Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ: Επιθανάτιοι σπασμοί

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Εξόριστος



Ένταξη: 22 Ιαν 2007
Δημοσιεύσεις: 457

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Αύγ 30, 2009 9:30 am    Θέμα δημοσίευσης: ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ: Επιθανάτιοι σπασμοί Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ: Επιθανάτιοι σπασμοί

Τα ηγετικά κλιμάκια του ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλουν να αντιληφθούν, δεν είναι σε θέση ούτε να «θέλουν», ότι αποτελούν τους τελευταίους εκπροσώπους μιας ιστορικής υπόθεσης ξοφλημένης ανέκκλητα.

Όταν ο ίδιος ο ηγετικός γραφειοκρατικός μηχανισμός έχει μετατραπεί σε αντιμαχόμενες (λυσσωδώς) κλίκες, αυτό αποτελεί το πιο καθαρό σημάδι της διαλυτικής αποσύνθεσης.

Έχουμε αναλύσει διεξοδικά ότι τα ηγετικά κλιμάκια του ΣΥΝ έβλεπαν πάντα ρόδινα όνειρα ενώ πνίγονταν. Δεν μπορούσαν καν να υποψιαστούν ότι αποτελούσαν παρασιτικές εκβλαστήσεις μιας «ιστορικής αριστεράς» που ο ήλιος της έγερνε προς τη δύση του. Και έγερνε προς τη δύση του, ακριβώς γιατί αυτή η «αριστερά» είχε πάψει προ πολλού να είναι Αριστερά, να παράγει ιδέες και να οργανώνει την κοινωνική ζωή. Ένα παράσιτο ήταν της «αριστερής ιστορίας», πλήρως μεταλλαγμένο και «αλεσμένο» από τις μυλόπετρες του ιμπεριαλισμού.

Για τους επιθανάτιους σπασμούς του ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ παραπέμπουμε στο τελευταίο κείμενό μας: «ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ: επεισόδια σχοινοτενών ρήξεων»

ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=3563


Θα πούμε δύο λόγια για τα σημερινά.

α). Ούτε ένας, από τα ηγετικά κλιμάκια, δεν είναι σε θέση να καταθέσει μια πολιτική άποψη που να τολμά να αγγίξει τα προβλήματα.

Όλοι περιφέρονται στο φλοιό των πραγμάτων και επιχειρούν να εξηγήσουν την κατάσταση του ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ όχι με βάση τις πολιτικές και οργανωτικές του στρατηγικές, όχι με βάση τις πολιτικές του θέσεις πάνω στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο κόσμος και η ελληνική κοινωνία, αλλά με βάση τις οργανωτίστικες «δυσαρμονίες» και τις επικοινωνιακές πρακτικές.

Διακρίνουν τα συμπτώματα της ασθένειας (συμπτώματα που τα δραματοποιούν) και όχι την ίδια την ασθένεια…

β). Αυτή η δαιμονοποίηση των «συμπτωμάτων» οδηγεί σε οξύτερους τραγέλαφους, οι οποίοι με τη σειρά τους βαθαίνουν τα ρήγματα στην ηγετική γραφειοκρατία και εμφανίζουν τη διαλυτική αποσύνθεση ως «κόντρες» εξουσίας και «προσωπικών».

Φυσικά τα παιχνίδια εξουσίας υπάρχουν, καθώς και οι προσωπικές φιλοδοξίες και οι ηγεμονισμοί τύπου Αλαβάνου. Αυτά, όμως ΠΑΝΤΑ αποτελούν το σύμπτωμα και όχι το αίτιο. Ανθούν και γιγαντώνονται ανάλογα με το «χαρακτήρα» ενός πολιτικού σχηματισμού και ιδιαίτερα σε περιόδους σήψης και αποσύνθεσής του…

Και εδώ, λοιπόν, αυτοί η «αριστεροί» βάζουν τα πράγματα με το κεφάλι προς τα κάτω…


γ). Έτσι ο Τσίπρας καταλήγει στην «άποψη» του έκτακτου Συνεδρίου. Επιχειρεί δηλαδή με ένα οργανωτίστικο τρικ να λύσει το βαθύ πολιτικό πρόβλημα.

Για το βαθύ πολιτικό πρόβλημα δεν μιλάει κανείς, ούτε θέτει τα μεγάλα και πραγματικά προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας για ΣΥΖΗΤΗΣΗ. Πάνω σε αυτά τα πραγματικά προβλήματα δεν βλέπουμε καμία συζήτηση και καμία πρόταση.

Τα παρακάμπτουν ΟΛΟΙ.

Ο Τσίπρας, πολιτικά άπειρος ακόμα, προτείνει έκτακτο Συνέδριο χωρίς να έχει τεθεί, έστω και ένα στρατηγικό πολιτικό ζήτημα και ΧΩΡΙΣ πολιτική ΣΥΖΗΤΗΣΗ:συνέδριο «προβάτων» και «κουκιών» των μηχανισμών.

Ο Αλαβάνος δημαγωγεί λαϊκίστικα, χειρότερα και από τον πιο ξιπασμένο πολιτικάντη: «Να κατεβούμε δίπλα στο λαό» και λοιπές τέτοιες ηχηρές «κοτσάνες». Σε κανένα, βεβαίως, μεγάλο πολιτικό ζήτημα δεν είναι δίπλα στο λαό, αλλά ενάντιά του (τα έχουμε γράψει πολλές φορές).

Το ίδιο και οι άλλοι των ηγετικών κλιμακίων. Ανεμοδέρνουν ανάμεσα στις οργανωτίστικες «λύσεις», στις «επικοινωνιακές τακτικές», στα τηλεοπτικά λόγια και στα μικροκομματικά συμφέροντα της «κλίκας».

δ). Τέλος το οριακό αποτέλεσμα της ψηφοφορίας δείχνει όλο αυτό τα χάος της αποσύνθεσης: Και τη «διάσπαση» των «τάσεων», καθώς και τις «συμπτώσεις» «συμμαχιών» ανάμεσα σε αντιτιθέμενες «φράξιες»: Μύλος…


Και το έργο θα έχει συνέχεια...
Αναλυτικότερα για τον ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ στο ΡΕΣΑΛΤΟ που κυκλοφορεί σε λίγες μέρες...
_________________
Όποιος δεν θέλει να είναι το φερέφωνο του ισχυρού ΔΕΝ πρέπει ΚΑΙ να αποδέχεται την εικόνα που προβάλλει και επιβάλλει ο ισχυρός για τον εαυτό του!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΘΑΛΕΙΑ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Σεπ 07, 2009 8:20 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Αλέξης Τσίπρας: Ευφυής ελιγμός

Φαίνεται ότι τον Αλέξη Τσίπρα τον είχαμε υποτιμήσει!
Η κίνηση που έκανε ήταν μια κίνηση ματ στον Αλαβάνο και δείχνει ότι διαθέτει πολιτικό μυαλό και μαθαίνει γρήγορα.
Καταρχήν διασώζει προεκλογικά και προσωρινά τον ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ. Μεταθέτει το ξεκαθάρισμα των λογαριασμών μετά τις εκλογές και με βάση τα αποτελέσματα που θα προκύψουν.
Προβάλλει επίσης το ηγετικό του προφίλ, υψώνοντας τον εαυτό του υπεράνω των στενών μικροκομματικών ηγεμονισμών και παράλληλα βάζει σε δοκιμασία και εκλογική έγκριση τον κάθε επίδοξο ηγέτη.
Φυσικά παράταση ζωής παίρνει ο ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ, γιατί το πρόβλημά του είναι βαθύτατα ΠΟΛΙΤΙΚΟ και δεν λύνεται με οργανωτικά κόλπα, όσο έξυπνα και αν είναι.
Οι πολιτικές του θέσεις και η πρακτική του είναι αυτά που τον διαλύουν…

Διαβάστε την «κίνηση» Τσίπρα από την «Κόκκινη Πιπεριά»


http://red-pep.blogspot.com/2009/09/blog-post_06.html


Αλέξης Τσίπρας: "Τα κόμματα δεν είναι τσιφλίκια"


"Προσωπικά, αισθάνομαι την ανάγκη, έστω και την ύστατη στιγμή, να γυρίσουμε σελίδα. Και ταυτόχρονα να κάνουμε μια ύστατη προσπάθεια ενότητας. Όλο το προηγούμενο διάστημα, ο χώρος μας έδινε την εντύπωση στην κοινωνία ότι σπαράσσεται από μια σύγκρουση, δίχως πολιτικό περιεχόμενο, για μια καρέκλα. Ε, λοιπόν, ήρθε η ώρα ο κόσμος που μας παρακολουθεί να καταλάβει ότι η καρέκλα αυτή είναι ένα πουκάμισο αδειανό. Οι ηγεσίες στην Αριστερά δεν κερδίζονται ούτε με εκβιασμούς ούτε με τερτίπια. Επικεφαλής στους δικούς μας αγώνες, όπως πάντα, θα είναι όλοι όσοι θα λιώσουν τα παπούτσια τους για να μεταφέρουν το μήνυμα αντίστασης, ελπίδας και αγώνα και ριζοσπαστικής και ανανεωτικής Αριστεράς και όχι αυτός που θα έχει το δικαίωμα να εκλεγεί χωρίς σταυρό σε δυο εκλογικές περιφέρειες. Σε ότι με αφορά, προτιμώ να είμαι επικεφαλής μαζί με χιλιάδες άλλους και άλλες στους αγώνες και στην προεκλογικής μας εκστρατεία παρά να κάνω χρήση αυτού του δικαιώματος. Μπροστά στην ανάγκη να συμμαζευτεί αυτή η παράλογη κατάσταση και να ανταποκριθούμε μπροστά στις απαιτήσεις του κόσμου δεν με αφορά η εκλογή δίχως σταυρό. Και θα θέσω τον εαυτό μου μπροστά στην κρίση του κόσμου μας στην περιφέρεια όπου ζω και δραστηριοποιούμαι. Το ίδιο ζητώ να πράξουν και όλα τα στελέχη του χώρου μας, στην πρώτη γραμμή και ο πρώην Πρόεδρος του κόμματος μας, να μπει σε γραμμή μάχης, να τεθεί υπό την κρίση του κόσμου της Αριστεράς. Αυτή τη στιγμή δεν περισσεύει κανένας. Την ώρα της μάχης παραμερίζονται διαφωνίες και διαφορές, δεν υπάρχουν στρατηγοί, αυτό που χρειαζόμαστε είναι στρατιώτες". Αλέξης Τσίπρας στην ΚΠΕ του ΣΥΝ. Ολόκληρη η ομιλία εδώ

H Κ.Π.Ε. του ΣΥΝασπισμού μετά από εισήγηση του Αλέξη Τσίπρα αποφάσισε:

1) Το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ να κατατεθεί στον Άρειο Πάγο από τους επικεφαλής όλων των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ. Πράγμα που προβλέπεται και από το νόμο για τους συνασπισμούς κομμάτων. Πρώτος στη σειρά της κατάθεσης ο υπογράφων εκ μέρους του ΣΥΝ, ο Πρόεδρος του. Κανένας αρχηγός συνδυασμού. Οι επικεφαλής των συνιστωσών, de facto επικεφαλής του εκλογικού αγώνα για λογαριασμό των συνιστωσών που εκπροσωπούν όσο και του ενωτικού ψηφοδελτίου. Όλοι οι υποψήφιοι θα εκλεγούν με σταυρό, δηλ. κανένας δεν θα κάνει χρήση του προνομίου εκλογής χωρίς σταυρό εκ της θέσεώς του.

2) Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας να καταρτιστεί εξ ολοκλήρου από προσωπικότητες της Αριστεράς, από διανοούμενους, ανθρώπους των γραμμάτων και του πολιτισμού.

3) Τον Πρόεδρο της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας, που θα προκύψει, να τον εκλέξει η Κοινοβουλευτική Ομάδα, με δημοκρατικό τρόπο και με βάση τον κανονισμό λειτουργίας της, μετά τις εκλογές.

4) Να εξαντληθεί κάθε προσπάθεια θετικής ερμηνείας του νόμου ώστε να καταστεί δυνατό στον πρώτο εκ των επικεφαλής που καταθέτουν το ψηφοδέλτιο, στον Πρόεδρο του ΣΥΝ, να μην έχει περιορισμούς στη δημόσια παρουσία από το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Η γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ έκανε αποδεκτή την πρόταση.


Η ΚΟΕ δήλωσε ότι θα τοποθετηθεί αύριο,
ενώ ο Αλέκος Αλαβάνος χαρακτήρισε θετική την εξέλιξη αλλά επιφυλάχθηκε να απαντήσει τις επόμενες μέρες για την στάση που θα κρατήσει.

Επιστροφή στην κορυφή
Καχύποπτος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Σεπ 07, 2009 12:07 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Γράψαμε ήδη ότι η «κίνηση» Τσίπρα ήταν ματ για τον Αλαβάνο.

Ο Αλαβάνος «λιποτάκτησε», ανακοίνωση ότι δεν θα κατεβεί ως υποψήφιος, ακριβώς γιατί υπήρχε ο κίνδυνος να μην εκλεγεί. Και αυτό θα σήμαινε τον τελεσίδικο θάνατό του. Τώρα θα «εύχεται» μια συντριβή του ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ για να τα χρεώσει όλα στον ΣΥΝ και τον Τσίπρα.

Αυτό που δεν θέλουν να αντιληφθούν οι «συνιστώσες» είναι τούτο: Ότι η μεγάλη και συμπαγής εκλογική δύναμη βρίσκεται στον ιστορικό ΣΥΝ. Οι «συνιστώσες» ανεμομαζώματα και ανεμοσκορπίσματα είναι.

Η Εκλογή κάποιων από αυτές τις «συνιστώσες» (Κοροβέσης π.χ.) «πατούσε» πάνω στο ιστορικό εκλογικό σώμα του ΚΚεσ.-ΣΥΝ.

Η ρήξη ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τον ΣΥΝ, ακριβέστερα η επίθεση των Συριζαίων εναντίον του «κορμού» (ΣΥΝ) καθιστά προβληματική την εκλογή εκείνων που πρωτοστάτησαν σε αυτή την επίθεση: Του Αλαβάνου κατά κύριο λόγο…

Αυτά υπολόγισε ο Αλαβάνος και δεν ρίσκαρε…

Προτίμησε τη «λιποταξία», αποδείχνοντας το πόσο μικρό πολιτικό μέγεθος είναι…

Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες