Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
ΟΧΙ στο Κέντρο Λαθρομεταναστών

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
«Ομάδα Πολιτών Σάμου»
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Ιούν 30, 2011 12:34 am    Θέμα δημοσίευσης: ΟΧΙ στο Κέντρο Λαθρομεταναστών Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΟΧΙ στο Κέντρο Λαθρομεταναστών




Σάμος , 27 Ιουνίου 2011

================

Προς: Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. ΠΑΠΟΥΤΣΗ Χρήστο
Κοιν:
1) ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ κ. ΟΘΩΝΑ Μανώλη
2)ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΑΜΟΥ κ ΒΑΡΔΙΚΟ Πυθαγόρα
3)ΔΗΜΑΡΧΟ ΣΑΜΟΥ κ. ΘΑΝΟ ΣΤΕΛΙΟ
4)ΜΕΛΗ ΤΟΥ Δ.Σ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΜΟΥ
5) ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΣΑΜΟΥ κ. ΛΑΓΟ Κωνσταντίνο
6) ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΣΑΜΟΥ κ. ΧΙΩΤΕΛΛΗ Δημήτριο
7) κ. ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΣΑΜΟΥ κ. ΦΙΣΤΟΠΟΥΛΟ Νικόλαο


ΘΕΜΑ: «ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ «ΟΜΑΔΑΣ ΔΡΑΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ»»


Με αφορμή την επαναλειτουργία του Κέντρου Λαθρομεταναστών, ως Κέντρο Πρώτης Υποδοχής Λαθρομεταναστών, σας καταθέτουμε το παρόν «Ψήφισμα Διαμαρτυρίας», της «Ομάδας Δράσης Πολιτών» Σάμου, επειδή αντιδρούμε κατηγορηματικά με τη λειτουργία του εν λόγω Κέντρου, υπό οποιαδήποτε μορφή.

Συγκεκριμένα είμαστε πεπεισμένοι ότι η επαναλειτουργία αυτού θα έχει άμεσα, αρνητικές συνέπειες στην κοινωνική ζωή του νησιού, καθώς θα αποτελέσει σοβαρή απειλή για την ασφάλεια των πολιτών, την εθνική και κοινωνική συνοχή του συνόλου του πληθυσμού.

Για όλους τους παραπάνω λόγους ζητούμε από:
 Τον κύριο Υπουργό, να προβεί σε όλες εκείνες τις ενέργειες, αυτός και η ελληνική κυβέρνηση, ώστε να αναθεωρηθεί η Συνθήκη «Δουβλίνου 2», που συσσωρεύει τεράστιους πληθυσμούς λαθρομεταναστών από όλη την Ευρώπη στην πατρίδα μας, μόνο και μόνο επειδή εισήλθαν λάθρα σΆ αυτήν από τη χώρα μας! Να ανακαλέσει την απόφασή του, που καθιστά τη Σάμο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής Λαθρομεταναστών, στην ουσία όμως την μετατρέπει σε «Στρατόπεδο Συγκεντρώσεως» ανθρωπίνων ψυχών, υποβαθμίζοντας αισθητά το νησί μας στη συνείδηση των κατοίκων, των επισκεπτών αλλά και ολοκλήρου του κόσμου, προσκολλώντας μας τη «ρετσινιά» μίας σύγχρονης Σπιναλόγκας. Οι άμεσες συνέπειες θα είναι καταστροφικές:

1) Θα υπάρξει πρόβλημα εθνικής ασφαλείας, λόγω της συσσωρεύσεως αλλογενών συνανθρώπων μας, σε ευαίσθητη και παραμεθόριο περιοχή.

2) Οικονομικός μαρασμός λόγω της ανασφάλειας των επισκεπτών της νήσου, λαμβάνοντας υπόψη ότι τα έσοδα από τον τουρισμό αποτελούν σημαντική πρόσοδο για τους κατοίκους

3) Θα δημιουργηθούν τάσεις φυγής του εντόπιου στοιχείου, εφόσον η πεποίθηση, ότι το κράτος αδυνατεί να εγγυηθεί την ασφάλεια των πολιτών του, είναι καθολική στους κατοίκους. Αυτή η εντύπωση τεκμηριώνεται εκ του γεγονότος ότι, εφόσον το κράτος δεν εγγυάται την επιβίωση των δικών του πολιτών, παρέχοντάς τους τα απαραίτητα για την επιβίωσή τους, πώς θα εγγυηθείτε αυτά στους χιλιάδες λαθρομετανάστες, που θα κατακλείσουν τη νήσο μας;

Πώς θα τους αποτρέψετε από βιαιοπραγίες και τις εγκληματικές ενέργειες εις βάρος του φιλήσυχου εντόπιου πληθυσμού;

Για τους παραπάνω λόγους και για όλες τις αρνητικές συνέπειες, που θα προκύψουν εις βάρος της τοπικής κοινωνίας, σας καθιστούμε ως τον κύριο υπεύθυνο και ηθικό αυτουργό των προαναφερομένων αρνητικών εξελίξεων στη ζωή μας!

 Τον Βουλευτή Σάμου, κύριο Βαρδίκο Πυθαγόρα, να αλλάξει την άποψή του για την λειτουργία του ΚΕ.Π.Υ., να εντείνει τις προσπάθειές του, ώστε αυτό να μη λειτουργήσει, υπό οποιαδήποτε μορφή και ονομασία, καθότι αυτό αποτελεί και τη βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του Σαμιακού Λαού, τον οποίο και οφείλει να υπηρετεί με προσήλωση, διασφαλίζοντας την ασφάλεια και την ανάπτυξη του! Καλείται εν τέλει να μεγιστοποιήσει τις προσπάθειές του για την αύξηση των τουριστών και όχι αυτή των λαθρομεταναστών!

 Τον Δήμαρχο, κύριο Θάνο Στέλιο και τους/τις κ.κ. του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σάμου, να συγκαλέσουν άμεσα έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο, στο οποίο, αναθεωρώντας τις μέχρι τώρα, προσωπικές απόψεις τους, να εκπροσωπήσουν και να υποστηρίξουν τον Σαμιακό Λαό και τα συμφέροντα αυτού, ψηφίζοντας κατά, της επαναλειτουργίας του Κέντρου υπό οποιαδήποτε μορφή και όρους! Τους θυμίζουμε ότι η συντριπτική πλειοψηφία του Σαμιακού Λαού είναι ριζικά, κατά της λειτουργίας αυτού.

Οποιαδήποτε άλλη θέση καθίσταται ύποπτη, και απορρέουσα από την εξυπηρέτηση ιδιοτελών σκοπών και συμφερόντων δύο ή τριών ιδιωτών, οι οποίοι και αποκομίζουν τεράστια οικονομικά οφέλη, από τις παροχές υπέρ των λαθρομεταναστών και της λειτουργίας του Κέντρου. Ενός Κέντρου υπερτιμολογημένου, ως προς την κατασκευή του, όπως φημολογείται έντονα στην τοπική κοινωνία.

Εν τέλει, καλούμε όλους τους παραπάνω αξιότιμους αποδέκτες του παρόντος Ψηφίσματος, λαμβάνοντας υπόψη ότι εξελέγησαν άπαντες δημοκρατικά, με μοναδικό και απώτερο σκοπό την υπεράσπιση και εξασφάλιση των συμφερόντων, της προόδου, αναπτύξεως, ευημερίας και ασφάλειας του Σαμιακού Λαού, να τεθούν ενώπιον των ευθυνών τους, ως προς το αδίκημα της «Διευκόλυνσης Εισόδου Παρανόμων Μεταναστών στην Επικράτεια της Ελλάδος» και θα θεωρηθούν ως οι ηθικοί αυτουργοί, για τις κάτωθι αρνητικές εξελίξεις που θα προκύψουν, από την επαναλειτουργία του Κέντρου Λαθρομεταναστών υπό οποιαδήποτε μορφή, με δική τους απόφαση και υπογραφή:

i. Λόγω της σημερινής σχεδόν μηδενικής εισροής λαθρομεταναστών, οποιαδήποτε αύξηση αυτής, από την περιοχή μας, θα σας βαρύνει προσωπικά, ως ηθικούς αυτουργούς της διευκολύνσεως εισόδου παρανόμων μεταναστών, με βάση το σχετικό νόμο.
Με την επαναλειτουργία του Κέντρου δίνετε ανοικτή πρόσκληση στους Τούρκους δουλεμπόρους να μεταφέρουν αθρόα τους αναξιοπαθούντες συνανθρώπους μας στη Σάμο, στοιχειοθετώντας την ανωτέρω «ηθική αυτουργία».

ii. Οποιαδήποτε εγκληματική πράξη συντελεστεί από λαθρομετανάστες, κρατουμένους του κέντρου ή μεταφερομένους από άλλα σημεία της εθνικής επικράτειας σΆ αυτό, εις βάρος του Σαμιακού Λαού, μετά την επαναλειτουργία του εν λόγω κέντρου, θα θεωρηθείτε ως οι ηθικοί αυτουργοί της εν λόγω πράξης, κακουργηματικού ή πλημμεληματικού χαρακτήρα!

Ελπίζουμε να λάβετε σοβαρά υπόψη, τις ανησυχίες του Σαμιακού Λαού, να ενσκήψετε και να αφουγκραστείτε την ψυχή του, τις ανησυχίες του!
Ακολουθούν οι υπογραφές των πολιτών:


λόγος προς τον Σαμιακό Λαό

Λαέ της Σάμου,
Τα τελευταία 20 χρόνια η πατρίδα μας, περιήλθε στη δεινή θέση να υποδέχεται, πέραν των δυνατοτήτων της, τεράστιους πληθυσμούς λαθρομεταναστών, οι οποίοι καταλήγουν, επί το πλείστον, στην πρωτεύουσα κυρίως, καθώς και στα υπόλοιπα αστικά κέντρα και λιμάνια της Δ. Ελλάδος.
Αυτή τη στιγμή, λόγω ακριβώς της δραματικής καταστάσεως που επικρατεί στο κέντρο των Αθηνών, έρχεται, με ένα μπακαλίστικο τρόπο, η κυβέρνηση, με στόχο την αποσυμφόρηση αυτού, να μεταθέσει το πρόβλημα στις πλάτες της επαρχίας και ιδιαίτερα στη Σάμο, όπου πρόκειται να επαναλειτουργήσει το ένα, από τα 4 ΚΕ.Π.Υ. λαθρομεταναστών.
Αυτό θα δημιουργήσει για το νησί μία, χωρίς προηγούμενο, εφιαλτική πραγματικότητα. Δεδομένου ότι η χώρα δέχεται, ετησίως, την εισροή ενός παρανόμου πληθυσμού του μεγέθους μιας μεγάλης πόλεως, όπως η Λάρισα, με κίνδυνο υπονομευτεί, πολύ σύντομα, ακόμη και αυτή η ίδια η εθνική υπόσταση και κοινωνική συνοχή της πατρίδος μας, πόσο μάλλον της μικρής Σάμου, που θα κληθεί να φιλοξενεί υπερπολλαπλάσιους πληθυσμούς από το δικό της.
ΣΆ αυτό το σημείο θα βρεθούν κάποιοι που θα υποστηρίξουν ότι κινδυνολογούμε. Όμως, είναι έτσι τα πράγματα;
Εφόσον η Σάμος καταστεί το νησί, με το ένα από τα 4 ΚΕ.Π.Υ., υπάρχει κανείς εχέφρων πολίτης, που να πιστεύει ότι οι συλληφθέντες στο Αιγαίο, γενικά, λαθρομετανάστες, θα οδηγηθούν σε άλλο ΚΕ.Π.Υ. της χώρας και όχι σΆ αυτό της Σάμου;;;;
Κι όμως ο βουλευτής του νομού μας διαβεβαιώνει γιΆ αυτό. Δεν θέλουμε να φανούμε δύσπιστοι, όμως ερωτώ, μήπως τα επιχειρήματά του στερούνται σοβαρής τεκμηριώσεως;;
Ερωτούμε, για ποιο λόγο να μην τους φέρουν στο ένα από τα 4 ΚΕ.Π.Υ. το οποίο και βρίσκεται πλησίον;;;
Που θα τους πάνε δηλαδή, στον Έβρο ή στην Αθήνα, που ασφυκτιά και ο Καμίνης πιέζει προς τη διοχέτευση του προβλήματος προς την επαρχία, υποστηριζόμενος από κορυφαίους υπουργούς;;;


Σαμιώτισσα και Σαμιώτη,
Η εγκατάσταση των λαθρομεταναστών έξω από την πόρτα σου θα είναι μόνιμη, γιατί η Ευρώπη δεν τους δέχεται και έχουν ορίσει, για το καλό των πολιτών τους, συγκεκριμένο ποσοστό μεταναστών, που μπορούν να δεχθούν (Ιταλία 3%, Γαλλία και οι υπόλοιπες περίπου στα ίδια). Πίσω δεν μπορούμε να τους γυρίσουμε, αφού σκοπίμως και βάσει σχεδίου οι χώρες προελεύσεως δε συνεργάζονται και δεν τους αναγνωρίζουν. Η Αθήνα κοντεύει να εκραγεί από τις κοινωνικές αναταραχές, εξαιτίας του φαινομένου, άρα, μάλλον, θα τους δεχτούμε για πάντα!!
Η διατυμπάνιση και αναγνώριση, παγκοσμίως, ότι η Σάμος θα είναι πλέον ΚΕ.Π.Υ., στην ουσία ένα νησί «Στρατόπεδο Συγκεντρώσεως», είναι στην πραγματικότητα μία ανοικτή πρόσκληση προς τους δουλεμπόρους της γείτονος να ξεφορτώνουν την έμψυχη πραμάτειά τους, στις ακτές του νησιού σας. Θεωρούμε ότι η αναγνώριση του κέντρου αυτού, ως ΚΕ.Π.Υ., συνιστά έγκλημα, όχι μόνον ηθικό, εις βάρος του κυρίαρχου Σαμιακού Λαού, αλλά και ποινικό αδίκημα, αυτό της ηθικής αυτουργίας, αφού εμμέσως πλην σαφώς, ωθούνται οι δουλέμποροι να προτιμούν τη Σάμο για τις μπίζνες τους, παρέχοντας σε αυτούς την ηθική διευκόλυνση στη διακίνηση ανθρώπων. Εξάλλου η λέξη «Υποδοχή» χρησιμοποιείται μόνο στην περίπτωση ανθρώπων, τους οποίους επιθυμούμε εμείς να έλθουν και να τους παρέχουμε φιλοξενία.
Δεν θέλουμε να είμαστε φιλύποπτοι, όμως, η μέριμνα να χρησιμοποιηθούν ακόμη και στρατόπεδα, γήπεδα, να μισθωθούν ακίνητα ή ακόμη και σε κατεπείγουσες περιπτώσεις, τουριστικές εγκαταστάσεις, μας προβληματίζει. Τί ακριβώς μας περιμένει στο άμεσο μέλλον;;
Όμως το σημαντικότερο, που προβληματίζει όλους τους φιλήσυχους πολίτες, είναι η δυνατότητα που δίδεται στον συλληφθέντα λαθρομετανάστη να κυκλοφορεί ελεύθερος στο νησί με γραπτή βεβαίωση, εφόσον η αρμόδια αρχή κρίνει, ότι πρέπει να αναβληθεί η αναγκαστική επιστροφή του και η κράτηση δεν είναι αναγκαία. Αν λοιπόν οι αρμόδιες αρχές δε βρίσκουν κατάλληλα στοιχεία για την κράτησή τους, και αυτό θα συμβαίνει στην συντριπτική πλειοψηφία, τότε πιεζόμενες από τις διάφορες Μ.Κ.Ο. που υπερασπίζονται, μόνον, τα συμφέροντα των μεταναστών, θα τους αφήνουν ελεύθερους.
Ερώτηση: τι μπορεί να κάνει ένα άνθρωπος ελεύθερος, χωρίς δουλειά, χωρίς φαγητό και χωρίς διαμονή;;
Συγκεκριμένα πρέπει να απαντηθούν τα εξής ερωτήματα:
 Ποιος θα εγγυηθεί την ασφάλεια των πολιτών, από ένα συνεχώς αυξανόμενο γεωμετρικά κύμα λαθρομεταναστών, που κανείς δεν γνωρίζει ποιοι είναι, διότι δηλώνουν ψεύτικα στοιχεία, από πού μας έρχονται κτλ., όταν το κράτος αδυνατεί να εγγυηθεί την ίδια τη ζωή των πολιτών, στο κέντρο των Αθηνών, πόσο μάλλον στη Σάμο, όπου με παραδοχή των ιδίων των αστυνομικών, κατόπιν σχετικής επιστολής προς τον βουλευτή Σάμου, δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους λόγω λειψανδρίας;;
 Πώς θα μπορούσαν να ελεγχθούν άνθρωποι, τόσο διαφορετικών φυλετικών, θρησκευτικών και πολιτισμικών καταβολών, με συχνές τις εκδηλώσεις μίσους μεταξύ τους(Σιίτες – Σουνίτες);;
 Πώς θα μπορούσε να διασφαλιστεί η ειρηνική ενσωμάτωσή τους, αφού το κράτος αδυνατεί να τους προσφέρει τα πλέον στοιχειώδη για την επιβίωσή τους;;
 Όταν το κράτος δεν μπορεί να εξασφαλίσει τα πλέον απαραίτητα για την επιβίωση των δικών του πολιτών, όπως εργασία, ασφάλιση, σίτιση, στέγη, πως θα πράξει τούτο για τα εκατομμύρια των παρανόμων, που βρίσκονται στη χώρα κι αυτών που μέλλουν να έλθουν;;;
 Ποιους θα εξυπηρετήσει το παραεμπόριο, η ανασφάλιστη εργασία, η στέρηση εσόδων από τα ασφαλιστικά ταμεία, τα φτηνά μεροκάματα, η οργανωμένη ζητιανιά και επαιτεία;;;; Σίγουρα όχι το Σαμιακό Λαό, ούτε την εργατική τάξη της νήσου και καθόλου την εικόνα του νησιού προς τα έξω.
 Ποιους θα εξυπηρετήσουν, τέλος, οι όποιες παροχές υπέρ Λαθρομεταναστών, για τη σίτιση, τη διαμονή, των κακόμοιρων συνανθρώπων μας;;; Σίγουρα όχι τον Σαμιακό Λαό, ο οποίος θα υποστεί μόνον τις προαναφερθείσες αρνητικές συνέπειες, της μπακαλίστικης αυτής πολιτικής.
Βλέπετε, πρόθεση της κυβερνήσεως δεν είναι να λύσει το πρόβλημα εφαρμόζοντας μία αξιόπιστη Μεταναστευτική Πολιτική, που θα αποτρέπει την περαιτέρω είσοδο κι άλλων αναξιοπαθούντων συνανθρώπων μας, με το σύγχρονο επαναπατρισμό των ήδη ευρισκομένων λάθρα στη χώρα. ΟΧΙ!! Σκοπός της είναι απλά η απόκρυψη, το κουκούλωμα κάτω από το χαλί. Καμμία ουσιαστική λύση.
Από την άλλη βλέπουμε την έλλειψη διαθέσεως, εκ μέρους των Ευρωπαίων, για την κοινή υποτίθεται πορεία των λαών της ηπείρου, να επωμιστούν το βάρος, που μόνη της η μικρή και υποθηκευμένη πατρίδα μας σηκώνει. Δεν είναι διατεθειμένοι να δεχτούν τον αριθμό λαθρομεταναστών που τους αναλογεί, λόγω ακριβώς της υπογραφής και εκ μέρους της Ελλάδος της «Συνθήκης Δουβλίνου 2», η οποία προβλέπει την παραμονή στη χώρα μας, όλων των μεταναστών, που έχουν προορισμό τις δυτικές χώρες και συγχρόνως, τη μεταφορά στην Ελλάδα, όσων κατάφεραν στο παρελθόν να φτάσουν στην Ευρώπη, περνώντας από τη χώρα μας. Και φυσικά, τη στιγμή που αρέσκονται να κάνουν μαθήματα ανθρωπισμού στην Ελλάδα, όσον αφορά στους λαθρομετανάστες, σφραγίζουν ερμητικά τα σύνορά τους σε ανθρώπους, που οι ίδιοι προκάλεσαν την φυγή τους, διαχρονικά, αλλά και μετά τους τελευταίους βομβαρδισμούς (βλ. Ιταλία, Γαλλία) . Κι αν αυτοί με τόσο πάθος διαφυλάττουν την κοινωνική τους συνοχή και την ακεραιότητα των πολιτών τους, οι δικοί μας ταγοί, μάς έχουν καταντήσει αποθήκη ανθρώπινου πόνου, όπου η ανταλλαγή των πολιτισμών περιορίζεται σε ένα ανελέητο ανθρωποκυνηγητό στους κεντρικούς δρόμους της πρωτευούσης και σύντομα και του νησιού μας.
Σαμιώτισσα και Σαμιώτη,
Θα δεχτείς αυτή την υποβάθμιση της Σάμου;;
Η στάση σου, έναντι των μεθοδεύσεων εις βάρος του νησιού σου, πρέπει να είναι σθεναρή και γεμάτη αποφασιστικότητα!
Αν δεν είσαι διατεθειμένος να διεκδικήσεις το δίκιο σου, κανείς άλλος δεν θα το πράξει.
Σε άλλα νησιά, απετράπη παρόμοια υποβάθμιση, αφού λαός και τοπική αρχή υπήρξαν ενωμένοι.
Γιατί δε συμβαινει το ιδιο και στη Σάμο;;;
Να θυμίσουμε στον κ. βουλευτή Σάμου, στον κ. δήμαρχο Σάμου και στους δημοτικούς συμβούλους, ότι έχοντας εκλεγεί δημοκρατικά με την ψήφο του Σαμιακού Λαού, οφείλουν να υπερασπίζονται τα συμφέροντα, την πρόοδο, την ανάπτυξη, την ευημερία και την ασφάλεια του Σαμιακού Λαού, που δεν διασφαλίζονται, με την επαναλειτουργία του κέντρου, υπό οποιαδήποτε μορφή.
Ας αναλάβουν όλοι, επιτέλους, τις ευθύνες τους και να διαλέξουν ποιον εκπροσωπούν, τον Σαμιακό Λαό ή τα συμφέροντα κάποιων;;
Ας διατρανώσουμε ενωμένοι οτι δεν είμαστε διατεθειμένοι να θυσιάσουμε την προσωπική και οικογενειακή μας ασφάλεια και ευτυχία, για τη χαρη και τά οικονομικά συμφέροντα κανενός!



Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες