Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Το «εθνικό συμφέρον», οι πατριώτες και οι δοσίλογοι

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
ΠαλαίμαχοςΈνταξη: 31 Αύγ 2006
Δημοσιεύσεις: 976

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Φεβ 05, 2010 11:39 am    Θέμα δημοσίευσης: Το «εθνικό συμφέρον», οι πατριώτες και οι δοσίλογοι Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Το «εθνικό συμφέρον», οι πατριώτες και οι δοσίλογοι
Όποιος γνωρίζει ιστορία γνωρίζει τούτα:


α). Πάντα οι κυρίαρχες ελίτ εξουσίας ταύτιζαν το εθνικό συμφέρον με τα δικά τους συμφέροντα. Πάντα τα συμφέροντα των εργατών και του λαού γενικότερα τα στιγμάτιζαν ως «συντεχνιακά» συμφέροντα. Η συντεχνία των οικονομικών ληστών συκοφαντούσε τις λαϊκές διεκδικήσεις σαν «συντεχνίες».

β). Πάντα οι δυνάμεις του κεφαλαίου δεν είχαν πατρίδα. «Πατρίδα» ήταν τα κέρδη τους. ΓιΆ αυτό και πάντα, στο βωμό των συμφερόντων τους υπονόμευαν και ξεπουλούσαν την πατρίδα…

γ). Πάντα οι κυρίαρχες ελίτ και το υπηρετικό πολιτικό τους και δημοσιογραφικό προσωπικό ήταν οι πιο άθλιοι πατριδοκάπηλοι και δοσίλογοι. Εμπορευόντουσαν τον πατριωτισμό για να επικαλύψουν τον ελεεινό τους δοσιλογισμό…

δ). Πάντα αυτοί που αγωνιζόντουσαν για το «έθνος» και την «πατρίδα» ήταν ο λαός, τα αγωνιστικά κινήματα και η Αριστερά, η αυθεντική Αριστερά και όχι οι «αριστεροί» πράκτορες του κεφαλαίου.

Αυτά είναι ανεξίτηλα καταγεγραμμένα στην Ιστορία.

Ας δώσουμε ένα συνοπτικό ιστορικό πίνακα:

α). Ο ύμνος της «Μασσαλιώτιδας»: «Allons enfants de la Patrie/ Le jour de gloire est arrive» («Σηκωθείτε παιδιά της Πατρίδας, η μέρα της δόξας έφθασε»).
Ο επαναστατικός ύμνος της Γαλλικής Επανάστασης εναντίον της μοναρχίας.

β). Ο μεγάλος πατριωτικός πόλεμος εναντίον των ορδών του Χίτλερ.
Στην πρώτη γραμμή οι αριστεροί και οι κομμουνιστές.
Οι πατριδοκάπηλοι ήταν οι δοσίλογοι…


γ). «Patria ο muerte», «πατρίδα ή θάνατος»
Το σύνθημα των αριστερών επαναστατών Φιντέλ και Τσε!

δ). Το σύνθημα των ΕΛΛΑΣιτών αγωνιστών της «Εθνικής Αντίστασης: «Θέλουμε ελεύθερη εμείς πατρίδα και πανανθρώπινη τη λευτεριά».

ε). Οι μαχητές του ΔΣΕ: «Εγώ, παιδί του λαού της Ελλάδας και μαχητής του ΔΣΕ, ορκίζομαι να πολεμήσω με το όπλο στο χέρι, να χύσω το αίμα μου και να δώσω και την ίδια μου τη ζωή για να διώξω απ' τα χώματα της Πατρίδας μου και τον τελευταίο ξένο καταχτητή. Για να εξαφανίσω κάθε ίχνος φασισμού. Για να εξασφαλίσω και να υπερασπίσω την εθνική ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της Πατρίδας μου. Για να εξασφαλίσω και να υπερασπίσω τη Δημοκρατία, την τιμή, την εργασία, την περιουσία και πρόοδο του λαού μας».

στ). Ο μεγάλος κομμουνιστής ποιητής Ρίτσος ύμνησε:Τη «Ρωμιοσύνη» και την «πικρή πατρίδα».

Και ο Λειβαδίτης:«(...) οι κόκκινοι φαντάροι αγρυπνάνε για την πατρίδα τους και την Ειρήνη».

ζ). Σήμερα η ζωντανή μας ιστορία ο Μίκης είναι αυτός που υψώνει το ανάστημά του εναντίον των εχθρών της πατρίδας, εναντίον των σύγχρονων δοσίλογων και πατριδοκάπηλων.

Σήμερα, έρχονται οι μεγαλύτεροι εχθροί του ελληνικού έθνους, όλοι αυτοί που ξεπουλάνε κυνικά κάθε εθνικό ιερό και όσιο να θυμηθούνε την «πατρίδα»!!!

Όλα τα «λιβανιστήρια» του καθεστώτος, με τον πρωθυπουργό(!) επικεφαλής μιλούνε για τη «σωτηρία της πατρίδας»: Κοινοί «πατριδέμποροι» και στυγνοί πωλητές «πατριωτισμού»!!!

Πουλάνε «πατριωτισμό» διαλύοντας την πατρίδα!!!

Ο «πατριωτισμός» τους αποσκοπεί σε τούτο: Στην υποταγή του ελληνικού λαού στην ολοκληρωτική καταστροφή της πατρίδας και στη συκοφάντηση κάθε αντίδρασης του ελληνικού λαού με το στίγμα του «δοσίλογου»!!!

Τόσο άθλιοι και κυνικοί υπηρέτες του κεφαλαίου είναι και τόσο αυθάδεις πατριδοκάπηλοι…

Οι καταστροφείς του ελληνικού έθνους, οι πωρωμένοι εθνομηδενιστές και τα ποικίλα, πολύχρωμα και επιδοτούμενα πολιτικά τους φερέφωνα ωρύονται για τη «σωτηρία της πατρίδας»: Η πλέον κατηγορηματική καταγραφή της ιδεολογικής χρεοκοπίας, της θηριώδους υποκρισίας και της γλοιώδους πολιτικής γελοιότητας αυτού του κόσμου των νέων δοσίλογων…

Ποιος είναι αυτός ο κόσμος των νέων «πατριωτών» και πατριδοκάπηλων;

α) Είναι αυτός που έβαλε την Ελλάδα στο ΝΑΤΟ.

ΝΑΤΟ= Χούντες και εισβολές τύπου Κύπρου. Προδοσίες Ιμίων και Οτσαλάν. Αμερικανικά τανκς και αεροπλάνα με ορμητήριο και σχεδόν κατεχόμενο το ελληνικό έδαφος, σφαγίαζαν τη Γιουγκοσλαβία, αιματοκύλιζαν τα Βαλκάνια, κατασκευάζοντας προτεκτοράτα, και πολλά άλλα.

Αυτοί που προσκυνούσαν και εκχωρούσαν τα πάντα στο ΝΑΤΟ μιλάνε για «πατρίδα»!!!

β). Είναι αυτοί που υπέταξαν την Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση των πολυεθνικών και των τραπεζών. Αυτοί που υπέγραψαν τη συνθήκη του Μάαστριχτ, όπου και τεθήκαμε - κατά την ομολογία του ίδιου του Αντρέα Παπανδρέου - υπό την μπότα του Γερμανού τραπεζίτη!!!

Αυτοί σήμερα μιλάνε για «εθνική σωτηρία»!!!

γ). Είναι αυτοί που Φέσωσαν έναν ολόκληρο λαό με την Ολυμπιάδα για να κονομήσουν οι «Ζήμενς» και οι παρατρεχάμενοί τους.

Και αυτό ήταν «εθνικό ιδεώδες»...

δ). Είναι αυτοί που ξεπούλησαν από τον ΟΤΕ και την ΑΓΕΤ μέχρι τα λιμάνια, τα ναυπηγεία, τις γέφυρες, τους δρόμους και τα αεροδρόμια!!!

Αλλά και αυτές ήταν κινήσεις «εθνικής σημασίας»...


ε). Είναι αυτοί που επέβαλαν την πρώτη, τη δεύτερη, την τρίτη και τώρα πάνε για την τέταρτη μέσα σε 15 χρόνια (!) αύξηση στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης.
Και αυτές αποφάσεις «εθνικής σωτηρίας»...

στ). Είναι αυτοί που έδωσαν 28 δισ. στους τραπεζίτες!!!
Ήταν ζήτημα «εθνικής ανάγκης»...

ζ). Είναι αυτοί που εξασφάλισαν πάνω από 60 δισ. καθαρά κέρδη σε λιγότερο από μια δεκαετία στους εισηγμένους χρυσοκάνθαρους του Χρηματιστηρίου, μοίρασαν την Ελλάδα στους «εθνικούς» εργολάβους και στους «εθνικούς» προμηθευτές.
Για την «εθνική ανάπτυξη»...

Αυτοί, λοιπόν, οι εκποιητές των πάντων και οι δούλοι των Αμερικανών και των πολυεθνικών έχουν το αβυσσαλέο θράσος να μιλάνε για «πατρίδα»!!!

Και ζητούν όλοι αυτοί «εθνική συναίνεση» στην καταστροφή της Ελλάδας, πάνω στο νέο αναίσχυντο κυβερνητικό απαρτχάιντ που υπηρετεί ένα και μόνο συμφέρον: Το συμφέρον ενός «έθνους» που το απαρτίζει μια οικτρή μειοψηφία και που στέκεται πάνω από χώρες και από πατρίδες.

Πρόκειται για το συμφέρον του «έθνους» της Νέας Τάξης, του «έθνους» των διεθνών αρπακτικών που κατασπαράζουν κάθε πατρίδα και εθνική υπόσταση των λαών…


Το «έθνος» όμως της Νέας Τάξης και τα έθνη των λαών είναι εντελώς διαφορετικά πράγματα και ασυμφιλίωτα εχθρικά: Η επιβίωση του ενός σκέλους απαιτεί την καταστροφή του άλλου.

Και ο αγώνας υπέρ της πατρίδας είναι άρρηκτα συνυφασμένος με τον αγώνα εναντίον της κοινωνικής φύσης του καπιταλισμού.

Ο «πατριωτισμός» που αποκόβει το «κοινωνικό» από το «εθνικό» είναι κάλπικος, «όχημα» απάτης, πατριδοκαπηλίας και διάλυσης της πατρίδας…

_________________
Θέλησαν να μας εξοντώσουν,
αλλά δεν τα κατάφεραν.
Εμαστε ακόμα ζωντανοί κι αυτό
είναι το κυριότερο.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
MishaΈνταξη: 18 Ιούν 2007
Δημοσιεύσεις: 137

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Φεβ 05, 2010 4:24 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Mπράβο στο συντάκτη για την ανάλυση.
_________________
«Ως πότε θα είναι παντοδύναμο το χρήμα, η αγχόνη των ψυχών, το αγκίστρι του θανάτου, το δόλωμα της αμαρτίας; Ως πότε θα κυβερνά ο πλούτος, η αιτία των πολέμων για τον οποίο κατασκευάζονται όπλα και ακονίζονται ξίφη;»Μ.Βασίλειος
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Φεβ 05, 2010 9:28 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ο Φίλος «Κλασσικοπερίπτωση» άνοιξε ένα σημαντικό θέμα περί «αυγών του Φιδιού», εδώ:

http://klassikoperiptosi.blogspot.com/2010/02/36.html

Επειδή αυτή η απάτη περί αυγών του φιδιού έχει ήδη «δουλευτεί» συστηματικά και στις μέρες που έρχονται θα προβληθεί υστερικά από τους καθεστωτικούς μηχανισμούς προπαγάνδας, θα αναρτήσουμε μια σειρά κειμένων για να μην καταπίνουμε (και αμάσητες) τις «φόλες»

Οι φόλες περί «αυγού του φιδιού»

Μία από τις μεγάλες «φόλες» του καθεστώτος, με «όργανα» παραγωγής τους και κυκλοφορίας τούς νεοταξικά μεταλλαγμένους «αριστερούς», είναι: Το «αυγό του φιδιού»!

Όλη η επιδοτούμενη «προοδευτική» και «αριστερή» διανόηση κατασκευάζει, με την ετικέτα: «αυγό του φιδιού», «σκιάχτρα» από τις ποικίλες ακροδεξιές καρικατούρες.

Παίρνουν τα κλούβια αυγά,
τα οποία σημειωτέον τα επιδοτούν και τα διαφημίζουν αγρίως, και τα εμφανίζουν σαν νέα εκκολαπτόμενα «αυγά του φιδιού»: Δηλαδή σαν επωαζόμενο φασισμό.

Αυτή η δολιότητα αποσκοπεί σε τούτο: Στην επικάλυψη και απόκρυψη του πλανητικού φασισμού που οι ίδιοι επωάζουν και παράλληλα στην τρομοκράτηση της ελληνικής κοινωνίας με τις παρωχημένες και «κλούβιες» μορφές του φασισμού.

Το τέχνασμα αυτό της καθεστωτικής «φόλας» καταγράφει ταυτόχρονα και την ολοκληρωτική εξαχρείωση της πολιτικής σκέψης, το τραγικά χαμηλό επίπεδο της θεωρητικής γνώσης και το δραματικά ισοπεδωμένο ιδεολογικό μας υπόβαθρο.

Σήμερα δεν μπορεί να εκκολαφτεί κανένα «αυγό του φιδιού», για τον απλούστατο λόγο ότι υπάρχει το «αυγό» του κροταλία: Ο πλανητικός φασισμός που επωάζεται και προωθείται από τη Νέα Τάξη και τους επιδοτούμενους λακέδες της: Κόμματα, πολιτικούς, δημοσιογράφους, διανοούμενους και ΣΙΑ…

Υπάρχει δηλαδή ο πλανητικός ολοκληρωτισμός και φασισμός της αγοράς και της υπερεθνικής αυτοκρατορίας της. Υπάρχει το παγκόσμιο κράτος αυτής παγκόσμιας αγοράς: Η Νέα Πλανητική Τάξη, με ηγέτιδα δύναμη την αυτοκρατορία των ΗΠΑ.

Τα «αυγά του φιδιού» ανήκουν στο αγύριστο παρελθόν: Στην εποχή των εθνικών ιμπεριαλισμών.

Σε εθνικό επίπεδο, σήμερα, κανένα «αυγό του φιδιού» δεν μπορεί να εκκολαφτεί. Τα πάντα είναι υποταγμένα στον πλανητικό κροταλία, ο οποίος επιχειρεί να καταργήσει τα έθνη-κράτη και κάθε δομή συνοχής των κοινωνιών.

Τα μεταλλαγμένα ρετάλια της «αριστεράς» και λοιπών επιδοτούμενων «προοδευτικών», ενώ βρίσκονται μέσα στο στόμα του κροταλία φαντάζονται «αυγά του φιδιού».

Ενώ οι ίδιοι αποτελούν τα πιο χρήσιμα εξαρτήματα της παγκοσμιοποιημένης αγοράς,
ενώ αποτελούν τους πιο χρήσιμους παραγωγούς και διαφημιστές των νέων ιμπεριαλιστικών ιδεολογημάτων, αναθεματίζουν τα παρωχημένα ιδεολογήματα του φασισμού και βαπτίζουν «αυγά του φιδιού» κάποια άλλα εξαρτήματα της ίδιας ιμπεριαλιστικής μηχανής: Τα ποικίλα καιροσκοπικά κατασκευάσματα και πολιτικά κόπρανα τα οποία συντηρήθηκαν και θρέφτηκαν από το δικό τους εκφυλισμό.

Ο Καρατζαφέρης δεν αποτελεί κανένα «αυγό του φιδιού». Πολιτικό εξάρτημα της ίδιας ιμπεριαλιστικής μηχανής είναι, όπως και τα «αριστερά» κόμματα, τα «ναυάγια» του σταλινογενούς κομμουνισμού και οι ποικίλες «αριστερίστικες» σέχτες.

Ο Καρατζαφέρης αποτελεί το ίδιο λειτουργικό στοιχείο του πλανητικού κράτους και των οικονομικών ελίτ εξουσίας, με αυτό της «αριστεράς». Οι ρόλοι, απλώς είναι διαφορετικοί. Γίνεται πιο αποτελεσματικό το καθεστωτικό παιχνίδι της απάτης με τους «μπαμπούλες» και τα «σκιάχτρα».

ΓιΆ αυτό επιδοτήθηκε τόσο συστηματικά και λυσσαλέα ο Καρατζαφέρης από τα κέντρα εξουσίας, τα ΜΜΕ και πρωταρχικά από το στρατόπεδο του «εκσυγχρονιστικού» παρακράτους και των «δημοκρατικών» δημοσιογράφων.

Θέλουν ένα «σκιάχτρο» («αυγό του φιδιού) να το ταϊζουν καθημερινά, να το συντηρούν και να το αναπτύσσουν για να ουρλιάζουν και να εξαπατούν πιο εύκολα.

Εμπορεύονται κατάπτυστα ένα κλούβιο αυγό για να αποκρύψουν το αυγό του κροταλία που οι ίδιοι επωάζουν…

Συναγελάζονται και συνεργάζονται με τα «κλούβια αυγά» και μετά τα χρησιμοποιούν σαν ζωντανά αυγά του φιδιού.

Αυτή η δήθεν φασιστική απειλή από τους «ακροδεξιούς» είναι μια «φόλα» για να επικαλυφτεί η πραγματική φασιστική απειλή της παγκόσμιας ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας και τα γρανάζια αυτού του ολοκληρωτισμού: Το σύνολο των καθεστωτικών κομμάτων και ιδιαίτερα η καθεστωτική «αριστερά».

Η καθεστωτική «αριστερά» και οι «ακροδεξιοί» αποτελούν εξαρτήματα, όχι σκόρπια και αυτοδύναμα, αλλά ενιαία και διαλεκτικά αλληλοσυμπληρούμενα του πλανητικού ολοκληρωτισμού: Τα ίδια αφεντικά εξυπηρετούν σε διατεταγμένη πολιτική υπηρεσία…

Υ. Γ. Θα επακολουθήσουν κείμενα σχετικά με το τι είναι φασισμός για να γίνει πιο καθαρή η απάτη της πονηρής προοδευτικότητας και αριστεροσύνης…


_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΘΑΛΕΙΑ
Επισκέπτης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Φεβ 06, 2010 12:37 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Τι είναι ο φασισμός*Όταν ακούει κανείς σήμερα από τα προπαγανδιστικά κέντρα των ισχυρών οικονομικών συμφερόντων και τους απολογητές και λακέδες της παγκοσμιοποίησης να αναθεματίζουν ψυχωτικά τη φασιστική και εθνικιστική απειλή, το πρώτο που πρέπει να σκεφτεί είναι ότι κάτι δεν πάει καλά.

Ένας πολιτικά νοήμων γελάει με αυτές τις θρηνωδίες των πολιτικών απατεώνων. Ωστόσο δεν πρέπει να μένουμε στο γέλιο. Γιατί μέσα από αυτές τις θρηνωδίες και τους αφορισμούς της φασιστικής απειλής υποκρύπτεται η δολιότητα των υπερεθνικών καθεστωτικών δυνάμεων, η απόπειρα να επικαλυφτεί ο δικός τους φασισμός, ο φασισμός της Νέας Τάξης.

Όλη αυτή η «σπαρακτική» και συχνά ψυχωτική εκστρατεία κατά του φασιστικού και εθνικιστικού κινδύνου αποσκοπεί στον εγκλωβισμό της Αριστεράς. Ξύνει τα αντιφασιστικά και αντιεθνικιστικά σύνδρομα των αγωνιστών της αριστεράς για να τους τυφλώσει και να τους υποτάξει πιο εύκολα στις βουλές του ολοκληρωτισμού των πολυεθνικών.

ΓιΆ αυτό ένας αριστερός, που δεν θέλει να νανουρίζεται με επαναστατικά στερεότυπα του παρελθόντος, πρέπει, πατώντας πάνω στην υλιστική διαλεκτική μέθοδο, να αναλύσει το ζήτημα του φασισμού στην εποχή της ιμπεριαλιστικής παγκοσμιοποίησης.

Ας σχηματοποιήσουμε τη μαρξιστική ανάλυση του φασισμού, στην εποχή των εθνικών ιμπεριαλισμών.


Ο Φασισμός αντιπροσωπεύει το όργανο της μονοπωλιακής κεφαλαιοκρατικής κυριαρχίας. Το μονοπωλιακό κεφάλαιο με πρωτοπόρο το χρηματιστηριακό κατέφευγε, στην εποχή των εθνικών ιμπεριαλισμών σε δύο διαφορετικά όργανα κυριαρχίας: Στο κοινοβουλευτικό καθεστώς και στο φασιστικό καθεστώς.

Σχηματικά: Η δικτατορία του κεφαλαίου, ανάλογα με τις ιστορικές συνθήκες, χρησιμοποιούσε είτε τον κοινοβουλευτισμό, είτε το φασισμό. Δηλαδή ο φασισμός ήταν το όργανο κυριαρχίας του μεγάλου κεφαλαίου.

Η κοινωνική βάση του φασισμού ήταν τα κατεστραμμένα και εξαθλιωμένα μικροαστικά στρώματα. Η μεσαία, όμως τάξη, ποτέ από μόνη της δεν μπορεί να κυβερνήσει. Ποτέ δηλαδή από μόνη της δεν μπορεί να υψωθεί σε εξουσία (αυτά είναι αλφαβητικά σε ένα μαρξιστή).

Είναι η κεφαλαιοκρατία που κινητοποιεί την απελπισία και τη λύσσα των κατεστραμμένων μικροαστών.
Απελπισία και λύσσα που το ίδιο το μεγάλο κεφάλαιο σπρώχνει τα λαϊκά στρώματα. Ο φασισμός, συνεπώς, είναι η ωμή δικτατορία του μεγάλου κεφαλαίου που πατάει πάνω στην καταστροφή, εξαθλίωση και απελπισία των ανίκανων για ανεξάρτητη πολιτική μικροαστών. Ο φασισμός, με πιο απλά λόγια, είναι η στρατιωτικοποίηση, από το μεγάλο κεφάλαιο, της μικροαστικής εξαθλίωσης και λύσσας.

Ο φασισμός όμως δεν είναι μόνο μια ιδιαίτερη μορφή ταξικής απολυταρχίας του χρηματιστηριακού κεφαλαίου, αλλά και κάτι άλλο εξίσου σημαντικό: Ο φασισμός μπορεί να υπάρξει και να αντέξει μόνο σε ισχυρούς εθνικούς ιμπεριαλισμούς. Μόνο ισχυρά εθνικά μονοπωλιακά κεφάλαια που ασφυκτιούν και θέλουν να ανοίξουν δρόμους σε σύγκρουση με άλλους εθνικούς ιμπεριαλισμούς καταφεύγουν (και αντέχουν) στη στρατιωτικοποίηση της οικονομίας και της κοινωνίας.

Σήμερα τέτοιες συνθήκες δεν υπάρχουν ούτε στις ισχυρές καπιταλιστικές χώρες της Ευρώπης, πόσο μάλλον στην Ελλάδα. Εδώ δεν υπήρξαν ποτέ. Γι αυτό και τα δικτατορικά καθεστώτα στην Ελλάδα δεν είχαν τα στοιχεία του φασισμού (αλλά αυτό είναι άλλη συζήτηση).

Σήμερα μόνο οι πολυεθνικές θέλουν να επιβάλουν την ιδιαίτερη αυτή μορφή ταξικής απολυταρχίας. Η Νέα Τάξη προωθεί, κόντρα στο σύνολο της ανθρωπότητας, τον πλανητικό ολοκληρωτισμό και τη στρατιωτικοποίηση του κόσμου με τις νέες ιδεολογίες του αντιεθνικισμού, του αντιρατσισμού κλπ.

Σήμερα οι υλικοί και πολιτικοί όροι του φασισμού των εθνικών ιμπεριαλισμών δεν ισχύουν για κάθε μια ξεχωριστή χώρα, δηλαδή σε εθνικό πλαίσιο.

Δεν υπάρχει εθνικό μονοπωλιακό κεφάλαιο,
συνακόλουθα δεν υπάρχει εθνική πολιτική έκφραση αυτού του κεφαλαίου που θα οργανώσει την κινητοποιημένη μικροαστική απελπισία. Συνεπώς δεν υπάρχει η κυρίαρχη υλική βάση και η πολιτική δύναμη σε εθνικό επίπεδο για φασισμό.

Βεβαίως υπάρχει η κοινωνική βάση: Οι μικροαστοί. Όμως αυτοί από μόνοι τους δεν μπορούν να υψωθούν σε ανεξάρτητη ηγετική πολιτική δύναμη. Ο ρόλος τους είναι να ακολουθούν τις κυρίαρχες τάξεις της κοινωνίας. Η απελπισία αυτών των στρωμάτων δεν μπορεί να υψωθεί σε φασισμό.

Αν αυτή την αντίδραση,
την απελπισία και την οργή αυτών των στρωμάτων (που τα προκαλεί η παγκοσμιοποίηση) δεν την αξιοποιήσει και πολιτικοποιήσει η αριστερά, αυτή θα ξεθυμαίνει, θα καναλιζάρεται και θα χρησιμοποιείται από το υπερεθνικό κεφάλαιο για την επικάλυψη και προώθηση του πλανητικού φασισμού. Οι αντιεθνικιστικές και αντιρατσιστικές ιδεολογίες των πολυεθνικών προς αυτή την κατεύθυνση λανσάρονται.

Ο σύγχρονος φασισμός του υπερεθνικού κεφαλαίου καλύπτει το πρόσωπό του με τη μάσκα του «αντιφασισμού», των «ανθρωπίνων δικαιωμάτων», των ηθικών «προοδευτικών» αφαιρέσεων και των «αριστερών» ήχων…

Οι ακροδεξιές καρικατούρες

Γίνεται φανερό, γιατί στην Ελλάδα οι πολιτικοί αχυράνθρωποι του μεγάλου πολυεθνικού κεφαλαίου επιχειρούν να τρομοκρατήσουν την ελληνική κοινωνία με το φάντασμα του φασισμού και του ακροδεξιού κινδύνου: Επιδοτούν ακροδεξιές γελοιογραφίες, σαν του Καρατζαφέρη.

Φουσκώνουν το «φαινόμενο» της «ακροδεξιάς απειλής»
και ωρύονται «αντιφασιστικά» και «αντιεθνικιστικά» τα καθεστωτικά συγκροτήματα των ΜΜΕ και οι έμμισθοι απολογητές της παγκοσμιοποίησης.

Επιδοτούν πολιτικά τον Καρατζαφέρη, συστηματικά και ποικιλότροπα και μετά τον υψώνουν σαν «σκιάχτρο» ακροδεξιάς απειλής.

Σε όλα τα ΜΜΕ, ηλεκτρονικά και έντυπα, παρελαύνει ο Καρατζαφέρης, τη στιγμή που το ΚΚΕ, το αρχαιότερο κόμμα, που είναι στη Βουλή και με υπερδιπλάσιο ποσοστό από το ΛΑΟΣ, το έχουν εξαφανίσει.

Παλαιότερα το ίδιο είχε συμβεί και με το ΔΗΚΚΙ. Ήταν στη Βουλή αλλά ο Τσοβόλας και τα στελέχη του ήταν αποκλεισμένα από τη βιομηχανία της Ενημέρωσης.

Ο Καρατζαφέρης, εκτός Βουλής και κάθε βράδυ δίνει σώου στα κανάλια. Αυτή η σκανδαλώδης ειδική μεταχείριση από τα ΜΜΕ που αποτελούν το πιο δυναμικό τμήμα της ιδεολογικής δομής του μεγάλου κεφαλαίου λέει πολλά σε όσους θέλουν να σκεφτούν.

Κανένα κίνδυνο δεν διατρέχει το διακοσμητικό ντεκόρ του αστικού κοινοβουλευτισμού από τον Καρατζαφέρη. Καμιά «ακροδεξιά απειλή» δεν σηματοδοτεί. Μια ακροδεξιά καρικατούρα είναι που κατασκευάζεται και επιδοτείται πολιτικά από το μεγάλο κεφάλαιο και το «εκσυγχρονιστικό» κατεστημένο με διπλό στόχο:

ΠΡΩΤΟΝ: Να λειτουργήσει σαν ασφαλιστική δικλείδα, συγκεντρώνοντας και εκφυλίζοντας μια υγιή λαϊκή δυσαρέσκεια. Τα μεγάλα εθνικά και εκρηκτικά κοινωνικά προβλήματα που δημιουργεί η παγκοσμιοποίηση προκαλούν καταλυτικές διεργασίες στην κοινωνία και μεγάλη λαϊκή οργή. Το καναλιζάρισμα αυτής της λαϊκής απογοήτευσης και οργής επιχειρείται μέσω Καρατζαφέρη, μια και η Αριστερά αδρανεί.

ΔΕΥΤΕΡΟΝ. Να χρησιμοποιείται ανά πάσα στιγμή σαν ο «ακροδεξιός» και «φασιστικός» μπαμπούλας και ταυτόχρονα σαν σημείο αναφοράς για το στιγματισμό κάθε αγωνιστικής κινητοποίησης ενάντια στις μακάβριες επιδιώξεις του πλανητικού ολοκληρωτισμού.

Με ένα σπάρο δηλαδή δύο τρυγόνια. Από τη μια ανεμίζουμε το «σκιάχτρο» και από την άλλη στιγματίζουμε ως «εθνικιστές», «ρατσιστές» και «φασίστες» όσους θέτουν αγωνιστικά τα προβλήματα που καπηλεύεται δημαγωγικά ο «ακροδεξιός κλόουν».

Βεβαίως υπάρχει και ένας τρίτος «ειδικός» εκλογικός στόχος: Η αποψίλωση της Ν.Δ., ο εμβολισμός του κομματικού σκηνικού και η «εκσυγχρονιστική» του ανασύσταση και αναπαλαίωση.

Το κεφάλαιο ξέρει τι πράττει. Έχει και διορατικότητα και πολιτικές εμπειρίες. Η Αριστερά κοιμάται τον ύπνο του δικαίου. Μάλιστα κάποια τμήματά της όχι μόνο στρώνουν το έδαφος στον πλανητικό ολοκληρωτισμό, αλλά αποτελούν και τους ιδεολογικούς
εκφραστές αυτού του εφιάλτη…

Σημείωση: Απόσπασμα από το άρθρο: «Τα παρωχημένα κλισέ του φασισμού», Τεύχος-7, Ιούνιος 2006
Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες