Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Η πολιτική κατάσταση

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Θύμιος



Ένταξη: 19 Μάρ 2006
Δημοσιεύσεις: 283

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Σεπ 16, 2008 2:36 pm    Θέμα δημοσίευσης: Η πολιτική κατάσταση Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Η πολιτική κατάσταση


Είναι δύσκολο σήμερα να προβλεφτεί, με κάποια σχετική ακρίβεια, η συγκεκριμένη εξέλιξη των πολιτικών μας πραγμάτων. Είναι τέτοια η εκρηκτική πολιτική ρευστότητα και τόσο νοσηρό το πολιτικό κλίμα που καθιστούν καθοριστικούς και τους τυχαίους, αστάθμητους παράγοντες. Μπορεί δηλαδή ένα τυχαίο γεγονός ή μια πολιτική προβοκάτσια (φαινόμενο καθημερινό των εξωθεσμικών κύκλων) να πάρουν απρόβλεπτες διαστάσεις και να φέρουν προ εκπλήξεων και τους «πολιτικούς σχεδιαστές».
Μια γενική, όμως, εικόνα της κατάστασης, συνακόλουθα γενικές προβλέψεις, μπορεί να δοθούν.

Το αφετηριακό σημείο μιας ανάλυσης, η πυξίδα, είναι να δούμε πώς διαπλέκονται οι σημερινοί κοινωνικοί και πολιτικοί συντελεστές.

Κοινωνικοί συντελεστές: Σε κοινωνικό επίπεδο έχουμε μια κατάσταση λίαν εκρηκτική. Ο ελληνικός λαός βογκά από την καθεστωτική, κυβερνητική πολιτική και συσσωρεύει μεγάλα αποθέματα αγανάκτησης και απελπισίας.
Ο κοινωνικός αυτός θυμός διαστέλλεται ακόμα πιο εκρηκτικά από τις «εθνικές απειλές». Η αυτοκρατορική πολιτική των ΗΠΑ και οι στρατηγικές που προωθεί στα Βαλκάνια, Σκόπια, Κύπρο κ.λπ, πυροδοτούν ακόμα πιο σφοδρά τον κοινωνικό θυμό, συνακόλουθα τα αντιιμπεριαλιστικά και αντιαμερικανικά αισθήματα του ελληνικού λαού.
Η ελληνική κοινωνία είναι ένα καζάνι που βράζει από τις κοινωνικές συμφορές και εθνικές απειλές.
Υπάρχει πραγματικά μία μοναδική σύνθεση εκρηκτικών υλών που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε επαναστατικές καταστάσεις: Κοινωνική πτώχευση και αθλιότητα, ανεργία, αφόρητες καταστάσεις που έχουν προκληθεί με τη μεταναστευτική εισβολή των αλλοδαπών, οξύτατη εθνικοί κίνδυνοι, ισοπέδωση της Παιδείας, εγκληματικότητα, διαφθορά και πολλά άλλα.
Αυτή την εγκυμονούσα έκρηξη προσπαθούν να προλάβουν και να καναλιζάρουν σε εκλογικές εκτονώσεις οι μηχανισμοί εξουσίας, αξιοποιώντας την αποσύνθεση και παρακμή του κομματικού τοπίου.
Και εδώ ερχόμαστε πλέον στη «διαπλοκή» της κοινωνικής οργής με τους πολιτικούς συντελεστές.

Πολιτικοί συντελεστές: Σε επίπεδο πολιτικών υποκειμένων τα πάντα είναι αποσαθρωμένα και παρακμιακά. Και δεν μιλάμε μόνο για τα κόμματα, αλλά για όλες τις μορφές οργάνωσης της κοινωνικής αντίστασης. Δεν υπάρχουν πλέον οργανωτικές μορφές κοινωνικής αντίστασης, ούτε καν ο ρεφορμισμός των Συνδικάτων.
Το γεγονός ότι έχουμε μια κοινωνία οργισμένη, αλλά δεν κινητοποιείται, οφείλεται στην ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ και ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ των πολιτικών και συνδικαλιστικών υποκειμένων.

Ο ελληνικός λαός συσσωρεύει, μαζί με την κοινωνική οργή του και ΣΙΧΑΣΙΑ εναντίον των κομμάτων.

Υπάρχει, συνεπώς, ένα χάσμα, μια δραματική δυσαναρμονία μεταξύ των κοινωνικών και πολιτικών όρων που συνθέτουν την πολιτική κατάσταση.
Αυτό το τεράστιο πολιτικό κενό της κομματικής αναξιοπιστίας προσπαθούν να αξιοποιήσουν και να εκμεταλλευτούν τα υπέρ-κέντρα, ξένα κέντρα εξουσίας και οι εγχώριοι υποτελείς μηχανισμοί αυτών των κέντρων: ΜΜΕ («νταβάδες»), καθώς και οι «εγκάθετοι» πολιτικοί θύλακές τους: ΛΑ.Ο.Σ., ΣΥΡΙΖΑ και θύλακες εντός των δύο μεγάλων κομμάτων.

Τα Αφεντικά και τα «εργαλεία» τους

Τα εργαλεία και η «πολιτική» αυτών των έξωθεσμικών κέντρων είναι η παραπολιτική, το σκάνδαλο- ψυχωτικό υπερθέαμα, η υστερική εμπορία της διαφθοράς και οι κατασκευασμένες δημοσκοπήσεις.
Οι Ύαινες του καθεστώτος (ΜΜΕ) θολώνουν το πολιτικό σκηνικό με βροντές, αστραπές και γκρίζα σύννεφα επιλεγμένης και διατεταγμένης
σκανδαλολογίας.
Τέτοιες επιλεγμένες και διατεταγμένες ενορχηστρώσεις σκανδαλοψυχώσεων και θεάματος πάντα ΔΡΟΜΟΛΟΓΟΥΝ ζοφερές εξελίξεις.
Τα μεγάλα αφεντικά είναι υπερατλαντικά.
Οι σκηνοθέτες: Οι «νταβατζήδες».
Οι ηθοποιοί και οι κομπάρσοι: Τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια, οι κομματικοί και παρακρατικοί μηχανισμοί προβοκάτσιας.

Να γιατί ο Καρατζαφέρης, ο Τατούλης και οι λοιποί, όποια μπαρούφα και αν πετάξουν γίνεται ΕΙΔΗΣΗ και υπερθέαμα!!!
Να μιλάει ο Καρατζαφέρης για δημοκρατικές λειτουργίες και …διαφάνεια, σημαίνει ότι τα πράγματα δεν είναι απλώς κωμικά, αλλά και τραγικά.

Το ανέκδοτο (αυτό θα ήταν ο Καρατζαφερης σε εποχές πολιτικής ζωντάνιας) γίνεται σήμερα μείζον πολιτικό γεγονός!!!


Οι στόχοι

Οι στόχοι είναι καθαροί σε κάθε σκεπτόμενο:
α). Γκρέμισμα του Καραμανλή και αποδόμηση του κομματικού τοπίου μέσα από νέες επιμειξίες και κομματικές κατασκευές ΑΠΟΛΥΤΑ ελεγχόμενες. Γι’ αυτό και κάθε «γύπας» κράζει αφηνιασμένα. Διεκδικεί μια θέση στα νέο προτεκτορατικό σκηνικό.
β) Επίλυση των μεγάλων εθνικών μας προβλημάτων σύμφωνα με τις βουλές των ΗΠΑ.
γ). Προώθηση των νέων προδοσιών που ετοιμάζουν για την Κύπρο.
δ). Πιο ταχεία ισοπέδωση της ελληνικής κοινωνίας, της ιστορίας, των παραδόσεών της και του πολιτισμού της.
ε). Και φυσικά ανακοπεί κάθε πορείας προς τη Ρωσία, ακόμα και ακύρωση των συμφωνιών για τους αγωγούς.

Οι μεγάλες δυσκολίες

Οι «σχεδιαστές», ωστόσο των πολιτικών μας πραγμάτων (ΗΠΑ-«νταβάδες» και τα πολιτικά τους τσιράκια) αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσκολίες. Από τη μια γνωρίζουν την κοινωνική οργή και το «έκρυθμο» των πολιτικών μας πραγμάτων και από την άλλη δεν υπάρχει εναλλακτική κυβερνητική λύση για να γκρεμίσουν άμεσα την καταρρέουσα κυβέρνηση.
Ένα άμεσο γκρέμισμα του Καραμανλή μπορεί να ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου με απρόβλεπτες και μη εύκολα ελεγχόμενες καταστάσεις: Το κατέβασμα του λαού στους δρόμους και την κινητοποίηση και οργάνωση της κοινωνικής οργής.
Επιδιώκουν, συνεπώς, το «σούρσιμο» της αποσύνθεσης των κομμάτων, τη φθορά κάθε πολιτικής σκέψης και «αξίας», την προβολή των «λακέδων», ώστε στις εκλογές που θα συρθεί η κυβέρνηση να υπάρξει τέτοια κοινοβουλευτική ισορροπία και ακυβερνησία και τέτοιο πολιτικό κλίμα που θα γίνει εφικτή η ομαλή επιβολή των σχεδιασμών τους: Η αποδόμηση του πολιτικού τοπίου και η κατασκευή ενός νέου πλήρως ελεγχόμενο.
Φυσικά και εδώ λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο.
Τον κοινωνικό ξενοδόχο: το λαϊκό ένστικτο και το λαϊκό θυμό που μπορεί να στραφεί σε εντελώς αντίθετες καταστάσεις από αυτές που υπολογίζουν οι «σχεδιαστές» και «σεναριογράφοι»: Οι οποίοι σαν τεχνοκράτες της εξουσίας υποτιμούν πάντα τις κοινωνικές διεργασίες και τη λαϊκή νοημοσύνη.
Τον πολιτικό ξενοδόχο: Τον Καραμανλή, ο οποίος δεν έχει απωλέσει ακόμα το πλεονέκτημα των πολιτικών πρωτοβουλιών και ο οποίος έχει πολλά «όπλα» στη φαρέτρα του, τα οποία μπορούν να αλλάξουν το πολιτικό σκηνικό. Το ζήτημα είναι αν θέλει να τα χρησιμοποιήσει ή αν, με τη δεξιά νοοτροπία που τον διακατέχει, συνεχίσει να προχωρεί με ατολμία και με «τριπλίτσες».
Ένας Ανδρέας Παπανδρέου θα ανέτρεπε παντελώς το σκηνικό με λίγες απλές κινήσεις…
Εκτιμώ, ότι παρά τον ολοκληρωτισμό των ΜΜΕ και τα φαιά όπλα των «κέντρων», οι σχεδιασμοί τους θα ναυαγήσουν. Είναι τόσο βαθιά η κοινωνική σήψη και τόσο γιγάντιος ο κοινωνικός θυμός που μοιραία ο λαός θα κινητοποιηθεί. Θα υπάρξει ο πυροδότης της κινητοποίησης. Κάτι τέτοιο, θα πυροδοτήσει την πολιτική σκέψη και θα αλλάξει τους κοινωνικούς συσχετισμούς, έστω και αν βραχύχρονα φανεί ότι οι «νταβάδες» νίκησαν.
Η ακυβερνησία πάντα αποτελεί πυροδότη της λαϊκής οργής.


Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Σεπ 16, 2008 6:02 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Δεν συνδέονται τα εθνικά με τα κοινωνικά.Εάν συνέβαινε αυτό δεν θα ανέβαινε ο ΣΥΡΙΖΑ στη νεολαία ούτε το ΠΑΣΟΚ.
Παρομοια σύνδεση θα συνέβαινε μόνο με ανοικτή ξένη κατοχή.Τετοιο πράγμα δεν θα υπάρξει ούτε και υπάρχει ανάγκη.
Ο Παπανδρέου εξήγγειλε από τη Θεσσαλονίκη τη μείωση των αμυντικών δαπανών και την σμίκρυνση του ελληνικού στρατού.Αυτό θα γίνει ενθουσιωδώς αποδεκτό από τη νεολαία.
Η επόμενη κυβέρνηση θα είναι είτε κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ είτε ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ.Θα προχωρήσει στην πολιτογράφηση των μεταναστών και το εκλογικό σώμα θα αλλάξει για πάντα.
Ταυτόχρονα θα κλείσει το Κυπριακό με ένα σχέδιο παρόμοιο με του Ανάν και το Αιγαίο με συνεκμετάλλευση.Αντίδραση δεν θα υπάρξει γιατί κανείς δε θα χάσει το σπίτι του.Απλώς νομιμοποιούνται αυτά που χάθηκαν το 1974 στην Κύπρο και στο Αιγαίο χαρίζονται θάλασσα και αέρας.Στη συνέχεια θα ακολουθήσει κατάργηση της θητείας και ουσιαστική διάλυση του στρατού που θα γίνει επαγγελματικός.Και αυτό θα χειροκροτηθεί από τη νεολαία.
Δε χρειάζεται τίποτε άλλο.Η οποιαδήποτε μελλοντική κυβέρνηση κατόπιν θα είναι έρμαιο των διαθέσεων της Τουρκίας και θα συνεργάζεται σε ότι ζητούν οι ΗΠΑ για να επιβιώνει.
Επιστροφή στην κορυφή
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Σεπ 16, 2008 6:52 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Εσύ δεν μπορείς, ούτε θέλεις να δεις τη σύνδεση.
Το ό,τι παρουσιάζονται σαν ξεχωριστά "πράγματα" αυτό είναι ένα καθεστωτικό τέχνασμα ακριβώς για να δημαγωγούν κάποιοι για τα "εθνικά" (ΛΑ.Ο.Σ κλπ) και κάποιοι άλλοι γαι τα "κοινωνικά" και όλοι μαζί για τη "διαφθορά".
Καμία προώθηση των "εθνικών ζητημάτων" δε μνπορεί να γίνει αν δεν προωθηθούν σαν πρόβλημα ενιαίο και αδιαίρετο.
Το έχουμε αναλύσει πολλές φορές.

Και το πράγμα είναι απλό:Πώς μπορεί να λυθούν τα εθνικά μας θέματα, αν δεν ανατραπεί η πολιτική των πολιτικών, κυβερνητικών φερεφώνων της Νέας Τάξης; Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ,ΣΥΡΙΖΑ και ΛΑ.Ο.Σ.

ΚΑΜΙΑ κυβέρνηση δεν μπορεί να επιλύσει ριζικά αυτά τα θέματα, ακριβώς γιατί κάθε κυβέρνηση αποτελεί τον διεκπεραιωτή των υπερεθνιθκών μονοπωλίων (υπερατλαντικών και Ευρωπαϊκών).

Η Νέα Τάξη είναι αυτά ακριβώς τα υπερεθνικά μονοπώλια και οι μηχανισμοί τους...

Επιμέρους "διευθετήσεις" μπορεί να γίνουν στη βάση του ανταγωνισμού Ευρώπης και Αμερικής.
ΛΥΣΗ ΚΑΜΙΑ...
_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΤΖΑΝΟΥΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Σεπ 16, 2008 6:56 pm    Θέμα δημοσίευσης: Η κατάρευση... Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Προς απάντηση του τελευταίου.. απαισιόδοξου σχολιαστή.

Δεν βρισκόμαστε σε πορεία εθνικής καταστροφής και ούτε η Ελλάδα πρόκειτε να γίνει έρμαιο των ΗΠΑ που αυτές αντιμετωπίζουν αυτή τη στιγμή που μιλούμε τη χειρότερη χρηματοοικονομική κρίση όλων των εποχών, ούτε της Τουρκίας που παραπαίει σε όλα τα επίπεδα.

Από ώρα σε ώρα "σκάει" το κανόνι της American International Group (AIG), το οποίο σημαίνει ότι οι Αμερικανοί θα ξεμείνουν από ρευστό και θα αναγκαστούν να προστρέξουν στους συνήθεις ύποπτους για να το βρούν... Κινέζους, Γιαπωνέζους, Ρώσους και Άραβες!

Το φάσμα αποχωρησής τους από το Ιράκ είναι υπαρκτό όσο ποτέ γιατί απλούστατα δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τις δαπάνες της κατοχής και συνεπώς θα χρειαστούν τη βοήθεια όσο περισσότερο γίνεται των κρατών με τους οποίους έχουν δεσμούς.

Συνεπώς όχι μόνο δε θα μπορέσουν να πιέσουν την Ελλάδα αλλά θα επιδιώηουν να την "Δωροδοκήσουν" με κάποια "δωράκια" προκειμένου να μη χάσουν -και αυτήν- από τον άμεσο ελεγχό τους.

Εκτός και εάν κάποιος νομίζει ότι η Αμερικανο-ΝαΑΤΟική στρατιγική βασιζεται στο Σακασβίλι, Γκρουέφσκι και Μπερίσα οι οποίοι είναι αναλώσιμα υποτακτικά στοιχείά εκ γενεσεώς τους.

Το Ελληνικό διακύβευμα είναι να ανθέξει τις βραχυπρόθεσμες πιέσεις που θα προέλθουν από τα γνωστά εξτρεμιστικά στοιχεία της Αμερικανικής διπλωματίας όπως και την προαιώνια κατάρα της Ελληνικής Χερσονήσου- τη διχόνοια.

Εν κατακλείδι, υπάρχουν πολλές δυνατότητες τόσο για τη διάσωση αυτών που ονομάζονται ευρέως ώς "Εθνικά δίκαια" όπως και για την ανατροπή κοινωνικών ανισοτήτων στην Ελληνική κοινωνία διαμέσου του τέλους των χρηματοοικονομικών ψευδαισθήσεων και της πίεσης που δύναται να ασκηθεί στο σημερινό παρηκμασμένο σύστημα από τους εργαζόμενους και κυρίώς όσους απασχολούνται σε επαγγέλματα και λειτουργίματα που συνδέονται με πνευματική εργασία όπως δημοσιογράφους, καλλιτέχνες, ιατρούς, καθηγητές, μηχανικούς και λοιπούς.

Εάν βεβαίως εγκαταλείψουμε τα "όπλα" είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Και όσοι είναι τέτοιοι καλύτερα να πάνε σπίτια τους ή καλύτερα κάπου αλλού...
Επιστροφή στην κορυφή
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Σεπ 16, 2008 7:02 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Εσύ φίλε μου δεν έχεις καταλάβει απολύτως τίποτα.
Άλλος είναι ο ρόλος σου και μας είναι γνωστός...
Μας αραδιάζεις θέματα που τα έχουμε αναλύσει δεκάκις για να μη μας πει τίποτα...
Ο Καπιταλισμός, αδαή, δεν είμαι μόνο η Αμερική και τα "προβλήματά" της (αν και υποτιμάς το ρόλο της σκανδαλωδώς!!!), αλλά ένα ενιαίο ΣΥΝΟΛΟ που κυριαρχούν τα υπερεθνικά μονοπώλια και οι ποικίλοι μηχανισμοί τους...
_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΝΤΑΒΕΛΗΣ



Ένταξη: 28 Ιαν 2007
Δημοσιεύσεις: 283
Τόπος: Στύρα Ευβοίας

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Σεπ 16, 2008 7:16 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ο μπαλαντέρ των «νταβάδων»

Ένας από τους «εγκάθετους» κομματικούς μηχανισμούς των εξωθεσμικών κέντρων και των εγχώριων «νταβάδων» είναι ο ΛΑ.Ο.Σ.: Ο πολιτικός τους «προβοκάτορας» και ο «οργανωτής» της νέας «εθνικοφροσύνης».

Ανεξάρτητα από τις δημαγωγικές κορώνες εναντίον της Νέας Τάξης, του κεφαλαίου και κάπου-κάπου εναντίον των Αμερικανών, είναι διατεταγμένο «όργανο» των Αμερικανών και των ισχυρών οικονομικών κέντρων εξουσίας.

Τόσο οι προγραμματικές του θέσεις, όσο και τα θεωρητικά κείμενα των ηγετικών του στελεχών στάζουν αμερικανισμό και νεοφιλελευθερισμό. Επίσης και τα «πρακτικά έργα» τους δηλώνουν υποταγή στις ΝΑΤΟϊκή μπότα: Ιράκ, Αφγανιστάν και αλλού…

Η τρέχουσα πολιτική του Καρατζαφέρη είναι θεατρικά δημαγωγική και προβοκατόρικη. Είναι μια πολιτική που υπεραμύνεται των ιδεών και των «αξιών» του νεοφιλελευθερισμού και της Ν.Δ, και ταυτόχρονα προβοκάρει ποικιλοτρόπως την ηγεσία της Ν.Δ.

Είναι μια «πολιτική» που διεκδικεί και «ψήνει» κυβερνητικές συνεργασίες. Δηλαδή ο «εχθρός» του κατεστημένου αγωνίζεται με νύχια και με δόντια να γίνει «μπαλαντέρ» της κυβερνητικής εξουσίας, διαχειριστής του κατεστημένου!!!

Γ. Καρατζαφέρης. Ερωτηθείς σχετικά (στο ραδιοφωνικό σταθμό «Real fm»), αυτοχαρακτηρίστηκε ως «διαθέσιμο παρτενέρ» τη ΝΔ, προσθέτοντας ότι υπάρχουν «δίοδοι» συνεργασίας.
Βεβαίως, έκανε κάπως τον «δύσκολο», λέγοντας ότι πρέπει πρώτα η ΝΔ να «αυτοκαθαρθεί» και τότε μόνο «υπάρχουν περιθώρια για να γίνει κουβέντα». Ωστόσο, περιόρισε τις όποιες επιφυλάξεις του στο πρόσωπο του υπουργού Επικρατείας. Οτι «με σύστημα Ρουσόπουλου δεν μπορούμε να πάμε μπροστά» και ότι «άμα φύγει ο Ρουσόπουλος τότε δημιουργείται μία συνθήκη καθαρού περιβάλλοντος».

Εξάλλου, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ALPHA TV» δήλωσε «συμμέτοχος στις αγωνίες» της ΝΔ. Οτι «μπορεί βέβαια τώρα να έχω ένα κόμμα δικό μου. Η παράταξη σήμερα έχει 2 κόμματα. Ενα μεγαλύτερο και ένα μικρότερο. Είμαι συμμέτοχος λοιπόν σε αυτές τις αγωνίες που διακατέχουν τη βάση της ΝΔ. Η βάση της ΝΔ αδικείται από κάποιους πρωταγωνιστές. Αδικείται ο ίδιος ο Καραμανλής που επέτρεψε να είναι όμηρος κάποιων πραγμάτων. Πιστεύω λοιπόν ότι αν απελευθερωθεί ο Καραμανλής από την ομηρία αυτή, εάν η βάση της ΝΔ αισθανθεί ότι επιτέλους επέρχεται κάθαρση σε όλους αυτούς που μολύνουν τις ιδέες, τις σκέψεις, τότε θα μπορούσε κάτω από συνθήκες που θα επέβαλαν οι κάλπες να υπάρξει ένας διάλογος».

Και υπογράμμισε ιδιαίτερα τα εξής αποκαλυπτικά: «δεν μπορεί λοιπόν η ΝΔ, η βάση της ΝΔ που κουράστηκε 20 χρόνια να πετάξει το ΠΑΣΟΚ από πάνω της να έρχεται σήμερα κατηγορούμενη στη συνείδηση της κοινής γνώμης, γιατί ο κ. Ρουσόπουλος έχει καταληφθεί από άκρατο πλουτισμό».

Το πρόβλημα, συνεπώς, για τον Καρατζαφέρη είναι ο Ρουσόπουλος και ίσως και κανένας άλλος. Οι ιδέες, η ιστορία, η κοινωνική και πολιτική φυσιογνωμία και πρακτική της Ν.Δ. υιοθετούνται στο απόλυτο. Μάλιστα πλιατσικολογεί σφετεριστικά και δημαγωγικά πάνω σε αυτά.

Και είναι αυτός ο σφετερισμός των ιδεών και «αξιών» αυτού του καθεστωτικού κόμματος που αποκαλύπτει την βαθιά νεοφιλελεύθερη και αντιδραστική φύση του ΛΑ.Ο.Σ, αλλά και τον προβοκατόρικο ρόλο που εκτελεί διατεταγμένα.

Από τη μια εμφανίζεται σαν η ιδεολογική και πολιτική «καθαρότητα» της «Δεξιάς» και από την άλλη καλλιεργεί διχαστικά ψυχροπολεμικά σύνδρομα του παρελθόντος αποθώντας από τη Ν.Δ. τις «κεντρώες» δυνάμεις της.
Αυτόν ακριβώς το ρόλο του έχουν αναθέσει:
Πρώτον: Να «αρμέγει» ψηφοφόρους από τη Ν.Δ. με τη ρητορική της δεξιάς καθαρότητας και της «επιθυμίας» να συνεργαστεί μαζί της.
Δεύτερον: Να διώχνει τους μετριοπαθείς ψηφοφόρους της Ν.Δ., μια και προεξοφλεί, ο Καρατζαφέρης, τη συνεργασία μαζί της.
Αν αυτό δεν αποτελεί «πολιτική» αρουραίου και «τσόντας» του «εκσυγχρονιστικού» ΠΑΣΟΚ, τότε τι είδος «πολιτική» είναι;

Φυσικά ο Καρατζαφέρης δεν θα έχει κανέναν ενδοιασμό να συνεργαστεί με οποιονδήποτε. Αρκεί να υπολογιστεί το «όφελος» στο τραπέζι της κυβερνητικής συναλλαγής. Ένα τυχοδιωκτικό «μπαλαντέρ» είναι χωρίς αρχές και ιδεολογίες που το ενισχύουν οι «νταβάδες» για να παίξει αύριο το ρόλο που θα του υποδείξουν…



_________________
Φωτιά και τσεκούρι όχι μόνο στους
προσκυνημένους, αλλά και στους
πράκτορες και προβοκάτορες.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Μπρακούλιας
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Σεπ 16, 2008 7:32 pm    Θέμα δημοσίευσης: Re: Η κατάρευση... Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
[quote="ΤΖΑΝΟΥΣ"]
Εν κατακλείδι, υπάρχουν πολλές δυνατότητες τόσο για τη διάσωση αυτών που ονομάζονται ευρέως ώς "Εθνικά δίκαια" όπως και για την ανατροπή κοινωνικών ανισοτήτων στην Ελληνική κοινωνία διαμέσου του τέλους των χρηματοοικονομικών ψευδαισθήσεων και της πίεσης που δύναται να ασκηθεί στο σημερινό παρηκμασμένο σύστημα από τους εργαζόμενους και κυρίώς όσους απασχολούνται σε επαγγέλματα και λειτουργίματα που συνδέονται με πνευματική εργασία όπως δημοσιογράφους, καλλιτέχνες, ιατρούς, καθηγητές, μηχανικούς και λοιπούς. [/quote]

Aυτό το τελευταίο μου άρεσε πάρα πολύ!
Γι'αυτό το υπογράμμισα!
Άκου λέει, "Πιέσεις στο σημερινό παρηκμασμένο σύστημα από τους εργαζόμενους και κυρίώς όσους απασχολούνται σε επαγγέλματα και λειτουργίματα που συνδέονται με πνευματική εργασία όπως δημοσιογράφους, καλλιτέχνες, ιατρούς, καθηγητές, μηχανικούς και λοιπούς."

Στην αρχή, ο Θύμιος λέει ξεκάθαρα: "Οι ηθοποιοί και οι κομπάρσοι: Τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια, οι κομματικοί και παρακρατικοί μηχανισμοί προβοκάτσιας."
Το είδε ή δεν το είδε ο μάγερας;;;

Κάποιοι είτε δεν ξέρουν να διαβάζουν, είτε υποκρίνονται πως δεν ξέρουν, ώστε να αποπροσανατολίζεται η συζήτηση και να δημιουργείται σύγχυση.

ΠΙΕΣΕΙΣ στο σύστημα, θα ασκηθούν μέχρι αυτό να σπάσει από ένα αυθεντικό ΛΑΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ, συγκροτημένο από τα κάτω με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες, όχι από δήθεν πνευματικά επαγγέλματα και λειτουργήματα, που προμηθεύουν παραδοσιακά στην καθεστηκυία τάξη, τους συστημικούς διανοούμενους, τους ρουφιάνους, τους πράκτορες και τους προβοκάτορές της...
Επιστροφή στην κορυφή
Καχύποπτος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Σεπ 17, 2008 10:16 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
«Δεν υπάρχει Δεξιά, δεν υπάρχει Αριστερά. Υπάρχει μόνο Ελλάδα και πάλι Ελλάδα»

Αυτά διακήρυξε, για άλλη μια φορά, ο Καρτατζαφέρης,"εξαφανίζοντας" τις κοινωνικές διαφορές.

Ένα δημαγωγικό σύνθημα για να ξεγελά τους αφελείς και για να καπηλεύεται τα "εθνικά".

Η μεγάλη απάτη βρισκεται, όμως, αλλού.

Ο ίδιος αυτός άνθρωπος δήλωνε στην εφημερίδα του(Α1), στις 3 Μάη 2008, στο πρωτοσέλιδό της τα εξής: «Οσο περνάει από το χέρι μου δε θα αφήσω κυβέρνηση και εθνικά θέματα να περάσουν στα χέρια της Αριστεράς».

Ο δημαγωγικός τυχοδιωκτισμός σε παράκρουση.
Καθημερινά τα στελέχη του βρικολακιαζουν όλα τα αντικομουνιστικά σύνδρομα και επιτίθενται στην Αριστερά, καθώς και υμνολογούν τη "Δεξιά" και προβάλλουν σαν οι "καθαροί" δεξιοί και ταυτόχρονα το κεντρικός τους σύνθημα είναι: "Δεν υπάρχει αριστερά και δεξια"!!!!!!

Και αυτόν τον άνθρωπο τα ΜΜΕ τον παίρνουν στα σοβαρά.
Είπαμε όμως: Προβοκάτορας σε διατεταγμένη υπηρεσία...
Επιστροφή στην κορυφή
ΔΑΦΝΗ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Σεπ 18, 2008 12:46 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Καρατζαφέρης: Το ίδιο τραγουδάκι πρωί και βράδυ


Μόνο οι τυφλοί δεν βλέπουν και οι κωφοί δεν ακούνε.
Ο «σταρ» των ΜΜΕ είναι ο Καρατζαφέρης: Αυτός ο «εχθρός» του κατεστημένου περιδιαβαίνει σχεδόν καθημερινά, πρωί και βράδυ στα κανάλια και στα ραδιόφωνα.
Τέτοια σκανδαλώδη πρόκληση διατεταγμένης προβολής μιας διατεταγμένης πολιτικής τσόντας δεν έχει ιστορικό προηγούμενο. Μόνο οι παντελώς βλάκες δεν αντιλαμβάνονται πλέον το προφανές: Ότι ο Καρατζαφέρης είναι «προβοκάτορας» των «νταβάδων».
Και το προβοκατόρικο τραγουδάκι που περιφέρεται παντού είναι αυτό που έχει γραφεί παραπάνω: Ότι η «δεξιά» παράταξη έχει δύο κόμματα: Τη Ν.Δ. και τον ΛΑ.Ο.Σ
Χτες το πρωί, στον τηλεοπτικό σταθμό «Mega», ερωτηθείς για ενδεχόμενη συνεργασία του με τη ΝΔ, επανέλαβε τη νέα του «γραμμή», αυτή που εγκαινίασε τις τελευταίες μέρες: ότι «η παράταξη έχει δύο κόμματα τώρα», ΝΔ και ΛΑ.Ο.Σ. Εξ ου και είπε ότι μπορεί «τα οικονομικά να τα κουβεντιάσουμε, τα εθνικά να τα δούμε». Πολύ βολικά δε για τον ίδιο, περιόρισε τις όποιες ενστάσεις του στο πρόσωπο του υπουργού Επικρατείας Θ. Ρουσόπουλου. Ο Ρουσόπουλο είπε ότι «είναι ξένο σώμα», ότι «δεν έχει ιδεολογικούς δεσμούς με τη ΝΔ».
Ανάλογη δήλωση έκανε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9.84», ότι «ο Ρουσόπουλος πρωτοψήφισε ΝΔ το 2004, μέχρι τότε ψήφιζε Αριστερά - όπως ξέρετε - κομμουνιστής ων». Σε αντίθεση με τον ίδιο, που, όπως είπε, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «City Press», διατηρεί «μία σχέση αμοιβαίας εκτίμησης με πολλούς βουλευτές της ΝΔ, με τους οποίους βρεθήκαμε σε δύσκολα μετερίζια στη δύσκολη περίοδο στις δεκαετίες του '80 και του '90».

Τα ίδια παπαγάλισε και στο βραδινό δελτίο του «Αλφα»,. Σε αυτό μίλησε σκανδαλωδώς πολύ ώρα επαναλαμβάνοντας τα ίδια για το Ρουσόπουλο και τους δεσμούς αίματος με τη Ν.Δ. Ο Καραμανλής τόνισε είναι «διαχειριστής της ίδιας πολυκατοικίας που ζούμε και εμείς»!!!

Ας βγάλει ο καθείς τα συμπεράσματά του για το «αγαπημένο παιδί» των «νταβάδων» που το περιφέρουν βράδυ και πρωί από τις πασαρέλες των καναλιών…

Επιστροφή στην κορυφή
θουθου



Ένταξη: 04 Ιούλ 2008
Δημοσιεύσεις: 8

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Σεπ 20, 2008 1:44 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Συγγνώμη που παρεμβαίνω πάλι βρε παιδιά, απλά θα ήθελα να εκφράσω την "άλλη άποψη"...

Ο Καρατζαφέρης, και ο δεύτερος σε "αγάπη" Άδωνις, δεν είπαν ποτέ ότι δεν είναι δεξιοί...Ίσα ίσα που το τονίζουν κάθε φορά που τίθεται θέμα... Αυτό που θέλουν να πουν, είναι ότι έχουν την διάθεση να το "ξεχάσουν" αυτό, εάν και εφόσον υπάρξει μια ειλικρινής κουβέντα για να βγούμε από το τέλμα. Κουβέντα, όχι νταβατζιλίκι, όχι "εμείς του ΛΑΟΣ είμαστε οι πατριώτες οπότε ακολουθήστε μας" κλπ....
Απλά δεν είναι βλάκες. Αν σε κάθε τί που λένε θα αντιμετωπίζουν το "είσαι ακροδεξιός, είσαι δεξιός, είσαι τομάρι, είσαι δοσίλογος, είσαι δολοφόνος, κλπ", τότε υπάρχει ένα έτοιμο μέτωπο. Δηλαδή η λογική σας θα ήταν να το δεχτουν; Να μην το αντιμετωπίσουν; Η λογική είναι να εξαφανιστούν, ή να υποταχτούν σε έναν αριστερό πατριωτισμό, σε μια ιδεολογία που δεν τους εκφράζει; Αυτό προσπαθώ να καταλάβω τόσον καιρό, γιαυτό και διαβάζω το Ρεσάλτο, γιαυτό και μπαίνω εδώ.

Πχ, καταλαβαίνω την αντίδραση στο "αντιαισθητικό" του ΛΑΟΣ. Αλλά σε κάποιους που υποτίθεται ότι έχουν πολιτική εμπειρία, κάποια πράγματα δεν μπορεί παρά να είναι αναμενόμενα, και σίγουρα δεν δικαιολογούν το υβρεολόγιο. Αυτό βασίζεται στο ιδεολογικό θέμα, όχι στο πραγματιστικό....

Αυτά για να υπερασπιστώ τον ΛΑΟΣ, μόνο και μόνο επειδή έχω (θεωρητική) εμπειρία στον χώρο, και ακόμα ελπίζω σε μια ουσιαστική αντιπαράθεση χώρων που όντως αγωνιούν γα το μέλλον, και που αυτή αντιπαράθεση θα αφήσει πίσω το σάπιο καθεστώς των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ....

Από εκεί και περα, μπορώ να γίνω και εγώ κακός...
ΝΔ: Χώρος μια δήθεν "δεξιάς", ένα συνωθύλευμα εξουσιολάγνων κομπλεξικών πουλημένων οικογενειών που δεν έχουν ιδεολογία, όραμα, αγωνία, και πατούν πάνω σε μια πολιτική ιστορία για να υπάρξουν προσωπικά και πολιτικά... Χάος και κενό, που η πολιτική ιστορία που καλούνται να εκμεταλλευτούν, τους καθιστά επικίνδυνους...
ΠΑΣΟΚ: Νταβατζιλίδικο καθεστώς, ίσως το πιο αφύσικο πολιτικό δημιούργημα που εκμεταλλέυτηκε αριστερές μπούρδες και ιστορικές αναγκαιότητες, για να πάρει εξουσία, να δημιουργήσει μια λούμπεν εξουσία ανικάνων και χωρίς αξίες νταβατζήδων... Έγινε καθεστώς, εξαπλώθηκε όπως κάθε καθώς πρέπει καρκίνος, δημιούργησε και εκμεταλλεύεται μια γενιά ηλιθίων Ελλήνων....
ΣΥΡΙΖΑ: Ο αφρός όλων των άλλων χώρων. Αυτοί που δεν έχουν δεδομένα, αξίες, κολλάνε στα πάντα, όπου φυσάει ο άνεμος. Το '21 ήταν κάποιοι Φαναριώτες οθωμανιστές, το '40 ήταν νεοταξίτες ρεαλιστές, το '74 ήταν ΝΑΤΟϊστές τουρίστες, σήμερα είναι παγκοσμιοποιητές διαλύτες, δήθεν αριστεροί νεοταξίτες, οικολόγοι, αριστεροί, ό,τι κάτσει, αρκεί να είναι με το ρεύμα....
ΚΚΕ: Ιδεολόγοι, που δεν μπόρεσαν να επεξεργαστούν ποτέ και σε τίποτε την ιδεολογία τους. Συνεχίζουν να αναμασούν ταξικά και προϊστορικά τσιτάτα, να εκμεταλλέυονται την ιστορικοϊδεολογική τους "θυματοποίηση" έχοντας επιλεκτική μνήμη, προσπαθούν να εκφράσουν λαό και πλέμπα με τα ίδια δεδομένα, έχοντας χάσει προ πολλού την φιλοσοφική πρωτοπορεία που χαρακτήριζε τον χώρο τους.... Ιδεολογικά δόγματα, που απλά αναμένουν την επόμενη ιστορική "στραβή" για να γίνουν διέξοδος.....
ΛΑΟΣ: Ένα νιούφρικο κόμμα, που προήλθε από την ακροδεξιά, χωρίς κοινωνικές, ιδεολογικές, εξουσιαστικές αναφορές.... Προήλθε ως πατριωτική αντίδραση, αλλά επειδή δεν μπορεί να έχει καμια ιστορική-πολιτική αναφορά, επενδύει σε λαϊκίστικα γαυγίσματα για να "αλώσει το διεφθαρμένο πολιτικό καθεστώς"... Δεν έχει πείσει ότι αποτελεί την "άλλη άποψη" ως νέο κόμμα, οπότε προσπαθεί ακόμη αντιαισθητικά να κατοχυρώσει την ύπαρξή του στο πολιτικό σκηνικό.... Δεν προσπαθεί (και δεν έχει την κοινωνική δυναμική) ακόμη να χειραφετηθεί ιδεολογικοπολιτικά, και παλατζάρει μεταξύ λαϊκισμού, σκοπού, ιστορικού "εξαγνισμού", γιατί φοβάται για την επιβίωσή του...

Το δεδομένο είναι ότι η κοινωνία των Ελλήνων δεν έχει ακόμη χειραφετηθεί, δεν έχει δημιουργήσει γενιά Ελλήνων που θα εκφράσουν την εθνική ιστορική πορεία, και περιορίζεται σε διαχειριστές καταστάσεων... Μέχρι σήμερα, αυτό έχει στοιχίσει πάρα πολλά, έχει καταντήσει τους Έλληνες ως ένα έθνος υπηκόων... Το στοίχημα είναι για το μέλλον, αν θα μπορέσει να αντιμετωπίσει τις εσωτερικές και εξωτερικές προκλήσεις....
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Μπρακούλιας
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Σεπ 21, 2008 1:29 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
θουΒου, λες ότι διαβάζεις το περιοδικό και το φόρουμ κι όμως από τα λεγόμενά σου δείχνεις πως είτε δεν τα διαβάζεις, είτε δεν τα καταλαβαίνεις.
Το φαινόμενο ΛΑΟΣ, αυτή η ακροδεξιά τσόντα που δημιουργήθηκε από το σύστημα με παρακρατικά κόπρανα που είχε στο "ψυγείο" για ώρα ανάγκης με σκοπό να σπείρει τη σύγχυση και τον αποπροσανατολισμό στο λαό μας, συγκροτώντας ένα διχαστικό δίπολο παρέα με τον τΣΥΡΙΖΑ, έχει αναλυθεί επανειλημμένα και επαρκώς εδώ.
Επομένως, σου έχει ήδη δοθεί απάντηση και με το παραπάνω.

Δεν ξέρω τί θα σου πει η ΣΟ του περιοδικού, ΔΕΝ είμαι μέλος της και ως άτομο ξεχωριστό, Θα σου πω από την πλευρά μου μόνο το εξής:
Υπάρχει ένας σημαντικός δείκτης "πατριωτισμού" και αυτός είναι η θέση σου στην Παιδεία.
Όταν υπερασπίζεσαι την εμπορευματοποίηση της ανώτατης παιδείας με ξεδιάντροπες φράσεις του τύπου
"ανοίξτε τώρα την αγορά των πανεπιστημίων" και "απενοχοποιείστε τις έννοιες του κέρδους και της αγοράς", τότε όχι μόνο πατριώτης δεν είσαι αλλά ένα ιδιοτελές σκουλίκι, έμμισθο κόπρανο ξένων και εγχωρίων συμφερόντων.
Και αυτό είναι απλώς ένα μόνο δείγμα του τί εστί ΛΑΟΣ γιατί και στα υπόλοιπα θέματα, τα ίδια σκ..ά είναι.
Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες