Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Τα υποπροϊόντα των σοσιαλδημοκρατικών μεταλλάξεων

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Απρ 26, 2010 8:18 am    Θέμα δημοσίευσης: Τα υποπροϊόντα των σοσιαλδημοκρατικών μεταλλάξεων Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Τα υποπροϊόντα των σοσιαλδημοκρατικών μεταλλάξεων




Κάποτε «συνωστίζονταν» στους άμβωνες των ΜΜΕ και στις πλατείες των γειτονιών για να κλείνουν, υστερικά, σε όλες τις πτώσεις τη λέξη «σοσιαλισμός».
ΣΗΜΕΡΑ, όλα αυτά τα μεταλλαγμένα υποπροϊόντα των αγυρτών της σοσιαλιστικής ρητορείας που δεν άφησαν τίποτα που να μη το βρωμίσουν, χοροπηδάνε σαν τις μαϊμούδες, στους κτύπους των ντεφιών του ΔΝΤ.
Σήμερα ακόμα και η λέξη «σοσιαλισμός» τους προκαλεί αλλεργία…

Διαβάστε ένα χαρακτηριστικό κείμενο από το «Κλασσικοπερίπτωση»:
http://klassikoperiptosi.blogspot.com/2010/04/blog-post_26.html



Η ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΕΝΟΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΗ ΠΟΥ ΠΡΟΤΙΜΑ ΝΑ ΤΟΝ ΛΕΝΕ ΑΠΛΩΣ ...ΔΗΜΟΚΡΑΤΗ


Παπαπαναγιώτου: " ...μα είσατε σοσιαλιστής κυριε Παπαϊωάννου."
Παπαϊωάννου: "Προτιμώ να με λένε δημοκράτη"

(Μας το έστειλε κάποιος ανώνυμος φίλος αναγνώστης από την ΕΡΤ)

Σήμερα το μεσημέρι στην εκπομπή της ΝΕΤ "Ζουμ στα πρόσωπα" που επιμελείται και παρουσιάζει ο δημοσιογράφος Μπάμπης Παπαπαναγιώτου, ήταν προσκεκλημένος, μεταξύ των άλλων, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρόεδρος της επιτροπής θεσμών και διαφάνειας κ.Μιλτιάδης Παπαϊωάννου.

Αφού ακούστηκαν από το στόμα του οι γνωστές επικοινωνιακές μπουρδολογίες και ενώ τον είδαμε να κάνει κάμποσες αδέξιες κολοτούμπες (μάλλον λόγω ηλικίας έχει χάσει μεν την πολιτική του ...ευκαμψία, αλλά διατηρεί πλήρως την κομματική του οσφυοκαμψία) σε ερωτήσεις των προσκεκλημένων δημοσιογράφων γύρω από το ζέον θέμα των ημερών, δηλαδή της άνευ όρων παράδοσης της Ελλάδας στα νύχια των κορακιών της Ε.Ε και της Αμερικής, ακούσαμε και αυτό:

Παπαπαναγιώτου: " ...μα είσατε σοσιαλιστής κύριε Παπαϊωάννου."

Παπαϊωάννου: "Προτιμώ να με λένε δημοκράτη".


Μετά την εκπομπή άκουσα στον διάδρομο να του λέει κάποιος συνάδελφος "τι είναι αυτό που είπες. Δεν καταλαβαίνεις ότι μετά από αυτό θα σε περιλάβουν οι εφημερίδες και όχι άδικα;"

Δεν τον είδα να ενοχλείται καθόλου από το σχόλιο του συναδέλφου ο οποίος μάλλον ενοχλημένος από την αντίδρασή του συνέχισε λέγοντάς του ότι "σήμερα παρά ποτέ είναι επίκαιρος ο λόγος της Ρόζας Λούξεμπουργκ Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα στον οποίο αναφέρθηκε εξ άλλου προεκλογικά και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και σημερινός πρωθυπουργός".

Ο κ.Παπαϊωάννου συνέχισε να περπατά και γυρνώντας στο μέρος του συναδέλφου του απάντησε:

" ο σοσιαλισμός έχει κακοποιηθεί σήμερα από πολλούς".

Τσαντισμένος ο συνάδελφος γύρισε την πλάτη του φωνάζοντας
"ειδικά από εσάς που έχετε ακόμα στην ταμπέλα σας τον ψευδεπίγραφο όρο σοσιαλιστικό κίνημα άντε να χαθείς ".



Σχόλιο απο την "ΚΛΑΣΣΙΚΟΠΕΡΙΠΤΩΣΗ"

Αυτός ο ..δημοκράτης που επί μια ώρα εξυμνούσε, με παλιομοδίτικο μάλιστα τρόπο, την μεγάλη "επιτυχία" του αρχηγού του, να ...προκαλέσει δηλαδή τους Ευρωπαίους να κατασκευάσουν αυτόν τον περιβόητο μηχανισμό στήριξης. Αυτός λοιπόν που δεν θέλει να τον αποκαλούν σοσιαλιστή γιατί μάλλον δεν θέλει να ρισκάρει να προκαλέσει το γέλιο σε όρνιθες και άλλα πουλερικά, αυτός ήταν που είχε το θράσος να πει ότι "σήμερα ο σοσιαλισμός έχει κακοποιηθεί από πολλούς".

Αν υπήρξε ποτέ ψήγμα σοσιαλισμού στο κόμμα σας αγαπητέ πρόεδρε της επιτροπής θεσμών και διαφάνειας, αυτός κακοποιήθηκε κυρίως από εσάς και τους άλλους πλασιέδες της ψευτοσοσιαλιστικής κουλτούρας.

Χαιρόμαστε που παραδέχεστε επιτέλους και δημοσίως ότι προτιμάτε να τον όρο "δημοκράτης" παρά "σοσιαλιστής" αφού με αυτό τον τρόπο ομολογείτε ότι συρρικνωθήκατε πια στα εξ ών συνετέθητε, δηλαδή στον φυσικό χώρο μιας ξεπεσμένης και φαύλης αστικής δημοκρατίας. Ενός συστήματος δηλαδή που εσείς κι οι άλλοι της "Νέας Τάξης Πραγμάτων" ονομάζετε για πελατειακούς και μόνο λόγους "δημοκρατία".

Το μόνο που μπορούμε να πούμε πιά για δαύτους τους ξεπεσμένους μισθοφόρους της ...δημοκρατίας είναι αυτό που είπε ο Ηράκλειτος χιλιάδες χρόνια πριν :

Όνους σύρματ' αν ελέσθαι ή χρυσόν.
( Τα γαϊδούρια προτιμούν να τρώνε σκουπίδια παρά χρυσό ).


Και για να μην υπάρξουν παρανοήσεις ο Ηράκλειτος δεν αναφερόταν στα γαϊδούρια αλλά σε ανθρώπους -γαϊδούρια, ούτε στο χρυσάφι αλλά στις αξίες που ήταν και είναι το αληθινό χρυσάφι της ζωής.

_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΘΑΛΕΙΑ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Απρ 26, 2010 8:57 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Το μήνυμα της ημέρας
Πηγή:
http://news24gr.blogspot.com/2010/04/blog-post_20.html




Μπορεί να μας πήρε μέρες, μήνες, χρόνια, αλλά σήμερα θα καταλάβουμε τι ακριβώς εννοούσε το σύνθημα:
Το ΠΑ-ΣΟΚ, εί-ναι δω, ενωμέ-νο ΔΝΤ.

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Απρ 26, 2010 11:17 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
EPITELOYS, SYMFONISATE KAI ME TO LAZOPOYLO !!![/img]
Επιστροφή στην κορυφή
Αλιευτής
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Απρ 26, 2010 11:18 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Οι άνθρωποι δεν παίζονται




Δεν είναι μόνον τι λέει κανείς, είναι και ο τρόπος που το λέει.
Κι ενίοτε, η απόγνωση και η απελπισία γεννιούνται περισσότερο απ' τον «τρόπο» παρά απ' την πραγματικότητα (που ο τρόπος πάει να διαχειριστεί)...


Μιλώντας από το Καστελόριζο ο κ. Παπανδρέου ήταν σαν να μας έλεγε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι μας σκλάβωσε για να μας δώσει την ευκαιρία να απελευθερωθούμε.

Χωρίς συναίσθηση χωρίς αιδώ,
αναφερόμενος στα πλακάτ των διαδηλωτών (αφίσες τα ονόμασε) δήλωνε ότι το σύνθημα «έξω το ΔΝΤ» θα μπορούσε να το προσυπογράψει και ο ίδιος!

Αχρειότητες - δυστυχώς!

Κάτι λίγοι απ' τους Καστελοριζιώτες τον ψευτοχειροκροτούσαν με μισή καρδιά, αλλά ήταν η μια δήλωση του κ. Παπανδρέου πιο αξιοδάκρυτη απ' την άλλη.

«Ομως δεν θα φύγουν με τις πέτρες», συνέχιζε να λέει για το ΔΝΤ, λες και δεν το κάλεσε ο ίδιος εδώ, λες και δεν πάτησε ο ίδιος το «κουμπί»! Δεν ξέρω ποιος θα φύγει στο τέλος με τις πέτρες
αλλά ο κ. Παπανδρέου και η κυβέρνησή του έχουν χάσει κάθε είδους ευπρέπεια.

Αφού μας έδωσαν (με την έννοια του παρέδωσαν και με την έννοια του πρόδωσαν) στο ΔΝΤ, μας καλούν τώρα σε αγώνα για να βγούμε!!!

Ο κ. Παπουτσής φέρ' ειπείν: κάλεσε απ' τη Βουλή όλες τις υγιείς(!) δυνάμεις στο μεγάλο γνήσια πατριωτικό (!!) προσκλητήριο του Γεωργίου Παπανδρέου!

Οι άνθρωποι δεν παίζονται.

Αντιμετωπίζουν τις λέξεις ως να μην έχουν νόημα.
Δείχνουν σαν να πιστεύουν ότι η λέξη «δωσίλογος» λόγου χάριν μπορεί να σημαίνει «αυτόν που δίνει τον λόγο του».




Φέρονται σαν να μην καταλαβαίνουν τι γίνεται, παρ' ότι οι ίδιοι το έχουν δημιουργήσει. Διαβεβαιώνει, για παράδειγμα, ο κ. Λοβέρδος ότι δεν θα γίνουν περικοπές στις συντάξεις ή τους μισθούς! Πώς δίνει αυτή τη διαβεβαίωση; Αυτός κυβερνά;

Δεν έχει αντιληφθεί την αυτοακύρωσή τους; Οτι δεν είναι πια κυβερνήτες; Οτι είναι εντολοδόχοι. Ο κ. Λοβέρδος, ο κ. Παπανδρέου θα κάνουν ό,τι τους πει το ΔΝΤ, η κυρία Μέρκελ, η Κομισιόν, η Μπούντεσμπανκ.

Κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν, προκαλώντας με αυτόν τους τον φθηνό τρόπο ακόμα περισσότερη οργή.

Οι άνθρωποι έφεραν ξένους στη θέση τους, ξένους κυβερνήτες. Υπ' αυτήν την έννοια
δεν έχουν πλέον τη λαϊκή νομιμοποίηση.

Εθεσαν τη χώρα υπό κηδεμονία.


Είναι οι ίδιοι κυβέρνηση υπό κηδεμονία.


Οπως υπό κηδεμονία είναι η κυβέρνηση του Ιράκ. Σε αυτούς η Δύση έκανε εξαγωγή δημοκρατίας σε μας κάνει εξαγωγή οικονομίας.

Η κυβέρνηση Παπανδρέου περιήγαγε εαυτήν σε καθεστώς εντολής· πρόκειται για κυβέρνηση ανδρεικέλων. Κι αυτό, η καμποτίνικη ρητορική όχι μόνον δεν μπορεί να το αποκρύψει, αλλά οδηγεί όσον εκφωνείται όλο και περισσότερο, όλο και περισσότερους σε ψυχική κατάθλιψη.
Και η ψυχική χρεωκοπία ενός λαού είναι πολύ χειρότερη από την οικονομική δυσπραγία.
*****
Η χώρα έχει μπει σε βαθιά δοκιμασία. Ούτε καν στην αιχμαλωσία φαίνεται να μπορούν να μας οδηγήσουν σωστά τα ανδρείκελα του «Μηχανισμού» -ο οποίος δεν είναι βέβαιον ότι εν τέλει θα λειτουργήσει.

Αλλά κι αν λειτουργήσει, δεν είναι επίσης καθόλου βέβαιον ότι η χρεωκοπία αργότερα θα αποφευχθεί.

Η ανασυγκρότηση της χώρας δεν μπορεί να γίνει από και με τις ίδιες πολιτικές δυνάμεις, τα ίδια πολιτικά πρόσωπα που την αποδόμησαν. Αυτοί έγιναν ανδρείκελα κι εμάς αφού μας εξευτέλισαν πρώτα διεθνώς ως ανεπρόκοπους, τεμπέληδες και διεφθαρμένους, μας πέταξαν αλυσοδεμένους στο μπαλαούρο...

Εως τώρα ουδείς φοροφυγάς ή διαπλεκόμενος ή λαμόγιο έχει βλαφθεί. Αντιθέτως την έχουν πληρώσει χιλιάδες εργαζόμενοι κι έρχεται η σειρά και των υπόλοιπων.

Η ανυπακοή σε αυτήν τη βαρβαρότητα και τον αλήτικο τρόπο που την επιβάλλει,
είναι υποχρέωση κάθε τίμιου πολίτη -εργάτη, επιχειρηματία, επιστήμονα, γεωργού, νέου, όλων. Οπως και ο αναστοχασμός όλων των Ελλήνων πάνω στα πεπραγμένα τους, τις ευθύνες μας, τι δέον γενέσθαι..

Πηγή:
http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=26/04/2010&s=naytilos


Ανοίξτε και τη σελίδα:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewforum.php?f=33
Επιστροφή στην κορυφή
Φίλος ΡΕΣΑΛΤΟ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Απρ 26, 2010 3:45 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Οι παρασιωπήσεις του ΡΕΣΑΛΤΟ!


Ο Στάθης είναι ευφυής, με αριστερή ορολογία, κριτική ευστροφία και ευρηματική πένα. Τα προσόντα του αυτά τον διευκολύνουν να περνάει απαρατήρητες τις πολιτικές «πεπονόφλουδες», καθόλου αριστερές.

Έχω διαπιστώσει ότι οι συντάχτες του ΡΕΣΑΛΤΟ, έχουν τη γνώση και την εμπειρία να αποκρυπτογραφούν τις «φόλες», έστω και αν «πετιούνται» μέσα σε ένα κείμενο «αθώα» και ορθό στην κριτική του.

Απόρησα, λοιπόν, πώς πέρασε απαρατήρητη η παρακάτω «φόλα» του Στάθη:

«Η ανασυγκρότηση της χώρας δεν μπορεί να γίνει από και με τις ίδιες πολιτικές δυνάμεις, τα ίδια πολιτικά πρόσωπα που την αποδόμησαν. Αυτοί έγιναν ανδρείκελα κι εμάς αφού μας εξευτέλισαν πρώτα διεθνώς ως ανεπρόκοπους, τεμπέληδες και διεφθαρμένους, μας πέταξαν αλυσοδεμένους στο μπαλαούρο...»

Σε μια εύστοχη και πιπεράτη κριτική κατά του Γιωργάκη «ρίχνεται» και η «φόλα» της πολιτικής «κάθαρσης» του αστικού καθεστώτος!!!

Η γνωστή «φόλα» του 1989…

Εδώ ο «αριστερός» Στάθης δεν είναι καθόλου αριστερός!!!

Επικαλύπτει ότι «ανδρείκελα» είναι όλο το πολικό κοινοβουλευτικό καθεστώς στη σημερινή εποχή της παγκοσμιοποίησης και της Νέας Τάξης.

Η διαφορά βρίσκεται όχι στην «ποιότητα» του δοσιλογισμού, αλλά στο μέγεθος…

Τρέφει, επίσης τη μεγάλη απάτη που και ο Λαζόπουλος, συστηματικά και βάρβαρα, μας διατυμπανίζει διαρκώς: Νέα πρόσωπα, νέοι πολιτικοί, άφθαρτοι κ.λπ

Δηλαδή ζητά και ο Στάθης ανανέωση του πολιτικού σκηνικού.

Πιο απλά: βαπτίζει την «αναπαλαίωση» του πολιτικού καθεστώτος με την «ανανέωση»: Το ευαγγέλιο της καπιταλιστικής «κάθαρσης» και του ΣΥΝ, ευαγγέλιο των ίδιων των «νταβάδων» με προεξέχουσα αιχμή το συγκρότημα Λαμπράκη, την Καθημερινή και τον Αλέκο Παπαδόπουλο (Σημίτη) στη χθεσινή ομιλία του.

Τα ίδια έλεγε και αυτός ο σημιτάνθρωπος, μέσα στην παραληρηματική έξαψη της μπουρδολογίας του…

Με ποια πρόσωπα, λοιπόν, θα γίνει «η ανασυγκρότηση της χώρας»; Εδώ ο Στάθης, μάλλον, συμπεριλαμβάνει του συριζαίους και «άλλες νέες αριστερές δυνάμεις» (προφανώς και τον εαυτό του)!!!

Του διέφυγε όμως το θεμέλιο της αριστερής σκέψης που θέλει να έχει: Ανασυγκροτήσεις και Αλλαγές δεν γίνονται με «πρόσωπα», αλλά με Κινήματα, με άλλες ΙΔΕΕΣ, με Πολιτικές και εναλλακτικά κυβερνητικά προγράμματα…

Για όλα αυτά δεν βγάζει τσιμουδιά…

Απορώ, συνεπώς, πώς οι συντάχτες του ΡΕΣΑΛΤΟ, έκλεισαν τα μάτια στην «πεπονόφλουδα» του Στάθη, όταν μάλιστα το ίδιο το ΡΕΣΑΛΤΟ έχει γράψει τα παρακάτω, πιστοποιώντας ότι γνωρίζει να αποκρυπτογραφεί το Στάθη:

«Αποφαίνεται, λοιπόν, ο φίλος Στάθης:


«Ο νόμος που προτείνει η κυβέρνηση για τους μετανάστες είναι ένας κατ' αρχήν καλός νόμος· και με τις βελτιώσεις που μπορούν να προκύψουν μέσα από τον εθνικό διάλογο και την εθνική συναίνεση, μπορεί και πρέπει να γίνει νόμος του κράτους».

Μπράβο Στάθη!!!

α). Δίνεις ιδεολογικό και πολιτικό άλλοθι και τεκμήριο στη νομιμοποίηση της εισβολής, κατοχής και εποικισμού της Ελλάδας, δηλαδή στην ολοκληρωτική ισοπέδωσή της…

β). Δίνεις το ίδιο άλλοθι και στον εφιάλτη της «εθνικής συναίνεσης». Αλήθεια, εσύ ο «αριστερός» δεν γνωρίζεις τι σημαίνει «εθνική συναίνεση» σε ένα καπιταλιστικό καθεστώς; Είσαι πιο πίσω ακόμα και από το ΚΚΕ…»

Το απόσπασμα το πήρα από δώ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=4124

Επιστροφή στην κορυφή
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Απρ 26, 2010 4:14 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Αγαπητέ φίλε «ΡΕΣΑΛΤΟ»

Η επισήμανσή σου, σχετικά με τη «φόλα» του Στάθη, είναι ορθότατη.

Δεν είναι, όμως ορθή η επισήμανσή σου για τις παρασιωπήσεις του ΡΕΣΑΛΤΟ.


α) Εντοπίσαμε την «παράγραφο» της αστικής καθαρτήριας λογικής, αλλά, ακριβώς, επειδή πέρναγε απαρατήρητη δεν θέλαμε να ακυρώσουμε, με μια κριτική, όλο το άλλο κείμενο…

β). Ήδη για τους κλαυθμυρισμούς και οδυρμούς πολλών «αριστερών» έχουμε γράψει αυτές τις ημέρες πολλά κείμενα.
ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=4432



Μέσα σε αυτά συμπεριλαμβάνεται και ο Στάθης

Προσπαθούμε να αναδείξουμε τη διαλεκτική σκέψη, έναν τρόπο, δηλαδή, συνολικής πολιτικής προσέγγισης των πραγμάτων και όχι να «τεμαχίζουμε» τη σκέψη σε «ειδικές» πολεμικές.

Όταν χρειάζονται και τέτοιου είδους πολεμικές τις κάνουμε, όπως το κείμενό μας το οποίο παραθέτεις…

γ). Ετοιμάζει, ήδη, ο «Παλαίμαχος» ένα κείμενο για την επίσπευση που επιχειρείται της αποδόμησης και ανασύστασης του πολιτικού σκηνικού, μέσω μιας κατασκευασμένης «τρομοκρατικής συναίνεσης», καθώς και για την «αγωνία» των ποικίλων πολιτικών παιχτών.

Απόψεις σαν και αυτές του Στάθη, που ορθώς επισήμανες, βρίσκονται μέσα σε αυτό το παιχνίδι και είναι κυρίαρχες: Η σημερινή κεντρική άποψη των «ΝΕΩΝ» , καθώς και πολλών άλλων, ακόμα και της Ντόρας…

Κάνε, συνεπώς, λίγη υπομονή…

_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες