Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Το τελετουργικό των διερευνητικών εντολών

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Μάϊ 09, 2012 12:00 pm    Θέμα δημοσίευσης: Το τελετουργικό των διερευνητικών εντολών Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Το τελετουργικό των διερευνητικών εντολώνΤώρα διανύουμε το ανώτατο στάδιο των εκλογικών θεατρικών παραστάσεων: Το απόγειο των τελετουργικών σώου της εντυπωσιοθηρίας και της ψηφοθηρικής αυθάδειας, δηλαδή την αχαλίνωτη ΑΠΑΤΗ του εκλογικού κρετινισμού.

Όλα τα κόμματα επιδίδονται σε ωμούς και αποκρουστικούς εκλογικούς τακτικισμούς, σε αλχημιστικές, αλγεβρικές ερμηνείες των εκλογικών αποτελεσμάτων με ένα και ΜΟΝΑΔΙΚΟ στόχο: Το πώς θα αυξήσουν τα εκλογικά τους ποσοστά στις επόμενες εκλογές που διαγράφονται άμεσα, στο πώς θα αναδείξουν το ψηφοδέλτιο ως το ΜΟΝΑΔΙΚΟ παράγοντα της …σωτηρίας μας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ με τον αέρα της θεαματικής εκλογικής του ανόδου πρωτοστατεί στο καθεστωτικό σώου του τελετουργικού, εκλογικού θεάματος και της αλαζονικής εντυπωσιοθηρίας.

Δεν είναι μικρό πράγμα από το περιθώριο της κοινωνικής και πολιτικής ζωής να απογειώνεσαι εκλογικά σε κυβερνητικό κόμμα: Τέτοια ύψη φέρνουν παραζάλη και την αυθάδεια του μικρομέγαλου…

Βεβαίως, κανέναν απ’ αυτούς που μιλάνε στο όνομα της Αριστεράς και μάλιστα της Επαναστατικής δεν απασχόλησε ένα απλό, αλλά ουσιωδέστατο ζήτημα: Ότι αυτό το άλμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν στηρίζεται σε καμία ανάπτυξη και οργάνωση του μαζικού λαϊκού κινήματος, σε καμία ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ, συνειδητή συγκρότηση της ξεχειλίζουσας λαϊκής ΟΡΓΗΣ.

ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ, το εκλογικό άλμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι απόρροια της ΑΝΥΠΑΡΞΙΑΣ του συνειδητού παράγοντα της ιστορίας (εργατικό και λαϊκό κίνημα), είναι απόρροια των συντριμμιών του οργανωμένου, μαζικού κινήματος.

Αυτή η γιγάντια δυσαρμονία ανάμεσα στο εκλογικό «πέταγμα» του ΣΥΡΙΖΑ και στην πραγματικότητα των κοινωνικών κινημάτων, δεν καθιστά απλώς το ΣΥΡΙΖΑ ένα καθαρότατο εκλογικό σχήμα του καθεστώτος, αλλά ακόμα και αν δεχτούμε ότι υπάρχουν στο ΣΥΡΙΖΑ υπολείμματα Αριστερής Σκέψης και Πράξης, αυτά είναι κοινωνικά και πολιτικά μετέωρα: Δεν στηρίζονται σε καμία κινηματική πραγματικότητα, σε καμία δύναμη κινηματικής οργάνωσης.

Πιο απλά και σχηματικά: Ακόμα και αν δεχτούμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μας εξαπατά εκλογικά και πιστεύει στο ρεφορμιστικό δρόμο των αλλαγών μέσω της συμμετοχής του στην κυβερνητική διαχείριση (το δρόμο της ουτοπίας που οδήγησε στη σημερινή οικτρή κατάσταση τα κινήματα), ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διαθέτει ΚΑΝΕΝΑ στήριγμα στο λαό, καμία οργανωμένη βάση κινηματικής δύναμης για να στηριχτεί και να προωθήσει κυβερνητικά τις ρεφορμιστικές του διεκδικήσεις.

Είναι διπλά, λοιπόν, ουτοπικές και καθαρά εκλογικές οι διακηρύξεις του ΣΥΡΙΖΑ.


Πρώτη μεγάλη ΟΥΤΟΠΙΑ.

Αποδέχεται το νεοταξικό, ιμπεριαλιστικό μόρφωμα της ΕΕ και των μακάβριων μηχανισμών αυτού του «λάκκου των λεόντων» και διεκδικεί, με αυθάδεια ρεφορμιστική, την «αλλαγή» των όρων: Την επαναδιαπραγμάτευση των Μνημονίων (ή την κατάργηση, ανάλογα με τις ψηφοθηρικές του ανάγκες), την επαναδιαπραγμάτευση του χρέους (αποδοχή ουσιαστικά του χρέους των τοκογλύφων), καθώς και άλλων καταστροφικών ευρω-κανόνων που ο ίδιος ψήφισε στο παρελθόν…

ΟΛΑ αυτά τα διεκδικεί ΕΝΤΟΣ της ΕΕ και μάλιστα εδώ «πετάει τη μπάλα στην εξέδρα» λέγοντας ότι το ελληνικό πρόβλημα θα λυθεί με τη λύση του ευρωπαϊκού, μια και η κρίση είναι ΓΕΝΙΚΗ και όχι ελληνική: Εδώ ο καιροσκοπισμός απογειώνεται στη μοιρολατρία, στην αναζήτηση, δηλαδή, λύσεων μόνο εντός της ΕΕ, από τα κόμματα που έκτισαν αυτή την ΕΕ και μάλιστα λύσεων χωρίς στηρίγματα στην ΟΡΓΑΝΩΣΗ και ΑΝΑΠΤΥΞΗ λαϊκών κινημάτων…

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταργήσει και από το λεξιλόγιό του τα επαναστατικά κινήματα, τις δομές τους και τις δικές τους μορφές εξουσίας, τα ΠΑΝΤΑ ανάγονται στο εκλογικό επίπεδο…


ΟΥΤΟΠΙΑ δεύτερη:

Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται έτη φωτός πίσω από το ιστορικό ΠΑΣΟΚ και ποζάρει σαν το νέο «αριστερό» ρεύμα το οποίο θα αναπαλαιώσει το χρεοκοπημένο ΠΑΣΟΚ.

Το ΠΑΣΟΚ στην περίοδο της κυβερνητικής του ανόδου είχε πίσω του ένα ρωμαλέο και μαζικό εργατικό και λαϊκό κίνημα, συνεπώς, είχε την κινηματική βάση να δώσει λάμψει στις ρεφορμιστικές ουτοπίες και να διεκδικήσει, σε κυβερνητικό επίπεδο, κάποιες μεταρρυθμιστικές αλλαγές ΥΠΕΡ του λαού.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διαθέτει ΤΙΠΟΤΑ, παρά μόνο τα συντρίμμια από το ναυάγιο της ελληνικής κοινωνίας και των κινημάτων…

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι καν ένα αριστερό ρεφορμιστικό κόμμα. Ο ρεφορμισμός έχει πεθάνει προ πολλού, από τον οδοστρωτήρα της παγκοσμιοποίησης και του πλανητικού νεοταξικού κράτους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα «αριστερό» υποκατάστημα της ΕΕ και της Νέας Τάξης, μια συνιστώσα της από τις πλέον επιθετικές, η οποία χρησιμοποιεί «αριστερά» περιτυλίγματα και «ρεφορμιστικές» διεκδικήσεις χωρίς αντίκρισμα...

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η καρικατούρα του παλιού ΠΑΣΟΚ, μία δύναμη θεσμολαγνείας και εκλολολαγνείας.

Γι αυτό και σήμερα το μόνο που τον απασχολεί είναι τα δημαγωγικά ευχολόγια του εκλογικού κρετινισμού περί «αριστερής ενότητας» η οποία θα διαχειριστεί κυβερνητικά την κατάρρευση του καθεστώτος.

Γι αυτό, ενώ ήρθε δεύτερο κόμμα, δηλαδή κόμμα κυβερνητικό, μιλάει περί ανέμων και υδάτων, ζητά δηλώσεις (κάποτε η δεξιά ζητούσε δηλώσεις νομιμοφροσύνης, τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ την αντιγράφει), θέτει όρους που δεν θα δεχτεί κανένας, απαιτεί το αδύνατο, έτσι για ψηφοθηρικές εντυπώσεις, και αποφεύγει πάση θυσία, όπως ο διάβολος το λιβάνι, να αναλάβει ΚΑΠΟΙΑ ΕΣΤΩ κυβερνητική δέσμευση, ενώ όλη η προεκλογική του στρατηγική ήταν κυβερνητική.

Όταν η στρατηγική σου είναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ενταγμένη στην ΕΚΛΟΓΙΚΗ κυβερνητική διαχείριση, τότε δεν μπορεί, όταν ο λαός σού ικανοποιεί αυτόν το στόχο να το παίζεις κινέζος και να συνεχίζεις τα δημαγωγικά σου ευχολόγια, με το βλέμμα στραμμένο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στο πώς θα αυξήσεις τα εκλογικά σου ποσοστά στην νέα εκλογική αναμέτρηση που οδηγείται το καθεστώς μπροστά στα αδιέξοδά του…

Τα αδιέξοδα του καθεστώτος δεν διαρκούν επί μακρόν. Οι δυνάμεις της πραγματικής εξουσίας, οι ελίτ του χρήματος και οι «νταβάδες» (διεθνείς και εγχώριοι) αν δεν βρούν λύσεις ικανοποιητικές μέσω των απατηλών κοινοβουλευτικών διαδικασιών, θα ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ λύσεις πραξικοπηματικές.

Σε αυτό το παιχνίδι παίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, συνειδητά ή ασυνείδητα…

Γιατί, ο μόνος δρόμος για να αναχαιτιστούν οι χειρότερες λύσεις των «νταβάδων» είναι η ΑΜΕΣΗ και ταχεία ανάπτυξη και οργάνωση της λαϊκής ΟΡΓΗΣ στο δρόμο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε στα λόγια δεν αναφέρεται σε αυτό το ουσιώδες. Είναι αυστηρά προσηλωμένος στο τελετουργικό του εκλογικού θεάματος και της εντυπωσιοθηρίας…

Και κάποιοι άλλοι «ντούροι» γυρολόγοι «επαναστάτες» βλέπουν την ανατροπή του καθεστωτικού σκηνικού, δίχως να υπάρχει ούτε υποτυπώδες λαϊκό κίνημα!!!

Ταυτίζουν την κατάρρευση του υπάρχοντος κομματικού τοπίου και του «δικομματισμού» (άλλος μύθος) με την ΑΝΑΤΡΟΠΗ!!!

Η Κατάρρευση χωρίς τη ΔΥΝΑΜΙΚΗ ενός ρωμαλέου και οργανωμένου λαϊκού κινήματος οδηγεί στην ΑΝΤΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ αναδιάταξη και ανασύνθεση του καθεστώτος: Αυτός είναι ιστορικός νόμος.

Και αυτήν την αλήθεια δεν πρέπει να την κρύβουμε…


_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Κλασσικοπερίπτωση
Επισκέπτης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Μάϊ 09, 2012 1:54 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Κλασσικοπερίπτωση:
http://www.klassikoperiptosi.blogspot.com/2012/05/blog-post_3635.html


Το όνειρο του ...αναποφάσιστου :"Να ‘μουν το Μάη ΣΥΡΙΖΑ, τον Ιούνιο Καμμένος, όλους τους μήνες φωνακλάς και αγανακτισμένος"Μπορεί ο παραπάνω τίτλος να φαίνεται ως ένα απο τα συνηθισμένα ευφυλογήματα που χρησιμοποιούν τα ιστολόγια προκειμένου να τραβήξουν την προσοχή των περαστικών, όμως δεν μπορούσα να σκεφτώ κάτι διαφορετικό για να περιγράψω σε μία φράση τον τρόπο σκέψης του συμπολίτη μου που κάποιοι τον ονόμασαν, "αναποφάσιστο", "μετακινούμενο" κλπ.

Μιλώ για εκείνον τον συμπολίτη μου, που αγανάκτησε με την προδοτική και δωσίλογη συμπεριφορά των μονοκομματικών και τρικομματικών - δικομματικών κυβερνήσεων της τελευταίας διετίας, για εκείνον που οργίσθηκε με το ξεπούλημα της πατρίδας του, για αυτόν που κατέβηκε μαζί μου στις πορείες, που έφαγε κάμποσα χημικά και ξύλο απο τα ΜΑΤ, για εκείνον δηλαδή τον Έλληνα που φώναζε και μούτζωνε διαλαλώντας παντού πως ξύπνησε και απο πρόβατο έγινε πολίτης.

Αναφέρομαι σε εκείνον τον συμπατριώτη μου που με λοιδορούσε και με κορόϊδευε όταν του έλεγα πως δεν φτάνει να μιλάς γενικά και αόριστα για ελευθερία και δημοκρατία, χωρίς να θέλεις να μάθεις ποιά είναι τα ποιοτικά χαρακτηριστικά τους.

Μιλώ για αυτόν που κουράστηκε να βολοδέρνει ανάμεσα στα ΜΑΤ και τους κουκουλοφόρους, στα πανώ και τις φωτιές.

Για αυτόν τον Έλληνα που θόλωσε η ματιά του απο τα καπνογόνα της νεοεποχήτικης ρητορείας των γελωτοποιών της εξουσίας.

Για εκείνον που έστρεφε το κεφάλι σαν τον τρελό ,μια στα βοθροκάναλα του εθνομηδενισμού και του "νέου πατριωτισμού" και μιά στους κράχτες των σκοτεινών καταγωγίων με την "πατριωτική" ταμπέλα.

Με τέτοια θολή ματιά και σύγχυση, ήταν αναμενόμενο ότι θα χάριζε πιστοποιητικά "δημοκρατικής νομιμότητας" στη συμμορία του Μιχαλολιάκου και "αριστερωσύνης" στο πολυκατάστημα του Τσίπρα.

Ναι, δεν "αγόρασε " τα ληγμένα πολιτικά προϊόντα των δωσίλογων της δεξιάς και της σοσιαλδημοκρατίας ,όμως αυτό δεν σημαίνει ότι απέφυγε τα "γεννόσημα" που του πλασάρισαν με πονηριά τα επιτελεία των Βρυξελιωτών πρεζεμπόρων.

Και τώρα που κατακάθισε ο κουρνιαχτός των εκλογών, μη ξέροντας αν πρέπει να πανηγυρίσει ή να κλάψει, κάθεται χαυνωμένος στον καναπέ περιμένοντας να βγάλει άκρη απο τα τηλεπαραθύρια του άμβωνα της "Νέας Εποχής".

Όταν παλιά ο Έλληνας διψούσε για ελευθερία , έβγαινε ο ίδιος έξω για να τη βρεί .Έξω στον καθαρό αέρα ,πατώντας γερά στη γή και βλέποντας με ελπίδα και σιγουριά τον ουρανό.

Η πίστη του στο Χριστό ήταν εκείνη που του έδωσε δύναμη και καθαρή ματιά για να αγωνιστεί και να ξαναπάρει πίσω την κλεμμένη ελευθερία.

Δεν έψαχνε ανάμεσα στους κοτζαμπάσηδες να βρεί εργολάβο για να του αναθέσει, αυτό που ήταν δική του δουλειά και υποχρέωση.
Δεν ακολουθούσε απο πίσω κάθε μεταμφιεσμένο Καραγκιόζη που του παρίστανε τον αγωνιστή , τον πατριώτη , τον "οραματιστή του Έθνους".

Το "Οκταήχι", το "΄Βαγγέλιο" και την ιστορία του ,δεν τά ΄μαθε απο τους Τούρκους, τους φραγκολεβαντίνους "Ναϊτες" του Μέτερνιχ και της "Ιερής Συμμαχίας" , ούτε απο τους "ουδέτερους" ορθολογιστές του Κοτζαμπασαίικου, αλλά απο κάποιους σαν τον Άγιο Ευγένιο τον Αιτωλό (Γιαννούλη) που έδειχνε στο σκλαβωμένο ποίμνιο ποιοί ήταν οι "λυκόμορφοι φορολογητές" και ποιοί οι συναγωνιστές του.

Αφήσαμε τον Μακρυγιάννη και τον Παπουλάκο,τον Κολοκοτρώνη και τον Καποδίστρια που ήταν η σίγουρη "μαγιά" του εθνικοαπελευθερωτικού μας αγώνα και "πιάσαμε προζύμι" απο τις κοπριές του Μιχαλολιάκου και τα τσόφλια του προτεσταντικού ΣΥΡΙΖΑ.

Καταντήσαμε να γίνουμε οι παλιόψαθες του ενός και του άλλου ξένου ή ντόπιου μασκαρά θεωρώντας επιτυχία και "επανάσταση" την ...διαπραγμάτευση με τον τύρρανο.

Εύχομαι στις επόμενες εκλογές (αν γίνουν ποτέ) ο ελληνικός λαός να σκεφτεί πρώτα απο όλα αν θέλει να στείλει στη "νέα βουλή" εκπροσώπους ή εργολάβους, υπερασπιστές ή διαμορφωτές της αλήθειας, αγωνιστές και συμπαραστάτες του ή συμβούλους και διαχειριστές της μιζέριας του.

Αν κάποιος απο σας που διαβάζετε αυτές τις αράδες θέλει πραγματικά σοφές απαντήσεις, του συστήνω να διαβάσει τον "Ηλίθιο" του Ντοστογιέφσκι.

Επιστροφή στην κορυφή
ΡΕΠΟΡΤΕΡ
Επισκέπτης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Μάϊ 09, 2012 9:19 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Τι είδους «ανατροπή»
Γράφει: Η Γιάννα ΣΤΡΕΒΙΝΑΤο εκλογικό αποτέλεσμα έχει λάβει εδώ και τρεις μέρες διάφορες ερμηνείες και χαρακτηρισμούς, ανάμεσά τους και αυτόν της... «ανατροπής» της πολιτικής που έχει τσακίσει το λαό. Εως και τον όρο «επανάσταση» ακούσαμε!

Όσο διαφορετικοί κι αν είναι όμως, οι συσχετισμοί των κομμάτων που διαμορφώθηκαν, το σίγουρο είναι ότι δε μιλάμε για ανατροπή της κυρίαρχης πολιτικής.

Και εξηγούμαστε: Ανατροπή πολιτικής θα είχαμε αν προέκυπτε μια πολιτική που δεν υπηρετεί τα μονοπώλια, το κεφάλαιο, αλλά υπηρετεί τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων. Τέτοιο πράγμα δεν προκύπτει από το εκλογικό αποτέλεσμα. Και δεν θα μπορούσε να προκύψει, λέμε εμείς, μέσα από μια εκλογική διαδικασία, με το λαό δηλαδή να... «αναθέτει» σε ένα κόμμα να φέρει πραγματική ανατροπή στο επίπεδο της εξουσίας και τον ίδιο το λαό να μην έχει οργανωθεί και ξεσηκωθεί για να ασκήσει ο ίδιος αυτήν την εξουσία.

Ας φύγουμε λοιπόν από την επαναστατική κατάσταση και πάμε να δούμε τι είναι στην πραγματικότητα, αυτό που ονομάζουν «ανατροπή πολιτικής». Ακόμα και οι διεργασίες που ακολουθούνται από την Κυριακή δείχνουν ότι δε συζητάμε για ανατροπή πολιτικής: Είτε επιτευχθεί ο σχηματισμός κυβέρνησης είτε όχι, όλα τα κόμματα, πλην του ΚΚΕ, κάνουν ξεκάθαρο ότι θέλουν την πρόσδεση της χώρας μας με τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, με την ΕΕ, με το ευρώ, με την πολιτική δηλαδή, που έχουμε γνωρίσει πολύ καλά τόσα χρόνια τώρα, είτε στην κυβέρνηση ήταν το ΠΑΣΟΚ (η σοσιαλδημοκρατία δηλαδή) είτε η ΝΔ (η «δεξιά» δηλαδή).

Αρα μιλάμε για συνέχεια της ίδιας πολιτικής, με διαφορετικούς κομματικούς συνδυασμούς, αλλά στην ίδια ρότα της ΕΕ.

Τα περί «ανατροπής πολιτικής» στηρίζονται από τις αναλύσεις στο ότι καταψηφίστηκαν τα λεγόμενα «μνημονιακά» κόμματα και ενισχύθηκαν τα «αντιμνημονιακά».

Σύμφωνοι. Και τα μεν και τα δε όμως είναι με την ΕΕ. Ακόμα και τα μέτρα του ίδιου του μνημονίου βασίζονται και εξειδικεύουν αυτά που προβλέπονται σε όλες τις προηγούμενες ευρωπαϊκές συνθήκες και το μνημόνιο, λόγω της κρίσης, επιταχύνει την εφαρμογή τους. Οπότε, άιντε και ανατρέψαμε το μνημόνιο, με όλες τις προηγούμενες συμφωνίες και συνθήκες της ΕΕ τι γίνεται; Η πολιτική της ΕΕ και των μονοπωλίων που την έχουμε ζήσει χρόνια τώρα και που τσακίζει συνεχώς τα λαϊκά εισοδήματα και δικαιώματα (ακόμα και την περίοδο της λεγόμενης «ισχυρής Ελλάδας», την περίοδο της ανάπτυξης της καπιταλιστικής κι όχι μόνο τώρα στην κρίση) συνεχίζεται ακάθεκτη.

Η άλλη εκδοχή για τα περί «ανατροπής» έχει να κάνει με το ότι ενισχύθηκαν κόμματα από το μπλοκ των δυνάμεων που αυτοπροσδιορίζονται «αριστερά». Μάλιστα... Το ΚΚΕ βέβαια, ποτέ δεν άθροισε τον εαυτό του σε αυτό το θολό συνονθύλευμα που οι αναλυτές ονομάζουν «αριστερά», γιατί οι διαχωριστικές γραμμές για το ΚΚΕ είναι ταξικές και δεν είναι γραμμές σ' έναν αστικό άξονα προσδιορισμού του πολιτικού προσανατολισμού.

Η ενισχυμένη «αριστερά» δεν αμφισβητεί τους επιχειρηματίες, ίσα ίσα, όπως προπαγανδίζει, χρειάζονται ενίσχυση για να κάνουν επενδύσεις... Είναι φανερό και πάλι ότι δε μιλάμε για «ανατροπή πολιτικής»...


Στην πραγματικότητα έχουμε την αρχή της αναδιαμόρφωσης του πολιτικού σκηνικού και της αναδιαμόρφωσης - με νέους κομματικούς σχηματισμούς και πρόσωπα - ξεκινώντας από το χώρο της σοσιαλδημοκρατίας.


ΠΗΓΗ:
http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=6840159&publDate=9/5/2012

Επιστροφή στην κορυφή
ΕΞΟΡΙΣΤΟΣ
Επισκέπτης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Μάϊ 10, 2012 11:11 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΣΥΡΙΖΑ: Ο θίασος διερευνητικής κοροϊδίας...Υπογραμμίσαμε χθες ότι τώρα διανύουμε (από όλα τα «μνημονιακά» και «αντιμνημονιακά» κόμματα) το ανώτατο στάδιο των εκλογικών θεατρικών παραστάσεων: Το απόγειο των τελετουργικών σώου της εντυπωσιοθηρίας και της ψηφοθηρικής αυθάδειας, δηλαδή την αχαλίνωτη ΑΠΑΤΗ του εκλογικού κρετινισμού.

Ιδιαίτερα τονίσαμε την τελετουργική κραιπάλη και αλαζονεία του «αριστερού» ΣΥΡΙΖΑ: Ξεπέρασε και την αυθάδεια των κομμάτων-επαγγελματιών της απάτης, τη μοχθηρία του Βενιζέλου, του Σαμαρά και του Καμμένου…

Πάντα οι «περιθωριακές» τσόντες (εφεδρείες) του συστήματος, ιδιαίτερα αυτές της νεοταξικής «αριστεράς», ξεπερνούν σε αλαλαγμούς κοροϊδίας και τους πυλώνες του καθεστώτος, διότι αγωνίζονται να γίνουν οι ίδιες (οι εφεδρείες) πυλώνες…

Θα ασχοληθούμε και σήμερα με το ΣΥΡΙΖΑ διότι οι «αριστερές» μεταμφιέσεις είναι εκατό φορές πιο επικίνδυνες από τα «πρωτότυπα» του καθεστώτος, από τους ορατούς «εχθρούς», από τους κραγμένους υπάλληλους του ευρω-λακεδισμού…

Ένα, πολύ συγκεκριμένο, παράδειγμα αποδεικνύει περίτρανα την ΑΠΑΤΗ του ΣΥΡΙΖΑ, ιδιαίτερα φωτίζει τη δημαγωγική ασυναρτησία και τα κλισέ κοροϊδίας των στελεχών του, τα οποία παραληρούσαν και το έπαιζαν λέοντες, λόγω της απογείωσης των εκλογικών τους ποσοστών.

Ο Στρατούλης, ένας από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που περιφερόταν στα κανάλια είπε στο «Βήμα Fm»:

«Αν γίνουμε κυβέρνηση (...) δεν θα πληρώσουμε τις δόσεις του μνημονίου για να επαναφέρουμε τους μισθούς και τις συντάξεις και θα επιστρέψουμε τα χρήματα από το χαράτσι της ΔΕΗ».

Τον ρωτούν οι δημοσιογράφοι:

«Θα αποκατασταθούν οι μισθοί, οι περικοπές που έχουν γίνει; Θα επιστραφούν τα χρήματα;».

Και απαντάει ο Στρατούλης:

«Δεν είναι αυτονόητο αυτό; Με αυτό τον προεκλογικό στόχο δεν εκλέχθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ;»!!!

Έρχεται, όμως, ο Τσίπρας, με τους πέντε άξονες για συγκυβέρνηση, να στείλει στον κάλαθο των αχρήστων τις «εξαγγελίες» Στρατούλη, οι οποίες αντικαταστάθηκαν από την:

«ανάγκη άμεσης ακύρωσης εφαρμογής των μέτρων του μνημονίου και ειδικότερα των επαίσχυντων εκείνων νόμων που περικόπτουν ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ μισθούς και συντάξεις»!!!

Εδώ ο Τσίπρας μιλάει για την «ΑΝΑΓΚΗ» (όχι απόφαση) να μην κοπούν άλλο οι μισθοί και οι συντάξεις, οι οποίες σημειωτέων έχουν κατακρεουργηθεί κατά 50% περίπου μόνο την τελευταία διετία.

Με δύο λόγια ο Τσίπρας ακυρώνει τις προεκλογικές του ρητορείες περί αποκατάστασης των μισθών και των συντάξεων στα προ μνημονιακά επίπεδα…

Επίσης, ο Τσίπρας στη συνάντηση που είχε με τους «κοινωνικούς φορείς» είπε:

«Τους λέμε να μη μειωθούν οι μισθοί. Αυτοί επιμένουν (...) Τους λέμε να μην περικοπούν οι συντάξεις. Αυτοί επιμένουν».

Περί ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ, λοιπόν μισθών και συντάξεων, όπως διακήρυσσαν προγραμματικά και προεκλογικά ήταν «προγραμματική» κοροϊδία, τύπου «λεφτά υπάρχουν»…

Αποκαλυπτικότερος, όμως όλων είναι ο Δ. Παπαδημούλης, ο οποίος είπε στο «Βήμα Fm»:


«Δεν υποσχεθήκαμε ποτέ πριν τις εκλογές ότι λεφτά υπάρχουν κι αν εμείς έρθουμε στα πράγματα θα γυρίσουν οι μισθοί και οι συντάξεις, πατώντας ένα κουμπί, στο επίπεδο που ήταν το 2008 και το 2009»!!!


Το ίδιο θολά και ασυνάρτητα μιλάει και για τα χαράτσια. Θα καταργήσει τα χαράτσια μας λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αφήνει στο απυρόβλητο τα χαράτσια που πληρώθηκαν και τα οποία είναι πάνω από 50 δισ., χωρίς να υπολογίζεται η αφαίμαξη από την κατάργηση επί της ουσίας του αφορολόγητου.

Σημειωτέον ότι και η ΝΔ είχε κάνει παντιέρα τής προεκλογικής της εκστρατείας την κατάργηση του χαρατσιού…

Ένα ακόμα παράδειγμα.

Λέει ο Στρατούλης για το PSI, το οποίο σχετίζεται άμεσα με το μνημόνιο:

«Θα προβούμε και σε δημόσιο έλεγχο των τραπεζών. Εχουμε δώσει ή θα δώσουμε ως ελληνικός λαός, 200 δισ. στις ελληνικές τράπεζες για να τις σώσουμε τα οποία ανήκουν στο λαό. Επομένως με το δημόσιο έλεγχο θα εγγυηθούμε καταθέσεις και θα έχουμε χρήματα για την ανάπτυξη».

Ρωτούν οι δημοσιογράφοι:

«Τα 200 δισ. που θα δώσουμε στις τράπεζες είναι αν εφαρμοστεί το μνημόνιο και το PSI. Αφού είπατε ότι δεν θα το εφαρμόσετε...».

Απαντάει ο Δ. Στρατούλης:

«Σας είπα, αυτά εμείς θα τα καταγγείλουμε».

Θα δώσουμε, δηλαδή, θα προβούμε σε ανακεφαλοποίηση των τραπεζών με τα 200 δις., και θα «εγγυηθούμε τον έλεγχό τους»!!!

PSI όμως σημαίνει μνημόνιο, το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ, απλώς, λέει ότι θα καταγγείλει!!!


Θυμίζουμε ότι το PSI είναι το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης του χρέους, στο οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ αντιτάχθηκε. Τώρα, λέει «ναι» στο PSI σαν όχημα για κρατικοποίηση, όπως ισχυρίζεται των τραπεζών, αλλά δε θέλει το μνημόνιο που το συνοδεύει.

Ο ίδιος, στην ίδια συνέντευξη διαβεβαιώνει ότι με τους ίδιους δείκτες της κεφαλαιακής επάρκειας που κινούνται όλες οι τράπεζες «θα κινηθεί και η Αριστερή κυβέρνηση». Κρατικές τράπεζες δηλαδή, με τους νόμους και τους όρους της τραπεζικής αγοράς, δηλαδή της τοκογλυφικής ασυδοσίας....

Τόσο «αντιμνημονιακός» είναι ο ΣΥΡΙΖΑ:
«Αντιμνημονιακός» στα λόγια και ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΣ στην πράξη…

Αυτά για όσους μεθάνε από τα λόγια ή είναι βυθισμένοι στην άγνοια και «καταπίνουν» τις «αντιμνημονιακές φόλες…

Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες