Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: ο «προφήτης» της Νέας Τάξης μίλησε ξανά...

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
ΡΕΠΟΡΤΕΡ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Μάϊ 29, 2010 11:19 am    Θέμα δημοσίευσης: ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: ο «προφήτης» της Νέας Τάξης μίλησε ξανά... Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: ο «προφήτης» της Νέας Τάξης μίλησε ξανά…
Το αλιεύσαμε από:
http://citypress-gr.blogspot.com/2010/05/blog-post_7586.html





Κερασάκι στην τούρτα είναι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ...

Από το Έχω μάτια και βλέπω

«Άλλα λεγες, αλλα κανες..αλλά πες άλλα κάνεις..
Αλλά λογιάζεις και άλλα λές και άλλα στο νου σου βάνεις !!!
Αν αποτύχει ο Παπανδρέου, η επόμενη κυβέρνηση δεν θα είναι καν Ελληνική»


Αυτά είπε μεταξύ άλλων ο Μίμης Ανδρουλάκης στον FLASH..
Δηλαδή τι εννοείς Μίμη; Από που θα είναι η επόμενη κυβέρνηση;
Αρειανοί θα είναι, εξωγήινοι;;
Tώρα κουμάντο κάνει η κυβέρνηση ή μήπως η τρόικα;
Εξάλλου το είπες μόνος σου..


«Δέκα υπουργοί θα λύσουν το πρόβλημα που δεν ελέγχουν τα υπουργεία τους!!»

Κερασάκι στην τούρτα είναι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, λέει ο Μίμης...

Ποια είναι η τούρτα και ποιο το κερασάκι Μίμη;

Το ΠΑΣΟΚ να είναι παντού στα μέτωπα...


Προσπαθεί λέει ο Μίμης να τα πει στον Γιώργο.., αλλά επειδή είναι ψηλός δεν φτάνει το αυτί του...

Μέχρι το φάλι του φτάνει !!!

Kοίτα μόνο μην σας πάρουν με τις τούρτες Μίμη...


AΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟ VIDEO

http://www.youtube.com/watch?v=yNRtIE6zfPw&feature=player_embedded

Επιστροφή στην κορυφή
ΘΥΜΙΟΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Μάϊ 29, 2010 9:11 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Το άρθρο γράφτηκε τον Ιανουάριο του 2006 και περιέχεται στο περιοδικό ΡΕΣΑΛΤΟ, τεύχος-13



Μίμης Ανδρουλάκης: Ο προφήτης των «νέων αξιών»!

Η Ιστορία του ανθρώπινου γένους περιέχει ένα αξιοπρόσεκτο αριθμό από σταδιοδρομίες που μοιάζουν με μετεωρικά φαινόμενα.

Οι μετεωρίτες αυτοί, κατά κανόνα προέρχονται από τα μικροαστικά στρώματα και αποτυπώνουν τον ξεπεσμό αυτών των στρωμάτων και τα πολιτικά χαρακτηριστικά αυτού του ξεπεσμού: κατάπτωση ιδεολογική, καταθλιπτική πολιτική κενότητα, θεαματικές πολιτικές πτήσεις και μεταλλαγές, άπληστη αναζήτηση της επιτυχίας, υπέρμετρη φιλαυτία, υπερβολική ευκαμψία, απέραντο μιμητισμό, μνησίκακες ονειροπολήσεις, κυνισμό και νοσηρό ναρκισσισμό.



ΟΙ «εκσυγχρονιστές» του ΠΑΣΟΚ συνθέτουν όλα τα στοιχεία των μετεωρικών φαινομένων, των τυχάρπαστων της εξουσίας. Αποτελούν τη ζωντανή ενσάρκωση των ιδεών, της ψυχολογίας και του «πολιτισμού» του ξεπεσμού του μικροαστικού ΠΑΣΟΚ (του μικροαστικού σοσιαλισμού). Αν ξετυλίξει κανείς την ιστορία όλων αυτών των μετεωριτών θα βρεθεί μπροστά σε συμπτώματα αποκρουστικού πολιτικού αμοραλισμού και αχαλίνωτης διπροσωπίας.

Αυτά αποκαλύπτονται πιο κραυγαλέα, αλλά και πλέον αηδιαστικά σε κάποια επώνυμα ναυάγια της Αριστεράς: Εκεί καταγράφεται ορατά η «νεύρωση της υγιούς ανθρώπινης λογικής». Μια νεύρωση που συνίσταται στο να αλλάξει κανείς κάθισμα, περνώντας από το ένα τρένο στο άλλο με τις πολιτικές και τις καλλιτεχνικές του αποσκευές…

Και αυτές οι άθλιες σταδιοδρομίες που τεντώθηκαν σε όλο το πολιτικό τόξο και γλείψανε κάθε εξουσία, μπερδεύοντας αυτή την αντιαισθητική χειρονομία με περίπλοκα τεχνάσματα καλλιτεχνικών ή υπαρξιακών αναζητήσεων σήμερα χειροκροτούν την «αισθητική» της παγκοσμιοποίησης.

Είναι τόσο ευλύγιστοι που χωράνε παντού. Στο ΚΚΕ χθες, στο Μητσοτάκη κατόπιν, υμνητές του Ανδρέα μετά και σήμερα έχουν ασπαστεί ενθέρμως τις νεοφιλελεύθερες «αξίες», γλείφοντας την αμερικάνικη ισχύ.




Το χαρακτηριστικότερο δείγμα, ο ΜΙΜΗΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ.

Προσωποποιεί, με τον πλέον κυνικό τρόπο, την «αισθητική» της φιλαυτίας και της απληστίας, του πολιτικού χαμαιλεοντισμού και του μνησίκακου κομπασμού, κρυμμένα όλα αυτά πίσω από το καμουφλάζ του φανφαρονισμού, της «παντογνωσίας» και του υστερικού ναρκισσισμού. Την αχαλίνωτα νοσηρή φαντασία του μόνο η ομηρική του αυτοϊκανοποίηση την ξεπερνά.

Εκείνο, όμως, που είναι πιο αληθινό και πιο σταθερό στον Ανδρουλάκη είναι το γλοιώδες στριφογύρισμά του μπροστά στην οικονομική κυρίως, αλλά και την πολιτική εξουσία.

Σήμερα είναι ένας συγγραφέας που πλασάρεται από τα προπαγανδιστικά Μαντεία της Νέας Εποχής και από όλο το πολιτικό Ιερατείο του αυτοκρατορικού ιμπεριαλισμού (από τη Ντόρα μέχρι το Βενιζέλο και το Γιωργάκη) ως ο νέος προφήτης.

Ο ίδιος έχει φορέσει τη γενειάδα του προφήτη και παραδίδει μαθήματα μάνατζμεν στο κεφάλαιο, μαθήματα τελειότητας του καπιταλισμού, «ελκυστικότητας» του καπιταλιστικού κράτους (να είναι θηλυκό!), μαθήματα κερδοσκοπικής απληστίας, αλλά και μαθήματα «ηθικής τελειότητας» και …ερωτικά!!! Κυρίως όμως παραδίδει μαθήματα «καλού πλασιέ»: Των πωλήσεων του εαυτού του! Κάθε βιβλίο του είναι μια πρόκληση για πωλήσεις, μια φιέστα τελετουργικού καταναλωτικού θεάματος.

Στριφογυρίζει, γλιστράει, κολλάει, μαζεύεται και απλώνεται ανάλογα με τις ανάγκες της προβολής και της πώλησης…



Ο Ανδρουλάκης, χωρίς καμιά συστολή «πουλήθηκε» δημόσια για το χρήμα, για την προβολή του ειδώλου του, για τη φήμη. Ο παρακμασμένος ατομικισμός του αποτυπώνεται στη νοσηρότητα της ναρκισσιστικής του έξαψης: «Πάντα απορροφημένος με τον εαυτό του, ιστορώντας ο ίδιος τον εαυτό του, περπατώντας γύρω από τον εαυτό του, μυρίζοντας και γλείφοντας τον εαυτό του».

Εκφράζει με τον πλέον βροντώδη, αλλά και αποκρουστικό τρόπο την κατάντια και αθλιότητα της ηττημένης και ενσωματωμένης Αριστεράς…

Επιστροφή στην κορυφή
ΜΟΥΡΑΛΩΦ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Μάϊ 30, 2010 5:52 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Λένιν: Το γιο της πλύστρας να φοβάσαι…


Η μαφιόζικη αιχμή των τυχάρπαστων!


Ο Αντόνιο Γκράμσι είχε γράψει: «Μεγάλες φιλοδοξίες και μικρές φιλοδοξίες».
Η «μεγάλη φιλοδοξία», διευκρίνιζε, «είναι αξεχώριστη από το γενικό καλό» και συμβάλει στη «συνειδητή εξύψωση» της κοινωνίας.
Η «μικρή φιλοδοξία» είναι «προδοσία των αρχών», «ταπεινός καιροσκοπισμός», «προκαλεί γύρω της ερήμωση», προκειμένου «να φανεί και να αναδειχτεί».


Η ιστορία διδάσκει επίσης: Οι άνθρωποι με «μεγάλες φιλοδοξίες» ήταν οι αλύγιστοι αγωνιστές των ιδεών, οι οραματιστές και οι τολμηροί πολιτικοί της συλλογικής αγωνιστικής πράξης και ακούραστοι εργάτες για το ΚΟΙΝΟ ΚΑΛΟ.

ΟΙ άνθρωποι με «μεγάλες φιλοδοξίες» ήταν ηθικές και φλογερές προσωπικότητες, πλημμυρισμένες από συναισθήματα και ευαισθησίες…

Οι άνθρωποι με «μεγάλες φιλοδοξίες» πεθαίνανε στην ψάθα. Ξεκινούσαν με περιουσίες και τις θυσίαζαν για τις ιδέες και το ΓΕΝΙΚΟ ΚΑΛΟ…

Γι’ αυτό πάντα αντιμετώπιζαν το μίσος και τη μανιασμένη έχθρα των «μικρών φιλοδοξιών»: Την άγρια πάλη του συνασπισμού των μικροφιλόδοξων καιροσκόπων, απατεώνων και ηλίθιων…

Το «εκσυγχρονισμένο» ΠΑΣΟΚ ανήγαγε τη μικρή φιλοδοξία σε καθεστωτική αυθάδεια.

Το καθεστώς αυτό των τυχάρπαστων λειτούργησε όπως ο «γιος της πλύστρας» που στιγμάτιζε ο Λένιν…

Ήταν ένα καθεστώς νεόπλουτων λιγούρηδων και λουμπεναρίας που δεν είχαν βρακί να φορέσουν και σήμερα κολυμπάνε μέσα στον πλούτο και τη χλιδή.

Ξεκίνησαν ξεβράκωτοι, ζητιανεύοντας 100 δραχμές δανεικά, και σήμερα είναι Κροίσοι και αλαζόνες της αρπαχτής και της λαμογιάς…

Δεν άφησαν τίποτα άθιχτο. Τα πάντα τα βρώμισαν: Ιδέες, αρχές, πολιτική, ηθική, αισθητική, ΤΑ ΠΑΝΤΑ…
Και αυτά τα παράσιτα της αρπαχτής, («γιοι της πλύστρας») μας μιλάνε για «καθάρσεις», Για «ήθος και ηθική».
Η αηδία πολλαπλασιάζεται από τη φρίκη!!!


Θαυμάστε έναν από δαύτους τους «σοσιαλιστές» της ρεμούλας…

Πόθεν έσχε ο “σοσιαλιστής” πολιτικός;
Πηγή:
http://citypress-gr.blogspot.com/2010/05/blog-post_8163.html#more



Η αποκάλυψη ότι ο Ακης Τσοχατζόπουλος μεταβίβασε ένα πανάκριβο σπίτι από οff shore εταιρεία στη σύζυγό του για να γλιτώσει φόρο προκαλεί σοκ ακόμη και σε εκείνους που πίστευαν τα χειρότερα για τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της “Καθημερινής της Κυριακής”,
το σπίτι του επί της οδού Διονυσίου Αρεοπαγίτου μεταγράφηκε από οff shore εταιρεία στη σύζυγο του Βίκυ Σταμάτη, μόλις τρεις μέρες πριν τη ψήφιση του φορολογικού νομοσχεδίου, που μεταξύ άλλων πενταπλασιάζει τη φορολογία ακινήτων που ανήκουν σε υπεράκτιες εταιρείες.

Πρόκειται για διατηρητέα τριώροφη πολυκατοικία, η οποία -σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας “Πρώτο Θέμα”- κοστίζει 6,5 εκατομμύρια ευρώ. Τα ερωτήματα είναι πολλά:

Πόθεν έσχε ο “σοσιαλιστής” πολιτικός;

Γιατί έκρυβε το ακίνητό του πίσω από μια offshore;

Ενδιαφέρθηκε το υπουργείο Οικονομικών να τον ψάξει, εφόσον ενημερώθηκε για τη μεταβίβαση;

Αν δεν ενημερώθηκε, δεν θα έπρεπε να έχει ενημερωθεί για μια μεταγραφή ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ;

Πόσο θρασύς πρέπει να είναι ώστε, μετά την κατακραυγή για τον γάμο του στο Four Seasons, να εξακολουθεί να προκαλεί με τον πολυτελή βίο του;

Zoomnews

Η απαστράπτουσα «φιλοσοφία» του λενινιστικού «αξιώματος» είναι
Ο Μίμης Ανδρουλάκης:
Διαβάστε εδώ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?p=24449#24449
Επιστροφή στην κορυφή
Νυκτερινός Επισκέπτης



Ένταξη: 07 Ιαν 2008
Δημοσιεύσεις: 9

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Ιούν 01, 2010 1:18 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Δύο πολύ καλά κείμενα για το Μίμη Ανδρουλάκη

Ο Μίμης Ανδρουλάκης, αυτός ο «αριστερός» υμνητής της Παγκοσμιοποίησης και του αμερικανισμού, ο άνθρωπος ξερόλας , ο άνθρωπος με τον τίτλο διανοούμενος και στοχαστής είναι βλαξ. Για τον τύπο αυτόν παραθέτω δύο κείμενα που έχουν γραφτεί παλαιότερα και τα οποία αναλύουν, κατά τη γνώμη μου, πολύ παραστατικά και εύστοχα το «αριστερό» αυτό εξάμβλωμα.
Το πρώτο κείμενο είναι του Θύμιου Παπανικολάου και το δεύτερο του Γιώργου Ρούση


"Το Ταγκό του Τσε" και ο φθόνος του κ. Μίμη Ανδρουλάκη

Υπάρχουν κενά ζωής που είναι δυσαναπλήρωτα. Αν δεν διαβάσεις παιδική λογοτεχνία στα παιδικά σου χρόνια δεν είναι δυνατόν να καλύψεις το κενό διαβάζοντας την σε μεγαλύτερη ηλικία. Αν δεν μάθεις κάποια γλώσσα όταν είσαι μικρός ποτέ δεν θα μπορέσεις να την αφομοιώσεις σε βάθος. Το ίδιο συμβαίνει και με τον έρωτα. Αν δεν τον γευτείς από τα δεκαεφτά σου, πάει πέταξε το πουλάκι και ότι και να κάνεις στην συνέχεια, όσο και αν προσπαθήσεις να καλύψεις τα χαμένα χρόνια εκείνα δεν γυρίζουν πίσω..Έτσι συμβαίνει με τη ζωή ολάκερη.
Λόγοι διάφοροι, ατομικοί, κοινωνικοί, πολιτικοί, οικονομικοί, συχνά όλοι μαζί στέκονται εμπόδιο στο να χαρούν κάποιοι τη ζωή τους. Κάποτε ορισμένοι από αυτούς συνειδητοποιούν πόσο πιο εύκολο είναι να χαϊδέψουν έστω επιφανειακά και ετεροχρονισμένα ότι στερήθηκαν, περνώντας στην αντίπερα όχθη. Τότε τους πιάνει πανικός, τρέχουν και δεν φθάνουν πιστεύοντας ότι έτσι μπορεί να καλύψουν το χαμένο μια για πάντα έδαφος. Κι όταν πια οι δύσμοιροι πάντα δεύτεροι και καταϊδρωμένοι κατορθώνουν να γευτούν έστω και τόσο δα από όσα τους στέρησε η καταγωγή τους, οι συνθήκες της νιότης τους, το παρουσιαστικό τους και ότι άλλο κακό της μοίρας τους, βαυκαλίζονται πως άδραξαν τον επίγειο παράδεισο. Κι ας τους χλευάζουν οι πάντες, από τους παραδοσιακούς αστούς, μέχρις εκείνους που αποφάσισαν εγκαίρως να εξαργυρώσουν το αριστερό τους παρελθόν και να επενδύσουν δεξιά και πιότερο απ' όλους οι παλιοί τους σύντροφοι, εκείνοι συνεχίζουν αγέρωχοι να γλείφουν εκεί που είχαν φτύσει, να πορεύονται με τα τέσσερα μπας και μπορέσουν και πετύχουν σκυμμένοι, ότι δεν κατόρθωσαν όρθιοι.
Και ναι μεν μπορεί να νοιώθεις λύπη για τον παλιό αγωνιστή που δεν άντεξε και λούφαξε, για τον δηλωσία έστω, που σταμάτησε στη δήλωση. Μπορεί ακόμη να νοιώθεις οίκτο για τη νέα γενιά των ανανηψάντων με σαφώς μικρότερη προσφορά και μεγαλύτερη ηθική ευκαμψία. Για τον δηλωσία όμως που μετατράπηκε σε χαφιέ, ή για τον οικειοθελή γενίτσαρο, ο οίκτος δεν αρκεί ούτε και η καταφρόνια. Δεν αρκούν αυτά τα συναισθήματα απέναντι σε εκείνους που έχασαν την πιο υψηλή ελπίδα τους και μετά συκοφάντησαν όλες τις ελπίδες.
Αυτούς δεν μπορείς μόνο να τους λυπάσαι. Γιατί και στη λύπη υπάρχουν όρια. Κι' όταν για να δικαιολογήσει κάποιος τα δικά του καμώματα, αλλά και να προσφέρει τη νιοστή δήλωση μετάνοιας σε αυτούς που τώρα θαυμάζει φθάνει στο σημείο να παρουσιάζει το σύγχρονο Τσε κατ' εικόνα και ομοίωση των δικών του ανεκπλήρωτων γιάπικων οραμάτων, δεν είναι ούτε για λύπηση, ούτε για οίκτο, αλλά για περιφρόνηση και μόνον.
Σε αυτήν την κατηγορία ανήκει ο κύριος Ανδρουλάκης, ως γνήσιο τέκνο της πλέον χυδαίας συμβατικής σκέψης και της αγωνιώδους προσπάθειας ενσωμάτωσης. Το νέο του "έργο" "Το ταγκό του Τσε" δεν αποτελεί μόνο ένα ακόμη δείγμα εγκατάλειψης από μέρους του, του οράματος της εφόδου στον ουρανό, στο οποίο ίσως ποτέ και να μην πίστεψε ειλικρινά και κατρακύλας στη λάσπη όπου συνωστίζονται οι αναρριχητικοί κι' ακόλαστοι μεν, μοδάτοι δε πίθηκοι, αλλά και έκφραση βαθύτατου φθόνου.
Φθόνου ενάντια σε όλους τους οραματιστές όπως ο Πλάτωνας, ο Γκαίτε, ο Μαρξ, ο Μπλοχ..οι εκατοντάδες χιλιάδες νέοι της Φλωρεντίας. που ο κύριος Μ.Α στέλνει στο γιατρό ή καλύτερα σε μοναστήρι.
Φθόνου που προέρχεται από έναν ξερόλα φουκαρά, που προσπαθεί καθυστερημένα να γευτεί ο λιγούρης τα κόκαλα που του πετούν, ενάντια σε κάποιον σαν τον Τσε, από παλιό αριστοκρατικό σόι, που έζησε από μικρός τη Ζωή , όμορφο, γυναικά κι' επαναστάτη , που χόρεψε και γι'αυτό ένοιωσε το ταγκό, που έζησε και άντεξε να πεθάνει επαναστάτης.
Και σε κατώτερα !! Αν υπάρχουν.
Γιώργος Ρούσης

_________________
Με εκτίμηση Νυκτερινός Επισκέπτης
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Ιούν 01, 2010 1:29 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Βγάλαμε το κείμενο του Θύμιου. Υπάρχει παραπάνω.

ΠΡΑΓΜΑΤΙ το κείμενο του Γιώργου Ρούση είναι εκπληκτικό.

Το είχαμε διαβάσει, πρέπει να έχει αναρτηθεί παλιότερα, αλλά δεν μπορέσαμε να το βρούμε.

Σε ευχαριστούμε που το ανακάλυψες...

_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Ιούν 01, 2010 2:16 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ο δικος μας Γκρουτσο Μαρξ.
(ειδες η ψωροκωσταινα?)
Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες