Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Τα μπλόκα των αγροτών

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Θύμιος



Ένταξη: 19 Μάρ 2006
Δημοσιεύσεις: 283

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Ιαν 23, 2009 3:23 pm    Θέμα δημοσίευσης: Τα μπλόκα των αγροτών Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Τα μπλόκα των αγροτών


Σε κάποιους τα μπλόκα των αγροτών εμφανίζονται σαν «σκάνδαλο». Δεν διστάζουν, ακόμα να τα χαρακτηρίσουν και «φασισμό».
Η καπιταλιστική λογική και ηθική ακόμα και μια απεργία την εμφανίζει σαν σκάνδαλο. Σκάνδαλο που προέρχεται από έναν παραλογισμό: Είναι σκανδαλώδης γιατί ενοχλεί ακριβώς εκείνους που δεν τους αφορά.
Αυτά τα δόλια τεχνάσματα της αστικής λογικής και ηθικής συνίστανται σε τούτο: Σκορπάνε ακατανόητα τα αποτελέσματα από τις αιτίες. Εδώ βρισκόμαστε μπροστά σε έναν μικροαστικό ορθολογικό ισοπεδωτισμό: στη μηχανική αποκοπή των αιτίων από το αποτέλεσμα, στην ισοπέδωση των σύνθετων συναρτήσεων ή με πιο απλά λόγια: Στην απόσπαση ενός γεγονότος από τα αίτια που το γενούν και στη δαιμονοποίησή του.
Σε αυτό ακριβώς συνίσταται η κατεστημένη, εξουσιαστική λογική: Κόβει το κοινωνικό κύκλωμα, απομονώνει ένα συμβάν (σύμπτωμα) και το δαιμονοποιεί. Καταλύει δηλαδή κάθε διαλεκτική, αντιπαραθέτει τον απεργό η τα αγροτικά μπλόκα με τον χρήστη (τον «απλό άνθρωπο) την ίδια ακριβώς στιγμή που η μια απεργία ή ένα αγροτικό μπλόκο διαψεύδει αυτόν τον τεμαχισμό του όλου, διαψεύδει τη «μοναξιά» του χωρισμού του ανθρώπου από τον άνθρωπο, δηλαδή αποδεικνύει ότι τα κοινωνικά κύτταρα είναι αχώριστα και αλληλοεξαρτώμενα.
Και δεν θα είχε κανένα αποτελέσματα μια απεργία ή ένα αγροτικό μπλόκο αν δεν υπήρχε αυτή η αλληλεξάρτηση των κοινωνικών λειτουργιών, αν δεν υπήρχε αυτή η ενότητα του κοινωνικού όλου, δηλαδή η διαλεκτική σύνθεση των κοινωνικών κυττάρων.
Η κατεστημένη λογική και ηθική δεν εξαλείφει ή εξατμίζει την ουσία και τα αίτια των γεγονότων (αποτελέσματα του κοινωνικού γίγνεσθαι), αλλά διαιρεί τα αποτελέσματα μεταξύ τους για να απομονώσει καλύτερα μόνο εκείνο που αφορά το κατεστημένο. Έτσι μια απεργία ή ένα αγροτικό μπλόκο εμφανίζεται σαν μεμονωμένο επεισόδιο, ένα «φαινόμενο» ανεξήγητο και παράλογο, συνακόλουθα «σκάνδαλο».
Αυτή η ιδιοτελής συρρίκνωση της κοινωνικής πραγματικότητας οδηγεί τα απλοϊκά μυαλά να υπεκφεύγουν και να σχηματοποιούν τα πράγματα. Και να μην αντιλαμβάνονται ότι μια απεργία ή ένα αγροτικό μπλόκο τείνουν να θεμελιώσουν το κοινωνικό γίγνεσθαι και την αλήθεια του όλου. Γιατί αποδεικνύουν ότι ο άνθρωπος είναι ΟΛΙΚΟΣ, ότι όλες του οι λειτουργίες είναι αλληλεξάρτητες, ότι οι ρόλοι του χρήστη, του φορολογούμενου κ.λπ είναι προκαλύμματα, πάρα πολύ φτηνά για να αντισταθούν στη μεταδοτικότητα των γεγονότων, και ότι στην κοινωνία όλα έχουν σχέση με όλα.
Η καθεστωτική λογική και ηθική ενοχλείται από τις απεργίες και τα μπλόκα, ακριβώς γιατί αυτές οι πράξεις των εργαζομένων και των αγροτών αποδεικνύουν ότι υπάρχει μια συνοχή των κοινωνικών λειτουργιών που ο σκοπός μιας απεργίας ή ενός μπλόκου είναι να την κάνουν φανερή.
Το παράδοξο είναι ότι ο μικροαστός άνθρωπος επικαλείται τη φυσικότητα της απομόνωσής του την ίδια στιγμή όπου η απεργία ή τα αγροτικά μπλόκα τον λυγάνε κάτω από το φανέρωμα της εξάρτησής του.
Και αυτό το ταρακούνημα του μικροαστού τον θορυβεί τόσο που σκούζει εναντίον των απεργιών ή των αγροτικών αγώνων, χαρακτηρίζοντας τις πρακτικές των αγώνων τους «φασισμό»: μεταθέτουν το δικό τους φασισμό της απάθειας και της ακινησίας σε αυτούς που σπάνε την απάθεια και την ακινησία.
Και ούτε αναρωτιούνται πώς τα αγροτικά προϊόντα μένουν απούλητα ή παραδίδονται σε εξευτελιστικές τιμές στους μεσάζοντες οι οποίοι τα φέρνουν στην αγορά με 900%, δικό τους κέρδος!!!
Ούτε πολυσκοτίζονται για τις στρατηγικές των πολυεθνικών της Ε.Ε, στρατηγικές συρρίκνωσης και εξόντωσης της αγροτιάς.
Ούτε διακρίνουν το ψεύδος των καθεστωτικών κομμάτων και ιδιαίτερα του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ που περιπαίζουν και περιγελούν τους αγρότες, όπως και όλη την κοινωνία, κατά συρροή, εκτελώντας τις «εντολές» των υπερεθνικών και των πλανητικών εξουσιών.
Τους πειράζουν τα μπλόκα, αλλά ΠΟΤΕ δεν είπανε πώς μπορεί να αγωνιστούν οι αγρότες για την επιβίωσή τους.
Τους πειράζουν οι απεργίες ή τα μπλόκα, αλλά κλείνουν τα μάτια στις κυβερνητικές στρατηγικές εξόντωσης των εργατών, των αγροτών και όλης της κοινωνίας…
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Αγρότης
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Ιαν 23, 2009 4:34 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Θύμιο δε νομίζω ότι κανένας διαφωνεί μαζί σου! Απλά να υπενθυμίσω ότι και οι αγρότες πολλές φορές οδηγούνται μόνοι τους στον αφανισμό τους! Όταν οι Λαρισαίοι βγαίνουν στους δρόμους επειδή δήθεν "η κυβέρνηση κοροϊδεύει" άλλο τόσο κοροϊδεύουν κι αυτοί τους εαυτούς τους όντας πρώτοι στην κατοχή αυτοκινήτων Mercedes!!

Για μένα,πρέπει όλοι μας να κοιτάμε κάθε μέρα στον καθρέφτη να βλέπουμε τα χάλια μας,γιατί για το σημερινό χάλι στο οποίο βρίσκεται η Ελλάδα φταίμε κι εμείς σε τεράστιο βαθμό!! Δεν ξέρω αν θα συμφωνήσετε μαζί μου,άλλωστε ο ρόλος της Αριστεράς είναι να χαϊδεύει τα αυτιά του λαού αλλά πρέπει να τα λέμε όλα!

Όταν ο άλλος ο νεόπλουτος πάει κι αγοράζει αμαξάρες για να κάνει φιγούρα στο χωριό του με δανεικά δυσεξόφλητα,μετά διαμαρτύρεται γιατί τον κλέβουν οι τράπεζες!!! Όταν τους βλέπω όλους για μικροαποστάσεις να παίρνουν το αμάξι τους γιατί θέλουν να αισθάνονται "ελεύθεροι",μετά διαμαρτύρονται για την κίνηση και το αποτέλεσμα είναι να έχουμε γεμίσει καρκινογόνα μικροσωματίδια στη Σαλονίκη...

Στο χωριό μου στη Χαλκιδική στο καινούριο πανάκριβο μπαράκι μαζεύονται κάθε βράδι οι χωρικοί και πίνουν 4-5 ποτηράκια..Κατά τα λοιπά "πεινάμε"! Ο πιο παχύσαρκος-χωρίς υπερβολή- λαός στην Ευρώπη πεινάει!! Ζούμε στη χώρα του παραλόγου:όλοι βρίζουμε το Δημόσιο και όλοι ψάχνουμε μέσο για τα παιδιά μας για να τα βολέψουμε!-όλοι έχουμε αυθαίρετο και ζητάμε υπουργείο περιβάλλοντος!!!

Εδώ στη Σαλονίκη ο αρχιηλίθιος μασκοφόρος νομάρχης,ο ίδιος που αφησε την Κορώνεια να στεγνώσει και έτρεχε στον πλημμυρόπληκτο Λαγκαδά με τις γαλότσες πήρε 60%!! Για ποιο λαό μιλάμε...Κατά τα λοιπά για όλα "φταίει το κράτος"! Φυσικά δε περιμένω τίποτα άλλο από κομμουνιστές,μιας και αυτή είναι η ιδεολογία σας-το κράτος Σούπερμαν-αλλά πρέπει να καταλάβετε σε ποια κοινωνία ζείτε...

Οι 40+ (ηλικιακά) δεν αλλάζουν,γιατί έχουν μπολιαστεί με αυτήν τη νοοτροπία που μας πάει πίσω.. Μόνο οι νέες γενιές μπορούν να δώσουν τη λύση,αν καταφέρουν να ξεφύγουν από τα κομματικά δεσμά που τες περιζώνουν.. Αυτά και συγχωρείστε μου την πολυλογία!
Επιστροφή στην κορυφή
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Ιαν 23, 2009 4:57 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Μάλλον δεν κατάλαβες τίποτα.
Απλώς βγάζεις τα αντικομμουνιστικά σου απωθημένα.
Ποιός χαϊδεύει τα αυτιά. Μάλλον εσύ χαϊδσεύες τα αυτιά του κατεστημένου και των κυβέρνήσεών του.
Δηλαδή ρέει το χρήμα στους εργαζόμενους και στους αγροτικούς πληθυσμούς!!!
Επίσης ποιος μίλησε για κράτος (προφανώς αγνοείς τι είναι το σημερινό κράτος), για καπιταλισμό μιλάμε και στρατηγικούς σχεδιασμούς των υπερεθνικών...
Ούτε αποτελούν δείγμα κάποιοι μεγαλοαγρότες...
Για τα προϊόντα των αγροτών δεν μιλάς καθόλου. Πόσο τα πουλάνε και πόσο τα αγοράζουμε γνωρίζεις;
Σε πείραξε άν θέλουν να έχουν αυτοκίνητα μερσεντές;
Τα υπερκέρδη των μεσαζόντων δεν τα βλέπεις.
πολλά δεν θέλεις να δεις.
Δεν μας τεκμηριώνεις όμως και μια συνολική άποψη γύρω από την αγροτική οικονομία, τις συνθήκες εργασίας των αγροτών, καθώς και για τα εργατικά μεροκάματα για να καταλάβουμε καλύτερα απο μια σκοπιά μιλάς.
Πάψε να παπαγαλίζεις αντι-αριστερές κορώνες.
δεν καλύπτεις έτσι ούτε τα κενά σου, ούτε την καθεστωτική σου αντίληψη.
Κατά τα άλλα, σίγουρα θα είσαι εναντίον της παγκοσμιοποίησης και της Νέας Τάξης!!!!!!!!
_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Ο Προφήτης
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Ιαν 23, 2009 7:09 pm    Θέμα δημοσίευσης: Τα μπλόκα των αγροτών Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ένα λεπτό αδελφέ μου Ροβεσπιέρο, ο φίλος "Αγρότης" και ευγενικότατος υπήρξε ζητώντας συγνώμη για την πολυλογία και πολύ συγκεκριμένος κατηγορώντας το νομάρχη του 55%.
Επειδή δε, τόλμησε να εκφράσει την (μάλλον αρνητική)άποψή του για τη στάση της αριστεράς και να μιλήσει για "κράτος Superman" αμέσως ανασύρθηκαν οι ταμπέλες του αντι-κομμουνιστικού απωθημένου, της κενότητος, της καθεστωτικής αντίληψης και του παπαγαλισμού των αντι-αριστερών κορωνών.
Πρακτικές (της ταμπέλας)που πολλάκις έχουν καυτηριαστεί από το Ρεσάλτο και μάλλον σε indySorosmedia παραπέμπουν.
Λες πως κανείς δε μίλησε για κράτος αλλά για καπιταλισμό χωρίς να προτείνεις συγκεκριμένες ενέργειες διαμαρτυρίας ή αντιμετώπισης του
(του απρόσωπου καπιταλισμού).
Ούτε είδα τις προτάσεις σου για το πως θα μετριασθούν ή εξαλειφθούν τα υπερκέρδη των μεσαζόντων και πως αυτά θα διανεμηθούν στους αγρότες ή στο κοινωνικό σύνολο.
Ο "Αγρότης" ο "Προφήτης" και ο κάθε "Καραμήτρος" της Μαρξιστικής βιβλιογραφίας και ιδεολογίας το καπιταλιστικό κράτος βλέπουν μπροστά τους και προς τους ορατούς διαχειριστές του διαμαρτύρονται. Χθές στο Σημίτη σήμερα στον Καραμανλή που αποτελούν προσβάσιμους στόχους. Ελπίζοντας πως με τη διαμαρτυρία προς τους ορατούς θα αναγκαστούν να αναδιπλωθούν και οι αφανείς - πραγματικοί διαχειριστές.
Όσον αφορά τώρα τις προτάσεις για τα αγροτικά προϊόντα υπάρχουν δύο δρόμοι:
Ο πρώτος είναι να μελετήσεις επιτυχημένα ανά την υφήλιο μοντέλα αγροτικής ανάπτυξης και να τα προσαρμόσεις στα δικά σου δεδομένα.
Ο δεύτερος είναι να επινοήσεις αλλά και να εφαρμόσεις επιτυχημένα ένα δικό σου ιδεατό μοντέλο.
Αν λοιπόν είσαι νομοθέτης στο Ελλαδικό κράτος και συνειδητοποιείς οτι ο μέσος αγρότης έχει στην κατοχή του 100 στρέμματα και γι αυτό το αστείο για τα δεδομένα της βιομηχανοποιημένης γεωργίας μέγεθος αναγκάζεται να έχει στην κατοχή του γεωργικά μηχανήματα πολλαπλάσιας αξίας της γης του τότε ΑΠΑΓΟΡΕΎΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΤΑΤΕΜΑΧΙΣΜΌ ΤΟΥ ΚΛΉΡΟΥ.
Είσαι πατέρας και θέλεις να κληροδοτήσεις. Ωραία. Αλλά μόνο σε ένα από τα παιδιά σου !!! Εννοείται βέβαια οτι ο νέος επαγγελματίας αυτός αγρότης θα μπορεί να εξασκεί το επάγγελμα μόνο μετά απο επιτυχή φοίτηση σε ανώτατη γεωργική σχολή.
Αν παντρεύεσαι ή συνεταιρίζεσαι με κάποιον ο κλήρος μεγαλώνει αλλά δεν κατατεμαχίζεται παρά μόνο κατόπιν δικαστικής απόφασης όπως σε περίπτωση διαζυγίου.
Δεν είναι δυνατόν ένα χωριό 800-1200 κατοίκων να έχει 200-300 τρακτέρ και όλα τα παρελκόμενα. Ο εξοπλισμός αυτός θα βρίσκεται συνεχώς σε καθεστώς ΑΕΡΓΙΑΣ. Ποτέ δε θα κάνει πραγματική απόσβεση.
Σαν να λέμε οτι ένας αυτοκινητιστής θα κάνει απόσβεση της επένδυσής του κάνοντας δύο χιλιόμετρα την ημέρα.
Απαγορεύοντας τον κατατεμαχισμό του κλήρου και δίνοντας τη δυνατότητα συγκέντρωσής του σε βιώσιμες επαγγελματικά μονάδες εξασφαλίζεις οτι οι επαγγελματίες αυτοί θα έχουν να αντιμετωπίσουν μόνο ττις καιρικές συνθήκες.
Για να μη φτάσουμε στη δημιουργία "μεγαλοτσιφλικάδων" κάλλιστα μπορεί να μπεί ένα ανώτατο όριο στη συγκέντρωση γης ανά άτομο.
'Οσον αφορά τα άλλα παιδιά της οικογένειας θα μπορούν να πάρουν ένα μικρό ποσοστό της γης για μη επαγγελματική χρήση και μέσω της δωρεάν παιδείας θα απορροφηθούν σε άλλο κλάδο (για το θέμα της παιδείας θα τα πούμε άλλη φορά) και γιατί όχι σε αυτόν της εμπορίας των προϊόντων.
Όσον αφορά τώρα τους μεσάζοντες μπορούν να εξαλειφθούν ή να αντικατασταθούν απο οργανωμένες μονάδες συσκευασίας και προώθησης των προϊόντων αν όχι απευθείας στον τελικό καταναλωτή τουλάχιστον στον τελικό πωλητή, δημιουργώντας έτσι και τις κατάλληλες θέσεις εργασίας.
Ενώ το πρώτο μέτρο (του μη κατατεμαχισμού του κλήρου) φαίνεται να μην έχει μεγάλο κόστος το δεύτερο (της δημιουργίας δικτύου συσκευασίας και διανομής) εμφανίζεται δαπανηρότερο.
Τα κεφάλαια μπορούν να αντληθούν απο ΆΤΟΚΟ Ή ΧΑΜΗΛΌΤΟΚΟ ΚΡΑΤΙΚΌ ΔΑΝΕΙΣΜΌ.
Δεν με ενδιαφέρει αν η κυβέρνηση που θα τολμήσει να προβεί σε πραγματικές διαγραφές αγροτικών χρεών και σε χορήγηση τέτοιων δανείων αυτοαποκαλείται δεξιά ή αριστερή ή τροτσκιστική.
Δεν με ενδιαφέρει αν αποτελείται από Ολυμπιακούς Παναθηναϊκούς ή Αεκτζήδες.
Ούτε αν αποτελείται από πολιτικούς ή στρατιωτικούς ή παπάδες.
Χρειαζόμαστε νομοθέτες και εξουσίες εκλεγμένες που θα ελέγχονται και θα ενεργούν για κάθε κλάδο ξεχωριστά όπως προτείνω για τους αγρότες παραπάνω.
Και ..........
Συγνώμη για την πολυλογία.
Ο Προφήτης.
Επιστροφή στην κορυφή
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Ιαν 23, 2009 8:11 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Αγαπητέ «Προφήτη», μάλλον σου διέφυγαν τα παρακάτω:

«άλλωστε ο ρόλος της Αριστεράς είναι να χαϊδεύει τα αυτιά του λαού..»

και παρακάτω:

«Φυσικά δε περιμένω τίποτα άλλο από κομμουνιστές, μιας και αυτή είναι η ιδεολογία σας-το κράτος Σούπερμαν-αλλά πρέπει να καταλάβετε σε ποια κοινωνία ζείτε...»

Ποιος, λοιπόν, μίλησε με «ταμπέλες» και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς και μάλιστα διαστρεβλωτικά: Άκου κράτος σούπερμαν!!! Το λέει αυτό η σοσιαλιστική θεωρία;

Το αρχικό κείμενο έκανε μια τοποθέτηση μεθοδολογική και ο «αγρότης» που δεν είναι καθόλου αγρότης ανακάτεψε τα πάντα από πολιτική μέχρι ψυχολογία, μέχρι «το φταίμε όλοι» (αυτό το παραμυθάκι που μεταθέτει τις ευθύνες στα θύματα του συστήματος) , πλην του καπιταλισμού, του κράτους, της παγκοσμιοποίησης και των πολυεθνικών στρατηγικών της Ε.Ε.
Φταίνε δηλαδή το ίδιο ελληνικός λαός, οι αγρότες, εργάτες κ.λπ με το καθετώς και τις εξουσίες του!!!
Αν πώ ότι αυτά είναι "θεωρίες" του ολοκληρωτισμού θα μας πεις ότι βάζουμε ταμπέλες!!!!
Ακου να εξισώνουμε τους θύτες με τα θύματα...

ΟΤΑΝ κάποιος γνωρίζει τι σημαίνει παγκοσμιοποίηση και Νέας Τάξη και δεν τα πετάει έτσι για να τα λέει, γνωρίζει τη σχεδιαζόμενη καταστροφή της αγροτικής οικονομίας από τις πολυεθνικές των μεταλλαγμένων προϊόντων.
Γνωρίζει τη σχεδιασμένη συρρίκνωση της αγροτιάς και την εξαθλίωση των εργατών της πόλης και του χωριού. Γνωρίζει την κονιορτοποίση του εργατικού και κοινωνικού ιστού που προωθείται. Και όταν γνωρίζεις δεν μένεις στις κρατικές επιδοτήσεις που τις διαχειρίζεται το κράτος των πολυεθνικών για τους δικούς του σκοπούς.
Και αν κάποιος γνωρίζει ΔΕΝ μιλάει με αερολογίες περί ευθυνών των αγροτών ή των εργατών, απαλλάσσοντας τις πολιτικές των κυβερνήσεων που εγκλωβίζουν τη κοινωνία στις επιταγές των πολυεθνικών. ΟΤΑΝ γνωρίζεις ΠΡΩΤΑ και κύρια αποκαλύπτεις τους βασικούς υπεύθυνους, τις διαπλοκές και την απάτη της εξουσίας, όλους αυτούς που περιπαίζουν την κοινωνία και τα πληβειακά στρώματα, μεταφέροντας σε αυτά το κόστος της δικής τους κρίσης.
Είναι θλιβερό να μιλάει κάποιος εναντίον των αγροτών των πρωτογενών παραγωγών των αγαθών που η εργασία τους «αγοράζεται» σε εξευτελιστικές τιμές για να αποκομίζουν οι μεγαλοκαρχαρίες τα τεράστια υπερκέρδη και να πληρώνει το σύνολο της κοινωνίας την κερδοσκοπική απληστία των καρχαριών. Φταίνε οι αγρότες για το κερδοσκοπικό αυτό αδηφάγο σύστημα;
Και είναι χαρακτηριστικό της καθεστωτικής λογικής, της νεοταξικής σήμερα, να παρασιωπά κάποιος τα τεράστια ποσά που χαρίζονται στις τράπεζες και στο παρασιτικό κεφάλαιο για να σωθούν και να ενοχλείται από τους αγρότες και τους αγώνες επιβίωσης των εργαζόμενων.
Σε όσους οι απεργίες ή οι αγώνες των αγροτών (οι πραγματικοί παραγωγοί των αγαθών και αξιών) προκαλούν αλλεργία, τι να κάνουμε «προφήτη», ΑΥΤΟΙ είναι μπολιασμένοι αθεράπευτα με τις καθεστωτικές ιδέες, και την εξουσιαστική ψυχολογία και νοοτροπία των κυρίαρχων.
Οι ταμπέλες, συνεπώς, μπαίνουν μόνες τους. Γιατί οι ιδεολογικές και κοινωνικές οριοθετήσεις δεν έχουν καταργηθεί, απλώς τις σφετερίζονται κάποιοι.
Και εμείς δεν μιλήσαμε ποτέ για κατάργηση των «ιδεολογικών ταμπελών». Άλλοι έχουν καταργήσει την ιστορία και ιδεολογία, γνωρίζεις
ποιοι


Αυτά μόνο

_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)


Έχει επεξεργασθεί από τον/την Ροβεσπιέρος στις Παρ Ιαν 23, 2009 8:34 pm, 4 φορές συνολικά
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Παλαίμαχος



Ένταξη: 31 Αύγ 2006
Δημοσιεύσεις: 976

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Ιαν 23, 2009 8:18 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Αυτά που θέτεις "Προφήτη" τα έχουμε αναλύσει πολλές φορές.
Εσύ είσαι λάτρης του καπιταλισμού.
Μόνο που δεν μας είπες ΠΟΤΕ γιατί αυτό το σύστημα γεννάει μόνο συμφορές και σαπίλα.
Φταίνε οι "κακοί" ηγέτες;
ΕΧΟΥΜΕ άλλη αντίληψη των πραγμάτων.
Μια αντίληψη που οδηγεί τις απόψεις μας και οι οποίες
Επαληθεύονται δραματικά καθημερινά.

_________________
Θέλησαν να μας εξοντώσουν,
αλλά δεν τα κατάφεραν.
Εμαστε ακόμα ζωντανοί κι αυτό
είναι το κυριότερο.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Κουφός Βασίλης



Ένταξη: 23 Δεκ 2008
Δημοσιεύσεις: 21

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Ιαν 23, 2009 8:43 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Το πρόβλημα δεν είναι χθεσινό, ξεκινάει από πολύ παλιά και φυσικά:

"ΟΤΑΝ κάποιος γνωρίζει τι σημαίνει παγκοσμιοποίηση και Νέας Τάξη και δεν τα πετάει έτσι για να τα λέει, γνωρίζει τη σχεδιαζόμενη καταστροφή της αγροτικής οικονομίας από τις πολυεθνικές των μεταλλαγμένων προϊόντων.
Γνωρίζει τη σχεδιασμένη συρρίκνωση της αγροτιάς και την εξαθλίωση των εργατών της πόλης και του χωριού. Γνωρίζει την κονιορτοποίση του εργατικού και κοινωνικού ιστού που προωθείται. Και όταν γνωρίζεις δεν μένεις στις κρατικές επιδοτήσεις που τις διαχειρίζεται το κράτος των πολυεθνικών για τους δικούς του σκοπούς".

Αυτά που δηλώνει ο "αγρότης" σαν γεγονότα ισχύουν, κακώς όμως δεν εστιάζει στις αιτίες, τα μέτρα που προτείνει ο "προφήτης" είναι συζητίσιμα, με την προϋπόθεση πως το κοινωνικό-οικονομικό σύστημα στο οποίο ζούμε θα συνεχίσει να υπάρχει, κάτι το οποίο προσωπικά δεν πιστεύω.

Για όποιον δεν το έχει καταλάβει ακόμα βρισκόμαστε σε τέλος εποχής. Αν υπάρχει λύση αυτή θα βρεθεί από την βάση με την προϋπόθεση ότι θα ύπάρξει διάθεση συνεργασίας και ομόνιας. [b]Και [/b]τα τρακτερ στους δρόμους, εκτός των άλλων, μοιάζουν να είναι μια αρχή, όμως ο δρόμος είναι μακρύς μέχρι να εγκαταλείψουμε αυτά που ξέραμε και νομίζουμε ως δεδομένα
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Ιαν 23, 2009 8:50 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΣΩΣΤΑ!!!
_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
άλλος αγρότης
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Ιαν 23, 2009 9:12 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ο αγώνας της μικρομεσαίας αγροτιάς και τα δίκαια αιτήματά της είναι μια μάχη επιβίωσης των ξωμάχων της πατρίδας μας.

Σήμερα οι αγρότες παλεύουν εναντίον της πολιτικής της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων, που τους οδηγεί στο ξεκλήρισμα.

Ενα ξεκλήρισμα που ερήμωσε την ελληνική ύπαιθρο μειώνοντας τον αγροτικό πληθυσμό από το 30%, που ήταν πριν την είσοδο της χώρας στην ΕΟΚ, στο 11,5% στα τέλη του 2008, και συνδέθηκε αυτόματα με την κάθετη μείωση της παραγωγής και μεταποίησης των αγροτικών προϊόντων.

Η συρρίκνωση της μικρομεσαίας αγροτιάς, που οφείλεται στην Κοινή Αγροτική Πολιτική που εφάρμοσαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, συνοδεύτηκε από τη μείωση συνολικά της αγροτικής παραγωγής, τη μονοπώληση της παραγωγής, αφού όλο και μεγαλύτερο τμήμα της γης περνάει στα χέρια μεγαλοεπιχειρηματιών «αγροτών» και από εκεί το παραγόμενο προϊόν διοχετεύεται απευθείας στις «αλυσίδες» των εμποροβιομηχάνων.

Η Ελλάδα ενώ ήταν χώρα παραγωγής αγροτικών προϊόντων, κάλυπτε τις ανάγκες και έκανε εξαγωγές, έχει μετατραπεί σε χώρα εισαγωγής μεταλλαγμένων και άλλων αμφίβολης ποιότητας αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων σε βάρος του λαού.

Φτηνά και υψηλής ποιότητας αγροτικά προϊόντα μέσα από αυτή την κερδοσκοπική μονοπωλιακή «αλυσίδα» δεν πρόκειται ποτέ να φτάσουν στο τραπέζι της λαϊκής οικογένειας, ούτε και να ενισχύσουν το εισόδημα των αγροτών, το αντίθετο μάλιστα, θα διευρύνουν τα κέρδη των μονοπωλιακών καρχαριών.
Επιστροφή στην κορυφή
Ο Προφήτης
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Ιαν 23, 2009 9:20 pm    Θέμα δημοσίευσης: Τα μπλόκα των αγροτών Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Αγαπημένοι μου Ρεβεσπιέρο και Παλαίμαχε,
Επιτρέψτε μου πριν επισκεφθώ κάποιον ψυχίατρο για να του αναφέρω οτι
"είμαι λάτρης του καπιταλισμού" χωρίς καν να το έχω φανταστεί να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα.

1ον Υποστήριξα οτι θεωρώ εποικοδομητικότερο να απαντά κανείς με επιχειρήματα σε επιχειρήματα παρά να καταφεύγει σε λεκτικούς αφορισμούς και δαιμονοποιήσεις χρησιμοποιώντας υπαρκτές ή ανύπαρκτες ταμπέλες.

2ον Επεσήμανα στο Ροβεσπιέρο πως παρόλο που κάνει μια ακριβέστατη περιγραφή των βαθύτερων αιτιών του προβλήματος δεν διέκρινα στο κείμενό του συγκεκριμένες προτάσεις επίλυσής του.

3ον Έκανα λόγω για εκλεγμένους νομοθέτες και ελεγχόμενες (από λαική βάση) εξουσίες. Αν αυτό είναι καπιταλισμός τότε είμαι καπιταλιστής. (Να γλιτώσω και τον ψυχίατρο όχι τίποτε άλλο)

4ον Δεν θεωρώ οτι είναι καπιταλισμός η χορήγηση άτοκων ή χαμολότοκων κρατικών δανείων για την πλήρη οργάνωση της αγροτικής παραγωγής ώστε να φθάνει μέχρι τον τελικό καταναλωτή χωρίς την ανάγκη μεσαζόντων.

5ον Θεωρούσα και θεωρώ αυτόν τον ιστοχώρο νησίδα δημοκρατικού διαλόγου, σημείο ανταλλαγής προβληματισμού και γονιμοποίησης απόψεων και όχι χώρο απόκτησης πιστοποιητικών αριστεροφροσύνης.

Θα ήθελα πάρα πολύ να ακούσω συγκεκριμένες προτάσεις σας για την επίλυση των προβλημάτων της αγροτιάς.

Πάντα πολύλογος (εσχάτως και καπιταλιστής)

Ο Προφήτης.
Επιστροφή στην κορυφή
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Ιαν 23, 2009 9:58 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Φίλε «Προφήτη» δεν διατρέχεις κανένα κίνδυνο για ψυχίατρο.
Απλώς προσεγγίζουμε τα πράγματα με άλλη οπτική γωνία.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ:

α). Οι λεκτικοί χαρακτηρισμοί ήταν απάντηση σε χαρακτηρισμούς. Παρέθεσα τα αποσπάσματα…
β). Ταμπέλες ιδεών και αντιλήψεων υπάρχουν και δεν πρέπει να μας τρομάζουν. Έχουμε ήδη αναλύσει το μύθο ότι δεν «υπάρχει Αριστερά και Δεξιά». Υπάρχει και θα υπάρχει όσο υπάρχουν οι κοινωνικές οριοθετήσεις και αντιθέσεις. Άλλο ζήτημα το ποιοι είναι οι αριστεροί και δεξιοί και ποιοι σφετερίζονται και διαιρούν τεχνικά την κοινωνία. Τα έχουμε αναλύσει.
γ). Προτάσεις συγκεκριμένες (λίστες επίλυσης των προβλημάτων) δεν έχουμε. Αυτό που υποστηρίζουμε είναι η δημιουργία ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ, η αυτό-οργάνωσή τους και η ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ του ανατρεπτικού πολιτικού πόλου που θα εκφράζει ΑΥΘΕΝΤΙΚΑ τα κινήματα και θα επεξεργάζεται τα προγράμματα και τις λύσεις. Δεν θα επεκταθώ πάνω σε αυτό…
δ). Δεν μπορούν να υπάρξουν «εκλεγμένοι νομοθέτες» μέσα στα πλαίσια των εκλογικών τυπικών διαδικασιών και του κράτους που υπάρχει. Αυτό το κράτος είναι το «εργαλείο» του καπιταλισμού και των υπερεθνικών μονοπωλίων. Και αυτό το ζήτημα το έχουμε αναλύσει διεξοδικά. Και αγαπητέ μου φίλε, μια και οι απόψεις σου κινούνται μέσα σε αυτό το θεσμικό και κρατικό πλαίσιο είναι «καπιταλιστικές». Δεν μπορεί να αρνείσαι το καπιταλιστικό σύστημα, ιδιαίτερα στην υπερεθνική του λειτουργία (Νέα Τάξη) και να δέχεσαι τα όργανα και τα «εργαλεία» αυτού του συστήματος: Αυτό είναι αντίφαση…
ε). Υποστηρίζεις: «Δεν θεωρώ ότι είναι καπιταλισμός η χορήγηση άτοκων ή χαμολότοκων κρατικών δανείων για την πλήρη οργάνωση της αγροτικής παραγωγής ώστε να φθάνει μέχρι τον τελικό καταναλωτή χωρίς την ανάγκη μεσαζόντων».
Αυτό αγαπητέ μου φίλε είναι καθεστωτική («καπιταλιστική» λογική). Το γεγονός ότι αυτό δεν γίνεται αποδεικνύει ότι το κράτος (το καπιταλιστικό κράτος, μη το ξεχνάμε) λειτουργεί σε άλλες επιλογές και είναι δέσμιο άλλων στρατηγικών. Όλα αυτά που αναφέρθηκαν ήδη…
Είναι ουτοπία, συνεπώς, που απορρέει από τη μη κατανόηση της φύσης και της λειτουργίας του κράτους, να πιστεύουμε ότι αυτό το κράτος το υποταγμένο στις πολυεθνικές θα υπηρετήσει τα συμφέροντα των αγροτών και των εργαζομένων γενικότερα. Αν μπορούσε να το κάνει αυτό ο καπιταλισμός δεν θα είχε χρεοκοπήσει ούτε θα έπεφτε σε κρίσεις και σηπτική παρακμή. Και αυτά αγαπητέ μου φίλε τα έχουμε αναλύσει κουραστικά…
ζ) Τέλος και εμείς σε θεωρούμε πολύ προβληματισμένο και μας ενώνουν μαζί σου πολλά. Ωστόσο, έχουμε διαφορετική ΓΕΝΙΚΗ θεώρηση γύρω από το καπιταλιστικό σύστημα. Είμαστε, αγαπητέ φίλε (μη σε τρομάζουν οι λέξεις) Αριστεροί, ενώ εσύ πιστεύεις ακόμα στο σύστημα…
Αυτό δεν μας εμποδίζει να ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ σε πολλά…
Η ίδια η ζωή και τα καταλυτικά γεγονότα που θα ζήσουμε θα μας φέρουν ακόμα πιο κοντά.
Απλώς δεν πρέπει να αναθεματίζουμε τις λαϊκές κινητοποιήσεις (όχι τις κουκουλοφόρικες). ΜΟΝΟ μέσα από αυτές θα οικοδομήσουμε κάτι το καλύτερο και ΟΧΙ μέσα από τις απατηλές και χειραγωγούμενες εκλογικές διαδικασίες…
Και φυσικά δεν ζητάμε από κανέναν πιστοποιητικά…





_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Κουκουές
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Ιαν 24, 2009 11:43 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Μπορεί πολλοί φίλοι του ΡΕΣΑΛΤΟ να έχουν σοβαρές ενστάσεις για την πολιτική του ΚΚΕ πάνω σε σοβαρά ζητήματα στρατηγικού, αλλά και τακτικού προσανατολισμού. Ωστόσο το παρακάτω κείμενο δίνει μια σαφή εικόνα για την κατάσταση των αγροτών και τις αιτίες της.

http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=4916896&publDate=24/1/2009


Το ΚΚΕ για την αγροτιά



«Η αγροτική παραγωγή συρρικνώνεται με γρήγορους ρυθμούς, με αποτέλεσμα το ποσοστό του Αγροτικού Προϊόντος στο συνολικό ΑΕΠ της χώρας να μειωθεί από 5,74% το 2000 στο 3% το 2007 και το έλλειμμα στο αγροτικό εμπορικό ισοζύγιο από 1,029 δισ. ευρώ να φτάσει στα 2,998 δισ. ευρώ. Βασικές καλλιέργειες, όπως ο καπνός, τα τεύτλα, το βαμβάκι, η σταφίδα κ.ά., αποδεκατίστηκαν ή μειώθηκαν σημαντικά, με αποτέλεσμα να κλείσουν σημαντικά εργοστάσια και να αυξηθεί η ανεργία στην ύπαιθρο (...).
Το αγροτικό εισόδημα εξανεμίζεται από τη συρρίκνωση της αγροτικής παραγωγής, την κατακόρυφη αύξηση του κόστους παραγωγής, τις εξευτελιστικές τιμές των αγροτικών προϊόντων και τον αποδεκατισμό των επιδοτήσεων.
Στην περίοδο 2004-2007, το κόστος παραγωγής αυξήθηκε κατά 22,9%, ενώ οι τιμές των αγροτικών προϊόντων μόνο κατά 14,8% (...) τη φετινή χρονιά οι τιμές των βασικότερων αγροτικών εφοδίων, όπως των λιπασμάτων, υπερδιπλασιάστηκαν, ενώ οι τιμές σε όλα τα αγροτικά προϊόντα, όπως σιτηρά, καλαμπόκι, βαμβάκι, λάδι, βιομηχανικά ροδάκινα, είναι μικρότερες από τις περσινές και στα περισσότερα προϊόντα δεν καλύπτουν ούτε το κόστος παραγωγής.

Οι επιδοτήσεις των αγροτικών προϊόντων αποδεκατίζονται χρόνο με το χρόνο από τον πληθωρισμό, επειδή και με την ψήφο των ελληνικών κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ πάγωσαν στα επίπεδα του μέσου όρου της τριετίας του 2000-02 (...). Ο αποδεκατισμός των επιδοτήσεων διαψεύδει στην πράξη, τους ισχυρισμούς των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ότι με την ενδιάμεση αναθεώρηση της ΚΑΠ διασφάλισαν το εισόδημα των αγροτών που προέρχεται από τις επιδοτήσεις μέχρι το 2013.
Η αγροτική απασχόληση μειώνεται με ρυθμούς που ξεπερνούν τις 20.000 θέσεις εργασίας το χρόνο και αν σε αυτές προστεθούν οι άνεργοι των γεωργικών βιομηχανιών που κλείνουν, η ανεργία στην ύπαιθρο έχει προσλάβει εκρηκτικές διαστάσεις (...).

Ασύδοτοι οι εμποροβιομήχανοι


Η ασυδοσία και η επιθετικότητα των εμποροβιομηχάνων με τη στήριξη των ελληνικών κυβερνήσεων έχει προσλάβει προκλητικές διαστάσεις. Τα κέρδη των βιομηχανιών τροφίμων το πρώτο τρίμηνο του 2008 αυξήθηκαν κατά 278,3% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2007. Η κατάσταση έχει γυρίσει μισόν αιώνα πίσω, με αποτέλεσμα οι αγρότες να παραδίνουν την παραγωγή τους στους εμποροβιομηχάνους και να μην ξέρουν πότε θα πληρωθούν, αλλά ούτε και την τιμή πώλησης. Ξεκίνησε η σπορά των σιτηρών και ακόμα δεν έχουν πληρωθεί οι σιτοπαραγωγοί για την περσινή τους παραγωγή. Η επιθετικότητά τους αυτή ενισχύεται (...) με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν τα γνωστά καρτέλ (...).
Οι αγροτικές συντάξεις παραμένουν επιδόματα ελεημοσύνης και αποτελούν εμπαιγμό οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για αύξηση 35 ευρώ/χρόνο τα δύο επόμενα χρόνια για να φθάσει η κατώτερη σύνταξη του ΟΓΑ τα 400 ευρώ/μήνα το 2010. Με την ακρίβεια που καλπάζει και τις ιδιωτικοποιήσεις που προωθούνται και στο σύστημα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, οι αγροτικές συντάξεις δε φθάνουν ούτε για τα προσωπικά έξοδα των ξωμάχων.
Οι αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ είναι πολύ μικρότερες από τις πραγματικές ζημιές ειδικά αυτές που αφορούν στο αγροτικό κεφάλαιο, ενώ τα δυσθεώρητα χρέη του ΕΛΓΑ, που ξεπερνούν τα 3 δισ. ευρώ υπονομεύουν το μέλλον του (...)
(...) τα ποσά των επιδοτήσεων στην περίοδο 2007-2013 θα παραμείνουν καθηλωμένα στο μέσο όρο της τριετίας 2000-02, με αποτέλεσμα να αποδεκατίζονται από τον πληθωρισμό που τρέχει με ετήσιους ρυθμούς μεγαλύτερους του 4,0%.

ΝΔ - ΠΑΣΟΚ

Η κυβέρνηση γνωρίζει πολύ καλά ότι η αντιαγροτική της πολιτική προκαλεί μεγάλη δυσαρέσκεια και αγανάκτηση σε όλους τους μικρομεσαίους αγρότες, που προσπαθεί να την εκτονώσει με κάθε μέσο και τρόπο. Σταθερούς συμμάχους σ' αυτήν την προσπάθεια έχει τις ηγεσίες των ΣΥΔΑΣΕ - ΠΑΣΕΓΕΣ - ΓΕΣΑΣΕ που χειροκρότησαν τους νέους κανονισμούς για το κρασί και το βαμβάκι, καλλιεργούν τη μοιρολατρία με τη θεωρία του μονόδρομου και προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν τους μικρομεσαίους αγρότες με τις παραπομπές των προβλημάτων τους στην Επιτροπή Ανταγωνισμού (...).
Τη δυσαρέσκεια των αγροτών προσπαθεί να εκμεταλλευτεί και το ΠΑΣΟΚ, που έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την εξαθλίωσή τους. Το ΠΑΣΟΚ είναι συνυπεύθυνο για τις χαμηλές τιμές των δημητριακών, γιατί το 2003 ψήφισε τον κανονισμό για τα δημητριακά που ισχύει μέχρι το 2013 και προβλέπει τιμή παρέμβασης 10 λεπτά/κιλό. Ψήφισε τη νέα ΚΑΠ, που εκφύλισε και κατάργησε τους μηχανισμούς παρέμβασης σε όλα τα αγροτικά προϊόντα, αποσύνδεσε τις επιδοτήσεις από την παραγωγή και τις πάγωσε μέχρι το 2013 στο μέσο όρο της τριετίας 2000-02, με αποτέλεσμα να αποδεκατιστούν από τον πληθωρισμό.

Τα αιτήματα που στηρίζει το ΚΚΕ


Το ΚΚΕ διαφωνεί ριζικά με τον ΠΟΕ, την ΚΑΠ και την αντιαγροτική πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
Στηρίζει τους αγώνες και τα αιτήματα της μικρομεσαίας αγροτιάς για:
• Θεσμοθέτηση κατώτερων εγγυημένων τιμών και επιδοτήσεων σε όλα τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα, που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής και θα εξασφαλίζουν βιώσιμο αγροτικό εισόδημα.
• Ουσιαστική μείωση του κόστους παραγωγής με εκτέλεση από το κράτος των αναγκαίων αγροτικών έργων υποδομής, με κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια και μηχανήματα, με αφορολόγητο πετρέλαιο και χαμηλά επιτόκια της ΑΤΕ.
• Προστασία της εγχώριας παραγωγής από αθρόες εισαγωγές και παράνομες ελληνοποιήσεις.
• Εκδημοκρατισμό και στήριξη των αγροτικών συνεταιρισμών για να παίζουν ουσιαστικό ρόλο στη μεταποίηση και εμπορία των αγροτικών προϊόντων.
• Σταμάτημα του ξεπουλήματος των συνεταιριστικών εταιρειών της ΑΤΕ στο ιδιωτικό κεφάλαιο.
• Αλλαγή του προσανατολισμού και κριτηρίων ένταξης στα κοινοτικά προγράμματα, για να έχουν αναπτυξιακό χαρακτήρα και να εντάσσονται οι μικρομεσαίοι αγρότες και οι εργατοαγρότες, που το εξωγεωργικό τους εισόδημα είναι μικρότερο των 15.000 ευρώ.
• Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ και χρηματοδότησή του από το κράτος, για να υπάρχει πλήρης αποζημίωση της αγροτικής παραγωγής και του κεφαλαίου από όλους τους φυσικούς κινδύνους.
• Αμεσο διπλασιασμό των αγροτικών συντάξεων και μείωση των ορίων συνταξιοδότησης στα 60 για τους άνδρες και στα 55 για τις γυναίκες.
• Κατάργηση της εισφοράς για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και της συμμετοχής στα φάρμακα.
Οι μικρομεσαίοι αγρότες, αξιοποιώντας την πολύχρονη πείρα τους, μπορούν με τους αγώνες τους να ανατρέψουν την πολιτική που τους ξεκληρίζει. Για να έχουν, όμως, οι αγώνες τους ουσιαστικά αποτελέσματα, πρέπει να γυρίσουν οριστικά την πλάτη στο δικομματισμό, που είναι υπεύθυνος για την εξαθλίωσή τους. Να απαγκιστρωθούν από τη ΝΔ και να ξεσκεπάσουν τη δημαγωγία του ΠΑΣΟΚ. Να αντισταθούν στα κόμματα του ευρωμονόδρομου που προσπαθούν να καλλιεργήσουν νέες αυταπάτες και μοιρολατρία στους μικρομεσαίους αγρότες ότι η ΚΑΠ είναι μονόδρομος και μπορεί να γίνει φιλοαγροτική αν αλλάξει ο διαχειριστής (...). Αυτή η πολιτική, όμως, συγκρούεται με την ΚΑΠ, τον ΠΟΕ και την αντιαγροτική πολιτική των ελληνικών κυβερνήσεων που υπηρετούν τα συμφέροντα των μεγαλοαγροτών και των εμποροβιομηχάνων».
*
(Από την Επερώτηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ, με επικεφαλής την Αλέκα Παπαρήγα, που κατατέθηκε προς την κυβέρνηση, Οκτώβρης 2008).

Επιστροφή στην κορυφή
Κόκκινο φεγγάρι
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Ιαν 24, 2009 12:41 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Όσο πολλοί κι αν είμαστε το σύστημα μας θέλει "μεμονωμένους"

Ο Θύμιος έθεσε εξ αρχής ένα βασικό πολιτικό ζήτημα: πώς μπορεί να ακουστεί και στη συνέχεια να βρει το δίκιο του οποιοσδήποτε αντιμετωπίζει προβλήματα ή αδικείται. Επ΄αυτού όσοι τον κριτικάρισαν δεν είχαν λέξη!

Δεν "αρέσουν" τα μπλόκα, δεν "αρέσουν" οι απεργίες, δεν "αρέσουν" οι όποιες κινητοποιήσεις αλλά ούτε λόγος για το πώς "ακούγεται" όποιος ζητάει το δίκιο του.

Μου θυμίζουν τα παπαγαλάκια του συστήματος που σε πρώτη ευκαιρία, δεκαετίες τώρα, ψελλίζουν κάτι για τους... Γιαπωνέζους εργαζόμενους που όταν "απεργούν" φοράνε απλώς ένα περιβραχιόνιο που "δηλώνει" ότι είναι "απεργοί" και πάνε κανονικά στη δουλειά τους!

Πώς κερδίζουν όμως τα δίκια τους; Πώς "πείθεται" ο "αρμόδιος" ότι πρέπει να δικαιωθούν; Αυτό οι παπαγάλοι μας "ξεχνούν" να το πουν!

Ας σοβαρευτούμε λοιπόν. Δέκα χιλιάδες τρακτέρ σε πορεία διαμαρτυρίας από την Καρδίτσα μέχρι τον Μπράλο δεν είναι βέβαιο ότι κάνουν τον κάθε Χατζηγάκη να ιδρώσει. Δυο χιλιάδες "έργαλεία" όμως σε δυο τρία μπλόκα προσεκτικά επιλεγμένα κατεβάζουν κάθε υπουργό από το βάθρο του.

Κατά τα άλλα, όλα αυτά τα επικοινωνιακά για σχεδιασμούς και προγραμματισμούς στην αγροτική οικονομία ΝΔ και ΠΑΣΟΚ τα έχουν πρόχειρα όταν είναι αντιπολίτευση ενώ δεν τα... εφαρμόζουν όταν είναι κυβέρνηση.

Ή, για να ξαναγυρίσουμε στο πολιτικό, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είναι, εναλλάξ, υπέρ των αγροτικών κινητοποιήσεων όταν οι... άλλοι είναι στην κυβέρνηση και εναντίον τους όταν κυβερνούν οι... ίδιοι.

Αφήστε πια την περίφημη κρίση. Ποιος δεν βλέπει ότι τα "μέτρα" έχουν στόχο την ενίσχυση των πυλώνων του συστήματος που καταρρέουν ενώ δεν προσφέρουν ούτε το ελάχιστο στους εργαζόμενους που πλήρωσαν χτες και καλούνται σήμερα να ξαναπληρώσουν;

Μικροαστισμός και ανυπαρξία ενός επαναστατικού κόμματος που θα ενοποιεί τις επιμέρους κινητοποιήσεις και θα θέτει δια αυτών και μέσα από αυτές το ζήτημα μιας άλλης εξουσίας, οδηγούν στη σημερινή εικόνα:

Οι κινητοποιήσεις σε οποιοδήποτε κλάδο έχουν πιθανότητα επιτυχίας μόνο όταν υπάρχει ευρύτερο οικονομικό και κοινωνικό κόστος. Αλλά, ταυτόχρονα δυστυχώς, κάθε κλάδος -και με τις στρεβλώσεις στην εκπροσώπησή του που μεθοδεύει το σύστημα- θεωρεί το "δικό" του αγώνα δίκαιο και "αδικες" τις κινητοποιήσεις των "άλλων".

Δια των ΜΜΕ και των μισθωμένων τελάληδων του συστήματος, οι κινητοποιήσεις προβάλλονται μόνο εντασσόμενες στις αντιπολιτευτικές κινήσεις που έχουν την "έγκρισή" τους και την ίδια τη στιγμή της προβολής αρχίζει ο βομβαρδισμός των ίδιων των κινητοποιούμενων και ευρύτερα της "κοινής γνώμης" με τα γνωστά τροπάρια της "σύνεσης" και των "γενικότερων παραγόντων" που πρέπει να ληφθούν υπόψη.

Αναλύσεις της πλάκας βγαίνουν πάλι από τα συρτάρια και αναλυτές ελαστικής... άποψης, για να προσαρμόζεται στις απαιτήσεις των εργοδοτών τους, πουλάνε "γνώση" σε βάρος των εκάστοτε κινητοποιούμενων.

'Ετσι, για παράδειγμα, "χρειάζονται" πολυήμερες απεργίες των τραπεζοϋπαλλήλων για 30 ευρώ αύξηση μηνιαίως ενώ τα "στελέχη" των τραπεζών παίρνουν μπόνους και πριμ και μαύρα για να μην... προβλέπουν την οικονομική κρίση, για να διακινούν... τοξικά ομόλογα και να μπορούν απερίσπαστοι να... παρακολουθούν τον κόσμο της εργασίας να ζει κάθε χρόνο και χειρότερα.

Δεν χρειάζονται... προφητικές ικανότητες για να βλέπουμε το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα και την κλυδωνιζόμενη Νέα Τάξη του.

Χρειάζεται όμως να βγούμε λίγο από το καβούκι μας για να αντιληφθούμε ότι οι λύσεις δεν έρχονται απλά με "νομοθετικές ρυθμίσεις" και δεν είναι απλό ζήτημα προσώπων, Ομπάμα ή Μπους, Χατζηγάκης ή Χρυσοχοϊδης και δεν λέω άλλα γιατί θα παραγίνει κωμωδία μια πολύ σοβαρή υπόθεση.
Επιστροφή στην κορυφή
Αγανακτισμένος_Έλληνας
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Ιαν 26, 2009 4:29 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Θα μπορούσατε να σχολιάσετε το παρακάτω κείμενο και να διευκρινίσετε τις ασάφειες του? Προέρχεται από έναν αρθρογράφο του Αγγελιοφόρου,ονόματι Μάκη Βοϊτσίδη και νομίζω ότι ταιριάζει τέλεια στην καθεστωτική νοοτροπία που αναφέρετε! Πρόκειται για έναν κύριο που δε χάνει ευκαιρία να βρίζει το λαό του και μου την έχει δώσει...Μπορεί και να τον ξέρετε,γνωστός "εκσυγχρονιστής"!


Ανευθυνότητα

Στα λόγια,όλοι συμφωνούν ότι η ύπαιθρος δεν πρέπει να ερημώσει.Κάπου εκεί,όμως,αρχίζει η αμηχανία.Βλέπετε,οι εκθέσεις ιδεών μπορούν να στηρίξουν πρωθυπουργικές ομιλίες και ο επιγραμματικός λόγος μπορεί να σε κάνει περιζήτητο στα τηλεοπτικά παράθυρα.Αλλά σοβαρή πολιτική δεν ασκείται ούτε με εκθέσεις ιδεών ούτε με επιγραμματικό λόγο.Η σοβαρή πολιτική χρειάζεται σχέδιο,μέθοδο,ρεαλισμό και,συχνά,ρήξεις με το λαϊκισμό.Όλα αυτά έλειψαν στις σχέσεις των πολιτικών κομμάτων με τους αγρότες εδώ και τουλάχιστον τριάντα χρόνια.

Οι αγρότες δεν είναι διαφορετικοί από τους υπόλοιπους Έλληνες ψηφοφόρους.Θέλουν τα πάντα,τα θέλουν ξεκούραστα και γνωρίζουν ότι αποτελούν τη μεγαλύτερη εκλογική δεξαμενή της ελληνικής κοινωνίας.Δεν τους ενδιαφέρει η γεωργία.Τους ενδιαφέρει το εισόδημα τους,σήμερα!Ούτε τους πολιτικούς ενδιαφέρει η γεωργία.Τους ενδιαφέρει να εκλεγούν,σήμερα.Αυτός ο συνδυασμός αμοιβαίου κυνισμού έφερε την ελληνική γεωργία στα πρόθυρα της παραλυσίας.Με αρχή τη δεκαετία του '80 και σχεδόν αδιάλειπτα μέχρι σήμερα,οι αγροτικές επιδοτήσεις από την <<ΕΟΚ των μονοπωλίων>>(από την οποία,ευτυχώς,δεν αποχωρήσαμε,παρά τη ρητορική του Ανδρέα) κατεστρεψαν τα αντανακλαστικά των αγροτών.

Αντί να χρησιμοποιηθούν κατά τον προορισμό τους,για επιμόρφωση,για προσανατολισμό σε σύγχρονες μεθόδους και νέες καλλιέργειες,σπαταλήθηκαν για να δημιουργηθεί μια πρόσκαιρη ευμάρεια.Την ώρα που άλλες χώρες εκσυγχρόνιζαν τη γεωργία τους,στην Ελλάδα το ζητούμενο ήταν πώς θα ξεγελάσουμε τις Βρυξέλλες ώστε να βάλουμε περισσότερα χρήματα στις τσέπες.

Ακόμη και η πρωτοβουλία για τους συνεταιρισμούς,που ξεκίνησε μέσα σε ενθουσιώδη ρητορική,κατέληξε σε χρέη και ρεμούλες-χαρακτηριστική ενός λαού που διακατέχεται από άκρατο ατομικισμό και δεν μπορεί να μοιραστεί τίποτε με κανέναν,ούτε καν την προσπάθεια.

Με άλλα λόγια,αντί οι κυβερνήσεις να μάθουν τους αγρότες πώς να δράσουν ως επιχειρηματίες,σε μία αγορά που μεταβάλλεται,δημιουργώντας νέες ευκαιρίες και απαιτήσεις,προσπάθησαν να τους κάνουν υπαλλήλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.Και οι αγρότες,βολεμένοι σ' αυτό το ιδιότυπο δημοσιουπαλληλίκι που σήμερα εξασφαλίζει το 40% του εισοδήματος τους,πίστεψαν ότι αρκούσε να στήνουν μια φορά το χρόνο τα τρακτέρ στις εθνικές οδούς και το χρήμα θα φτάνει σε επιταγή.Μόνον ο Σημίτης τόλμησε να τους πει δυο αλήθειες,αλλά ποιος να ακούσει τον Σημίτη,όταν ο επερχόμενος πρωθυπουργός περιφερόταν στα μπλόκα και χτυπούσε πλάτες?Μόνο που τώρα εξαφανίστηκε...


Σχόλιο δικό μου: Ώστε οι Έλληνες δεν μπόρεσαν να προσαρμοστούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση που τους δίνει το 40% του μισθού τους!!! Και ο Σημίτης ήταν σοβαρός πρωθυπουργός που προσπάθησε να πει..αλήθειες!! Συγχαρητήρια,νεογενίτσαροι του κωλο-"εκσυγχρονισμού" σας..Να σας χαίρεται ο εργοδότης σας ο Λαμπράκης!!
Επιστροφή στην κορυφή
Αρχειοφύλαξ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Ιαν 26, 2009 6:43 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Τέλειες οι παρατηρήσεις σας για τον κ. Βοϊτσίδη και ας μην τον γνωρίζετε.
Και καθεστωτικός είναι και ευρωλάγνος και, εννοείται, σημιτικός.
Είναι και πρόεδρος της ΕΣΗΕΜΘ, δηλαδή των δημοσιογράφων της Θεσσαλονίκης και της λοιπής Μακεδονίας.
Ε, πότε πότε ρίχνει και μερικά μπλα μπλα για να θύμάται πώς είναι οι εργαζόμενοι.
Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες