Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Κυβέρνηση: Η Δεξιά χειροκροτεί και η Αριστερά ...στασιάζει!

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
ΘΥΜΙΟΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Φεβ 26, 2015 8:37 pm    Θέμα δημοσίευσης: Κυβέρνηση: Η Δεξιά χειροκροτεί και η Αριστερά ...στασιάζει! Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ: Η Δεξιά χειροκροτεί και η Αριστερά …στασιάζει!




Με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα ζήσουμε πολλές ιστορικές εκπλήξεις…

Ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μία έκπληξη της ιστορίας: Το προϊόν της ιστορικής τιμωρίας από την συνεργασία των τάξεων («συναινέσεις») και από την ενσωμάτωση της παραδοσιακής αριστεράς στο καθεστώς της κοινοβουλευτικής αλλοτρίωσης (καπιταλισμός)…

Με την αναρρίχηση του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβερνητική εξουσία οι εκπλήξεις διαδέχονται η μία την άλλη σε ρυθμούς καταιγιστικούς.


Οι πρώτες μεγάλες εκπλήξεις: Σε λιγότερο από ένα μήνα τα πήρε ΟΛΑ ΠΙΣΩ!!!


Δεν «ξέχασε» μόνο όλα εκείνα τα ηχηρά (προγραμματικά, προεκλογικά και προγραμματικών, κυβερνητικών δηλώσεων) περί σβησίματος του Χρέους, κατάργησης Μνημονίων και Τρόικας (με άμεση νομοθετική πράξη), αλλά και τα άμεσα «τακτικά» ζητήματα: Τις ασπιρίνες στους ακρωτηριασμένους…

Τα ξέχασε και ταυτόχρονα πολλαπλασίασε τους θεατρινισμούς, τα σώου και το λεξιλόγιο του εμπαιγμού μας: Άλλαξε τις ετικέτες στο ίδιο κατοχικό βαρέλι κρασιού…

ΟΛΑ αυτά τα έχουμε καταγράψει και αναπτύξει λεπτομερώς σε προηγούμενα άρθρα, εδώ:

http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=9632
και εδώ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=9627


ΤΩΡΑ βρισκόμαστε μπροστά σε μια άλλη «ιστορική έκπληξη»: Οι «Συμφωνίες» (η ΠΡΑΞΗ) της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ (που αυτό-ονομάζεται «αριστερή»), να προκαλούν θύελλα αντιδράσεων στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, και να επικροτούνται από τα δωσίλογα ανδρείκελα της πρώην κυβέρνησης!!!

Πράγματι εδώ βρισκόμαστε μπροστά σε ένα καπρίτσιο τη Ιστορίας: Να ψηφίζει τον «αριστερό» ΣΥΡΙΖΑ η Δεξιά και να στασιάζει εναντίον του οι Αριστερά…

Κυρ. Μητσοτάκης:
«Η παράταση, την οποία η κυβέρνηση ζήτησε, θα ψηφιστεί και από τη Νέα Δημοκρατία…».
http://greki-gr.blogspot.gr/2015/02/blog-post_2658.html


Από την άλλη όχθη: Θύελλα αντιδράσεων από στελέχη και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ


• Το ένα τρίτο περίπου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ (από τα παρόντα μέλη) ψήφισε κατά και λευκό, ανάμεσά τους και 6 υπουργοί.

• Σκληρή επιστολή των Σπύρου Λαπατσιώρα, Γιάννη Μηλιού και Δημήτρη Π. Σωτηρόπουλου
Εδώ: http://www.topontiki.gr//files/milios-face.pdf

• Ανοικτή διαφοροποίηση του Μανώλη Γλέζου (έχουν γραφτεί πολλά)

• Τέλος να μην ξεχάσουμε ότι πολλά μέλη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και ένας ολόκληρος κόσμος της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, έχουν ΠΑΓΩΣΕΙ και έχουν αγανακτήσει με τις πράξεις της κυβέρνησης και τη βάναυση προσβολή της νοημοσύνης τους…

Οι δύο αυτές διαμετρικά αντίθετες εικόνες (ιστορικός καγχασμός) καταγράφουν, πιο πειστικά, από οποιαδήποτε πολιτική ανάλυση το χαρακτήρα και τη φιλοσοφία της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ: Χαρακτήρα αστικού κόμματος και φιλοσοφία παγκοσμιοποίησης (Νέας Τάξης).

Και η αριστερή Αντιπολίτευση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ είναι καταδικασμένη να παρέχει πιστοποιητικά «νομιμότητας» και «αριστερού» άλλοθι:
Εγκλωβισμένη, εκβιαζόμενη και χειροπόδαρα δεμένη, αλλά και εκφυλισμένη από τους αστικούς κανόνες του κοινοβουλευτικού κρετινισμού.


Από τη στιγμή που δεν δίνει τη μάχη σε επίπεδο ΚΙΝΗΜΑΤΙΚΟ, αλλά κοινοβουλευτικό, ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ είναι καταδικασμένη να σέρνεται πίσω από τις ΠΡΑΞΕΙΣ, τα διλήμματα και τους εκβιασμούς της ηγεσίας, ΕΝΤΟΣ του πλαισίου της κοινοβουλευτικής ΑΠΑΤΗΣ.

Στην καλύτερη περίπτωση να …κατασκευαστεί (αυτή η Αντιπολίτευση) ως μια άλλη «αριστερή» εφεδρεία του συστήματος, αναπαλαιώνοντας τους μύθους και τα νοσήματα του καθεστώτος…

Πάνω σ’ αυτά θα επανέλθουμε…

Επιστροφή στην κορυφή
ΕΞΟΡΙΣΤΟΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Φεβ 27, 2015 8:44 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Επέκταση δανειακής συνθήκης χρέους και μνημονίου με 265 ψήφους υπέρ;
Παναγιώτης Μαυροειδής



Περίεργα πράγματα αυτές τις μέρες…

Ρώτησαν τον Νίκο Φίλη, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και Διευθυντή της ΑΥΓΗΣ, σε τηλεοπτική εκπομπή:

"Τι έγινε τελικά στην κοινοβουλευτική ομάδα; Υπήρξαν πολλές διαφωνίες στη συμφωνία της κυβέρνησης με το Eurogroup;"

Και η απάντηση:


«Κάτι λίγοι ήταν. Δεν μετρήσαμε…»

Μετά όμως έρχονται και άλλες ερωτήσεις σε άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ:

«Θα έρθει στη Βουλή η συμφωνία;»


«Δεν ξέρουμε, θα σας πούμε αργότερα», απαντάει η κυβέρνηση. «Πάντως, υποχρεωμένοι δεν είμαστε…»

Ίσως, λένε, να μην την φέρουν. Όχι επειδή φοβούνται τις διαρροές βουλευτών, καθότι όποιοι καταψήφισαν (άγνωστοι πόσοι και ποιοι), υποτίθεται ότι στη Βουλή θα πειθαρχήσουν (ο δρόμος της ήττας και της υποταγής, πάντα ήταν στρωμένος από πληθώρα εικονικών νικών ευλογημένων από την κομματική πειθαρχία. Ο λογαριασμός ερχόταν λίγο αργότερα και τον πλήρωναν άλλοι…).

Αλλά, διότι –λένε- «αν ψηφιστεί στη Βουλή, αυτό θα αποτελεί δέσμευση απέναντι στους δανειστές».

Μάλιστα! Μα δεν την ενέκρινε δια βοής και «ανατάσεως της χειρός» η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ως επιτυχία και ωφέλιμο βήμα;

Κάπως έτσι πάνε τα πράγματα.

Μέχρι τώρα είχαμε τις τρεις μεγάλες, για πολλούς απότομες και ανεξήγητες, κωλοτούμπες του ΣΥΡΙΖΑ, που η γρήγορη εξέλιξή τους, στην αρχή έκανε τις γεμάτες πλατείες βουβές και αμήχανες και στη συνέχεια τις άδειασε. Τουλάχιστον από κόσμο που είχε πιστέψει στο ΣΥΡΙΖΑ…

Η κατάργηση των μνημονίων, καταργήθηκε από την αποδοχή του 70% και πρακτικά του υπάρχοντος προγράμματος με ολίγον από ήδη ξεχασμένα ισοδύναμα μέτρα για το 30%.

Το αίτημα για διαγραφή του χρέους, διαγράφηκε πανηγυρικά.

Και, τέλος, το λεγόμενο «πρόγραμμα Θεσσαλονίκης», με τα ελαχιστότατα εκείνα μέτρα, από πρόγραμμα άμεσης παρέμβασης και αφετηρίας, έγινε ταβάνι και οροφή με τετράχρονο πλάνο αμφισβητούμενης υλοποίησης.

Αυτές οι μεγάλες μετατοπίσεις,
που ακυρώνουν σημαντικά το φορτίο που εκπροσώπησε ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα στα εργατικά και λαϊκά στρώματα, δεν πραγματοποιήθηκαν έτσι ξαφνικά και στον αέρα, αλλά σε ένα συγκεκριμένο έδαφος: Σε αυτό της συντριβής της αφετηριακής πολιτικής υπόθεσης του ΣΥΡΙΖΑ ότι η λαϊκή σωτηρία μπορεί και οφείλει να πραγματοποιηθεί μέσα και με την άδεια και συμφωνία της ευρωζώνης.

Τελικά, η τίγρη δεν αποδείχτηκε χορτοφάγος…

Παράλληλα, δοκιμάστηκε και ηττήθηκε και η μέθοδος, ο δρόμος του ΣΥΡΙΖΑ όπως αυτός συμπυκνώθηκε στο ακατανόητο «ούτε ρήξη, ούτε υποταγή».

Ο τρίτος δρόμος δεν υπήρξε. Ο κύκλος δεν τετραγωνίστηκε…

Το δια ταύτα από όλα τούτα, η συνολική κατάληξη, σχηματίζεται γοργά μπροστά στα μάτια μας.

Που βρισκόμαστε;

Ας δώσουμε το λόγο στον πλέον «αρμόδιο» για τα οικονομικά, δηλαδή στον Υπουργό Γ. Βαρουφάκη:

«Είναι σίγουρο ότι μέσα στον Μάρτιο θα έχουμε αδυναμία πληρωμής της δόσης για το ΔΝΤ και μέσα στον Ιούλιο της δόσης για την ΕΚΤ».

Την ίδια μέρα, τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, ξεκινούσαν από εκεί που σταματούσε ο έλληνας υπουργός:

«Το καλοκαίρι, μόλις το χρηματοδοτικό κενό θα έχει γιγαντωθεί, θα είναι απαραίτητο ένα τρίτο πρόγραμμα/μνημόνιο. Φυσικά με τους αντίστοιχους όρους…»

Άρα;

Ο γνωστός κύκλος χρέος-δάνειο-μνημόνια, στον οποίο τελικά υποτάσσεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, συνεχίζεται.


Σχεδιαστής, επόπτης και φύλακας-άγγελός αυτού του εφιαλτικού κύκλου, είναι η ευρωζώνη και η ΕΕ.

Συνεταίροι είναι οι αστικές τάξεις σε κάθε χώρα και οι κυβερνήσεις τους. Το δόγμα για αυτούς απλό:


«Κάλιο πρώτοι στο χωριό, (με υποταγμένη την εργατική τάξη και διαλυμένη την οικονομία και κοινωνία), παρά δεύτερη στην πόλη (δηλαδή μένοντας εκτός εξουσίας έχοντας χάσει τη στήριξη των ευρωπροστατών)».


Το ερώτημα είναι πώς θα σπάσει αυτός ο κύκλος. Αυτός είναι ο στόχος της αντικαπιταλιστικής κομμουνιστικής αριστεράς και συγχρονίζεται με το ευρύτερο εργατικό και λαϊκό συμφέρον.

Μόνο μια στάση πληρωμών χρέους για το 2015 αυτό θα σήμαινε όφελος 22,37 δις, δηλαδή θα χωρούσαν δύο προγράμματα Θεσσαλονίκης.

Προς το παρόν, η χρεομηχανή ξανα-λαδώνεται με νέα υλικά, αλλά και με τον κίνδυνο να αλέθει τον κιμά, δηλαδή την κοινωνική πλειοψηφία, ακόμη πιο αποτελεσματικά και πανηγυρικά, καθώς βρισκόμαστε μπροστά στο ενδεχόμενο, αν η νέα συμφωνία- μνημόνιο δεν περάσει και αυτή με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) στα μουλωχτά, να κάνει ρεκόρ υποστήριξης στη Βουλή από ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΠΟΤΑΜΙ, σπάζοντας και αυτό ακόμη το πρωτοφανές σκορ της εκλογής του Π. Παυλόπουλου στην Προεδρία της Δημοκρατίας.

Αν αυτό συμβεί, τέτοια συναίνεση θα έχουμε να δούμε από την εποχή της οικουμενικής Ζολώτα το 1990…

Σε αυτή την περίπτωση,
-και αφού φυσικά η έγκριση ή απόρριψη της συμφωνίας συνέχισης των μνημονίων με δημοψήφισμα θεωρείται μέγα ατόπημα και ..εκτροπή από τις δυνάμεις της ευρωυποταγής!- θα φτάσουν κάποιοι να θεωρήσουν την ΠΝΠ ως ευλογία θεού!


ΠΗΓΗ:
http://www.pandiera.gr/

Επιστροφή στην κορυφή
ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Μάρ 01, 2015 8:44 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Η εξαπάτηση είναι βαρύτερο ατόπημα από την μεγαλύτερη υποχώρηση (εξαιρετικό)
Παναγιώτης Μαυροειδής



Είναι σημαντικό να λέει κανείς τα πράγματα με το όνομά τους. Είναι κρίσιμο για την αριστερά να επιμένει στην ανάδειξη της ουσίας, του περιεχομένου και όχι του περιτυλίγματος.

Μα ακόμη πιο σημαντικό είναι να μη νομιμοποιηθεί και να μην αναπαραχθεί μέσα και από την αριστερά, η γνώριμη τακτική των αστικών κομμάτων του συνειδητού ψεύδους, της ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗΣ της πραγματικότητας και τελικά της ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ του κόσμου.


Η κυβέρνηση προχώρησε σε μια συμφωνία εξαιρετικής σημασίας με το Eurogroup.
Για όποιον θέλει να βλέπει τα πράγματα όπως είναι πραγματικά, πρόκειται για συμφωνία παράδοσης στον αντίπαλο και συνέχισης του γνωστού άθλιου κύκλου χρέος- νέο δάνειο- νέοι όροι/μνημόνια και φυσικά με αποδοχή της εποπτείας, ζητώντας άδεια ακόμη και για …μια δόση παραπάνω στην εφορία.

Πρόκειται για μια εκτίμηση που δε γίνεται φυσικά αποδεκτή από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Οι περί τον πρωθυπουργό μιλούν για «δημιουργική ασάφεια», που «μας δίνει χρόνο» και για ανατροπή ενός σχεδίου συνωμοσίας που υπήρχε για ανατροπή της κυβέρνησης μέσα από την ύπουλη ρυμούλκησή της σε τροχιά ρήξης.

Οι αριστερές διαφοροποιήσεις, μιλούν για «συμφωνία σε ολισθηρό δρόμο», εκτιμώντας όμως ότι αυτή «δεν ακυρώνει το ριζοσπαστικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ», επομένως δε μπορεί να γίνει χαλασμός για αυτήν, αλλά να επικεντρωθεί η προσοχή στο κυβερνητικό έργο.

Το τελευταίο βέβαια σε ότι αφορά ειδικά το σκέλος της λαϊκής ανακούφισης, μετατρέπεται σε απομακρυσμένο …πεντάχρονο σοσιαλιστικής οικοδόμησης.

Πέρα από τις γνώμες, τα αντικειμενικά δεδομένα είναι απλωμένα μπροστά μας.

Από τη μια, έχουμε τη συνομολόγηση μιας συμφωνίας παράτασης της δανειακής σύμβασης και των μνημονιακών υποχρεώσεων.

Μια και μόνη υπενθύμιση εδώ: υπάρχει ρητή και γραπτή δήλωση αποχής όλων των δανειακών υποχρεώσεων χρέους και δέσμευσης πλήρους και έγκαιρης πληρωμής. Η διαγραφή χρέους, διαγράφηκε…

Από την άλλη, ακολούθησε το γνωστό e-mail Βαρουφάκη με τη λίστα «μεταρρυθμίσεων», όπου, για να σταθούμε μόνο σε ένα παράδειγμα, δηλώνεται ρητά ότι οι δεν σταματούν οι τρέχουσες ιδιωτικοποιήσεις, ούτε ακυρώνονται οι ήδη διενεργηθείσες και ότι, «στην περίπτωση που ο διαγωνισμός έχει προκηρυχθεί, η κυβέρνηση θα σεβαστεί τη διαδικασία σύμφωνα με τον νόμο».

Δύσκολα μπορεί να υπάρξει άνθρωπος που να ισχυριστεί ότι αυτή η κατεύθυνση είναι μέσα στο γράμμα και το πνεύμα των προεκλογικών εξαγγελιών του ΣΥΡΙΖΑ και της λαϊκής εντολής που έχει.

Το λογικό και δημοκρατικό θα ήταν μια τέτοια αρνητική και μεγάλη στροφή να μπει στην κρίση του λαού με τη μορφή του δημοψηφίσματος. Μένει έξω από τη συζήτηση…

Μήπως να πάει απλά στη Βουλή για συζήτηση και ψηφοφορία;

Και εδώ αρχίζουν οι τραγωδίες.

Τα ορφανά της τρόικας δεν κρατιούνται: «Φέρτε γρήγορα συμφωνία και ‘’μεταρρυθμίσεις’’ να τα ψηφίσουμε», κραυγάζουν εν χορώ.

Οπωσδήποτε η εικόνα αυτή αποτελεί γελιοποίηση για την κυβέρνηση.

Αλλά υπάρχει και άλλο πρόβλημα: τι θα έκαναν σε αυτή την περίπτωση οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που διαφωνούν (πόσοι και πόσο διαφωνούν δεν γνωρίζουμε, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα); Δύσκολο να ακυρωθούν πειθαρχώντας, αδιανόητο- για αυτούς- να καταψηφίσουν σπάζοντας την κομματική πειθαρχία.

Ο συνδυασμός από αυτές τις καραμπόλες, οδηγεί σε τούτο το παράδοξο: Όσοι είναι με όλο τους το είναι με αυτή τη «ρεαλιστική» και απολύτως «ευρωπαϊκή» στροφή υποταγής του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Δ. Παπαδημούλης, κραυγάζουν «φέρτε τη συμφωνία στη Βουλή, είναι θέμα δημοκρατίας»!

Όσοι, δηλώνουν ενάντια στη συμφωνία, λένε το αντίθετο. «Η συμφωνία με τους πιστωτές δεν είναι απαραίτητο, αλλά ούτε υποχρεωτικό να εγκριθεί από τη Βουλή», δηλώνει σε συνέντευξή του ο Π. Λαφαζάνης.

Αυτό που εντυπωσιάζει περισσότερο είναι η επιχειρηματολογία των δεύτερων, που περίπου, όχι φυσικά ανοιχτά και δημόσια, λέει τα εξής:

Πρώτο, θα πρόκειται για επικύρωση με συντριπτική πλειοψηφία της συνέχισης των μνημονίων και αυτό είναι τραγικό.

Δεύτερο, θα αποτελεί παράλληλα, ισχυρή νομική δέσμευση προς τους εταίρους/δανειστές που θα αποτελεί τροχοπέδη για την περαιτέρω «διαπραγμάτευση».

Το αν αυτή η επιχειρηματολογία είναι ουσιαστική ή προσχηματική για να ξεφύγουν κάποιοι βουλευτές από τη δύσκολη θέση, είναι ένα ερώτημα.

Προέχει ωστόσο, σε κάθε περίπτωση, να δούμε την ουσία του θέματος.

Σοβαρά μιλάμε τώρα; Τα παραπάνω προβλήματα, που είναι ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΤΣΙ, τα δημιουργεί η ΙΣΧΥΣ, η ΥΠΑΡΞΗ, η ΣΥΝΟΜΟΛΟΓΗΣΗ αυτής της συμφωνίας και όχι η συζήτησή της στη Βουλή.


Το να λέγεται ότι «είναι θετικό ότι η συμφωνία δε θα ψηφιστεί στη Βουλή διότι είναι νεο-αποικιακή»,
τη στιγμή που υπάρχει ανοχή στη ντε-φάκτο ισχύ και δέσμευση της ελληνικής κοινωνίας από τη συμφωνία, αποτελεί αντιστροφή του ζητήματος.

Το μόνο θετικό θα ήταν η ακύρωση, η καταψήφιση του πλαισίου παράδοσης.

Το αμείλικτο ερώτημα επομένως είναι άλλο: Ποιος και με ποια αριστερή λογική, ανέχεται την ισχύ αυτής της συμφωνίας, ενώ αγωνιά να περισώσει το φαίνεσθαι και τα συνεπαγόμενα;

Εδώ πια, η κυβερνητική διαχείριση έχει γίνει ανίκητος και αδιαπραγμάτευτος αυτοσκοπός… Και θα πληρωθεί βαρύ τίμημα.


ΠΗΓΗ:
http://www.pandiera.gr/

Επιστροφή στην κορυφή
ΔΤ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Μάρ 01, 2015 11:42 am    Θέμα δημοσίευσης: Ευρωζώνη Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ο δοσιλογισμός ή η ενδοτικότητα προηγείται της οικονομικής κατάρρευσης ως σχέση αιτίου αιτιατού. Δεν είναι δηλαδή η κακή οικονομική κατάσταση που επισύρει την αδυναμία και την ήττα αλλά ο ενδοτισμός και η απεμπόληση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας που προκαλούν την οικονομική δυσπραγία. Η μη ύπαρξη εθνικής οικονομικής και νομισματικής πολιτικής είναι το βασικότερο πρόβλημα. Τον μεγαλύτερο και καθοριστικότερο εκβιασμό προς την Ελλάδα τον άσκησε η ΕΚΤ με την απειλή της ρευστότητας. Εκεί παίζεται το παιχνίδι. Δεν υπάρχει καμία απάντηση-άμυνα σε αυτή την απειλή όταν εκ προοιμίου δεν έχει τεθεί η έξοδος από την ευρωζώνη ως απάντηση στους εκβιασμούς των "θεσμών". Δεν είναι ο κ.Σόιμπλε, η κα Μέρκελ, το ΔΝΤ, ή οι αγορές οι ισχυροί της υπόθεσης. Από τη στιγμή που έχουν στο χέρι την ΤτΕ και τις εγχώριες εμπορικές τράπεζες, δεν μπορεί καμία κυβέρνηση, ακόμα και με τις καλύτερες προθέσεις να αντιμετωπίσει τις επιθέσεις των "θεσμών". Οποιαδήποτε απαίτηση των μαφιόζικων "θεσμών" συνοδεύεται από τον εκβιασμό του αδειάσματος των ΑΤΜ, οπότε γίνεται άρον-άρον αποδεκτή. Δεν έχουν άλλο όπλο. Αυτό πρέπει να το κατανοήσει βαθιά ο ελληνικός λαός αλλά και οι υπόλοιποι ευρωπαϊκοί λαοί και να αρχίσει να διεκδικεί ουσιαστικά άλλα πράματα από το αντιφατικό "διαπραγμάτευση και άρση της λιτότητας εντός της ευρωζώνης". Είναι για γέλια το αίτημα και δείχνει στους "θεσμούς" πως ο λαϊκός ύπνος είναι πολύ βαθύς. Αυτό τους αποθρασύνει
Επιστροφή στην κορυφή
ΕΞΟΡΙΣΤΟΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Μάρ 04, 2015 8:36 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Κλασσικοπερίπτωση:
http://www.klassikoperiptosi.blogspot.gr/2015/03/blog-post_77.html


ΑΝ «ΠΑΙΝΕΥΕΙ» ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ ΤΟ ΠΑΣΠΑΡΤΟΥ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΕΞ ΑΠΟΡΡΗΤΩΝ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΤΟΤΕ ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ...



Ο λόγος για τον περιβόητο κ. Γιάννη Λούλη που εκτός από σύμβουλος της Αμερικανικής Πρεσβείας την περίοδο της προεδρίας Κλίντον ήταν και ο εξ απορρήτων σύμβουλος του Κώστα Καραμανλή και όχι μόνο αφού όπως έχει δηλώσει ο ίδιος:

«...Στην Κύπρο έχω συνεργαστεί και με τα δύο μεγάλα κόμματα. Αρχικά, συνεργάστηκα με τον ιδρυτή του κεντροδεξιού ΔΗ.ΣΥ. και Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη, καθώς και με τον πρόεδρο του ΔΗ.ΣΥ. Νίκο Αναστασιάδη. Στις τελευταίες προεδρικές εκλογές συνεργάστηκα με τον Γραμματέα του αριστερού (κομμουνιστικού) ΑΚΕΛ Δημήτρη Χριστόφια. Πρόσφατα ξεκίνησα μια νέα συνεργασία με τον Νίκο Αναστασιάδη ...»
(europeanbusiness.gr)

Λίγο καιρό πριν τις τελευταίες εκλογές, ο Λούλης δημοσίευε κείμενα που ήταν εμφανώς στον αντίποδα της πολιτικής Σαμαρά ενώ ταυτόχρονα προσέγγιζε την «λύση Τσίπρα», με τρόπο που θα έλεγε κανείς ταίριαζε γάντι σε ενεργό σύμβουλο της αμερικάνικης πρεσβείας.



Ισως σε κάποιους να φαίνεται κομμάτι υπερβολική ή «συνωμοσιολογική» αυτή η εκτίμηση, αλλά πως αλλιώς θα μπορούσα να εκτιμήσω τις θέσεις αυτού του all times classic «συμβούλου», όταν λίγες ημέρες πριν τις εκλογές (19/1/2015) στην εφημερίδα "Φιλελεύθερος" προειδοποιούσε τον διαφαινόμενο νικητή Τσίπρα λέγοντας:

"...την πιο μεγάλη μάχη, εφόσον κερδίσει, ο Τσίπρας θα κληθεί να τη δώσει με την αριστερή του πτέρυγα και σε αυτήν τη μάχη θα χρειαστεί «εξωτερικούς» συμμάχους, πολιτικούς συνεταίρους. Χωρίς αυτούς, όπως λέει, θα καταρρεύσει γρήγορα" (philenews.com)

Ας κρατήσουμε λοιπόν την άποψη του "υπερκομματικού- υπερατλαντικού" αυτού επικοινωνιολόγου και "στρατηγικού συμβούλου", ότι δηλαδή αν θέλει ο Αλέξης Τσίπρας να μείνει στην πρωθυπουργία, πρέπει να "δώσει μάχη με την αριστερή του πτέρυγα" στην οποία μάλιστα για να νικήσει "θα χρειαστεί «εξωτερικούς» συμμάχους, πολιτικούς συνεταίρους".

Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω,
ούτε αν ο Λούλης έχει πάρει τη θέση του "μυστικοσυμβούλου" του Τσίπρα , όπως λένε χαιρέκακα οι νεοδημοκράτες, που είδαν τι σημαίνει να είσαι "αναλώσιμη πολιτική δύναμη", δηλαδή τι συμβαίνει όταν τελειώνει το "χαρτί υγείας", ούτε ασφαλώς μπορώ να ξέρω αν οι "προειδοποιήσεις" του έχουν βρεί "ευήκοα ώτα" στον ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτό που ξέρω είναι ότι πριν λίγες ώρες δημοσίευσε ένα κείμενο στο οποίο αφού "επαινεί" την "πολιτική σύνεση" του Αλέξη Τσίπρα, τονίζει εμφατικά πως:

"...Ο νέος πρωθυπουργός έχει όλες τις προϋποθέσεις για να δημιουργήσει συνθήκες πολιτικής κυριαρχίας βάθους χρόνου. Αυτό έχει συμβεί όχι διότι δηλώνει «Αριστερός», αλλά διότι αλώνει το μεσαίο χώρο......Όμως η νέα κυβέρνηση έχει πάντα τα φορτία της. Υπουργοί της έχουν εγκλωβιστεί σε κρατικίστικες και λαϊκιστικές θέσεις. Κομματικά στελέχη χαρακτηρίζονται από ιδεοληψίες και δογματισμούς. Ο κίνδυνος είναι όλες αυτές οι τοξίνες να παρεμποδίσουν τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στο άρρωστο κράτος τις οποίες χρειάζεται η οικονομία και απαιτούν οι εταίροι μας....... Ο Αλέξης Τσίπρας έχει πάρει τον ΣΥΡΙΖΑ στους ώμους του. Η εκτόξευση του ΣΥΡΙΖΑ οφείλεται σε συντριπτικό βαθμό στον ίδιο και σε εκείνα που εκπέμπει. Στην πορεία προς τις εκλογές, ο ίδιος άλλαξε πιο γρήγορα από το κόμμα του. Γι’ αυτό έφερε πρώτα προσωρινά κοντά του το μεσαίο χώρο μονιμοποιώντας και διευρύνοντας τώρα τη σχέση αυτή. Την ίδια ώρα όμως διατηρήθηκαν αγκάθια σε κομματικούς χώρους, που οξυγονώνονται από δογματισμούς και ιδεοληψίες. Αυτοί οι χώροι άλλωστε αποτελούν πλέον την αντιπολίτευσή του. Καθώς η Σαμαρική ΝΔ απωθεί και έχει αυτοευνουχισθεί. Όσο δεν ξεκινά μια συθέμελη αλλαγή της, ο Τσίπρας μένει χωρίς κομματικό αντίπαλο. Σε κρίσιμες ώρες για τη χώρα, η πολιτική κυριαρχία Τσίπρα είναι ένα ευπρόσδεκτο δώρο. Φυσικά, οι εσωτερικές ισορροπίες στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα ζήτημα. Η μάχη σύνεσης και δογμάτων, ακόμη κι αν δεν είναι μετωπική, θα έχει χαρακτήρα ανταρτοπόλεμου. Όμως ο Τσίπρας μπορεί να τη δώσει από την ισχυρότερη θέση που είχε ποτέ.
http://www.johnloulis.gr/default.aspsiteID=1&pageID=10&entryID=871&Tablepageid=6&langID=1

Είναι προφανές, ότι όλα τα παραπάνω, ακούγονται πολύ όμορφα και "συνετά" ειδικά στα πράσινα βατράχια που όταν "ξεράθηκε" η στέρνα του ΠΑΣΟΚ έκαναν το "σάλτο" στην δεξαμενή υποδοχής του ΣΥΡΙΖΑ.

Έχω την αίσθηση, ότι όλοι αυτοί που για τον Λούλη αποτελούν τις επικίνδυνες αριστερές τοξίνες του ΣΥΡΙΖΑ, δεν νοιώθουν ικανοποίηση με τα παινέματά του, αλλά ανησυχούν.
Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες