Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Εμείς, αυτοί και μια χώρα που τρίζει

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
ΘΑΛΕΙΑ
Επισκέπτης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Οκτ 19, 2010 11:00 am    Θέμα δημοσίευσης: Εμείς, αυτοί και μια χώρα που τρίζει Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Εμείς, αυτοί και μια χώρα που τρίζει
Του ΒΑΓΓΕΛΗ ΔΕΛΗΠΕΤΡΟΥ
Οταν διαβάζεις τον πάλαι ποτέ καταλληλότερο να γράφει, αναφερόμενος στην Ελλάδα του Μνημονίου, ότι «ο δρόμος θα είναι μακρύς αλλά είναι δυνατόν να πετύχουμε», θέλοντας ή μη, σε πιάνει ένα σύγκρυο.

Πρώτα πρώτα καταλαβαίνεις με τη μία ότι ο άνθρωπος είπε απλώς ότι «είναι δυνατόν» να τη σκαπουλάρουμε, αλλά απέφυγε με πολλή προσοχή να δηλώσει ότι ντε και καλά «θα πετύχουμε», ή έστω ότι βάσιμα εκτιμά πως τελικά θα υπάρξει «επιτυχία».

Μετά συνειδητοποιείς τη χρήση του πληθυντικού και ανταριάζεσαι! Ποιοι είμαστε «εμείς», που υπάρχει έστω μικρή πιθανότητα «να πετύχουμε»;

Τι «εμείς» συγκροτούν οι υπουργοί, που δηλώνουν «μαζί τα φάγαμε», και οι νέοι των 540 ευρώ που δεν έχουν να φάνε, οι πρωθυπουργοί που κυβερνούν «μια διεφθαρμένη χώρα» και χαμογελούν στο φακό όπου γης και οι άνεργοι που φυλάνε κατουρημένες ποδιές για ένα μεροκάματο και ψάχνουν δανεικά για αντικαταθλιπτικά;

Υπάρχει «εμείς», το όποιο «εμείς» σαν χώρα, αν δεν υπάρχει το στοιχειώδες «εγώ» της προσωπικής αξιοπρέπειας, η δυνατότητα να πληρώνεις τους λογαριασμούς, να σπουδάζουν τα παιδιά και να βρίσκουν δουλειά όταν τελειώνουν;

Υπάρχει «εμείς», όταν οι από πάνω αποδεικνύουν καθημερινά ότι δεν ακούν τους από κάτω; Οτι στην καλύτερη περίπτωση τους θεωρούν «υλικό» για κατασκευασμένες δημοσκοπήσεις και στη χειρότερη πειραματόζωα για τους σχεδιασμούς των υπερεθνικών ελίτ;

Τέτοιο «εμείς» δεν υπάρχει! Ποτέ άλλοτε δεν είχαμε αυτή τη διάσταση ανάμεσα στο «εμείς», που κατασκευάζει το πολιτικό δυναμικό ενός συστήματος που καταρρέει, και τα εκατομμύρια τσαλαπατημένα «εγώ» των υπηκόων. Των πολλών που αδυνατούν όμως να αναγνωρίσουν ο ένας τις πληγές του άλλου, που έχουν σταματήσει να συνομιλούν και δεν βρίσκουν τρόπους να δράσουν από κοινού, ώστε να βρεθεί δρόμος στο ημίφως.

Δεν γνωρίζω πώς αυτό το κρίσιμο για τη ζωή μας ζήτημα θα εμφανιστεί στις κάλπες για τον «Καλλικράτη». Ξέρω όμως, καλά, ότι ανεξάρτητα από τις κάλπες -αλλά και μέσα από αυτές- αυτή η κατάσταση έχει ένα σαφέστατα προσδιορισμένο τέλος: αυτή τη φορά, κανείς από τους πολιτικούς που έχουν την ευθύνη της υπογραφής του Μνημονίου, κανείς από το κομματικό δυναμικό που έστω και διά της σιωπής ανέχτηκε την υπογραφή, δεν θα μείνει αλώβητος.

Η δυσκολία κομματικής συσπείρωσης και η έλλειψη διαθεσιμότητας για συμμετοχή στους υπέρ του Μνημονίου συνδυασμούς είναι μόνο οι πρώτες ενδείξεις για ό,τι έρχεται.

Και αυτό το γνωρίζουν καλύτερα από όλους οι σημερινοί... καταλληλότεροι που μας κυβερνούν. Γι' αυτό και περιορίζουν τις δημόσιες εμφανίσεις τους στις απολύτως αναγκαίες, για αυτό και αυτοπεριορίζονται σε κλειστές αίθουσες.Τα σημαιάκια και το πλαστικό πάθος είναι πια παρελθόν. Το τώρα είναι οι ουρές στα συσσίτια, οι απελπισμένοι που ψάχνουν στα σκουπίδια και όλοι εμείς που βλέπουμε το έδαφος να χάνεται κάτω από τα πόδια μας.

Ε, καιρός είναι να βρεθούν τρόποι για να χάσουν κάποιοι άλλοι τον ύπνο τους.


ΠΗΓΗ:
http://www.enet.gr/?i=arthra-sthles.el.home&id=215018

Επιστροφή στην κορυφή
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3100

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Οκτ 19, 2010 12:08 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
«ΕΜΕΙΣ» και τα παραμύθια τους…Η ηθική δεν είναι ουδέτερη. Είναι μία από τις βασικές λειτουργίες της κυρίαρχης ιδεολογίας. Ο ρόλος της καθεστωτικής ηθικής είναι να συνηθίσει την κοινωνία να θεωρεί σαν ανήθικα όλα τα μέσα που αντιτίθενται στους σκοπούς της καπιταλιστικής εξουσίας.

Ο σύγχρονος άνθρωπος και η συνείδησή του αιωρούνται μεταξύ ευρύτατων πολιτικών, νομικών και φιλοσοφικών μύθων.

Μας κατακλύζουν από παντού οι μύθοι, ο από-πολιτικοποιημένος δηλαδή λόγος. Ένας λόγος που στερεί το αντικείμενό του από κάθε λογής ιστορία και συγκαλύπτει το κοινωνικό και πολιτικό περιεχόμενό του.


Ο μυθικός λόγος παγιδεύει και εξαπατά και ταυτόχρονα δίνει σΆ αυτή την απάτη κοινωνική σπουδαιότητα και εγκυρότητα, το διακριτικό ηθικό παράσημο της κοινωνικής ιεραρχίας. Ας δούμε για παράδειγμα τη μυθική παρουσίαση της Βίας.

Ένας άνθρωπος εάν ληστέψει, αυτό είναι πράξη βίας. Όταν, όμως, το κράτος ληστεύει, αυτό ονομάζεται «έμμεση φορολογία» και η επιβολή της «εφαρμογή του νόμου».

Επίσης όταν η ληστεία γίνεται από το Κεφάλαιο, βαπτίζεται «κέρδος» ή «επένδυση».


Η χειραγώγηση της γυναικείας σάρκας που γίνεται δια μέσου των κοινωνικών προτύπων της «ομορφιάς», ή των τυποποιημένων καλουπιών της μόδας, δεν ονομάζεται βιασμός, αλλά «φροντίδα» και «ομορφιά» του γυναικείου σώματος.

Ο βιασμός του παιδιού από τη διαφημιστική λαίλαπα και ο ακρωτηριασμός του από το φασιστικό «βομβαρδισμό» των παιδικών εκπομπών είναι «ελευθερία επιλογής»...

Η κρατική βία και η κυβερνητική αυθαιρεσία εμφανίζονται ως νομιμότητα.

Όταν π.χ.
η κυβέρνηση επιτίθεται βάναυσα στο εργατικό εισόδημα, αυτό θεωρείται νόμιμο, παράνομη χαρακτηρίζεται η αυτοάμυνα των εργαζομένων.

Όταν τα ΜΑΤ σπάνε τα κεφάλια των διαδηλωτών αυτό δεν ονομάζεται βία, αλλά «διαφύλαξη της νομιμότητας». Εκείνοι που βιοπραγούν και τρομοκρατούν είναι οι διαδηλωτές.

ΣΗΜΕΡΑ όσοι αντιτίθενται στα «συμβόλαια θανάτου» της ελληνικής κοινωνίας που εκτελούν τα κυβερνητικά ανδρείκελα με τη ΣΥΝΕΝΟΧΗ όλων των κομμάτων, «αμαυρώνουν την εικόνα της χώρας»!!!

Η Χώρα είναι ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ των ληστών και των ανδρεικέλων τους και ΟΣΟΙ αγωνίζονται να βγούνε από το «γύψο» των ΛΗΣΤΩΝ-ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ «αμαυρώνουν τη χώρα»!!!


«ΕΜΕΙΣ» λοιπόν και τα παραμύθια των ΛΗΣΤΩΝ και των ανδρεικέλων τους.ΣΤΑΘΗΣ: «Τώρα δηλαδή που στη Γαλλία γίνονται διαδηλώσεις, αμαυρώνεται η εικόνα της χώρας διεθνώς;...»

«Ενας για όλους και όλοι για έναν»!
Γράφει Ο Νίκος Μπογιόπουλος

4/02/2010: «Οι κινητοποιήσεις των αγροτών μάς εκθέτουν σε διεθνές επίπεδο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο και κοστίζουν στην εθνική οικονομία πάρα πολλά χρήματα καθημερινά».
*
30/06/2010: «Κάποιοι απαγορεύουν (σ.σ. οι ναυτεργάτες) στον ελληνικό λαό να μεταβαίνει στον προορισμό του και αυτό γίνεται η μεγαλύτερη δυσφήμιση της χώρας στο εξωτερικό».
*
29/09/2010: «Η πολιτεία δεν μπορεί να είναι ανοχύρωτη απέναντι στις κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών φορτηγών (...) η τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή εμπλουτίζει το νομικό οπλοστάσιο της κυβέρνησης για όσους δημιουργούν προβλήματα και παρεμποδίζουν την κυκλοφορία αγαθών».
*
14/10/2010: «Βλέπουμε ότι οι μισθοί σε αυτές τις ΔΕΚΟ είναι πολλές φορές διπλάσιοι και πολλαπλάσιοι των ανάλογων μισθών στον ιδιωτικό τομέα. Αυτό δεν μπορεί να γίνει ανεκτό».
*
14/10/2010: «...Αυτό το οποίο έκαναν οι εργαζόμενοι στην Ακρόπολη (...) διασύρει τη χώρα μας».

*
Οι τέσσερις πρώτες είναι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Η πέμπτη είναι η δήλωση του κ. Παπανδρέου που έγινε την περασμένη Παρασκευή στη Βουλή και ενώ η εισβολή των ΜΑΤ στην Ακρόπολη είχε κάνει το γύρο του κόσμου.

*
Στόχος τους:

Ενα μεγάλο μέρος των λαϊκών στρωμάτων θα τεθεί στο περιθώριο της ανεργίας.

Ενα δεύτερο κομμάτι της κοινωνίας θα στοιβαχτεί στα αμπάρια των «ελαστικών εργασιακών σχέσεων».
Κι όσοι περισσέψουν; Να αμείβονται με 590 ευρώ το μήνα!

*
Για να γίνει κατορθωτό ένα τέτοιο «κοινωνικό απαρτχάιντ», για να επέλθει αυτή η «τελική λύση» όσον αφορά στα δικαιώματα των εργαζομένων, η κυβερνητική «γραμμή» έχει αποτινάξει κάθε πρόσχημα:

«Κοινωνικός αυτοματισμός», «διαίρει και βασίλευε», κομμάτιασμα της κοινωνίας, διαπόμπευση κάθε κοινωνικού στρώματος που αντιστέκεται, ξεμονάχιασμα κάθε κοινωνικής ομάδας,
εξανδραποδισμός, τελικά, όλου του λαού!

*
Για να επιτελέσουν το έργο που τους ανατέθηκε, χρησιμοποιούν κάθε λογής πολιτική παλιανθρωπιά και ιταμότητα:

Καταστολή, λάσπη, ύβρεις, ψεύδος, διάλυση των κοινωνικών αρμών με πρώτους εκείνους της αλληλεγγύης και της συντροφικότητας.

*
Θέλουν να βάλουν τον έναν να «φάει» τον άλλον,
ο ιδιωτικός υπάλληλος τον δημόσιο υπάλληλο, ο φορτηγατζής τον αγρότη, ο αγρότης τον λιμενεργάτη, ο εργάτης τον συμβασιούχο,
για να μπορέσουν οι τραπεζίτες, οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές να μας «φάνε» ευκολότερα και όλους μαζί!

*
Τέτοιοι είναι και έτσι μας κυβερνούν!
Και απέναντι σε κάτι τέτοιους, ή θα ισχύσει το
«ένας για όλους και όλοι για έναν», ή δε θα μείνει όρθιος κανένας!


ΠΗΓΗ:
http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=5901248&publDate=19/10/2010_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΘΑΛΕΙΑ
Επισκέπτης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Οκτ 19, 2010 9:31 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
«ΕΜΕΙΣ», οι «νταβάδες» και οι «συμμορίες» τους
ΜΟΝΟ ένα κοινωνικό και πολιτικό καθεστώς που βρίσκεται στο σκοτάδι της ιστορίας αναδεικνύει ως πολιτικές αξίες τη χυδαιότητα και την αθλιότητας, τις «πόρνες», τις ασημαντότητες, τους τυχοδιώκτες, το ΤΙΠΟΤΑ.

ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ασήμαντο γίνεται σημαντικό όταν αδειάζει το πραγματικό, αφυδατώνεται η ιστορία, εξατμίζονται οι ιδέες, αιμορραγεί και εξανεμίζεται η πολιτική. Όταν δηλαδή στη θέση της πολιτικής υπάρχει μια αισθητή απουσία. Ένα κενό, εκτροφείο πολιτικών αγυρτών και πολιτικών «συμμοριών»…

Δεν είναι λοιπόν παράξενο που προβάλλεται τόσο αφηνιασμένα και με τέτοια προκλητική αναίδεια το σήμα κατατεθέν της πολιτικής «αλητείας», της αγυρτείας, του τυχοδιωκτισμού, της κομπάζουσας αμάθειας και του κιτς: Ο Καρατζαφέρης.


Δεν είναι παράξενο. Ο Καρατζαφέρης αποτυπώνει, κατά τον κραυγαλέο τρόπο όλη τη σήψη αυτού του κόσμου και τις νοσηρές διαστροφές των «νταβάδων» του και της φρενοβλαβούς πορνείας των οργάνων τους: Κομμάτων, πολιτικών, δημοσιογράφων.

Ο Καρατζαφέρης συμβολίζει όλες τις ακαθαρσίες των δημίων μας, σηματοδοτεί το βαθμό ΜΗΔΕΝ της πολιτικής και καταγράφει τα μοχθηρά σχέδια των «νταβάδων»: Ο θρασύτατος και γλοιωδέστατος δοκιμαστής των σεναρίων τους.

Αυτός είναι και ο λόγος που έχει γίνει ο οικότροφος, σε καθημερινή βάση, της κεντρικής εστίας της πορνείας: Του Μεγάλου Καναλιού.

Οι πιο ξετσίπωτοι «μπράβοι» των «νταβάδων» (MEGA), έχουν αναγάγει την κακογουστιά της αμάθειας και της πολιτικής μπακαλικής σε κεντρικό αναλυτή των γεγονότων και σε κεντρική πηγή της πολιτικής ενημέρωσης και φαιάς προπαγάνδας…

ΟΛΑ τα ΜΜΕ χρησιμοποιούν αυτό το Ιστορικό, Κοινωνικό, Θεωρητικό και Πολιτικό ΤΙΠΟΤΑ για να παίξουν τα πολυεδρικά παιχνίδια των «νταβάδων».

Έχουν αφηνιάσει πάλι, αυτές τις προεκλογικές μέρες με τον Καρατζαφέρη το οποίο περιφέρουν από όλες τις πασαρέλες των ΜΜΕ να εκτοξεύει τους χρησμούς του: Τις «εντολές» των «νταβάδων».

Ένας πρώτος άμεσος στόχος είναι να τον διατηρήσουν στη ζωή και να μην εξαφανιστεί και αυτός από τις εκλογές.

Ο στρατηγικός στόχος, βεβαίως, είναι άλλος: Να ρίξει τις «ζαριές» των πολιτικών σχεδίων που ετοιμάζονται από τα υψηλά κέντρα εξουσίας.

ΠΡΩΤΟ στρατηγικό σχέδιο: Η προώθηση κυβέρνησης «εθνικής ενότητας», ή «εθνικής Ελλάδος», όπως χαριτολογεί ο χούλιγκαν του πολιτικού τζόγου…


Αυτό το στρατηγικό σχέδιο συνοδεύεται και με τις δηλητηριώδεις υπονομευτικές βολές εναντίον των κυβερνητικών κομμάτων και ιδιαίτερα της ΝΔ.

Ο Κατατζαφέρης έχει υπογράψει και στηρίζει όλα τα «συμβόλαια θανάτου» των κυβερνητικών ανδρεικέλων και τώρα έρχεται να πει ότι η κυβέρνηση ΕΞΑΝΤΛΗΘΗΚΕ, δεν τραβάει άλλο και απαιτείται «Εθνική Ελλάδος».

ΑΥΤΟ προωθούν και οι «νταβάδες»: Γνωρίζουν ότι η κυβέρνηση καταρρέει και μπαίνει επιτακτικά το ζήτημα μιας κυβέρνησης «έκτακτης ανάγκης», «εθνικής σωτηρίας», για να εκτελέσει τα «συμβόλαια θανάτου» που δεν έχουν εκτελεστεί ακόμα.

Ταυτόχρονα προωθεί και τον πάγιο στόχο υπονόμευσης της ΝΔ για να βγει και το νέο κομματικό έκτρωμα της Ντόρας, ώστε το παιχνίδι των «νταβάδων» και έχει ποικίλες κομματικές εφεδρείες.

ΟΙ νταβάδες «πολώνουν» ψυχωτικά το πολιτικό κλίμα για να μην καταρρεύσει ολοκληρωτικά το πολιτικό σκηνικό με το ισχυρό ρεύμα της ΑΠΟΧΗΣ που διαγράφεται και ταυτόχρονα προλειαίνουν το έδαφος για τα σχέδια, τα άμεσα σχέδια, μετά της εκλογές: Τις κυβερνήσεις «έκτακτης ανάγκης»…


ΡΟΥΦΙΑΝΟΣ των «νταβάδων» είναι ο Καρατζαφέρης.
ΓΙ ΑΥΤΟ ΟΙ ΟΘΟΝΕΣ είναι γεμάτες από αυτό το φρικτό προϊόν…

Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες