Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Σχέδιο Ανατροπής

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Παλαίμαχος



Ένταξη: 31 Αύγ 2006
Δημοσιεύσεις: 976

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Οκτ 26, 2008 1:09 pm    Θέμα δημοσίευσης: Σχέδιο Ανατροπής Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Σχέδιο Ανατροπής

ΟΛΑ όσα αποκαλύπτονται και αναλύονται από το σημερινό «παρόν», τα έχουμε αναλύσει διεξοδικά, με σωρεία άρθρων, εδώ και πάνω από ένα χρόνο.
Εμείς αναλύουμε, στηριζόμενοι ΟΧΙ σε πληροφορίες (σε αυτές δίνουμε πολύ μικρή σημασία), αλλά στα ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ γεγονότα, στους αυτοκρατορικούς σχεδιασμούς και στην πρακτική των εγχώριων μηχανισμών τους: ΜΜΕ, «παπαγαλάκια» και «εστίες» των «εγκάθετων» αμερικανικών πυλώνων: Πολιτικών και δημοσιογράφων.


ΔΕΙΤΕ το κεντρικό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Παρόν» ΕΔΩ:

http://orfni.blogspot.com/2008/10/blog-post_4145.html


Πώς και ΓΙΑΤΙ αποχώρησε ο Κ.Καραμανλής απο την συζήτηση της Παρασκευής - "Η επανάσταση των λευκών"


Σήμερα το "Παρόν" αποκαλύπτει ΠΩΣ και ΓΙΑΤΙ ο Κ.Καραμανλής προχώρησε σε αυτόν τον πρωτοφανή "ελιγμό" να αποχωρήσει η κυβερνητική πλειοψηφία απο τη βουλή σε μια τόσο σημαντική διαδικασία, όπως ήταν αυτή της Παρασκευής.

"...ύστερα απο ενδελεχή έρευνα και αξιοποίηση όλων των πληροφοριών, ο πρωθυπουργός και το στενό του επιτελείο - με τον Θ.Ρουσόπουλο και τον Π.Παυλόπουλο - πείστηκαν οτι...κατά την ψηφοφορία θα έπεφταν 20 εως 30 ψήφοι απο τους βουλευτές της ΝΔ κυρίως Λευκά ή και Υπερ της προανακριτικής απο πρώην μέλη της κυβέρνησης και απο βουλευτές του λεγόμενου "αντικαραμανλικού στρατοπέδου"....- στόχος ο πειθαναγκασμός του υπο το κλίμα αποσύνθεσης και κατάρρευσης που θα είχε δημιουργηθεί μετά την "επανάσταση των λευκών" και αρνητικών ψήφων...να παραδώσει "τα κλειδιά" κατα το προηγούμενο του Σημίτη το 2004 ή στον Σουφλιά (ως ενδιάμεση, μεταβατική λύση) ή στην Ντόρα...Αν και η επιχείρηση να "πέσει" ο καραμανλής ετοποθετείτο γύρω στον Μάϊο, η απρόοπτη εξέλιξη της πρότασης για προανακριτική, εκτιμήθηκε ως ευκαιρία για πρόβα τζενεράλε..."

Με την αποχώρηση της ΝΔ απο τη βουλή ουσιαστικά είχε μία και μόνο επιδίωξη: Να αποφευχθούν με κάθε τρόπο εκλογές τώρα (εντύπωση προκάλεσε οτι στην κυβερνητική επιτροπή της Πέμπτης την αποχώρηση στήριξαν και οι Μεϊμαράκης-Αλογοσκούφης, μαζί Παυλόπουλο και Στυλιανίδη - κανείς άλλος, αν και η απόφαση "βγήκε ομόφωνη").

Εκτίμηση του πρωθυπουργού είναι οτι στην επιχείρηση αποδόμησης του πρωταγωνιστικό ρόλο παίζουν οι ΗΠΑ με το απερχόμενο σύστημα Μπους και ένα ισχυρό εκδοτικό-οικονομικό ελλαδικό κατεστημένο που θέλει ακυβερνησία για να περάσει γρήγορα τα deals που επιθυμεί απο το παρασκήνιο....

Η Ντόρα βιάζεται γιατί θέλει α) να εκμεταλλευτεί τον παράγοντα ΗΠΑ πριν αναλάβει ο Ομπάμα β) όσο ακόμη ο πατέρας της μπορεί να παρεμβαίνει στις πολιτικές εξελίξεις και γ) πιστευει οτι ο Καραμανλής μπορεί να εκβιαστεί να παραδώσει εαν πιστέψει οτι πάει σε ταπεινωτική και ευτελιστική συντριβή...(να προτιμήσει με άλλα λόγια την...συνταξιοδότηση του...- γι αυτό απο την ΔΕΘ και μετά που είπε οτι δεν σκοπεύει να συνταξιοδοτηθεί απο τα 52 του χρόνια, λύσσαξαν οι αντίπαλοι του να τον...σκίσουν).

Οσο για τον Γ.Σουφλιά - που υποτίθεται οτι...βοήθησε αυτό τον καιρό τον πρωθυπουργό - αυτό έγινε κατ' επίφαση ΜΟΝΟ για έναν συγκεκριμένο λόγο: Να πειστεί "με το μαλακό" ο Καραμανλής να του παραδώσει την πρωθυπουργία (να γίνει για ένα μικρό διάστημα ΑΥΤΟΣ πρωθυπουργός) και γιατί όχι αργότερα Πρόεδρος της Δημοκρατιας (αυτές είναι...υποσχέσεις της Ντόρας). Ετσι παίζοντας "καθαρά Ντόρα" και ένα προσωπικό του - θεμιτό σαν πολιτικός με φιλοδοξίες- "παιχνίδι", εμφανίσθηκε περίπου ως...σωτήρας του Καραμανλή (απο τα "παπαγαλάκια" του συγκεκριμένου συστήματος).

Με την αποχώρηση του Θ.Ρ. απο το Μαξίμου θα πρέπει ΤΩΡΑ να είναι παρών σε όλα ο ίδιος ο Κ.Καραμανλής! Γι αυτό ΔΕΝ αποκλείεται να επανέλθει στην Κυβερνητική Επιτροπή μετά το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής....

Μετά απο όλα αυτά, μετά την ψήφιση του Προυπολογισμού, μάλλον θα περιοριστεί σε μερικές μεμονωμένες αλλαγές υπουργών και υφυπουργών....(χωρίς να αλλάξει - λένε - τον Γ.Αλογοσκούφη και την οικονομική πολιτική βέβαια...). Αν και δεν αποκλείετε να κάνει την αντεπίθεση του....(γιατί μέχρι στιγμής "σύρεται" σε άτακτη....φυγή για εκλογική συντριβή την Ανοιξη...).
Αυτά προς το...παρόν.


_________________
Θέλησαν να μας εξοντώσουν,
αλλά δεν τα κατάφεραν.
Εμαστε ακόμα ζωντανοί κι αυτό
είναι το κυριότερο.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Θύμιος



Ένταξη: 19 Μάρ 2006
Δημοσιεύσεις: 283

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Οκτ 26, 2008 3:21 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος


Οι μνήμες της ιστορίας.



Δεν υπάρχει ισχυρότερο όπλο από τη μνήμη. Η ιστορία ενός ανθρώπου και η πρακτική των ιδεών του αποτελούν αλάθευτο στοιχείο πολιτικής κρίσης.
Το σημερινό ρεπορτάζ της εφημερίδας «παρόν», με τίτλο «ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ», μου βελόνιασε τη μνήμη μόλις διάβασα για τον κ. Σουφλιά.
Θυμήθηκα, ότι παραμονές των εκλογών του 2.000, ο κ. Σουφλιάς βγήκε και στήριξε την κυβέρνηση Σημίτη, κτυπώντας τη Ν.Δ.
Σημείωση: Γνωστό είναι ότι είχε, μάλιστα, διεκδικήσει και την ηγεσία της.
Τότε όλο το «εκσυγχρονιστικό» κατεστημένο επαινούσε τον Σουφλιά και ο ίδιος διαπραγματευόταν μαζί του για ένταξη στο ΠΑΣΟΚ: Το ΠΑΣΟΚ το σημιτισμού…
Εκείνες τις μέρες είχα γράψει ένα άρθρο στην «Αθηναϊκή».
Το παραθέτω, σαν ιστορική μνήμη:


Όταν η εξαπάτηση βαπτίζεται «εντιμότητα»

«Η ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ της ενημέρωσης έδωσε θεαματική διάσταση στην υπόθεση Σουφλιά και στο τελετουργικό των καταγγελιών του. Οι στόχοι φανεροί: Η προεκλογική αποδυνάμωση ενός εκ των δύο μονομάχων.
Ενδιαφέρον όμως έχει και το πολιτικό ντεκόρ της θεατρικής παράστασης του κ. Σουφλιά.
Ο κ. Βενιζέλος πρόβαλλε αμέσως και με το γνωστό στομφώδες ύφος του εξήρε την «εντιμότητα» του κ. Σουφλιά. Η κυβέρνηση (Σημίτη) έσπευσε να δώσει πιστοποιητικά «εντιμότητας» και «ήθους» στον κ. Σουφλιά…

Για τις ιδέες του κ. Σουφλιά δεν μίλησε κανείς, ούτε φυσικά για το ήθος και την εντιμότητα των νεοφιλελεύθερων ιδεών του.

Η ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ και το ήθος για όλους αυτούς τους «εκσυγχρονιστές» συνηγόρους του κ. Σουφλιά είναι μεταφυσικές έννοιες, αποκομμένες από το σύστημα ιδεών και την πολιτική πράξη των ιδεών. Η εντιμότητα και το πολιτικό ήθος κρίνονται με το κοντόπυχο του κομματικού συμφέροντος. Είναι «έντιμος» ο κ. Σουφλιάς γιατί τους εξυπηρετεί κομματικά. Αν ΔΕΝ έβαλε κατά τα Ν.Δ., αλλά κατά της κυβέρνησης Σημίτη θα ήταν έντιμος; Και αν ένα στέλεχος της κυβέρνησης Σημίτη ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ έφευγε από το ΠΑΣΟΚ και κτυπούσε το κόμμα του τι θα ήταν; Μάλλον αποστάτης…
Αλλά ας δούμε την «εντιμότητα» και της συγκεκριμένης πράξης του κ. Σουφλιά.
Ο κ. Σουφλιάς, σε περίοδο προεκλογική στήνει ένα τελετουργικό σκηνικό ανοικτής υποστήριξης στην κυβέρνηση Σημίτη και καταδίκης της Ν.Δ. Και μόνο η επιλογή του χρόνου εμπεριέχει το στοιχείο της δολιότητας και όχι της εντιμότητας…
Σε μια προεκλογική περίοδο ο κ. Σουφλιάς ΕΠΕΛΕΞΕ να μιλήσει, όχι για κανένα σοβαρό οικονομικό, κοινωνικό ή εθνικό πρόβλημα (έκλεισε τα μάτια σε όλα τα μεγάλα προβλήματα που ταλανίζουν την ελληνική κοινωνία), αλλά για να καταγγείλει ευθέως τη Ν.Δ. και να υποστηρίξει εμμέσως πλην σαφώς την κυβέρνηση Σημίτη.
Και κατάγγειλε με αόριστους αφορισμούς το κόμμα στο οποίο διεκδικούσε την ηγεσία του. Μεταλλάχτηκε, είπε η Ν.Δ. Απέφυγε να πει τι ήταν και τι έγινε. Μήπως άλλαξε κοινωνική φύση και ιδεολογία; Μήπως έπαψε να είναι Δεξιά και έγινε αριστερό κόμμα και δεν το γνωρίζουμε; Δεν μας εξήγησε ο κ. Σουφλιάς τι άλλαξε επί της ουσίας στη Ν.Δ., στο μικρό διάστημα που αυτός ήταν εκτός…

ΕΑΝ ήταν ειλικρινής και «έντιμος» ο κ. Σουφλιάς θα έλεγε ανοικτά ότι τις ιδεολογικές και πολιτικές θέσεις της Ν.Δ. τις εκφράζει πιο ισχυρά και υλοποιεί πιο αποτελεσματικά η κυβέρνηση Σημίτη, γιΆ αυτό οδεύει προς τα εκεί…

Ο κ. Σουφλιάς δεν τόλμησε να το πει αυτό. Έστησε ένα σκηνικό της αυριανής του ένταξης στο σημιτικό «εκσυγχρονισμό», με φλύαρες πολιτικές αοριστίες και ντεκόρ τους αξιοθρήνητους συνηγόρους του «εκσυγχρονισμού».
Και αυτό το σκηνικό ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ των πολιτών το βαπτίζουν «εντιμότητα»…»








Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Θύμιος



Ένταξη: 19 Μάρ 2006
Δημοσιεύσεις: 283

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Οκτ 26, 2008 10:54 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Οι επαγγελματίες λασπολόγοι


Το σχολείο
των μεγάλων ιστορικών αναστατώσεων μας διδάσκει να μετράμε τα γεγονότα με τον εσωτερικό τους ρυθμό και με τη δική τους λογική και ΟΧΙ με το κοντόπυχο των προσωπικών μας πεπρωμένων.

Μόνο οίκτο μπορεί να νιώσει ένας αγωνιστής, ανάμικτο με ειρωνεία για τους πολιτικούς εκείνους που είναι ικανοί να νιώθουν ότι η ζωή είναι μαύρη, επειδή έχασαν αυτοί τα προνόμια που κατείχαν ή τα υπουργικά τους χαρτοφυλάκια.

Κάθε ένα από τα δύο εναλλασσόμενα κόμματα της εξουσίας (Ν.Δ. –ΠΑΣΟΚ), όταν χάνουν την εξουσία καταλαμβάνονται από την υστερία της συντέλειας του κόσμου. Από κοντά και οι κομματικοί στρατοί…

Τα κόμματα αυτά δεν υπηρετούν απλώς τα συμφέροντα του κεφαλαίου, αλλά και τα συμφέροντα της κομματικής τους γραφειοκρατίας: Δεν ξέρουν να υπηρετήσουν τίποτε καλύτερο. Γι’ αυτό αποζητούν, φανατικά την εξουσία γα την εξουσία. Αυτό για τους αγωνιστές και τους οραματιστές δεν είναι απλώς μια ηλιθιότητα, αλλά και προστυχιά ολότελα ασυνήθιστη…

Αυτό, σήμερα, δεν μπορεί να το αντιληφθούν οι «εγκάθετοι» των κομμάτων, οι λακέδες της εξουσίας και τα «βαποράκια» των μηχανισμών και των μυστικών υπηρεσιών, ο κάθε ένας που έχει συνδέσει την τύχη με έναν κρατικό, υπερκρατικό ή κομματικό μηχανισμό.

ΟΛΟΥΣ αυτούς του καταλαμβάνει μια λύσσα εναντίον εκείνων που έχουν τη συνήθεια να σκέφτονται έξω από τα ατομικά τους συμφέροντα.

Ιδιαίτερα το Πασοκικό παρακράτος που είναι ριζωμένο, σαν ένας πελώριος ιστός της αράχνης, σε όλους τους κοινωνικούς και κρατικούς θεσμούς και δεν έχει αφήσει τίποτα άθικτο, καταλαμβάνεται από μοχθηρία εναντίον εκείνων που τολμούν να αποκαλύπτουν τη διάβρωσή του και τον άθλιο αμερικανόδουλο ρόλο του.

Και αυτό το παρακράτος λειτουργεί με τους κανόνες του παρακράτους: Τρομοκρατία εναντίον των σκεπτόμενων, φίμωση των ενοχλητικών ιδεών και προβοκατόρικες συκοφαντίες…

Τα όπλα τους ανασύρονται από το οπλοστάσιο του φασισμού: Φοράνε την κουκούλα του δωσίλογου και εκτοξεύουν λάσπες, λάσπες και πάλι λάσπες.

Πολλές τέτοιες λάσπες από κουκουλοφόρους του ιντερνέτ εκτοξεύονται εναντίον του ΡΕΣΑΛΤΟ. Μέχρι ότι παίρνουμε επιταγές από το Ρουσσόπουλο και τη Ν.Δ.!!!


Ας μας εμφανίσει ένας, έστω και μια ένδειξη, όχι απόδειξη, για όλα αυτά. Έστω μια επαφή δική μας με κάποιον κυβερνητικό ή κρατικό παράγοντα, μια οποιαδήποτε, τέλος πάντων, ΣΧΕΣΗ με οποιοδήποτε κόμμα…

Δεν θα απαντήσουμε σε όλους αυτούς τους αρουραίους των υπονόμων. Ούτε θα αφήσουμε τη σκουριά των προσωπικών παθών ενάντια στους συκοφάντες και του κανάγηδες να σκεπάσει τις ιδέες μας και την πολιτική μας στάση.

Έχουμε διδαχτεί από την ιστορία ότι η καθαρή πολιτική στάση και η αυθεντικότητα των ιδεών δεν κηλιδώνονται από τους επαγγελματίες λασπολόγους



Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες