Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Ο φαύλος κύκλος της πολιτικής ειδωλολατρίας

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
ΜΟΥΡΑΛΩΦ
Επισκέπτης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Σεπ 26, 2010 10:41 pm    Θέμα δημοσίευσης: Ο φαύλος κύκλος της πολιτικής ειδωλολατρίας Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ο φαύλος κύκλος της πολιτικής ειδωλολατρίας«Για μας η δόξα τους είναι μόνο καπνός
που δείχνει πως εδώ λυσσομανούσε η πυρκαγιά»

ΜΠΡΕΧΤ

Πρέπει κάποτε να δραπετεύσουμε από αυτόν τον άθλιο φαύλο κύκλο των ειδώλων (και της κομματικής ειδωλολατρίας), καθώς και από τα ψεύδη των εξουσιών που κατασκευάζουν τα είδωλα.

Αυτός ο φαύλος κύκλος της πολιτικής ειδωλολατρίας, κάθε ειδωλολατρίας, αποκοιμίζει τον άνθρωπο, τον οδηγεί σε κατάπτωση, σε άβουλο γρανάζι των μηχανισμών εξουσίας.

Οι καθεστωτικοί μύθοι δημιουργούν ασταμάτητα «είδωλα», κομματικούς και άλλου είδους «ήρωες» για να μας θαμπώνουν, να μας αιχμαλωτίζουν και να μας καθιστούν γρανάζια του καθεστώτος, δηλαδή χειραγωγημένα όντα που θα εναποθέτουμε τη σωτηρία μας ΟΧΙ στις δικές μας πλάτες, αλλά στα «είδωλα», τους «ήρωες» και τους πολιτικούς «Μεσσίες».

Εκεί όμως που υπάρχουν «είδωλα» και «ήρωες» πεθαίνει ο άνθρωπος…


Τα γράφουμε όλα αυτά γιατί βλέπουμε ότι πολλοί, άλλοι από άγνοια και αφέλεια (χρήσιμοι ηλίθιοι) και άλλοι επειδή εκτελούν διατεταγμένη υπηρεσία (τα πολύχρωμα καθεστωτικά και κομματικά παπαγαλάκια), ΑΝΑΠΑΡΑΓΟΥΝ και σήμερα τον ίδιο φαύλο κύκλο της πολιτικής ειδωλολατρίας.

Συνεχίζουν απτόητοι οι «παπαγάλοι», να αναπαράγουν τις ίδιες μυθολογίες που μας καταδυναστεύουν την πολιτική μας ζωή, παρά τα βροντώδη διδάγματα της ελληνικής μας ιστορίας και παρά το γεγονός ότι έχει γίνει πλέον ορατό και δια γυμνού οφθαλμού ότι είναι αυτή η πίστη στα είδωλα της αγοράς και στην κομματική ειδωλολατρία που μας οδήγησαν στη σημερινή εφιαλτική δικτατορία των διεθνών μαφιών του χρήματος.

Αυτή η ειδωλολατρία της αγοράς, των κομμάτων και των ηγετών τους είναι που επέτρεψε στους κρατούντες να κάνουν τους μικρούς παλιανθρωπάκους μεγάλους παλιάνθρωπους και να δώσουν ξεχωριστές θέσεις στους απατεώνες και τους πολιτικούς εμπόρους…

Πρέπει, λοιπόν, να καταστραφεί αυτός ο σεβασμός στα είδωλα, να καταστρέψουμε τη ραγιάδικη πίστη στους βιαστές της ζωής μας…


Δεν πρέπει να τσιμπάμε τα δολώματα του καθεστώτος και να πιανόμαστε στα αγκίστρια των ειδωλολατρικών μυθολογιών.

Το καθεστώς
έχει πάντα την ικανότητα να κατασκευάζει νέα πολιτικά είδωλα από τη χρεοκοπία και το θάνατο των παλιών ειδώλων.

Τα πλανητικά κέντρα εξουσίας και οι «νταβάδες» της Νέας Τάξης είναι αριστοτέχνες και πολύ ευρηματικοί σε αυτή τη «μέθοδο» κατασκευής και προβολής των «νέων» πολιτικών τους, αξιοποιώντας την πτώση των παλιών.

Έτσι χρησιμοποιήθηκαν και τα κόμματα, με τους κεντρικούς τους άξονες (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ) και τους πολύχρωμους δορυφόρους τους: Με εναλλαγές στην κυβερνητική εξουσία, δηλαδή σαν ασφαλιστικές δικλίδες.

Το ίδιο επιχειρείται, πιθανότατα με πιο ευρηματικές μορφές ειδωλολατρίας, ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ.

ΜΕΣΑ από την κατάρρευση των ανδρείκελων της κατοχικής μας κυβέρνησης, επιχειρείται η αναβάπτιση των κομμάτων, των ποικίλων καθεστωτικών παραγόντων, της ΝΔ και του αρχηγού της: Του Αντώνη Σαμαρά.

Η ίδια η ΝΔ και ο Σαμαράς επιχειρούν να εμφανιστούν και προβάλλονται σαν κάτι το διαφορετικό από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Ένα κόμμα της κλασσικής δεξιάς που αποτελούσε σε όλη την ιστορία του και αποτελεί το δουλικό εξάρτημα των μηχανισμών του κεφαλαίου, ο φανατικότερος υποστηριχτής της ΕΕ και της παγκοσμιοποίησης, καθώς και ο υστερικός απολογητής της ΑΓΟΡΑΣ, μάς εμφανίζεται σαν κάτι διαφορετικό και μάλιστα εχθρικό από την άλλη δεξιά: Τη Νέα Δεξιά του μεταλλαγμένου ΠΑΣΟΚ.


ΕΧΟΥΜΕ και εδώ «ανακύκλωση» του γνωστού φαύλου κύκλου:
Ο ένας καθεστωτικός πόλος της Νέας Τάξης καταρρέει και ο έτερος πόλος επιχειρεί να αναβαπτιστεί και να προβληθεί μέσα από την κατάρρευση του άλλου…

Η παγίδα είναι στημένη καλά. Οργιζόμαστε και αηδιάζουμε από τα ανδρείκελα της πασοκικής κυβέρνησης και για να τα τιμωρήσουμε και να τα γκρεμίσουμε πέφτουμε στη φάκα: Ανεβάζουμε τα άλλα πολιτικά εξαρτήματα της Νέας Τάξης…

Ξεχνάμε, έτσι, αμέσως ποια ήταν η κυβερνητική πολιτική της Ν.Δ., ποιες είναι οι στρατηγικές επιλογές της και το σπουδαιότερο: Ότι η ΝΔ και ο Σαμαράς ΣΤΗΡΙΞΑΝ ΠΡΑΚΤΙΚΑ τις στρατηγικές επιλογές της κατοχικής μας κυβέρνησης, τις ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑ, δεν αντιτάχθηκαν, ούτε στο ελάχιστο, στις ΕΠΙΤΑΓΕΣ της ΕΕ και στη δικτατορική κηδεμονία της τρόικας, απέκρυψαν την αλήθεια από τον ελληνικό λαό σε όλα τα σοβαρά ζητήματα και πολλά άλλα.

ΜΟΝΟ ανέξοδες, διπλωματικές ανακοινώσεις έκαναν περί Μνημονίου για τα μάτια του κόσμου.

Η ΝΔ και ο Σαμαράς απλώς κερδοσκοπούν εκλογικά πάνω στη χρεοκοπία του πασοκικού ψεύδους


Οι «Αλήθειες» του Αντώνη Σαμαρά έχουν ως αφετηρία τη χρεοκοπία των ψεμάτων του ΠΑΣΟΚ. Για τη χρεοκοπία του πασοκικού ψεύδους μας μιλάει ο Σαμαράς και όχι για τη χρεοκοπία της χώρας και για τα βαθύτερα αίτια αυτής της χρεοκοπίας.

Είναι πολύ εύκολο να μεταθέσεις ταχυδακτυλουργικά το όλο ζήτημα της χρεοκοπίας στα ψεύδη της κυβέρνησης, τόσο κραυγαλέα και ορατά, άλλωστε.

Το δύσκολο είναι να εξάγεις την αλήθεια, όχι από το ψεύδος του άλλου, αλλά από την ΑΛΗΘΕΙΑ των πραγμάτων.

Την αλήθεια των πραγμάτων, όμως, την επικαλύπτει και ο αρχηγός της Ν.Δ. Η αλήθεια αυτή είναι καταδικαστική για τον ίδιον, καθώς και για το κόμμα του.

Γι’ αυτό ο Αντώνης Σαμαράς αναδεικνύει τη χρεοκοπία των ψεμάτων της κυβέρνησης και όχι τα αίτια της χρεοκοπίας της Ελλάδας και τις στρατηγικές πολιτικές επιλογές που μας οδήγησαν εδώ.

Γι’ αυτό ο αντιπολιτευτικός του καμβάς στηρίζεται στο γνωστό καθεστωτικό μύθο, το μύθο της ΕΕ: Το δημόσιο χρέος.


Δαιμονοποίηση του δημόσιου χρέους κάνει και ο Σαμαράς, όπως τα ξένα κέντρα εξουσίας που μας επιβάλανε τη δικτατορία της τρόικας.

Πάνω στο ίδιο παραμύθι της υπερχρέωσης εστιάζει και ο Σαμαράς. Παραμύθι που λέγεται μόνο για την Ελλάδα και παρασιωπάται για τις άλλες χώρες που είναι το ίδιο υπερχρεωμένες, για να μη μιλήσουμε για τις ΗΠΑ που είναι βυθισμένες στα χρέη.


Αλήθεια δεν ισχύουν τα ίδια για τις άλλες χώρες;

Αυτό και πολλά άλλα αφήνει αναπάντητα ο Σαμαράς. Και τα αφήνει αναπάντητα γιατί καταδικάζουν τον ίδιο και τη ΝΔ, καθώς και όλο το ευρωπαϊκό κύκλωμα της εξουσίας που οδήγησε την Ελλάδα στην πτώχευση και στην τρόικα, κύκλωμα που ο Σαμαράς και το κόμμα του στηρίζουν σταθερά και αγωνίστηκαν για την επιβολή του.

Ο μύθος της υπερχρέωσης
, όπως και άλλοι μύθοι («διαφθορά», «τεμπελιά των Ελλήνων» κ.λπ) χρησιμοποιήθηκαν από τους διεθνείς και εγχώριους μηχανισμούς του καθεστώτος και από το κόμμα του Σαμαρά για να διευκολύνουν το έργο των διεθνών μαφιών του χρήματος.

Σήμερα και από πολλούς αστούς Ευρωπαίους οικονομολόγους έχουν γκρεμιστεί αυτοί οι μύθοι και όμως ο Σαμαράς συνεχίζει την ίδια μυθολογία…

Ο Σαμαράς στηρίζει την ΕΕ και τους διεθνείς μηχανισμούς της αγοράς και των πολυεθνικών, είναι στυλοβάτης και εξάρτημα της παγκοσμιοποίησης και της Νέας Τάξης, είναι μια άλλη «κεφαλή» τους.

Γι’ αυτό σε όλα τα σοβαρά ζητήματα ευθυγραμμίζεται πλήρως με τις απαιτήσεις των «νταβάδων» (διεθνών και εγχώριων) και καταναλώνει απλώς διπλωματικές, αντιπολιτευτικές κορώνες σε επουσιώδη ζητήματα, σε ζητήματα διαχείρισης και όχι ΟΥΣΙΑΣ.

ΓΙ ΑΥΤΟ αποκρύβει την αλήθεια πάνω στο ΠΟΙΟΙ και το ΓΙΑΤΙ χρεοκόπησαν την Ελλάδα, ποιες πολιτικές επιλογές και κόμματα διευκόλυναν το έργο τους και το ΤΙ ΕΙΝΑΙ η ΕΕ και το Ευρώ…

Ο Αντώνης Σαμαράς αποκρύβει πολλά και επιχειρεί να εξαπατήσει τον ελληνικό λαό κερδοσκοπώντας πάνω στα ψεύδη και στον κυνισμό του ΠΑΣΟΚ.

Το ίδιο, δηλαδή που έκανε και το ΠΑΣΟΚ απέναντι στην κυβέρνηση της Ν.Δ.


Στο ίδιο έργο είμαστε θεατές εδώ και πάρα πολλά χρόνια...
Επιστροφή στην κορυφή
ΕξόριστοςΈνταξη: 22 Ιαν 2007
Δημοσιεύσεις: 457

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Σεπ 28, 2010 8:57 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΜΝΗΜΟΝΙΟ: Αθωώνουν το αίτιο και δαιμονοποιούν το σύμπτωμαΗ καθεστωτική μυθολογία είναι χωρίς όρια και συστολές. Εφευρίσκει πάντα νέα ταχυδακτυλουργικά τεχνάσματα, ώστε να παρουσιάζει τα πράγματα με το κεφάλι προς τα κάτω και να ενοχοποιεί, έτσι, τα συμπτώματα της νόσου και όχι την ίδια τη νόσο.

Αυτό γίνεται και με το Μνημόνιο: Το αποκόβουν ταχυδακτυλουργικά από τον οργανισμό που το γέννησε και το επέβαλε, το ανεξαρτητοποιούν και το δαιμονοποιούν.

Η ταχυδακτυλουργική πονηρία γίνεται αμέσως φανερή:
Αθωώνονται οι μηχανισμοί που το επέβαλαν και ενοχοποιούνται οι «εκτελεστές» που το υλοποιούν. Αθωώνονται οι δολοφόνοι και ενοχοποιούνται μόνο τα εκτελεστικά όργανα των δολοφόνων. Αθωώνεται η ΕΕ, η Νέα Τάξη, το σύνολο των πολιτικών και κομματικών τους μηχανισμών και ενοχοποιείται μόνο το συγκεκριμένο εκτελεστικό, κυβερνητικό τους όργανο.


ΟΛΟΙ οι πολιτικοί απατεώνες της δήθεν αντιπολίτευσης παίζουν πάνω σε αυτή τη δόλια ταχυδακτυλουργία. Ακόμα και αυτοί οι «ανεξάρτητοι» που μέχρι χθες ήταν ενταγμένοι στο ΠΑΣΟΚ και στήριζαν τους εκτελεστές της πασοκικής «μαφίας», παρελαύνουν προεκλογικά με σημαίες εναντίον του Μνημονίου.

Τέτοια εμετική απάτη και υποκρισία…Το ίδιο ταχυδακτυλουργικό τρικ απάτης και αχαλίνωτης υποκρισίας χρησιμοποιεί η ΝΔ και ο Αντώνης Σαμαράς.

Δεν λένε η κυβέρνηση της δικτατορίας της ΕΕ, της Ευρωζώνης και των διεθνών μηχανισμών του χρήματος (αυτά μένουν στο απυρόβλητο), αλλά λένε η «κυβέρνηση του Μνημονίου»!!!!


Η ΝΔ, ο αρχηγός της και τα παπαγαλάκια της αποσυνδέουν πλήρως το Μνημόνιο από τους μηχανισμούς εξουσίας που το επέβαλαν, από την στρατηγική ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ αυτών των μηχανισμών καταλήστευσης και δικτατορικής καθοδήγησης των αδύνατων, καθώς και από τις πολιτικές των κομματικών απολογητών και υπηρετών των διεθνών ληστών και των μηχανισμών τους.

Δεν μπορεί να μιλάς για το Μνημόνιο και να αφήνεις στο απυρόβλητο την ΕΕ και τα όργανά της, το ΔΝΤ και την τρόικα, όλα αυτά δηλαδή που επέβαλαν το Μνημόνιο, ούτε να αφήνεις στο απυρόβλητο τις πολιτικές των κομμάτων, πολιτικές που στήριξαν σταθερά, συστηματικά και φανατικά την ΕΕ, το Ευρώ και τα διεθνή όργανα της παγκοσμιοποίησης.

Είναι ΜΕΓΙΣΤΗ απάτη να μιλά η ΝΔ και ο Σαμαράς για Μνημόνιο παρακάμπτοντας και συγκαλύπτοντας όλα τα παραπάνω και τα ίδια τα Πιστεύω τα δικά του και του κόμματός του, την πολιτική τους και την ολοκληρωτική εξάρτησή τους από τα ευρωπαϊκά κέντρα εξουσίας και τους μηχανισμούς της ευρωζώνης.

Είναι μέγιστη απάτη και κακουργηματικό ψεύδος να μην αναφέρουν ότι το Μνημόνιο είναι μια γενική ευρωπαϊκή συμφωνία της Ευρωζώνης και δεν αφορά μόνο την Ελλάδα. Το μνημόνιο αυτό αφορά όλο το χώρο της Ευρωζώνης και εξειδικεύεται στην Ελλάδα.


ΑΡΑ για να ανατρέψεις το Μνημόνιο πρέπει να ανατρέψεις τους μηχανισμούς της ευρωζώνης, να βγεις έξω από αυτούς του μηχανισμούς, να μη τους στηρίζεις και να μην είσαι ενταγμένος σε αυτούς τους μηχανισμούς.

ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΓΙΑ ΜΩΡΟΥΣ, ΑΦΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ…Το Μνημόνιο δεν ήταν ένα «κόλπο» για την Ελλάδα. Είναι μια ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ της ΕΕ για τον ΤΡΟΠΟ και το ΠΩΣ θα επιστραφούν τα χρήματα στις γερμανικές, γαλλικές, βρετανικές τράπεζες και στις ελβετικές, στις οποίες χρώσταγε η Ελλάδα, για το πώς θα απαλλαχτούν οι τράπεζες από τα αφερέγγυα ομόλογα…

Το μνημόνιο είναι συνυφασμένο με τη στρατηγική των κυβερνητικών κομμάτων με την πολιτική που ακολούθησαν όλα αυτά τα χρόνια, με τον αγώνα τους να εμφανίσουν στον ελληνικό λαό, την κόλαση της ένταξης στους μηχανισμούς της Ευρώπης σαν παράδεισο, καθώς και με την ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ιδεολογική και πολιτική ΠΡΑΚΤΙΚΗ όλων των κομμάτων που νομιμοποίησαν τα νεοταξικά ιδεολογήματα και προώθησαν τους σχεδιασμούς του πλανητικού ιμπεριαλισμού: Από την αλλοδαπή εισαγωγή και κατοχή μας, την αποβιομηχάνιση και το ξεπούλημα της χώρας μας στις πολυεθνικές, μέχρι την πολυπολιτισμική αλλοίωση και ισοπέδωση των πάντων.

ΠΡΟΙΟΝ όλων αυτών είναι το Μνημόνιο.

ΥΠΕΥΘΥΝΑ και ΣΥΝΕΝΟΧΑ είναι ΟΛΑ τα κόμματα.

Κεντρικοί εκτελεστές αυτών των νεοταξικών στρατηγικών είναι τόσο το ΠΑΣΟΚ, όσο και η ΝΔ…

ΛΑΘΗ τακτικής σε αυτή την εφαρμοσμένη στρατηγική (από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ) ασφαλώς υπάρχουν. Ίσως ο Α ή ο δείνα να τα διαχειριζόταν πιο καλά τα πράγματα.

Η ΟΥΣΙΑ, όμως, δεν θα άλλαζε. Και τα δύο κόμματα πάνω στον ίδιο δρόμο θα πορευόντουσαν, γιατί αποτελούν τους εκφραστές και τα εξαρτήματα των διεθνών μηχανισμών εξουσίας.

Το ίδιο και οι «τσόντες» και οι «δορυφόροι» του καθεστώτος: Θα έβαζαν πλάτη, όπως έβαλαν, για την προώθηση και υλοποίηση των σχεδίων και των «εντολών» των μαφιών του χρήματος.

Δημοκοπούν, σήμερα για ο Μνημόνιο, αλλά το νομιμοποίησαν στη Βουλή, δεν σηκώθηκαν να φύγουν.

ΟΥΤΕ καν ζήτησαν να αποκαλυφτεί το περιεχόμενό του και να το πληροφορηθεί ο ελληνικός λαός…

Ούτε μια νότα εναντίον όλων αυτών των διεθνών ληστών που το επέβαλαν.

Ούτε μια λέξη εναντίον της τρόικας, της ΕΕ, της ευρωζώνης και ΣΙΑ…

ΟΥΤΕ έναν υπαινιγμό για τη δικτατορική κατοχή μας…

Μόνο κάποιες διπλωματικές ανακοινωσούλες και φλύαρη αντί-Μνημονική ρητορεία
.


ΑΥΤΟΣ ήταν ο «αγώνας» τους!!!

Και μετά έρχονται τα νεοδημοκρατικά παπαγαλάκια, αλλά και όλων των ειδών τα παπαγαλάκια, να μας πουν να τα αφήσουμε όλα αυτά και να σπεύσουμε να τους ψηφίσουμε γιατί αυτό που προέχει είναι να πέσουν οι δωσίλογοι του ΓΑΠ.


Να πέσουν αυτοί και να ανεβάσουμε τους άλλους δωσίλογους…

ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΩΣΙΛΟΓΟΥΣ.

ΟΧΙ σε όλα τα εξαρτήματα των νεοταξικών μηχανισμών.


Αυτό εκφράζεται εκλογικά με την ΑΠΟΧΗ από το καθεστώς των ΔΩΣΙΛΟΓΩΝ και τις διακοσμητικές αγχόνες των εκλογικών διαδικασιών ΑΠΑΤΗΣ.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ αυτή θα πρέπει να πέσει όχι με την αναβάπτιση των άλλων, αλλά με τους αγώνες στο ΔΡΟΜΟ του ελληνικού λαού, με τους ΑΓΩΝΕΣ που θα επιφέρουν θανάσιμα κτυπήματα σε όλο το σύστημα της ΑΠΑΤΗΣ και τα κομματικά του όργανα.

Αυτή η καραμέλα «να πέσει τώρα η κυβέρνηση και μετά βλέπουμε» πρέπει κάποτε να σταματήσουμε να την πιπιλάμε. Μια ζωή την ίδια καραμέλα…

Πριν από την άνοδο του ΓΑΠ τα ίδια μας λέγαμε τα καθεστωτικά παπαγαλάκια: «Να πέσει ο χειρότερος πρωθυπουργός (Καραμανλής) και μετά βλέπουμε»!!!

Τα ίδια μας λέγανε από παλιά, τότε που θέλανε να γκρεμίσουνε τον Ανδρέα: «Να πέσει ο φαύλος και μετά βλέπουμε»…

Τα ίδια λέγανε ΠΑΝΤΑ…


ΕΙΔΑΜΕ!!!

Και επειδή ΕΙΔΑΜΕ ας μη διαιωνίζουμε το φαύλο κύκλο της ΑΠΑΤΗΣ και του εφιάλτη μας…


_________________
Όποιος δεν θέλει να είναι το φερέφωνο του ισχυρού ΔΕΝ πρέπει ΚΑΙ να αποδέχεται την εικόνα που προβάλλει και επιβάλλει ο ισχυρός για τον εαυτό του!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Κυπριανός ΧριστοδουλίδηςΈνταξη: 03 Δεκ 2009
Δημοσιεύσεις: 564
Τόπος: Αθήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Σεπ 28, 2010 9:38 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Αδιαφανής η κραυγαλέα Διαφάνεια

Στην ίδια γραμμή πλεύσης και για άλλα θέματα η Κοινοβουλευτική απάτη : Να ελαχιστοποιούν το μείζον και να μεγιστοποιούν το ελάσσον. Στη Βουλή είχαν καλέσει χθές κάποιους Γερμανούς και τους υπέβαλλαν ερωτήσεις σχετικά με κάποια σύμβαση για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, Ελευσίνα, δεν ξέρω ακριβώς, και για κάτι άλλα πολεμικά.

Δεν ξέρω ακόμη αν έβλεπα φρέσκα πράγματα ή μπαγιάτικα. Εντελώς τυχαίο ήταν να βρεθώ "βλεπακούγοντας" αποσπασματικά κάποιο τηλεοπτικό κανάλι.

Ρωτούσαν, απαντούσαν, ξαναρωτούσαν και ξανα-απαντούσαν. Ψυχή δεν βρέθηκε να κάνει το απλό ερώτημα : Μας εξοπλίζετε διότι κινδυνεύουμε; Αν είναι έτσι, πείτε μας από ποιούς και γιατί;

Ο υπουργός της (υπερ)Εθνικής μας Άμυνας κ. Βενιζέλος αναζητούσε διαφάνεια! Σας δίνουμε δάνεια, εσείς να αγοράζετε "τα πολεμικά" που φτιάχνουμε για τον πόλεμο που σας ετοιμάζουμε. Αυτή δεν είναι Η ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ;

Πάμε να φύγουμε, εδώ ήρθαμε, έφυγα για να μη ξεράσω.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
ΗΛΕΚΤΡΑ
Επισκέπτης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Σεπ 28, 2010 8:09 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ένα ποίημα του Μπρεχτ κατά της πλάνηςΜην τους αφήνεις να σε γελάσουν,
δεν έχει ο δρόμος σου επιστροφή.
Η μέρα νά ΄τη μπροστά στην πύλη
και νιώθεις κιόλας νυχτερινή
ψύχρα. Δεν έχει άλλο πρωί.

Κλείσε τ’ αυτιά σου στην απάτη,
μια στάλα πράμα είν’ η ζωή.
Πιες το νεράκι όσο προφταίνεις,
κρίμα, δεν ήπια, διψώ πολύ,
σαν έρθει η ώρα πικρά θα πεις.

Κλείσε τ’αυτιά σου στις παρηγόριες,
καιρό δεν έχεις περιττό,
Άσε στου τάφου τα σκουλήκια
τη βασιλεία των ουρανών.
Η ζωή φεύγει, πα’στον ανθό.

Μην τους αφήσεις να σε γελάσουν
και μην τσακίζεσαι στη δουλειά.
Μα τι φοβάσαι; Θνητός σαν όλα
του κόσμου είσαι τα ζωντανά και δεν υπάρχει επέκεινα.

Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες