Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
ΕΝΦΙΑ, ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΧΑΜΕΝΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ;

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
ΕΞΟΡΙΣΤΟΣ
Επισκέπτης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Αύγ 08, 2014 4:54 pm    Θέμα δημοσίευσης: ΕΝΦΙΑ, ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΧΑΜΕΝΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ; Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΕΝΦΙΑ, ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΧΑΜΕΝΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ;
Η ΛΑΪΚΗ ΣΤΕΓΗ, Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΔΙΟΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΑΙ Η ΑΝΑΓΚΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΠΑΛΛΑΪΚΩΝ ΜΕΤΩΠΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΩΝ
Του ΑΝΔΡΕΑ ΖΑΦΕΙΡΗ
Ο αυτοκράτορας Τσιμισκής (925 – 976), λόγω των πολέμων, επέβαλε το φόρο «των καπνοδόχων». Σώμα εφοριακών είχε αποστολή να καταγράφει τον αριθμό των καπνοδόχων κάθε σπιτιού, ώστε να καθοριστεί ο αναλογών φόρος σε κάθε ιδιοκτήτη.

1000 χρόνια μετά το Μεσαίωνα, θα είχε ενδιαφέρον να παρουσίαζε η λαλίστατη κ. Βούλτεψη ένα επιχείρημα που να δικαιολογεί τον ΕΝΦΙΑ.

Εάν στην περίπτωση των εχόντων λειτουργεί ως τεκμήριο, στη περίπτωση των λαϊκών οικογενειών πως δικαιολογείται η φορολόγηση ενός περιουσιακού στοιχείου που αποκτήθηκε χωρίς καμία αρωγή από το κράτος;


Το 2014 η Eurostat υπολογίζει ότι στο σύνολο της χώρας:

-σε ιδιόκτητα χωρίς δάνειο ή υποθήκες ακίνητα κατοικεί το 61% του πληθυσμού
-σε ιδιόκτητα με στεγαστικό δάνειο ακίνητα κατοικεί το 15%
-σε νοικιασμένα ακίνητα κατοικεί το 24% του πληθυσμού της χώρας.


Μετά τον ΕΝΦΙΑ, τα ποσοστά θα τροποποιηθούν. Ουσιαστικά, εκατοντάδες χιλιάδες θα πληρώνουν ενοίκιο στο κράτος. Στις πρώην σοσιαλιστικές χώρες η ιδιοκατοίκηση είναι 95%, ο μέσος όρος της Ε.Ε. 64%, στη Γερμανία 43,8%. Άλλη μια επιβεβαίωση ότι οι "κομμουνιστές θα μας πάρουν τα σπίτια"...

ΛΑΪΚΗ ΣΤΕΓΗ ΚΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ - ΤΟ ΔΥΤΙΚΟ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ

Ο Φ. Ένγκελς, ήδη από το 1872, θα αναφερθεί στο ζήτημα της στέγασης της εργατικής τάξης, η οποία από τότε συνδεόταν με το δανεισμό, τους τόκους και τις δόσεις. Τα «30 χρυσά χρόνια» μετά τον πόλεμο, το μοντέλο της ιδιόκτητης μονοκατοικίας στα προάστια, με κήπο και γκαράζ, έγινε, στη Δύση, η απεικόνιση του αμερικάνικου ονείρου, στα μεσαία στρώματα ή σε ανώτερα τμήματα της εργατικής τάξης.

Μετά τη δεκαετία του 1970, στη προσπάθεια ο καπιταλισμός να ξεπεράσει τη κρίση του και να βρει νέους δρόμους κερδοφορίας επεκτείνει το "αμερικάνικο όνειρο", ή την ευρωπαϊκή εκδοχή του, σε όλες τις κοινωνικές ομάδες. Πώς; Με δανεισμό χωρίς έλεγχο, με ενυπόθηκα δάνεια, με νέες υποθήκες πάνω στις παλιές.

Το 2006,
ο τότε υπουργός εσωτερικών της Γαλλίας, Σαρκοζί θα δηλώσει την επιθυμία του να κάνει την πατρίδα του «χώρα των ιδιοκτητών (pays de propriétaires)», καθώς «η ιδιοκτησία είναι ένα στοιχείο σταθερότητας της Δημοκρατίας και του Έθνους».

Στην πραγματικότητα, και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, η «ιδιόκτητη» κατοικία ήταν συνιδιοκτησία με τις Τράπεζες ή το κράτος (ή και τους δύο). Και όλη η εικόνα της ευμάρειας, ένα σαθρό οικοδόμημα.

Καθόλου τυχαίο το ότι παρ' όλο που σημείο έναρξης της σημερινής κρίσης θεωρείται η κατάρρευση της Lehmann Brothers το 2008, τα πρώτα σημάδια της είχαν εμφανιστεί δύο χρόνια πριν, στη κατάρρευση της αγοράς κατοικίας στις ΗΠΑ. Η ταξικότητα της κατάρρευσης εντοπίστηκε κυρίως στη λεγόμενη Sun Belt, το νότιο τόξο της χώρας μεταξύ των δύο ωκεανών, μια περιοχή που χαρακτηρίζετε από την ύπαρξη διαφορετικών εθνοτήτων, την αύξηση της φτώχειας και των αστέγων, τις συνοικίες της εγκληματικότητας κτλ.

Στον καπιταλισμό, δεν μπορεί να βρεθεί λύση στο πρόβλημα της κατοικίας από τη στιγμή που η στέγη αποτελεί αντικείμενο κερδοφορίας. Είτε μέσω της πολιτικής των δανείων είτε (όταν η πολιτική αυτή καταρρεύσει) μέσω της υπερφορολόγησης, ενός συστήματος μεταβίβασης εισοδήματος από τις κυριαρχούμενες προς τις κυρίαρχες τάξεις, όπως είναι ο ΕΝΦΙΑ.

ΛΑΪΚΗ ΣΤΕΓΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: ΜΙΑ ΙΔΙΟΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

Η παραπάνω εικόνα στην Ελλάδα διαφοροποιείται σημαντικά. Τα χρόνια του '50, του '60, του ΄70 και του ΄80, «το κεραμίδι πάνω από το κεφάλι» δεν ήταν ούτε κεϋνσιανή κατάκτηση ούτε μικροαστικό όνειρο, αλλά η ανάγκη στέγασης ευρύτατων λαϊκών στρωμάτων που «σπρώχτηκαν» στα μεγάλα αστικά κέντρα και ειδικά στην Αθήνα. Από τα αυθαίρετα του Περάματος μέχρι την αντιπαροχή στο Κέντρο, η οικοδομή ήταν πολλά περισσότερα από μια βασική παραγωγική δραστηριότητα ή στοιχείο επίδειξης συγκεκριμένων κοινωνικών στρωμάτων.

Ήταν και ο εργαζόμενος που χωρίς ελεύθερο χρόνο για τον εαυτό του ή τα παιδιά του, αποταμίευε για ένα «σπίτι για τα παιδιά» ή για να έχει ένα «αποκούμπι για τα γεράματα», λόγω της χαμηλής ή ανύπαρκτης κοινωνικής ασφάλειας.

Ήταν ο μετανάστης ή ο ναυτικός που έστελνε τα λεφτά «πίσω στη πατρίδα», ώστε να γυρίσει πίσω και να έχει ένα σταθερό σημείο επανεκκίνησης της ζωής του.

Ήταν ο κάτοικος της Αθήνας που, εγκλωβισμένος μέσα σε τόνους τσιμέντο, αναζητούσε μια σταγόνα ανθρώπινης διαβίωσης την Κυριακή, στα «οικόπεδα με θέα» και τα αυθαίρετα που σηκωνόταν σε ένα βράδυ.

Η λαϊκή στέγη στην Ελλάδα δεν στηρίχθηκε, σε αντίθεση με άλλες χώρες της Δύσης, κυρίως σε κάποια χρηματοπιστωτική «φούσκα», αλλά στη προσωπική στέρηση και θυσία μιας ολόκληρης γενιάς. Ακόμη και η περίοδος των δανείων, που εγκαινιάζεται μετά τη Σημιτική περίοδο, δεν αλλάζει τη συνολική εικόνα.

Και αυτή η «ιδιαιτερότητα» είναι ιδιαίτερα κρίσιμη πολιτικά.


ΕΝΦΙΑ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ


Υπάρχουν αρκετοί τρόποι να σταθεί η Αριστερά απέναντι στη καταλήστευση του ΕΝΦΙΑ.

Μπορεί να ξεκινήσει μια συζήτηση για το τι θα κάνει η κυβέρνηση της Αριστεράς ή η λαϊκή εξουσία ή η αντικαπιταλιστική εργατική εξουσία (όταν και εάν). Θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ (και σε ποιό ποσοστό), θα φορολογήσει την κατοικία και με ποια κριτήρια; Καταγγέλλοντας βέβαια με έμφαση, στο παρόντα χρόνο, το άδικο και απαράδεκτο μέτρο.

Μπορεί, όμως, και χωρίς να εγκαταλείπεται η παραπάνω συζήτηση, που είναι όντως ουσιαστική, να γίνει μια ισχυρή προσπάθεια, ειδικά στις λαϊκές γειτονιές και όχι μόνο, ώστε να συγκροτηθούν μετωπικές παλλαϊκές πρωτοβουλίες, χωρίς κομματικά στίγματα ή προσπάθειες άντλησης μικροκομματικής υπεραξίας.

Μετωπικές παλλαϊκές πρωτοβουλίες όπου θα συνδράμουν και θα συμμετέχουν όλες οι δυνάμεις της Αριστεράς (και όχι μόνο), χωρίς αποκλεισμούς χωρίς περιχαρακώσεις.


Υπάρχουν εμπειρίες
από προηγούμενα κινήματα. (Διόδια, ΔΕΗ, "Δεν Πληρώνω", Αγανακτισμένοι). Εμπειρίες που μένει να αξιοποιηθούν, να αναπτυχθούν.

Ήδη σε κάποιες περιοχές, έχουν ξεκινήσει κινήσεις, όπως στη Ζάκυνθο και αλλού. Απαιτείται συντονισμός, σχέδιο, πολιτική κάλυψη και μετωπική λογική.

[b]Και εκεί, στο πεδίο της πράξης, θα κριθούμε όλοι.[/b]


ΠΗΓΗ:
http://iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=17276:zafeiris-enfia&catid=72:dr-ekdilosis&Itemid=279

Επιστροφή στην κορυφή
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3096

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Αύγ 10, 2014 3:29 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΕΝΦΙΑ και «αριστεροί» θρήνοι…Για τον «Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων» (ΕΝΦΙΑ) έχουν γραφτεί πολλά και θα γραφτούν, σίγουρα, ακόμα περισσότερα…

Ο ΕΝΦΙΑ δεν είναι απλώς ένα επιπλέον αποτρόπαιο «συμβόλαιο θανάτου» εναντίον της λαϊκής στέγης: Είναι η σαδιστική χαριστική βολή της λαϊκής στέγης…


Η διαλεκτική αυτού του κτηνώδους μέτρου της κυβερνητικής συμμορίας οδηγεί, αναπόφευκτα, στην αρπαγή της λαϊκής στέγης από τους ποικίλους μαφιόζους του χρήματος.

Ένα τόσο δυσβάστακτο και σαδιστικό ΜΟΝΙΜΟ χαράτσι της λαϊκής στέγης δεν μπορεί να το αντιμετωπίσουν τα καταληστευμένα λαϊκά στρώματα. Μοιραία θα χάσουν τα σπίτια τους…

Αυτό γίνεται πιο σχιζοφρενικό αν σκεφτεί κανείς, ότι αυτό το δολοφονικό μέτρο θα επεκταθεί στα χωράφια της φτωχής αγροτιάς, στα οικόπεδα, στα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα…

Ο Ελληνικός λαός θα πληρώνει ενοίκιο για το αγροτεμάχιο το οποίο καλλιεργεί για να επιβιώσει…

Η κυβερνητική συμμορία των τοκογλύφων, αφού έχει ρίξει τον ελληνικό λαό στα τάρταρα της καταστροφής, της εξαθλίωσης και της πτώχευσης, ΤΩΡΑ προωθεί μέτρα για την τελική του εκτέλεση: Μέτρα αρπαγής της κατοικίας του και ΑΦΑΝΙΣΜΟΥ των στοιχειωδέστατων όρων επιβίωσής του…

Αν αυτό δεν είναι ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ, τότε οι λέξεις δεν έχουν πια καμία σημασία…

Και εδώ πλέον τίθεται το μεγάλο ερώτημα: Μπροστά σ’ αυτήν τη ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ (την κτηνώδη βαρβαρότητα των δωσίλογων ανδρεικέλων) η «αριστερά» τι πράττει;

ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ!!!


Απλώς, όπως σε όλα τα ζητήματα, διαπιστώνει και περιγράφει τη ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ του ελληνικού λαού και ΕΜΠΟΡΕΥΤΑΙ εκλογικά τη ΦΡΙΚΗ που σπέρνει ΠΑΝΤΟΥ η κυβερνητική συμμορία.

Ο Ανδρέας Ζαφείρης στο εξαίρετο άρθρο του, (ΕΝΦΙΑ, άλλη μια χαμένη ευκαιρία για την αριστερά;»), αφού αποκαλύπτει το κυβερνητικό κακούργημα του ΕΝΦΙΑ, καταλήγει στο αυτονόητο, μιας Αριστερής ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ:

«…να συγκροτηθούν μετωπικές παλλαϊκές πρωτοβουλίες, χωρίς κομματικά στίγματα ή προσπάθειες άντλησης μικροκομματικής υπεραξίας.
Μετωπικές παλλαϊκές πρωτοβουλίες όπου θα συνδράμουν και θα συμμετέχουν όλες οι δυνάμεις της Αριστεράς (και όχι μόνο), χωρίς αποκλεισμούς χωρίς περιχαρακώσεις…».


Ολόκληρο το κείμενο, ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=9109


Ένας αγωνιστής της Αριστεράς
γνωρίζει το αυτονόητο της Αριστερής τακτικής: Το Ενιαίο Μέτωπο (Μετωπικές παλλαϊκές πρωτοβουλίες).

Φυσικά, ο οξυδερκέστατος και συμπαθέστατος Ανδρέας Ζαφείρης, όπως και πολλοί άλλοι αυθεντικοί Αριστεροί αγωνιστές, δεν θέλουν να συνειδητοποιήσουν τούτο: Ότι δεν ΥΠΑΡΧΕΙ Αριστερά, ότι οι ηγεσίες τόσο του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και του ΚΚΕ, δολοφονούν, ανελέητα και καθημερινά, τα ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ της Αριστερής ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ…

ΤΟΣΑ τερατώδη ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ έχει εκτελέσει αυτή κυβερνητική συμμορία και οι ηγεσίες των δύο αυτών κομμάτων ΟΧΙ μόνο δεν πήραν καμία ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ, αλλά ούτε σε απεργιακές παρελάσεις δεν κατεβαίνουν μαζί…


Το ίδιο κάνουν και ΤΩΡΑ, στη χαριστική βολή της λαϊκής κατοικίας: Ανέξοδες καταγγελίες, ξύλινα «ταξικά» λόγια, διπλωματικές ανακοινώσεις, εκλογικό εμπόριο…

ΠΡΑΚΤΙΚΗ πρωτοβουλία ΚΑΜΙΑ. Για ΜΕΤΩΠΑ Παλλαϊκών Πρωτοβουλιών, ούτε να το συζητάμε: Αυτά είναι άπιαστο όνειρο για αυτές τις ηγεσίες…

Και είναι «αριστερή» κοροϊδία όταν ακούμε τον Παναγιώτη Λαφαζάνη να εκτοξεύει τις ρουκέτες του:
«Ο ΕΝΦΙΑ ξεχείλισε πλέον το ποτήρι, μιλάμε για ένα χαράτσι που ισοδυναμεί με δήμευση των ακίνητων περιουσιών των Ελλήνων, της ελληνικής κοινωνίας…».

«Ξεχείλισε το ποτήρι», αλλά πρωτοβουλία ΚΑΜΙΑ: Ούτε το λαό καλούνε να κατεβεί αγωνιστικά στο δρόμο, ούτε ΚΑΜΙΑ πρωτοβουλία για Παλλαϊκό Μέτωπο παίρνουν…

Περιμένουν να πέσει από μόνη της η κυβέρνηση του ολέθρου και της ΦΡΙΚΗΣ, το Φθινόπωρο!!!

ΦΤΑΝΟΥΝ ΠΙΑ ΟΙ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ…


_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)


Έχει επεξεργασθεί από τον/την Ροβεσπιέρος στις Τρι Αύγ 26, 2014 7:49 am, 2 φορές συνολικά
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΕΞΟΡΙΣΤΟΣ
Επισκέπτης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Αύγ 11, 2014 11:03 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ο Όργουελ ωχριά μπροστά στα «ευρήματα» της κυβερνητικής συμμορίας


Μην ξεγελιέστε:
δεν αφορά τους "μεγάλους" που με ένα τηλέφωνο
στέλνουν τον εφοριακό ...από εκεί που ήρθε...


Η δικτατορική μοχθηρία και η δολοφονική μανία των κυβερνητικών ανδρεικέλων, εναντίον των κατεστραμμένων θυμάτων τους, ξεπέρασαν κάθε όριο: Οι εφορίες θα εισβάλλουν, δικτατορικά (ακόμα και χωρίς την παρουσία δικαστικού λειτουργού), σε σπίτια και γραφεία όσων χρωστούν και θα κατάσχουν ό,τι θα βρίσκουν…

Οι κτηνάνθρωποι της κυβερνητικής «αλητείας», αυτή η παρασιτική καμαρίλα του 4ου Ράιχ, ξεπέρασαν σε δικτατορική «ευρηματικότητα» και πραξικοπηματική αυθάδεια κάθε ιστορικό προηγούμενο…


Ακόμα και το «1984» του Όργουελ ωχριά μπροστά τους…

Η ευρηματική εικόνα και τα λόγια που τη συνοδεύουν αλιεύθηκαν από δω:
http://hggiken.pblogs.gr/2014/08/a-s-y-l-l-y-p-t-o.html

Υ.Γ.
Αντιπολίτευση υπάρχει;
Η «αριστερά» πού βρίσκεται, στις παραλίες;;;
Εδώ …υπογράφεται η ληξιαρχική πράξη του ΘΑΝΑΤΟΥ μας, επιβάλλεται ανενδοίαστα και πραξικοπηματικά ένα κράτος δολοφόνος, τρόμου και ζόφου και η «αριστερά» αναμένει την εκούσια ΠΤΩΣΗ της κυβέρνησης και εκλογές!!!

ΟΥΑΙ ΚΑΙ ΑΛΙΜΟΝΟ…

Επιστροφή στην κορυφή
ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΣ
Επισκέπτης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Αύγ 18, 2014 11:16 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Τα «συμβόλαια θανάτου» στη γλώσσα των διεθνών ληστών και δημίων…Η κυβέρνηση των ανδρεικέλων, το έχουμε φωνάξει σε όλους τους τόνους, εκτελεί, με την ψυχρότητα και την ωμότητα του δημίου, τα συμβόλαια «εκτέλεσης» της χώρας μας: Είναι κυριολεκτικά μια κυβερνητική συμμορία που εκτελεί τις εντολές των διεθνών ληστών και δημίων…

Οι «εκτελεστές» της κυβέρνησης δεν κρατάνε ούτε τα υποτυπώδη προσχήματα. Παίρνουν απευθείας τις εντολές και τις διαταγές, στη γλώσσα των πλανητικών κέντρων εξουσίας…

Η καταγγελία των εφοριακών είναι αποκαλυπτικότατη: «Ο ΕΝΦΙΑ ήρθε γραμμένος στα αγγλικά»!!!


ΚΑΙ ακόμα: «όχι μόνο ο ΕΝΦΙΑ αλλά πάρα πολλοί νόμοι έχουν έρθει γραμμένοι στα αγγλικά. Μάλιστα ορισμένοι από αυτούς, όπως π.χ. ο 4174 (κώδικας φορολογικών διαδικασιών) έχει μέσα φρασεολογία και φαίνεται πως είναι μεταφρασμένος και δεν έχει καμία σχέση με κυβερνητική πραγματικότητα»!!!

Διαβάστε αναλυτικά και ακούστε:
http://www.enikos.gr/economy/257134,BINTEO-Kataggelia_eforiakwn:_O_ENFIA_hr8.html

Κάθε δικό μας σχόλιο περιττεύει. Απλώς θα υπογραμμίσουμε μια πολύ παλιά επισήμανσή μας:

«Το γενικό, νεοταξικό σχέδιο συμπυκνώνεται στα ακόλουθα: Ισοπεδώνουν το γρασίδι, ξεριζώνουν μέχρι το τελευταίο ζωντανό βλαστάρι. Ποτίζουν τη γη με αλάτι. Κατόπιν δολοφονούν τη μνήμη της βλάστησης. Διαφθείρουν τις συνειδήσεις, τις εξοντώνουν. Για να τις εξοντώσουν, σβήνουν το παρελθόν, εξαφανίζουν την ιστορία, εξατμίζουν τον πολιτισμό, ισοπεδώνουν κάθε συνεκτικό ιστό συλλογικότητας, κάθε βίωμα και πραγμάτωση της συνοχής του ιστορικού γίγνεσθαι…»

Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες