Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Η γλώσσα της σήψης

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Εξόριστος



Ένταξη: 22 Ιαν 2007
Δημοσιεύσεις: 457

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Φεβ 05, 2008 8:06 pm    Θέμα δημοσίευσης: Η γλώσσα της σήψης Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Η γλώσσα της σήψης

Ζούμε μια ιστορική στροφή βαθύτατης σήψης.
Οι πνιγηρές αναθυμιάσεις της καταγράφονται παντού: στον άχρωμο πολιτικό λόγο, στο αναιμικό πρόσωπο των πολιτικών και των διανοουμένων, στην ομοιομορφία της μετριότητας, στην κυριαρχία των επιπλεόντων φελλών, στη δημοσιογραφική διαστροφή και αλητεία.
Το στίγμα του πολιτικού λόγου το δίνει το άχρωμο και σκυθρωπό γουργουρητό που ακούμε, όμοιο με αυτό της μηχανικής κίνησης του τροχού: Γλώσσα αφυδατωμένη, μια νεκρή γλώσσα.
Η απουσία οραμάτων, ιδεών και συναισθημάτων υποκαθίσταται από τη μικρολογία, το κουτσομπολιό, τις άχρωμες διαμάχες, τη φλύαρη ασυναρτησία και τον τηλεοπτικό κομπασμό της ανοησίας.
Η κοινωνική και πολιτική ζωή καταδυναστεύεται από τον ηδονικό λόγο των μύθων, τα πολιτικά σοφίσματα, την κακογουστιά και τα αστυνομικά σενάρια. Οι αγώνες ανάμεσα στα κόμματα έχουν καταλήξει σε φιλονικίες ανάμεσα σε «μαφιόζικες» κλίκες, σε υβριολόγιο του παζαριού και στα «προσωπικά» του χειρίστου είδους: Οι ιδέες μεταμορφώνονται σε λάσπες.
Η πιο ακραία, αποκρουστική και ισοπεδωτική μορφή αυτού του λόγου είναι τα παραληρήματα του «εκσυγχρονιστικού»-πράσινου παρακράτους: Ο ταριχευμένος λόγος του πολιτικού σκοταδισμού με τη λεκτική ετικέτα της προοδευτικότητας!!!
ΟΛΟΙ αυτοί οι «εκσυγχρονιστές» γενίτσαροι που παρελαύνουν στα τηλεοπτικά παράθυρα (με μακάβριες γκριμάτσες τον Κουναλάκη και Σία), από κοινού με τη δημοσιογραφική «λεπρή καμαρίλα», αποτελούν τους σύγχρονους σκοταδιστές με τις παλιές μάσκες της «αριστεροσύνης».
Η θορυβώδης ηχώ, πλαστικής, εικονικής, τηλεοπτικής κατασκευής είναι ο «νέος» «αριστερός» λόγος του ΣΥΡΙΖΑ. Γνήσιο τέκνο αυτού του «αριστερού», καταναλωτικού, αγοραίου τελετουργικού θεάματος είναι ο Τσίπρας: Το υποπροϊόν του τηλεοπτικού ολοκληρωτισμού.
Η άλλη μακάβρια μορφή αυτού του λόγου (το δίδυμο αδελφάκι του «προοδευτικού» σκοταδισμού) είναι η παρωχημένη ακροδεξιά δημαγωγία του Καρατζαφέρη: Ο λόγος που κερδοσκοπεί πρόστυχα πάνω στην προστυχιά της ανοησίας και ιδιαίτερα της τηλεοπτικής ανοησίας. Γι’ αυτό προβάλλεται και αφηνιασμένα από τη «λεπρή καμαρίλα».

_________________
Όποιος δεν θέλει να είναι το φερέφωνο του ισχυρού ΔΕΝ πρέπει ΚΑΙ να αποδέχεται την εικόνα που προβάλλει και επιβάλλει ο ισχυρός για τον εαυτό του!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Παλαίμαχος



Ένταξη: 31 Αύγ 2006
Δημοσιεύσεις: 976

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Φεβ 06, 2008 1:32 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Τσίπρας:Το θράσος της βλακείας

ΟΤΑΝ η καμπύλη
της ιστορικής εξέλιξης ανεβαίνει, η πολιτική σκέψη γίνεται οξύτερη, τολμηρότερη, ευφυέστερη. Όταν όμως η καμπύλη τραβάει προς τα κάτω, η ανοησία κυριαρχεί πάνω στην πολιτική σκέψη.
Σήμερα η βλακεία έχει αποθρασυνθεί, ισοπεδώνει τα πάντα και ανοίγει με ταχύτητα τους δρόμους του σύγχρονου σκοταδισμού: Του «προοδευτικού», νεοταξικού σκοταδισμού.

Μόνο σε μια τέτοια περίοδο νοσηρής πολιτικής καχεξίας θα τολμούσαν ακόμα και τα μορμολύκεια και τα παράσιτα της εξουσίας να ξεστομίζουν τις φαυλοηλιθιότητές τους και τα πολιτικά τους καλαμπουράκια και να προβάλλονται όλα αυτά σαν «απόψεις» και «αποκαλύψεις», σαν πολιτική σκέψη και κριτική.

Μόνο σε μια τέτοια εποχή ισοπέδωσης μέσα από την τρομοκρατική ομοιομορφία της ανοησίας, ξεπετιέται ένα πλήθος από σαλτιμπάγκους, αυτοσχεδιαστές, φωνακλάδες πολιτικάντηδες, επιτήδειους γραφειοκράτες της δημοσιογραφίας, φλύαρους καλαμπουρτζήδες, οι οποίοι, μεθυσμένοι από την ανοησία τους, χύνουν καθημερινά το τρομερό τους δηλητήριο: Την τεμπελιά της σκέψης και το «μίσος» εναντίον αυτών που έχουν τη συνήθεια και την ικανότητα να σκέφτονται και να κινούνται…

Το θράσος της βλακείας που ζούμε σήμερα δίνει το στίγμα της παρακμής και αποτελεί την πλήρη γελοιοποίηση της Πολιτικής. Μια από τις εκδηλώσεις αυτού του θράσους είναι η διαστροφή του πολιτικού παραλογισμού: Η ολοκληρωτική, δηλαδή, υποκατάσταση των ιδεών από τις εικόνες και τα είδωλά τους.

Και αυτή η βάναυση δολοφονία της ιδέας και η διαστροφική ειδωλολατρία της εικόνας δεν οδηγεί μόνο στο φασισμό της τηλεοπτικής εικόνας και των ειδώλων, αλλά και στην κατασκευή εικονικών πολιτικών: Πολιτικών χωρίς καμία αξία χρήσης, χωρίς ιδέες και αγωνιστική ιστορία. Πολιτικών κατασκευασμένων από τους αγοραίους νόμους της τηλεοπτικής ανταλλακτικής αξίας, φωτογραφικά είδωλα της τηλεοπτικής αγοράς!!!

ΕΝΑ τέτοιο σκοταδιστικό κατασκεύασμα είναι ο Τσίπρας!!!

Μια εικόνα κοινωνικά και ιστορικά αφυδατωμένη, με μια «αριστερή» ετικέτα από την οποία έχει εξατμιστεί εντελώς η Ιστορία, έχει αφαιρεθεί τελείως η αγωνιστική αριστερή παράδοση, έχει εξανεμισθεί πλήρως η «αξία χρήσης» της αριστερής θεωρίας και πράξης…
Ο Τσίπρας αποτελεί το αλαζονικό αποτύπωμα του «εκσυγχρονιστικού», σύγχρονου σκοταδισμού. Το αποτύπωμα της εκτρωματικής κακοποίησης της αριστερής σκέψης. Ποτέ η αριστερή θεωρία και πράξη δεν κακοποιήθηκαν τόσο βάναυσα, όσο από αυτό το νέο-σκοταδιστικό έκτρωμα του «εκσυγχρονιστικού» νεοφιλελευθερισμού: Τον ΣΥΡΙΖΑ!!!
Η «αριστερά» έγινε εικόνα, ανταλλακτική αξία στο χρηματιστήριο του πλανητικού ολοκληρωτισμού. Γι αυτό γεννάει πολιτικούς-εικόνες και τραμπούκους-γενίτσαρους, νέο-σκοταδιστές, τύπου Κουναλάκη…

_________________
Θέλησαν να μας εξοντώσουν,
αλλά δεν τα κατάφεραν.
Εμαστε ακόμα ζωντανοί κι αυτό
είναι το κυριότερο.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΘΑΛΕΙΑ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Φεβ 06, 2008 2:54 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Εντυπωσιακή στροφή

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΡΙΑΝΤΗΣ


...Τα γκρίζα παιχνιδάκια στο κέντρο της Αθήνας και ο αδυσώπητος πόλεμος των επισκόπων για το χρίσμα επικάλυψαν -τη βοηθεία των ράθυμων ΜΜΕ- μία σοβαρή είδηση. Την εντυπωσιακή στροφή του Κ. Σημίτη στο θέμα της τουρκικής ένταξης στην Ενωση. Ο άνθρωπος που έκαμε σημαία της πολιτικής του τη δραστική αλλαγή στα ελληνοτουρκικά· ο πρωθυπουργός που πρόβαλε όσο κανείς άλλος την ανάγκη να ενταχθεί η Τουρκία στην Ενωση (με το επιχείρημα ότι η ένταξή της θα την αναγκάσει να συμμορφωθεί και έτσι θα αναχαιτιστούν οι διεκδικήσεις της έναντι της Ελλάδος), ο κ. Σημίτης, λοιπόν, ζητεί τώρα «ειδική σχέση» της Τουρκίας με την Ενωση! Αφού μας ζάλισε επί επτά χρόνια, στηριγμένος σε μια καταιγιστική προπαγάνδα η οποία καθύβριζε χυδαία όσους είχαν ενάντια γνώμη, βγήκε τώρα από το Λονδίνο (!) και μίλησε για «ειδική σχέση» αφήνοντας άναυδους τους (τραγικά λίγους, πια) οπαδούς του και το κόμμα του... Είναι προφανές ότι κάτι προσδοκά, σε επίπεδο ρόλων στην Ενωση, αυτός ο υπερεκτιμημένος πολιτικός, ο δήθεν σοβαρός, και γι' αυτό τρέχει πίσω από τον Σαρκοζί και τη Μέρκελ, που θέλουν «ειδική σχέση» και όχι ένταξη της Τουρκίας... Φυσικά, το ζήτημα δεν εντοπίζεται στην ασυνέπεια ενός ξεχασμένου πολιτικού, που παλεύει να διατηρηθεί στην επικαιρότητα. Αφορά στη μεγάλη πολιτική απάτη του «εκσυγχρονισμού», η οποία στηρίχθηκε -και επεβλήθη- από τη διαπλοκή και τα μήντια... Ομως κάποτε λαγαρίζουν τα πράγματα. Και τότε κάθε κατεργάρης παίρνει τη θέση που του αρμόζει στον πάγκο της Ιστορίας

ΣΧΟΛΙΟ
Σίγουρα ο «εκσυγχρονισμός» είναι η μεγάλη απάτη. Μια απάτη που αποδόμησε ακόμη και τους μηχανισμούς της σκέψης: «επέβαλε» ως «εθνικό» την υποταγή στον αυτοκρατορικό ιμπεριαλισμό και ως «αντιεθνικό» την ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ στη νεοταξική κατοχή μας…

Και αυτή, όμως η «νέα θέση» του Σημίτη είναι μεγάλη απάτη. Δεν είναι «εντυπωσιακή στροφή»!!!!

Τι σημαίνει «ειδική σχέση»;


Σημαίνει «ανοικτά σύνορα»!!! Δηλαδή ελεύθερη διακίνηση κεφαλαίων και εργατικών χεριών, χωρίς καμιά ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ.

Αυτό συγκεκριμένα σημαίνει: Η Τουρκία μπορεί, χωρίς καμιά κύρωση, να συμπεριφέρεται όπως θέλει κατά της Ελλάδας, να αμφισβητεί τα εθνικά μας σύνορα και να διεκδικεί την «ανεξαρτησία» των μειονοτήτων!!!

Δηλαδή αυτή η «ειδική σχέση», για την Ελλάδα είναι εξίσου, αν όχι περισσότερο, επικίνδυνη και εφιαλτική…
Αυτό, βλέπω παρασιωπάτε και από τους πολέμιους του «εκσυγχρονισμού»!!!

Επιστροφή στην κορυφή
ΜΟΥΡΑΛΩΦ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Φεβ 07, 2008 12:30 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Από το Ριζοσπάστη


Η Γλώσσα της αναπαλαίωσης

«Η ηγεμονία του νεοφιλελευθερισμού θα αμφισβητηθεί στο αμέσως επόμενο διάστημα». Τάδε έφη Αλέξης Τσίπρας υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΝ, σε προχτεσινή συνέντευξή του στην «Ελευθεροτυπία». Η συγκεκριμένη ρήση του Αλ. Τσίπρα αποτελεί την ακροτελεύτεια φράση σε τοποθέτησή του με την οποία θέλησε να διατυπώσει την «εναλλακτική πρόταση» που προβάλλει ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ.

Να, λοιπόν, ποια είναι «εναλλακτική πρόταση» του υποψήφιου αρχηγού: Η ανατροπή της νεοφιλελεύθερης διαχείρισης του συστήματος και η αντικατάστασή της από μια... δικαιότερη διαχείρισή του. Μια εναλλακτική πρόταση που, όπως είπε ο ίδιος, θα θέσει τέρμα στη ...«βαθιά υποκρισία του νεοφιλελευθερισμού». Αλήθεια, πόσο διαφέρει η συγκεκριμένη πρόταση από τις θέσεις της παραδοσιακής σοσιαλδημοκρατίας;

Οσο και αν προσπαθεί ο Αλ. Τσίπρας δεν μπορεί να κρύψει ότι σήμερα ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ με νέο περιτύλιγμα αναλαμβάνει την αναπαλαίωση της σοσιαλδημοκρατίας. Απλώς σ' αυτήν την πορεία αναζητά και επιδιώκει να υφαρπάξει τη συγκατάθεση των λαϊκών στρωμάτων, προσθέτοντας ότι η εναλλακτική πρόταση «θα προκύψει από κοινωνικές αντιστάσεις», οι οποίες φυσικά, όπως φιλοδοξεί ο Αλ. Τσίπρας, θα περιορίσουν τη ...«δράση» τους στην «αμφισβήτηση» του νεοφιλελευθερισμού. Ως εδώ η εναλλακτική πρόταση. Στην αλλαγή του «μείγματος» διαχείρισης. Για την αιτία της κερδοφορίας πηγή των βασάνων του λαού, κουβέντα. Αλλωστε, το ζήτημα δεν είναι η κατάργηση των κερδών, αλλά να έρθει ο άνθρωπος πάνω απ' αυτά. Ισως γι' αυτό ψάχνει ακόμη πώς θα διαμορφώσει αυτή τη διαβόητη εναλλακτική πρόταση, αφού όπως είπε στην ίδια εφημερίδα, δεν την έχει ακόμη έτοιμη...


ΣΧΟΛΙΟ

Ο λόγος του Τσίπρα είναι πολύ πιο πίσω και από αυτόν της κλασσικής σοσιαλδημοκρατίας.
Είναι ο λόγος της νεοταξικής απάτης: Ο καπιταλισμός με ανθρώπινο πρόσωπο!!!
Είναι ο λόγος του "εκσυγχρονισμού"!!!
Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες