Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Στο κατώφλι πολιτικών εξελίξεων και τερατο-γενέσεων

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
ΘΥΜΙΟΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Μάρ 07, 2010 9:23 pm    Θέμα δημοσίευσης: Στο κατώφλι πολιτικών εξελίξεων και τερατο-γενέσεων Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Στο κατώφλι πολιτικών εξελίξεων
και τερατο-γενέσεων




Ανάμεσα στο πλήθος των λυμφατικών σκιών, που διακοσμούν το χειμωνιάτικο τοπίο της πολιτικής μας ζωής, μάταια θα αναζητήσει κανείς την παρουσία μιας δεσπόζουσας πολιτικής προσωπικότητας. Κυριαρχεί η ομοιομορφία της μετριότητας.

Αυτή η ομοιομορφία της πληθωρικής μετριότητας εξαφανίζει και κάθε ιδιαίτερο ιδεολογικό και πολιτικό χρώμα, επιβάλλοντας τη γενική ισοπέδωση


Αυτό το παγωμένο πολιτικό τοπίο δεν οφείλεται φυσικά στην απουσία ανθρώπων με ευφυΐα ή στην απώλεια προσωπικοτήτων με ικανότητες. Οφείλεται στη βαθιά και αθεράπευτη κρίση και σήψη του καπιταλιστικού συστήματος.

Το νεκρό πολιτικό τοπίο απλώς αντανακλά το νεκρό και σάπιο καπιταλιστικό κόσμο, αποτελεί το τσόφλι του σάπιου καρυδιού. Η πολιτική και πνευματική προσωπικότητα, οι «ικανότητες» ή μη των προσώπων και η «ευφυΐα» τους, αποτυπώνουν απλώς το νεκρό κόσμο του καπιταλιστικού συστήματος, το «στίγμα» προσαρμογής στο σάπιο περιεχόμενο αυτού του κόσμου…

Αυτά, ως πρόλογος, γιατί υπάρχει η τάση να αναζητούμε τα αίτια της πολιτικής κακοδαιμονίας και της στειρότητας στα πρόσωπα και όχι στο στείρο καθεστώς που παράγει απορρίμματα και διαμορφώνει τα πρόσωπα.

Η συγκυρία

Σήμερα ζούμε τους έντονους σπασμούς μιας βαθιάς και αδιέξοδης καπιταλιστικής κρίσης.

Σε κάθε «σπασμό» κρίσης το κυβερνητικό και πολιτικό οικοδόμημα δέχεται βίαιους κραδασμούς και μοιάζει σαν ακυβέρνητο πλοίο στο μέσον τρικυμισμένου πελάγους.

Τα κυβερνητικά κόμματα «υποφέρουν» ιδιαίτερα από τους οικονομικούς και κοινωνικούς κραδασμούς. Σε κάθε τέτοια περίοδο μέσα σε αυτά τα κόμματα εμφανίζονται πολλοί στασιαστές: Αυθόρμητες αντιδράσεις πανικού, συνειδητές απόπειρες πολιτικής «αναπαλαίωσης», αλλά και διατεταγμένες από εξωθεσμικά κέντρα.

Δεν έχει κανείς παρά να ανατρέξει στα τελευταία χρόνια του σημιτισμού, τότε που το άστρο του αχυράνθρωπου έδυε, καθώς και στις πρόσφατες εμπειρίες της κυβέρνησης Καραμανλή, για να διαπιστώσει το «αντάρτικο» των στασιαστών.

Ένα «αντάρτικο» που ποτέ δεν κατέληγε σε οργανωτικά ρήγματα και σχίσματα. Παρέμενε στις κομματικές μυλόπετρες και συσσώρευε τα «μηνύματα» για την ανασύσταση και αναπαλαίωση («ανανέωση» το λέγανε) του πολιτικού χάρτη.
Ένας τέτοιος «κύκλος» ανοίγει και σήμερα, με τους ίδιους πολιτικούς κατεργαράκους, στο ΠΑΣΟΚ.

Ο «κύκλος» άνοιξε με τον Παπουτσή και το Σκανδαλίδη. Θα συνεχιστεί και με άλλους. Θα μπούνε στο χορό πολλά «πυροβόλα»…

Αυτός ο νέος κύκλος των στασιαστών, έχει πολλές ομοιότητες με τους προηγούμενους, αλλά δεν είναι ο ίδιος.
Ακριβώς γιατί και τα πράγματα σήμερα δεν είναι ίδια: Η σημερινή κρίση είναι καταλυτική και δρομολογεί εκρηκτικές εξελίξεις. Όχι άμεσες, όπως διακηρύττουν κάποιοι για τάχιστη κατάρρευση της κυβέρνησης (κάνοντας τις επιθυμίες τους πραγματικότητα), αλλά ΟΧΙ και μακρόσυρτες.

Αυτός ο νέος κύκλος των πολιτικών «στασιαστών» είναι η «τελική ευθεία» της αναδιάταξης του πολιτικού σκηνικού, αναδιάταξη που θα περάσει μέσα και από πολιτικά εκτρώματα.


Ο στρατηγικός κόμβος της κρίσης

Για να μπορέσουμε να προσανατολιστούμε σωστά μέσα στον πολιτικό κυκεώνα που έρχεται, θα πρέπει να βρούμε τον άξονα της νέας πολιτικής αποκρυστάλλωσης.

Ο «¶ξονας» αυτός είναι ο ανοικτός ανταγωνισμός και υπόγειος πόλεμος ανάμεσα στα ιμπεριαλιστικά κέντρα και ιδιαίτερα ανάμεσα στον πλανητικό ηγεμονισμό των ΗΠΑ και στην Ε.Ε. του γερμανικού κατά πρώτο λόγο, αλλά και γαλλικού ιμπεριαλισμού.

Αυτός ο ανοικτός ή υπόγειος οικονομικός πόλεμος οδηγεί σε ανάλογες πολιτικές διαδικασίες στον ελληνικό χώρο. Σε διαδικασίες διαμόρφωσης και κρυστάλλωσης κομμάτων αμερικανικών (ανοικτών ή καλυμμένων) και ευρωπαϊκών.

Μέσα στα υπάρχοντα κόμματα, ιδιαίτερα τα κυβερνητικά, δρουν και λειτουργούν ισχυροί θύλακες των δύο αυτών διεθνών ιμπεριαλιστικών κέντρων.

Η κρίση και οι εκρηκτικές εντάσεις του παγκόσμιου ανταγωνισμού οξύνουν ακραία τις εσωτερικές αντιθέσεις στα κόμματα.

Στη Ν.Δ. αυτό γίνεται πιο ευανάγνωστο με την αμερικανόδουλη πτέρυγα της Ντόρας.

Στο ΠΑΣΟΚ είναι ηγετική η αμερικανική «φράξια» και οι ποικίλοι αξιωματούχοι της. Ωστόσο το ΠΑΣΟΚ δεν είναι εξ ολοκλήρου υποταγμένο στα αμερικανικά κέντρα εξουσίας. Υπάρχουν ισχυροί θύλακες εξαρτημένοι από τα ιμπεριαλιστικά ευρωπαϊκά κέντρα.

Διευκρίνιση: Μιλάμε πάντα σε επίπεδο γραφειοκρατικών κομματικών κλικών και όχι σε επίπεδο μελών και στελεχών.

Δεν είναι, επίσης, καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι οι μεγαλύτεροι υποστηρικτές του ΓΑΠ είναι το Μητσοτακέικο και ο Καρατζαφέρης: «Αμερικανοτσολιάδες» με πατέντα…

Ο κύκλος των "νέων" πολιτικών εκτρώσεων

Ο «νέος κύκλος», λοιπόν, των ποικίλων «στασιαστών» διαφέρει από τους παλιούς. Σήμερα η αδιέξοδη και παρατεταμένη κρίση που εντείνει ταυτόχρονα τα δολοφονικά μέτρα εναντίον του ελληνικού λαού και διογκώνει τα αποθέματα οργής της ελληνικής κοινωνίας οδηγεί αναπόφευκτα σε εσωτερικές ρήξεις στα κόμματα, συνακόλουθα στην κατάρρευση του πολιτικού σκηνικού.

Τα πολιτικά επιτελεία των διεθνών κέντρων εξουσίας και των εσωτερικών «νταβάδων» ετοιμάζουν τους κομματικούς τους κομισάριους. Οι πάντες κινητοποιούνται για τη νέα πολιτική συγκρότηση, η οποία πιθανότατα να περάσει μέσα από συναινετικές εκτρώσεις.

Ήδη μία τέτοια τερατογένεση διαφαίνεται: Η σύμπλευση Μητσοτάκη Γιωργάκη, καθώς και αυτή του ΛΑ.Ο.Σ με την ηγετική φράξια του ΠΑΣΟΚ. Θίχτηκε ο ¶δωνις για την επίθεση Παπουτσή στον υφυπουργό του!!!

Οι «ομοβροντίες» Παπουτσή και Σκανδαλίδη είναι το προανάκρουσμα μιας «διαδικασίας» ρήξεων.

Το περιοδικό «Επίκαιρα» του Λιβάνη με «αόρατο» καθοδηγητή τον Λαλιώτη είναι ένα πολιτικό «στρατηγείο». Ο Λαλιώτης, ξέρει πότε θα «κτυπήσει». Δεν θα αργήσει…

Θα ζήσουμε τυφώνες. Όχι μόνο σε κοινωνικό επίπεδο, αλλά και σε πολιτικό.

Και νέες μυθολογίες εξαπάτησής μας…

Εκτός και αν η ρωμαλεότητα των λαϊκών κινητοποιήσεων σπάσει τις «αγχόνες» των κομματικών απατεώνων και των «νέων» πολιτικών μύθων.

Αλλά με τέτοια «Αριστερά», και με τόση θηριώδη ιδεολογική σύγχυση, άμεσα τουλάχιστον, δεν μπορεί να είμαστε αισιόδοξοι.

Γι αυτό ο αγώνας για το γκρέμισμα των μυθολογιών και την ανασυγκρότηση των σοσιαλιστικών ιδεών είναι πρωταρχικής σπουδαιότητας…
Επιστροφή στην κορυφή
Γιάννος



Ένταξη: 21 Φεβ 2010
Δημοσιεύσεις: 1

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Μάρ 08, 2010 12:14 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Οξυδερκής και πολύ διεισδυτική η ανάλυση σου όσον αφορά το "γκρέμισμα της μυθολογίας" του επίσημου πολιτικού σκηνικού. Ωρα να περάσεις στο παρασύνθημα, στην "ανασυγκρότηση των σοσιαλιστικών ιδεών".

yankos
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
κολλητήρι
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Μάρ 08, 2010 11:07 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΟΙ ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΧΡΟΝΟ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ...



Η προσυνεδριακή διάσκεψη της ΝΔ είχε ως σλόγκαν το ''Υπάρχει Ελπίδα''. Αν κρίνω από το εμμετικό προεκλογικό ψέμα του Τζέφρυ Παπανδρέου ότι ''τα λεφτά υπάρχουν'' τότε καταλήγω στο συμπέρασμα ότι ΟΥΤΕ ελπίδα υπάρχει! Και για να μην τα βάζω όλα και όλους στην ίδια ζυγαριά (όπως κάνουν οι πασόκοι με τα νέα μέτρα) να διευκρινίσω ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ με τις συγκεκριμένες λινάτσες να εναλλάσσονται στην εξουσία και με τις ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ νεοφιλελεύθερες πολιτικές που ακολουθούν.

Και κυρίως δεν υπάρχει ελπίδα αν έχουμε τόσο κοντή μνήμη και ξεχνάμε τόσο γρήγορα τις πολυδιαφημισμένες "100 πρώτες μέρες" που θα επενακινούσαν την οικονομία και πέφτουμε πάλι στην παγίδα ενός πολιτικού απατεώνα που μας τάζει αυτήν την φορά οτι σε τρία χρόνια θα έχουμε βγεί από την κρίση (Τζέφρυ στον ''Κόσμο του Επενδυτή'').

Δεν υπάρχει ελπίδα αν είμαστε τόσο πολιτικά αναλφάβητοι και πέφτουμε στην παγίδα της πολιτικής εκδοχής του ''είσαι ό,τι δηλώσεις'' και πιστεύουμε οτι το πασόκ είναι ''ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ''.

Γιατί τότε θα έχουμε αποδεχτεί το εξής άτοπο: οτι ενώ ''πιστεύουμε'' στον σοσιαλισμό (και έστω οτι εκπρόσωπός του είναι το πασόκ) οι κρίσιμες στιγμές αντιμετωπίζονται καλύτερα με αντιλαϊκά νεοφιλελεύθερα μέτρα που αφήνουν στο απυρόβλητο ή στην καλύτερη βάζουν στον ίδιο παρονομαστή τους τραπεζίτες, τους μεγαλοβιομήχανους, τους ΓΝΩΣΤΟΥΣ νταβατζήδες και τους μετόχους υπεράκτιων (offshore) εταιριών που τρώνε πίνουν και γλεντάνε ΕΙΣ ΥΓΕΙΑΝ ΤΩΝ ΚΟΡΟΪΔΩΝ, με τα ίδια τα κορόιδα.

Δεν υπάρχει ελπίδα αν δεν πούμε στα ίσια και καθαρά οτι το πασόκ είπε ψέματα. Δεν υπάρχει το ''ολίγον έγκυος'' του τύπου ''εντάξει, το πασόκ είπε ψέματα αλλά σε αυτό το σημείο που φτάσαμε ας πάρουν μέτρα'' γιατί τότε αφήνεις παρακαταθήκη οτι θα δεχτείς και στο μέλλον ανάλογα ψέματα και θα φτάσει ακόμα και η ΝΔ να σου πουλάει φιλολαϊκό προφίλ.
ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΠΕ ΨΕΜΑΤΑ. ΤΕΛΟΣ!

Τέλος δεν υπάρχει ελπίδα αν δεν αναγνωρίσουμε τον πολυπλόκαμο μηχανισμό πασοκικής προπαγάνδας που υπάρχει και κατάφερε να αλλάξει τον τρόπο σκέψης κάποιου μέρους του πληθυσμού για να μην αγγίζει ούτε με την στοιχειώδη λογική τις θηριώδεις προεκλογικές ψευδολογίες του πασόκ και επίσης να πνίξει τις αντανακλαστικές αντιδράσεις της κοινωνίας. Κατάφερε, ο ίδιος μηχανισμός, να ξεχάσει ο κόσμος οτι ο Τζέφρυ από εκεί που ''δεν χρωστούσε σε κανέναν'' και που άφηναν -τότε- οι παπαγάλοι των νταβατζήδων να εννοηθεί οτι ''δεν χρωστούσε'' στους ΙΔΙΟΥΣ νταβατζήδες από τους οποίους αυτοί πληρώνονταν (μιλάμε για τέτοια επίπεδα υποκρισίας), τώρα έφτασε στο σημείο να χρωστάει την επιτυχία (ή όχι) ΕΠΙΒΟΛΗΣ των νέων μέτρων αλλά και την ΙΔΙΑ την πολιτική του ύπαρξη σε αυτούς που ''δεν τους χρώσταγε τίποτα''!

Και σε αυτό ο Παπακωνσταντίνου είπε μια μεγάλη αλήθεια στο Mega πάνω στην ερώτηση γιατί δεν πάρθηκαν πιο νωρίς τα (αντιλαϊκά) μέτρα. Κοντολογίς απάντησε οτι δεν θα δεχόταν με τον ίδιο τρόπο η κοινωνία τα μέτρα όπως τώρα. Και πως θα άλλαζε η κοινωνία τις απόψεις της και πως θα μετριάζονταν οι ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΕΣ αντιδράσεις της; Μαντέψτε... με στημένες δημοσκοπίσεις, με εγκάθετους κονδυλοφόρους, με στημένες πολιτικές συνεναίνεσεις (''φιλολαϊκό'' ΛΑ.Ο.Σ-πασόκ-ΝΔ), με αξιοποίηση του δικτύου των έμμισθων ή εθελοντικών blogs (μην ξεχνάμε οτι το πασόκ έχει έμμισθους blogger και αυτό δεν το έχει κρύψει), με συνεχή πλύση εγκεφάλου από δήθεν ενημερωτικές εκπομπές, άρθρα σε εφημερίδες διαφορετικού (και καλά...) πολιτικού στίγματος που όλοι αυτοί όλως τυχαίως καταλήγουν στο συμπέρασμα που όλοι ξέρουμε: ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ!

Τα μέτρα λοιπόν άργησαν τόσο ώστε η κοινωνία όχι μόνο να άλλαζε τις απόψεις της (όσο γινόταν περισσότερο) αλλά να γινόταν ΤΥΦΛΗ και να μην έβλεπε τα εξώφθαλμα ψέματα που της έριξαν στα μούτρα προεκλογικά, μέσω συστηματικής και πολυπλόκαμης προπαγάνδας και καλλιέργειας τρομοκρατικού κλίματος οικονομικής καταστροφής.

Οσοι ξέρετε ελληνικά ακούστε το παρακάτω προεκλογικό απόσπασμα ομιλίας του ψευδολόγου πρωθυπουργού μας,
σε ακροατήριο που περιελάμβανε και κάφρους πασπίτες που στην συντριπτική τους πλειοψηφία έχουν τόση ιδέα για την πολιτική όση ιδέα έχει και ένα κομμάτι μπουγάτσα. Σε εσάς που θα δείτε το βίντεο σας χρωστάω μια σακουλίτσα για τα ξερατά, αν θέλετε στείλτε ένα e-mail και ζητήστε το. Για τους αμετανόητους ισχύει η προσφορά μου με το ταμπελάκι: ΕΙΜΑΙ ΜΑΛΑΚΑΣ, ΠΙΣΤΕΨΑ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΑΛΛΑΖΕΙ.

Ανοίξτε για να ακούσετε το βοντεάκι εδώ:
http://apergospastis.pblogs.gr/2010/03/oi-pseftes-kai-oi-kleftes-ton-prwto-hrono-hairontai.html

Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες