Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
ΔΙΟΓΕΝΗΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Μάϊ 16, 2009 1:01 pm    Θέμα δημοσίευσης: ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ

1.-Προς τους Έλληνες, συμμετέχοντες στις ΘΕΟΚΛΕΙΣΤΕΣ συνεδριάσεις της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ:

Σας παρακαλούμε θερμά, όσο μπορείτε, όσο επιτρέπεται, όσο νιώθετε την ανάγκη να το κάνετε, να μας πείτε, λόγω στοιχειώδους διαφάνειας, έστω και ΧΟΝΤΡΙΚΑ, ποια είναι αυτή η Λέσχη, ποιά θέματα συζητάτε, πώς γίνεται η επιλογή των εκλεκτών μελών της και για ποιο λόγο παραμένουν όλα αυτά ΕΠΤΑΣΦΡΑΓΙΣΤΑ μυστικά,.. Κατά την ίδια λογική που και εσείς επικαλείσθε τη διαφάνεια για τόσα και τόσα ανεξήγητα που συμβαίνουν στον τόπο μας. Αν δεν το κάνετε, λυπόμαστε ειλικρινά αλλά δίνετε πλέον το δικαίωμα και στον πιο απονήρευτο Πολίτη να πιστέψει ότι όλη αυτή η υπόθεση είναι ύποπτη και επικίνδυνη για όλο τον κόσμο. Και η συμμετοχή σας όχι μόνο νομιμοποιεί τη διαβόητη Λέσχη αλλά καθιστά και σας προσωπικά συνένοχους.. Περιμένουμε..

2.- Προς την Κυβέρνηση:

Πέρα από τα σκάνδαλα και την παγκόσμια και δική μας οικονομική κρίση, θα θέλαμε να ξεκαθαρίσετε: α) Τι θα κάνετε με το οξύτατο θέμα των λαθρομεταναστών; β) Ποια είναι η θέση σας στη νεκρανάσταση του «Σχεδίου Ανάν»; γ)Ποια η θέση σας στο Σκοπιανό; δ)Ποιά η θέση σας στον καθορισμό, επιτέλους, των συνόρων της Ε.Ε.; ε)Θα συνεχίσετε το άνοιγμα στις αγορές της Ανατολής; Και τελευταίο:Μέχρι πότε θα μας κρύβετε τις άγριες απειλές ( «ΒΗΜΑ» -29.6.07) και τη μόνιμη υπονόμευση όλων των Εθνικών μας θεμάτων, από τις γνωστές ξένες μυστικές υπηρεσίες και τα μεγάλα και παντοδύναμα, ξένα και ελληνικά συμφέροντα; Περιμένουμε..

3.- Προς την αξιωματική αντιπολίτευση:


Πρέπει κι εσείς να μας απαντήσετε στα ίδια ακριβώς ερωτήματα, αφού φιλοδοξείτε να μας κυβερνήσετε. Ιδιαίτερα σε 3 θέματα: α)Στηρίζετε ακόμη, με το ίδιο πάθος του 2004 ,το διαβόητο «Σχέδιο Ανάν»; β) Θα πάρετε κάποτε ξεκάθαρη θέση στο σοβαρότατο θέμα των λαθρομεταναστών ή συμφωνείτε με τη θεωρία του Προέδρου σας ότι λύνουν…. το Δημογραφικό μας πρόβλημα; γ)Επιμένετε στο γνωστό «καλαμπούρι» του πολύφερνου κ.Χρυσοχοίδη, που, δυστυχώς, υιοθετήθηκε και από τον Πρόεδρό σας, ότι ο αντιαμερικανισμός μας είναι το νέο.. «χόμπυ» των Ελλήνων; Περιμένουμε..

4.- Προς τα κόμματα της αριστεράς και τις ανήσυχες, εξωκοινοβουλευτικές, ομάδες:

Να ενωθείτε αποκλείεται. Γιατί, τουλάχιστον, δεν σταματάτε να απομυθοποιείτε, αλληλοσπαρασσόμενοι, τους μεγάλους αγώνες του ελληνικού λαού; Περιμένουμε..


5.- Στα υπόλοιπα μικρά κόμματα:


Γιατί υποτιμάτε τη νοημοσύνη μας; Νομίζετε πως δεν καταλαβαίνουμε ότι ο κύριος στόχος σας, δεν είναι να ανατρέψετε το δικοματισμό, στον οποίο οι περισσότεροι ανήκετε μια ζωή ολόκληρη, αλλά να συγκυβερνήσετε; Με τις γνωστότατες πια, δημαγωγικές, ταμπέλες «Υπερπατριώτες», «Οικολόγοι»,«Δραστήριοι» και «Μακεδονομάχοι», νομίζετε ότι μπορείτε δηλαδή, να «εξωραίσετε», με τη συνεργασία σας, το κατεστημένο και, ταυτόχρονα, να αψηφήσετε τις εντολές των ξένων κέντρων που, εδώ και πολλά χρόνια, κυβερνούν, ουσιαστικά, την πατρίδα μας;
Είστε τόσο αφελείς εσείς ή μήπως νομίζετε ότι είμαστε τόσο ηλίθιοι εμείς; Περιμένουμε..

16.5.09

Επιστροφή στην κορυφή
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Μάϊ 17, 2009 9:59 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Η απάτη του δικομματισμού

Ο «ΔΙΟΓΕΝΗΣ» έθεσε ένα σοβαρό ζήτημα: Την απάτη του δικομματισμού.

Πράγματι, ο ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΣ
είναι ένας μύθος εξαπάτησης, ακριβώς γιατί επικαλύπτει τον «μονοκομματισμό» των ιδεών, το μονοθεϊσμό του συστήματος της αγοράς, δηλαδή της καπιταλιστικής, πλανητικής εξουσίας. Και όταν αυτό το σύστημα του μονοθεϊσμού που εκφράζεται με δύο οργανωτικές κεφαλές για την εξαπάτηση των πολιτών φθείρεται σε μεγάλο βαθμό, «πλασάρεται» από το ίδιο το σύστημα ο μύθος της «εξυγίανσης» με τη δημιουργία και άλλων κομμάτων για την αναπαλαίωση της απάτης.

Το ζητούμενο, όμως, μια αριστερής πολιτικής δεν είναι να περιστρέφεται γύρω από το μύθο του δικομματισμού, αλλά να αποκαλύπτει το μύθο και να προωθεί έναεναλλακτικό σύστημα ιδεών και εξουσίας. Το «σπάσιμο» του δικομματισμού σημαίνει ενδυνάμωση εναλλακτικών προτάσεων και λύσεων που θα αμφισβητούν την ειδωλολατρία της ιμπεριαλιστικής αγοράς, θα αλλάζουν τους συσχετισμούς σε βάρος της ειδψλολατρίας και των διαφορετικών κομματικών κεφαλών της.

ΑΝ ΔΕΝ θέλουμε να τρεφόμαστε με μύθους θα αναγνωρίσουμε ότι ο δικομματισμός είναι το ντροπαλό ψευδώνυμο της εκλογικής απάτης και η σημαία ευκαιρίας του «αριστερού» καιροσκοπισμού.

Είναι η «αριστερά» που γέννησε αυτό το μύθο και τον αναπαράγει και σήμερα για να κρύψει την ουσία της πολιτικής της: Μιας πολιτικής που σταθερά επιδιώκει τη συμμετοχή της «αριστεράς» στην κυβερνητική διαχείριση του συστήματος της αγοράς, δηλαδή του νεοφιλελευθερισμού (η ευρωπαϊκή εμπειρία είναι αποκαλυπτική).

ΟΤΑΝ η «αριστερά»
βάλει κατά του δικομματισμού στην ουσία εγκαταλείπει τον αγώνα κατά του συστήματος και των κυρίαρχων ιδεών του, κατά του νεοφιλελευθερισμού και των «εκσυγχρονιστικών» του μεταμφιέσεων. Αυτό που ζητεί στην πραγματικότητα δεν είναι η ανατροπή του υπάρχοντος, αλλά ο εξωραϊσμός του. Ζητεί όχι την ανατροπή των συσχετισμών σε βάρος των κυρίαρχων νεοφιλελεύθερων ιδεών, αλλά τη συμμετοχή της στην κυβερνητική διαχείριση. Σε αυτή τη λογική το «σπάσιμο» του δικομματισμού σημαίνει όχι ανατροπή των κυρίαρχων αντιλήψεων, αλλά κυβερνήσεις συνεργασίας πάνω στις κυρίαρχες ιδέες.

Η «ΑΡΙΣΤΕΡΑ» ενώ η ίδια δεν συνεργάζεται μεταξύ της για την οικοδόμηση μιας εναλλακτικής πρότασης εξουσίας παράγει το μύθο του δικομματισμού, το μύθο δηλαδή της κυβερνητικής συνδιαχείρισης. Έτσι προβάλει τον εαυτό της σαν τη «χρυσή εφεδρεία» του συστήματος. Βεβαίως δολίως παρασιωπά την ιστορική εμπειρία. Τι λεει αυτή η εμπειρία? Ότι όταν η «αριστερά» συμμετείχε σε κυβερνήσεις συνεργασίας άνοιγαν διάπλατα οι δρόμοι της οπισθοδρόμησης και των ιστορικών και αιματοβαμμένων ηττών των λαϊκών κινημάτων.

Αλλά και η πρόσφατη ελληνική ιστορία διδάσκει. Τι έγινε μετά το 1989, το ιστορικό ορόσημο που έσπασε ο δικομματισμός και γέννησε το έκτρωμα της συγκυβέρνησης Τζανετάκη? Όταν «σπάει» ο δικομματισμός όχι μόνο δε «σπάει» ο μονοθεϊσμός των κυρίαρχων ιδεών και δομών του συστήματος, αλλά η καπιταλιστική κυριαρχία ενισχύεται από τη «δημοκρατική επένδυση» της συνεργασίας. Στην επικάλυψη όλών αυτών συνίσταται ο μύθος του δικομματισμού.


ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ πάνω σε αυτό τον αριστερό μύθο πατάνε όλοι: Από την «αριστερά» μέχρι τον Καρατζαφέρη και τα νέα κατασκευάσματα των «νταβάδων»: Ξένων και εγχώριων.
ΟΛΟΙ θέλουν να «σπάσουν» το δικομματισμό για να διαπραγματευτούν, από καλύτερες θέσεις, την κυβερνητική διαχείριση του καθεστώτος.
ΣΗΜΕΡΑ, αυτός ο «αριστερός» μύθος του δικομματισμού έχει γίνει και το επίσημο «δόγμα» των ποικίλων «νταβάδων». Τον προωθούν για να αναπτύξουν τις «τσόντες» τους για την ανατροπή του πολιτικού σκηνικού, την προώθηση και επιβολή των σχεδιασμών τους: Τον ολοκληρωτικό, δικτατορικό έλεγχο των κομμάτων και των πολιτικών.

Μέσα στη γενική σήψη, την αναξιοπιστία των κομμάτων και, ιδιαίτερα, την κατάρρευση των δύο κυβερνητικών πυλώνων (Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ), ο μύθος του δικομματισμού χρησιμοποιείται υστερικά από το μεγάλο κεφάλαιο και τις ύαινες των ΜΜΕ για να αναπτύξουν τις δορυφορικές πολιτικές δυνάμεις τους και κυρίως να κατασκευάσουν και νέα, άμεσα ελεγχόμενα κομματίδια.
Οι «Οικολόγοι Πράσινοι» είναι ένα από αυτά τα προνομιούχα, επιδοτούμενα κομματίδια- λακέδες.
Μέσα στη ΓΕΝΙΚΗ πολιτική πτώση και αναξιοπιστία, η προβολή αυτών των κατασκευασμάτων, οδηγεί μια μεγάλη μάζα οργισμένων να εκφράσουν τη ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ τους και την οργή τους σε αυτά τα νταβατζίδικα σχήματα.

Ένα ποσοστό του πληθυσμού, δεν είναι μόνο ανυποψίαστο, δεν ζει μόνο μέσα στην άγνοια, αλλά καθορίζεται από την υστερική δημαγωγία των «νταβάδων». Βλέπει να προβάλλεται τόσο αφηνιασμένα ένα νέο σχήμα, με ετικέτα οικολογική και ρίχνει την ψήφο διαμαρτυρίας του εκεί, μια και έχει αηδιάσει τα υπάρχοντα σχήματα.
Ο μύθος, συνεπώς, του δικομματισμού θα χρησιμοποιηθεί από τους ίδιος τους «νταβάδες» για την αναπαλαίωση του σάπιου καθεστώτος τους.
ΦΥΣΙΚΑ αυτή η αναπαλαίωση της σήψη θα βαπτισθεί «ΑΝΑΝΕΩΣΗ». Το έργο είναι γνωστό και πολλές φορές παιγμένο…







_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΔΙΟΓΕΝΗΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Μάϊ 18, 2009 10:20 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΑΡΚΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟ « ΠΡΑΣΙΝΟ »;;



Θα θέλαμε μερικές σύντομες απαντήσεις, ιδιαίτερα από μερικούς φίλους μας που, χωρίς κανείς να το περιμένει, έγιναν κράχτες των, εδώ και πολλά χρόνια, αμφιλεγόμενων, παγκοσμίως, «Οικολόγων».

1.- Καλό το «πράσινο» αλλά αρκεί για να επιβιώσει μια οποιαδήποτε χώρα; Γιατί τόση «σιωπή» γύρω από τόσα πολλά & ουσιώδη Εθνικά Θέματα; Βαλκάνια, Σκόπια, Κύπρος, Τουρκία, Λαθρομετανάστες, Οικονομικά Συγκροτήματα;

2.- Συμφωνείτε με τις πασίγνωστες, αντιδραστικές, θέσεις των Ευρωπαίων ομοιδεατών σας;

3.- Συμφωνείτε με την υπογραφή του κ.Τρεμόπουλου υπέρ του «Σχεδίου Ανάν», με τις προκλητικές θέσεις του στο θέμα των Ποντίων και με την απόφασή του να συνεργαστείτε με οποιαδήποτε μελλοντική κυβέρνηση;

4.- Δεν σας ενοχλεί ότι σας στηρίζουν ο κ.Μάκης και ο κ.Λάκης, τα, με το αζημίωτο, παιδιά του κατεστημένου;

5.- Δεν υποψιάζεστε ότι, χωρίς να το θέλετε, παίζετε το γνωστότατο, διαβρωτικό, παιχνίδι τους;

Με αφόρητη μελαγχολία…


18.5.09
Επιστροφή στην κορυφή
Εξόριστος



Ένταξη: 22 Ιαν 2007
Δημοσιεύσεις: 457

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Μάϊ 18, 2009 10:05 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Η παραπολιτική απάτη των «οικολόγων»
και
τα παιχνίδια των «νταβάδων»


Οι «νταβάδες» και τα μεγάλα τηλε-λαρύγγια τους έχουν αφηνιάσει υπέρ των «Οικολόγων Πράσινων».
Κατασκεύασαν από το ΠΟΥΘΕΝΑ ένα καταναλωτικό «είδος» - πειθήνιο εξάρτημα των ιμπεριαλιστικών κέντρων εξουσίας- και το προβάλλουν με θηριώδη τρόπο. Ένα κοινωνικό και πολιτικό ΤΙΠΟΤΑ, μια μακάβρια γκριμάτσα των αυτοκρατορικών ιδεολογημάτων, αναδεικνύεται, μέσω των μηχανισμών της απάτης των βολιδοσκοπήσεων, σε νέο κόμμα, με ποσοστά που το κατατάσσουν ακόμα και τρίτο κόμμα.
Τέτοια καταρρακτώδη, αλλά και υστερική πλύση εγκεφάλου κατασκευής και προβολής ενός «κάλπικου παρά» δεν έχει ιστορικό προηγούμενο. Τέτοια παραπολιτική ταχυδακτυλουργία του τηλεθεάματος δεν έχει ξανά υπάρξει. Με δημοσκοπήσεις καθημερινές, με πλήθος αναλύσεις και ποικίλα τεχνάσματα κατασκευάζουν ένα «κόμμα» με τις μακέτες του τηλεθεάματος, τους φωτισμούς και τα χρώματα της διαφήμισης και το «χορό» των ποικίλων σκουληκιών: τα «βαποράκια» των ΜΜΕ και τους τηλε-στάρ, αυτά τα ακριβοπληρωμένα μαντρόσκυλα των ισχυρών του χρήματος.
Είναι τέτοιο το όργιο της παραπολιτικής απάτης αυτού του σκηνικού κατασκευής και προβολής των «Οικολόγων Πράσινων» που αυτό το κατασκεύασμα το εμφανίζουν λαμπερά, με εντυπωσιακούς ρυθμούς εκλογικής δυναμικής, χωρίς ΙΔΕΕΣ, χωρίς ΔΡΑΣΗ, χωρίς ιδεολογικό και πολιτικό στίγμα.
Φουσκώνει καθημερινά αυτή εκλογική «φούσκα», αλλά ΟΥΔΕΙΣ γνωρίζει τις ιδέες αυτών των κυρίων, τις απόψεις τους, την ιστορία και τη στάση τους.
ΟΛΑ ΑΥΤΑ τα κρατούν στο σκοτάδι, εφτασφράγιστο μυστικό, τα αποκρύπτουν επιμελώς. Γιατί αν τα εμφάνιζαν στον ελληνικό λαό θα τους κυνηγούσαν με κλούβια αυγά.
ΑΥΤΗ είναι η μεγάλη απάτη αυτής της νεοταξικής κατασκευής των «Οικολόγων Πράσινων» και των πατρόνων τους. Να εμφανιστούν ιδεολογικά και πολιτικά χωρίς πρόσωπο με «κουκούλα», για να εισπράξουν την οργή διαμαρτυρίας μιας μερίδας του ελληνικού λαού που δεν γνωρίζει τι καπνό φουμάρουν. Γιατί αν γνώριζε θα εισέπρατταν όλοι αυτοί μούντζες…
ΟΛΗ αυτή η λυσσώδη και αφηνιασμένη παραπολιτική προπαγάνδα των «νταβάδων» και των λακέδων τους στοχεύει πάνω σε αυτό το παραπλανημένο και οργισμένο, από τα πολιτικά κόμματα, εκλογικό σώμα που φέρεται και άγεται από τα ΜΜΕ, χωρίς πεποιθήσεις και μέσα στην άγνοια και εξαθλίωση.
Η μηχανή έχει στηθεί καλά, γι’ αυτό πιθανότατα ένα μέρος της διαμαρτυρίας να εκφραστεί σε αυτή την ελεεινή κατασκευή των «οικολόγων πράσινων». Τα ίδια τα κόμματα εγκλωβισμένα μέσα στις δαγκάνες των νεοταξικών ιδεολογημάτων δεν αποκαλύπτουν τη μεγάλη απάτη. Δεν ξεσκεπάζουν αυτά τα παραπολιτικά παιχνίδια.
Έτσι όλοι αποκρύβουν το τι είναι αυτοί οι «οικολόγοι πράσινοι», ποια τα πιστεύω τους και ποιες οι απόψεις τους.
Αποκρύβουν συγκεκριμένα ότι:

α). Αποτελούν τα πλέον άθλια εξαρτήματα του διεθνούς ιμπεριαλισμού και εξωραϊστές της ΝΑΤΟϊκής θηριωδίας στα Βαλκάνια, στο ΙΡΑΚ κ.λπ. σε όλα τα μεγάλα διεθνή γεγονότα συμπαρατάχθηκαν με τη νέα πλανητική, ιμπεριαλιστική τάξη: υπέρ της πολεμικής θηριωδίας κατά της Γιουγκοσλαβίας, του Ιράκ, του Αφγανιστάν. Υπέρ των τουρκοκυπρίων και του Σχεδίου Ανάν. Εναντίον των παλαιστινίων κ.λ.π.
β). Το ελληνικό τμήμα αυτού του ευρωπαϊκού, νεοταξικού δικτύου (Οικολόγοι Πράσινοι) υποστηρίζουν πάντα τα σοβινιστικά συμφέροντα των αντιπάλων, μιλούν για «μειονότητες», για ένταξη της Τουρκίας, υπέρ του Σχεδίου Ανάνα, υπέρ των απαιτήσεων των Τούρκων, υπέρ των Σκοπίων, υπέρ της «μακεδονικής μειονότητας» και πολλά άλλα.
«Για μας είναι δεδομένο ότι η ευρύτερη Μακεδονία έχει πολυεθνική ιστορία αιώνων και καμιά εθνότητα ή χώρα δεν είναι «πιο Μακεδόνες» από τις υπόλοιπες».
Αυτά και πάρα πολλά άλλα υποστηρίζουν αυτοί οι κύριοι της ίδιας «μήτρας» και του ίδιου φυράματος με τα «Παρατηρητήρια» του Σόρος και τους «αριστερούς» ροπαλοφόρους των «Ιών».
ΟΛΑ τα αποκρύβουν από τον ελληνικό λαό. Απλώς τους διαφημίζουν αφηνιασμένα όλα τα ΜΜΕ…
ΑΥΤΟ είναι το ψεύδος και η μεγάλη ΑΠΑΤΗ!!!

_________________
Όποιος δεν θέλει να είναι το φερέφωνο του ισχυρού ΔΕΝ πρέπει ΚΑΙ να αποδέχεται την εικόνα που προβάλλει και επιβάλλει ο ισχυρός για τον εαυτό του!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΜΟΥΡΑΛΩΦ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Μάϊ 19, 2009 1:59 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Από ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ:
http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=5090822&publDate=19/5/2009


Οι οικολόγοι στη Λέσχη

Μπίλντερμπεργκ


Από διάφορες λίστες που κυκλοφόρησαν αυτές τις μέρες στον Τύπο, χωρίς να διαψευστούν, προκύπτει ότι εκτός από τους μεγαλοτραπεζίτες, μεγαλοπαράγοντες του ιμπεριαλισμού, άλλους παρατρεχάμενους και εκλεκτούς του μεγάλου κεφαλαίου, εκτός από τους εκπροσώπους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, στη συνεδρίαση της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ στην Αθήνα συμμετείχε και ο πρόεδρος των Πράσινων της Γερμανίας Τζεμ Οζντεμίρ. Πρόκειται για τον πρόεδρο του κόμματος εκείνου που οι εδώ εκπρόσωποι των Οικολόγων Πράσινων καυχιόνται για τη συνεργασία τους στο πλαίσιο της ΕΕ.

Να υποθέσουμε ότι ο εκπρόσωπος των Πρασίνων πήγε στη συνεδρίαση για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των εργαζομένων και του λαού; Να υποθέσουμε ότι συνδιαλέχτηκε με τους μεγαλοβιομήχανους και τους μεγαλοεφοπλιστές για το πώς θα σωθεί το περιβάλλον χωρίς να ανοίξει ούτε το ένα ρουθούνι της καπιταλιστικής υπερκερδοφορίας; Μάλλον όχι. Ο εν λόγω πολιτικός βρέθηκε στη συγκεκριμένη σύσκεψη για τον ίδιο λόγο που βρέθηκαν και οι υπόλοιποι συνδαιτυμόνες του. Επειδή είναι και αυτός ένας από τους εκλεκτούς του κεφαλαίου και συγκαταλέγεται σε εκείνους που μπορούν να προωθήσουν αποτελεσματικά τα συμφέροντά τους.

Τέτοιοι άνθρωποι και μόνο παίρνουν το «διαβατήριο» για να συμμετέχουν στη Λέσχη Μπίλντερμπεργκ.

Μ' αυτούς συνεργάζονται οι Οικολόγοι Πράσινοι και στην Ελλάδα. Προφανώς επειδή ακόμα και για το θέμα του περιβάλλοντος μοιράζονται τις ίδιες «ανησυχίες» με τους οικονομικά ισχυρούς της Γης.

Επιστροφή στην κορυφή
ΔΙΟΓΕΝΗΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Μάϊ 19, 2009 8:01 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Η ΣΙΩΠΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ

Είδαμε προχθές και πάλι τον αρχηγό των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ-ΠΡΑΣΙΝΩΝ στην εκπομπή του ΑΛΤΕΡ και τον πονέσαμε και πάλι για τη δύσκολη θέση που ξαναβρέθηκε. Ιδιαίτερα όταν έχασε τα λόγια του και κατέβηκε στο ίδιο επίπεδο ασυναρτησιών με τον εκπρόσωπο του Καρατζαφέρειου εκπροσώπου.

Οι μισές απαντήσεις του και η κραυγαλέα ΣΙΩΠΗ του σε καίρια ερωτήματα, τον εξέθεσαν και πάλι.

Ρωτάμε κι εμείς, πιστεύοντας ότι μαζί μας ρωτούν και αμέτρητοι Έλληνες Πολίτες:

Ξέρουμε πολύ καλά και μπορεί ο οποιοσδήποτε να το διαπιστώσει ανοίγοντας την ιστοσελίδα τους, ότι είναι ένα κλασσικό ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ των Ευρωπαίων Πρασίνων. Ένα Γερμανικό Αστικό Κόμμα που συνεργάζεται με όλες τις Γερμανικές κυβερνήσεις και συμμετέχει σε όλες τις αντιδραστικές, ΦΙΛΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ αποφάσεις τους.

Ένα Πράσινο «κομματάκι» που, με πρωτοπαλλήκαρο τον πάλαι ποτέ «αριστερό» κόκκινο Ρούντυ, στήριξαν με έναν πρωτοφανή κυνισμό το ΝΑΤΟ στη διάλυση των Βαλκανίων και τις ΗΠΑ στη γενοκτονία του Ιράκ.

Τους παρακαλούμε λοιπόν, να ξεκαθαρίσουν, κάποτε και ιδιαίτερα στις ΠΟΛΥΔΑΠΑΝΕΣ καθημερινές εξορμήσεις τους σε όλη την Ελλάδα, (πέρα από τα γνωστά Οικολογικά..) και τις θέσεις τους στα μεγάλα θέματα του καιρού μας:

1.- Συμφωνούν σε ΟΛΑ με τους, γνωστούς καιροσκόπους, Ευρωπαίους Πράσινους;

2.- Παραμένουν υπέρμαχοι του εγκληματικού Σχεδίου Ανάν;

3.- Είναι υπέρ των κουκουλοφόρων, όπως δηλώνει, κάθε μέρα, ένα νεόκοπο, επίλεκτο μέλος τους;

4.- Πιστεύουν ότι τα Ευρωπαϊκά σύνορα, τελειώνουν στην Ελλάδα και όχι στην Τουρκία;

5.- Δέχονται την άποψη των Σκοπιανών ότι είναι οι μόνοι ΓΝΗΣΙΟΙ Μακεδόνες;

6.- Συμφωνούν με τη γνωστή θέση του αρχηγού τους περί συνεργασίας με ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ Κυβέρνηση;

7.- Δεν τους ενοχλεί η ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ στήριξή τους από τον κ.Μάκη, τον κ.Λάκη και όλα τα ΜΜΕ των μεγάλων οικονομικών συγκροτημάτων;

Αν δεν απαντήσουν, έστω και στην ιστοσελίδα τους, θα αναγκάσουν και τον πιο απονήρευτο Έλληνα Πολίτη, να πιστέψει ότι η πολύτιμη, πράγματι Οικολογία τους, δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια κλασσική «κουκούλα» εξυπηρέτησης ξένων συμφερόντων..

Περιμένουμε...


19.5.09
Επιστροφή στην κορυφή
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Μάϊ 19, 2009 8:30 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Παρέμβαση ΣΤΑΘΗ


Τίποτα πιο δεξιό δεν υπάρχει από την άποψη που πρεσβεύει ότι είναι ξεπερασμένη σήμερα η αντίθεση δεξιάς και αριστεράς...

Λένε ορισμένοι ότι δεν έχει καμμιά σημασία τι θέσεις υποστηρίζουν οι Οικολόγοι (εν προκειμένω οι Οικολόγοι Πράσινοι του κ. Τρεμόπουλου) για ευρύτερα θέματα πλην των οικολογικών κι ότι το οικολογικό τους στίγμα αρκεί για να υπερψηφισθούν.

Πρόκειται για μια παιδαριώδη προσέγγιση την οποίαν δεν αποδέχονται ούτε οι ίδιοι οι Οικολόγοι Πράσινοι διότι, απλούστατα, έχουν θέσεις για όλα, και τα κρίσιμα και τα ελάσσονα.

Αλλωστε, πολλές εκλεκτές προσωπικότητες όπως ο (και φίλτατος) κ. Νότης Μαυρουδής, η κυρία Λυδία Κονιόρδου, ο κ. Αντώνης Καφετζόπουλος (για να περιορισθώ μόνον σε λίγους) στελέχωσαν το Ευρωψηφοδέλτιο των Οικολόγων Πράσινων επειδή ακριβώς έχουν θέσεις για όλα κι όχι λόγω κάποιου βολικού επιλεκτισμού.

Συνεπώς, το ξαναλέμε, είναι ουσιώδες, απαραίτητο και επιτακτικό οι θέσεις αυτές να γίνουν ευρύτερα γνωστές, ώστε ο λαός να υπερψηφίσει ή να καταψηφίσει μετά λόγου γνώσεως. Εξάλλου οικολογία ανεξάρτητη από την ευρύτερη πολιτική δεν υπάρχει -σε κάποιο πλαίσιο εκδηλώνεται η οικολογική παρέμβαση και ο οικολογικός σχεδιασμός.

Μπορεί αυτό το πλαίσιο
να είναι συντηρητικό και δεξιό, όπως στην Ιρλανδία, όπου οι Οικολόγοι συγκυβερνούν με τους κεντροδεξιούς του Φιάνα Φέιλ (και χρεωκόπησαν τη χώρα), ή ακόμα πιο δεξιό, όπως στην Τσεχία όπου συγκυβερνούν με τους Χριστιανοδημοκράτες. Πράσινη ανάπτυξη ευαγγελίζονται, και οι νεοφιλελεύθεροι, και οι σοσιαλδημοκράτες, και οι αριστεροί.

Οι δικοί μας Οικολόγοι Πράσινοι με ποία τάση συντάσσονται; Εξ όσων έχω έως τώρα καταλάβει ο κ. Τρεμόπουλος αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασιών του κόμματός του, αναλόγως. Είτε με τη δεξιά, είτε με τη σοσιαλδημοκρατία, είτε με την αριστερά.

Αυτό όμως καθιστά τους Οικολόγους περισσότερο χαμαιλέοντες παρά πράσινους. Κι αυτό διότι η πολυθρύλητη «υπέρβαση» της κυρίαρχης αντίθεσης «αριστερά-δεξιά» στην εποχή μας, παρά τις εργώδεις προσπάθειες πολλών (από τον κ. Μάνο και τον κ. Σαμαρά έως τον κ. Αβραμόπουλο, για να αναφερθώ μόνο σε λίγους από τους Ελληνες πολιτικούς που επεχείρησαν να την πραγματώσουν) όχι μόνον δεν έχει αναιρεθεί αλλά αντιθέτως έχει βαθύνει περισσότερο και (στο εγγύς τουλάχιστον κρίσιμο μέλλον) θα βαθαίνει ακόμα πιο πολύ.

Επί παραδείγματι δεν γίνεται οι Οικολόγοι Πράσινοι να 'ναι αριστεροί και ταυτοχρόνως το κόμμα τους μέσω των ευρωπαϊκών συνδέσεών του (με τους Γιόσκα Φίσερ και Κον Μπεντίτ) να επικροτεί βομβαρδισμούς λαών και κρατών, όπως συνέβη με την περίπτωση της Γιουγκοσλαβίας κι όχι μόνον. (Το ίδιο ισχύει και για ορισμένους του ΣΥΝ).

Ισως βέβαια η ευκολία που δείχνει ο κ. Τρεμόπουλος
στο ενδεχόμενο συνεργασίας είτε με το ΠΑΣΟΚ είτε με τη Ν.Δ. (προκειμένου, πάντα, να προωθεί οικολογικούς στόχους) να εδράζεται στο αναντίρρητο γεγονός ότι αυτά τα δύο κόμματα έχουν ελάχιστες διαφορές μεταξύ τους ή καθόλου. Οντως. Αυτό όμως μετατρέπει τους Οικολόγους Πράσινους σε παρακολούθημα του δικομματισμού

κι όχι σε καταλύτη φώτισης του κυρ Γιακουμάτου αίφνης (για να μην πω Σουφλιά και λιποθυμήσετε) ή του κυρ Καρχιμάκη ώστε να αναδειχθούν σε πρωτοσπαθάριους μιας οικολογικής σταυροφορίας.

Με έναν λόγο μικρό κόμμα που δεν είναι αντιδικομματικό (όπως η «Δράση» του κ. Μάνου ή το ΛΑΟΣ) μπορεί μέσω των συνεργασιών να συντηρήσει ή να ανανεώσει το σύστημα, αλλά όχι να το αλλάξει ή να το ανατρέψει.

Από την άλλη προκειμένου να ψηφίσει κανείς Ν.Δ. ή ΠΑΣΟΚ χίλιες φορές ας ψηφίσει Οικολόγους (κι ας κρατάει μικρό καλάθι) - ζημιά δεν θα κάνει, ούτε όμως και σε καμμιά ουσιαστική βελτίωση των πραγμάτων θα έχει συνεισφέρει.

***
Και τέλος το πιο σημαντικό απ' όλα αυτά είναι όταν έχει κάποιος θέσεις για οποιοδήποτε θέμα, πρέπει να 'χει και την παρρησία να τις υποστηρίζει. Πράγμα που, ως φαίνεται, αποφεύγει ο κ. Τρεμόπουλος. Καθότι προσφάτως σε επίσκεψή του στην Κομοτηνή αρνήθηκε απόψεις τις οποίες είχε υποστηρίξει (ακόμα και με αρθρογραφία του στην «Ελευθεροτυπία»), όπως για την ανάγκη να μην εγκατασταθούν Πόντιοι πρόσφυγες στη Θράκη.

Οχι, εμείς, δεν «ανακαλύψαμε» τώρα τους Οικολόγους Πράσινους, φοβάμαι όμως ότι τους ανακάλυψαν διάφοροι άλλοι (από τα ΜΜΕ) που μόνον στους Δυνατούς ξέρουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους (κολακεύοντας και τους Οικολόγους όταν αυτό χρειάζεται)...

ΣΤΑΘΗΣ Σ. 19.V.2009 stathis@enet.gr


_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΑΝΤΙΒΙΩΣΗ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Μάϊ 20, 2009 9:35 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Για να πάρουμε μια γεύση της αποτρόπαιης, νεοταξικής κατασκευής των «Οικολόγων Πράσινων».

Σταχυολογούμε από τις άφθονες ρήσεις του κ. Τρεμόπουλου, που σαν καιροσκοπικό πιόνι, δεν τις αποκαλύπτει στον ελληνικό λαό ΑΝΟΙΚΤΑ.
Τώρα προκειμένου να αλιεύσουν ψήφους και να παίξουν το ρόλο που τους έχει ανατεθεί φορέσανε «κουκούλα»: Αυτή είναι η ιδεολογία τους!!!



Τρεμόπουλος 1

http://www.bulls.gr/read_op.php?oid=1276&mid=192

Συμμετοχή Τρεμόπουλου στην κίνηση κατάδοσης της χώρας ως υποθάλπουσας εγκληματίες πολέμου που συμμετείχαν στην σφαγή των Μουσουλμάνων στην Σρεμπρένιτσα της Βοσνίας.
Μεταξύ άλλων αναφέρεται: «Έλληνες «εθελοντές» (οι επώνυμες μαρτυρίες τους έχουν δημοσιευθεί) πολέμησαν στη Bοσνία με τον Kάρατζιτς και τον Mλάντιτς και –ατιμάζοντάς την– ύψωσαν την ελληνική σημαία στη Σρεμπρένιτσα την ώρα της μεγάλης σφαγής. H Eλληνική Πολιτεία έχει συνεπώς την υποχρέωση και συγγνώμη να ζητήσει δημοσίως από τις οικογένειες των 8.000 σφαγιασθέντων και να απαιτήσει να λογοδοτήσουν όσοι Έλληνες «εθελοντές» συνέπραξαν στο μεγάλο έγκλημα και οι γνωστοί-άγνωστοι που τους ενέπλεξαν. Tο απαιτούμε».
Με άλλα λόγια, καταγγέλλεται το ελληνικό κράτος στο εσωτερικό και διεθνώς ως έχον συμμετοχή στο ολοκαύτωμα της Σρεμπρένιτσα, επειδή, πιθανώς κάποιοι Έλληνες πολίτες πήγαν με δική τους πρωτοβουλία στη Βοσνία εκείνα τα χρόνια, προσφέροντας, όπως είναι σε όλους γνωστό –ακόμη και στους εισαγγελείς του ειδικού διεθνούς δικαστηρίου που ΔΕΝ άσκησαν καμία δίωξη εναντίον κανενός Έλληνα-, ανθρωπιστική βοήθεια, ασχέτως τι παραμύθια σέρβιραν μετά στους συγχωριανούς τους. Και λυπημένοι όλοι αυτοί –μεταξύ τους και ο Τρεμόπουλος- που δεν παραπέμφθηκε η Ελλάδα, συντάσσουν το κατάπτυστο κείμενο ζητώντας από την Ελλάδα να ζητήσει συγνώμη, να αναγνωρίσει δηλαδή την ενοχή της και συνεπώς να ζητήσει … από μόνη της να παραπεμφθεί και αυτή στην Χάγη μαζί με τον Μιλόσεβιτς…

Τρεμόπουλος 2

http://ecology-salonika.org/lib/?p=421

Η αυθεντική σαφής προτίμηση του Τρεμόπουλου για την ονομασία της οδού Αποστόλου Παύλου στην Θεσσαλονίκη ως Κεμάλ Ατατούρκ, καταγεγραμμένη στο ίδιο το site του Τρεμόπουλου!

Τρεμόπουλος 3

http://panosz.wordpress.com/2008/04/10/tsamides/#comment-36290

Τρεμόπουλος υπέρ του να ανακινηθεί θέμα Τσάμηδων, με προσωπική αφήγηση για τις σφαγές και το παιδομάζωμα που έκανε ο ελληνικός στρατός…

Τρεμόπουλος 4

http://ecology-salonika.org/lib/?p=421

(Τι καλά που περνούσαμε μαζί με τους Τούρκους…) «…στους πρόσφυγες, πέρα από την πίκρα και τον πόνο για τον ξεριζωμό, δεν υπήρχε το μίσος για τους Τούρκους που υπάρχει τώρα. Το μίσος και η εμπάθεια καθώς και η ανιστόρητη, υστερική και άδικη σύγκριση του Κεμάλ με τον Χίτλερ είναι προϊόν της δεκαετίας του 90 και τής προσπάθειας ορισμένων κύκλων να αναθεωρήσουν την πρόσφατη ιστορία μας γράφοντας και λέγοντας ότι τους κατέβει (για διάφορους λόγους).

Χρυσόγελος

http://efhbos.wordpress.com/2009/02/12/xrysogelos/

Χρυσόγελος για το «Μακεδονικό»: Υπέρ του αυτοπροσδιρισμού των Σκοπιανών, υπέρ της αναγνώρισης μειονότητας «Μακεδόνων» στην Ελλάδα, υπέρ της επίσημης διδασκαλίας από το ελληνικό κράτος των «μακεντόντσι» (σε ποιους άραγεWink.

Έφηβος: Ποιες είναι οι θέσεις σας για το «Μακεδονικό»;
Νίκος Χρυσόγελος: Για το «Μακεδονικό», οι κυρίαρχες πολιτικές δυνάμεις έχουν τεράστια ευθύνη γιατί δεν επίλυσαν το θέμα αυτό τότε που υπήρχαν ρεαλιστικές δυνατότητες για επίλυση. Για πολλά ακόμα χρόνια η εκκρεμότητα μπορεί να κάνει ζημιά στη χώρα:- Στο εξωτερικό εφημερίδες, χάρτες, εγκυκλοπαίδειες, τουριστικοί οδηγοί, αναφέρουν πια όλο και πιο συχνά τη γειτονική χώρα ως «Μακεδονία» και την ελληνική Μακεδονία όλο και συχνότερα ως σκέτη Βόρεια Ελλάδα.- Η ιστορική μνήμη των ξένων αφορά κυρίως την πολυεθνική Μακεδονία του 1900 και ελάχιστα την αρχαιότητα και το Μ. Αλέξανδρο (που θεωρείται επίκαιρος όσο και ο Μ. Ναπολέων).Η μέχρι τώρα θέση των Πράσινων στο ευρωκοινοβούλιο απηχεί σε μεγάλο βαθμό την αρνητική διάθεση της ευρωπαϊκής κοινής γνώμης απέναντι στα ελληνικά επιχειρήματα. Δεν είναι εύκολα κατανοητός ο φόβος μιας ευρωπαϊκής χώρας, που ανήκει στις 29 πιο ανεπτυγμένες χώρες του κόσμου, με οικονομικούς παράγοντες που ελέγχουν πάνω από το 1/3 των δραστηριοτήτων της γειτονικής χώρας. Μπορεί να μετριαστεί μόνο με την εκλογή ευρωβουλευτή από τους Οικολόγους Πράσινους, που θα μπορεί να θέτει τις θεμιτές, όχι παράλογες, ελληνικές ευαισθησίες με όρους κατανοητούς από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους.
Στο πρόγραμμα των Οικολόγων Πράσινων αναφέρεται ότι «καμιά εθνότητα (στην ευρύτερη γεωγραφική Μακεδονία) δεν είναι πιο Μακεδόνες από τις υπόλοιπες και ότι το δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού αφορά και τις περιφέρειες (άρα και την ελληνική Μακεδονία). Δίπλα στα 2,5 εκατομμύρια Έλληνες Μακεδόνες μπορούν να υπάρχουν και συμπολίτες μας με διαφορετική εθνοτική συνείδηση και ταυτότητα. Γιατί θα πρέπει να το φοβόμαστε αν δεν συνδέεται με αλλαγές συνόρων ή απειλές; Δεν είναι λογικό να γίνουν αποδεκτοί με τον αυτοπροσδιορισμό που χρησιμοποιούν στη γλώσσα τους, ως Μακεντόντσι, που δε θίγει σε τίποτα τους Έλληνες Μακεδόνες»;


Παρασκευόπουλος-Τρεμόπουλος

http://www.ecogreens.gr/gr/modules.php?name=News&file=article&sid=759

Θέση υπέρ της αναγνώρισης της ΦΥΡΟΜ ως Μακεδονία, με βάση το “δικαίωμα” του αυτοπροσδιορισμού για το οποίο αγωνίζονται οι “πράσινοι”: «Για μας είναι δεδομένο ότι η ευρύτερη Μακεδονία έχει πολυεθνική ιστορία αιώνων και καμιά εθνότητα ή χώρα δεν είναι «πιο Μακεδόνες» από τις υπόλοιπες».

Επιστροφή στην κορυφή
Γ.Δ.
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Μάϊ 27, 2009 2:30 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

οι φίλοι των Οικολόγων-Πρασίνων στο Ευρωκοινοβούλιο στο πλευρό των Σκοπιανών:


http://www.youtube.com/watch?v=Cp2XtSVF1UM&feature=channel_page
Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες