Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
ΑΦΑΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΜΕ ΤΗ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΤΗΣ ΔΕΗ

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Πανπαν
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Φεβ 23, 2012 4:19 pm    Θέμα δημοσίευσης: ΑΦΑΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΜΕ ΤΗ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΤΗΣ ΔΕΗ Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΑΦΑΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΜΕ ΤΗ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΤΗΣ ΔΕΗ



Μετά την καταστροφή της οικονομίας από τα «σωτήρια» μέτρα της τωρινής αλλά και της προηγούμενης κυβέρνησης σειρά παίρνει η ΔΕΗ να αποτελειώσει τους μικροεπαγγελματίες.

Η αγορά έχει νεκρώσει. Πελάτης δεν φαίνεται ούτε με το κιάλι. Το νοίκι «τρέχει», το τηλέφωνο, το δάνειο, το ΤΕΒΕ, οι φόροι πέφτουν ο ένας μετά τον άλλον, το πετρέλαιο στα ύψη, ένας πάκος οι λογαριασμοί, η λίστα ατελείωτη. Ο μικροεπαγγελματίας σε απόγνωση, ένα βήμα πριν τον αφανισμό. Οι οικονομίες εξανεμίσθηκαν. Αν στο ταμείο μπει κανένα ευρώ που να το πρωτοδώσει; Δεν μπορεί να το αντέξει αυτό που συμβαίνει σήμερα, χρόνια τώρα ήταν εντάξει στις υποχρεώσεις του.

Και μέσα σ’ αυτόν το ορυμαγδό έρχεται η ΔΕΗ να δώσει το τελικό χτύπημα. Χωρίς κουβέντα, χωρίς ενημέρωση, άξαφνα το ρεύμα κόβεται. Τρέχεις αλαφιασμένος, παίρνεις τηλέφωνο, παρακαλάς για μία παράταση και ακούς την παγερή φωνή της ΔΕΗ «λυπούμαστε κύριε», η εντολή δόθηκε από «ψηλά», από τα «κεντρικά». Η εντολή δεν φέρνει μόνο την διακοπή του ηλεκτρικού, η εντολή από τα «κεντρικά» φέρνει και τη διακοπή της εργασίας, της δουλειάς, φέρνει την απόγνωση. Σφίγγει τη θηλιά στο λαιμό του μικροεπαγγελματία.

Απλήρωτοι είναι οι λογαριασμοί του κράτους στη ΔΕΗ για τα φανάρια από το 1990, δήλωσε ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός. Όπως είπε το ποσό της οφειλής ανέρχεται στα 58 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Κίμων Στεριώτης, διευθυντής Επικοινωνίας Τύπου της ΔΕΗ ανέφερε ότι οι οφειλές των υπουργείων στη ΔΕΗ ξεπερνούν τα 180 εκατομμύρια, ενώ είπε ότι η επιχείρηση δεν μπορεί να κόψει το ρεύμα στους κρατικούς φορείς.

Μεγάλοι επιχειρηματίες εδώ και καιρό χρωστάνε στη ΔΕΗ εκατομμύρια ευρώ από μακροχρόνια απλήρωτους λογαριασμούς.

Το ρεύμα σε αυτούς δεν κόβεται. Στην καλύτερη περίπτωση κάνουν τον έναν διακανονισμό μετά τον άλλον. Ένα νέο διακανονισμό ζητάει και ο μικροεπαγγελματίας για την εξόφληση του λογαριασμού του, αλλά για αυτόν η ΔΕΗ είναι αυστηρή, το ρεύμα θα κοπεί. Αν κοπεί το ρεύμα θα κλείσει και το μαγαζί. Ο αφανισμός του μικροεπαγγελματία με την σφραγίδα της ΔΕΗ.

Κυβέρνηση και ΔΕΗ σε αγαστή συνεργασία. Τα νέα από τις Κυκλάδες δεν είναι ευχάριστα. Σήμερα 22 Φεβρουαρίου 2012 έφτασαν τα μαντάτα σε πολλούς μικροεπαγγελματίες της Άνδρου. Τα τοπικά συνεργεία της ΔΕΗ πήραν εντολή και προσχωρούν στην διακοπή του ρεύματος σε μεγάλο αριθμό μικροεπιχειρήσεων που δεν έχουν ολοκληρωτικά εξοφλήσει τον λογαριασμό τους, ή έχουν πληρώσει το ρεύμα και τους δημοτικούς φόρους, αλλά όχι το χαράτσι . Διακανονισμό δε δέχεται η ΔΕΗ, δεν είναι βλέπεις αυτοί Μεγαλοεπιχειρηματίες. Το ρεύμα κόβεται στις μικροεπιχειρήσεις. Θέλουν να «σβήνουν την ζωή» στην Άνδρο και με τη συμβολή της ΔΕΗ.

Όλοι γνωρίζουμε ότι στις Κυκλάδες αυτή την εποχή η οικονομία είναι σε χειμερία νάρκη. Ακόμα πιο πολύ, με την Μνημονιακή πολιτική, βρίσκεται σε βαθειά ύπνωση. Γύρω στο Πάσχα προβλέπεται να ξυπνήσει σιγά - σιγά. Τότε θα μπορέσουν και οι μικροεπαγγελματίες να ανταποκριθούν ουσιαστικά στις υποχρεώσεις τους. Μέχρι τότε δε μπορούν να μείνουν αβοήθητοι.

Οι συλλογικοί φορείς πρέπει να δραστηριοποιηθούν. Οι επαγγελματικοί σύλλογοι πρέπει να ενεργοποιηθούν. Το Επιμελητήριο Κυκλάδων δεν μπορεί να μην υψώσει την φωνή του και έμπρακτα να βοηθήσει τα μέλη του.

Δε σκύβουμε όμως το κεφάλι. Δεν παραδίδουμε τη ζωή μας. Δε θα δεχθούμε μέτρα που μας ταπεινώνουν και μας εξαθλιώνουν. Κανένα σπίτι και μικροεπιχείρηση χωρίς ρεύμα. Κανένας μόνος του. Αντιστεκόμαστε συλλογικά.

Συμμετέχουμε στις λαϊκές συνελεύσεις, στις επιτροπές αγώνα, γιατί είναι ο μοναδικός δρόμος να προασπίσουμε την ζωή μας, να ανατρέψουμε τους σχεδιασμούς και τα Μνημόνιά τους. Όλοι μαζί μπορούμε. Η πολιτική αυτή θα ανατραπεί από τον μαζικό αγώνα μας.

Πανπαν

Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες