Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Οι πολιτικές αλυσίδες και τα λαϊκά κινήματα

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Παλαίμαχος



Ένταξη: 31 Αύγ 2006
Δημοσιεύσεις: 976

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Ιούλ 22, 2010 12:00 am    Θέμα δημοσίευσης: Οι πολιτικές αλυσίδες και τα λαϊκά κινήματα Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Οι πολιτικές αλυσίδες και τα λαϊκά κινήματα



Πολλοί αγωνιστές που πιστεύουν στο σοσιαλισμό και ακολουθούν την «αριστερά» δεν μπορούν ακόμα να κατανοήσουν ότι αυτή η «αριστερά» που υπάρχει δεν έχει καμία πλέον σχέση με τον αγώνα για το σοσιαλισμό. Δεκανίκι του καπιταλιστικού καθεστώτος είναι: τεκμήριο και άλλοθι του συστήματος από τα πλέον ύπουλα.

Ο καπιταλισμός έχει σφυρηλατήσει πολλές πολιτικές και ηθικές αλυσίδες γύρω από το σώμα της κοινωνίας, ένα περίπλοκο και πολυεδρικό δίκτυο μυθολογιών εξαπάτησης των λαών.


Μία χαλύβδινη αλυσίδα είναι τα παραδοσιακά κόμματα της «αριστεράς». Ιδιαίτερα ο πλανητικός ιμπεριαλισμός και οι μηχανισμοί του (Νέα Τάξη), έχουν ολοκληρωτικά υποτάξει και ενσωματώσει τους διαχειριστές των αριστερών ιδεών, οι οποίοι έχουν μεταβληθεί σε ροπαλοφόρους των κοσμοπολίτικων ιδεολογημάτων του κεφαλαίου και των «Νέων Ιδεών» του χρήματος.

Οι διαχειριστές των σοσιαλιστικών ιδεών έχουν μεταλλαχτεί στο αντίθετο των σοσιαλιστικών ιδεών και της σοσιαλιστικής πράξης: Αντί να γκρεμίζουν, υποκλίνονται στις ιδεολογικές μυθολογίες του σύγχρονου καπιταλισμού, στα ηθικά του αξιώματα, στη «νομιμότητα» του συστήματος, σε όλα εκείνα που έχουν δημιουργηθεί από τους εχθρούς του σοσιαλισμού για να δαμάσουν τους λαούς και να τους κρατούν δέσμιους.

Και είναι γνωστό ότι εκείνος που υποκλίνεται μπροστά σε αξιώματα δημιουργημένα από τον εχθρό ΠΟΤΕ δεν μπορεί να νικήσει…

Αυτό, ωστόσο, που αποκαλύπτει ΠΡΑΚΤΙΚΑ το ρόλο των «αριστερών» κομμάτων είναι το γεγονός ότι αποτελούν τον πυροσβέστη των εργατικών και λαϊκών κινημάτων. Και εδώ προβάλει πλέον η «χρυσή εφεδρεία» του συστήματος, στην πιο δόλια μορφή της: Αυτή της πολιτικής αλυσίδας των κινημάτων, εκτόνωσής τους και χειραγώγησής τους.

Αν εξετάσουμε την ιστορία προσεκτικά θα διαπιστώσουμε ότι πάντα τα κόμματα της «αριστεράς» ήταν οι ασφαλιστικές δικλείδες του καπιταλισμού, τα πολιτικά αναχώματα που έφραζαν το δρόμο στην ορμή των λαϊκών κινημάτων και τα οδηγούσαν στους καθεστωτικούς αγωγούς χειραγώγησης.

ΠΑΝΤΑ αυτά τα κόμματα στεκόντουσαν ΑΠΕΝΑΝΤΙ από το χείμαρρο του ΑΥΘΟΡΜΗΤΟΥ των λαϊκών μαζών, ΑΠΕΝΑΝΤΙ στην ΟΡΜΗ του λαϊκού θυμού και των λαϊκών εκρήξεων.

Ας δούμε μερικά πολύ γνωστά ιστορικά γεγονότα:

α) Εθνική Αντίσταση.

Κόντρα στη θέληση των κομματικών μηχανισμών δημιουργήθηκε το μεγάλο κίνημα της Εθνικής Αντίστασης στη γερμανική κατοχή, τα ρωμαλέα αντάρτικα.
Η ηγεσία του ΚΚΕ μπήκε εκ των υστέρων για να χειραγωγήσει το Κίνημα και να το καναλιζάρει στους αγωγούς του καπιταλιστικού καθεστώτος.

Τα αποτελέσματα γνωστά: Ο όλεθρος και η καταστροφή…

β). Ιουλιανά

Τον Ιούλιο του 1965, μετά το βασιλικό πραξικόπημα (Την πτώση της κυβέρνησης του Γεωργίου Παπανδρέου), ξεσηκώθηκε μια αυθόρμητη λαϊκή θύελλα. Ήταν οι 100 μέρες που συγκλόνισαν συθέμελα την ελληνική κοινωνία.

Και αυτή η λαϊκή καταιγίδα έγινε έξω από την «αριστερά» (ΕΔΑ, τότε) και κόντρα σε αυτή.

Η ΕΔΑ (το υποκατάστατο του ΚΚΕ) απεγνωσμένα προσπαθούσε να αναχαιτίσει αυτόν το λαϊκό χείμαρρο, να εκτονώσει την οργή του λαού και να το ΣΥΓΚΡΑΤΗΣΕΙ μέσα στις όχθες του αστικού κοινοβουλευτισμού…

Συχνά η ΕΔΑ χρησιμοποίησε και οργανωμένους τραμπούκους της για να δαμάσει την επαναστατική ρωμαλεότητα των Ιουλιανών.

Έτσι Ένωση Κέντρου και η ΕΔΑ μπλόκαραν το λαϊκό κίνημα, εξάτμισαν την ορμή του, τσάκισαν τη μαχητικότητά του, συνακόλουθα έστρωσαν το δρόμο στη χούντα…


γ). Γαλλικός Μάης του ΅68

Είναι γνωστό ότι ο «Γαλλικός Μάης» έγινε έξω και ενάντια στο ΚΚ Γαλλίας το οποίο στην καρδιά των γεγονότων πούλησε 10 εκατομμύρια απεργούς εργάτες στο δρόμο για το ψηφοδέλτιο!!!

δ). Πολυτεχνείο

Γνωστό είναι επίσης ότι και εξέγερση του 1973 στην Ελλάδα ήταν ΑΥΘΟΡΜΗΤΗ έξω και ενάντια στα αριστερά κόμματα. Αυτά σε ένα πρώτο στάδιο τη χαρακτήρισαν προβοκάτσια και κατόπιν προσπάθησαν, ανεπιτυχώς, να την χειραγωγήσουν.

Μετά την πτώση της χούντας τη σφετερίστηκαν!!!


Και μόνο αυτά τα παραδείγματα αποδείχνουν τελεσίδικα τούτο: Όλοι οι μεγάλοι κοινωνικοί αγώνες του ελληνικού λαού, που σημάδεψαν τη συλλογική του συνείδηση είναι αγώνες που ξέσπασαν όχι μόνο αυθόρμητα αλλά και κόντρα στη θέληση των κομματικών σχηματισμών, που υποτίθεται ήταν «δικοί του».


ΑΥΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΜΕΛΙΟ ΤΗΣ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΣ.

Τα μεγάλα αυθόρμητα αγωνιστικά κινήματα και οι λαϊκές εκρήξεις είναι ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑ. Θα έρθουν και μάλιστα τα δεδομένα της συγκυρίας τα επισπεύδουν.

Το καθήκον των συνειδητών αγωνιστών είναι όχι μόνο να προετοιμαστούν ιδεολογικά, πολιτικά και οργανωτικά για τις θύελλες που έρχονται, αλλά να εντείνουν τις προσπάθειές τους στο γκρέμισμα των αυταπατών και ιδιαίτερα των σχετικών με τα «αριστερά» κόμματα. Αυτά αποτελούν τις «αριστερές» αλυσίδες του συστήματος.

Ήδη αυτό απαστράπτει σήμερα: Κάνουν ό,τι μπορούν να εκτονώσουν την λαϊκή οργή, να κουράσουν και να απογοητεύσουν τον ελληνικό λαό. Κάνουν ό,τι μπορούν να τον χειραγωγήσουν και να τον εμπορευτούν εκλογικά.

Πρέπει να σπάσουμε αυτές τις «αριστερές» αλυσίδες της Νέας Τάξης…

_________________
Θέλησαν να μας εξοντώσουν,
αλλά δεν τα κατάφεραν.
Εμαστε ακόμα ζωντανοί κι αυτό
είναι το κυριότερο.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Ιούλ 22, 2010 12:24 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Η διαλεκτική του επαναστατικού αυθόρμητου



Όπως, ήδη γράψαμε, το γρανιτένιο ιστορικό θεμέλιο της επαναστατικής αισιοδοξίας είναι η ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ του «ΑΥΘΟΡΜΗΤΟΥ»: Δηλαδή το αναπόφευκτο της ρωμαλέας, αποφασιστικής και επιθετικής έκρηξης των λαϊκών μαζών.

Το απαισιόδοξη στοιχείο της ιστορικής κίνησης είναι οι προδοσίες εκείνων που μιλούν στο όνομα της εργατικής τάξης και των λαϊκών κινημάτων, δηλαδή η σημερινή θλιβερή «αριστερά»: Οι σφετεριστές κάθε αγωνιστικού ιερού και οσίου…


ΟΛΟΙ αυτοί, η ιστορία το αποδεικνύει καταλυτικά, επιχειρούν, με νύχια και με δόντια το ΑΥΘΟΡΜΗΤΟ να μην προχωρήσει σε ανώτερα, συνειδητά στάδια αγώνα που θα θέτουν το υπΆ αριθμόν ένα ζήτημα κάθε λαϊκής έκρηξης: Το ζήτημα της εξουσίας, δηλαδή το ζήτημα της ανατροπής του καθεστώτος.

ΓιΆ αυτό αυτή η «αριστερά» κάνει ότι μπορεί να αναχαιτίζει την ορμή του λαού, να τον αδρανοποιήσει και να περιορίσει το αυθόρμητο λαϊκό ρεύμα στην παθητική κοίτη του καθεστώτος, στα κανάλια του κοινοβουλευτισμού και του ψηφοδελτίου.

Και όμως και εδώ είναι αδυσώπητη η ιστορικά διαλεκτική: Αυτές οι προδοσίες που οδηγούν σε ήττες προετοιμάζουν τις μεγάλες νίκες, είναι και αυτός ένας αναπόφευκτος ιστορικός σταθμός.

Η αντίφαση ανάμεσα στην οξύτητα με την οποία μπαίνουν αντικειμενικά τα προβλήματα της κοινωνίας και του λαού και η έλλειψη των προθέσεων για τη λύση τους, στην πρώτη φάση κάθε επαναστατικής, οδηγούν στο εξής αποτέλεσμα: Αγώνες που καταλήγουν σε ήττα, αλλά δημιουργούν δεξαμενές επαναστατικών εμπειριών και προάγουν, με ρυθμούς γεωμετρικής προόδου, τη ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ, δηλαδή τους όρους που θέτουν τα θεμέλια της τελικής νίκης.

Η τελική νίκη ΠΑΝΤΑ προετοιμάζεται με μια σειρά από «ήττες»…

Η σημερινή κατάσταση είναι τόσο ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΕΚΡΗΚΤΙΚΗ που θα «συρρικνώσει» καταιγιστικά αυτόν τον χρονικό κύκλο των «ηττών».

Αυτό το μεγάλο ιστορικό νόμο της Επανάστασης αγνοούν τα γραφειοκρατικά παράσιτα της «αριστεράς».

Δεν θα αργήσει ο χρόνος που οι λαϊκές θύελλες θα τους πνίξουν κυριολεκτικά.

Χρέος μας: να συμβάλλουμε στην γρηγορότερη ταφή τους…

_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες