Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Ο πρώτος πρωθυπουργός υπό κατοχήν...

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Εξόριστος



Ένταξη: 22 Ιαν 2007
Δημοσιεύσεις: 457

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Απρ 17, 2010 2:11 pm    Θέμα δημοσίευσης: Ο πρώτος πρωθυπουργός υπό κατοχήν... Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ο πρώτος πρωθυπουργός υπό κατοχήν στη μεταπολιτευτική περίοδο.



Είναι γνωστό ότι το ψέμα είναι το συστατικό στοιχείο κάθε εξουσιαστικής πολιτικής.

Γνωστό είναι, επίσης, ότι σήμερα αυτό το ψέμα έχει πάρει τερατώδεις διαστάσεις και σου φέρνει παραζάλη.

Σήμερα βρισκόμαστε στην εποχή της απόλυτης ψευτιάς, της ολοκληρωτικής και αυθάδους ψευτιάς των κυβερνητικών μηχανισμών και των βιομηχανιών της «ενημέρωσης»: τα μεγάλα προπαγανδιστικά λαρύγγια του ψεύδους, της παραποίησης, της πλαστογραφίας και της απάτης…

Πηκτά κύματα ψευτιάς μάς κατακλύζουν, σαν χείμαρρος, καθημερινά από όλες τις εστίες του καθεστώτος και τις «πόρνες» του: πολιτικές, δημοσιογραφικές και «ακαδημαϊκές»…

Ζούμε την πιο βάρβαρη δικτατορία της γλοιώδους και τυποποιημένης συνοχής του ψεύδους.

Η πιο απαίσια έκφραση αυτής της δικτατορίας του ψεύδους είναι το μεταλλαγμένο ΠΑΣΟΚ: Η «βουλιμία του ψεύδους» στην πιο ακραία της διάσταση.

Η αποκρουστική και η πλέον μοχθηρή γκριμάτσα αυτής της «απληστίας» του ψεύδους είναι ο σημερινός πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου και ο θίασός του: Η αυθάδεια της χοντροκοπιάς του ψεύδους, η ολοκληρωτική παράκρουση του ανενδοίαστου, κυνικού, και χοντροκομμένου ψεύδους: Η πώρωση του γλοιώδους και βλακώδους ψεύδους.

Ο Γιώργος Παπανδρέου θα εγκαταλείψει την σκηνή σαν ένα από τα πλέον στιγματισμένα πρόσωπα της ιστορίας. Όχι μόνο για τα πολιτικά του εγκλήματα, αλλά και τη θηριώδη, γελοία χοντροκοπιά της ψευτιάς του.

Θα είναι η μοναδική περίπτωση ψεύτη που αυτό-αναιρέθηκε τόσο χοντρά μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα:

Προεκλογικά κραύγαζε: «Υπάρχουν λεφτά», έχοντας τη γνώση ότι δεν υπάρχουν!!!

Μόλις έγινε Πρωθυπουργός ΑΜΕΣΩΣ άλλαξε πλάκα: «είμαστε ταπί»!!!

Αμέσως μετά στήθηκε το σκηνικό της τρομοκρατίας του ψεύδους και της γνωστής «εκσυγχρονιστικής» λογιστικής: Της αφαίμαξης των εισοδηματικών, Ασφαλιστικών και «άλλων» υπολειμμάτων του ελληνικού λαού.

Το «επιχείρημα» της κανιβαλικής αυτής «αφαίμαξης» ήταν και αυτό ένα ανενδοίαστα χοντροκομμένο και γελοίο ψεύδος: «Να σωθεί η Ελλάδα από τη χρεοκοπία»!!!

Δηλαδή με τη χρεοκοπία και εξόντωση του ελληνικού λαού (αυτή είναι η Ελλάδα), θα …σωθεί η Ελλάδα!!!

Η αλήθεια ήταν βεβαίως άλλη: Τη βάρβαρη και θηριώδη αφαίμαξη του ελληνικού λαού την πρόσταζαν τα διεθνή κέντρα της χρηματοπιστωτικής αναισχυντίας για να αυξήσουν τα υπερκέρδη τους.

Ο Γ. Παπανδρέου το γνώριζε, γιατί εκτελούσε, ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ τις εντολές τους. Δεν είναι μόνο ένας ωμός ψεύτης και πολιτικός απατεώνας, αλλά και δωσίλογος:

Συνειδητά οδήγησε την Ελλάδα
σε αυτή την κατάσταση για να παραδώσει τα κλειδιά της χώρας στους διεθνείς ληστές και στους κομισάριους του ΔΝΤ…

ΓιΆ αυτό θα περάσει στις μαύρες σελίδες της ιστορίας, ως ο πρωθυπουργός ΚΑΤΟΧΗΣ της μεταπολεμικής Ελλάδας.

Από την ημέρα που ανέλαβε την πρωθυπουργία «ανασκούμπωσε τα μανίκια», όχι για να διαχειριστή την καπιταλιστική κρίση, όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά, προς το συμφέρον του ελληνικού καπιταλισμού, αλλά για να ρίξει τον ελληνικό καπιταλισμό στα έσχατα όρια της χρεοκοπίας του, προκειμένου να παραδοθεί η χώρα στους μεγάλους «προστάτες»: Στους διεθνείς κερδοσκόπους και στους κομισάριους του ΔΝΤ.

ΓιΆ αυτό επιδόθηκε,
σαν περιφερόμενη μακέτα φλύαρης ανοησίας και τρομοκρατίας, σε διατεταγμένες «πολιτικές» τρομοκρατικής καταστροφολογίας και κινδυνολογίας.

Μίλησε σε όλους τους τόνους και σε όλη την υφήλιο για «απώλεια της εθνικής μας κυριαρχίας», για «τιτανικούς», για «εντατικές» και «κώματα», για το «βουλιάζει η χώρα», για «πιστόλια στο τραπέζι» και άλλα τέτοια φαιδρά και κωμικοτραγικά…

Με τέτοιες πολιτικές συμπεριφορές και μικρότητες,
με τέτοια ψεύδη και ισχυρές δονήσεις τρομοκρατικής καταστροφολογίας και κινδυνολογίας, ο γκρεμός για την Ελλάδα ερχόταν τεράστια βήματα μπροστά.

Ακόμα και κρίση να μην υπήρχε, πάλι η Ελλάδα θα όδευε σε δραματικές περιπέτειες, αν ο πρωθυπουργός της συμπεριφερόταν όπως ο Γ. Παπανδρέου…

ΟΤΑΝ κραυγάζεις ότι «βυθίζεσαι» τα χρηματοπιστωτικά κοράκια οσμίζονται υπερκέρδη και σπεύδουν για «βοήθεια»!!!

Ο Γ. Παπανδρέου ενήργησε συνειδητά για να παραδώσει την Ελλάδα στους επικυρίαρχους του κόσμου.

Από την πρώτη στιγμή, πριν ακόμα γίνει πρωθυπουργός ο Γιωργάκης, «ουρλιάζουμε»: Ο ΓΑΠ και ο θίασός του έρχονται για να εκτελέσουν «συμβόλαια», τα «συμβόλαια» θανάτου της ελληνικής κοινωνίας και του ελληνικού λαού…

Η τιμωρία, όμως ακολουθεί το έγκλημα.

Το έγκλημα της σημερινής κυβέρνησης θα έχει την τιμωρία του: Ανάλογη του εγκλήματος.


Η ιστορία δεν ξεχνά…

_________________
Όποιος δεν θέλει να είναι το φερέφωνο του ισχυρού ΔΕΝ πρέπει ΚΑΙ να αποδέχεται την εικόνα που προβάλλει και επιβάλλει ο ισχυρός για τον εαυτό του!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Αλιευτής
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Απρ 17, 2010 8:32 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ένα συγκλονιστικό video με ελληνικούς υπότιτλους, που περιγράφει τα γεγονότα που έφεραν την Αργεντινή σε κατάσταση χρεοκοπίας.

Ανοίξτε εδώ:

http://www.larisaportal.gr/diafora/argentina.php
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Απρ 18, 2010 10:12 am    Θέμα δημοσίευσης: Εθνική αναξιότης Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Εθνική αναξιότης
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Γενικά ο όρος Εθνική αναξιότης (ή "εθνική αναξιότητα") αφορά συμπεριφορά πολίτη μιας χώρας που στρέφεται ενάντια της πατρίδας του, της εθνικής αξιοπρέπειας ή θίγει καθ΄ οιονδήποτε τρόπο αυτή. Ειδικότερα όμως αυτός ο όρος για τα ελληνικά δεδομένα απετέλεσε "ιδιότυπο αδίκημα" που προσδιορίστηκε με Συντακτική Πράξη του 1945 με την οποία επιβάλλονταν ποινικές κυρώσεις στους συνεργασθέντες με τον εχθρό.

Ιστορία του (νομικού) όρου


Αμέσως μετά την απελευθέρωση της Ελλάδος το 1944, η Ελληνική ελεύθερη πλέον Πολιτεία μεταξύ των πολλαπλών και ποικίλλων προβλημάτων που αντιμετώπισε τότε, ήταν και το ζήτημα του κολασμού όλων εκείνων των ανάξιων "ελλήνων" που κατά τη διάρκεια της κατοχής της Ελλάδος από τους Ιταλούς και Γερμανούς είτε ετέθησαν στις υπηρεσίες των κατακτητών γενόμενοι όργανά τους, διευκολύνοντας έτσι τους κατακτητές στο ολέθριο κατά της Χώρας έργο τους, είτε ακόμη χειρότερα με τις ενέργειές τους και τη συμπεριφορά τους έθιξαν την εθνική αξιοπρέπεια, καθιστάμενοι ανάξιοι της ελληνικής πατρίδος.
Έτσι διαμορφώθηκε το ιδιότυπο αδίκημα της εθνικής αναξιότητας προκειμένου να δοθεί στις επερχόμενες γενεές το παράδειγμα ότι δεν μπορεί κανείς να μένει ατιμώρητος όταν προσφέρει τις υπηρεσίες του στον εχθρό της Πατρίδας του, αλλά και ακόμη περισσότερο προς φρονηματισμό και υπόδειξη του εθνικού τους καθήκοντος σε στιγμές δοκιμασίας.
Επί τούτου, η πρώτη ενέργεια της ελεύθερης επί ελληνικού εδάφους κυβερνητικής εξουσίας ήταν η ψήφιση της με αριθμό 1 Συντακτικής Πράξης της 6ης Νοεμβρίου 1944 με την οποία επιβάλλονταν ποινικές κυρώσεις στους συνεργασθέντες με τον εχθρό. Επειδή όμως αυτή η Πράξη ήταν πολύ γενικόλογη με κίνδυνο δημιουργίας σχετικού χάους αντικαταστάθηκε δύο μήνες αργότερα με την 6η Συντακτική Πράξη του Ιανουαρίου 1945 η οποία και προσδιόριζε επακριβώς τα στοιχεία εκείνα τα οποία και συγκροτούσαν την υπόσταση των εγκλημάτων συνεργασίας με τον εχθρό και της εθνικής αναξιότητας καθώς και τον τρόπο κολασμού αλλά και την έκταση των ποινών.

Υπόσταση (στοιχεία) αδικήματος

Σύμφωνα με το 2ο νομοθέτημα διώκονταν και τιμωρούνταν:

1. Όσοι διαρκούσης ξένης κατοχής ανέλαβαν σχηματισμό Κυβέρνησης.
2. Όσοι διατέλεσαν κατά παραπάνω περίοδο Υπουργοί.
3. Όσοι κατέχοντες δημόσια θέση, έγιναν συνειδητά όργανα του εχθρού ή διευκόλυναν το έργο του.
4. Όσοι ανέλαβαν υπηρεσία πλησίον αρχών κατοχής και ενήργησαν κατά τρόπο πιεστικό για τον λαό.
5. Όσοι κατέδωσαν στον εχθρό Έλληνες ή συμμάχους, εργαζόμενους χάριν του εθνικού ή συμμαχικού αγώνα.
6. Όσοι προβήκανε σε πράξεις βίας.
7. Όσοι παρέσχον στον εχθρό πληροφορίες.
8. Όσοι παρεμπόδισαν ελληνική ή συμμαχική ενέργεια.
9. Όσοι δια της οικονομικής τους συνεργασίας με τον εχθρό προκάλεσαν ζημιές στον ελληνικό λαό κλπ.
10. Έτι δε, όσοι συνεργάσθηκαν με τον εχθρό κατά τρόπο ανάξιο Έλληνος πολίτη και έθιξαν την εθνική αξιοπρέπεια, διευκολύνοντας το έργο των αρχών κατοχής.

* Τα ειδικά δικαστήρια που επελήφθησαν την εκδίκαση αυτού του ιδιότυπου αδικήματος κατά δημώδη έκφραση αποκλήθηκαν Δικαστήρια Δωσιλόγων, οι δε ένοχοι Δωσίλογοι.
Επιστροφή στην κορυφή
Κυπριανός Χριστοδουλίδης



Ένταξη: 03 Δεκ 2009
Δημοσιεύσεις: 564
Τόπος: Αθήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Απρ 18, 2010 11:22 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΟΙ ΝΕΟΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ


Όλα υπόκεινται στη διαδικασία του εξελικτικού προτσές. Το οποίο υπέρκειται πάντων, και αυτά που γράφτηκαν το 1945, δεν ισχύουν σήμερα.

Τότε ίσχυε η αξία της πατρίδας, σήμερα ισχύει η αξία του πλανήτη, τότε ίσχυε η αξία των πολιτών μιας πατρίδας τώρα ισχύ η αξία των πολιτών της γης.

Δωσίλογοι, τότε, ήταν οι υπόχρεοι να δώσουν λόγο για τις πράξεις τους κατά της πατρίδας, σήμερα οι υπόλογοι πράξεων κατά της γης. Τότε, έχθρός ήταν ο φασιστοναζισμός, σήμερα η τρομοκρατία. Τότε, ο φασιστοναζισμός ήθελε να επιβληθεί βίαια, τώρα οι τρομοκράτες ... .

Τι ζητάνε οι τρομοκράτες αλήθεια; Να μας επιβληθούν βίαια; Μπορούν; Έχουν τα μέσα; Υπάρχει παγκόσμιο ρεύμα και δεν το ξέρουμε; Έχουν μήπως υποψηφίους βουλευτές, πολιτικούς και άλλους αντιπροσώπους οι οποίοι διεκδικούν την ψήφο μας ή μήπως είναι φαντασιακά κατασκευάσματα αυτών που θέλουν να προστατέψουν τον πλανήτη (πατρίδα) και τους "πλανητιώτες" (κατά το πατριώτες);

Τι καλό έφτιαξαν αυτοί οι προστάτες της νέας πατρίδας, αυτού του πλανήτη, για να εμπιστευθούμε την προστασία που θέλουν να μας παράσχουν; Μόλυναν την ατμόσφαιρα, μόλυναν τα νερά, μόλυναν τις τροφές, μολύνουν τώρα και τη φαντασία μας με τον εισαχθέντα τρόμο της τρομοκρατίας. Μα πάνω απ΄ όλα, μόλυναν τον ανθρώπινο λόγο με τις απίστευτες ηλιθιότητές τους : Τα ακαταμάχητα ψεύδη, που δεν επιτρέπουν σε κανένα να τα καταγγείλλει. Το βρωμερό και δύσοσμο πρόσωπό τους, δεν θέλουν να το δούμε. Όμως η βρόμα τους μας πνίγει.

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες