Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Το νεοταξικό κτήνος με τις ποικίλες κεφαλές του...

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
ΘΥΜΙΟΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Ιαν 11, 2013 10:52 am    Θέμα δημοσίευσης: Το νεοταξικό κτήνος με τις ποικίλες κεφαλές του... Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Το νεοταξικό κτήνος με τις ποικίλες κεφαλές του…



Το «Ινστιτούτο Μπρούκινγκς» διοργανώνει εκδήλωση στις 22 Γενάρη, με προσκεκλημένο τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα!!!

Ποιο είναι αυτό το «Ινστιτούτο»: Η «Δεξαμενή Σκέψης» (Think tank) της αυτοκρατορικής ιμπεριαλιστικής υπερδύναμης των ΗΠΑ. Η «Δεξαμενή Σκέψης» των παρεμβάσεων και επεμβάσεων των ΗΠΑ σε όλον τον πλανήτη, δηλαδή ο κεντρικός οργανωτής και καθοδηγητής των ιμπεριαλιστικών ΕΠΕΜΒΑΣΕΩΝ, αλλά και ο «κατασκευαστής» των προπαγανδιστικών σεναρίων που προλειαίνουν τις κακουργηματικές επιδιώξεις των ΗΠΑ…

Είναι αυτή η «Δεξαμενή Σκέψης» που ανοιχτά υποστηρίζει ότι πρέπει να ανατραπεί το κοινωνικοοικονομικό σύστημα της Κούβας, και επεξεργάζεται τα ποικίλα σενάρια ΑΝΑΤΡΟΠΩΝ καθεστώτων ΜΗ αρεστών στις ΗΠΑ ανά τον κόσμο…

Αυτό, λοιπόν, το νεοταξικό πλανητικό «στρατηγείο» …τιμά τον Τσίπρα!!!



Φυσικά για μας δεν αποτελεί καμία έκπληξη. Εδώ και πολύ καιρό έχουμε αναλύσει τις «ταυτίσεις» του Τσίπρα με τον πλανητικό αυτοκράτορα, καθώς και τις επιτυχείς «εξετάσεις» που έδωσε, ο νέος αυτός «αριστερός αντάρτης», στο σχολείο του πλανητικού κηδεμόνα: Από τους ύμνους στο «όραμα» και στο «μοντέλο» διαχείρισης Ομπάμα, από τα «νέα σχέδια Μάρσαλ» μέχρι τις «γονυκλισίες» στις απόψεις Λαγκάρντ (ΔΝΤ) και τα αποπροσανατολιστικά παιχνίδια με τη «Λίστα» της…

Σημείωση: Σχετικά με το σήριαλ της «Λίστας» έχουμε γράψει πολλά. Τώρα έχουμε νέα επεισόδια. Από το «εδώ η λίστα, εκεί η λίστα πού είναι η λίστα», φτάσαμε σε νέα μυστήρια αστυνομικής πλοκής: «Πότε ήρθε η λίστα, πώς ήρθε, σε ποιους ήρθε, ποιοι την αλλοίωσαν» κ.λπ…

Τώρα πλέον έχουν μπει ΑΝΟΙΚΤΑ στον «αγώνα» για την αναζήτηση της «αλήθειας» και οι μυστικές υπηρεσίες (!!!), καθώς και τα «βαποράκια» τους, με τις συνταρακτικές «αποκαλύψεις» τους!!! ΕΛΕΟΣ πια…

Τα «στρατηγεία», συνεπώς, των ΗΠΑ «επενδύουν» ΑΝΟΙΚΤΑ στον Τσίπρα.

Φυσικά τα «δίκτυά» τους είναι πολυπλόκαμα και βαθιά ριζωμένα σε όλους τους πολιτικούς χώρους.
Η «δεξαμενή σκέψης» του διεθνούς «νταβά» «επενδύει» σε όλο το πολιτικό φάσμα και το καθεστωτικό κομματικό τοπίο. Δείχνει, βεβαίως, μια ιδιαίτερη «αδυναμία» στη μεταλλαγμένη «αριστερά», στα ναυάγια και τα συντρίμμια της ηττημένης αριστεράς, καθώς και στα σεχταριστικά απορρίμματα αυτής της ηττημένης αριστεράς.

Αυτή η «αριστερά» και τα σεχταριστικά υποπροϊόντα της αποτελούν, ιδιαίτερα στη σημερινή φάση της νεοταξικής επέλασης, προνομιούχο πολιτικό συντελεστή για τη «δεξαμενή σκέψης» των ΗΠΑ.

Για τρεις βασικούς λόγους:

α). Με αυτήν την «αριστερά» παρέχεται «άλλοθι» στην πλανητική φασιστική κακουργία και νέα μάσκα: Τη μάσκα της προοδευτικότητας και του αριστερού κύρους. Έτσι ο πλανητικός «νταβάς» παραπλανά και κυβερνά πιο εύκολα και «λαϊκά» (!) και προωθεί τα μακάβρια νεοταξικά σχέδιά του πιο αποτελεσματικά…

β). Με αυτήν την «αριστερά», ιδιαίτερα με τα σεχταριστικά απόβλητά της (κατά κανόνα επιδοτούμενα και «αντιρατσιστικά») οργανώνει και στήνει τις αναγκαίες τρομοκρατικές προβοκάτσιες που προλειαίνουν το έδαφος για την επιβολή των νεοταξικών σχεδιασμών (για την ποικιλία αυτών των κατασκευασμένων και καθοδηγούμενων τρομοκρατικών παιχνιδιών έχουμε γράψει σωρεία κειμένων…).

γ). Υπάρχει, όμως και ένα τρίτος λόγος που έχει ΕΠΙΛΕΓΕΙ αυτή η «αριστερά» σαν προνομιούχο «πιόνι» του νεοταξικού φασισμού, σαν το «χαϊδεμένο παιδί» των μηχανισμών των ΗΠΑ: Η ΚΑΤΑΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣΗ της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, των αγωνιστικών κινημάτων και των επαναστατικών τους παραδόσεων.

Αντιλαμβάνεται κανείς πόσο αποκρουστικό και αηδιαστικό γίνεται το πρόσωπο, η Ιστορία και οι Ιδέες της Αριστεράς, όταν στο όνομά της προωθούνται και υλοποιούνται τα μεγάλα εγκλήματα της Νέας Τάξης.

Η «δεξαμενή σκέψης» των ΗΠΑ τα έχει μελετήσει επιστημονικά όλα αυτά. Με ένα σμπάρο δύο τρυγόνια: Περνάει τη νεοταξική κακουργία της με τη μάσκα των σφετεριστών της Αριστεράς (τη νεοταξική «αριστερά») και ταυτόχρονα επιφέρει θανάσιμα κτυπήματα στις αυθεντικές ιδέες και αξίες της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, στις αγωνιστικές παραδόσεις των λαϊκών κινημάτων, σε κάθε αγωνιστική εκδήλωση.

Αυτό επιχειρείται σήμερα και με το ΣΥΡΙΖΑ: Να αποτελέσει το διάδοχο σχήμα της σοσιαλδημοκρατικής «αλητείας» και να προκαλέσει στον κόσμο την ίδια και μεγαλύτερη αηδία από αυτή που προκάλεσε το ΠΑΣΟΚ.

Έτσι ΣΥΝΟΛΙΚΑ η καπιταλιστική βαρβαρότητα και μοχθηρία περιορίζεται και «παγιδεύεται» ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στην «αριστερά», συγκαλύπτοντας τα βαθύτερα ΑΙΤΙΑ και αθωώνοντας το καπιταλιστικό σύστημα.

Ήδη πολλοί σήμερα με απλοϊκή, στενή, αλλά και δόλια σκέψη εντοπίζουν ΟΛΕΣ της κακοδαιμονίες ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στο ΠΑΣΟΚ. Η αρχή και το τέλος ΟΛΩΝ των συμφορών είναι το ΠΑΣΟΚ, λες και η ΙΣΤΟΡΙΑ έχει σαν ΑΦΕΤΗΡΙΑ το ΠΑΣΟΚ.

Λες και η ΙΣΤΟΡΙΑ δεν έχει ΕΕ, Ευρώ, ΔΝΤ και όλους εκείνους τους μακάβριος μηχανισμούς της πλανητικής ΕΞΟΥΣΙΑΣ του χρήματος. Τα πάντα εστιάζονται σε μια εγχώρια, υπαλληλική συνιστώσα του πλανητικού, χρηματιστηριακού κτήνους…

Εδώ δεν αθωώνεται μόνο ο καπιταλισμός ΣΥΝΟΛΙΚΑ, το σύστημα της «ελεύθερης αγοράς», του χρήματος και του κέρδους, αλλά και το ιστορικό ΠΟΛΙΤΙΚΟ κατεστημένο: η ΔΕΞΙΑ!!!

Βγαίνει «λάδι»,
δηλαδή ΟΧΙ μόνο η πρωτογενής και «παραγωγική» πηγή της βαρβαρότητας και των συμφορών μας, αλλά και η δεξιά «κεφαλή» του (ιστορικά κυρίαρχη) με το τέχνασμα της τομής του ιστορικού κυκλώματος στην άλλη «κεφαλή» (την ιστορικά πρόσφατη): Το ΠΑΣΟΚ (η αρχή και το τέλος του κακού)!!!

Τέτοιες κομπογιαννίτικες «αναλύσεις» μας πλημυρίζουν το τελευταίο διάστημα…

Αύριο, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνήσει, τότε η ΑΡΧΗ και το ΤΕΛΟΣ του κακού θα μετατοπιστεί ΓΕΝΙΚΑ στην Αριστερά (οι διακρίσεις Αριστερά και «αριστερά» είναι ψιλά γράμματα)…

Έτσι πλέον για όλα τα δεινά της ανθρωπότητας θα φταίει ΓΕΝΙΚΑ η Αριστερά και το καπιταλιστικό σύστημα θα συνεχίζει ακάθεκτο με αναπαλαιωμένες και ΑΘΩΕΣ τις φόρμες της ΔΕΞΙΑΣ.

Η «δεξαμενή σκέψης» της αυτοκρατορικής κακουργίας των ΗΠΑ τα έχει υπολογίσει όλα πολύ καλά…

Έχει υπολογίσει με ακρίβεια επίσης τις στρατιές των χρήσιμων ηλιθίων όλων των χρωμάτων, αλλά κυρίως εκείνων της δεξιάς και ακροδεξιάς κοπής που φοράνε τεράστιες παρωπίδες και εντοπίζουν ΟΛΑ τα κακά του κόσμου ΠΑΝΤΑ στο ένα πολιτικό σκέλος του νεοταξικού φασισμού: Στους μεταλλαγμένους «προοδευτικούς», «σοσιαλιστές» και «αριστερούς»…

Επιστροφή στην κορυφή
Κλασσικοπερίπτωση
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Ιαν 11, 2013 6:32 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Κλασσικοπερίπτωση:
http://www.klassikoperiptosi.blogspot.gr/2013/01/blog-post_7681.html


Συνέντευξη Τσιπρα στον Χατζηνικολάου - Μία ακόμη επιβεβαίωση ότι οι "γωνιές στρογγύλεψαν" εν όψει "ετεροδύναμης" πρωθυπουργίας



Άκουσα με προσοχή και όσο μπορούσα με καλή διάθεση την ραδιοφωνική συνέντευξη που έδωσε ο πρόεδρος της ενοποιημένης - ομογενοποιημένης "αστικής" και κατ’ όνομα "ριζοσπαστικής" ...αριστεράς, στον εκπρόσωπο της νέας "ΔΕΙΜΟσιογραφίας" κ. Χατζηνικολάου πρίν απο λίγο.

Αν εξαιρέσουμε τα σαφώς καλύτερα "ελληνικά" από εκείνα του "αλήστου" μνήμης ΓΑΠ, ο λόγος του κ. Τσίπρα δεν διέφερε σε τίποτε σχεδόν απο εκείνον της πρώτης και δεύτερης "σοσιαλδημοκρατικής" περιόδου της νέας κατοχής.

Δεν είναι επίσης καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι ο αρχηγός της αξιωματικής "αντιπολίτευσης", σήμερα που η τρικομματική κατοχική κυβερνητική κοινοπραξία θα ψηφίσει το υπόλοιπο μέρος του εθνοκτόνου και λαοκτόνου φορολογικού νομοσχεδίου της τρόϊκας, επέλεξε ...τον Real fm και τον γνωστό δημοσιογράφο των "πρωθυπουργικών συνεντεύξεων" κ. Χατζηνικολάου, για να κάνει την ραδιοφωνική του πρόβα στον επερχόμενο και ελέω ΗΠΑ "γύρο του θριάμβου".

Έναν γύρο "θριάμβου" που έτσι κι αλλιώς μόνο θρίαμβο δεν θα θυμίζει, τουλάχιστον στον καθημαγμένο ελληνικό λαό, ο οποίος είτε με ευρωδεξιά είτε με ευρωατλαντική σοσιαλδημοκρατία με "ολίγον απο αριστερά", θα συνεχίζει τον αγώνα της καθημερινής επιβίωσης μέσα στα ερείπια μιας άλλοτε ημιαυτόνομης και θεωρητικά ανεξάρτητης χώρας.

Αν σχολιάζαμε ένα - ένα τα σημειολογικής αξίας τμήματα των απαντήσεων του κ. Τσίπρα στις "πιασάρικες" ερωτήσεις του κ. Χατζηνικολάου, θα γράφαμε ολόκληρο βιβλίο. Ωστόσο θα μείνουμε σε ορισμένα χαρακτηριστικά σημεία στα οποία κατά τις |"άνωθεν" συμβουλές ο οιωνεί πρωθυπουργός της κατεχόμενης Ελλάδας απαντούσε χωρίς φυσικά να απαντά επί της ουσίας του ερωτήματος.

Έτσι για παράδειγμα
όταν ρωτήθηκε γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ζήτησε την παραπομπή σε εξεταστική επιτροπή και του τέως πρωθυπουργού κ. Παπανδρέου σχετικά με τις "ανομίες" της "λίστας Λαγκάρντ", ο κ. Τσίπρας απάντησε ότι δεν προκύπτουν για τον κ. Παπανδρέου αποχρώσες ενδείξεις ποινικών ευθυνών, αφού δεν είχε στα χέρια του το "στικάκι".

Σε κάποια άλλη στιγμή ο "μέλλων πρωθυπουργός" θέλοντας να τονίσει την επικοινωνιακή σημασία της χριστουγεννιάτικης περιοδείας του σε χώρες της Λατινικής Αμερικής, δεν δίστασε να εξυμνήσει τον ρόλο της νύν πρόεδρου της Βραζιλίας και διαδόχου του περίφημου τέως προέδρου Λούλα (βλέπε ανάρτησή μας της Τετάρτης, 19 Δεκεμβρίου 2012.

Αν ο Τσίπρας θεωρεί σύμμαχο και "εμβληματική μορφή της αριστεράς" τον τέως πρόεδρο της Βραζιλίας Λούλα, τότε εμείς πρέπει να ανοίξουμε από τώρα έναν λάκκο να μπούμε μέσα.

Και βέβαια όταν ο Χατζηνικολάου του υπενθύμισε ότι την ίδια στιγμή που ο ίδιος μιλούσε με τον Λούλα και την Ρούσεφ για τις "εναλλακτικές λύσεις σωτηρίας εντός του ΔΝΤ", ο εξαθλιωμένος λαός της Βραζιλίας έκανε εφόδους σε τράπεζες και μαγαζιά μη αντέχοντας άλλο την πείνα, ο by licence USA "αριστερός" Τσίπρας, απαντούσε δολιχοδρομώντας με τα γνωστά κλισέ του στύλ "ναι το ξέρω, αλλά γίνονται σοβαρές προσπάθειες να ξεφύγει ο λαός από αυτήν την κατάσταση κλπ.

Κάποια στιγμή η κουβέντα έφτασε και στο θέμα της απλής αναλογικής. Εκεί ο Τσίπρας ξεπέρασε σε διγλωσσία και αοριστία ακόμα και τον παχύτερό του (σε κιλά) κ. Βενιζέλο:

"Εξετάζουμε ένα νέο εκλογικό σύστημα που θα είναι... "μπλα μπλα μπλά
"Υπάρχουν πολλών ειδών τύποι απλής αναλογικής..." (εδώ αν δεν έχεις υψηλή αυτοπεποίθηση αρχίζεις να αναρωτιέσαι για την νοητική σου ικανότητα)
"θα προτείνουμε και πολιτειακές αλλάγές ...."


Αξίζει να θυμηθούμε μεθαύριο που θα έχει τετ- α - τετ με τον Σόϊμπλε (πριν την επίσκεψή του στο κατάμαυρο αμερικανικό think tank Brookings) ότι υποσχέθηκε στον Χατζηνικολάου πως θα τον ρωτήσει τι γίνεται με το θέμα του Χριστοφοράκου (ο γυιός του δωσιλόγου της κατοχής και τέως δ. συμβουλος της SIEMENS στην Ελλάδα).

Εν πάσει περιπτώσει αυτό που ακούσαμε σήμερα απο την εκπομπή του REAL FM δεν ήταν παρά ένα προανάκρουσμα μιας κλακαδόρικης κακόφωνης χορωδίας που τραγουδούσε το γνωστό απο παλιά "νάτος νάτος ο πρωθυπουργός".

Κλείνοντας θα ρισκάρω να σας μεταφέρω την εκτίμησή μου ότι ο Τσίπρας θα είναι τρις χειρότερος από τους προκατόχους του δωσιλόγους των τελευταίων κατοχικών κυβερνήσεων.

Επιστροφή στην κορυφή
ΜΟΥΡΑΛΩΦ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Ιαν 12, 2013 8:40 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Η «φιλανθρωπία» της κόμπρας…



Μία από τις πιο ύπουλες ιδεολογικές κεφαλές του νεοταξικού κτήνους είναι οι «βιομηχανίες φιλανθρωπίας».

Γράφαμε σε πρόσφατο άρθρο μας, με τίτλο:
«Φιλανθρωπία: Το υπνωτικό χάπι της φασιστικής ιδεολογίας…»:

«Η ιδεολογία της «φιλανθρωπίας» είναι ο εθισμός των ανίσχυρων, τσαλαπατημένων, απελπισμένων και εξαθλιωμένων ατόμων (από τους λήσταρχους και δημίους του), στο να ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ λύσεις παρηγοριάς από τα χέρια των δημίων τους, από τα χέρια των κτηνάνθρωπων της εξουσίας…».
Ολόκληρο το άρθρο ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=7153

Πάντα τα μεγαλύτερα κτήνη το παίζουν και …φιλάνθρωποι!!!

Να θυμίσουμε εδώ ότι ο διαβόητος λήσταρχος, κερδοσκόπος και διαφθορέας του πλανήτη, ο Τζορτζ Σόρος, είναι και «ιδιοκτήτης» ενός από τα μεγαλύτερα δίκτυα «φιλανθρωπίας» στον κόσμο!!!

Μετά τους «νταβάδες» των ΜΜΕ που στήσανε, στις γιορτές, τις ελεεινές τελετουργικές φιέστες «φιλανθρωπίας, τώρα έρχονται κάποιοι άλλοι «καρχαρίες», από τους πλέον μοχθηρούς, να στήσουν τις δικές τους «φιλανθρωπικές» φιέστες: Οι ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ!!!

«Φιλάνθρωποι», λοιπόν και οι εφοπλιστές: Οι κανίβαλοι της φοροασυλίας…

Διαβάστε το παρακάτω εύστοχο σχόλιο:


Σα δεν ντρέπεστε
Γράφει: Ο Νίκος Μπογιόπουλος
http://www1.rizospastis.gr/columnPage.do?publDate=12/1/2013&columnId=1821

Το αντιγράφουμε όπως μεταδόθηκε από το ΑΠΕ:

«Σε συμφωνία με την Ενωση Ελλήνων Εφοπλιστών, για την ενίσχυση 500 οικογενειών με ανήλικα παιδιά, που πλήττονται από την οικονομική κρίση, προχώρησε ο δήμος Αθηναίων.

Η πρωτοβουλία της Ενωσης θα κινηθεί με αυστηρά εισοδηματικά κριτήρια, σε πρώτη φάση για 500 οικογένειες - δημότες της Αθήνας και θα περιλαμβάνει, μέσω του Κόμβου Αλληλοβοήθειας Πολιτών του δήμου Αθηναίων, κάθε μήνα δέμα βάρους 35 κιλών, το οποίο θα περιέχει βασικά είδη τροφίμων και πρώτης ανάγκης.

Η ενέργεια αυτή εντάσσεται στο πρόγραμμα κοινωνικής προσφοράς της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών που έχει σαφή προσανατολισμό να ενισχύσει την οικογένεια, τα παιδιά και τους νέους και επικεντρώνεται σε περιοχές που έχουν πληγεί από τη δυσμενή συγκυρία.
"Η απόφαση αυτή της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών έχει εξαιρετικό συμβολικό χαρακτήρα και καταδεικνύει τη σημασία ύπαρξης ενός μηχανισμού αλληλεγγύης μεταξύ των πολιτών" δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, σημειώνοντας την ανάγκη τέτοιου τύπου προσφορές να γίνουν οδηγός για όλους».

*
Σχόλιο πρώτο: Σα δεν ντρέπεστε!

Σχόλιο δεύτερο: Τι σχέση μπορεί να υπάρχει ανάμεσα στην ανθρώπινη αλληλεγγύη με αυτό το είδος της χυδαίας και κολοσσιαίας απάτης της «οργανωμένης βιομηχανίας φιλανθρωπίας» από τους «καρχαρίες», τους έμπλεους από... φιλόζωα αισθήματα προς τα θύματά τους;

Σχόλιο τρίτο: Γιατί οι εφοπλιστές δεν αποφασίζουν να πληρώνουν το πετρέλαιο που χρησιμοποιούν για το στόλο τους στην τιμή που το πληρώνουν οι άλλοι κοινοί θνητοί και όχι αφορολόγητο; Μπορεί να μας πει η «Ενωση Εφοπλιστών» πόσες (εκατοντάδες χιλιάδες) οικογένειες θα μπορούσαν να ζήσουν από την κατάργηση αυτής και μόνο της φοροασυλίας (από τις εκατοντάδες) των εφοπλιστών;

Σχόλιο τέταρτο: Για τον κ.Καμίνη η στήλη δεν χαραμίζει ούτε λέξη ως σχόλιο.

Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες