Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΧΑΡΑΖΕΙ Η ΙΡΛΑΝΔΙΑ

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Κυπριανός Χριστοδουλίδης



Ένταξη: 03 Δεκ 2009
Δημοσιεύσεις: 564
Τόπος: Αθήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Ιαν 25, 2011 1:59 pm    Θέμα δημοσίευσης: ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΧΑΡΑΖΕΙ Η ΙΡΛΑΝΔΙΑ Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Οι εκτιμήσεις ενός μη ειδικού.

"Η είδηση ότι η κεντρική τράπεζα της Ιρλανδίας άρχισε να τυπώνει χρήμα κρυφά, πέρασε στα ψιλά. Ωστόσο αποτελεί εφιαλτικό σενάριο αν βρει μιμητές και αναμένεται να προκαλέσει τριγμούς στην ΕΕ."

Τα περισσότερα εδώ :http://www.axiaplus.gr/Default.aspx?id=261006&lang=1&nt=108

Δεν ξέρω αν αυτό το νέο απασχόλησε τα δυνατά μυαλά της δημοσιογραφίας μας και της οικονομίας μας ή έκαναν "τα στραβά μάτια", όπως συνηθίζουν. Η Ιρλανδία ακολούθησε αυτό που κάνει η Αμερική εδώ και χρόνια, όταν ο διαβόητος Ρίτσαρντ Νίξον ανέτρεψε τo σύστημα σταθερών ισοτιμιών Bretton Woods και άρχισε να κόβει δολλάρια, σαν τα χαρτοπετσετάκια που φτιάχνουν οι βιομηχανίες χάρτου.

- Θέλετε δάνεια; Πόσα θέλετε; Τόσα μόνο! Εμείς σας δίνουμε περισσότερα. Τα έπαιρναν οι άλλοι και όλα καλά. Όμως ήρθε η στιγμή όπου άναψε το προειδοποιητικο λαμπάκι. Κάτι δεν πάει καλά και οι Αμερικανοί, βρέθηκαν αντιμέτωποι με το πρόβλημα που φέρει το όνομα "ρευστότητα".

- Δεν μας δίνετε πίσω λίγα δολλάρια; Έλεγαν σε όσους τα είχαν μαζέψει.
- Ευχαρίστως, απαντούσαν οι άλλοι. Πόσο χρυσό μας δίνετε;
- Χρυσό δεν σας δίνουμε, έχουμε τεχνολογία. Πάρτε την τεχνολογία και φέρτε πίσω τα δολλάρια.

Μετά, οι ανταλλαγές άρχισαν να γίνονται με άνοιγμα των αγορών. Άλλοι έπαιρναν δάνεια για να καταναλώνουν τα εμπορευματικά αγαθά και άλλοι άνοιγαν τις αγορές για τους Κινέζους με τα φθηνά προϊόντα. Κάποια δολλάρια γύριζαν πίσω στην Αμερική. Το πρόβλημα όμως με τη ρευστότητα δεν έλεγε να φύγει. Οι αγορές αχυρανθρώπων με τα ανδρείκελα κυβερνητών και κυβερνήσεων, καθώς και το λαθρομεταναστευτικό ρεύμα - εφαρμογή του σχεδίου Νέα Τάξη - στοιχίζουν. Όσο για τις ανταλλαγές με τεχνολογία (πράσινη), άνοιγμα αγορών και άλλα διάφορα τεχνάσματα, έρχεται η στιγμή που κι αυτά "μπουκώνουν" το σύστημα. Ο άλλος έχει χορτάσει - ή έχει καταλάβει την απάτη - και ζητά χρυσό : Δώσε μου χρυσό και πάρε τα δολλάρια πίσω.

Ο Αμερικανός είναι ανένδοτος. Χρυσάφι δεν σου δίνω, κόβω κι άλλο χαρτπετσετάκι και εξακολουθεί να κόβει. Αυτό κάνει τώρα η Ιρλανδία, αυτό θα κάνουν σε λίγο και οι Ευρωπαίοι. Μόνο εμείς οι βλάκες τα παραδώσαμε όλα. Τα πουλήσααμε όλα, γιατί η δημοκρατία της σαχλαμάρας και η οικονομία της αρπαχτής δεν έχει αδιέξοδα.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Φιλύποπτος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Ιαν 27, 2011 12:58 pm    Θέμα δημοσίευσης: Και εδώ; Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΚΟΠΕΙΟ

...Δραχμές; Ή ΕΥΡΩ;
Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες