Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Η ΕΡΤ ΞΑΝΑΠΕΘΑΙΝΕΙ;

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
ΡΕΠΟΡΤΕΡ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Αύγ 08, 2010 7:45 pm    Θέμα δημοσίευσης: Η ΕΡΤ ΞΑΝΑΠΕΘΑΙΝΕΙ; Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Η ΕΡΤ ΞΑΝΑΠΕΘΑΙΝΕΙ;



Είμαστε βέβαιοι ότι κάποιοι προσπαθούν, συνειδητά, δυστυχώς, να ξαναπεθάνουν την ΕΡΤ. Kάποιοι άσχετοι, κομματικοί παράγοντες, κάποιοι πονηροί ξένοι παραγωγοί, κάποιοι γνωστοί, καιροσκόποι συνδικαλιστές και, κυρίως, όλα τα ιδιωτικά κανάλια, για να έχουν όλη την «πίτα» δική τους.

Πάνε να γκρεμίσουν ό,τι καλό είχε γίνει τα τελευταία 10 χρόνια και έκαναν,
σε ένα μεγάλο ποσοστό, την Ελληνική Ραδιοφωνία και Τηλεόραση, ένα αξιόπιστο Ίδρυμα, πρώτο στις σοβαρές ειδήσεις, την καλή ελληνική μουσική και τα Γράμματα και τις Τέχνες.

Η νέα Κυβέρνηση, εδώ και δέκα μήνες,
με την πρωτοφανή και λίαν προκλητική αδράνειά της, κάνει ό,τι μπορεί για να την ρίξει στα χέρια όλων αυτών των αρπακτικών της πατρίδας μας.

Την έχει αφήσει ακέφαλη, ακυβέρνητη, χωρίς πυξίδα και προορισμό. Και ο εντελώς άσχετος, αρμόδιος, Υπουργός Πολιτισμού, δείχνει να μην καταλαβαίνει τίποτα, όπως, δυστυχώς, σε όλους τους τομείς των Γραμμάτων και Τεχνών.. Και όμως παραμένει στη θέση του.

Ανάγκασαν σε παραίτηση
τα καλύτερα στελέχη που ξανάκαναν τα τελευταία 10 χρόνια την ΕΡΤ αξιόπιστη και πρώτη στην εκτίμηση του μεγάλου κοινού.
Δεν ανανέωσαν τις συμβάσεις αμέτρητων ικανών συνεργατών.

Κράτησαν με ρουσφέτια κάποια δικά τους πρόσωπα και δέκα μήνες τώρα δεν υπάρχει πρόγραμμα, δεν υπάρχει διοίκηση, δεν υπάρχει καμιά προοπτική.


Ανάγκασαν σε παραίτηση ακόμη
και το δικό τους Πρόεδρο πέντε μηνών, τον κύριο Γαμπρίτσιο, που αρνήθηκε να συμβάλλει στο χάος της ΕΡΤ…

Άφησαν ακέφαλο το σοβαρό κεντρικό δελτίο ειδήσεων μετά την παραίτηση της σπάνιας κυρίας Μαρίας Χούκλη.


Ακέφαλο το πρόγραμμα του Ραδιοφώνου, μετά την αναγκαστική παραίτηση της ικανότατης διευθύντριας Προγράμματος κυρίας Μαργαρίτας Μυτιληναίου.


Σταμάτησαν τις περισσότερες παραγωγές, μετά την απομάκρυνση πολλών σημαντικών, επώνυμων παραγωγών και πολλών δημοσιογράφων και παρουσιαστών.

Και τώρα τι γίνεται με την ΕΡΤ;


Ακέφαλη, αδρανής ,αναξιόπιστη, βαδίζει ξανά προς το θάνατο και χαρίζει πάλι ολόκληρη την «πίτα» στα ιδιωτικά κανάλια...

Γιαυτό και όλη αυτή η καθημερινή λυσσαλέα επίθεση εναντίον των πάντων. Διευθυντών, παραγωγών, τεχνικών, υπαλλήλων, ενόχων και αθώων, συλλήβδην…
Όλοι κλέφτες, όλοι καταχραστές, πριν καν ακόμη ασχοληθεί η Δικαιοσύνη...

Ας ξαναδώσουν λοιπόν τις πρώτες θέσεις όλων των κλιμακίων της ΕΡΤ, στα φρόνιμα «παιδιά» των ίδιων παντοδύναμων εκδοτικών συγκροτημάτων, να ησυχάσουμε...

Όπως τις είχαν ξαναδώσει όλες, αμέσως μετά τη δικτατορία.

Όπως έχουν ήδη δώσει όλα τα πόστα σε όλες τις επιτροπές του Υπ.Πολιτισμού.,.
Ώστε να ξαναπεθάνουν, αμέσως, την ΕΡΤ και να ξαναζωντανέψουν, αμέσως, τα ιδιωτικά κανάλια και την απάνθρωπη φιλοσοφία τους.

Όπως, προβλέπουμε να γίνει και με το ΙΚΑ. Έπειτα από 10 μήνες ακυβερνησίας, μήπως το πεθάνουν κι αυτό για να ζωντανέψει η ιδιωτική ασφάλιση..

Τελειώνοντας, ρωτάμε.

Όλοι αυτοί οι συνθέτες, οι επιστήμονες, οι γραφιάδες, οι κοινωνιολόγοι και οι εκπαιδευτικοί, που τόσο πολύ κόπτονται για την καλή Μουσική, τη σωστή Παιδεία, το σωστό το Λόγο, τη διαμόρφωση των νέων μας, πού είναι, τι κάνουν;

Όλα τα ενδιαφερόμενα Σωματεία, όλοι οι κοινωνικοί φορείς, τι κάνουν; Δεν θα πάρουν θέση για μια ΕΡΤ που την βουλιάζουν και την πεθαίνουν; Θα την αφήσουν στο έλεος της βουλιμίας των «αρχόντων»;

Ή μήπως βούλιαξαν, πέθαναν κι αυτοί για πάντα, υπηρετώντας, με το αζημίωτο βέβαια, όλους τους Άρχοντες του καταναλωτικού αμοραλισμού;


8.8.10

Επιστροφή στην κορυφή
ΡΕΠΟΡΤΕΡ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Αύγ 13, 2010 10:16 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Εξω γερμανοτσολιάδες από την ΕΡΤ..
Της Δήμητρας Γκουντούνα
Πηγή:
http://www.newstrap.gr/




Σά δε ντρέπεστε. Σαλίγκαροι της κάθε εξουσίας. Είδα τα ονόματα σας συμβούλων διευθυντών, παρά διευθυντών αρχισυντακτών , αγαπημένων σας παρουσιαστών διοικητικών υπαλλήλων περαστικών από την ΕΡΤ, άντε μια φορά το μήνα, με μπόνους για τις εξαιρετικές επιδόσεις σας.

Σα δε ντρέπεστε..


Αφήσατε στην πείνα δημοσιογράφους ετών και μεγάλης προσφοράς με μισθούς που δεν τους έπαιρναν ειδικευόμενοι εργάτες πήρατε πίσω τηλέφωνα υπηρεσιακά με έξοδα 25 ευρώ το μήνα για να κάνετε οικονομία στην υπηρεσία.

Θέλετε παράδειγμα; Δήμητρα Γκουντούνα λέγομαι..

Ζητούσατε από γαϊδούρια αρχισυντάκτες να μειώνουν τους μισθούς των συναδέλφων και τους δίνατε μπόνους γιατί ακολουθούσαν πιστά τις εντολές σας. Είχατε δίκτυο πληροφοριών για αυτούς που δεν ενέκριναν τις πράξεις σας και τους αφαιρούσατε τις ειδικότητες τους.

Θέλετε παράδειγμα; Ελένη Δεμεντή από σκηνοθέτης στα υπόγεια της εταιρίας. Τους μεταθέτατε για να αποσυρθούν σε μαρασμό. Τους περνάγατε από υπηρεσιακά συμβούλια. Θέλετε ονόματα Γιώργος Σταματελόπουλος. Δικαιώθηκε από δικαστήρια. Γερμανοτσολιάδες. Σα δε ντρέπεστε.

Και όχι ευτυχώς δεν ήταν όλοι οι αρχισυντάκτες έτσι. Δεν ήταν όλοι οι συνάδελφοί μου έτσι. Μόνο που αυτοί που δεν ήταν έτσι, τους βλέπω και πάλι στην γωνία να σηκώνουν αδιαμαρτύρητα τις αμαρτίες της Εταιρίας. Δυο τρεις δικαιώθηκαν .Οι άλλοι σηκώνουν τους ώμους λέγοντας ''δε βαριέσαι πάλι από τα ίδια θα έχουμε..'' Είναι στους καταλόγους και κάποιοι συνάδελφοι με πολύ λίγα λεφτά σαν μπόνους. Αυτοί ήταν το άλλοθι. Πράγματι δούλεψαν 24ωρα και δεν μπορούσαν να πάρουν υπερωρίες .Αυτοί δεν θα έπρεπε ούτε στους καταλόγους να υπάρχουν. Α΄ και για να μην ξεχάσω.

Αυτά που γράφω τώρα,τα έλεγα και τότε.
Έστειλα επιστολή, αφού την πρωτοκόλλησα πρώτα και στους τότε αρμόδιους .Απάντηση .Α η Γκουντούνα δε βάζει μυαλό.
Μου το μετέφερε ο τότε Διευθυντής Ειδήσεων. Και αντί να ψάξουν τις καταγγελίες μου, ήρθε την άλλη μέρα κιόλας χαρτί για υποχρεωτική συνταξιοδότηση .Φυσικά δεν περίμενα το χρόνο να περάσει και παραιτήθηκα και έφυγα. Αυτά για να μην νομίζει κανείς ότι τα γράφω γιατί κάτι περιμένω.

Εφυγα ανεπιστρεπτί.
Αλλά δεν θα πάψω να στηρίζω τους συναδέλφους μου που με τόση αγάπη και αφοσίωση στηρίζουν αυτό το ''μαγαζί''. Δεν ξέρω αν αργεί τις διαδικασίες ο κ. Γερουλάνος. Δεν ξέρω αν θα γίνει ανασχηματισμός και θ΄ αναλάβει κάποιος άλλος. Φαίνεται ότι ο συγκεκριμένος , θέλει να φέρει καθαρό αέρα στην Αγία Παρασκευή. Εύχομαι να προλάβει.

Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες