Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
ΜΙΚΗΣ: Ο μαύρος επίλογος

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
ΘΥΜΙΟΣ
Επισκέπτης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Οκτ 14, 2010 9:32 pm    Θέμα δημοσίευσης: ΜΙΚΗΣ: Ο μαύρος επίλογος Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΜΙΚΗΣ: Ο μαύρος επίλογος
«Θαρρείς κεντρισμένα από αόρατα πνεύματα, τα ηλιακά άτια
του χρόνου περνάνε σέρνοντας το ελαφρό φορτίο του πεπρωμένου μας
και δεν μας μένει τίποτε άλλο παρά να κρατήσουμε σταθερά, με ακλόνητη
αποφασιστικότητα τα ηνία…Πώς θα μπορούσα να παζαρέψω όταν
επρόκειτο για τη φυσική τιμή της ύπαρξής μου;»

Γκαίτε


ΤΑ ΛΟΓΙΑ αυτά ενός μεγάλου πνεύματος αντηχούν σήμερα παράφωνα. Οι πνευματικοί άνθρωποι όχι μόνο δεν «κρατούν τα ηνία», αλλά και αχαλίνωτα «παζαρεύουν τη φυσική τιμή της ύπαρξής τους».

ΟΙ ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΟΙ της «αριστεράς» συνθλίφτηκαν, ολοκληρωτικά και αδικαίωτοι, ανάμεσα στην καπιταλιστική Σκύλα και τη σταλινική Χάρυβδη. Παρέδωσαν τα ηνία στην καπιταλιστική εξουσία και παζάρεψαν αχαλίνωτα την ανταλλακτική αξία των αγώνων τους και της ύπαρξής τους ολόκληρης.

Μεταλλάχτηκαν σε «οργανικούς διανοούμενους» της νέας πλανητικής βαρβαρότητας, της Νέας Τάξης


Ζήσαμε ένα από τα πιο θλιβερά φαινόμενα της Ιστορίας και ένα από τα πιο αποκρουστικά συμπτώματα της ανθρώπινης ψυχολογίας: «Αριστεροί» διανοούμενοι να εξαργυρώνουν την ιστορία τους στο χρηματιστήριο των καπιταλιστικών αξιών, να προσκυνάνε την εξουσία και τις πιο μοχθηρές νεοφιλελεύθερες αντιλήψεις και ταυτόχρονα να εμφανίζονται με ισόβιο πιστοποιητικό αριστερών φρονημάτων για κάποια παρελθούσα δράση.

Ο ΜΙΚΗΣ βίωσε την καταιγίδα αυτού του ιστορικού δράματος της ΣΤΑΛΙΝΙΚΗΣ διάψευσης των σοσιαλιστικών πεποιθήσεων και ιδανικών.

[b]Η ιδιαιτερότητα του Μίκη συνίσταται σε τούτο: [/b]παρέδιδε τα «ηνία» στην καπιταλιστική εξουσία και τα ξανάπιανε σε κάποιες ιστορικές στιγμές, έχανε τα «ηνία» και τα εύρισκε ξανά, για να τα χάσει πάλι: Ένας φαύλος κύκλος παλινωδιών, γονυκλισίας στα διεθνή και εγχώρια κατεστημένα και αναστάσιμων πτήσεων.


Ολόκληρη η ζωή του ήταν ένα εκκρεμές: Κινήθηκε σε όλα τα πολιτικά μήκη και πλάτη. Οι αυτοαναιρέσεις του ήταν οβιδικές και αποτελούν το δραματικό στοιχείο της ύπαρξής του. Η ιστορία του χαρακτηρίζεται από πτήσεις, αλλά και δραματικές πτώσεις.


Πιστέψαμε, μάλλον αφελώς, ότι θα έκλεινε τον κύκλο της ιστορίας του με ΠΤΗΣΕΙΣ.

ΟΙ ΓΕΝΝΑΙΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ του τα τελευταία χρόνια πάνω στα μεγάλα ΕΘΝΙΚΑ και ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ζητήματα της εποχής μας δημιούργησαν κάποιες ΕΛΠΙΔΕΣ και έθρεψαν τις αυταπάτες μας.

Μιλάμε για αυταπάτες γιατί κάναμε τις επιθυμίας μας πραγματικότητα και κλείσαμε τα μάτια στην ιστορία των ιστορικών παλινωδιών του ΜΙΚΗ.

Κάναμε τις επιθυμίες μας πραγματικότητα και δεν θελήσαμε να δούμε ότι ο ΜΙΚΗΣ δεν ήταν ΔΥΝΑΤΟΝ να ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΤΕΙ από το πνευματικό ΙΕΡΑΤΕΙΟ του κατεστημένου, διότι αποτελούσε βασικό γρανάζι αυτού του κατεστημένου και είχε μπολιαστεί, ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ, αθεράπευτα από το «όπιο» και τα ελαττώματα του κατεστημένου: Προβολή, φήμη, τεράστια ανταλλακτική αξία και εμπορία του ονόματός του και της ζωής του…

Τρέφαμε μια ΕΛΠΙΔΑ, ότι ο ΜΙΚΗΣ θα κλείσει τον ιστορικό του κύκλο ΗΡΩΙΚΑ!!!


Μας έφυγαν οι αυταπάτες εντελώς όταν ο ΜΙΚΗΣ λίγες ημέρες μετά από τους κεραυνούς που είχε ρίξει εναντίον των ιμπεριαλιστικών στρατηγικών διάλυσης της Ελλάδας και της εθνικής μας υπόστασης, λίγες μέρες μετά από τις «ρουκέτες» εναντίον των τούρκικων σχεδιασμών, φωτογραφίζεται με τον Ερντογάν και με τον κατοχικό μας πρωθυπουργό!!!

ΚΕΡΑΥΝΟΙ ΛΟΓΩΝ και νομιμοποίηση στην ΠΡΑΞΗ του νεοταξικού εφιάλτη.

Διαβάστε περισσότερα πάνω σε αυτό εδώ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=4540


Από την ημέρα εκείνη, για μας ΕΛΗΞΕ ο ΜΙΚΗΣ…

Θα έπρεπε να φοράμε τεράστιες παρωπίδες για να μην διακρίνουμε πλέον το τι παίζεται…

Θα έπρεπε να θυσιάσουμε την ΠΟΛΙΤΙΚΗ και τις κραυγές της ΠΡΑΞΗΣ του ΜΙΚΗ στο βωμό της καιροσκοπικής εκμετάλλευσης των λόγων και του ονόματος του ΜΙΚΗ…


Φρόντισε, ωστόσο, ο ίδιος ο Μίκης να κλείσει τον ιστορικό του κύκλο ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ και ΣΥΜΦΩΝΑ με τις απαιτήσεις της εξουσιαστικής του ενσωμάτωσης.

[b]ΦΡΟΝΤΙΣΕ να παραδώσει ΤΕΛΕΙΩΤΙΚΑ και ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΑ τα "ηνία" στην κυβέρνηση των ανδρεικέλων των αδελφών Παπανδρέου: Των νέων Τσολάκογλου της αμερικανική μπότας…[/b]

Ο Νίκος Παπανδρέου, ο γνωστότατος αδελφός και ο βασικός σύμβουλος του Πρωθυπουργού, γράφει από κοινού με το Μίκη το σενάριο της ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΜΙΚΗ.

Διαβάστε το ρεπορτάζ:


Μίκης Θεοδωράκης - Νίκος Παπανδρέου με θέα τον Ιερό βράχο σχεδιάζουν Μια ζωή με ΝότεςΤαινία βασισμένη στη ζωή του Μίκη Θεοδωράκη
Στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη μάθαμε, ότι μετακόμισε ο Νίκος Παπανδρέου για «χτενίσει» από κοινού με τον εθνικό μας συνθέτη το σενάριο που έγραψε και είναι βασισμένο στη ζωή του.


Με θέα την Ακρόπολη, που βλέπουν τα παράθυρα του Μίκη ο κ. Παπανδρέου θα βάλει τις τελευταίες πινελιές στο έργο του που έχει τον προσωρινό τίτλο «Η ζωή σε νότες».


Ο Νίκος Παπανδρέου 54 χρονών σήμερα , αδελφός του Πρωθυπουργού της χώρας, με μπάτσελορ στα οικονομικά, θεωρείται πετυχημένος συγγραφέας και σεναριογράφος.

Το 2007 βγήκε στις σκοτεινές αίθουσες η ταινία της Όλγας Μαλέα «Πρώτη φορά νονός» σε δικό του σενάριο.

Κεντρικός ήρωας της ταινίας γιος μεγάλου πολιτικού που πηγαίνει στην Κρήτη να βαφτίσει το μωρό υποψήφιου βουλευτή. Εκεί, θα γίνει πρώτη φορά νονός για το καλό της Δημοκρατίας και την αγάπη του πατέρα του.

Στο καστ πήραν μέρος πολλοί καλοί ηθοποιοί, όπως οι Γιώργος Κιμούλης, Αντώνης Καφετζόπουλος, Ελένη Καστάνη κ.α.


Τώρα, ο ίδιος αναζητά τον σκηνοθέτη, που θα μεταφέρει στο σελιλόϊντ τη ζωή του Μίκη Θεοδωράκη, όπως ο ίδιος την κατέγραψε και με τη συνδρομή της κόρης του συνθέτη , της Μαργαρίτας Θεοδωράκη που πέρασαν πολλές ώρες μαζί για αυτό το σκοπό.

Μιλώντας για τη γνωριμία του με τον συνθέτη του «Ζορμπά του Έλληνα» έχει πει ο κ. Παπανδρέου:

«Γνώρισα τον Μίκη στο Παρίσι το 1969 όταν ήμουν 13 ετών και βρέθηκα, χρόνια αργότερα, στο γραφείο του συζητώντας μαζί του ώρες ολόκληρες. Είναι ένα είδος δικαίωσης να βρίσκεις δημιουργία μέσα απ' τη ζωή που σου έλαχε.»

ΠΗΓΗ:
http://www.newstrap.gr/m-politismos/2010-03-12-17-25-03/3827-mikis-theodorakis---nikos-papandreoy-me-thea-ton-iero-braxo-sxediazoyn-mia-zoi-me-notes.html

Επιστροφή στην κορυφή
Κυπριανός ΧριστοδουλίδηςΈνταξη: 03 Δεκ 2009
Δημοσιεύσεις: 564
Τόπος: Αθήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Οκτ 14, 2010 11:57 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ο Μαρξισμός της αριστεράς και της προόδου

Τα πρόσωπα αυτά που θα περιγράψω δεν είναι φανταστικά και δεν ανήκουν στη σφαίρα του σεναρίου. Είναι υπαρκτά και το δικό μου "σενάριο", δεν το έπλασαν οι Χολυγουντιανές αισθητικές ονειρώξεις. Το έζησα πρόσωπο με πρόσωπο.

Εκείνη δούλευε, είχε ιδιωτικό εργαστήριο και εκείνος δεν δούλευε. Ήταν άνεργος πτυχιούχος Μαθηματικός, που περίμενε διορισμό. Όταν ήρθε τον απέρριψε. Δεν ήθελε να φύγει από την πηγή του μαύρου χρήματος. Παρέδιδε κατ΄ οίκον Μαθηματικά στα σπίτια όσων τον γνώριζαν. Ήταν άριστος και οι μαθητές του είχαν επιτυχίες.

Η γυναίκα του τον "διόρισε" βοηθό του εργαστηρίου της, του έβαζε ένσημα και τώρα θα παίρνει την ανάλογη σύνταξη από το ΙΚΑ. Παράλληλα όμως έχει και τα ενοίκια από μια πενταόροφη πολυκατοικία που είναι ολόκληρη νοικιασμένη σε γραφεία. Υπάρχουν όμως και άλλα. Ποτέ δεν υπήρξα φιλοπερίεργος και δεν με ενδιέφεραν τα οικονομικά τους.

Λεπτομέρεια. Το ζευγάρι ήταν της γνωστης "Νεολαίας Λαμπράκη". Εκεί γνωρίστηκαν, παντρεύτηκαν και πάντα ψήφιζαν κουκουέ. Κάθε φορά που συναντιόμαστε μου έκαναν μαρξιστική ανάλυση και στην παρατήρησή μου, ότι ναί μεν είναι αυτής της ιδεολογίας, αλλά τούτο δεν συνάδει με όλα όσα κάνουν (: έκλεβαν το σύστημα) μου απάντησε ο ινστρούχτορας : "Ζω σε καπιταλιστικό καθεστώς και επωφελούμαι από τις αδυναμίες του". Όταν, δε, πάλι τον ξαναρώτησα "τι πάει να πει ανθρωπιά για τον άνθρωπο" εκείνος μου είπε : "Ό συ μισείς ετέρω μη ποιήσεις". Ο φίλος μου δεν μισούσε την κλεψιά και αφού τον έκλεβαν οι άλλοι, έκλεβε κι αυτός.

Αυτοί ήταν οι ιδεολόγοι καθοδηγητές του made in Greece Μαρξισμού. Αποκοίμιζαν τους ψηφοφόρους κι αυτοί ωφελούντο από τις αδυναμίες του συστήματος μέσα στο οποίο ήταν υποχρεωμένοι να ζήσουν. Δεν ξέρω αν θα σκότωνε, γιατί το σύστημα διαθέτει κι αυτή την αδυναμία, όταν τα βρίσκει σκούρα.

Φαντάζομαι η ταινία του Nickos Papandreou να κάνει εισπρακτικό ρεκόρ. Πώς θα τιμήσουμε τον Mikis?
Aksios! Aksios!! Aksios!!!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
fiamouΈνταξη: 02 Φεβ 2007
Δημοσιεύσεις: 180
Τόπος: Χίος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Οκτ 17, 2010 1:29 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Η συγχωρεμένη η Μαλβίνα Κάραλη πολύ σωστά ονόμαζε τον Nikos Papandreou "εξωμήτριο του Γουτεμβέργιου"
_________________
Οι Έλληνες δεν κάνουν ποτέ ειρήνη με έναν εχθρόν, όπου κατακρατεί ελληνικόν τόπον"
Ρήγας Φερραίος "Το Σύνταγμα άρθρο 121
Οι Έλληνες απαρνούνται και δεν δίδουν υποδοχήν και περιποίησην εις τους Τυράννους"
Ρήγας Φερραίος "Το Σύνταγμα" Άρθρο 120
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email MSN Messenger

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες