Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Προεδρικό Μέγαρο: Σκηνικό μελοδράματος

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
ΕΞΟΡΙΣΤΟΣ
Επισκέπτης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Μάϊ 27, 2011 4:33 pm    Θέμα δημοσίευσης: Προεδρικό Μέγαρο: Σκηνικό μελοδράματος Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Προεδρικό Μέγαρο: Σκηνικό μελοδράματοςΗ σημερινή σύσκεψη των αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο ήταν μια κακότεχνη, μελοδραματική παράσταση για τις «δραματικές» στιγμές που ζει η Ελλάδα.

Όλο αυτό το σκηνικό στήθηκε για να δραματοποιήσει το πολιτικό κλίμα προς την κατεύθυνση των λύσεων που έχουν αποφασιστεί από τους πραγματικούς κυβερνήτες: Διεθνείς και ντόπιοι «νταβάδες».

Καμία καθαρή «συναινετική λύση», σε τυπικό επίπεδο (σε ουσιαστικό υπάρχει) δεν θα μπορούσε να υπάρξει και να διατυπωθεί από μια τέτοια σύσκεψη…

Ήδη τα κόμματα μέχρι χθες ακόμα διατύπωναν καθαρά την άρνησή τους πάνω στην αποδοχή αυτής της πολιτικής.

Προχθές είχε στηθεί ένα παρόμοια θέατρο με τις πρωθυπουργικές επαφές των αρχηγών των κομμάτων…

Προς τι λοιπόν το καινούργιο θέατρο, με το Πρόεδρο της Δημοκρατίας;

Το ζήτημα είναι απλό: Το σημερινό θέατρο στο Προεδρικό Μέγαρο έγινε για να κλιμακώσει το μελόδραμα της «έκτακτης ανάγκης» και να φορτίσει, ακόμα πιο εκβιαστικά το πολιτικό κλίμα.

Δόθηκε ΣΥΝΑΙΝΕΤΙΚΑ μια παράσταση ελληνικού μελοδράματος, παράσταση η οποία θα διευκολύνει και θα προωθήσει, την τυπική φόρμα της συναίνεσης. Δηλαδή τις άμεσες πολιτικές λύσεις που έχουν προαποφασιστεί από τα ισχυρά κέντρα εξουσίας: Κυβέρνηση προσωπικοτήτων ή τίποτα «μεικτά» συναινετικά σχήματα (πολιτικών και προσωπικοτήτων).

Οι ηθοποιοί του μελοδράματος επιχείρησαν να δώσουν και στα πρόσωπά τους το ανάλογο ύφος.

Αυτό αποτυπώθηκε καθαρότερα στον κλόουν της παράστασης, τον Καρατζαφέρη. Μας εμφανίστηκε «τσακισμένος» από την «αγωνία» και τον «πόνο» για την Ελλάδα και μίλησε, σαν Μάρθα Βούρτση, για τους «κακούς» που δεν θέλουν να χάσουν τις καρέκλες τους!!!

Τέτοιοι καραγκιόζηδες κοσμούν το πολιτικό μας τοπίο.

Η δε Παπαρήγα μας μίλησε γενικά για τον καπιταλισμό των Μονοπωλίων, τα αρπακτικά της ΕΕ κ.λπ…

Αυτό που δεν μας είπε ήταν: ΓΙΑΤΙ συμμετείχε στο μελόδραμα;

Συμμετείχε στη θεατρική παράσταση της ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ για να μας πει μετά ότι δεν συναινεί στον καπιταλισμό των μονοπωλίων!!!

ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙ τις προεδρικές διαδικασίες της ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ (και μάλιστα στη δραματοποίηση τους), και κατόπιν μας λέει ότι ο καπιταλισμός πρέπει να ανατραπεί!!!!

Μα, τόσο ηλίθιο περνάνε τον ελληνικό λαό;

Η σημερινή παράσταση στο Προεδρικό Μέγαρο ένα και μόνο στόχο είχε: Να νομιμοποιήσει τις καθεστωτικές διαδικασίες της ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ και να δώσει σε αυτές δραματικό τόνο, τον τόνο της «έκτακτης ανάγκης», «ότι χανόμαστε αν δε βρεθεί λύση»!!!

Τη λύση την έχουν στα συρτάρια τους…

Απλώς προλειαίνουν το έδαφος και φορτίζουν αποπνιχτικά το κλίμα για να ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ με όσο λιγότερους κραδασμούς.

Αυτό το έδαφος καλλιεργούν και τα δήθεν «αριστερά» κόμματα με την πρακτική τους συμμετοχή, καταναλώνοντας απλώς ρητορικές κορώνες εναντίον της συναίνεσης…


Επιστροφή στην κορυφή
Κλασσικοπερίπτωση
Επισκέπτης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Μάϊ 27, 2011 8:51 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
http://klassikoperiptosi.blogspot.com/2011/05/blog-post_27.html

Δεν είναι το φορτίο που σε συνθλίβει. Είναι ο τρόπος που το κουβαλάςΗ σημερινή συνάντηση των πολιτικών αρχηγών δεν ήταν ασφαλώς μια πρωτοβουλία του Προέδρου της Δημοκρατίας, ούτε είχε τον χαρακτήρα μιας "εθνικής πρόσκλησης" υπό το πρίσμα κάποιου ακραίου για την χώρα κινδύνου.

Επρόκειτο για μια καλοστημένη από την "κομαντατούρα" θεατρική παράσταση η οποία είχε ως σκοπό να ολοκληρώσει με "θεσμικό" τρόπο την ψυχολογική προετοιμασία του ελληνικού λαού, ώστε μεθαύριο να δεχτεί μια κυβέρνηση "εθνικής συνείδησης" η οποία θα προκύψει είτε μέσω μιας ευλογημένης από τον πρόεδρο "συνταγματικής εκτροπής ", είτε μέσω ενός πονηρού "ανασχηματισμού" που θα ενορχηστρώσει ο σημερινός κατοχικός πρωθυπουργός.


Η "Κλασσικοπερίπτωση" και το "Ρεσάλτο",
εδώ και μήνες μιλούσαν για αυτά τα σχέδια και προειδοποιούσαν τους αναγνώστες, ότι αργά ή γρήγορα οι προκατασκευασμένοι και αμερικανοκινούμενοι "επαναστάτες του βελούδου", θα είναι η "κουβέρτα" με την οποία θα σκεπάσουν την αφόρητη πλέον μπόχα που βγαίνει από τα σπλάχνα του πολιτικού συστήματος το οποίο δήθεν καταγγέλλουν.

Σε λίγες ώρες ή το πολύ ημέρες,
οι σπίθες, οι οργισμένοι ακαδημαϊκοί και κάμποσοι άλλοι όψιμοι "συνοδοιπόροι" της λαϊκής αγανάκτησης θα μετονομαστούν σε "προσωπικότητες" και θα σχηματίσουν την "αριστίνδην" οικουμενική κυβέρνηση "εθνικής συνείδησης" η οποία θα αναλάβει και την εκτέλεση του τελικού σχεδίου κατάληψης της πατρίδας μας από τις δυνάμεις της Νέας Τάξης Πραγμάτων.

Σήμερα, ΟΛΑ τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχασαν άπαξ και δια παντός το άλλοθι πως δήθεν αγωνίζονται και παλεύουν, το καθένα από το δικό του ιδεολογικό "μετερίζι", για το καλό της πατρίδας και του Ελληνικού λαού.

Το έχασαν και το άλλοθι και το πρόσχημα, όχι γιατί συμφώνησαν με τις γνωστές αμερικανοευρωπαϊκής κατασκευής βόμβες κρότου - λάμψης του ΓΑΠ, αλλά διότι δέχτηκαν να παίξουν σε αυτήν την καλοστημένη και επικίνδυνη για τον λαό και την Δημοκρατία θεατρική παράσταση.

Αν είχαν έστω και κατ΄ελάχιστο αίσθηση της ευθύνης, θα έλεγαν ένα ηχηρό ΟΧΙ σε αυτήν την κατ΄ευφημισμόν πρωτοβουλία του Προέδρου της Δημοκρατίας και θα καλούσαν τον Ελληνικό λαό να προστατεύσει το δημοκρατικό πολίτευμα όπως ορίζει το ακροτελεύτιο άρθρο του Συντάγματος.

Όχι με κατσαρόλες, μπύρες, σουβλάκια και μεταλλαγμένες ψευτοαριστερές συζητήσεις που απλώς εκτονώνουν, αλλά με αγωνιστικό - πατριωτικό φρόνημα αντάξιο του Μακρυγιάννη και εκείνων των Ελλήνων που ξεσηκώθηκαν και τότε εναντίον των ίδιων εχθρών.

Αύριο ποιός από όλους αυτούς θα μπορέσει να μιλήσει στο αγανακτισμένο πλήθος;

Ποιος θα τους πει πως ο εχθρός, μας έχει περικυκλώσει και με σατανικό τρόπο προσπαθεί να διαχειριστεί την οργή και την αγανάκτησή μας;

Ποιός από δαύτους θα μας πει ότι μέσα και έξω από την βουλή οι πράκτορες της Νέας Τάξης Πραγμάτων κάνουν ότι περνά από το χέρι τους προκειμένου οι σπίθες να μην γίνουν φλόγες;

Όχι να μην φύγουμε από το Σύνταγμα και από τις άλλες πλατείες.

Οι χιλιάδες να γίνουν εκατομμύρια όχι απλώς αγανακτισμένων, αλλά αποφασισμένων πολιτών, που θα ξεσηκωθούν σαν Έλληνες και όχι σαν παίκτες κάποιου reality show.

Αυτό το λαϊκό κύμα να μην τους αφήσουμε να το μετατρέψουν σε χαλαρωτικό υδρομασάζ του "αντιεξουσιαστή" Παπανδρέου και των συνοδοιπόρων του στη Βουλή , στον ΣΕΒ και αλλού.

Οι φωνές διαμαρτυρίας να γίνουν βροντερά πολιτικά αιτήματα με συγκεκριμένη πατριωτική στόχευση και όχι φωνές απελπισίας που εκλιπαρούν για 4μηνη , 6μηνη ή 12 μηνη παράταση της μιζέριας τους.

Τότε και μόνο τότε το λαϊκό κύμα που ήδη σχηματίζεται στις πλατείες, θα γίνει το τσουνάμι που θα καθαρίσει επιτέλους αυτόν τον τόπο που κάποιοι μετέτρεψαν σε σταύλο και τον γέμισαν με την κοπριά τους.

Το "ΟΧΙ" θα το πούμε καθαρό μόνο όταν φτύσουμε από το στόμα μας τα βότσαλα και τις "καραμέλες" που μας μοίρασαν οι εντός και εκτός της βουλής γυρολόγοι και πραματευτάδες της δημοκρατίας.


Επιστροφή στην κορυφή
ΜΟΥΡΑΛΩΦ
Επισκέπτης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Μάϊ 28, 2011 9:59 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ξεπουληματίες
Του Νίκου ΜπογιόπουλουΕισαγωγή ΡΕΣΑΛΤΟ:
Καλά τα γράφει ο φίλος Νίκος.
Μόνο ένα ζήτημα κάνει γαργάρα: Γιατί η ηγεσία του κόμματός του συσκέπτεται με τους «ξεπουληματίες;
ΓΙΑΤΙ συναινεί στις θεατρικές παραστάσεις των «ανδρεικέλων της πλουτοκρατίας»;
Και μια «λεπτομέρεια»: Η «πλουοκρατία» δεν είναι μόνο εγχώρια είναι και διεθνής.
Ακριβέστερα: η «εγχώρια» έχει ενσωματωθεί, σαν εξάρτημα μιας μηχανής, στο διεθνές «συνδικάτο» των μαφιών του χρήματος και είναι αυτό το ΥΠΕΡΕΘΝΙΚΟ «Συνδικάτο» που κυβερνά και όχι κάποια «εθνική αστική τάξη»…
Όποιος δεν είναι ακριβής στις διατυπώσεις του προκαλεί σύγχυση και παραπλανά: Είτε συνειδητά, είτε από άγνοια…
Ίσως και γι αυτό η ηγεσία του ΚΚΕ δεν θέλει να διακρίνει ή σκοπίμως δεν διακρίνει ότι βρισκόμαστε υπό ΚΑΤΟΧΗ…


Διαβάστε το άρθρο
Στη διάρκεια της τελευταίας 20ετίας,
ξεπούλησαν τον Σκαραμαγκά, την Ελευσίνα και το Νεώριο, ξεπούλησαν την ΑΓΕΤ, ξεπούλησαν τον ΟΤΕ, ξεπούλησαν πάνω από το 90% του τραπεζικού τομέα, ξεπούλησαν το λιμάνι του Πειραιά, ξεπούλησαν την «Ολυμπιακή», ξεπούλησαν τη διώρυγα της Κορίνθου, ξεπούλησαν τους οδικούς άξονες της χώρας.

*
Το ΠΑΣΟΚ, πριν παραδώσει την κυβέρνηση το 2004, είχε ξεπουλήσει το 48,5% της ΔΕΗ, είχε ξεπουλήσει το 38% της ΕΥΔΑΠ, είχε ξεπουλήσει το 64% από τα «Ελληνικά Πετρέλαια», είχε ξεπουλήσει το 49% του ΟΠΑΠ, είχε ξεπουλήσει το 92% της Εθνικής Τράπεζας,
και χρησιμοποιώντας κάθε λογής ευφημισμό (μετοχοποίηση, μακρόχρονη μίσθωση, σύμβαση παραχώρησης κλπ.), ξεπούλησε το αεροδρόμιο των Σπάτων στους Γερμανούς, τη γέφυρα του Ρίου στους Γάλλους, την Αττική Οδό στον Μπόμπολα κ.ο.κ.

*
Ρωτάμε:

Ολο αυτό το ξεπούλημα, που προηγήθηκε, γιατί δε «βοήθησε» τα οικονομικά του κράτους;
Γιατί δεν «τόνωσε» τα δημόσια ταμεία;
Γιατί δεν απέτρεψε τον «Τιτανικό»;
Γιατί δεν «έσωσε» την οικονομία;
Γιατί δεν «αντιμετώπισε» τα ελλείμματα;
Γιατί δεν αποσόβησε την «εντατική»;
Γιατί δεν απομάκρυνε τη «χρεοκοπία»;
Γιατί δεν επέφερε τον «κατευνασμό των αγορών»;
***

Ο ελληνικός λαός καλείται να υποκύψει, να συμβιβαστεί, να συναινέσει σε ένα νέο τσουνάμι εκποίησης, που αυτή τη φορά ισούται με «Πωλητήριο» απ' άκρη σ' άκρη όλης της Ελλάδας.
*
Τα ανδρείκελα της πλουτοκρατίας ισχυρίζονται ότι δεν αφήνουν πέτρα πάνω στην πέτρα, ότι πουλάνε τον τόπο για να... τον σώσουν!

Οτι ξεπουλάνε για να «απαλλάξουν» το λαό από το χρέος και τα ελλείμματα.

Αλλά δεν απαντούν:

Πρώτον, επί μια 20ετία εκποιήσεων των «ασημικών», των «χρυσαφικών» και των «μπετών» της Ελλάδας - εκποίηση που ανέκαθεν βαφτιζόταν «αξιοποίηση» - γιατί αναπαρήχθη η εκτίναξη του δημόσιου χρέους;
Δεύτερον, γιατί το «λιγότερο κράτος» του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ αντί να μειώσει, αύξησε τα ελλείμματα;

*
Η αλήθεια είναι προφανής:

• Το «φάρμακο» που παρουσιάζουν σαν «σωτηρία» είναι η ίδια δηλητηριώδης πολιτική που έχει διαλύσει την Ελλάδα!

• Η «σωτήρια» πολιτική τους
πορεύεται με την ίδια καταστροφική πυξίδα που έχει γεμίσει τα ταμεία των κεφαλαιοκρατών και έχει εκτινάξει τα δημόσια χρέη!

• Η «φιλόδοξη»
πολιτική τους είναι «αναγκαία» μόνο σε εκείνους που φτωχοποιούν τους Ελληνες και τους αποστερούν το δημόσιο πλούτο τους!

• Ο νέος τους «μονόδρομος» είναι ακριβώς ο ίδιος «μονόδρομος» που οδήγησε στη σημερινή κατάσταση.

• Το κράτος, είτε είναι «λιγότερο», όπως το θέλουν οι σημερινές εξελίξεις που καθορίζουν τον τρόπο εξυπηρέτησης των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου, είτε είναι «περισσότερο», όπως ήταν επί της «σοσιαλμανίας» (!) του «εθνάρχη Καραμανλή», πάντα - και για όσο θα είναι κράτος των μονοπωλίων - θα δουλεύει για τα κέρδη των πλουτοκρατών.
***
Από εκεί και πέρα το γενικό ξεπούλημα που ετοιμάζουν, είναι τέτοιας έκτασης, ώστε να έχουν την ανάγκη να αναζητούν άλλοθι κρυμμένοι πίσω από τον «μπαμπούλα» της τρόικας.

Αλλά,
όπως δείξαμε, το ξεπούλημα το έχουν ξεκινήσει πολύ πριν εμφανιστεί η «τρόικα», τα ΔΝΤ και τα μνημόνια.

Ξεπουλάνε πολύ πριν «τους κάτσει» ως πρόσχημα το δημόσιο χρέος. Το ίδιο δημόσιο χρέος που όσο αυτοί ξεπουλάνε, τόσο εκείνο μεγαλώνει. Πράγμα που οδηγεί σε ένα ασφαλέστατο συμπέρασμα:

Οι άνθρωποι δεν ξεπουλούν για να «μειώσουν», όπως λένε, το χρέος. Ξεπουλάνε επειδή αυτό είναι το χρέος τους απέναντι στην τάξη που υπηρετούν. Ξεπουλάνε γιατί πρέπει να ξεπληρώσουν το ταξικό τους χρέος απέναντι στον ΣΕΒ, στους τραπεζίτες, στους εφοπλιστές και στους κάθε λογής «αγοραστές».
*
Αλλωστε, ποτέ δεν έκρυψαν ότι έχουν το ξεπούλημα στο αίμα τους.


Μέχρι και στα προεκλογικά τους φυλλάδια, ακόμα και στα προεκλογικά τους προγράμματα, έφτασαν να... διαφημίζουν τις «επιδόσεις» τους στην εκποίηση του δημόσιου πλούτου.

Είναι αυτοί
που στις εκλογές του 2004 - τότε που δεν υπήρχε τρόικα, δεν υπήρχε μνημόνιο και η Ελλάδα ήταν «ισχυρή» - είχαν το θράσος να πανηγυρίζουν γιατί:
*
«Προχώρησε εντατικά η αναδιάρθρωση κρατικών επιχειρήσεων μέσω διάθεσης πακέτων μετοχών στην κεφαλαιαγορά και της απόδοσής τους στην ιδιωτική πρωτοβουλία. Τα τελευταία χρόνια έχουμε ακολουθήσει "επιθετική" πολιτική στον τομέα των αποκρατικοποιήσεων, τόσο στις μετοχοποιήσεις δημοσίων επιχειρήσεων, όπως ο ΟΤΕ, ο ΟΠΑΠ, η ΔΕΗ, η ΕΧΑΕ, τα ΕΛΠΕ κ.τ.λ. όσο στις ιδιωτικοποιήσεις όπως για παράδειγμα με την Ιονική Τράπεζα, την ΕΤΒΑ, τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, τη Διώρυγα της Κορίνθου κ.τ.λ. (...). Οι νέες μορφές αποκρατικοποιήσεων συμβάλλουν περισσότερο στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων και στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και εξωστρέφειας της οικονομίας.
*
Τραπεζικός τομέας: Μειώθηκε ο ρόλος του κράτους στη λειτουργία του (ο αριθμός τραπεζών άμεσα ή έμμεσα υπό κρατικό έλεγχο μειώθηκε από 10 το 1995 σε 3)...».
*
«Τηλεπικοινωνίες. Απελευθερώθηκαν πλήρως (...)
*
Ενέργεια. Το μονοπώλιο καταργήθηκε επισήμως στις αρχές του 2001. Στην ηλεκτροπαραγωγή, δημιουργήσαμε νέο θεσμικό πλαίσιο για βιώσιμες ιδιωτικές επενδύσεις (...).
*
Αποκρατικοποιήσεις. Επιτάχυνση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων με προώθηση ιδιωτικοποιήσεων και στρατηγικών συμμαχιών και στόχο την περαιτέρω μείωση της συμμετοχής του κράτους στην οικονομική δραστηριότητα».
*
«Απελευθέρωση αγορών. Υλοποίηση του προγράμματος απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας, προώθηση απελευθέρωσης σε άλλους τομείς (μεταφορές, ταχυδρομεία)...».
***

Αυτά έλεγαν το 2004.
Αυτά έγραφαν για «Το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ» (σελίδες 12 - 13).
*
Ξεπουλούσαν τότε όπως ξεπουλάνε και τώρα. Και το κάνουν, όπως το είχαν προαποφασίσει, και όχι γιατί τους «πιέζει» η τρόικα, ή λόγω της «ιστορικής ευθύνης», που έχουν, να «σώσουν την Ελλάδα από το χρέος»... ξεπουλώντας την.

Ξεπουλάνε γιατί είναι πολιτικά ανδρείκελα της εγχώριας πλουτοκρατίας, που θεωρεί την Ελλάδα τσιφλίκι της και το λαό της είλωτα.

ΠΗΓΗ:

http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=6271758&publDate=28/5/2011

Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες