Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Η Σάμος μετατρέπεται σε κολαστήριο

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Εκπαιδευτικοί Σάμου
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Αύγ 10, 2011 12:40 pm    Θέμα δημοσίευσης: Η Σάμος μετατρέπεται σε κολαστήριο Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Η Σάμος μετατρέπεται σε κολαστήριο



Ως αδέσμευτοι, από τα κόμματα της διαπλοκής, της υποθηκεύσεως της πατρίδος και της ηθικής καταπτώσεως, εκπαιδευτικοί, εκφράζουμε τη βαθειά λύπη και απογοήτευση μας για την απαράδεκτη, από κάθε άποψη, απόφαση του Εκτάκτου Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σάμου, της 4/8/2011, με την οποία δίδεται το πράσινο φως εκ μέρους της τοπικής Αρχής, ώστε να επαναλειτουργήσει το Κέντρο Λαθρομεταναστών ως «Κέντρο Πρώτης Υποδοχής» Λαθρομεταναστών!

Η εν λόγω απόφαση έρχεται σε πλήρη σύγκρουση με τη βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του Σαμιακού Λαού, την οποία ενώ όφειλαν, ως εκλεγμένα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, να υπερασπίσουν με όλη τους τη δύναμη, αυτοί την αγνόησαν.


Να θυμίσουμε στο Δήμαρχο Σάμου και στους Δημοτικούς Συμβούλους, που ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΑΝ την πρόταση της επαναλειτουργίας του ΚΕ.Π.Υ., ότι έχοντας εκλεγεί δημοκρατικά με την ψήφο του Σαμιακού Λαού, οφείλουν να υπερασπίζονται τα συμφέροντα, την πρόοδο, την ανάπτυξη, την ευημερία και την ασφάλεια αυτού, που όμως δε διασφαλίζονται με την επαναλειτουργία του Κέντρου, υπό οποιαδήποτε μορφή!

Αντιλαμβανόμαστε τις ισχυρές πολιτικές και όχι μόνο, πιέσεις που δέχθηκαν, όμως αυτό δε δικαιολογεί την ολέθρια, για την τοπική κοινωνία της Σάμου, απόφασή τους. Τους καλούμε να εξηγήσουν, επωνύμως, τους λόγους για τους οποίους ενέδωσαν σΆ αυτές! Αν πάλι θεωρούν ότι υπάρχουν οφέλη από την απόφασή τους, έχουν υποχρέωση, έκαστος εξ αυτών και επωνύμως, να την υπερασπίσουν, κι αν είναι δυνατόν να πείσουν δια το ορθόν της επιλογής τους!

Αν δεν το πράξουν, επιβεβαιώνοντας με τη σιωπή τους το ομιχλώδες παρασκήνιο της όλης υποθέσεως, τους καλούμε να παραιτηθούν, εξασφαλίζοντας και διασφαλίζοντας την περαιτέρω πορεία του Σαμιακού Λαού μακριά από αντιδημοκρατικές, βαθύτατα νεοταξικές πολιτικές και οικονομικές πιέσεις!

Στην περίπτωση που επικαλεστούν ως δικαιολογία την ανθρωπιστική πλευρά της όλης υποθέσεως, τους υπενθυμίζουμε ότι οι Σάμιοι πολίτες τους εξέλεξαν με την προϋπόθεση να εκπροσωπούν απόλυτα τα συμφέροντα των πολιτών της νήσου και τίποτα πέραν αυτών! Αν οι ίδιοι παρασυρόμενοι από τις όποιες λανθάνουσες, δήθεν ανθρωπιστικές ιδεοληψίες τους, απεφάσισαν να επιλύσουν την όντως τεράστια επισιτιστική κρίση που μαστίζει τον πλανήτη μας, εισάγοντας όλους τους λιμοκτονούντες και κυνηγημένους συνανθρώπους μας στην Ελλάδα και ειδικότερα στη Σάμο, οφείλουμε να τους τονίσουμε ότι το πόστο του Δημάρχου και των Δημοτικών Συμβούλων δεν δικαιολογεί τέτοιες πρωτοβουλίες!

Θα συμβουλεύαμε, λοιπόν, στα εν λόγω μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου να ενταχθούν, αφού πρώτα παραιτηθούν από τη θέση τους στο Δήμο, σε μία από τις πολλές ανθρωπιστικές οργανώσεις, που προσφέρουν αφιλοκερδώς θεάρεστο έργο, υπέρ των αναξιοπαθούντων συνανθρώπων μας σε όλο τον πλανήτη (π.χ. «Γιατροί του Κόσμου, Γιατροί Χωρίς Σύνορα, Διεθνής Αμνηστία, Ερυθρός Σταυρός ή Ερυθρά Ημισέληνος κ.α.). Επί τόπου θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να αποδείξουν τις όποιες ανθρωπιστικές ευαισθησίες τους, προσφέροντας ακόμη και την προσωπική τους περιουσία στον αγώνα της καταπολεμήσεως της παγκόσμιας φτώχειας, αφού σε καμμία περίπτωση δε δικαιολογούνται να διαθέσουν, για τον ανωτέρω ιερό σκοπό, τον εθνικό πλούτο, τις περιουσίες και την ασφάλεια των Σαμίων πολιτών.

Όσων αφορά στα μέλη του Συμβουλίου που δεν μπόρεσαν ή δεν ήθελαν να εκφέρουν γνώμη, νίπτοντας τας χείρας των και ψηφίζοντας ΛΕΥΚΟ, αποδεικνύουν την ανεπάρκειά τους, ενώπιων θεμάτων ζωτικής σημασίας για το μέλλον του τόπου. Η λογική του «κάντε ότι θέλετε, δε μας απασχολεί» είναι τουλάχιστον ανεύθυνη!

Το δίλημμα το οποίο ετέθη ενώπιον αυτών ήταν κατΆ ουσίαν το εξής:

«Αποφασίστε εάν θέλετε να μετατραπεί η Σάμος, η πατρίδα μας, σε Στρατόπεδο Συγκεντρώσεως ανθρωπίνων ψυχών, δηλαδή, σε κολαστήριο για τους πολίτες και για τους επήλυδες ! Τάσσεσθε ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ;»


Αν σΆ αυτό το απλό δίλημμα αδυνατούν να εκφέρουν γνώμη, τότε ας περιοριστούν στα διλήμματα που τους θέτει η καθημερινότητα της οικογενειακής εστίας, αφήνοντας την επίλυση δύσκολων αποφάσεων σε πολίτες, που διαθέτουν υπευθυνότητα και βαθειά αίσθηση του καθήκοντος έναντι των παιδιών μας!

Εν τούτοις δεν μπορούμε να μη συγχαρούμε τους δεκατρείς, οι οποίοι και εψήφισαν ΚΑΤΑ της επαναλειτουργίας του ΚΕ.Π.Υ., αφού προέταξαν το συμφέρον του Λαού που εκπροσωπούν, πάνω από τα συμφέροντα των εντόπιων και ξένων παραγόντων.

Ως Αδέσμευτοι Εκπαιδευτικοί τους εκφράζουμε το θαυμασμό και την ευγνωμοσύνη μας, εφόσον υπερασπίστηκαν το μέλλον και την ασφάλεια των παιδιών του Σαμιακού Λαού!

Παρά την μεθοδευμένη «αντιρατσιστική» προπαγάνδα, που εξαπέλυσαν εις βάρος του Λαού μας, οι επαγγελματίες δήθεν ανθρωπιστές, αυτοί τους αγνόησαν και επέλεξαν το δρόμο της τιμής και της αξιοπρέπειας.

Στην εν λόγω ψηφοφορία, παρά το εφιαλτικό, για την ιδιαίτερη πατρίδα μας, αποτέλεσμα, αυτοί αξίζουν να έχουν την ηθική ικανοποίηση ότι εκπροσώπησαν επάξια την συντριπτική πλειοψηφία του Λαού της Σάμου!

Τέλος καλούμε το Σαμιακό Λαό να μην αποδεχτεί, απογοητευμένος από κάποιους εκπροσώπους του, την ολέθρια υποβάθμιση της πατρίδος του!

Ας διατρανώσουν δημοκρατικά, όλοι οι Σαμιώτες ενωμένοι, ότι δεν είναι διατεθειμένοι να θυσιάσουν την προσωπική και οικογενειακή τους ασφάλεια και ευτυχία, για τη χάρη και τα συμφέροντα κανενός!

Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες