Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
«Ο πρωθυπουργός ανδρείκελο» ή «το ανδρείκελο πρωθυπουργός»

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3100

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Σεπ 10, 2010 11:08 am    Θέμα δημοσίευσης: «Ο πρωθυπουργός ανδρείκελο» ή «το ανδρείκελο πρωθυπουργός» Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
«ο πρωθυπουργός ανδρείκελο» ή «το ανδρείκελο πρωθυπουργός»

Και τώρα θα παίζουμε τις κουμπάρες μετις καραμπόλες ...
...επίσης ιδρύεται μία Γενική Γραμματεία Στήριξης (!) του Εργου (!) του Πρωθυπουργού...
Εκ της Κομαντατούρ
Οπου σιγά σιγά αρχίζει να μετατίθεται το πολίτευμα (όχι στον Εβρο, όχι ακόμα) -για την ακρίβεια να διολισθαίνει.

Κατ' αρχήν διοικεί, αποφασίζει και διατάσσει η Τρόικα.

Σε αυτήν αναφέρεται ευθέως και λογοδοτεί, ενίοτε ταις πρεσβείαις των Τραπεζιτών, ο πρωθυπουργός ανδρείκελο ή, αν προτιμάτε, το ανδρείκελο πρωθυπουργός.

(Επ' αυτού οι γνώμες διίστανται και ακροβατούν πάνω στο κεφάλι μιας καρφίτσας: οι μεν ορθόδοξοι διατείνονται ότι είναι «ο πρωθυπουργός ανδρείκελο», οι δε μονοφυσίτες επιμένουν ότι είναι «το ανδρείκελο πρωθυπουργός»).

Στη συνέχεια της πυραμίδας προς τα κάτω βρίσκονται οι «πρόθυμες καρέκλες» γύρω απ' το «οβάλ γραφείο», όπως κάποτε οι εύθυμοι ιππότες γύρω από τη στρογγυλή τράπεζα.

Επικεφαλής του Οβάλ Γραφείου είναι ο Προσωπικός Προσωπάρχης του Προέδρου, ενώ ο Μέγας Δομέστιχος του Πρωινού Καφέ νομίζει ότι είναι το ίδιο. Βεβαίως μπορεί να συμβαίνει και το αντίθετο. Αλλά αυτό θα το δείξει η νεκροψία, όταν συντελεσθεί (σε κάνα-δυο μήνες από τώρα) από τους Σιλεντιάριους.

Τυγχάνουν δε οι Σιλεντιάριοι (οι Σιωπηλοί) ένας μακρινός απόηχος (όνομα και πράγμα) των Συγκλητικών.

Με τη διαφορά ότι ενώ οι τελευταίοι το είχαν συνήθεια να γκαρίζουν μέσα στη Σύγκλητο της μακρινής εκείνης δημοκρατίας, αντιθέτως, οι Σιλεντιάριοι επίγονοί τους, έχουν καθήκον να κρατούν σε ευπρεπή σιωπή το Ιερόν Παλάτιο και να διαβεβαιώνουν τον Ηγεμόνα ότι όλα πηγαίνουν καλά.

Οτι ουδείς κίνδυνος υπάρχει να τον ξεσχίσει στα ξαφνικά κανένα αγριεμένο πλήθος στον Ιππόδρομο κι ότι όλα βαίνουν καλώς στα Κονκλάβια, τα Διευθυντήρια, τις Κομαντατούρ, τις Επιτροπές, τους Κύκλους και τους Πρωινούς Καφέδες της Βασιλείας του.

Οσο για το Κοινοβούλιο δεν είναι πλέον τίποτε άλλο παρά ένα μέρος, ένας προθάλαμος, ένα φουαγέ, ένα μπουντουάρ όπου συνωστίζονται, συνωθούνται και διαγκωνίζονται οι κυβερνητικοί βουλευτές, ώσπου να γίνουν Υπουργοί. Δηλαδή Οσποδάροι, Βοεβόδες, Αγάδες και Βογιάροι...

Μεγάλος εκσυγχρονισμός, εις βάθος!Πηγή:
http://www.enet.gr/?i=arthra-sthles.el.home&id=201403

_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΜΟΥΡΑΛΩΦ
Επισκέπτης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Σεπ 10, 2010 3:22 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ο κυβερνητικός θίασος: Η αυθάδεια του κυνισμού, του ψεύδους και του γελοίου

Θα γελάγαμε με τα ανέκδοτα του ΓΑΠ, του Χρυσοχοΐδη και των λοιπών ανδρεικέλων, αν αυτά δεν αποτελούσαν το μακάβριο έργο καταστροφής της ελληνικής κοινωνίας και εξόντωσης του ελληνικού λαού.
Διαβάστε το παρακάτω κείμενο του «Ρ», γραμμένο, όπως δείχνει το ύφος, από τον «αιχμηρό», Νίκο Μπογιόπουλο…
Ως πότε;

Με την ανάληψη των καθηκόντων του, ο Μ. Χρυσοχοΐδης στο υπουργείο Ανάπτυξης - και με το «ένστολο» ύφος, που έχει φιλοτεχνήσει από τη θητεία του στο προηγούμενο υπουργείο - δήλωσε σε τόνο βαρύ και ασήκωτο:
*
«Είμαστε αποφασισμένοι να προστατέψουμε το εισόδημα των εργαζομένων. Είμαστε εδώ για να πολεμήσουμε τον πληθωρισμό»!
*
Ελεος και πάλι έλεος!


Πόσο πολιτικό θράσος διαθέτουν, τελικά, για να φτάνουν στο σημείο να μιλούν - αυτοί (!) - για προστασία του εισοδήματος των εργαζομένων; Αυτοί που μείωσαν το εισόδημα των εργαζομένων, αυτοί που κατάργησαν μισθούς και δώρα, αυτοί που «πάγωσαν» μεροκάματα, αυτοί που ληστεύουν το ταμείο της λαϊκής οικογένειας!
*
Μιλούν για πληθωρισμό. Αυτοί!

Για έναν πληθωρισμό που «τρέχει» με 5,5% και που, με όλες τις μετρήσεις, προκύπτει ότι οι 4 και πλέον μονάδες του «τέρατος», που κατατρώει ακόμα περισσότερο τα λαϊκά εισοδήματα (εισοδήματα τα οποία θα τα... προστατέψουν!), οφείλονται στους φόρους, στους φόρους και στους κόντρα φόρους, που οι ίδιοι (αυτοί που θα «πολεμήσουν τον πληθωρισμό»!) έχουν επιβάλει...

Μιλούν για προστασία από τον πληθωρισμό αυτοί που έβαλαν τον άνθρωπό τους στη ΓΣΕΕ, τον Παναγόπουλο, να υπογράφει με τον ΣΕΒ «αυξήσεις» ύψους ...18 λεπτά του ευρώ (κι αυτά για του χρόνου!), όταν μέσα σε ένα χρόνο - σύμφωνα με τις μετρήσεις ακόμα και του Ελληνικού Κέντρου Καταναλωτών - η επιβάρυνση ενός μέσου νοικοκυριού για αγορά βασικών αγαθών αυξήθηκε κατά 105 ευρώ, τουλάχιστον...
***
Το θέμα, βέβαια, δεν είναι προσωπικό, δεν εξαντλείται δηλαδή στον Χρυσοχοΐδη. Την ίδια μέρα με αυτόν, ο άλλος υπουργός, ο Παπακωνσταντίνου, δήλωνε ότι η κυβέρνηση θα αναζητήσει έσοδα, με τρόπο που, όπως είπε, θα επιφέρει
*
«το λιγότερο δυνατό πρόβλημα στην οικονομία και την αγορά»!
*
Δε θα μας απασχολήσει το ερώτημα, αν έχει απομείνει λίγο φιλότιμο (έτσι κι αλλιώς το ερώτημα έχει απαντηθεί), αλλά για ποια αγορά τολμούν να μιλάνε;

Αυτή την αγορά που το ένα στα τρία μαγαζιά έβαλαν λουκέτο!

Μιλάνε για την αγορά που έχουν μείνει τα μαγαζιά χωρίς δουλειά, γιατί αυτοί φρόντισαν πριν να αφήσουν την εργατιά χωρίς λεφτά!
*
Για ποια έσοδα μιλάνε;


Για εκείνα που τώρα λένε - σε ένα ρεσιτάλ αγριανθρωπισμού - ότι θα τα πάρουν από την αύξηση του πετρελαίου θέρμανσης (!) καθότι τους λείπει ένα δισεκατομμύριο, αλλά είναι οι ίδιοι που πριν δυο βδομάδες πρόσφεραν κι άλλα 25 δισεκατομμύρια «ενισχύσεις» στους τραπεζίτες!
*
Για ποια οικονομία μιλάνε;

Αυτήν την οικονομία που την έχουν οδηγήσει στην ύφεση του -4% (!), ποσοστό που αντιστοιχεί σε οικονομίες κρατών που έχουν υποστεί ήττα και καταστροφή μόνο έπειτα από... πολεμική αναμέτρηση!
***
Είναι, επομένως, προφανές:

Εδώ έχουμε να κάνουμε, πράγματι, με πόλεμο.
Εναν αδυσώπητο πόλεμο που τον κήρυξαν αυτοί, τον κήρυξε η πλουτοκρατία, η κυβέρνησή της, τα κόμματά της, οι διεθνείς της οργανισμοί, εναντίον του Ελληνα εργάτη, αγρότη, άνεργου, μικροεπαγγελματία.

*
Πρόκειται για έναν ανελέητο ταξικό πόλεμο, που, πέραν της τσέπης και των δικαιωμάτων, μέσω της ανερμάτιστης δημαγωγίας και της τηλε-επιδοτούμενης προπαγάνδας, στρέφεται εναντίον και της ψυχής, και του μυαλού των ανθρώπων του μόχθου.

Αν έχει, λοιπόν,
κάποιο νόημα να στέκεται κανείς, όπως έγινε παραπάνω, στην εξοργιστική επίδειξη της τακτικής του αβυσσαλέου εμπαιγμού από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, δεν είναι για να αποδείξει ότι το κόμμα αυτό έχει τόση σχέση με την αλήθεια, όση ο φάντης με το ρετσινόλαδο.

Αυτό είναι γνωστό όπως και ότι το διαζύγιο του ΠΑΣΟΚ με την ειλικρίνεια (αν υποθέσουμε ότι είχε ποτέ κάποια σχέση μαζί της) είναι - εδώ και... αιώνες - οριστικό και αμετάκλητο.
*
Συνεπώς, η επισήμανση του πολιτικού ψεύδους και της ανερυθρίαστης υποκρισίας του συγκεκριμένου κόμματος, και των παραπλήσιων με την ομοειδή πολιτική, έχει αξία μόνο στο βαθμό που σχετίζεται με τις αντοχές του ελληνικού λαού και αναδεικνύει στο προσκήνιο το βασικό ερώτημα:

Αλήθεια, πόσο ακόμα θα ανέχεται ο ελληνικός λαός, πόσο θα αντέχει αυτήν την απροκάλυπτη κοροϊδία, την ιταμή προσβολή της νοημοσύνης του, τον άνευ ορίων ιησουιτισμό;


ΠΗΓΗ:
http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=5830099&publDate=10/9/2010

Επιστροφή στην κορυφή
ΗΛΕΚΤΡΑ
Επισκέπτης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Σεπ 12, 2010 9:15 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΓΑΠ: Το ανέκδοτο της ελληνικής ιστορίαςΟι ιστορικοί του μέλλοντος σίγουρα θα καταγράψουν τον ΓΑΠ στα μεγάλα ανέκδοτα της ελληνικής πολιτικής.

Όταν θα συντριβεί (αυτό θα έλθει πολύ γρήγορα) το «τέρας» της πνιγηρής, προπαγανδιστικής μυθολογίας των ΜΜΕ και οι γλοιώδεις δοξολογίες των καθεστωτικών ιερατείων, τότε θα μείνει ο ΓΑΠ γυμνός.

ΤΟΤΕ όλοι θα ανακαλύψουν αυτό το ανέκδοτο της πολιτικής μας.

ΤΟΤΕ όλοι θα «γαβγίζουν» για την απίστευτη, ιστορικά πρωτόγνωρη, μωρολογία του κατοχικού μας πρωθυπουργού.

ΤΟΤΕ οι καθεστωτικές ύαινες που σήμερα τον εξωραΐζουν και τον δοξάζουν θα μιλούν για τις «βροντές» της αυθάδους ανοησίας του…

Αλλά και για τις «αστραπές» της ακατάσχετης ψευδολογίας του: Έχει ξεπεράσει σε κυνισμό και μοχθηρία ψευτιάς κάθε ιστορικό προηγούμενο. Φαίνεται ο άνθρωπος δεν καταλαβαίνει ούτε τι λέει, ούτε τι έχει πει. Ξεστομίζει πηχτά κύματα τυποποιημένης ψευτιάς και γλοιώδους συνοχής της…

ΤΟΤΕ όλοι θα μιλούν για τις ανεκδοτολογικές φαιδρότητές του (πολιτικές, γνωστικές και λεκτικές) ΚΑΙ την πολιτική του γελοιογραφία.

ΤΟΤΕ όλοι θα θυμηθούν την εύστοχη διατύπωση του Στάθη που χαρακτήρισε τον ΓΑΠ κακόγουστο και μοναδικό γελοιογράφο του εαυτού του που κόβει το ψωμί των γελοιογράφων…

ΕΧΟΥΜΕ κουραστεί να ασχολούμαστε με αυτό το πολιτικό ανέκδοτο που ακούει στο όνομα ΓΑΠ

Γράφουμε ξανά γιατί μας ενέπνευσε το εύστοχο σκίτσο από το «Κλασσικοπερίπτωση»


Τα ίδια πάλι παραμύθια μας αράδιαζε στη Θεσσαλονίκη.

Για όλα φταίνε οι προηγούμενοι που δεν κάνανε τις δομικές «μεταρρυθμίσεις».


Πάλι καλά που δεν μας είπε ότι για όλα φταίει ο καπιταλισμός που δεν «μεταρρυθμίστηκε» έγκαιρα σε «σοσιαλισμό» της Νέας Τάξης, της τρόικας και του ΓΑΠ: ΚΑΤΟΧΗ…


Ξέχασε, όμως, ο άμοιρος, δύο βασικά πράγματα:

α). Αυτοί οι «προηγούμενοι», επί μια εικοσαετία περίπου, ήταν οι ίδιοι που κυβερνούν σήμερα. Και ο σημερινός πρωθυπουργός ΠΑΝΤΑ κοσμούσε το κυβερνητικό επιτελείο…

β). Ξέχασε επίσης ο αμνήμων πρωθυπουργός ότι ο Σημίτης με τα ίδια και απαράλλακτα «επιχειρήματα» προώθησε «ΔΟΜΙΚΕΣ» μεταρρυθμιστικές αλλαγές για να μπούμε στην Ευρώπη.

Και τι ίδιες ΑΚΡΙΒΩΣ υποσχέσεις έδινε: Σφίξτε το ζωνάρι, σκάψτε τον τάφο σας για να μπούμε στην πύλη του παραδείσου: την ΕΕ και το Ευρώ.

Ισοπέδωσε τα πάντα ο Σημίτης, εισήγαγε στρατιές αλλοδαπών για μαύρη εργασία και αντικατάσταση των Ελλήνων (για να πετύχει τα κριτήρια της ΕΕ), δομικές μεταρρυθμίσεις έλεγε και αυτός τις ΑΝΤΙΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ και το στραγγαλισμό των κεκτημένων και πολλά άλλα σαν και αυτά που αραδιάζει και σήμερα ο ΓΑΠ.


Μπήκαμε στον «Παράδεισο», αλλά οι «δομικές μεταρρυθμίσεις» και ο αφανισμός των εισοδημάτων και των δικαιωμάτων συνεχίστηκε στο όνομα της «ανταγωνιστικότητας».

Το ίδιο παραμύθι συνέχισε και η νεοδημοκρατική κυβερνητική παρεμβολή…

Και ο «παράδεισος» που ΟΛΟΙ υπόσχονταν δεν ήρθε.


ΑΝΤΙΘΕΤΑ, τα πράγματα όλο και χειροτέρευαν παρά τις σαρωτικές αντιμεταρρυθμίσεις και ΠΑΝΤΑ έρχονταν ΟΛΟ και πιο σκληρά μέτρα στο όνομα των «δομικών μεταρρυθμίσεων»!!!

ΚΑΙ ΗΡΘΕ Η ΚΟΛΑΣΗ: Η δικτατορική επιβολή των διεθνών μηχανισμών του χρήματος, οι τρόικες και τα Μνημόνια.

Και τώρα αυτός ο ανεκδιήγητος φαρσέρ πρωθυπουργός, ο νέος Τσολάκογλου, παίζει την ίδια πλάκα που ακούμε χρόνια και χρόνια από τους προγενέστερους, ρίχνοντας τα βάρη στους προγενέστερους!!!

Φαίνεται κρίνει το ελληνικό λαό με το δικό του πήχη: Με το λειψό μυαλό που δίνει η φύση στα ανδρείκελα…

Όλος ο κυβερνητικός θίασος φοράει το ίδιο κουστούμι των ανδρεικέλων και αποτυπώνει τη φιλοσοφία του αλαζόνα υπηρέτη.


Στα λόγια τους και στα πρόσωπά τους απαστράπτει όχι μόνο η κoμπάζουσα ανοησία, αλλά και η διαστροφή των ανδρείκελων οι οποίοι ηδονίζονται να προσβάλλουν βάναυσα τη νοημοσύνη μας και να διατρανώνουν τη βλαβερή βλακεία τους, αλλά και την έσχατη δουλοπρέπειά τους στούς «νταβάδες» τους.

Μέσα σΆ αυτόν τον ηδονισμό της πολιτικής αναπηρίας τους ξεχνούν, βεβαίως, ότι οι αντοχές του νευρικού συστήματος του ελληνικού λαού έχουν και τα όριά τους…
Επιστροφή στην κορυφή
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3100

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Σεπ 13, 2010 11:39 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
α' δημοτικού το ανάγνωσμαΟ απελθών Αμερικανός Πρεσβευτής κ. Ντάνιελ Σπέκχαρντ απορούσε, σε μιαν απ' τις τελευταίες συνεντεύξεις του, «πώς τα κατάφεραν οι Ελληνες και απεκόπησαν απ' την παράδοση και την ιστορία τους»...

Λόγω της α-συνέχειας του έθνους μας, κύριε Σπέκχαρντ μου, όπως ανεκάλυψαν Ελληνες ερευνητές της εποχής μας. Μην κοιτάς που οι Κουτόφραγκοι απορούν με κάτι τέτοιες μαλακίες που λέμε για τον εαυτόν μας, έχουμε αναφαίρετο δικαίωμα να τις λέμε...


Αν έχει να αναφερθεί σε κάποιο λάθος του κατά αυτούς τους έντεκα μήνες της διακυβέρνησής του, ρωτήθηκε στη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ ο κ. Παπανδρέου κι αυτός
παραδέχθηκε ότι ήταν λάθος του να εκτιμήσει λάθος τα λάθη Καραμανλή!


Θεϊκό;

Και κατόπιν τούτου για να επιβεβαιώσει το ισόθεον του ύψους του ο άνδρας, προσέθεσε το γνωστό κλισέ, ότι λάθη δεν κάνει όποιος δεν δουλεύει!

Προηγουμένως όμως, είχαμε προαχθεί όλοι οι παρακολουθούντες από τηλεοράσεως τη συνέντευξη του κ. Πρωθυπουργού, απ' τη δευτέρα Δημοτικού στην τρίτη, καθώς
ο κ. Παπανδρέου επέμενε στο παιδαριώδες εφεύρημα να διαφοροποιεί την κυβερνητική πολιτική που εφαρμόζει εν σχέσει με την πολιτική ιδεολογία που έχει!
Είναι μάλλον βέβαιον ότι ο κουτός δεν αντιλαμβάνεται την κουταμάρα του (εκτός αν είναι και κυνικός, οπότε έχει αντιληφθεί τη δική μας κουταμάρα και μας δουλεύει όλους).

Διότι, όταν παραδέχεται
κανείς την ανεπάρκεια της (καλής) ιδεολογίας του ως προς την αντιμετώπιση των προβλημάτων τού (κακού) συστήματος, τότε ή δεν αντιλαμβάνεται τι λέει ή ποντάρει στο γεγονός ότι μπορεί να μας θεωρεί χάπατα
...κι ούτω πώς να δηλώνει «αντιεξουσιαστής στην εξουσία» ή να κηρύσσει «την επανάσταση του αυτονόητου» καθώς κι άλλες ανοησίες, όπως για την «ίδρυση επιτροπών που θα ιδρύουν επιτροπές», χωρίς φραγμό κι έρκος οδόντων.


Εκεί όμως που το παιδαριώδες καθαιρείται απ' το ιταμό και ποταπότατο, διότι εμπεριέχει και τον εκβιασμό, είναι η λογική της τελικής παραδοχής!


Πρόκειται για μιαν επικοινωνιακή γραμμή (ήτις φοριέται πολύ επ' εσχάτοις στα ΜΜΕ πάνω στην απελπισία τους), η οποία παραδέχεται ότι τα έχουν κάνει μπάχαλο, αλλά τώρα -σε ρωτάνε- «τι άλλο θα μπορούσαμε να έχουμε κάνει» και κυρίως εσύ «τι προτείνεις να κάνουμε»; Από «δω και μπρος» βεβαίως!
Είναι σαν να σε έχουν βιάσει, να παραδέχονται ότι σε βίασαν και ύστερα να σε ρωτάνε: «Ωραία! από δω και μπρος τι κάνουμε;».
*****


Τίποτα δεν πάει καλά και συνεχώς οι φάρσες επαναλαμβάνονται γράφοντας τη μικροϊστορία της χώρας μας. Οπως ο κ. Σημίτης είχε φέρει απ' το πουθενά τον κ. Τσουκάτο και τον κ. Πανταγιά για να κυβερνήσουν την Ελλάδα, έτσι τώρα και ο Γιωργάκης φέρνει απ' το πουθενά τον κ. Ραγκούση, τον κ. Παμπούκη κι άλλους ισοϋψείς.

Οπως ακούγαμε κενολογίες κι ευφημισμούς επί εκσυγχρονισμού, έτσι και τώρα ακούμε τα ίδια, φερ' ειπείν για «ενεργητική στήριξη της εργασίας» (με απολύσεις και περικοπή μισθών).

Οπως ακούγαμε τα ανυπόφορα σαρδάμ και τις παρλαπιπολογίες επί Σημίτη, έτσι ακούμε και τώρα τον Παπανδρέου τζούνιορ να λέει, χθες στη ΔΕΘ, για «τους εξής βασικούς βάσιμους λόγους» ή για τις αρμοδιότητες των υπουργοαναπληρωτοϋφυ-πουργών του ότι:

«έχουν αρμοδιότητες, αν αλλάξουν όταν βγουν προεδρικά διατάγματα, μόλις αλλάξουν, που θα αλλάξουν τις αρμοδιότητές τους».

Δεν πρόκειται για γλωσσική ανεπάρκεια, αλλά για πολιτική σύγχυση, για αμηχανία μπροστά στο προφανές:


ότι αντιλαμβάνεται το πολίτευμα ως μια παρτίδα τρίλιζα με τον αδελφό του Νικολάκη -βάζεις το ένα πιόνι εδώ, το άλλο εκεί κι ύστερα τους βρίσκεις αρμοδιότητες• ίππου, πύργου ή τρελλού• από μια μεραρχία αρμοδιότητες σε μια μεραρχία πρωτοκλασάτους (κατά τον πασόκιο βαρβαρισμό) ιππόπυργους.

Κι έτσι, είναι ικανοί αυτοί οι δύο, ο Γιωργάκης και το alter ego του, να παίξουν σκάκι, ο ένας με τα λευκά να τρώγονται μεταξύ τους, ο έτερος με τα μαύρα να αλληλοσφάζονται ομοίως, κι όλοι μαζί να νομίζουν πως παίζουν τρίλιζα...

Φευ...

ΥΓ.: Και για να υποστηρίξει τις ενέργειές του για τη διαφάνεια ο Γιωργάκης δήλωσε πως «έχουμε φέρει τη διαύγεια». Το ίδιο και η ροδοδάχτυλη αυγή..


Πηγή:
http://www.enet.gr/?i=arthra-sthles.el.home&id=202400


_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες