Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
ΕΛΛΑΣ- ΕΝΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΕΙΡΑΜΑ

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ



Ένταξη: 15 Φεβ 2010
Δημοσιεύσεις: 1

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Φεβ 15, 2010 9:36 pm    Θέμα δημοσίευσης: ΕΛΛΑΣ- ΕΝΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΕΙΡΑΜΑ Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ελλάδα ένα παγκόσμιο πείραμα.
Η οικονομική κατάσταση στην χώρα μας δεν είναι καλή, ουδείς δεν αντιλέγει σε αυτό. Πότε όμως ήταν καλή; Είμαι 35 χρονών και οι πρώτες κιόλας παιδικές μνήμες, που έχω από την τότε ελληνική τηλεόραση, ήταν οι «εθνοπατέρες» μας να αναφέρουν για «λιτότητα» και «σφίξιμο του ζωναριού» και πιο το αποτέλεσμα; Σήμερα 30 χρόνια μετά τα ίδια Παντελή μου τα ίδια Παντελάκη μου. Με μια μεγάλη διαφορά βέβαια, τώρα εν μέσω καταστροφολογίας για την ελληνική οικονομία τα Μ.Μ.Ε. «πετούν» έκτακτα δελτία για τον χωρισμό της Μενεγάκι, Αν Είναι Δυνατόν.
Μας φουσκώνουν το μυαλό για λιτότητα και για συναίνεση στα «απαραίτητα» και «αναγκαία» νέα φορολογικά μέτρα, ενώ από τη μεριά τους δεν επιδεικνύουν καμία τέτοια στάση, αλλά αντιθέτως βλέπουμε τις επ΄ αμοιβή εξεταστικές επιτροπές να πληθαίνουν, οι βόλτες στην χώρα μας με ελικόπτερα να δίνουν και να παίρνουν, οι βόλτες στο εξωτερικό με τη μέγιστη δυνατή κουστωδία να μην έχουν σταματημό, οι τοποθετήσεις μετακλητών υπαλλήλων στα βουλευτικά και υπουργικά γραφεία να συνεχίζει ακάθεκτη, οι παράτες και τα πυροτεχνήματα να πέφτουν βροχή κ.ο.κ.,
Και αναρωτιέμαι ο δύσμοιρος, ο δικός μου 14ος μισθός θα σώσει τη χώρα; το τσεκούρωμα των δύσμοιρων επιδομάτων μου (που ανέρχονται στο ίδιο ποσό εδώ και 20-30 χρόνια τα οποία μου έδιναν, αντί να μου αυξήσουν των μισθό); Η σύνταξή μου; Το εφάπαξ μου; Το μεροκάματό μου; Αυτά ευθύνονται για την κατάσταση που βρίσκεται η οικονομία τώρα; Αν Είναι Δυνατόν, και όμως για αυτό προσπαθούν να μας πείσουν και για αυτό άλλωστε το όλο πρόγραμμα Ανάπτυξης και Σταθερότητας (το οποίο θα έπρεπε να ονομάζεται Πρόγραμμα εξαθλίωσης και καταλήστευσης) κινείται σε έναν άκρα επιθετικό άξονα με στόχο τα ανωτέρω, και ζητούν την συναίνεση μου, ε δεν θα την έχουν.
Αν παρακολουθήσετε με προσοχή το πρόγραμμα ανάπτυξης και σταθερότητας θα αντιληφτείτε ότι πρωτίστως δεν έχει κανένα μέτρο για ανάπτυξη, και όλα τα μέτρα που αφορούν την υποτιθέμενη σταθερότητα έχουν να κάνουν με αύξηση της φορολογίας φυσικών προσώπων, μείωση μισθών και συντάξεων, αύξηση ορίων ηλικίας για συνταξιοδότηση, χαλάρωση σχέσεων εργασίας, διάλυση εργασιακών δικαιωμάτων, απομύζηση αποταμιεύσεων φυσικών προσώπων και με τη λίστα να συνεχίζεται τα μέτρα αφορούν την κυριολεκτική εξαθλίωση των μεσαίων και κάτω κοινωνικών ομάδων.
Τα πάντα βασίζονται φυσικά σε έναν πολύ καλό ¨παγκόσμιο¨ σχεδιασμό και εξηγούμαι. Το σχέδιο ξεκίνησε την θητεία του, με μια καλά οργανωμένη προσπάθεια για μια άνευ προηγουμένου επίθεση στα σώματα ασφαλείας με μόνο σκοπό την απενεργοποίηση τους, ώστε να επιτύχουν την ραγδαία αύξηση της εγκληματικότητας και κατ΄ επέκταση να δημιουργήσουν αισθήματα ανασφάλειας, φόβου, απόγνωσης στους έλληνες ώστε να μπορούν να μας χειραγωγήσουν πολύ πιο εύκολα.
Στη συνέχεια προχώρησαν στην σκανδαλοθηρία με μόνο στόχο την αντιπολίτευση (αυτό μόνο στην χώρα μας έγινε, δηλαδή το κυβερνών κόμμα να επιτίθεται με τόσο μένος και συχνότητα κατά τη αντιπολιτεύσεως με τη χρήση σκανδάλων και άλλων μέσων), Σκοπός; Φυσικά η αδρανοποίηση της αντιπολιτεύσεως για το μέγιστο δυνατό χρονικό διάστημα, ώστε ανενόχλητα και συναινετικά να ολοκληρωθεί η υλοποίηση του σχεδίου.
Μετά έφεραν στην επιφάνεια το μεταναστευτικό αλλά όχι για τον έλεγχο και περιορισμό εισροής λαθρομεταναστών στην χώρα αλλά για την ελληνοποίηση όλων των μεταναστών που έχουν έλθει είτε νόμιμα είτε παράνομα στη χώρα μας. Σκοπός; Μα φυσικά η αύξηση του ανειδίκευτου εργατικού δυναμικού, το οποίο για έναν μεγάλο χρονικό διάστημα θα είναι διατεθειμένο να εργάζεται υπό της αθλιότερες συνθήκες και με τις ελάχιστες αμοιβές (βλέπε Κίνα και Ινδία). Οι εργάτες αυτοί θα είναι φυσικά ¨Έλληνες πολίτες και άρα θα κινούνται ελεύθερα σε οποιοδήποτε μέρος της Ευρώπης θέλουν με προτίμηση φυσικά τις Βόρειες Βιομηχανικές Ευρωπαϊκές χώρες.
Στη συνέχεια δημιούργησαν κοινωνικές συγκρούσεις με τους αγρότες, ταξιτζήδες, εφοριακούς, τα δήθεν ρετιρέ του δημοσίου και άλλες κοινωνικές ομάδες και μας οδήγησαν στο σκεπτικό γιατί εγώ να παίρνω 700 ευρώ και ο άλλος 2000; Να πάρουμε όλοι 600 Ευρώ, δηλαδή στο κλασικό σκεπτικό του να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα.
Τώρα ανακάλυψαν την κρίση, το οικονομικό αδιέξοδο, τον γκρεμό, την καταστροφή, τον Αρμαγεδδών της Ελλάδος κ.ο.κ. και αφού την ανακάλυψαν και μας έπεισαν για την ύπαρξή της, άρχισαν την επίθεση σε κάθε είδους δικαίωμα, αγαθό, μέσο ευημερίας μας είχε απομείνει. Με σκοπό φυσικά την ανατροπή των εργασιακών κεκτημένων, την μείωση των εσόδων μας με ταυτόχρονη αύξηση των εξόδων και της φορολόγησής μας. Στόχος; Μα φυσικά η εξαθλίωση και ο σαφής διαχωρισμός των Ελλήνων σε δύο κοινωνικές ομάδες τους Πλουσίους και τους φτωχούς. Φυσικά σε όλα τα ανωτέρω μεγάλος χορηγός και αρωγός είναι η συντριπτική πλειοψηφία των Μ.Μ.Ε (εντόπιων και ξένων).
Ως τίτλο στις σκέψεις μου έθεσα «Ελλάδα Παγκόσμιο Πείραμα» κι εξηγούμαι, δεν σας κάνει εντύπωση πως όλα τα ειδησεογραφικά πρακτορεία στην Ευρώπη ξαφνικά και συντονισμένα άρχισαν να ασχολούνται με την χώρα μας; Με σφοδρή επίθεση ως πρώτη φάση, στη συνέχεια με ανίχνευση λύσεων και μετά συναινετικά; Όλα μαζί ταυτοχρονισμένα και συντονισμένα σαν καλοκουρδισμένο μουσικό όργανο.
Άντε το παραπάνω δεν σας έκανε εντύπωση, το ότι στον ίδιο ρυθμό κινήθηκαν και τα τέσσερα μεγάλα πρακτορεία των Η.Π.Α. με έκτακτα δελτία, ανταποκρίσεις, αναλύσεις και σειρές εκπομπών, ούτε αυτό σας έκανε εντύπωση;
Η Αργεντινή και η Ρωσία με χρέος 57 και 51 δις. Ευρώ πτωχεύσαν το 2001 και το 1998 αντίστοιχα και η εικόνα τους ήταν τραγική, εξαθλιωμένοι και πεινασμένοι πολίτες περιφερόντουσαν από εδώ και από εκεί, εγκαταλελειμμένα παιδιά, άστεγοι, ανεργία στα ύψη και γενικότερα κυριαρχούσε μια τραγική εικόνα. Η Ελλάδα με 400 και βάλε δις. χρέος πως επιβιώνει; Γιατί δεν χρεοκοπεί; Γιατί δεν καταρρέει; Δεν σας κάνει εντύπωση;
Αν δεν σας κάνει εντύπωση ούτε το παραπάνω, η ξαφνική μεταστροφή του Δ.Ν.Τ., και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας, αλλά και των επενδυτών με θετική ψυχολογία προς τη χώρα μας, αλλά με όρο την επιβολή οδυνηρών μέτρων (τα οποία αφορούν μόνο στα μεσαία και χαμηλά στρώματα), δεν σας εντυπωσίασε;
Ούτε και αυτό; Η ανυπαρξία μέτρων για την αύξηση της ανάπτυξης στη χώρα μας τόσο από το εσωτερικό όσο και από το εξωτερικό δεν σας προξένησε την παραμικρή περίεργη σκέψη; Δηλαδή για να το κάνω λιανά θα δώσω ένα παράδειγμα, έχουμε μια οικογένεια η οποία ζει με δανεικά ώσπου μια ημέρα το ύψος των δανικών έχει φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη με αποτέλεσμα να έρθουν οι «ειδικοί» και να αρχίσουν να λένε «Θα κόψετε το χαρτζιλίκι των παιδιών», «θα σταματήσετε τις εξόδους», «θα σταματήσετε να τρώτε κρέας και ψάρι», «θα σταματήσετε να αγοράζετε ρούχα», «θα παύσετε κάθε δραστηριότητα ψυχαγωγίας», «θα κόψετε το ηλεκτρικό και θα χρησιμοποιείτε κεριά» και αν τα κάνετε όλα αυτά εμείς θα σας ξαναδανείσουμε, όμως κανένας ειδικός δεν είπε στον πατέρα και στη μάνα να πιάσουν δουλειά για να αρχίσουν να έχουν έσοδα στο σπίτι τους. Αυτό ακριβώς γίνεται και με τη χώρα μας, όλοι απαιτούν να κόψουμε αλλά κανείς δεν απαιτεί να παράξουμε. Ούτε αυτό σας εντυπωσίασε;
Φίλοι το σχέδιο είναι ένα και απλό, η Ελλάδα είναι πλέον το κράτος πιλότος, μέσω του οποίου θα αλλάξουν σε όλη την Ευρώπη και τον ανεπτυγμένο Δυτικό κόσμο οι εργασιακές σχέσεις, θα καταργηθούν τα όποια εργασιακά δικαιώματα, θα μειωθούν οι μισθοί, οι συντάξεις, θα αυξηθούν τα χρόνια εργασίας, θα συρρικνωθεί το κράτος πρόνοιας και δικαίου, θα εκχωρηθούν κυριαρχικά διακονήματα, θα καταστρατηγηθεί το Σύνταγμα αναφορικά με ελευθερίες του ατόμου, αλλά και σε θέματα ισονομίας, θα ιδιωτικοποιηθούν τα σώματα ασφαλείας, η παιδεία, η ασφάλιση, οι οργανισμοί κοινής ωφελείας (ενέργεια, νερό κ.α), η περίθαλψη και όλα αυτά θα γίνουν με την δική μας συναίνεση (για την οποία γίνεται πολύς λόγος) και φυσικά προς όφελος της παγκόσμιας πλουτοκρατίας (η φράση αυτή του Κ.Κ. είναι η κατάλληλη), η οποία βλέπει την κερδοφορία της να μειώνετε (προσοχή η κερδοφορία όχι ο τζίρος) και ψάχνει απεγνωσμένα διέξοδο από αυτή την κατάσταση. Η Ελλάδα είναι αυτή η διέξοδος, διότι ακριβώς επειδή χρωστάμε πολλά μας χρησιμοποιούν ως εκβιαστικό μέσο προς τους δανειστές μας ώστε να υλοποιηθεί το ανωτέρω σχέδιο.
Λύση για διέξοδο από την ανωτέρω περιγραφόμενη δυσάρεστη κατάσταση που τείνει να παγιωθεί δεν μπορώ να προτείνω (διότι είμαι ολίγον τι αστοιχείωτος και αμόρφωτος), αλλά πιστεύω ότι με παραγωγική αντίδραση, συνένωση όλων των κοινωνικών ομάδων, αποπροβατοποίση, απόκονσερβοποίηση και επανάσταση (από το πέφτω κάτω και ξανασηκώνομαι) ίσως αντιστρέψουμε την κατάσταση και γλυτώσουμε από τους φούρνους των στρατοπέδων συγκέντρωσης για τους οποίους μας ετοιμάζουν.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
Σίτυ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Φεβ 16, 2010 9:49 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Γράφει ο Πράσινο αγόρι

Ενώ στην Ελλάδα οι ντόπιοι νταβατζήδες των ΜΜΕ συνεχίζουν να αβαντάρουν την κυβέρνηση του Γιωργάκη αυτοί συνεχίζουν ακάθεκτοι την υποθήκευση της χώρας σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη.

Τρανό παράδειγμα το πρωτοπαλλήκαρο του ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου συνεχίζει και αυτός να δίνει την "μάχη" για την έξοδο από την κρίση δεχόμενος τις σφαλιάρες των Ευρωπαίων και μάλιστα ευχαριστώντας τους.

Άλλη μια σφαλιάρα χθες το βράδυ από τους "Ευρωπαίους εταίρους"...

Σε 30 ημέρες θα έρθει η «στιγμή της αλήθειας» για την Ελλάδα, καθώς τότε θα κληθεί πιθανότατα- να πάρει πρόσθετα σκληρά μέτρα, όπως η αύξηση του ΦΠΑ και η περαιτέρω περικοπή δαπανών, θέτοντας σε κίνδυνο ακόμη και τον 14ο μισθό.

Μάλιστα, τα νέα μέτρα θα είναι καθ΄ υπαγόρευσιν Βρυξελλών, ενώ η Ελλάδα δεν θα συμμετάσχει καν στην ψηφοφορία, όπως αποφάσισε χθες το Συμβούλιο Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, που- για άλλη μια φορά- δεν ανακοίνωσε συγκεκριμένα εργαλεία στήριξης της Ελλάδας έναντι της κερδοσκοπίας των αγορών, παρά τη σχετική επιδίωξη του Έλληνα υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου.

Ουσιαστικά, όπως έλεγαν κοινοτικές πηγές, τα πρόσθετα μέτρα είναι σχεδόν σίγουρα, καθώς ήδη υπάρχουν εξελίξεις όπως η απρόβλεπτα μεγάλη πτώση του ΑΕΠ, που προοιωνίζονται κινδύνους για την επίτευξη των στόχων του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης.

Μάλιστα, ο κ. Γιούνκερ έδωσε χθες και μια πρόγευση του πιθανού περιεχομένου τους. Μίλησε για περαιτέρω περικοπές δαπανών, για αύξηση του ΦΠΑ, για αύξηση των ειδικών φόρων στα αγαθά πολυτελείας, όπως και στα αυτοκίνητα αλλά και για περαιτέρω αύξηση της φορολογίας καυσίμων.

Ο πρόεδρος του Γιούρογκρουπ είπε ότι αν τελικώς η Κομισιόν υπαγορεύσει επιπλέον μέτρα στην Αθήνα, αυτά θα πρέπει να στοχεύουν στην περικοπή δαπανών και την αύξηση των δημοσίων εσόδων. Ως προς το δεύτερο σκέλος ανέφερε μάλιστα τρία παραδείγματα:

● ΑΥΞΗΣΗ του ΦΠΑ
● ΕΠΙΒΟΛΗ φόρου στα αγαθά πολυτελείας, όπως τα ακριβά αυτοκίνητα
● ΝΕΑ ΑΥΞΗΣΗ του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα

«Είναι δύσκολο να αλλάξει ρότα ο Τιτανικός», είπε χθες πριν από τη συνεδρίαση του Εurogroup ο Γ. Παπακωνσταντίνου, ζητώντας πίστωση χρόνου από τους εταίρους. Υπέρ της σκληρής γραμμής έναντι της Ελλάδας τάχθηκε ο Ζαν Κλοντ Τρισέ.


"Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες"

Από το www.citypress-gr.blogspot.com
Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες