Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
«Αυτοκριτική» του ΔΝΤ και ΣΥΡΙΖΑ

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Παλαίμαχος



Ένταξη: 31 Αύγ 2006
Δημοσιεύσεις: 976

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Ιούν 07, 2013 8:02 am    Θέμα δημοσίευσης: «Αυτοκριτική» του ΔΝΤ και ΣΥΡΙΖΑ Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
«Αυτοκριτική» του ΔΝΤ και ΣΥΡΙΖΑ



Είναι να γελά κανείς, αλλά και να οργίζεται, με τα καθεστωτικά κόμματα, τα ΜΜΕ και ιδιαίτερα με το ΣΥΡΙΖΑ που απομόνωσαν επιλεκτικά ένα κομμάτι από την Έκθεση του ΔΝΤ που κάνει «αυτοκριτική» καθαρά διαχειριστικού χαρακτήρα.

«Καταπίνουν» το σύνολο της Έκθεσης και δημοκοπούν πάνω σε ένα σημείο της: Για να το αλλοιώσουν και αυτό…


Ιδιαίτερα αξιοθρήνητος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος δεν έχασε, πάλι την ευκαιρία να ΤΑΥΤΙΣΤΕΙ με το ΔΝΤ, «κράζοντας» ότι η «αυτοκριτική» του ΔΝΤ συμπίπτει με τις δικές του θέσεις, επιβεβαιώνοντας την ορθότητά τους!!!


Ποια είναι η «αυτοκριτική» (χοντρικά) του πλανητικού δημίου, του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού (ΔΝΤ); Ότι το «κούρεμα» του ελληνικού δημόσιου χρέους θα έπρεπε να έχει γίνει νωρίτερα και ακόμα ότι ένα νέο «κούρεμα» είναι αναγκαίο.

Αφήνουμε το ουσιώδες: Την ΑΠΑΤΗ («κρίση χρέους») που εξαφανίζει τη βαθιά και δομική καπιταλιστική κρίση, μετατοπίζοντάς την σε «κρίση χρέους» και στη διαχείριση του «χρέους»: Σε συνταγές απάτης, διότι κάθε διαχείριση του «χρέους» το αυξάνει και το πολλαπλασιάζει (μετά το «κούρεμα» το χρέος πάλι κάλπαζε…).

Αυτά είναι ψιλά γράμματα για τους «αριστερούς» του ΣΥΡΙΖΑ…

Θα περιοριστούμε στη «διαχείριση» αυτής της ΑΠΑΤΗΣ: Στον καυγά για το πάπλωμα.

Διότι η «αυτοκριτική» του ΔΝΤ διατυπώνει τις διαχειριστικές διαφωνίες που υπάρχουν ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Ευρωζώνη για το ποιος θα φορτωθεί το μεγαλύτερο μέρος της ζημιάς από την καταστροφή κεφαλαίου που επιφέρει η οικονομική κρίση.

Οι αιχμές που αφήνει το ΔΝΤ για τον τρόπο διαχείρισης της κρίσης, καμιά σχέση δεν έχουν με την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων και τη διάσωση της ελληνικής κοινωνίας, αλλά αφορούν έναν άλλο επιμερισμό των ζημιών του κεφαλαίου, σε βάρος της Ευρωζώνης: Καυγάς για το πάπλωμα…

Για μεγαλύτερο «κούρεμα» των κεφαλαίων της Ευρωζώνης κάνει λόγο η «αυτοκριτική» του ΔΝΤ, προς ενίσχυση (για λιγότερη χασούρα) των δικών του κεφαλαίων.

ΣΕ αυτήν τη διαμάχη ανάμεσα στους ληστές και δήμιους ο ΣΥΡΙΖΑ, επιβεβαίωσε, για άλλη μια φορά, ότι βρίσκεται στο πλευρό των υπερατλαντικών δημίων και αγωνίζεται να έχουν λιγότερη χασούρα…

Γι αυτό δημοκοπεί πάνω στην «αυτοκριτική» του ΔΝΤ, αποκρύβοντας ΕΠΙΜΕΛΩΣ, όπως το σύνολο των καθεστωτικών δυνάμεων, το ΣΥΝΟΛΟ της Έκθεσης του ΔΝΤ.

Η Έκθεση συνολικά του ΔΝΤ, συνοπτικά:

α). Μένει (το ΔΝΤ) ΑΜΕΤΑΚΙΝΗΤΟ στο να παραμείνουν σε ισχύ όλα τα μέτρα που ήδη υπάρχουν.

Σύμφωνα με το ΔΝΤ, δεν υπάρχουν τα «δημοσιονομικά περιθώρια» για «μειώσεις» στον ειδικό φόρο κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης και στο ΦΠΑ για τον κλάδο της εστίασης, που ακόμα κι αν μειωθούν, είναι σταγόνα στον ωκεανό της φοροαφαίμαξης και δεν πρόκειται να δώσουν ανάσα στη χειμαζόμενη λαϊκή οικογένεια.

β). Επισημαίνει ότι θα χρειαστούν «πολλά χρόνια επώδυνης δημοσιονομικής προσαρμογής» και ότι δεν υπάρχουν στοιχεία για «σταθερή αύξηση των επενδύσεων», και «ισχυρή ανάκαμψη».

γ). Η Έκθεση αφήνει ορθάνοικτο το παράθυρο ΚΑΙ για «νέα χρηματοδοτική στήριξη», δηλαδή νέο δάνειο και Μνημόνιο από το 2014. Εντοπίζει, επίσης «χρηματοδοτικό κενό» στα 4 δισ. ευρώ και σωρευτικά 6,5 δισ. μέχρι το 2015: Δηλαδή νέα μέτρα!!!

δ). Ακόμα χαρακτηρίζει τη σταθερή δουλειά με δικαιώματα στο Δημόσιο ««εμπόδιο στην παραγωγικότητα».

Με απλά λόγια: Πιέζει για μεγαλύτερες απολύσεις στο Δημόσιο…

Για ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ και στο φοροεισπρακτικό μηχανισμό, με ταυτόχρονη εκχώρηση έργου σε ιδιώτες.


ε). Προτείνει τη διαμόρφωση ενιαίου συντελεστή ΦΠΑ στο 21%., γεγονός που θα απογειώσει τη φοροληστεία και θα εκτινάξει τις ανατιμήσεις σε όλα τα είδη πρώτης ανάγκης…

στ). Ζητάει πλειστηριασμούς για χρέη στις τράπεζες με την αναθεώρηση της σημερινής νομοθεσίας.


ζ). Τέλος διαπιστώνει «καθυστερήσεις» στις ιδιωτικοποιήσεις και στις «μεταρρυθμίσεις», τις σχετικές με τη λειτουργία και τη στελέχωση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού!!!

Δηλαδή εντατικοποίηση των ξεπουλημάτων και των φόρο-εισπράξεων και διώξεων…

Αυτά είναι μερικά και πολύ ενδεικτικά από την εφιαλτική Έκθεση του ΔΝΤ, που αποκρύβονται ΕΠΙΜΕΛΩΣ από τα ΜΜΕ και τα κατοχικά κόμματα.

Και χειροκροτεί ο «αριστερός» ΣΥΡΙΖΑ…


_________________
Θέλησαν να μας εξοντώσουν,
αλλά δεν τα κατάφεραν.
Εμαστε ακόμα ζωντανοί κι αυτό
είναι το κυριότερο.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Εξόριστος



Ένταξη: 22 Ιαν 2007
Δημοσιεύσεις: 457

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Ιούν 07, 2013 10:04 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Στάθης: Απογείωσε τη σύγχυση…



Η σαφήνεια αποτελεί το μεγαλύτερο «εχθρό» της σύγχυσης. Η ασάφεια και τα ταχυδακτυλουργικά «πηδήματα» είναι τα χαρακτηριστικά της θολούρας και της αβυσσαλέας σύγχυσης: πραγματικής ή σκόπιμης…

Το σημερινό άρθρο του Στάθη, «Κουφός λαός ή βουβός ταγός» είναι μνημείο σύνθετης σύγχυσης και ταχυδακτυλουργικών ακροβατισμών: ΟΛΑ τα κουβαριάζει, γι αυτό κυριαρχείται από την αφόρητη ασάφεια και εννοιολογικά τρικ (αλήθεια ο ίδιος γνωρίζει το τι λέει…).

Το κείμενο βρίσκεται εδώ, αξίζει να διαβαστεί και να φωτίσει κάποιος και εμάς τους φτωχούς το τι συγκεκριμένα θέλει να μας πει ο ποιητής…
http://greki-gr.blogspot.gr/2013/06/blog-post_7.html

Για μας είναι μια αξιοθρήνητη απολογητική της «αριστεράς», κυρίως της «αριστεράς» του ΣΥΡΙΖΑ, μια το ΚΚΕ «αφορίζεται» από το Στάθη.

Ο Στάθης, λοιπόν, ανέλαβε να υπερασπιστεί το κόμμα του γιατί στο κείμενο καταγράφεται σαν «αριστερά» κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΟΛΑ τα άλλα που, τόσο ασυνάρτητα, φλύαρα και ηχηρά, ρίχνει στην «τσόχα» είναι ζάρια ταχυδακτυλουργίας…

Δεν θα επιχειρήσουμε να ξεδιαλύνουμε το κουβάρι του Στάθη: Είναι ανώφελο και χάσιμο χρόνο (εξάλλου έχουμε γράψει σωρεία κειμένων για όσους θέλουν πραγματικά να μελετήσουν τα πράγματα).

Θα προκαλέσουμε μόνο το Στάθη σε ένα και μοναδικό ζήτημα: Να μας εξηγήσει και αναλύσει ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ποια σχέση έχει ο ΣΥΡΙΖΑ με την ΑΡΙΣΤΕΡΑ.

Μια και το όλο κείμενο ουσιαστικά είναι απολογητική της «αριστεράς» του ΣΥΡΙΖΑ, τον προκαλούμε να μιλήσει ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ για το ΣΥΡΙΖΑ και να αφήσει τις ταχυδακτυλουργίες και τις σκόπιμες ασάφειας.

Αν δεν μπορεί να μας δώσει συνολικά την «αριστερή» εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ, ας περιοριστεί στις θέσεις του για την ΕΕ, το ευρώ και τις ταυτίσεις του με το ΔΝΤ (τις εκθέτουμε παραπάνω).

Αν θέλει πραγματικά ένα γόνιμο διάλογο ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα: ΟΧΙ σύνθεση ΣΥΓΧΥΣΕΩΝ…


Και κάτι άλλο ακόμα, διότι φαίνεται ότι ο Στάθης έχει ασθενική ή επιλεκτική ιστορική Μνήμη.

Μας λέει, εμμέσως πλην σαφώς, ότι δεν κυβέρνησε η «αριστερά»!

Η συγκυβέρνηση με το Μητσοτάκη τι ήταν;

Το γεγονός ότι ήταν ουρά του ΠΑΣΟΚ μέχρι το 1985 (ο ΣΥΝ και πολλές φορές μετέπειτα) τι ήταν;

Το γεγονός ότι σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δώσει προνομιακή θέση στα ναυάγια του παλιού ΠΑΣΟΚ (θητεύσαντα όλα στον «εκσυγχρονισμό») τι είναι;

Αυτά τα λίγα προς το παρόν…


_________________
Όποιος δεν θέλει να είναι το φερέφωνο του ισχυρού ΔΕΝ πρέπει ΚΑΙ να αποδέχεται την εικόνα που προβάλλει και επιβάλλει ο ισχυρός για τον εαυτό του!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΜΟΥΡΑΛΩΦ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Ιούν 08, 2013 2:50 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΟΙ αχαλίνωτοι καιροσκοπισμοί του ΣΥΡΙΖΑ



Ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί το τρόπαιο του πρωταθλητή στην κωλοτούμπα. Θέλει να το πάρει από τα χέρια των δωσίλογων κυβερνητικών ανδρεικέλων: Σαμαρά, Βενιζέλου και …ουρές!!!


Έχουμε αναλύσει λεπτομερώς τις καιροσκοπικές μεταστροφές του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά σήμερα οι κολωτούμπες του ξεπερνούν σε ταχύτερα και το βλέμμα του διαβάσματος.

Έτσι μας διέφυγε η πρόσφατη που αφορά την Τουρκία.


Δεν παρατηρήσαμε ούτε το χθεσινό σχόλιο, πολύ εύστοχο, του «Ρ» πάνω στο ζήτημα.

Το δημοσιεύουμε σήμερα:


ΣΥΡΙΖΑ για Τουρκία: Μνημείο υποκρισίας και πολιτικής αναξιοπιστίας
http://www.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=7479275

«Το τουρκικό μοντέλο που παρουσιαζόταν ως οικονομικό θαύμα έδειξε το αληθινό του πρόσωπο». Αυτό διαπίστωσε σε πρόσφατη ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τις διαδηλώσεις που ξέσπασαν από την περασμένη βδομάδα στη γειτονική χώρα.

Ας δούμε όμως, ορισμένους από αυτούς που παρουσίαζαν το «τουρκικό μοντέλο» ως «οικονομικό θαύμα».

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας λίγο καιρό πριν, στις 8 Μάη 2013, σε ραδιοφωνικό σταθμό (REAL FM) είπε ότι «τρόικα, επενδύσεις και ανάπτυξη δεν πάνε μαζί» και έφερε το παράδειγμα της Τουρκίας λέγοντας: «Τώρα σημειώνει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης με μια κυβέρνηση Ερντογάν που δεν είναι συγγενική με τον ΣΥΡΙΖΑ και είναι αλήθεια ότι κατάφερε να γυρίσει το κλίμα όταν απαλλάχθηκε από το βραχνά του ΔΝΤ. Επομένως, το θέμα είναι η ήττα της νεοφιλελεύθερης πολιτικής και η απαλλαγή από τη θηλιά του Μνημονίου και της τρόικας».

Να το οικονομικό θαύμα της Τουρκίας που απαλλάχθηκε από το ΔΝΤ και χάραξε (η κυβέρνηση Ερντογάν) το δικό της δρόμο και γύρισε το κλίμα!

***
Η Ρένα Δούρου του ΣΥΡΙΖΑ εκθειάζει την κυβέρνηση Ερντογάν σε ουκ ολίγες παρεμβάσεις της. Λέει η Ρ. Δούρου σε άρθρο της στο «Modern Diplomacy» στις 30/12/2011 για την Τουρκία του Ερντογάν:

«Μέλος του ΝΑΤΟ, πρότυπο οικονομικής ανάπτυξης (μέσα σε οκτώ χρόνια το κατά κεφαλήν ΑΕΠ τριπλασιάστηκε) σε μια περίοδο που η ευρωπαϊκή και αμερικανική οικονομία χειμάζονται, η μόνη χώρα που έχει τη δυνατότητα να αντιπαρατεθεί στο Ισραήλ (όπως φάνηκε και στην περίπτωση του "Μάβι Μαρμαρά" το 2010 αλλά και στην αντίδρασή της φέτος στο πόρισμα του ΟΗΕ που απάλλαξε ευθυνών για το πολύνεκρο επεισόδιο το εβραϊκό κράτος), σουνιτική χώρα που ισορροπεί επιδέξια μεταξύ κοσμικού χαρακτήρα και ενός μετριοπαθούς Ισλάμ, η σημερινή Τουρκία διαθέτει όλα τα εχέγγυα να καταστεί πρότυπο των λαών της "Αραβικής Ανοιξης"».

Να το «πρότυπο οικονομικής ανάπτυξης»!

Μάλιστα, η Ρένα Δούρου, σε άρθρο της στην «Εποχή» στις 20/6/2011 απέδιδε την εκλογική επιτυχία του κόμματος του Ερντογάν στις τουρκικές εκλογές που είχαν γίνει λίγες μέρες πριν, στα εξής στοιχεία:

«Συνοπτικά, τα στοιχεία αυτής της εξαιρετικής επίδοσης έχουν να κάνουν με τον εκδημοκρατισμό που έχει προωθήσει η κυβέρνηση, με τις οικονομικές της επιδόσεις (ανάπτυξη που "τρέχει" με διψήφιο νούμερο), καθώς και την τολμηρή και πολύπλευρη εξωτερική πολιτική, που ρίχνει γέφυρες στον αραβικό κόσμο, ο οποίος με τη σειρά του, μετά την άνοιξη των δημοκρατικών εξεγέρσεων, αντιμετωπίζει την Τουρκία ως μοντέλο προς μίμηση».

Να τες οι «οικονομικές επιδόσεις»! Να τος και ο... «εκδημοκρατισμός», τον οποίο βιώνει στο πετσί του ο τούρκικος λαός όλα αυτά τα χρόνια και ξανά αυτές τις μέρες με δολοφονικές επιθέσεις, χιλιάδες τραυματίες και νεκρούς.
***
Να ποιοι εμφάνιζαν την Τουρκία ως «οικονομικό θαύμα» και σήμερα παριστάνουν τους μετά Χριστόν προφήτες. Να ποιοι εκθείαζαν την πολιτική του Ερντογάν και τα βήματα «εκδημοκρατισμού» που έχει κάνει η κυβέρνησή του, σε μια Τουρκία όπου η βία και η καταστολή, η περιστολή λαϊκών δικαιωμάτων αποτελούν τον κανόνα εδώ και πολλά χρόνια. Να ποιοι μιλούσαν για την Τουρκία - πρότυπο για τις αραβικές χώρες.

Αλήθεια, ο ΣΥΡΙΖΑ που παρουσίαζε την Τουρκία ως «οικονομικό θαύμα» δεν είχε πάρει χαμπάρι το «αληθινό της πρόσωπο», το οποίο καταγγέλλει σήμερα;

Δεν είχε πάρει χαμπάρι ο ΣΥΡΙΖΑ ότι οι «υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης», για τους οποίους πανηγύριζε, συνοδεύονται από τη φτώχεια του λαού στην Τουρκία;

Δεν είχε πάρει χαμπάρι το κλίμα τρομοκρατίας σε βάρος του λαού, των κομμουνιστών και αγωνιστών στην Τουρκία;

Δεν είχε πάρει χαμπάρι ο Δ. Παπαδημούλης ότι λίγες μέρες πριν κάνει τις παραπάνω δηλώσεις, στην Κωνσταντινούπολη οι δυνάμεις καταστολής είχαν χτυπήσει και τότε άγρια τους εργαζόμενους που διαδήλωναν για την εργατική Πρωτομαγιά;

Δεν είχε και δεν έχει πάρει χαμπάρι ο ΣΥΡΙΖΑ ότι η καπιταλιστική ανάπτυξη συνοδεύεται από ξεζούμισμα του λαού; Φυσικά και το γνωρίζει, αλλά το κάνει «γαργάρα» γιατί και ο ίδιος θέλει να κυβερνήσει και να προωθήσει την καπιταλιστική ανάπτυξη.

Γνωρίζουμε τον τυχοδιωκτισμό του ΣΥΡΙΖΑ και την ταχύτητα με την οποία κάνει θεαματικές κωλοτούμπες και αλλάζει θέσεις. Αλλά η κατακόρυφη αλλαγή θέσης για την Τουρκία μέσα σε έναν μόλις μήνα, αποτελεί μνημειώδη υποκρισία ακόμα και γι' αυτόν.

Επιστροφή στην κορυφή
ΕΞΟΡΙΣΤΟΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Ιούν 10, 2013 9:38 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Bad sex story
(ή Η βρώμικη "συνταγή" της νέας αποικιοκρατίας)



ΡΕΣΑΛΤΟ:ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ αυτό το κείμενο του Στάθη. Μόνο που «κατάπιε» εντελώς την «αριστερά»: Αυτή τι έκανε;
Ίσως να σηματοδοτεί την ανυπαρξία της (ή την ενσωμάτωσή της) με την παρασιώπησή της…

*************************

Μπορεί το τέλος του κόσμου να μην ήρθε το 2012, όπως προέλεγαν οι Μάγια, αλλά το τέλος της Ελλάδας, έτσι όπως την ξέραμε, ήρθε το 2010, όταν ο Γιωργάκης και οι συν αυτώ παρέδωσαν τη χώρα στην αιχμαλωσία της Βαβυλώνος.

Σήμερα, τρία χρόνια μετά, μιλούν για λάθη, του ΔΝΤ ή της Ενωσης, για λάθη που έγιναν ευθύς εξ αρχής, μαντζούνια ατυχή και βασκανίες που δεν έπιασαν.


Μέσα στη συμφορά που μας έχει βρει, ας είμαστε τουλάχιστον σοβαροί. Δεν επρόκειτο περί λάθους, επρόκειτο περί...
εγκλήματος. Καλά προμελετημένου κι ακόμα καλύτερα εκτελεσθέντος.


Ο στόχος απλός, κρίσιμος για την εξέλιξη του καπιταλισμού και, απΆ ότι φάνηκε, εφικτός: η δημιουργία μιας νέου τύπου επικράτειας με χαρακτηριστικά Ειδικής Οικονομικής Ζώνης. Η δυνατότης μετατροπής κυρίαρχων (ή σχετικώς κυρίαρχων κρατών) σε προτεκτοράτα. Η μετάλλαξη λαών κι εθνών σε πληθυσμούς. Η μετατροπή των πολιτών σε υπηκόους.

Που είναι το λάθος σε όλα αυτά; που λάθεψαν;

Αν επρόκειτο περί λάθους που τώρα μάλιστα ως διά μαγείας ανακάλυψαν, αυτοί που το αποκάλυψαν μαζί με αυτούς που ενέχονται, γιατί δεν έσπευσαν, γιατί δεν σπεύδουν να το διορθώσουν; Γιατί, αντιθέτως, τα ίδια προτείνουν; Γιατί εμμένουν στην πολιτική του λάθους; Και γιατί οι συνέπειες του λάθους θεωρούνται δεδομένα της πολιτικής που εξακολουθούν να προτείνουν;

Διότι το «λάθος», η «αποκάλυψή» του, η μη «διόρθωσή» του (αλλά και η όποια «διόρθωσή» του) συνιστούν μέρος του συνεχιζόμενου παιγνίου: ποιος θα φάει περισσότερα απΆ το σώμα της Ελλάδας. Εντάσσεται απλώς όλο αυτό σε μία νέα φάση επανακαθορισμού σχέσεων και συσχετισμών των θηρίων.

Αλλά, αν η τραγωδία μας συνετέθη από ένα, δύο ή δυόμισι λάθη, πως αντιδρούν σΆ αυτά τα ανδρείκελα εκείνων που έκαναν τα λάθη, δηλαδή τα ανδρείκελα που μας κυβερνούν; Για τον Μπενύτο δεν θα πω. Αυτός το λάθος το είχε προβλέψει, αλλά δεν τον άκουσαν οι Μάγια. Ούτε για τον κυρ Φώτη έχω να πω. Αυτός είναι απασχολημένος να διορίζει στο δημόσιο Δημαρίτες με το σύστημα 5-3-1 (ενώ του είχαν τάξει 4-2-1).

Οσο για τον κ. Σαμαρά, άρχοντας! Με τα λάθη θα ασχολούμεθα τώρα; «Ας κοιτάξουμε μπροστά», δήλωσε! Ε βέβαια! που θα κοιτάμε; πίσω; στα 2.000.000 ανέργους; στους 4000 που αυτοκτόνησαν; στα κλειστά μαγαζιά; στα υποσιτισμένα παιδιά; στα θλιμμένα σπίτια; σΆ αυτούς που παίρνουν των ομμάτιων τους και φεύγουν στην ξένη;...

Να κοιτάξουμε μπροστά: στους επόμενους που θα αυτοκτονήσουν, στους επόμενους που θα χάσουνε τη δουλειά τους, μην κολλάμε στο χθες μας περιμένει το χειρότερο αύριο.

Είναι φανερό ότι ο κ. Σαμαράς βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο. Στις δημόσιες εμφανίσεις του δεν ομιλεί ως πρωθυπουργός, αλλά σαν κομματάρχης παλαιάς κοπής και στρεψόδικης ρητορικής. Διαμορφώνει κλίμα με γκάλοπ – αυτοεκπληρούμενες προφητείες. Στα οποία λαλούν τα αηδόνια, πόσο ωραία κρώζουν τα κοράκια.

Κατηγορεί την αντιπολίτευση ότι ποντάρει στην «αποτυχία της πατρίδας μας». Ωστε ήταν αποτυχία της πατρίδας μας το «λάθος»! Ωστε ήταν αποτυχία της πατρίδας μας τα Μνημόνια που ο ίδιος τότε είχε καταγγείλει και ο ίδιος τώρα έχει προσκυνήσει. Οι «διεφθαρμένοι» και «τεμπέληδες» Ελληνες έφεραν εδώ τους Φράγκους για να τους κόψουν τους μισθούς; να τους κόψουν τις συντάξεις; να τους φάνε τον δημόσιο πλούτο και τους εθνικούς πόρους;

Ως εδώ! Ως εδώ και μη παρέκει! Αυτοί που ξεπουλάνε την πατρίδα, μας κατηγορούν ότι δεν τους αφήνουμε να την πουλήσουν φθηνά.

Το σχέδιο για την Ελλάδα ήταν και είναι απλό. Χωρίς «λάθη». Και άκρως αποτελεσματικό. Πρώτα έβαλαν στο χέρι την εργασία. Κι έτσι έσπασαν τη ραχοκοκαλιά της κοινωνίας. Οι μισθοί, οι συντάξεις, το ασφαλιστικό σύστημα μπήκαν στην κλίνη του Προκρούστη. Τώρα ο Μινώταυρος έρχεται να βάλει στο χέρι και τα σπίτια. Χαμένοι μέσα σε έναν λαβύρινθο χρεών και τόκων οι Ελληνες περιμένουν ο καθένας το ευεργέτημα του Πολύφημου – δηλαδή αυτόν να τον φάει τελευταίον.

Αυτά που έχουν συμβεί στη χώρα μας και όχι αυτά που ελαύνουν κι έρχονται, δεν ανατάσσονται ούτε σε 10 ούτε σε 20 χρόνια. Και αν η διαδικασία ολοκληρωθεί, μέσα σΆ αυτόν τον αιώνα, τίποτα απΆ όσα όρισαν το αυτεξούσιον και το συνανήκειν των Ελλήνων δεν θα υπάρχει...

Και ίσως για αυτό η απελπισία να είναι πλέον η μόνη μας ελπίδα. Από το 1821 φθάσαμε έως εδώ διά πυρός και σιδήρου, μέσα από θριάμβους και καταστροφές, με μεγαλείο και καταισχύνη, με θυσίες και προδοσίες. ΑπΆ το 2010 και ύστερα – πάλι στις αρχές ενός αιώνα – η Ελλάδα «που ποτέ δεν πεθαίνει», έχει πολλούς λόγους, ημιθανής, να ανησυχεί....

Το διαβάσαμε ΕΔΩ:

http://greki-gr.blogspot.gr/2013/06/bad-sex-story.html

Επιστροφή στην κορυφή
ΡΑΜΠΕΛΑΙ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Ιούν 10, 2013 1:06 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Θέλω να γίνω αριστερός.



Απαραίτητη και η πινελιά της σάτιρας, από το καυστικό και ρηξικέλευθο ιστολόγιο: «Αριστείδης (ο Δίκαιος)».
http://aristidisdikaios.blogspot.gr/2013/06/blog-post_8.html
Μια ένσταση μόνο Αριστείδη: Αιχμαλώτισε σε εισαγωγικά την «αριστερά», γιατί μας παίρνει ΟΛΟΥΣ η μπάλα…





Θέλω να γίνω αριστερός.
Να είμαι χιπ και τρέντι
κι οι φουκαράδες να ΅χουνε
εμένα για αφέντη.

Θέλω να γίνω αριστερός.
Να γδέρνω, να μαδάω.
Να τρέφομαι απΆ το καθεστώς,
αυτό που … πολεμάω!

Θέλω να γίνω αριστερός.
Να παίρνω χορηγίες,
επιδοτήσεις, αρπαχτές,
κονδύλια, αργομισθίες.

Θέλω να γίνω αριστερός
και στη δεξιά μου τσέπη,
να βάζω όσα ο λαός
σε μια ζωή δεν βλέπει.

Θέλω να γίνω αριστερός,
χρυσά να ΅χω κουτάλια
κι όταν μαζί μου διαφωνούν
να σπάω και κεφάλια.

Θέλω να γίνω αριστερός.
Να έχω ασυλία.
Θολές παρόλες να πετώ,
να γράφω και βιβλία.

Θέλω να γίνω αριστερός.
Ένα με τους παρίες,
κοστούμι Αρμάνι να φορώ,
δίπλα τους στις πορείες.

Θέλω να γίνω αριστερός,
ξερόλας τελοσπάντων,
κήνσωρ, Ιεροεξεταστής
και τιμητής των πάντων.

Θέλω να γίνω αριστερός.
Μονά-ζυγά δικά μου.
Ο πιο στυγνός δικτάτορας
να ωχριά μπροστά μου.

Θέλω να γίνω αριστερός.
Να μένω στην Εκάλη.
Φασίστες, ρατσιστόμουτρα
να είναι όλοι οι άλλοι.

Θέλω να γίνω αριστερός.
Να εισβάλω στη Βουλή.
Να καταλάβω … έδρανο,
να κοιμηθώ πολύ.

Θέλω να γίνω αριστερός,
την ανεργία να σκίσω.
Δούλους πολλούς, εισαγωγής,
τον τόπο να γεμίσω.

Θέλω να γίνω αριστερός,
να σπάσω τα ταμπού.
Κόκα, παρτούζα κι αστακοί
να γίνουν του συρμού.

Θέλω να γίνω αριστερός
για να υμνώ τη φύση.
ΝΆ αφήνω οικολογικές πορδές,
να καλλιεργώ χασίσι.

Θέλω να γίνω αριστερός
και να πουλώ κουλτούρα.
Να εξαίρω καλλιτεχνικά σκατά,
ξεράσματα και ούρα.

Θέλω να γίνω αριστερός,
να βγάζω και φιρμάνια.
Να κάθονται όλοι προσοχή
στη γκέι περηφάνια.

Θέλω να γίνω αριστερός.
Να βρίζω τον Χριστό.
Αλλοδαποί αλλόθρησκοι
να μΆ έχουν για αρχηγό.

Θέλω να γίνω αριστερός,
τις εκκλησιές να κλείσω,
μπούργκες να βλέπω ολόγυρα,
πολλά τζαμιά να χτίσω.

Θέλω να γίνω αριστερός
και πολυπολιτισμικός.
Τις παραδόσεις τού Έλληνα
να θάψω δια παντός.

Θέλω να γίνω αριστερός.
Μοντέρνος, ριζοσπάστης.
Δανδής και ανανεωτής.
Φελλός κι απεργοσπάστης.

Θέλω να γίνω αριστερός.
Τον Μαρξ νΆ αποκηρύξω.
Τους συνεπείς αριστερούς
στα Τάρταρα να ρίξω.

Θέλω να γίνω αριστερός.
Να είμαι χιπ και τρέντι.
¶νεργοι, εργάτες και φτωχοί
να μΆ έχουν για αφέντη.

Επιστροφή στην κορυφή
Αριστείδης
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Ιούν 10, 2013 3:27 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ένσταση δεκτή. Είναι προφανές σε ποιους "αριστερούς" αναφέρομαι (προκύπτει άλλωστε από το όλο το πνεύμα του ιστολογίου μου), αλλά αυτό μπορεί να μην γίνει εύκολα αντιληπτό, ιδιαίτερα απ' όσους δεν με ξέρουν. Ένας τακτικός αναγνώστης μου με προειδοποίησε, μεταξύ σοβαρού και αστείου, ότι το ποιηματάκι θα μπορούσε να γίνει ύμνος των δεξιών-ακροδεξιών!
Αντί για εισαγωγικά, τα οποία νομίζω ότι θα ζημίωναν την εικόνα του ποιήματος, προσέθεσα δυό ακόμα στίχους, λίγο πριν το τέλος.
Χαιρετισμούς και ευχαριστίες...
Επιστροφή στην κορυφή
Εξόριστος



Ένταξη: 22 Ιαν 2007
Δημοσιεύσεις: 457

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Ιούν 12, 2013 12:24 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Η κουτοπονηριά κάποιων δεξιών και ακροδεξιών



Τη Δευτέρα, 10 Ιουνίου, στη μία το μεσημέρι δημοσιεύουμε το σατιρικό ποίημα του φίλου «Αριστείδη», με το εξής σχόλιο:
«Απαραίτητη και η πινελιά της σάτιρας, από το καυστικό και ρηξικέλευθο ιστολόγιο: «Αριστείδης (ο Δίκαιος)».
Μια ένσταση μόνο Αριστείδη: Αιχμαλώτισε σε εισαγωγικά την «αριστερά», γιατί μας παίρνει ΟΛΟΥΣ η μπάλα…».


Ο φίλος Αριστείδης μας απαντάει αμέσως (3.30 μμ):

«Ένσταση δεκτή. Είναι προφανές σε ποιους "αριστερούς" αναφέρομαι (προκύπτει άλλωστε από το όλο το πνεύμα του ιστολογίου μου), αλλά αυτό μπορεί να μην γίνει εύκολα αντιληπτό, ιδιαίτερα απ' όσους δεν με ξέρουν. Ένας τακτικός αναγνώστης μου με προειδοποίησε, μεταξύ σοβαρού και αστείου, ότι το ποιηματάκι θα μπορούσε να γίνει ύμνος των δεξιών-ακροδεξιών!
Αντί για εισαγωγικά, τα οποία νομίζω ότι θα ζημίωναν την εικόνα του ποιήματος, προσέθεσα δυό ακόμα στίχους, λίγο πριν το τέλος.
Χαιρετισμούς και ευχαριστίες…».


Οι στίχοι που παρέμβαλε ο Αριστείδης πριν το τέλος είναι οι κάτωθι:

Θέλω να γίνω αριστερός.
Μοντέρνος, ριζοσπάστης.
Δανδής και ανανεωτής.
Φελλός κι απεργοσπάστης.

Θέλω να γίνω αριστερός.
Τον Μαρξ νΆ αποκηρύξω.
Τους συνεπείς αριστερούς
στα Τάρταρα να ρίξω.


Πράγματι η πρόβλεψη «ότι το ποιηματάκι θα μπορούσε να γίνει ύμνος των δεξιών-ακροδεξιών!», Επαληθεύτηκε, αποκαλύπτοντας τη δολιότητα των δεξιών, ακροδεξιών και CIA…


Μετά από αρκετές ώρες από την παρεμβολή των δύο στίχων δημοσιεύεται η σάτιρα, ΔΙΧΩΣ τους στίχους που είχαν προστεθεί και δεν άφηναν κανένα περιθώριο παρανόησης και ακροδεξιάς δημαγωγίας.


Με το εξής, άκρως παραπλανητικό σχόλιο:

«Xαμός στα κοινωνικά δίκτυα, από ένα ποιηματάκι που έκανε σήμερα την εμφάνισή του».
http://taxalia.blogspot.com/2013/06/facebook_10.html

Τριπλή και δόλια παραπληροφόρηση: τα «όπλα» κάθε κουτοπόνηρου δεξιού, ακροδεξιού και προβοκάτορα:

α). Δεν υπάρχουν οι δύο προστιθέμενοι στίχοι, αν και είχαν προστεθεί ώρες πριν.

β). Κανένας «χαμός» μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν υπήρξε στο διαδίκτυο!!!

γ). Το «ποιηματάκι» δεν «έκανε σήμερα την εμφάνισή του», αλλά από το Σάββατο 8 Ιουνίου.

«Σήμερα» (10 Ιουνίου) το εμφανίσαμε εμείς (ΡΕΣΑΛΤΟ), που το κρατούσαμε από το Σάββατο για να το εμφανίσουμε με το κατάλληλο σχόλιο.

Συνεπώς, οι ΛΟΓΟΚΡΙΤΕΣ,
πιάστηκαν επΆ αυτοφώρω: το πήραν από το ΡΕΣΑΛΤΟ (εξάλλου το παρακολουθούν καθημερινά και συστηματικά) και γνώριζαν τα ΠΑΝΤΑ.

Μετά, την επόμενη ημέρα πράγματι έγινε ΧΑΜΟΣ από τα δεξιά, ακροδεξιά και CIA ιστολόγια: «Ύμνος».

ΦΥΣΙΚΑ πουθενά δεν υπήρχαν οι προστιθέμενοι στίχοι, αν και πλέον είχαν περάσει πάνω από 24 ώρες από την προσθήκη τους!!!

Αυτά είναι τα κουτοπόνηρα τεχνάσματα της δεξιάς και ακροδεξιάς που χαλάνε τον κόσμο για μια σάτιρα εναντίον της «αριστεράς» που βάζει πλάτη στη δολοφονία της Ελλάδας, αλλά δεν λένε κουβέντα για το Σαμαρά (ή τον στηρίζουν ανοικτά) που ηγείται της δολοφονίας και προχωρεί από το ένα δικτατορικό πραξικόπημα στο άλλο…

Η δολιότητα αυτή απεικονίζεται πιο κραυγαλέα σε «Ορθόδοξο» ιστολόγιο πονηρής «ουδετερότητας», «τρελής» (δήθεν) ευαισθησίας, με αναρτημένη τη φωτογραφία του Τσε στη σελίδα του, ως σήμα κατατεθέν και με συχνές «αναφορές»-άλλοθι σε «αριστερά» ιστολόγια. Ιδιαίτερη μεταχείριση και πολύχρονη έχει το ΡΕΣΑΛΤΟ…




Αυτό, λοιπόν, το ιστολόγιο γνώριζε πολύ καλά τα τεκταινόμενα. Και όμως, την επόμενη ημέρα αναδημοσιεύει το ποίημα ΧΩΡΙΣ τους προστιθέμενους στίχους και ΧΩΡΙΣ αναφορά στην πραγματική πηγή!!!

Τόσο «Ορθόδοξο» είναι και «ευαίσθητο» για την ΑΛΗΘΕΙΑ…

Οφείλουμε πάντως να ομολογήσουμε ότι κατάφερε να μας ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ επί χρόνια…

Αλλά οι προβοκάτορες δεν μπορεί επΆ αόριστον να αποφύγουν το «μοιραίο λάθος»…


_________________
Όποιος δεν θέλει να είναι το φερέφωνο του ισχυρού ΔΕΝ πρέπει ΚΑΙ να αποδέχεται την εικόνα που προβάλλει και επιβάλλει ο ισχυρός για τον εαυτό του!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Ιούν 12, 2013 12:56 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Το "taxalia" είναι βαμμένο νεοδημοκρατικό και δεν το κρύβει, σε στυλ "ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ":

Ιδού η συνήθης θεματολογία του:
http://taxalia.blogspot.com/2013/06/blog-post_3262.html
Επιστροφή στην κορυφή
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Ιούν 12, 2013 1:15 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Συμφωνούμε απόλυτα…
Απλώς δείχνουμε τα «όπλα» τους…
Και φυσικά δεν είναι αυτό το ιστολόγιο που μας εξαπάτησε…

_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Ιούν 12, 2013 2:27 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ροβεσπιέρος έγραψε:
Συμφωνούμε απόλυτα…
Απλώς δείχνουμε τα «όπλα» τους…
Και φυσικά δεν είναι αυτό το ιστολόγιο που μας εξαπάτησε…



Το ξέρω ότι δεν είναι αυτό το ιστολόγιο που λέτε. Ξέρω σε ποιό αναφέρεστε και δυστυχώς τέτοια παρόμοια ιστολόγια είναι αρκετά.
Κάθε χώρος, από "αντιεξουσιαστικός", "κομμουνιστικός", "αριστερός", "αντιρατσιστικός" μέχρι "ορθόδοξος" και "αντι-νεοταξικός" έχει τις απαραίτητες μεταμφιέσεις.
Βρίθει το ίντερνετ γιατί είναι το νέο προνομιούχο προπαγανδιστικό μέσο που προσφέρει η τεχνολογία...
Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες