Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Βροντούν τα πέταλα, βροντούν και οι σακοράφες!

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Κλασσικοπερίπτωση
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Σεπ 14, 2010 8:34 am    Θέμα δημοσίευσης: Βροντούν τα πέταλα, βροντούν και οι σακοράφες! Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Βροντούν τα πέταλα, βροντούν και οι σακοράφες!



Δεν ξέρω τον κύριο που με την "σκηνοθετική επιμέλεια" του BBC έβγαλε το παπούτσι και το πέταξε στον κατοχικό πρωθυπουργό, ούτε φυσικά γνωρίζω αν του είχε μείνει στάλα "επαναστατικού" αυθορμητισμού. Αυτό όμως που φάνηκε από το video του BBC είναι ότι όλα έγιναν μόνο και μόνο για να δείξουν τα κανάλια κάτι "διαφορετικό", κάτι πιο "πιασάρικο" από αυτές τις ...βαρετές εικόνες με τους χιλιάδες αγανακτισμένους άνεργους , ταλαιπωρημένους εργάτες και υπαλλήλους, που διαδήλωναν την αντίθεσή τους στη νεοφιλελεύθερη βαρβαρότητα του "αντιεξουσιαστή" σφετεριστή της εξουσίας.

Τα τηλεοπτικά επιτελεία είδαν ότι με τον Μπούς,
η "μουσουλμανική χειρονομία" της ρίψης παπουτσιού, έφερε στα κανάλια περισσότερους τηλεοπτικούς "πελάτες" από όσους είχαν φέρει οι ζωντανές μεταδόσεις της σφαγής των αμάχων της Βαγδάτης, και σκέφτηκαν ότι ένας "μουσάτος" Έλληνας θα μπορούσε να παίξει άριστα τον "ταλιμπανέζο ήρωα, μιας και ο Παπανδρέου έτσι κι αλλιώς το έχει στο αίμα του το "ταμπεραμέντο" του Αμερικανού προέδρου.

Το αποτέλεσμα ήταν φυσικά το αναμενόμενο. Όλα τα κανάλια, ντόπια και ξένα, ασχολήθηκαν με τον "Έλληνα Ταλιμπάν" κάνοντας τους υπόλοιπους διαδηλωτές να φαίνονται γραφικοί παλιομοδίτες χωριάτες.

Αν τα κανάλια έκαναν τη "δουλειά" τους χρησιμοποιώντας την αφέλεια ή την επιπολαιότητα ενός "οργισμένου πατριώτη", τότε τι να πούμε για μερικούς αριστεροδέξιους "πατριώτες" που όχι μόνο εκμεταλεύτηκαν αυτό το καλοστημένο "θέατρο" αλλά "πάτησαν" πάνω σε αυτό και δακτυλοπατώντας παρίσταναν μετά τους "γίγαντες" της ...επανάστασης;

Δεν θα διαβάζατε αυτές τις γραμμές, αν δεν είχαμε ακούσει του κόσμου τις βλακείες απο διάφορους "μαθητευόμενους μάγους" που έτρεξαν να δηλώσουν σύντροφοι του παπουτσορίπτη επαναστάτη γιατρού.

Μέχρι που γράφτηκε ότι εξ αιτίας αυτού του γεγονότος, ο Παπανδρέου έκανε πίσω σε ορισμένα θέματα, ή ακόμα ότι ο τάδε σύντροφος του είναι αν όχι ανώτερος τουλαχιστον ισάξιος του Τσε Γκεβάρα.

Διαβάσαμε επίσης πολλές άλλες σαχλαμάρες,
οι οποίες σε συνδυασμό με τον νεοεποχήτικο εμετό της πρωθυπουργικής ομιλίας και συνέντευξης τύπου, μας έκαναν να αισθανθούμε ότι τελικά η "Νέα Τάξη Πραγμάτων" δεν έχει αφήσει ούτε μια γωνιά χωρίς "κάλυψη".

Μετά τις ελλαδεμπορικές μπουρδολογίες του δεξιού δεκανικιού του ΠΑΣΟΚ, η "Pax Americana" φρόντισε για το μαγάρισμα , και απο την "αριστερή" μεριά , του πατριωτισμού των Ελλήνων ,τον οποίο ο δίψυχος σφετεριστής της εξουσίας και κατοχικός πρωθυπουργός μισεί και θέλει να αντικαταστήσει με έναν ..."νέο" made in USA.

Που ήταν ο "ανταγωνιστής" του Τσε Γκεβάρα και οι "μαχητές" του, όταν το ΠΑΣΟΚ με τη στήριξη των "Ελλαδεμπόρων" του Καρατζαφερέϊκου εκχωρούσε την εθνική μας κυριαρχία στο ΔΝΤ και την "τρόικα";
Ποιά ήταν η τοποθέτησή τους όταν η αντίσταση της κομματικής αντιπολίτευσης περιοριζόταν είτε στο νευρικό κούνημα της βεντάλιας στο δεξιό ή στο αριστερό μάγουλο, είτε σε "αποστειρωμένες παρελάσεις" λαϊκής εκτόνωσης;

Αυτοί που οργάνωσαν την παράσταση της "διαμαρτυρίας του παπουτσιού" και που φρόντισαν να κάνει το γύρο του κόσμου απο τα τηλεοπτικά κανάλια,
κατάφεραν να δημιουργήσουν στους ξένους την εντύπωση ότι οι Έλληνες πολίτες δεν έχουν διάθεση να αντιδράσουν δυναμικά στην νεοταξική λαίλαπα και ότι το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι χοντροκομένες μιμήσεις μεμονωμένων μουσουλμάνων ακτιβιστών.

'Οχι αγαπητοί κύριοι των κομμάτων της βουλής και αυτών που περιμένουν απ΄έξω για να μπουν σφήνες στα λερωμένα έδρανα.

O Ελληνικός λαός όταν εξεγείρεται δεν πετάει ούτε λουκούμια ούτε παπούτσια.


Ο αληθινός πατριωτισμός θέλει λεβεντιά και ανιδιοτέλεια και όχι σκηνοθεσία και μασκαρέματα.


Δεν φεύγει ο εφιάλτης του αντίχριστου σιωνισμού ούτε με παπούτσια, ούτε με ξόρκια ,ούτε με "αποστειρωμένες" απο τον λαό διαδηλώσεις ,αλλά με το να συνειδητοποιήσουμε ότι ο αγώνας θα γίνει και αυτή τη φορά "Δια την πίστην του Χριστού την Αγίαν και δια της πατρίδος την Ελευθερία".

Και "η πίστις του Χριστού η Αγία" δεν είναι ούτε η εκσυγχρονισμένη πρόταση της μετανεωτερικής "θεολογίας" των γνωστικιστών βολεμένων,ούτε η ξεχειλωμένη νεο-ορθόδοξη θολοκουλτούρα των "λογίων", αλλά αυτή που μας άφησαν ως παρακαταθήκη οι ¶γιοι Απόστολοι και οι Πατέρες της Εκκλησίας μας, αυτή που μας δίδαξαν : ο Παπουλάκος ,ο ¶γιος Κοσμάς ο Αιτωλός, ο Γέροντας Παϊσιος , ο Γέροντας Πορφύριος ,ο Π. Αντώνιος Αλεβιζόπουλος και όλοι οι Ομολογητές και Μάρτυρες του χθές και του σήμερα.

ΠΗΓΗ:

http://klassikoperiptosi.blogspot.com/2010/09/blog-post_14.html

Επιστροφή στην κορυφή
ΝΤΑΒΕΛΗΣ



Ένταξη: 28 Ιαν 2007
Δημοσιεύσεις: 283
Τόπος: Στύρα Ευβοίας

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Σεπ 14, 2010 11:28 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Τα κενά δοχεία δεν θορυβούν μόνο, είναι και ύποπτα…



Δεν είχαμε σκοπό, σε αυτή την περίοδο, να ασχοληθούμε με το «παπούτσι», ούτε με το άκρως τυχοδιωκτικό και ύποπτο κατασκεύασμα του «Πατριωτικού Μετώπου», παρά το γεγονός ότι διαβάζαμε τερατώδη και φαιδρά πράγματα.

Σκεφτήκαμε, ότι μια τέτοια άκρως τυχοδιωκτική γελοιογραφία γρήγορα θα αποτελούσε βορά ανεκδοτολογικών καλαμπουριών.

Να όμως που και το γελοιωδέστερο του γελοίου αποκτά σήμερα προσβάσεις στους πωλητές του γελοίου και εδώ συμπεριλαμβάνουμε και κάποια ιστολόγια που αντιγράφουν την κυρίαρχη λογική της δημοσιογραφίας και των ποικιλιών της διαπλοκής...

Βγήκαν, λοιπόν, κάποιοι κοινωνιολογούντες σαμαρικοί και κρυπτοσαμαρικοί, καθώς και κάποιοι άλλοι «πατριώτες» ακροδεξιάς κοπής να εμφανίσουν το «παπούτσι» ΣΥΜΒΟΛΟ της αυθόρμητης οργής και να αναπαράγουν όλα τα εδέσματα και τα πολιτικά ανέκδοτα που τους σέρβιρε ο ιδρυτής του ΠΑΜΕ, Σταύρος Βιτάλης, δίχως να ελέγξουν ΤΙΠΟΤΑ.

Το πόσο σοβαρός είναι ο καθένας φαίνεται από τις πολιτικές του απόψεις. Όταν διαβάζεις τα κάτωθι, δεν χρειάζεσαι και πολύ μυαλό για να καταλάβεις τι καπνό φουμάρουν αυτοί που το έγραψαν:

«Σε πλήρη αναδίπλωση των τακτικών της επιλογών, πέρασε η κατοχική συμμαχία ΓΑΠ-ΔΝΤ-ΕΚΤ-ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ-ΜΜΕ μετά την έναρξη από το Πατριωτικό Μέτωπο στη Θεσσαλονίκη, της υλοποίησης της πρώτης φάσης, του ανένδοτου αγώνα. Πανικόβλητη η κυβέρνηση παίρνει πίσω το θέμα του πετρελαίου…»!!!

Η σκηνοθεσία του παπουτσιού και ο ΤΣΕ Βιτάλης τρόμαξαν την κυβέρνηση!!!

Το διαβάσαμε και αυτό:
«Ο Σταύρος Βιτάλης έχει πλούσιο βιογραφικό που θα ζήλευε κι ο Τσε Γκεβάρα»!!!

Σοβαρότητα δεν υπάρχει, αλλά ούτε καν στοιχειώδης σεμνότητα
;


Το κείμενο της «Κλασσικοπερίπτωσης»
μας προκάλεσε και αποφασίσαμε να ασχοληθούμε λίγο με τα θέμα γιατί πολλοί ζούνε μέσα στην άγνοια και ο κάθε τυχοδιώκτης πουλάει ό,τι θέλει.

Φαίνεται ακόμα εδώ ότι παίζεται ένα παιχνίδια πολύ ύποπτο…


Το πέταγμα του παπουτσιού

Αν η πράξη του παπουτσιού ήταν μια αυθόρμητη ενέργεια λαϊκής οργής θα συμβόλιζε πράγματι κάτι. Δεν ήταν όμως τέτοια.

Ήταν μια τελετουργικά σκηνοθετημένη πράξη ΕΜΠΟΡΙΑΣ της λαϊκής οργής με ένα και μόνο στόχο: Τη διαφήμιση του «Πατριωτικού Μετώπου» και του Βιτάλη προσωπικά ο οποίος είναι και ο ΜΟΝΟΣ Βοναπαρτίσκος αυτού του τυχοδιωκτικού και ύποπτου εγχειρήματος…

Ένα τρικ εντυπωσιασμού ήταν, σκηνοθετημένο με το Μπι-Μπι-Σι, (αυτή η «διαπλοκή λέει πολλά σε αυτούς που έχουν τη συνήθεια να σκέφτονται) για κρότο και αυτό-διαφήμιση.

Μια επιχείρηση στημένη για την προώθηση αυτής της κατασκευής του τυχοδιωκτικού σχήματος ΠΑ-ΜΕ (κατασκευή μέσω ιμέηλ!!!) για την εξαπάτηση των απελπισμένων που μέσα στο πνίξιμό τους προσπαθούν να πιαστούν και από τα μαλλιά τους…

ΟΙ σκηνοθέτες και οι σπόνσορες του «εγχειρήματος» γνώριζαν πολύ καλά ότι σήμερα ένα τέτοιο τρικ εντυπωσιασμού θα πάρει τελετουργικές, δηλαδή τηλεοπτικές, διαστάσεις.

Να, γιατί, αμέσως μετά τη ρίψη του παπουτσιού, διοχετεύτηκε σε κάποια ιστολόγια ότι το εγχείρημα το έκανε ο Βιτάλης και κυκλοφόρησε ταυτόχρονα και το βιογραφικό του.

¶λλος έκανε την «ρίψη» με το Βιτάλη από πίσω να τον κρατάει να μην πέσει και το βιογραφικό του Βιτάλη εστάλη στα ιστολόγια!!!

ΚΑΛΠΙΚΗ και παραπλανητική, λοιπόν, όλη η «επιχείρηση».

Τέτοια τρικ και μεθοδεύσεις δεν χαρακτηρίζουν καταστάσεις που πιστεύουν σε ιδέες και αγώνες. Χαρακτηρίζουν τυχοδιώκτες, χυδαίους πολιτικούς εμπόρους και πρακτορικούς μηχανισμούς κατασκευών πολιτικών σφραγίδων…

Σημείωση: Αυθεντική εκδήλωση οργής ήταν αυτή των φορτηγατζήδων που έδειραν το Μίχαλο κ.λπ. ΚΑΙ επειδή ήταν αυθεντική θάφτηκε…


Το βιογραφικό

Το βιογραφικό που κυκλοφόρησε συμπυκνώνει, για αυτούς που σκέφτονται, όλα τα στοιχεία ενός τυχοδιώκτη, αν όχι τίποτα ακόμα χειρότερου…


α). Επιχειρεί να αντλήσει κύρος από την Αριστερά και μάλιστα την «¶κρα Αριστερά». Φουκαριάρα αριστερά όλοι σε εσένα καταφεύγουν: Από τις τρομοκρατικές κατασκευές των μυστικών υπηρεσιών, μέχρι τους ποικίλους αγύρτες και τυχοδιώκτες.

[b]ΠΟΥΘΕΝΑ δεν έχει καταγραφεί ο Βιτάλης μέσα στους αγώνες της άκρας αριστεράς, ούτε στις ιδεολογικές ζυμώσεις της εποχής που αναφέρει, ούτε σε οργανώσεις, ούτε δηλαδή στη Θεωρία και Πράξη.[/b]

Αν πέρασε και ήπιε καφέ στα Εξάρχεια ή σε καμιά ομαδούλα σαν τουρίστας αυτό δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε. ΟΛΗ η Ελλάδα πέρασε σαν τουρίστας από την Αριστερά και πάρα πολλοί χαφιέδες…

Το να λες ότι είμαι ή ήμουν ακροαριστερός θα πρέπει αυτό να έχει καταγραφεί ΠΟΛΙΤΙΚΑ: Θεωρητικά, αγωνιστικά και οργανωτικά, διαφορετικά είσαι ένας κοινός απατεώνας ή τίποτα άλλο…

Η Ελλάδα είναι μικρή και γνωριζόμαστε…


β). Μετά από τη θητεία στην ακροαριστερά ο Βιτάλης γυρίζει όλον τον πλανήτη και συμμετέχει σε όλα τα αντάρτικα κινήματα της Λατινικής Αμερικής και στο τέλος αγωνίζεται και δίπλα στο Σερβικό λαό!!!

Ένας νέος Τσε, λοιπόν, που δεν άφησε καμιά σφραγίδα πολιτική και κανένα έργο παρά τα πολλά χρόνια δράσης!!!

Παραμύθια για μωρά παιδιά.


Καλά το να πας, αλλά το να ενταχθείς μέσα στα επαναστατικά ένοπλα κινήματα χρειάζονται «διόδια», δηλαδή επαναστατικές διασυνδέσεις, οι οποίες προϋποθέτουν αγώνες στο χώρο σου ή τη συμμετοχή σου σε διεθνείς επαναστατικές οργανώσεις.

ΕΚΤΟΣ και αν έχεις άλλου είδους «διόδια» και «τεκμήρια» πλαστογραφίας…

ΦΥΣΙΚΑ υπάρχει και το πλέον απλό: Δηλώνεις τα πάντα δίχως να αποδεικνύεις ΤΙΠΟΤΑ. Στην Ελλάδα ανθεί το «είσαι ό,τι δηλώσεις»…

γ). Αυτός, λοιπόν, ο Έλληνας Τσε ΟΧΙ μόνο δεν έβαλε καμιά πολιτική σφραγίδα ΠΟΥΘΕΝΑ και κυρίως στη χώρα του, αλλά μας προέκυψε και «πατριώτης» του Καρατζαφέρη. Εντάχθηκε στον ΛΑ.Ο.Σ για να τον διαφωτίσει!!!

Μετά, αφού εκεί δεν τα κατάφερε πήγε στον Παπαθεμελή!!!


Μας αποκρύπτει βεβαίως ο Έλληνας Τσε το ΠΩΣ έφυγε και το ΓΙΑΤΙ έφυγε από τον Παπαθεμελή!!!

δ). Μετά την «εκδίωξή» του από τον Παπαθεμελή ίδρυσε το «Πατριωτικό Μέτωπο», μέσω ιντερνέτ και ιμέηλ!!!

Ο ίδιος ο τίτλος «ΠΑ-ΜΕ» (το εργατικό του ΚΚΕ) είναι και αυτός παραπλανητικός και αποκαλύπτει τα «κόλπα» που χρησιμοποιεί.

Μέσα από τέτοια κόλπα (πρακτορικής πρακτικής), με κουκούλες και ιμέηλ κάλεσε και το ΡΕΣΑΛΤΟ στην κατασκευασμένη ηγεσία του «ΠΑ-ΜΕ»…


Και μόνο αυτά αποδεικνύουν το είδος του φυράματος αυτού του ακραία και χυδαία τυχοδιωκτικού κατασκευάσματος.

ΟΙ επαρμένες γελοιογραφικές πολιτικές θέσεις που παίρνει και ο υστερικός μικρομεγαλισμός του απλώς επιβεβαιώνουν την αυθάδεια της κουτοπονηριάς και τη διατεταγμένη κακογουστιά αυτού του καιροσκοπισμού ο οποίος ξεπερνάει και τον καρατζαφερισμό…

Έφτιαξε και κυβέρνηση «πατριωτικών» προσωπικοτήτων με όλων των λογιών τα κρασιά. Ένα ιδεολογικό και πολιτικό μίξερ που ξεπερνάει και την καθεστωτική αυθάδεια των «αρίστων». Η ακραία, αλλά και χυδαία νεοταξική ισοπέδωση των πάντων: Ιδεών, Ιστορίας, Πολιτικής, Εννοιών κ.λπ.


Αλλά για όλα αυτά θα μιλήσουμε σε άλλα κείμενά μας, αν χρειαστεί


_________________
Φωτιά και τσεκούρι όχι μόνο στους
προσκυνημένους, αλλά και στους
πράκτορες και προβοκάτορες.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Κυπριανός Χριστοδουλίδης



Ένταξη: 03 Δεκ 2009
Δημοσιεύσεις: 564
Τόπος: Αθήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Σεπ 14, 2010 1:11 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Το βιντεοκλίπ

Το μόνο που δεν μάθαμε - οι στρατευμένοι της δημοσιογραφίας δεν ενδιαφέρθηκαν - ήταν πόσα πήρε το BBC γι΄ αυτό το βιντεκλίπ.

Λέτε να μας έκανε τη χάρη και τώρα με τη φτώχεια μας να μη ζήτησε "το παραδάκι"; Μπα, δεν το φαντάζομαι. Το ίδρυμα Σόρος τίποτα δεν κάνει για την ψυχή της μάνας του. Έδωσε τουλάχιστον τη δημοσιότητα - στους βλάκες οπωσδήποτε.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
ΡΕΠΟΡΤΕΡ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Σεπ 14, 2010 4:47 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Η σημερινή ιδεολογική μάχη και τα ιστολόγια.
Γράφει η Ιδεοπηγή



ΣΧΟΛΙΟ ΡΕΣΑΛΤΟ

Τα κείμενα της «Ιδεοπηγής» είναι τα περισσότερα μια καλή φωτογράφηση της εξωτερικής όψης των πραγμάτων: Διαπιστώσεις δίχως βάθος ανάλυσης…
Γι αυτό και μένουν μετέωρα κοινωνικά, σε επίπεδο μόνο ευχολογίων και ηθικών αφαιρέσεων.

Αποτυπώνουν ένα πνεύμα ανήσυχο και ευαίσθητο με οξύτατη παρατήρηση, αλλά προβληματισμό ακόμα κουτσό, στα μισά του δρόμου…
Το παρακάτω κείμενο διαπιστώνει πολύ ορθά πολλά πράγματα, αλλά πάλι είναι εγκλωβισμένο σε αφαιρέσεις δίχως πατρότητα.
Π.χ. οι έννοιες της νεοταξικής ιδεολογίας και της αντινεοταξικής δεν λένε απολύτως ΤΙΠΟΤΑ.
Η Νέα Τάξη δεν είναι δίχως ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΑΣΗ.
ΚΑΜΙΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ δεν είναι δίχως κοινωνική υπόσταση.

Αν δεν συγκεκριμενοποιείς τις κοινωνικές υποστάσεις μπορεί να λες στα λόγια ότι είσαι εναντίον της Νέας Τάξης και στην πράξη να την αναπαράγεις.
Η Νέα Τάξη δεν είναι μια ιδεολογική κατασκευή: Είναι ο καπιταλισμός στην πλανητική ιμπεριαλιστική του διάσταση, οι μηχανισμοί αυτής της πλανητικής καπιταλιστικής οργάνωσης.
Από τη στιγμή λοιπόν που δεν σπας το κάδρο της οικονομικής κοινωνικής δομής της Νέας Τάξης (Καπιταλισμός) είσαι ΕΝΤΟΣ ΑΥΤΗΣ, έστω και αν στα λόγια την καταγγέλλεις…
Παραθέτουμε το κείμενο για τις ορθές ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ του:



Ο αιώνας που διανύουμε χαρακτηρίζεται απΆ την αντιπαλότητα δύο κύριων ιδεολογικών θέσεων.
Η νεοταξική θέση που υποστηρίζει την κοινωνία της πληροφορίας και η θέση όσων αντιστρατεύονται την νέα τάξη που υποστηρίζει την κοινωνία της γνώσης
.


Όταν λέμε κοινωνία της πληροφορίας εννοούμε την μετατροπή των ανθρώπων σε δέκτες πληροφοριών τις οποίες άκριτα πρέπει να δέχονται σαν τη μόνη αλήθεια.

Η προπαγάνδα του νεοταξικού συστήματος
στηριγμένη σε υποταγμένους πολιτικούς και ελεγχόμενα ΜΜΕ προσπαθεί να μετατρέψει τους ανθρώπους σε άβουλους καταναλωτές υποταγμένους στις αποφάσεις της νέας τάξης χωρίς δικαίωμα κρίσης του σωστού ή του λάθους αφού οι πληροφορίες που τους βομβαρδίζουν δεν τους δίνουν ούτε χρόνο ούτε νοητικά εφόδια για να σκεφτούν.

Για να επιτευχθεί καλύτερα ο στόχος οι πληροφορίες δίνονται με μορφή καταιγίδας για να μην υπάρχει χρόνος για σκέψη. Η αλήθεια έχει βρεθεί από τους υπηρέτες της νέας τάξης και πρέπει οι άνθρωποι να την καταπιούν αμάσητη.

Η παραδοχή της αντικειμενικής αλήθειας της πληροφορίας σαν της μόνης αλήθειας είναι το βασικό στήριγμα της νέας τάξης.

Η ανάλυση του θέματος φυσικά δεν μπορεί να γίνει σε λίγες γραμμές ενός κειμένου, δίνει όμως την αφορμή σε όλους μας για να σκεφτούμε.

Όσοι παλεύουν για την επικράτηση της κοινωνίας της γνώσης αντιδρούν στον καταναλωτισμό σαν κύριο λόγο ύπαρξης των ανθρώπων και επιδιώκουν την όσο το δυνατό καλύτερη αφομοίωση γνώσεων μέσω μιας καλά οργανωμένης παιδείας και όχι εκπαίδευσης.

Οι περικοπές των κονδυλίων
για την παιδεία παγκόσμια δείχνουν ότι η νέα τάξη που έχει σχεδόν επιβληθεί φοβάται την απόκτηση της γνώσης απΆ τους ανθρώπους.

Οι δικαιολογίες για δήθεν οικονομικές δυσκολίες είναι προσχηματικές. Είναι γνωστό ότι οι εξοπλιστικές δαπάνες αυξάνονται γιΆ αυτές δεν υπάρχουν οικονομικές δυσκολίες;

Τα ιστολόγια μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο σΆ αυτή την ιδεολογική μάχη.

Η αναπαραγωγή ειδήσεων και πληροφοριών από τα ΜΜΕ που κάνουν μερικά ιστολόγια ειδικά όταν δεν είναι τουλάχιστον πρωτογενείς ειδήσεις αλλά αναμασημένες έχει σαν αποτέλεσμα την προώθηση της νέας τάξης.


Μερικά ιστολόγια ανήκουν σε δημοσιογράφους, αυτό δεν είναι κατΆ ανάγκη κακό αρκεί να μην είναι υποκαταστήματα των ΜΜΕ που εργάζονται ή να μην χρησιμοποιούνται σαν προπαγανδιστικά μέσα του συστήματος
.
Υπάρχουν επίσης και ιστολόγια «λιβανιστήρια» των κομμάτων ή των πολιτικών.

Οι αναγνώστες έχουν την κρίση και απορρίπτουν αυτά τα ιστολόγια έστω και αν είναι πολύ γνωστά. Οι επισκέπτες αυτών των ιστολογίων έχουν επίγνωση του τι περίπου θα διαβάσουν και δεν επηρεάζονται στο να σχηματίσουν γνώμη.

Πολλά ελεύθερα ιστολόγια δυστυχώς δεν αναρτούν κείμενα με την γνώμη, την κριτική, και τις ιδέες τους. Κάνουν αναδημοσιεύσεις χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι κακό όμως θα ήταν χρησιμότερο αν εξέφραζαν τις απόψεις τους με κείμενα.

Υπάρχουν ευτυχώς πολλά ελεύθερα ιστολόγια που προσφέρουν γνώσεις στους αναγνώστες αρκεί κάποιος να ψάξει λίγο να τα εντοπίσει. Θα ήταν λάθος μου να υποδείξω κάποια απΆ αυτά.

Ακόμη υπάρχουν και ιστολόγια που έχουν κείμενα, κριτικές και σχόλια πολύ αξιόλογα.

Οι ιδεολογικές μάχες γίνονται με ανταλλαγές γνωμών, ιδεών και απόψεων γιΆ αυτό πιστεύω ότι τα ιστολόγια έχουν μεγάλη δύναμη αρκεί να χρησιμοποιηθούν σωστά.
Αυτό επικυρώνεται και απΆ την επιδίωξη του συστήματος να τα ελέγξει.

Το επιχείρημα ότι δεν μπορεί κάποιος να γράφει ανώνυμα γιατί ίσως παραβεί το νόμο είναι αστείο.

Όλοι ξέρουμε ότι αν γίνει κάποιο ποινικό αδίκημα από ιστολόγιο πανεύκολα αποκαλύπτεται ο ιδιοκτήτης του.

Η επιδίωξη είναι ο έλεγχος των ιστολογίων γιατί αν είναι επώνυμο θα μπορούν να απειλήσουν, να εκβιάσουν ή να δωροδοκήσουν τον ιδιοκτήτη του.

Ο πολύ μεγάλος αριθμός των ιστολογίων αποτελεί αγκάθι στο υπογάστριο του συστήματος γιατί δεν είναι ελέγξιμα. Ακόμη και αν επιβάλλουν την ονομαστικοποίηση τους δεν θα καταφέρουν να τα ελέγξουν.

Όσο νωρίτερα γίνει αντιληπτό στα ιστολόγια η δύναμή τους τόσο καλύτερα θα λειτουργούν και τόσο περισσότερη επιρροή θα αποκτήσουν.

http://ideopigi.blogspot.com/2010/09/blog-post_4522.html
Επιστροφή στην κορυφή
Κυπριανός Χριστοδουλίδης



Ένταξη: 03 Δεκ 2009
Δημοσιεύσεις: 564
Τόπος: Αθήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Σεπ 14, 2010 6:31 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Λίγα λόγια για την κα. Κανέλλη



"¶στραψε και βρόντησε" κατά το λεγόμενο η κα. Κανέλλη στη Βουλή. ¶ρχισε να ενδιαφέρεται και για την Carta (: "χάρτα" ή Κάρτα) του Πολίτη, που μας υποσχέθηκε ο ντόπιος γκαουλάϊτερ. Δημοσιεύθηκε σαν ενδιαφέρουσα είδηση σε μείζονος εμβέλειας ιστολόγιο (*). Δεν κρατήθηκα και τους έγραψα :

Όποιος κάθεται εκεί μέσα, τρώει και πίνει, μετά, δε, μας λέει αυτά που όλοι μας κουβεντιάζουμε αγανακτισμένοι διαβολοστέλνοντας όλους αυτούς τους θεατρίνους, φαίνεται ότι, ή δεν καταλαβαίνει ποιος είναι ο ρόλος του (τους) ή "τα παίρνει" για να μας ανακουφίζει (γράψε μάλλον παραμυθιάζει).

Αυτή η κυρία, αν ήταν συνεπής και υπεύθυνη στο λαό που την πληρώνει, έπρεπε να τα "μουτζώσει" και να σηκωθεί να φύγει.

Αυτό δεν είναι Κοινοβούλιο. Είναι εντεταλμένο όργανο του διεθνούς οργανωμένου εγκλήματος και πληρώνει κάποιους - με ψήφο εκλεγμένους - για να συντηρείται η ψήφος και τα εγκλήματα, έστω με κραυγές σαν αυτές της κας. Κανέλλη.

Τα προσχήματα της ψευτοδημοκρατίας πρέπει να τηρούνται από κάποιες ηθικές φωνές. Το ηθικές με πολλά, πάρα πολλά εισαγωγικά. Τα υπόλοιπα τα αφήνω σε άλλους, που ξέρουν να γράφουν καλύτερα από εμένα.

Παραλειπόμενο

Ένας άλλος σχολιαστής παρατήρησε ότι "μπερδεύτηκα". Πράγματι, μπερδεύτηκα διότι νόμισα ότι η εμπερίστατη κα. Βουλευτής θα ασχολήθηκε και με αυτό το θέμα, το θέμα της "κάρτας". Κάθησα λοιπόν και άκουσα αυτά που είπε στη Βουλή η κα. Κανέλλη και απάντησα.

Αγαπητέ κύριε,

Μπορεί να έχετε δίκιο. Το φταίξιμο δεν είναι δικό μου, είναι η δευτερεύουσα θέση που έχει η "Κάρτα του Πολίτη" στο πρωτοσέλιδο, ας το πούμε, του MassMedia-gr. Το πρωτείο ανήκει στην κα. Κανέλλη, που διόλου απίθανο να την ακούσουμε σε λίγο "να βροντά" κατά της κάρτας.

Δεν άκουσα αυτά που έλεγε. Υπέθεσα ότι θα αφορούσαν στην "κάρτα" και έγραψα το σχόλιο που διαβάσατε. Οπότε, με παρακινήσατε να την ακούσω.

Να ακούσω όμως τι; Να καταγγέλλει τη ψευτιά και την απάτη των πολιτών από το Κοινοβούλιο της παραπλάνησης; Όποιος θέλει να κάνει αυτή τη δουλειά επικαλούμενος την αλήθεια, νομίζετε ότι μπορεί να σταθεί εκεί μέσα και από μέσα να δίνει τη μάχη για τα παιδιά, τους γέρους και τα ΑΜΕΑ;

Το Κοινοβούλιο αυτό της εξαπάτησης δεν γκρεμίζεται από μέσα. Γκρεμίζεται απ΄ έξω, όπως κάποτε άλλοτε διαλύθηκε το ιερατείο της υποκρισίας και του φαρισαϊσμού. Εκείνος που το διέλυσε δεν ήταν από τους "μέσα", ήταν από τους "έξω" και όσοι τον ακολούθησαν, βγήκαν όλοι τους έξω.

Και για να τελειώσω, είπε η κα. Κανέλλη:

"Γενιά που πουλάει τα παιδιά της και της επόμενες γενιές για να καλύψει τις πομπές της, τα λάθη της και τις επιλογές της, δεν αξίζει τον κόπο να υπάρχει.Όλες οι γενιές έμειναν στην Ιστορία γιατί δώσαν ακόμη και τη ζωή τους για τα νιάτα ακόμη και όταν δεν μπορούσαν".

Η γενιά της κας. Κανέλλη θα μείνει στην Ιστορία, ίσως και η ίδια, διότι προτιμά να πουλά όσους δίνουν τη ζωή τους πάνω στο "ψυχορράγημα". Ή καθώς εύσχημα το είπε εκείνη : "ακόμη και όταν δεν μπορούν". Δεν ξέρω, αν αυτή η γενιά αξίζει να υπάρχει.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Σεπ 14, 2010 6:50 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Φίλε Κυπριανέ έχουμε πολλές φορές αποκαλύψει όλο αυτό το θέατρο της απάτης και τους ποικίλους πολιτικούς χαμαιλέοντες.Αναδημοσιεύουμε τα πλέον πρόσφατα κείμενά μας που περιέχουν και τα παλιότερα.


Στον ορνιθώνα του κοινοβουλίου
Ή
Κηρύγματα ηθικής σε οίκους ανοχής




Βρισκόμαστε σε τέτοια αδιέξοδη απελπισία που και μια ελάχιστη δόση καταγγελτικού λόγου μας εντυπωσιάζει.

Μας εντυπωσιάζει τόσο που ξεχνάμε το πολιτικό θέατρο που παίζεται στη Βουλή, ένα θέατρο που καταναλώνει καταγγελίες και πετυχαίνει το στόχο του από τη στιγμή που γινόμαστε θεατές αυτού του θεάτρου.


Η κατανάλωση καταγγελιών και οι ποικίλες πολιτικές παραστάσεις στους άμβωνες των ΜΜΕ ή τη Βουλής, ΑΠΑΙΤΟΥΝ θεατές…

Φαίνεται, ότι για να μην τρελαθούμε από τη μαυρίλα που μας κυκλώνει από παντού πέφτουμε στην κατάσταση του θεατή των πολιτικών παραστάσεων, των ωραίων λόγων και της υποκριτικής δεινότητας των πολιτικών παλιάτσων…

Μιλάω για το πολιτικό σόου της Λιάνας Κανέλλη στη Βουλή που εντυπωσίασε κάποιους φίλους.

Αναρωτήθηκα πράγματι μήπως πάσχω από κάποια «ψυχολογική νόσο». Δεν μπορεί σκέφτηκα να εντυπωσίασε κάποιους αυτό το σόου, στο τσίρκο της Βουλής, και εγώ να ένιωσα τέτοια αηδία. Κάποια «ψυχολογική βλάβη» έχω…

Πράγματι έχω μια «βλάβη».
Αυτή δεν είναι «ψυχολογική», αλλά πολιτική και συνίσταται σε τούτο: Να μην αποσπώ τα λόγια από το ΧΩΡΟ, το ΧΡΟΝΟ και την ΠΟΛΙΤΙΚΗ αυτού που τα λέει.

Να μην κρίνω τους ανθρώπους από τα χρώματα και τις φορεσιές που φοράνε, ούτε από τα μακιγιάζ της υποκριτικής τους και τα τεχνάσματα θεάματος, αλλά από την καθαρότητα, σταθερότητα και εντιμότητα των ιδεών τους ΚΑΙ κυρίως από την ΠΡΑΚΤΙΚΗ επαλήθευση των ιδεών και των λόγων τους.

Ας έρθουμε πρώτα στο ΧΩΡΟ για να αντιληφθούμε ευκολότερα όλο το «τηλεοπτικό σκηνικό» του θεάματος της Κανέλλη στη Βουλή.



Η Ρόζα Λούξεμπουργκ είχε αποκαλέσει τη Βουλή αστικό ορνιθώνα. Τότε πράγματι ήταν ένας ζωντανός «ορνιθώνας» των ποικίλων πολιτικών δυνάμεων. Ήταν ζωντανά ακόμα τα κακαρίσματα αυτού του ορνιθώνα γιατί οι δυνάμεις του κοινοβουλίου εξέφραζαν ζωντανά τα συμφέροντα κοινωνικών τάξεων και στρωμάτων.

Αυτή η ζωντανή αντιπροσώπευση των κακαρισμάτων με την κοινωνία επέβαλε και στην Αριστερά να αξιοποιήσει το βήμα του «ορνιθώνα» υπέρ του εργατικού και λαϊκού κινήματος.

Σήμερα αυτός ο «ορνιθώνας» είναι νεκρός, χωρίς πραγματικές σχέσεις με τις κοινωνικές τάξεις και τα λαϊκά συμφέροντα.

Σήμερα το κοινοβούλιο είναι ένα απλό ντεκόρ απάτης, με κόμματα και πολιτικούς, γλάστρες διακοσμητικές των διεθνών και εγχώριων «νταβάδων».

Σήμερα η Βουλή απλώς παρέχει το «δημοκρατικό» ντεκόρ της δικτατορικής επικύρωσης των εντολών του κεφαλαίου και των μαφιόζικων μηχανισμών του. Αποτελεί το «δημοκρατικό» φύλλο συκής της απροκάλυπτης και βάρβαρης δικτατορίας της Νέας Τάξης…

ΓιΆ αυτό και ο κόσμος αηδιάζει τους κοινοβουλευτικούς, τα κόμματα και τη Βουλή. Για τον κόσμο αποτελεί το άντρο των μαφιόζων που εκτελεί τα συμβόλαια θανάτου της ελληνικής κοινωνίας και του ελληνικού λαού.

Η Βουλή, πλέον, έχει γίνει το σύμβολο της εξόντωσης και του θανάτου του λαού: Το πλέον μισητό σύμβολο…

ΓιΆ αυτό και λειτουργεί όπως οι άμβωνες των ΜΜΕ: Η άμεση δικτατορία και κακουργία των μαφιών του χρήματος και της Νέας Τάξης…

Και η Λιάνα Κανέλλη με όρους τηλεθεάματος και πολιτικού σώου μίλησε στη Βουλή: Θεατρική κατανάλωση καταγγελιών έκανε και κηρύγματα «αλήθειας» και «ηθικής» (παραφράζοντας τον Λένιν) στον πολιτικό οίκο ανοχής και τους διευθυντές αυτού του οίκου.

ΟΛΑ αυτά δεν είναι απλώς γελοία (σε ποιους αλήθεια παραδίδεις μαθήματα), αλλά και θέατρο απάτης χειρίστου είδους.

Πρώτον: Νομιμοποιείς τη δικτατορία αυτού του νεοταξικού οίκου ανοχής!!!

Δεύτερον: Καλλιεργείς τις θανάσιμες αυταπάτες ότι μπορεί μέσα από αυτό το διακοσμητικό ντεκόρ της «δημοκρατικής» αχρειότητας να αλλάξει κάτι, έστω και ελάχιστα…

Πώς, λοιπόν, μπορεί να εντυπωσιαστεί κανείς από το εκλογικό σώου, τα τηλεοπτικά τεχνάσματα και τον ακραία εμπορευματοποιημένο λόγο της Κανέλλη;
Ένας λόγος δίχως ίχνος αυτοκριτικής στην πολιτική της ίδιας και του κόμματός της;

Για το σημερινό κατάντημα της ελληνικής κοινωνίας είναι άμοιρο ευθυνών το ΚΚΕ και οι πολιτικές του πάνω στα μεγάλα και φλέγοντα ζητήματα της εποχής μας;

Ποιος αλήθεια είναι πιο ένοχος: Ο καπιταλισμός που προωθεί τα συμφέροντά του και τις νεοταξικές στρατηγικές του ή τα κόμματα που μιλούνε στο όνομα της εργατικής τάξης και του λαού και ΣΤΡΩΝΟΥΝ ΠΡΑΚΤΙΚΑ το έδαφος για να επιβάλλουν τα σχέδιά τους οι κυβερνητικοί εντολοδόχοι της Νέας Τάξης, μέσα από τη Βουλή;

Και ποια είναι η πολιτική που στέκεται ασυμφιλίωτα απέναντι στους δήμιους της ελληνικής κοινωνίας;

Να συμμετέχουμε στο «πορνείο» της Βουλής και να παίζουμε το «επαναστατικό» μας θέατρο ή να καταγγείλουμε τη Βουλή, ως σύνολο, να αρνηθούμε τη δική μας συμμετοχή σε αυτό το θέατρο και να κατεβούμε στο δρόμο να οργανώσουμε την οργή του λαού.

ΟΣΟΙ συμμετέχουν, σήμερα, στη Βουλή δε διαφέρουν σε τίποτα από τον υπόλοιπο θίασο της Βουλής.


Οι μάχες εκεί μέσα δεν δίνονται μόνο με άσφαιρα πυρά, αλλά είναι «μάχες» εξαπάτησης του λαού: «Κηρύγματα ηθικής σε διευθυντές οίκων ανοχής»!

Οι «μάχες» εκεί μέσα είναι τα «ξύλινα σπαθιά» υπερφυσικών μπεμπέδων που εξακολουθούν, στο πείσμα της ηλικίας τους, να παίζουν τις κούκλες και να προβάλλουν την απαίτηση, υποτιμώντας τη νοημοσύνη μας, να τους παίρνουμε στα σοβαρά.

Το σώου της Κανέλλη
δεν είναι παρά μια «μεταξύ μας ιστορία» που αποβλέπει στην εκλογική κερδοσκοπία πάνω στους θεατές, αλλά και στην επικάλυψη των πολιτικών εγκλημάτων της ηγεσίας του ΚΚΕ…

Με παραστάσεις θεάματος, καθώς και με παρελάσεις απεργιών δεν σώζεσαι…

Δεν σώζεσαι γιατί εξαπατάς και παροπλίζεις πολιτικά και οργανωτικά κάθε προϋπόθεση αυθεντικού λαϊκού κινήματος…


Η μόνη διέξοδος σήμερα είναι ο δρόμος: Ο αγώνας και η οργάνωση στο δρόμο.

Δρόμος και Βουλή είναι σήμερα ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΑ, όπως η φωτιά με το νερό…


Η απάτη των τζόκερ του κοινοβουλίου



Η δημαγωγία, οι μισές αλήθειες και οι θεατρικές παραστάσεις είναι τα κύρια χαρακτηριστικά των ποικίλων και πολύχρωμων «ρητόρων» της εκλογικής πασαρέλας.

Αλίμονο, αν κάθε φορά, μας τυφλώνουν αυτά τα χαρακτηριστικά και κάποιες μισές αλήθειες (είναι χειρότερες από το ψέμα) αυτών των θαμώνων του κοινοβουλευτικού «ορνιθώνα» και των τηλεπαραθύρων.


Και ο Καρατζαφέρης εκτόξευε πατριωτικές ρητορείες εκθαμβωτικές!!!

Τη φόλα την κατάπιαν πολύ και τώρα κτυπάνε το κεφάλι τους…


Η Κανέλλη δεν μας είναι άγνωστη: Έχει ΙΣΤΟΡΙΑ και αυτή…

Και μεγάλη θητεία στους άμβωνες των «νταβάδων» και των θεαμάτων της απάτης…

Ακόμα και με τον Πάγκαλο τον χυδαίο αυτό υβριστή του παζαριού συναγελαζόταν στην «ποδιά» της Αγγελοπούλου…

ΟΣΟ πιο εκτυφλωτικά συνεπώς είναι τα πυροτεχνήματα τόσο πιο ύπουλα είναι…

Διαβάστε ενδεικτικά τα παρακάτω:


1). Λιάνα Κανέλλη: Φτάνουν πια τα σώου
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=2716

2). Λιάνα Κανέλλη: Ο ήχος της παρακμής του ΚΚΕ
Από τη Σκύλλα της μικρολογίας στη Χάρυβδη του γελοίου

http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=3510


3). «Του βουλευτή η κοιλιά είναι αμπάρι…»
Ανδρουλάκης, Κανέλλη, Πάγκαλος, Μάνος κ.ά. τι παριστάνουν; Ουστ!
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=2855


_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες