυνομία, η κυβέρνηση, τα κόμματα και οι δημοσιογράφοι. Στην αρχή κάποια ψελλίσματα ακούστηκαν. Κατόπιν η υπόθεση τυλίχτηκε σε παραπολιτική και παραπλανητική ομίχλη και πνίχτηκε. Παρασιωπήθηκε επίσης παντελώς ότι στον περίγυρο του γυμνασίου την ώρα της αλβανικής επίθεσης το Άλσος Παγκρατίου ήταν κατεχόμενο από Αλβανούς!
Έχουμε, λοιπόν, μια πολιορκία του γυμνασίου από Αλβανούς, τρομοκρατία εναντίον των κατοίκων της περιοχής, λυσσαλέα καταστροφή των εσωτερικών χώρων του σχολείου, κάψιμο της ελληνικής σημαίας, ανάρτηση της αλβανικής και άλλα έκτροπα. Εάν όλα αυτά δεν αποτελούν μια ωμή τρομοκρατική επίθεση του αλβανικού εθνικισμού, τότε πράγματι, οι έννοιες έχουν χάσει κάθε σημασία...
Οι «αριστερές» ηγεσίες που «κόπτονται» και «βοούν» για το μαθητικό κίνημα σιώπησαν σκανδαλωδώς! Μια σιωπή που αμαυρώνει το μαθητικό κίνημα. Γιατί τέτοια γεγονότα συνδέονται απευθείας, στη συνείδηση του ελληνικού λαού, με το «κίνημα των καταλήψεων». Άλλο όμως κίνημα και άλλο πρακτικές «εγκατάλειψης» των κινημάτων στις «συμμορίες» και στα καθεστωτικά ή κομματικά παιχνίδια...

Δεκέμβριος 2007
Η συνέχεια του άρθρου εδω:
http://www.resaltomag.gr/218.mag




Επιστροφή στην κορυφή
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Δεκ 22, 2008 11:21 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Επίσης πριν από ένα χρόνο

Οργάνωση Terminal 119
Γράφει: Ο Κώστας Αθανασίου
ΡΕΣΑΛΤΟ. Τεύχος-25

Φερέφωνο του σιωνισμού και του αμερικανικού ιμπεριαλισμού στη χώρα μας

Η Ελλάδα εδώ και πάνω από 15 χρόνια ζει τις συνέπειες της παγκοσμιοποίησης. Οι συνέπειες αυτές δεν περιορίζονται στο γεωπολιτικό πεδίο, αλλά επεκτείνονται σε οικονομικό, κοινωνικό και πολιτισμικό επίπεδο. Και στον ιδεολογικό-πολιτικό τομέα έχουν υπάρξει σημαντικές αλλαγές, μεταβολές και μεταλλάξεις. Μεταξύ άλλων ο κλασσικός αναρχικός χώρος της δεκαετίας του '80, που στόχευε καθαρά στην αντικρατική πάλη, έχει υποσκελιστεί και συρρικνωθεί και τη θέση του έχει πάρει μία υπόπτου προελεύσεως κίνηση, η οποία αυτοπροσδιορίζεται ως "antifa", δηλαδή ως κίνηση «αντιφασιστών», «αντιρατσιστών» και «αντιναζί». Πρόκειται στην πραγματικότητα για δραστηριοποίηση παρακρατικών μηχανισμών που προσπαθούν μέσα από ποικίλες «παρεμβάσεις» να προπαγανδίσουν το πνεύμα του αντιπατριωτισμού και του κοσμοπολιτισμού και να προαγάγουν την εδραίωση της «πολυπολιτισμικής» κοινωνίας. Φθάνουν μάλιστα στο σημείο να συγκροτούν ομάδες κρούσης τραμπούκων που έχουν ως στόχο να επιβάλουν δια της βίας την «πολιτική ορθότητα»[i]. Δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς από πού εκπορεύεται αυτό το φαινόμενο. Η συνεχής πολεμική κατά των εθνών και τα κηρύγματα υπέρ της παγκοσμιοποίησης, σε συνδυασμό με τον πακτωλό χρημάτων που ρέουν συνεχώς υπέρ της «αντιρατσιστικής» εκστρατείας στη χώρα μας και σε όλη την Ευρώπη, καταδεικνύουν ότι πίσω απ' όλο αυτό το στήσιμο των προπαγανδιστικών αυτών μηχανισμών βρίσκονται οι ΗΠΑ και τα παγκόσμια κέντρα εξουσίας, τα οποία βρίσκουν στήριγμα στους εγχώριους υπηρέτες τους, στους ντόπιους λακέδες του ιμπεριαλισμού και του καπιταλισμού.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα φιλοαμερικανών «αντιεξουσιαστών» αποτελεί η περίπτωση της οργάνωσης Terminal 119, γνωστής για τα γεγονότα στην Αμάρυνθο Ευβοίας (19-11-2006). ..

Η συνέχεια του άρθρου εδώ:
http://www.resaltomag.gr/216.mag


_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΓΙΑΝΝΗΣΜ



Ένταξη: 03 Ιούλ 2006
Δημοσιεύσεις: 463

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Δεκ 22, 2008 11:37 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Το Ρεσάλτο είναι πρωτοπόρο στις αναλύσεις του, οι οποίες επιβεβαιώνονται μέρα με την μέρα, χρόνο με τον χρόνο.

Όσοι φίλοι σιωπηρά μάς παρακολουθούν τόσο καιρό, ας αρχίσουν να παρεμβαίνουν στις συζητήσεις μας. Ας το τολμήσουν.

Να μην φοβούνται ότι δεν είναι ικανοί να συζητούν. κανείς δεν θα χλευάσει την άποψη τους, αν είναι κόσμια.

Το Ρεσάλτο δεν είναι κλειστη λέσχη διανοουμένων, αλλά περιοδικό πολιτικής παρέμβασης και οι παρεμβάσεις γίνονται από τους απλούς αγωνιστές, από τους απλούς ανθρώπους.

_________________
"Εάν δεν αφαιρέσεις από την αστική ηγεσία την υπεράσπιση του εθνισμού και την περάσεις στα χέρια της Αριστεράς, είσαι τελείως χαμένος σε οποιοδήποτε επαναστατικό σου παιχνίδι." Μιχάλης "Πάμπλο" Ράπτης.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΘΑΛΕΙΑ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Δεκ 22, 2008 11:45 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΠΡΟΣΥΠΟΓΡΑΦΩ τα παραπάνω λόγια.
Πρέπει η ΤΟΛΜΗ να υπάρχει και σε αυτούς που μας διαβάζουν και να επεμβαινουν στις συζητήσεις, κομίζοντας και τον δικό τους πλούτο, έστω ακατέργαστα...
Επιστροφή στην κορυφή
Βέγγος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Δεκ 22, 2008 12:35 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Καλοί μου άνθρωποι οι κουκουλοφόροι και οι συμμορίες των χουλιγκάνων τα σπάνε ανενόχλητα εδώ και πολλά χρόνια.
Πολύ ορθά τα αναλύετε στο ΡΕΣΑΛΤΟ.
Και αυτά τα γράφω για να δείξω την υποκρισία των ποικίλων απατεώνων: Πολιτικών, δημοσιογράφων και «αναλυτών».
Και δεν είναι μόνο που χαρακτήρισαν αυτά τα οργανωμένα καταστροφικά και πλιατσικολογικά γεγονότα σαν «κίνημα νεολαίας» και τα φυτίλιασαν στο έπακρο, αλλά σήμερα εμφανίζονται και σαν μωρές παρθένες. Εκπλήσσονται για τους κουκουλοφόρους και μιλάνε για την «ευαισθησία» που πρέπει να δείξουμε στα προβλήματα της νεολαίας.
Χρόνια και χρόνια καίνε ασύστολα οι κουκουλοφόροι τα πάντα και κανένας δεν είχε ευαισθητοποιηθεί.
Χρόνια και χρόνια καίνε τις ελληνικές σημαίες, πανεπιστήμια, Εκκλησίες, καταστήματα, βιβλιοπωλεία, αυτοκίνητα, αλλά οι «ευαίσθητοι» απουσίαζαν από την Ελλάδα.
Χρόνια και χρόνια οι ποδοσφαιρικοί στρατοί, το παχνί ων οργανωμένων συμμοριών, αιματοκυλιόντουσαν και καταστρέφανε και πάλι δεν ίδρωνε το αυτί τους.
Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς.
Και τώρα ωρύονται για τα προβλήματα της νεολαίας, αφού πρώτα βάπτισαν αυτές τις καταστροφικές μανίες σαν «εξέγερση» και την πυροδότησαν ρίχνοντας καθημερινά οι ίδιοι λάδι στη φωτιά..
Και ακόμα υποκρίνονται γιατί πάνε να αποκρύψουν ότι όλα αυτά είναι ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ και καθοδηγούμενα, όπως πολύ σωστά τα έχει αναλύσει το ΡΕΣΑΛΤΟ, εδώ και πολλά χρόνια.
Αλλά δεν χρειάζεται να διαβάσει κανείς το ΡΕΣΑΛΤΟ για να βλέπει αυτά που γίνονται χρόνια τώρα στη χώρα μας και να καταλαβαίνει.
Το ΡΕΣΑΛΤΟ αναλύει αυτά που διαδραματίζονται μπροστά στα μάτια μας επί δεκαετίες.
Δεν διαβάζουν ΡΕΣΑΛΤΟ, αλλά ούτε βλέπουν το τι γίνεται στην Αθήνα με τα γκέτο και τις συμμορίες καταστροφής, με τους κουκουλοφόρους και τις φωτιές, με τους καθοδηγούμενους χουλιγκάνους και τον υπόκοσμο των «εξεγέρσεων»;;;
Επιστροφή στην κορυφή
ΠΟΛΕΜΑΡΧΟΣ



Ένταξη: 13 Νοέ 2008
Δημοσιεύσεις: 75

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Δεκ 22, 2008 1:22 pm    Θέμα δημοσίευσης: Ο ΗΛΙΘΙΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΝΗΛΙΘΙΟΣ Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
«Ποιος είναι πιο ηλίθιος? Ο ηλίθιος ή αυτός που υπακούει και ακολουθεί τον ηλίθιο?»
Βρισκόμαστε σε μια εποχή, που ενώ οι Νεοέλληνες κάνουμε τους μάγκες και τους ξερόλες, «τρώμε» ότι μας σερβίρουν, διαμαρτυρόμαστε για ότι μας λένε να διαμαρτυρηθούμε, κατευθυνόμαστε με τηλεχειριστήριο, δεχόμαστε καθημερινή πλύση εγκεφάλου από τα ΜΜΕ. Παρόλα αυτά, ΔΕΝ διαμαρτυρόμαστε για τα ουσιαστικά προβλήματα που αφορούν το άμεσο μέλλον της Ελλάδας το οποίο φαίνεται δυσοίωνο. Διαμαρτυρόμαστε για τα 2 – 3 εκατομμύρια που ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ότι έχασε το αδηφάγο κράτος με τις ανταλλαγές οικοπέδων και δεν μιλάμε για τα 50 εκατομμύρια που ΟΝΤΩΣ έχασαν πολίτες του κράτους με τις καταστροφές. Διαμαρτυρόμαστε επειδή ένας αστυνόμος βάρεσε έναν κουκουλοφόρο ο οποίος είχε ληστέψει και πυρπολήσει την περιουσία κάποιου συμπολίτη μας και δεν μιλάμε όταν οι κουκουλοφόροι καίνε την βιβλιοθήκη της Νομικής και συνεχίζονται οι καταλήψεις στις Σχολές για να μείνουν αμόρφωτα τα παιδιά μας.

Είναι τραγικό, αλλά πρέπει να καταλάβουμε ότι αν δεν έχουμε λεφτά, τα παιδιά μας, θα πάνε σε Ελληνικά πανεπιστήμια, τα οποία θα υπολειτουργούν χωρίς βιβλία, με απεργίες και καταλήψεις. Καταλήψεις, υποκινούμενες για μικροπολιτικούς λόγους, από παλιάνθρωπους του κοινοβουλίου και εξωτερικών κέντρων με μόνο σκοπό, να μείνουν τα Ελληνόπουλα αμόρφωτα, ενώ τα δικά τους πλουσιόπαιδα βρίσκονται ήδη σε πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Τις ημέρες αυτές, η Νομική Αθηνών και άλλες σχολές, τελούν υπό κατάληψη, η οποία υποστηρίζεται από την νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ. Η κόρη βέβαια του Γιωργάκη βρίσκεται ήδη σε πανεπιστήμιο της Αμερικής. Τα παιδιά του Αλαβάνου και των ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ, όσα δεν ασχολούνται με ληστείες, εμπόριο ναρκωτικών και άλλες κακουργηματικές πράξεις, είμαι 100% σίγουρος ότι βρίσκονται σε Πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Το αστείο είναι ότι οι φοιτητές που είναι γραμμένοι στις νεολαίες των κομμάτων, δεν πηγαίνουν στα μαθήματα έτσι και αλλιώς. Υπηρετώντας το κόμμα από νέος, θα σου εξασφαλίσει κάποια θέση μετέπειτα,

"Κόμμα είναι ομάς ανθρώπων ειδότων
ν΄ αναγιγνώσκωσι και να ορθογραφώσιν,
εχόντων χείρας και πόδας υγιείς
αλλά μισούντων πάσαν εργασιών,
οίτινες ενούμενοι υπό έναν αρχηγόν
οιονδήποτε
ζητούσι ν΄ αναβιβάσουσιν αυτόν δια παντός μέσου
εις την έδραν του πρωθυπουργού
ίνα παράσχη αυτοίς τα μέσα
να ζώσιν χωρίς να σκάπτωσιν".

Εμμανουήλ Ροϊδης (1863-1904)

αντίθετα με τα υπόλοιπα απλά παιδιά, του λαού, που θέλουν μόνο να τελειώσουν γρήγορα τη σχολή τους και να προχωρήσουν με τη ζωή τους. Αλλά γιατί να τελειώσεις σε 4-5 χρονιά τις σπουδές και να βγεις στο στίβο της βιοπάλης ενώ μπορείς να φοιτάς στο ΕΜΠ (Εκμετάλλευση Μητρικής Περιουσίας) για 10-12 χρόνια, τρώγοντας τα λεφτά του μπαμπά που προφανώς του περισσεύουν. Γιατί αν δεν του περίσσευαν, και τα παιδιά είχαν σεβασμό στους γονείς τους, θα κοίταγαν να τελειώνουν γρήγορα το Πανεπιστήμιο, για να αρχίσουν να δουλεύουν.

Πρέπει τα ίδια τα παιδιά μας, να ξυπνήσουν, να σταματήσουν να τους εκμεταλλεύονται τα κόμματα και να γυρίσουν στα θρανία τους. Η δωρεάν παιδεία, είναι προνόμιο που δεν θέλουμε να καταργηθεί. Αν όμως εκμεταλλευόμενοι τα δικαιώματα μας καταπατούμε τα δικαιώματα των άλλων, τότε να τη βράσω την δωρεάν παιδεία, και να το πάρουμε απόφαση ότι τα φτωχά παιδιά δεν θα σπουδάζουν και θα κυβερνούνται πάντα από τα πλούσια παιδιά των «αριστερών» πολιτικών.
Ένας οργισμένος πατέρας φοιτητή.

Πηγή : http://greecewatch.wordpress.com[/u][/b]
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Παλαίμαχος



Ένταξη: 31 Αύγ 2006
Δημοσιεύσεις: 976

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Δεκ 22, 2008 4:51 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Τυφλή οργή

Το κείμενο που αναρτήθηκε από τον «Πολαίμαρχο» είναι κείμενο τυφλής οργής. Δεν διαφέρει στη λογική του από την τυφλή οργή των απελπισμένων και εξαθλιωμένων νέων που καθοδηγούμενοι τα σπάνε. Κάθε τυφλή οργή χειραγωγείται και διοχετεύεται σε βίαιες και βάρβαρες πράξεις.
Τα συναισθήματα της τυφλής οργής είναι εξ’ ορισμού ηλίθια, ανεξάρτητα από πού προέρχονται: Από το μαθητή ή τον πατέρα, από τον απλό άνθρωπο ή από τον «επώνυμο». Και είναι ηλίθια γιατί δεν βλέπουν ΠΟΤΕ πέραν από τη μύτη τους, συνακόλουθα εύκολα χειραγωγούνται από τους μηχανισμούς του συστήματος: Κρατικούς, παρακρατικούς, κομματικούς και λοιπά.
Το παραπάνω κείμενο, αυτοαναγορεύεται έξυπνο ενώ είναι το ίδιο επίπεδο και δραματικά ηλίθιο. Πέραν των ηθικολογικών αφορισμών τίποτε άλλο δεν κάνει. Η λογική του είναι καθεστωτική και μάλιστα φαιά…
Είναι ένα ηθικολογικό κείμενο τυφλής οργής:
α). Εναντίον του ελληνικού λαού χωρίς διακρίσεις, χρησιμοποιώντας το μειωτικό χαρακτηρισμό «Νεοέλληνες».
β). Εναντίον της νεολαίας και των κινημάτων της.
γ). Εναντίον των μορφών των αγωνιστικών κινημάτων.
δ). Εναντίον της ίδιας της έννοιας της πολιτικής και της οργάνωσης και πολλά άλλα.

Πιάνεται από τα συμπτώματα της καπιταλιστικής σήψης και των καθεστωτικών παιχνιδιών για να πετάξει έξω από τη σκάφη μαζί με τις σαπουνάδες και το παιδί: Τις κοινωνικές διεργασίες αγανάκτησης, τα κινήματα που δημιουργούνται από την καθεστωτική σήψη, τις οργανώσεις αυτών των κινημάτων, τις μορφές πάλης και τα κόμματα ΓΕΝΙΚΑ.
Μιλάει την αφοριστική, γενικευμένη γλώσσα των ολοκληρωτικών καθεστώτων.
Αγνοεί:
α). Ότι είναι το καθεστώς και οι μηχανισμοί του που εκκολάπτουν, συσσωρεύουν και πυροδοτούν τα λαϊκά κινήματα.
β). Ότι είναι το καπιταλιστικό εκπαιδευτικό σύστημα που έχει φέρει την Παιδεία στο τέλμα και στη χρεοκοπία. Οι αντιδράσεις των νέων πιάνουν ρίζα πάνω σε αυτό το σάπιο και χρεοκοπημένο εκπαιδευτικό σύστημα. Και αυτά που ζούμε τα τρομοκρατικά και καταστροφικά αποτελούν το προϊόν καθεστωτικής χειραγώγησης και καθοδήγησης αυτής της σήψης και εξαθλίωσης που έχει ρίξει τμήματα της νεολαίας το ίδιο το ΚΑΘΕΣΤΩΣ!!!
γ). Ότι χωρίς οργάνωση και κόμμα δεν μπορεί ΠΟΤΕ να εκδηλωθεί ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ η οργή και το αυθόρμητο των λαϊκών μαζών. Το γεγονός ότι ζούμε την αποσύνθεση των κομμάτων και την καθεστωτική αφομοίωση τμημάτων της Αριστεράς δεν σημαίνει ότι καταργούμε και την έννοια του κόμματος και της οργάνωσης. Ή την έννοια της αριστεράς…
δ). Τέλος αγνοεί ότι την κατάλυση των πάντων (κομμάτων, συλλογικών δομών συνείδησης, κινημάτων, ακόμα και των κοινοβουλευτικών θεσμών ή των εθνικών θεσμών) τα προωθεί σήμερα ο πλανητικός φασισμός.
Το να αναθεματίζεις ΓΕΝΙΚΑ γίνεσαι «χρήσιμος ηλίθιος» του φασισμού της Νέας Τάξης, μιλάς όπως ένας παρωχημένος φασίστας.
Και παραπέμπεις για τη σωτηρία ή στο Θεό ή στο ισχυρό κράτος, σε ένα κράτος που θα βάλει σιδερένια τάξη!!!
Ούτε ο Θεός, όμως, μπορεί να μας σώσει, ούτε κατά μείζονα λόγο ένα ισχυρό κράτος: Το κράτος του νεοταξικού καθεστώτος!!!
εκτός και αν είμαστε παντελώς ηλίθιοι να πιστεύουμε ότι τα κράτη είναι για το καλό μας…
Η σωτηρία βρίσκεται στους αγώνες και τις οργανώσεις των λαών, στα κινήματα και στην ΕΞΟΥΣΙΑ που αυτά θα δημιουργήσουν.
Αυτά έχουν γραφεί κατά κόρον εδώ μέσα και απορώ το γιατί η διαχείριση εγκρίνει τέτοια κείμενα.
Δεν έχουμε χρόνο να κάνουμε διάλογο πάνω σε χιλιοειπωμένα ζητήματα. Υπάρχουν άλλες, επείγουσες προτεραιότητες ΤΩΡΑ…

_________________
Θέλησαν να μας εξοντώσουν,
αλλά δεν τα κατάφεραν.
Εμαστε ακόμα ζωντανοί κι αυτό
είναι το κυριότερο.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ



Ένταξη: 06 Αύγ 2008
Δημοσιεύσεις: 34
Τόπος: ΑΘΗΝΑΙ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Δεκ 22, 2008 9:43 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Καλησπέρα σκεπτόμενοι άνθρωποι,

φαίνεται ότι ο Παλαίμαχος είναι φοροφυγάς ή δεν έχει παιδιά. Ότι οι φορολογούμενοι πληρώνουν συνέχεια τις καταστροφές των "παιδιών που εξεγείρονται" δεν τον ενδιαφέρει. Επίσης δεν σκέφτεται ότι όσοι έχουν παιδιά αγωνιούν μήπως τα παιδιά πέσουν θύματα ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ και γίνουν κουκουλοφόροι. Και σαν "Ελληνική" κοινωνία ΟΛΟΙ έχουμε ευθύνη.
Αυτό το "δεν πειράζει" κατέστρεψε τον Ελληνισμό.
Συμφωνώ με τον Πολέμαρχο. Όσοι ψηφίζουμε έχουμε ευθύνη
_________________
Το ποδόσαφαιρο είναι το όπιο του λαού !!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Δεκ 22, 2008 10:18 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Φίλε Παρακευά, ως συνήθως πάλι δεν κατάλαβες τι έγραψε ο "Παλαίμαχος".
Και για την ενημέρωσή σου έχει 5 παιδιά!!!

_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΘΑΛΕΙΑ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Δεκ 24, 2008 7:26 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Τι εννοούσε ο ποιητής???

Εμείς το γράψαμε από την πρώτη ημέρα ότι ήταν στημένη και εν ψυχρώ δολοφονία από θύλακες παρακρατικών μηχανισμών και μυστικών υπηρεσιών που δρούνε προβοκατόρικα παντού και μέσα στην αστυνομία!!!
Γράψαμε, επίσης ότι και δύστυχος Αλέξης δεν ήταν όπως τον εμφάνιζαν: το αθώο παιδάκι που βρέθηκε κατά λάθος στη Μεσολογγίου: Ήταν μεσολογγίτης, δηλαδή «ενεργητικός» θαμώνας της περιοχής.
Καταγράψαμε, τέλος, την κοινωνική του υπόσταση και «ποιότητα» και τις ποικίλες απολιτικές δραστηριότητές του: τσαμπουκάδικα παιχνίδια που σκοτώνουν την πλήξη και την ανία των χορτάτων και με τσαλαπατημένα νεύρα νεαρών, χωρίς ελπίδα και ιδανικά, χωρίς πίστη και οράματα, χωρίς πολιτικό σκοπό και ανθρώπινες αξίες.
Να δούμε τι θα αποκαλύψει, αν αποκαλύψει ο Μάκης…


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

http://tomavroprovato.blogspot.com/2008/12/blog-post_7384.html

Ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος εχθές στη "ΖΟΥΓΚΛΑ" είπε κάτι πολύ σημαντικό και απίστευτα τρομακτικό, το οποίο απορώ πως δεν το έχουν προβάλει τα λαλίστατα ΜΜΕ αλλά και τα blogs (με ελάχιστες εξαιρέσεις).
Είπε πως σε επόμενη εκπομπή θα φιλοξενήσει τη μητέρα του αδικοχαμένου Αλέξη, η οποία ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΠΡΙΝ πεθάνει το παιδί της (από τον μαλάκα στα Εξάρχεια) τον είχε πάρει τηλέφωνο και του είχε καταγγείλει πως κάποιοι ύποπτοι παρακολουθούσαν το παιδί της και το σπίτι τους.

Ο Μάκης Τ είπε ότι τότε δεν πολυέδωσε σημασία, αλλά τώρα μετά τη δολοφονία του μικρού Αλέξη η καταγγελία αυτή παίρνει άλλη τροπή. (Εννοείται Μάκη μου...)

Για να δούμε τι θα αποκαλύφθει σε αυτή την πολύ περίεργη δήλωση του Μάκη Τ.

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Δεκ 26, 2008 1:16 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Θαρεια, που μπορω να διαβασω με περισσοτερες λεπτομερειες αυτα που λες για τον Αλεξη?
Επιστροφή στην κορυφή
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Δεκ 26, 2008 10:01 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Περισσότερες πληροφορίες δεν υπάρχουν.
Τα ΜΜΕ αποκρύβουν το πραγματικό κοινωνικό και πολιτικό πορτρέτο του δύστυχου νεαρού και της οικογένειάς του.
Η πολιτική ουσία του θέματος συμπυκνώνεται στα παρακάτω που γράφτηκαν εδώ μέσα:

"Ένα πλουσιόπαιδο κακομαθημένο, χωρίς πίστη σε καμιά ιδέα, χωρίς κανένα όραμα και πολιτική αγωνιστική πρακτική.

Τα όραματά του ήταν το γήπεδο, οι πισίνες, οι ταραξίες χωρίς σκοπό, η αυθάδεια και ο τσαμπουκάς των αφεντάδων…"


Οι πληροφορίες οι δικές μας ειναι ακριβέστατες και κατά πολύ λιγότερες απ' αυτές που γνωρίζουμε.
Δεν θέλουμε να επεκταθούμε, προς το παρόν, γιατί ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ να υπεισέλθουμε στα ιδιωτικά της οικογένειας.
Πρέπει να σεβαστούμε το πένθος της...

_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Ρεπόρτερ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Δεκ 26, 2008 10:19 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Υπάρχουν ακόμα αφελείς που να πιστεύουν ότι ζούμε σε συνθήκες λαϊκού κινήματος ή σε συνθήκες άγριας τρομοκρατίας των μυστικών υπηρεσιών, των μπράβων και των προβοκατόρων του καθεστωτικών μηχανισμών και ιδιαίτερα των υπερατλαντικών.


http://www.zougla.gr/news.php?id=18062


Πυροβόλησαν συρμό του προαστιακού στον Ταύρο
26 Δεκεμβρίου 2008, 01:23

Πυροβολισμοί αναστάτωσαν την περιοχή του Ταύρου. Στις 23:37 τη νύχτα, άγνωστοι και για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, πυροβόλησαν δύο φορές έχοντας ως στόχο συρμό του προαστιακού σιδηροδρόμου.
Το τρένο εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα – Κιάτο και στο μεσαίο βαγόνι βρίσκονταν οι μοναδικοί 5 επιβάτες του τρένου.
Μεταξύ των περιοχών Ρούφ και Ρέντη, μία γυναίκα από τους επιβάτες που κάθονταν κοντά στο παράθυρο, συνειδητοποίησε ότι ο εκκωφαντικός θόρυβος και η θραύση των τζαμιών προέρχονταν από πυροβολισμούς. Επικράτησε πανικός και αμέσως ειδοποιήθηκε ο οδηγός της αμαξοστοιχίας.
Από τους δύο πυροβολισμούς δεν τραυματίστηκε κανένας, ενώ αυτή την στιγμή η επιβάτης που αντιλήφθηκε το συμβάν, δίνει κατάθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Ταύρου.
Ο συρμός μεταφέρθηκε αμέσως σε αμαξοστάσιο στον Ρέντη ενώ την έρευνα για το περιστατικό έχει αναλάβει η Ασφάλεια Αττικής.

Επιστροφή στην κορυφή
ΤΡΩΚΤΙΚΟ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Δεκ 26, 2008 10:25 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
http://troktiko.blogspot.com/2008/12/blog-post_187.html



Υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο με τους πυροβολισμούς.


Τι σχέδιο είναι αυτό που βγαίνουν κάποιοι με τα κουμπούρια και τα καλάσνικοφ και πυροβολούν εκεί που είναι δεδομένο ότι δεν μπορεί κανείς να τους αρπάξει; Έξω από τον προαστιακό που να φανταστεί κανείς ότι θα βγούνε τα όπλα για να είναι έτοιμος να δράσει. Εδώ όμως υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο αποσταθεροποίησης. Δεν μπορούμε πια να το βλέπουμε ούτε ως μεμονωμένο γεγονός ούτε ως χαβαλέ. Να μαζεύτηκαν όλοι οι παλαβοί σε μια εβδομάδα και να...

ρίχνουν σε πλατείες,κλούβες και συρμούς; Λίγο δύσκολο. Άρα κάτι άλλο συμβαίνει. Και η Ελληνική αστυνομία δεν δείχνει ότι μπορεί να ανταποκριθεί. Φυσιολογικά το θέμα με τους πυροβολισμούς στον συρμό είναι τεράστιο και μόνο αν πέσει σύρμα στα ΜΜΕ θα υποβαθμιστεί.
Επιστροφή στην κορυφή
ΜΟΥΡΑΛΩΦ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Δεκ 28, 2008 12:19 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ένα ενδιαφέρον άρθρο της Λιάνας Κανέλλη, με πολλές σωστές επισημάνσεις.
Οι υπογραμμίσεις του κειμένου είναι δικές μας.





http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=4880311&publDate=28/12/2008


Το τιμολόγιο των ηττημένων



Το επικείμενο ημερολογιακώς έτος 2009 δείχνει ήδη τα δόντια του. Φτώχεια και προβοκάτορες έχουν ήδη προ πολλού στοχοποιήσει κάθε οργανωμένη αντίσταση στα σχέδια των εχθρών της εργατικής τάξης.

Τη δεύτερη μόλις μέρα των δραματικών γεγονότων αυτού του μήνα, στις 8 του Δεκέμβρη, αγγλικές εφημερίδες έκαναν λόγο για «πιθανότητα εμφάνισης νέων τρομοκρατικών οργανώσεων (!) στην Ελλάδα, συνέχεια ίσως της Επαναστατικής Πάλης (!)...» Δυο εβδομάδες μετά, το... όνειρο των Αγγλων έγινε πραγματικότητα.

Να το καλάσνικοφ, να και κάτι σαν οργάνωση με τίτλο «Λαϊκή Πάλη» να ξεφυτρώνουν μαζί με αγριόχορτα από το πολυβολείο του εμφυλίου διατηρημένο μνημείο στην Πανεπιστημιούπολη. Η Πυθία, στον αιώνα μας δεν έχει ελληνικό διαβατήριο κι ίσως σνιφάρει κόκα στη Λόντρα ή στη Βιρτζίνια όταν μιλάει για εξεγέρσεις και τρομοκρατικές οργανώσεις σε ελεγχόμενες δημοκρατίες δυτικού τύπου.

Σύντροφοι, ακόμα και σαν έτοιμοι από καιρό, ακόμα και σε συνεχή εγρήγορση για περιφρούρηση της δράσης μας, ας έχουμε κατά νου κι άλλα μεγάλα σχέδια και γεγονότα, ίδια κι απαράλλαχτα, όσο και εκσυγχρονισμένα. Γκλάντιο, κόκκινες προβιές, βόμβες σε σταθμούς σαν την Μπολόνια από αδίστακτους φασίστες «φωτίζουν» ήδη τον 21ο αιώνα μια δεκαετία σχεδόν. Αλλα ονόματα, άλλες πρακτικές, ίδια συμφέροντα, ίδιοι οι προβοκάτορες.

Προπάντων όμως ίδιος ο στόχος: Το λαϊκό κίνημα πρέπει να χτυπηθεί καίρια και παραλυτικά. Γιατί αντέχει ακόμα και εκφράζεται σταθερά κι αμετακίνητα από κόμματα όπως το ΚΚΕ και μέτωπα όπως το ΠΑΜΕ. Η προσπάθεια να ηττηθεί ιδεολογικοπολιτικά όπως διατυμπανίζει ο ΣΥΡΙΖΑ/ΣΥΝ αποτυγχάνει κάθε μέρα. Γιατί δεν κόπηκε, δεν εξοφλήθηκε, δεν έγινε καν αποδεκτό στο λεξιλόγιό τους αυτό το φριχτό, αποδομητικό της εργατικής ταξικής συνείδησης τιμολόγιο: «Η γενιά των 700 ευρώ». Υστερα «η γενιά των 400 ευρώ»...

Ολοι οι ευρωλάγνοι, τα παρακολουθήματα της ευρωπαϊκής αστικής τάξης προσχώρησαν στη φιλοσοφία του ευρωσυντάγματος. Που κατάργησε την πολιτική έννοια λαός από ιστορικό υποκείμενο κι άρχισε να φτιάχνει φυλλάδια, παραρτήματα προπαγάνδας ενός κοινωνικού εμφυλίου, υποστηρίζοντας την «κοινωνία των πολιτών», τις γενιές κομμένες σε «ομάδες πολιτών», με βάση το τιμολόγιο των εργοδοτών απέναντι σε απασχολήσιμους.

Ετσι σχεδίασαν να φτάσουν και στην «αταξική» νεολαία που εξεγείρεται με ηλικιακό κίνητρο. Ετσι στήνουν και «βουλή πολιτών» απότοκο των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.

Ηδη στρώνεται χαλί στην ενίσχυση κάθε λογής λουμπενοποιημένης μάζας και χειραγώγηση εξαθλιωμένων μεταναστών απ' τη μια. Από την άλλη, η κατατρομοκράτηση των εργαζομένων με καλάσνικοφ, μολότοφ και βιτριόλια έχει μια βόμβα κρότου - λάμψης, τη σύγχυση. Ετσι ώστε ο ήρωας να μην είναι αυτός που δίνει τη ζωή του, τη θυσιάζει για τους άλλους αλλά επιλεγμένα θύματα που φορτίζουν συναισθηματικά όλη την κοινωνία, τόσο ώστε να εξατομικεύει τον τρόμο της, να αποσύρεται στο καταφύγιο του ιδιωτικού χώρου και εν τέλει ως οργανωμένη δύναμη τάξης να ηττάται.

Το κομμένο απ' το Μάαστριχτ κιόλας και σφραγισμένο με την 11/9 τιμολόγιο των ηττημένων, πρέπει το 2009 ν' ακυρωθεί. Επιστρέφεται στους εκδότες. Καλή αγωνιστική χρονιά!


Της
Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ

Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες